Met een draadloos coax signaal kunt u nu ook tv kijken op plekken waar geen coax aansluiting in de buurt is. Met een draadloze coax kabel is het mogelijk om zonder lange coax kabels toch televisie te kijken op plekken waar dit voorheen niet mogelijk was. Een draadloze coax verbinding kan erg handig zijn als u bijvoorbeeld een tweede televisie wilt aansluiten. In dit artikel leest u verder in welke situaties u gebruik kunt maken van een draadloze coax verbinding en hoe u tv kunt kijken zonder coax. Draadloos coax is vooral handig als u televisie kijkt bij Ziggo en UPC maar geen coax aansluiting heeft op een plek waar u tv wilt kijken.

Draadloos Coax verbinden

De draadloze coax verbinding is in het algemeen geschikt voor de volgende situatie. Op plek A heeft u een coax aansluiting maar op plek B wilt u televisie kijken. Op plek B heeft u echter geen coax aansluiting. Met een draadloze coax verbinding kunt u het toch voor elkaar krijgen om op plek B televisie te kijken.  Het maakt niet uit of u digitaal of analoog tv kijkt zowel voor beide bestaat er een oplossing om draadloos tv te kijken met de draadloze coax verbinding.

Draadloze coax verbinding met digitale tv

Als u digitaal tv kijkt met een digitale decoder die u met een coax kabel op de antenne moet aansluiten dan kunt u gebruik maken van de Digital TV Anywhere van Marmitek. Met deze draadloze coax set heeft u geen lange coax kabels meer nodig. De Digital TV Anywhere bestaat uit een verzender en ontvanger. De digitale decoder sluit u in eerste instantie gewoon op plek A met een coax kabel aan op de antenne. Vervolgens sluit u de verzender van de Digital TV Anywhere aan op de digitale decoder. De ontvanger van de Digital  TV Anywhere sluit u aan op uw televisie. Vervolgens zorgt de draadloze coax verbinding tussen de verzender en ontvanger ervoor dat u alsnog in bijvoorbeeld uw slaapkamer, zolder of schuur tv kunt kijken met Digitale televisie kwaliteit.

Met de Digital TV Anywhere kunt u NIET in HD kwaliteit televisie kijken wilt u dat wel? Lees dan het stukje hieronder.

Kijk u nog analoog televisie? Scroll dan een stukje verder naar beneden voor meer informatie over een draadloze coax verbinding met analoge televisie.

Zonder Coax kabel in HD tv kijken

Wilt u in HD kwaliteit televisie kijken maar heeft u geen coax aansluiting in de buurt om uw HD decoder op aan te sluiten? Dan kunt u met de Marmitek Gigaview toch in HD kwaliteit televisie kijken zonder lange coax kabels te hoeven trekken. De Marmitek Gigaview is namelijk in staat om draadloos een HDMI signaal te verzenden. Daardoor is de Marmitek Gigaview geschikt om te gebruiken wanneer u in HD kwaliteit tv wilt kijken. De Marmitek Gigaview werkt vrij eenvoudig. De Marmitek Gigaview bestaat uit een verzender en ontvanger. Maar eerst sluit u de HD decoder met een coax kabel aan op de kabelaansluiting. Daarna sluit u de verzender van de Gigaview met een HDMI kabel aan op de HD decoder. De ontvanger van de Gigaview sluit u aan op de televisie met een HDMI kabel. Vervolgens zorgt de draadloze verbinding tussen de verzender en ontvanger ervoor dat u draadloos tv kunt kijken in HD kwaliteit zonder een lange coax kabel te hoeven gebruiken. U heeft dus echter wel een coax kabel en aansluiting nodig om de HD decoder aan te sluiten. Tevens is deze oplossing niet in iedere situatie geschikt omdat de draadloze coax verbinding een maximaal bereik heeft van 25 meter.

Coax draadloos met analoge televisie

Kijkt u nog analoge televisie? Dan is het ook mogelijk om draadloos een coax signaal door te geven aan uw televisie. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als beschreven hierboven. Het grote verschil is echter dat uw niet digitaal tv kijkt en dus geen digitale tv decoder heeft. U bent dus gewend om de coax kabel direct in de televisie te steken. Om te voorkomen dat u een hele lange coax kabel moet trekken van plek A naar plek B kunt u gebruik maken van de TV Anywhere van Marmitek. De TV Anywhere bestaat uit een verzender en ontvanger. De verzender sluit u met een coax kabel aan op de plek waar het tv signaal uit de muur komt. De ontvanger sluit u aan op de televisie met een Video/Scart kabel. De TV Anywhere zorgt ervoor dat het coax tv signaal draadloos wordt doorgegeven tussen de verzender en ontvanger.

Draadloze coax verbinding

Een draadloze coax verbinding is dus vrij eenvoudig op te zetten en geschikt voor analoge, digitale en HD televisie bij. Zo hoeft u geen coax kabels meer te trekken als u bij Ziggo of UPC zit. Is het voor u echter nog steeds niet duidelijk of dit de draadloze oplossing voor u is bekijk  dan eens onderstaande verhelderende video of stel een vraag via het reactieformulier onderaan de pagina!

Wanneer is het niet mogelijk om het coax signaal draadloos te versturen?

U kunt in de volgende situaties GEEN GEBRUIK maken van deze oplossing:

  • U maakt gebruik van de CI module; als u de tv ontvanger vervangt voor een CI module zal er altijd een coax kabel in de tv moeten worden gestoken.
  • U kijkt geen tv bij een kabelaanbieder zoals Ziggo/UPC, Caiway of Zeelandnet. U heeft daarentegen wel een TV abonnement bij KPN, Xs4all, Telfort, Tele2, Vodafone of Online.