Draadloos Coax Signaal verzenden met TV Anywhere

Met een draadloos coax signaal kunt u nu ook tv kijken op plekken waar geen coax aansluiting in de buurt is. Met een draadloze coax kabel is het mogelijk om zonder lange coax kabels toch televisie te kijken op plekken waar dit voorheen niet mogelijk was. Een draadloze coax verbinding kan erg handig zijn als u bijvoorbeeld een tweede televisie wilt aansluiten. In dit artikel leest u verder in welke situaties u gebruik kunt maken van een draadloze coax verbinding en hoe u tv kunt kijken zonder coax. Draadloos coax is vooral handig als u televisie kijkt bij Ziggo en UPC maar geen coax aansluiting heeft op een plek waar u tv wilt kijken.

Draadloos Coax verbinden

De draadloze coax verbinding is in het algemeen geschikt voor de volgende situatie. Op plek A heeft u een coax aansluiting maar op plek B wilt u televisie kijken. Op plek B heeft u echter geen coax aansluiting. Met een draadloze coax verbinding kunt u het toch voor elkaar krijgen om op plek B televisie te kijken.  Het maakt niet uit of u digitaal of analoog tv kijkt zowel voor beide bestaat er een oplossing om draadloos tv te kijken met de draadloze coax verbinding.

Draadloze coax verbinding met digitale tv

Als u digitaal tv kijkt met een digitale decoder die u met een coax kabel op de antenne moet aansluiten dan kunt u gebruik maken van de Digital TV Anywhere van Marmitek. Met deze draadloze coax set heeft u geen lange coax kabels meer nodig. De Digital TV Anywhere bestaat uit een verzender en ontvanger. De digitale decoder sluit u in eerste instantie gewoon op plek A met een coax kabel aan op de antenne. Vervolgens sluit u de verzender van de Digital TV Anywhere aan op de digitale decoder. De ontvanger van de Digital  TV Anywhere sluit u aan op uw televisie. Vervolgens zorgt de draadloze coax verbinding tussen de verzender en ontvanger ervoor dat u alsnog in bijvoorbeeld uw slaapkamer, zolder of schuur tv kunt kijken met Digitale televisie kwaliteit.

Met de Digital TV Anywhere kunt u NIET in HD kwaliteit televisie kijken wilt u dat wel? Lees dan het stukje hieronder.

Kijk u nog analoog televisie? Scroll dan een stukje verder naar beneden voor meer informatie over een draadloze coax verbinding met analoge televisie.

Zonder Coax kabel in HD tv kijken

Wilt u in HD kwaliteit televisie kijken maar heeft u geen coax aansluiting in de buurt om uw HD decoder op aan te sluiten? Dan kunt u met de Marmitek Gigaview toch in HD kwaliteit televisie kijken zonder lange coax kabels te hoeven trekken. De Marmitek Gigaview is namelijk in staat om draadloos een HDMI signaal te verzenden. Daardoor is de Marmitek Gigaview geschikt om te gebruiken wanneer u in HD kwaliteit tv wilt kijken. De Marmitek Gigaview werkt vrij eenvoudig. De Marmitek Gigaview bestaat uit een verzender en ontvanger. Maar eerst sluit u de HD decoder met een coax kabel aan op de kabelaansluiting. Daarna sluit u de verzender van de Gigaview met een HDMI kabel aan op de HD decoder. De ontvanger van de Gigaview sluit u aan op de televisie met een HDMI kabel. Vervolgens zorgt de draadloze verbinding tussen de verzender en ontvanger ervoor dat u draadloos tv kunt kijken in HD kwaliteit zonder een lange coax kabel te hoeven gebruiken. U heeft dus echter wel een coax kabel en aansluiting nodig om de HD decoder aan te sluiten. Tevens is deze oplossing niet in iedere situatie geschikt omdat de draadloze coax verbinding een maximaal bereik heeft van 25 meter.

Coax draadloos met analoge televisie

Kijkt u nog analoge televisie? Dan is het ook mogelijk om draadloos een coax signaal door te geven aan uw televisie. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als beschreven hierboven. Het grote verschil is echter dat uw niet digitaal tv kijkt en dus geen digitale tv decoder heeft. U bent dus gewend om de coax kabel direct in de televisie te steken. Om te voorkomen dat u een hele lange coax kabel moet trekken van plek A naar plek B kunt u gebruik maken van de TV Anywhere van Marmitek. De TV Anywhere bestaat uit een verzender en ontvanger. De verzender sluit u met een coax kabel aan op de plek waar het tv signaal uit de muur komt. De ontvanger sluit u aan op de televisie met een Video/Scart kabel. De TV Anywhere zorgt ervoor dat het coax tv signaal draadloos wordt doorgegeven tussen de verzender en ontvanger.

Draadloze coax verbinding

Een draadloze coax verbinding is dus vrij eenvoudig op te zetten en geschikt voor analoge, digitale en HD televisie bij. Zo hoeft u geen coax kabels meer te trekken als u bij Ziggo of UPC zit. Is het voor u echter nog steeds niet duidelijk of dit de draadloze oplossing voor u is bekijk  dan eens onderstaande verhelderende video of stel een vraag via het reactieformulier onderaan de pagina!

Wanneer is het niet mogelijk om het coax signaal draadloos te versturen?

U kunt in de volgende situaties GEEN GEBRUIK maken van deze oplossing:

 • U maakt gebruik van de CI module; als u de tv ontvanger vervangt voor een CI module zal er altijd een coax kabel in de tv moeten worden gestoken.
 • U kijkt geen tv bij een kabelaanbieder zoals Ziggo/UPC, Caiway of Zeelandnet. U heeft daarentegen wel een TV abonnement bij KPN, Xs4all, Telfort, Tele2, Vodafone of Online.

40 reacties op “Draadloos Coax Signaal verzenden met TV Anywhere

 1. Ik heb een telenet aansluiting met een digibox en 1 tv.
  is het mogelijk op een andere kamer weer geen coax aanwezig is ook een 2de digibox te installeren om daar tv te kijken?
  Het binnenkomende signaal moet dan wel draadloos vestuurd worden

 2. Net verhuisd naar onze nieuwe woning, ik heb beneden naast de televisie een tv punt, coax kabel naar de televisie en dan een CI+ kaart van Ziggo in de TV, ik heb dus geen Horinzonbox ofzo. Beneden werkt dit prima.
  Nu wil ik op de slaapkamer ook tv kijken, ik heb van Ziggo een mediabox gekregen maar daar moet ook een Coax signaal naartoe.
  Kan ik met jullie module er voor zorgen dat ik boven dan tv kan kijken? ik ben een beetje in de war gebracht door het CI+ verhaal, zit namelijk niet op een Horizonbox beneden te wachten.

  PS, als de aansluiting werkt, kan ik dan beneden naar zender 1 kijken en boven naar een ander? of is dat niet mogelijk ?

  Ik hoor graag

 3. Hoi,ik kijk tv in de huiskamer met Ziggokaart in TV.Wil ook graag in de zomer TV kijken buiten in de achtertuin.Wat is voor mij beste keus om niet met ellenlange coaxkabels door woonhuis,keuken,bijkeuken,tuin te moeten werken.Groet Henk

  1. Het makkelijkst is om gebruik te maken van de ZiggoGO app. Hiermee kun je Ziggo kijken op laptop, smartphone en tablet. Wil je tv kijken op een tv scherm gebruik dan de Google Chromecast in combinatie met de Ziggo Go app. Lees daarover hier meer. Je hebt wel redelijk goed internet signaal nodig om de Ziggo tv app (in combinatie met de Chromecast) te kunnen gebruiken.

 4. Mijn situatie is als volgt, heb Caiway kabel.
  Wil boven op slaapkamer tv kijken en opnemen via horizon of andere hd box maar te slechte coax boven, ook met verstreker. Is het mogelijk coax van beneden draadloos of via stopcontact naar boven te krijgen en daar in een kastje te stoppen wat weer doorgelinkt wordt naar tv zodat kijken en opnemen mogelijk wordt?

  1. In dit geval kun je alleen gebruik maken van de Marmitek HDMI verzender en ontvanger. Je zou beneden de tv ontvanger aan kunnen sluiten op een coax aansluiting (waar het signaal wel voldoende is). Vervolgens kun je de tv ontvanger met de Marmitek 821 verzender verbinden. Deze verstuurt het HDMI signaal naar de Marmitek ontvanger die je aansluit op de tv. Zo werkt dat:
   Helaas is dit een dure oplossing, maar gezien de provider (Caiway) weet ik helaas geen andere oplossing te bedenken.

 5. Voor tv heb ik een abonnement met Telfort. De kwaliteit van het radiosignaal vind ik bij Telfort onvoldoende. Hiervoor gebruik ik mijn eigen tuner met coax antenneaansluiting. In de meterkast is ook nog een coax aansluiting, waarop signaal staat. Kan ik dit draadloos naar mijn tuner zenden?

 6. Ik heb een ziggo mediabox op de tweede verdieping en wil graag twee televisies aansluiten zonder coaxverbinding naar de tv’s. Uiteraard wel een coax signaal dat het huis binnen komt. Wat is volgens u daarvoor de beste oplossing? (Digitaal) zou ik met een verzender en twee ontvangers toekunnen? Kunnen kijkers op beide tv’s tegelijkertijd naar verschillende zenders kijken? (Dit is absoluut noodzakelijk). Alvast bedankt voor uw inzichten.

 7. beste,

  Wij gebruiken thuis de horizon media box. Nu willen we de kamer gaan verzetten dus de tv naar de andere kant van de kamer. Echter is er geen mogelijkheid om dat via coax te doen, dan moeten we overal overheen en onder door. Is hier een draadloze oplossing voor? En dan wel zo dat we de mogelijkheden van de horizon box kunnen blijven gebruiken?
  Alvast bedank

 8. Beste,
  Ik heb de laatste tijd last van storingen, niet in de woonkamer maar in de slaapkamer.
  Wij kijken thuis enkel analoog.
  In de woonkamer is een splitter voorzien die met een coax kabel naar de slaapkamer gaat.
  Echter, als deze verbonden is, geeft de tv in de woonkamer storingen.
  Ik zou dit willen oplossen via een draadloos product zodat ik draadloos analoog tv kan kijken op de slaapkamer.
  Zoals ik eerder zei, wij kijken nog analoog en we zijn geabboneerd bij telenet.
  Wat voor product raden jullie mij aan om draadloos tv te kijken op de slaapkamer waarmee ik alle zenders kan zien zoals VTM, 4, EEN, Q2, 5, AVS, VITAYA, Ned 1 2 en 3 enz…

  mvg

  1. Helaas is er geen goede oplossing om draadloos een analoog tv signaal te verzenden. Voorheen werd hier de Marmitek Analogue TV Anywhere voor gebruikt maar helaas is die nergens meer leverbaar. Dit komt waarschijnlijk omdat de meeste mensen nu digitaal tv kijken. Een antenne versterker in plaats van de splitter die je nu gebruikt lost wellicht de storingen op.

  1. De Horizon Extra Mediabox kun je met een netwerkkabel aansluiten op de grotere Horizon Mediabox. Een powerline adapter heeft eigenlijk dezelfde functie als een netwerkkabel (utp) alleen gaat het signaal dan via het stopcontact. In theorie zou dit dus wel moeten werken, echter heb ik hier geen ervaringen mee.

 9. beste admin

  Kpn maakt wel deel uit uit van het abonnement, Ziggo echter voorziet mij van tv beelden want
  KPN kon mij geen andere oplossing bieden dan alles in de cloud te dumpen, dat wil ik dus niet.
  Mijn beide HD recorders zijn mijn cloud!

  Ondanks bovengenoemde byzonderheid nogmaals mijn vraag of KPN mij hiermee kan helpen. Ziggo zegt geen draadloos tv kijken te hebben.

 10. Mijn digitale tv heeft een andere plaats in kamer gekregen waar geen aansluiting is. Van u graag een oplossing in de vorm van een draadloze verbinding. De kabel via goten of anders vind ik geen oplossing.

  1. Er zijn hiervoor verschillende oplossingen, echter hangt het er vanaf wat uw provider is. Uit u mailadres maak ik op dat u een abonnement heeft bij KPN. De draadloze verbindingsset is daarom een geschikte oplossing voor uw situatie.

 11. Beste,

  In ons nieuwe woning zijn door de oud bewoners de coaxkabels doorgeknipt (mogelijk van een schotelantenne ooit want ze werken niet meer. Nu ben ik op zoek naar een kabelloze oplossing voor caiway. We hebben de kabel vanaf het centrale punt wel naarboven gebracht maar het is lastig om de kabel naar de juiste kamer te krijgen. Caiway werkt met de interne tuner van de tv. Ik gebruik dus geen losse mediabox/smartcard maar kan wel in hd (zeer goede beeldkwaliteit tv kijken.

  Kom ik weg met een draadloos signaal om een goede verbinding te krijgen (coax)?

  Met vriendelijke groet,

  1. Nee helaas is het niet mogelijk om de interne tuner (CI module) draadloos aan te sluiten. Als u gebruik maakt van de interne tuner zal er altijd rechtstreeks een coax kabel naar de televisie moeten lopen.

 12. In ons nieuwe huis wil ik 5 tv’s plaatsen. In alle slaapkamers en in de huiskamer. Verdeeld over 3 verdiepingen. Het liefst draadloos. Ik zit nu bij Ziggo. In het nieuwe huis is ook een glasvezel aansluiting. Bij welke provider kan ik dit het beste doen? Uit de postcodecheck komt alleen Ziggo en Tele2 naar voren. KPN kan toch altijd?

  1. Bij KPN moet het ook mogelijk zijn inderdaad om met glasvezel op vijf verschillende tv”s televisie te kijken. Om hier zeker van te zijn kunt u ook nog de postcodecheck doen op de site van KPN.

 13. Momenteel heb ik op mijn slaapkamer een 2e tv en het signaal komt via een coax signaal/kabel.

  Het signaal is ondanks een versterker die ik er tussen heb gezet niet optimaal. De kabel is 15 meter lang. NL3 ontvang ik in zwart/wit en o.a. Discovery is iets “sneeuwerig”. Ik wil graag alle (HD) zenders van mijn digitale Ziggo pakket ontvangen en zonder enige vorm van hinderlijke ruis.

  Als de uitleg en reacties lees dan ontkom ik er niet aan een draadloos systeem van Marmitek te kopen. Want voor de andere oplossing heb je een CI-module nodig, maar omdat mijn coax verbinding niet optimaal is weet ik niet zeker of ik alle zenders via die CI-module zonder ruis zal ontvangen. Of is het signaal van de coax verbinding niet van invloed op de CI-module !?

  Persoonlijk vind ik het Marmitek systeem redelijk prijzig.

  1. Het is helaas vrij prijzig inderdaad. Het signaal van de coax verbinding is wel van invloed op de CI module. Dus de kans bestaat dat u met de CI module ook last heeft van storingen en ruis.

  2. beste hans gewoon ziggo bellen dat het signaal te zwak is op je tv niet je 2e tv maar gewoon je tv dan sturen hun een hele goede antenne versterker van het merk tratec met 4 uitgangen dan kost het je niets

 14. Uw site zet mensen op het verkeerde been. Het is juist niet het coax signaal dat draadloos kan worden doorgegeven, maar slechts het digitale TV-signaal tussen de decoder en de TV. Veel mensen zijn op zoek naar het draadloos doorgeven van coax en niet het draadloos doorgeven van het digitale TV signaal dat uit de decoder komt. In dat laatste geval heb je immers een probleem als je met twee toestellen op dezelfde decoder zit en allebei wat anders wilt zien. Klopt het dat het coax signaal zelf nog niet draadloos kan worden doorgegeven?

  1. Dat klopt inderdaad. Ondanks dat men met deze oplossing niet direct het coax signaal draadloos verstuurt biedt het toch een alternatief voor het aanleggen van een (lange) coax kabel. Echter zetten we mensen niet geheel op het verkeerde been, mensen zoeken vaak naar een oplossing om toch zonder kabels te trekken tv te kijken. Dat is wel mogelijk met deze oplossing. Of dat nu gaat met een draadloos coax signaal (niet mogelijk) of het draadloze signaal tussen de decoder en tv is wellicht minder van belang.

 15. Tv digital anywhere; indisn ik ha de aankoop nog een televisie wil voorzien van een signaal, kan ik dan een losse ontvanger kopen om ook daar het signaal van de zendef op te pikken, of moet ik een complete tweede set kopen?

  1. Dan moet u helaas nog een complete tweede set kopen. Dit is niet het geval bij de draadloze verbindingsset/powerplugs, daar kan u wel een extra adapter kopen om zo twee televisies van tv signaal te voorzien. Helaas is de draadloze verbindingsset alleen niet bruikbaar bij elke tv aanbieder.

 16. Beste,

  Boven wil ik een tweede TV aansluiten. Beneden hebben we nog analoge TV die dus direct met een coax kabel is aangesloten. We zitten nu bij Ziggo.
  Zoals gezegd moet boven een tweede TV komen, daar is echter geen coax aansluiting. Nu twijfel ik tussen twee opties:
  A – Marmitek Gigaview aanschaffen naast de TV (wil immers wel HD TV kijken;
  B – Ik sluit een extra abonnement af met Digitenne van KPN. Dan hoef ik alleen maar van die powerlines extra aan te schaffen die zorgen voor een draadloos TV-signaal.

  Welke van de twee is het best aan te raden en wat is prijsbewust de kortste klap?

  Bij voorbaat dank.

  1. Allereerst wil ik u erop wijzen dat u met Digitenne van KPN geen televisie kunt kijken in HD. U kunt ervoor kiezen voor optie A, maar de Marmitek Gigaview heeft een beperkt bereik daarom kan ik niet garanderen dat u hiermee (zonder storingen) tv kunt kijken. De Marmitek Gigaview kost u eenmalig €280. Bij optie A heeft u uiteraard ook nog een HD ontvanger nodig van Ziggo hiervoor betaalt u ook een bepaalt bedrag per maand.

   Een andere optie is om een abonnement af te sluiten bij KPN (Internet en Televisie vanaf €35,- per maand, u kunt u huidige abonnement dan opzeggen). Bij KPN kunt u namelijk gebruik maken van powerlines waardoor het makkelijk is om draadloos het tv signaal naar de televisie te versturen op de bovenverdieping.

   Al met al is de laatste optie dus het goedkoopst aangezien u dan alleen een powerline (draadloze verbindingsset) nodig heeft om boven televisie te kunnen kijken. Daarnaast vallen uw huidige abonnement kosten weg en betaalt u dus alleen uw nieuwe abonnement waarbij het makkelijker is om een draadloze oplossing te realiseren.

 17. Hallo.
  Ik heb een ci+ insteek module gekocht van Ziggo waarbij ik dacht geen coax kabel tehoefen trekken naar de t.v dit is helaas wel het geval, kan ik dit vermijden met een van u producten? Alvast bedankt!

  1. Helaas is dit niet mogelijk. Als u gebruik wil maken van de ci+ module dan moet u uw tv aansluiten met een coax kabel. De ci+ module heeft eigenlijk dezelfde functie als een digitale ontvanger die inplaats van de ci+ module kan worden gebruikt.

 18. Beste Theo,

  Wij willen op zolder een tv met digitale televisie van KPN aansluiten, er ligt geen kabel.
  Kan ik dit dus ook oplossen met de producten van Marmitek?

  alvast bedankt!!

  Missy

 19. Hallo ik wil graag weten hoe ik tv kan aansluiten op de kinderen hun kamer zonder coax kabel te trekken in 2 aparte slaapkamers en dat ze dan allebei tv kunnen kijken naar wat ze willen niet dat iedereen hetzelfde moet kijken. groeten bart van eck

  1. U kunt gebruik maken van een van de producten van Marmitek. Voor elke extra televisie heeft u een aparte coax aansluiting en verbindingsset nodig. De verzender van de Marmitek sluit u aan op de coax aansluiting en de ontvanger op de televisie in de slaapkamer. Om los van elkaar televisie te kijken heeft u dus 2x een Marmitek tv anywhere nodig en 2x een coax aansluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *