Stel hier je vraag!

Al een tijdje aan het zoeken naar een antwoord op je vraag maar kun je dat antwoord eigenlijk ook niet vinden op deze website, stel dan nu je vraag! Het kan over van alles gaan als het maar te maken heeft met tv kijken. Heb jij bijvoorbeeld vragen over een bepaalde technische situatie of bijvoorbeeld of iets bij jouw thuis technisch gezien wel mogelijk is, ik zal jouw vraag zo goed mogelijk proberen  te beantwoorden!

Hoe en waar stel ik mijn vraag?

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, zodat vragen en antwoorden ook nuttig en waardevol zijn voor andere bezoekers van deze website vraag ik u uw vraag te stellen op de juiste pagina.

Heeft uw vraag bijvoorbeeld te maken met Ziggo?

Stel dan uw vraag onder het artikel dat gaat over Ziggo: Artikel over Ziggo

Heeft u een vraag over tv kijken op de camping:

Stel dan uw vraag hier: TV kijken op de camping in Nederland en Buitenland

Zo werkt het uiteraard ook voor andere onderwerpen en vragen dan bovenstaande voorbeelden. Door op Alle artikelen te klikken vindt u waarschijnlijk de pagina die het beste aansluit op uw vraag.

Heeft u echter een vraag over een onderwerp waarover op deze website (nog) geen artikel is geschreven stel dan uw vraag onderaan de pagina in het reactie formulier, vul simpelweg jouw naam + emailadres met jouw vraag en ik hoop je binnen 24 uur antwoord te kunnen geven! Nooit geschoten is altijd mis, groetjes Theo!

PS. Vergeet het sommetje/vraag (onderaan) niet dit is tegen de automatische spam, dit geldt ook voor de andere pagina’s op deze website.

134 reacties op “Stel hier je vraag!

 1. Hallo, dit gaat misschien overkomen als een typische vrouwen vraag.. oftewel ik heb er geen verstand van maar..
  ik wil graag draadloos tv kunnen kijken (met internet) alleen heb ik nog zo’n stekker die de muur in gaat (met 4 puntjes) er staat op PTT?
  En aangezien dat snoer maar een meter is kan ik geen kant op.. kan ik ook iets zonder dit of moet ik deze blijven gebruiken?

 2. Hallo, ik heb in de vakantie een gratis abonnement afgesloten. Ik heb begrepen dat dit na een proefperiode wordt omgezet in een betaald abonnement. Vóór dat het zover is, wil ik opzeggen. Maar waar en hoe kan ik dat doen?
  Groet, Mirjam

 3. Hallo Kan u me zeggen of ik met een draagdloze coaxtransmitter zoals in jullie fimpje TV zou kunnen kijken in een andere kamer, zonder kabels te moeten leggen?
  Ik heb een HD Telenetabonnement, kan ik op die tweede TV dan ook een digibox zetten?
  Bedankt
  suzanne

 4. Via de Ziggo heb ik tv + internet besteld, nu blijkt dat er in mijn tijdelijke huis geen COAX aansluiting zit en ik dus niet van de Ziggo tv aansluiting gebruik kan maken. De vorige bewoners hadden KPN, glasvezel. Nu dacht ik: als ik alleen internet heb, kan ik via Horizon app/ Google Chrome cast toch ook tv kijken op bv laptop? Ziggo zegt dat ik voor het aansluiten van de modem ook een COAX verbinding nodig heb. Ik lees dat het zonder kan.
  Kan Ziggo internet zonder COAX kabel?

  1. Om gebruik te kunnen maken van Ziggo tv + internet moet je eerst het modem met een coax kabel op de hoofdaansluiting aansluiten. Pas wanneer je wifi in huis hebt en gebruik kunt maken van de Horizon App kun je de Chromecast gebruiken om (draadloos) tv te kijken.

  1. Méér tv heb je alleen als klant van KPN, Telfort of Xs4all. En zelfs kunnen sommige klanten dan alsnog geen gebruik maken van méér tv of staan bepaalde apps niet in het méér tv menu. Ik raad je aan om dan contact op te nemen met de klantenservice van jouw tv aanbieder. In veel gevallen lost het probleem zich op door het tv modem te updaten. Maar daar kan de klantenservice jou vast meer over vertellen.

 5. Hallo,

  Sinds 2 weken Vodafone thuis, heb Devolo 1200 adapters…en nog storing op de tv.
  Een kabel laten leggen is geen optie omdat de meterkast aan de buitenkant van mijn huis zit.

  Iemand enig idee hoe ik het op kan lossen?

  Alvast bedankt, Kirsten

 6. Hallo. Ik huur een kamer in een studentenflat. We hebben van de huisbaas Internet van Ziggo en ontvangen een paar Tv-zenders via de kabel uit de muur. Ik heb nu een eigen Tv op mijn kamer en ook nog een Samsung Set top box. Ik wil graag een eigen Tv abonoment los van mijn medebewoners en los van de bestaand Internet/ Kabel Tv aansluiting. Zijn hier mogelijkheiden?
  Bedankt

 7. Hallo

  Heb 2 vragen

  1. Ga overstappen naar vodafone thuis nou zit er nog geen stopcontact in de meterkast en ik ga die laten aanleggen maar zal het signaal van de powerline adapter gewoon werken aangezien het in de meterkast is wat eigenlijk voor mijn deur zit dus ik weet niet of het zal werken met een powerline adapter in de meterkast

  2. Ik wil 2 tv ontvangers is het mogelijk om 1 tv ethernet poort te kunnen gebruiken voor 2 tv’s

 8. Hallo,
  Ik heb een Samsung Smart TV, Bose Soundtouch 220 en een windows 10 laptop. Nu wil ik vanaf mijn laptop draadloos series, films etc kijken op mijn Smart TV. Uiteraard wel met het geluid via de Bose.
  Ik kom er totaal niet uit. Via projecteren (op de laptop) kan ik wel mijn volledige scherm overzetten naar de tv, maar dan loopt het geluid niet via de Bose.
  Kun je me hierbij helpen?

 9. Hallo,
  We wonen in een jaren 30 woning, en ik heb nu een TP Link AV500 set. Echter deze hapert regelmatig. Soms helpt een reset.
  Zou het helpen om een ‘krachtigere’ set aan te schaffen, bv een met 1200 Mbps?

 10. Beste Theo
  Ik ben overgestapt naar Vodafone
  Ik ben ook slecht horend.
  De sennheiser hoofd telefoon die ik voorheen gebruikte
  Krijg ik niet aangesloten zoals ik wil.
  Ik wil graag geluid op de hoofd telefoon en televisie.
  Bij alles wat ik tot nu gedaan heb valt de tv in mute.
  Misschien weet jij een oplossing.
  Met hartelijke groet en dank,
  Leo havelaar

  1. Lastig, in principe maakt het namelijk niet uit welke tv aanbieder je gebruikt. Zolang het beeld en geluid werkt op de tv zou dat ook moeten werken op uw koptelefoon wanneer u deze in de tv plugt.

 11. Ik kijk analoog TV waarbij ik de TV rechtstreeks op de coaxkabel aansluit. Nu wil ik de TV verzetten ver bij het Coax aansluitpunt vandaan. Volgens de vele berichten moet dit mogelijk zijn met een Marmitek TV Anywhere oplossing, maar als ik de beschrijvingen lees van deze producten lees ik niet dat zij een coax-input hebben. Of heb ik nog iets anders nodig?

  1. Dat was inderdaad mogelijk met het volgende product: http://www.marmitek.com/nl/product-details/kijken/draadloos-tv/analogue-tv-anywhere.php. Waarbij je de coax kabel rechtstreeks aansloot op de verzender die het signaal vervolgens doorgaf aan de ontvanger en tv. Helaas zijn deze producten steeds minder goed verkrijgbaar omdat steeds meer mensen digitaal tv kijken. Waarbij tussen de tv en coax aansluiting eerst nog een digitale tv ontvanger wordt geplaatst.

 12. Beste Theo, wij hebben Vodafone thuis via glasvezel en zijn daar tevreden over. We hebben 2 tv’s aangesloten via digitale kastjes en 3 analoog. Zojuist nam Vodafone contact op dat dit gaat veranderen. Analoog verdwijnt, en er kunnen max 4 tv’s digitaal aangesloten worden. Is het mogelijk om het signaal van een digitaal kastje te splitten? Dus 2 tv’s op een kastje waarop je dan wel verschillende programma’s kan kijken? Of evt een andere oplossing?

  1. Hiervoor heb ik op dit moment geen oplossing paraat. Als je het signaal van een kastje gaat splitten is het waarschijnlijk alleen mogelijk om op meerdere televisies alleen hetzelfde te kijken. Dus zodra je van zender verwisselt op de ene televisie gebeurt dat ook op de andere televisie. Naast de 4 digitale televisies is tv kijken op een tablet wellicht een alternatief.

 13. Beste,

  wij willen graag zowel beneden als boven in de slaapkamer digitale tv kijken (ontvangst van Delta). De tv beneden heeft een CI-module en de tv boven heeft een decoder. De tv beneden is aangesloten op een coaxkabel, maar deze is enkel beneden en we willen geen kabel naar boven. Onze vraag is of wij d.m.v. de Marmitek Digital TV Anywhere aan te sluiten, zowel beneden als boven dan digitale tv kunnen ontvangen. Zo ja, hoe kunnen wij dit dan eventueel aansluiten?

  Met vriendelijke groet.

 14. Hallo Theo, heb destijds canal digital smartcard aangeschaft, waarmee ik alleen ned 1,2,3 en BVN kon ontvangen (voor op de camping), nu is CD eind vorig jaar op hd uitzendingen overgegaan, moest dus nieuwe receiver kopen voor hd tv, heb nog wel mijn oude tv van 12 jaar oud, kan ik deze koppelen aan de nieuwe receiver of moet er ook een nieuwe tv komen? Graag jouw antwoord hierop,
  Vriendelijke groet,
  Henk

  1. Dat hangt af van welke uitgangen (aansluitingen)de nieuwe HD ontvanger heeft en welke uitgangen uw oude televisie heeft.
   Waarschijnlijk zit er nog wel een scart uitgang op de ontvanger en uw televisie. Dan kunt u de tv met de ontvanger verbinden doormiddel van een scartkabel (zoals u waarschijnlijk gewend was). Dus inprincipe hoeft er geen nieuwe televisie te komen, al benut u met uw oude televisie niet de volledige mogelijkheden van de HD ontvanger. Met een nieuwe tv zou u namelijk wel in HD kwaliteit tv kunnen kijken op de camping. Maar die afweging is natuurlijk aan u!

 15. Heel lang hadden wij kabel-tv van UPC, met 3 TV-toestellen, waarvan 2 boven in slaapkamers.
  Sinds kort hebben we Horizon TV en internet van Ziggo. Sindsdien doet het 3e TV-toestel het niet meer, d.w.z. hij lijkt de zenders kwijt te zijn. Toen ik het 3e toestel op de kabelaansluiting van het 2e toestel zette, kon hij de zenders vinden. Maar toen ik het 3e toestel weer op zijn ‘eigen’ kamer terugzette, waren alle zenders weer weg.
  Ziggo weet geen oplossing. Misschien een te zwak signaal, zeiden ze, maar dan moet ik met het toestel naar de leverancier, die er niet meer is.
  Wie kan mij raad geven?

 16. Beste Theo,

  Ik denk erover om Vodafone Thuis te bestellen. 1 (extra) TV zou ik graag draadloos aan willen sluiten want ik wil geen kabels door het hele huis, de tv in de woonkamer kan gewoon bedraad, dat is geen probleem. Vanwege de extra tv zou ik dan een tweede interactieve TV box moeten nemen en dan zou alles draadloos aangesloten kunnen worden dmv een moca-adapter. Aldus de Vodafone verkoper.

  Paar vragen: klopt dit? En kan dit ook bij een oude lcd tv zonder hdmi ingang? Is er verschil in kwaliteit van moca-adapters? En moet ik dan 1 adapter kopen of twee?

  Bij voorbaat dank voor je reactie

  Myra

  1. Ik heb geen ervaring met Moca adapters. Wel weet ik dat u met Vodafone gebruik kunt maken van de draadloze verbindingsset als u geen kabels door het huis wilt trekken.

 17. Hallo,
  we hebben glasvezel en alles in 1 pluspakket van kpn met 2 tv ontvangers, eentje in woonkamer en eentje boven slaapkamer. Nu willen we op de kamer van de kinderen smarttv aansluiten. Echter hier alleen gewone stopcontacten aanwezig dus wat is dan voor deze twee slaapkamers de beste optie? Welke ‘dingen’ zijn we nodig en kunnen we het beste doen ?

 18. Ik ben Belg en zou graag TV kijken op de camping in Kamperland NL, wij hebben al een kastje met een buiten antenne van KPN, maar hebben geen rekening in NL hoe moeten wij dat aan boord leggen voor te betalen. Over een paar jaar hebben wij dat ook gehad TV kijken met KPN op de camping maar nu is dat veel moeilijk of zijn wij verkeerd.
  Vriendelijk Groeten
  Mieke

 19. Een oude mevrouw van 93 jaar kijkt meer dan 10 uur per dag TV. Ze gebruikt daarbij een koptelefoon die verbonden is met de TV, maar die na 4 uur weer moet worden opgeladen, dat is te kort. Bestaat er een koptelefoon die kan worden verbonden met de TV en pas na meer dan 10 uur moet worden opgeladen? Of een koptelefoon die via een transformator in een wandcontactdoos kan worden gestopt? Alvast bedankt voor je antwoord.

 20. Ik kijk televisie via de schotel (CanalDigitaal). Het signaal gaat via een coax-kabel rechtstreeks in mijn televisie. In de televisie (Samsung) zit een decoder die het mogelijk maakt direct tv te kijken. Ook in HD-kwaliteit. Kan ik het schotelsignaal op de coax-kabel draadloos een stuk verderop in de kamer naar mijn tv sturen? Wat heb ik daarvoor nodig?

 21. Hallo Theo,

  Ik heb in mijn woonkamer naast een tv ook een beamer hangen. Mijn beamer heb ik aangesloten op een mediaspeler zodat ik films kan kijken vanaf mijn netwerk. Mijn tv is aangesloten middels coax en ci module. Ik wil via mijn beamer ook tv kunnen kijken. Kan ik het signaal van mij tv draadloos doorzetten naar mijn beamer en dan mij tv scherm uitzetten?

  Met vriendelijke groet,
  Patrick Collé

  1. Beste Patrick,

   Voor zover ik weet is dat niet mogelijk met de CI module. U kunt wel televisie kijken met de beamer als u een digitale ontvanger met smartcard heeft, deze is namelijk wel aan te sluiten op de beamer met een HDMI of SCART kabel.

 22. Hallo,
  ik wil heel graag zenders die ik niet in mijn Ziggo-televisie-standaard-digitale pakket heb (zoals NPO doc) bekijken op mijn televisie; terwijl ze uitgezonden worden via internet en dus op mijn laptop te zien zijn. Tot nu toe deed ik altijd een hdmi kabel tussen m’n laptop en de televisie, maar ik zou veel liever draadloos kijken; zodat ik niet steeds mijn laptop hoef te verplaatsen. Dus hoe krijg ik een draadloos signaal van mijn laptop naar mijn televisietoestel?
  Ik heb een “gewone” digitale ontvanger van Ziggo; geen interactieve.
  Hopelijk kun je me helpen!
  Gr. mecje

  1. De digitale ontvanger van Ziggo is in dit geval niet van belang. Meer over draadloze signalen verzenden van uw laptop naar computer lees u hier: https://www.draadloostvkijken.com/draadloos-hdmi/. Er zijn verschillende draadloze HDMI sets beschikbaar, een goede is bijvoorbeeld de Marmitek Gigaview (wel vrij prijzig, rond €280). U kunt ook gebruik maken van de Google Chromecast (€35), dit werkt vrij gemakkelijk maar het komt geregeld voor dat het beeld gaat haperen op uw televisie omdat het tv signaal verstuurd wordt via WIFI. Als u WIFI niet snel en sterk genoeg is resulteert dit in een haperend en storend beeld op uw televisie.

   De HDMI kabel blijft kwalitatief gezien de beste oplossing, ook al blijft het inderdaad vervelend om uw laptop te verplaatsen. U kunt eventueel ook een lange HDMI kabel bestellen, een HDMI kabel van 10 meter kost bijvoorbeeld slechts €15. U heeft dan in ieder geval goed beeld en hoeft geen grote bedragen uit te geven aan dure draadloze HDMI verzenders. Al oogt een permanente lange HDMI kabel door de kamer uiteraard niet mooi.

 23. in België gebruiken we het Telenet digitaal videocorder platform.
  Wensen ook een tweede digitale Tv toe te voegen maar hebben daar geen coax aansluiting.
  Wat is het beste alternatief om toch een dignaal bij die tweede TV te brengen

  mvg

 24. Hallo
  Ik heb 3 ontvangers van ziggo.
  Nou wil ik op zolder ook tv kijken maar dan via de kabel.
  Ik heb op zolder wel tv, alleen maar analoog .
  Is het mogelijk om alle zenders te ontvangen via een ontvanger maar dan met de kabel?
  Ik hoop dat u mijn vraag begrijp

  Mvg harry

  1. Ik begrijp dat u alle zenders die u kunt ontvangen met de ontvanger wilt ontvangen via de kabel, alleen dan zonder gebruik te maken van een ontvanger? Helaas is dat niet mogelijk, voor zover ik weet moet u gewoon een extra ontvanger bestellen bij Ziggo. Aangezien u al drie ontvangers heeft weet ik niet of dit ook mogelijk is bij Ziggo.

 25. Beste Theo,
  Ik zou graag willen weten of ik een tweede tv op mijn Telfort modem kan aansluiten via een (op Marktplaats) gekochte tv- ontvanger in plaats vaneenvia Telfort gehuurde ontvanger . Werkt dit of heb ik een tweede activatiecode modig?

 26. Hallo Theo,

  Wij wonen in een oud huis waarin de coaxkabel door de jaren heel waarschijnlijk beschadigd is. De coax opnieuw trekken is geen optie, de kabel is niet in beweging te krijgen en zal met trekken dus zeker stuk gaan. Een nieuwe kabel leggen gaat niet, dan moet er teveel gesloopt worden. We hebben regelmatig problemen met tv kijken; blokjes, geen beeld etc.
  We hebben een alles in 1 abonnement bij Ziggo met een Cisco recorder. Ik lees over mogelijkheden om draadloos tv te kijken maar niets over draadloos programma’s opnemen.
  Kan ik met de aangegeven oplossingen ook mijn recorder volledig benutten?
  Met vriendelijke groeten,
  Joy

  1. In principe blijft u over alle functies van uw decoder beschikken als u de Marmitek oplossingen op uw tv aansluit. Maar aangezien u aangeeft dat u wel vaker met haperend beeld te maken heeft kunt u ook overwegen over te stappen naar IPTV, dan maakt u gebruik van een internetkabel in plaats van de coax kabel. Voor IPTV kunt u o.a. terecht bij KPN, Telfort, Tele2 en Xs4all.

 27. Dank voor alle info, ik heb 1 vraag:

  Ik wil op een kamer tv kijken, waar geen coaxaansluiting is. Ik wil daar een tv plaatsen met een CI+ module en ik zou daar graag full hd willen kijken. Wat heb ik nu precies nodig om dit voor elkaar te krijgen ?

  M.vr.gr.,
  Willem

 28. Beste Theo,

  Ik heb digitale tv van Upc (horizon) in de woonkamer en een extra box in de slaapkamer. Nu wil ik ook tv bij mijn dochter en later bij mijn zoon. Maar ik heb geen kabel aansluiting daar en als ik beneden tv kijk wil ik dat zei op hun kamer ook tegelijk tv kunnen kijken naar een programma van eigen keuze.
  Is dit mogelijk en wat heb ik nodig, uiteraard draadloos.
  Alvast bedankt,

  Iwan

  1. Hierover heb ik het volgende artikel geschreven: https://www.draadloostvkijken.com/draadloos-coax/
   Bekijk ook eens de video onderaan op die pagina, die lost het probleem duidelijk op.
   U kunt uw kinderen analoog tv laten kijken dan heeft u alleen de TV Anywhere nodig die de televisie verbindt met een plek waar u wel een kabelaansluiting heeft. Als uw kinderen ook digitaal tv willen kijken dan kunt u de digital tv anywhere gebruiken en dan heeft u uiteraard ook nog twee extra kastjes/UPC boxen nodig.

 29. Beste, ik bezit een ledtv Samsung UE 40 D5000 en zoek een manier om draadloos via een hoofdtelefoon TV te kunnen kijken in bed zonder de partner te storen. Graag een suggestie Dank bij voorbaat. I.V.

  1. Dat kan het beste door een draadloze koptelefoon te kopen die je ook kunt aansluiten op de televisie. Op uw Samsung televisie zit als het goed is een audio uitgang/aansluiting voor een koptelefoon daarop kunt u de draadloze koptelefoon aansluiten. Niet alle draadloze koptelefoons kun je automatisch verbinden met een televisie, let daar dus op bij het aanschaffen van een draadloze koptelefoon. Een voorbeeld van een koptelefoon die WEL kan worden aangesloten op uw televisie is de Philips SHC5100. Naast deze draadloze koptelefoon van Philips zijn er echter nog meer draadloze koptelefoons waarmee dit mogelijk is. Deze zijn online bij diverse webwinkels verkrijgbaar en waarschijnlijk ook bij de bekende elektronica winkels.

 30. Hallo Theo ,
  Ik heb een appartement gekocht wat ik wil gaan verhuren
  Het is de bedoeling dat de mensen die het huren kunnen tv kijken en internetten
  Ik heb KPN wel gebeld maar vind 45 euro toch best wel duur.
  Wat zou jij in min. Geval de beste optie vinden?

  Als ik het niet verhuur lopen de vaste lasten best wel op dus vandaar.
  Hoor graag iets van je.
  Met vriendelijke groet,
  Christina

  1. Hoi Christina,

   €45,- voor een alles-in-één pakket met internet en televisie is niet per se heel duur. Toch zijn er goedkopere aanbieders. Maar meestal ben je toch wel meer dan €35 per maand kwijt aan een abonnement met fatsoenlijk internet en een aantal televisie zenders. Ik zou aanraden om eens online te vergelijken dit kan bijvoorbeeld op Breedbandwinkel.nl. Na het invullen van de postcode van het appartement krijg je een overzicht met abonnementen van verschillende aanbieders zoals KPN, Tele2, Xs4all, Telfort, Ziggo en UPC etc. Zo kun je zien welke zenders en welke internetsnelheid er mogelijk is op een specifiek adres. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

 31. Beste Theo,
  ik ben me aan het orienteren mbt aanbieder van alles in 1 pakketten. Ik heb nu ziggo, maar denk er over na om naar kpn te gaan. Probleem is dat ik niet de geschikte kabels heb voor kpn en eventueel kan gaan werken met losse units via het stroomnet. Ik was even benieuw hoe dit werkt en of het goed werkt en als ik drie stopcontacten naast elkaar heb, met bijvoorbeeld één stekkerdoos er aan extra. Kan ik dan alle stopcontacten niet meer gebruiken? Zou namelijk niet echt handig zijn voor dvd speler en dergelijke.

  Ik hoop dat je me hierover kunt en wilt informeren.
  BVD.

  1. In principe kan bijna iedereen gebruik maken van een digitaal/interactief tv pakket. Om hier zeker van te zijn is het verstandig om even een postcodecheck te doen op de site van KPN zodat je kunt zien welke alles in een pakketten er op jouw adres beschikbaar zijn. Het tv pakket van KPN werkt via de internet aansluiting waardoor een tv kabelaansluiting niet meer nodig is. Onlangs heb ik een artikel geschreven over de KPN draadloze verbindingsset hier meer over de verbindingsset.
   Over de stopcontacten hoef je je geen zorgen te maken aangezien je wel het stopcontact kunt gebruiken waar de KPN adapter in zit. Dit klinkt misschien wat vaag maar het wordt je waarschijnlijk duidelijk als je de video en het artikel over de draadloze verbindingsset bekijkt.

 32. Hallo Theo,
  Op uw site las ik de mogelijkheden voor tv kijken zonder coax kabel.
  Ik heb de Samsung SMT-C7140 aangeschaft met smartcard.
  De wifi verbinding werkt. Maar het lukt mij niet om TV te kijken zonder coax aansluiting.
  Heb je een idee wat ik verkeerd doe?

 33. Beste Theo,

  Beneden hebben wij een humax kastje van Ziggo. Boven hebben we 1 aansluiting in de ouderslaapkamer ( géén tv op kamer). Deze kabel hebben wij doorgetrokken naar een kinderkamer. Hier staat wel een tv. Nog 1 tv op een andere kinderkamer, maar ik wil geen kabels meer trekken ( volgens mij kan dat ook niet meer ivm signaalsterkte?)
  Ik wil graag beide kamers tv kunnen kijken zonder kabels. Wat adviseer je?

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Groetjes,

  Mimi

  1. U zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de Marmitek Digital TV Anywhere, deze draadloze oplossing kost ongeveer 140 euro (exclusief de extra decoder die u wel nodig heeft bij deze oplossing) maar werkt vrij eenvoudig. De Marmitek Digital TV Anywhere sluit u aan op de decoder die ergens staat waar u wel een aansluiting heeft. De ontvanger sluit u aan op de televisie meer hierover leest u in het artikel over de TV Anywhere

 34. ik zou graag willen weten waarom het bij UPC Kabel niet mogelijk is met een televisie draadloos te kijken. Dit is wel mogelijk bij de KPN met een motorola Hdmi kastje via het stopcontact. Bij UPC stellen ze dat zij deze mogelijkheid niet hebben. Wellicht is dit het geval, maar waarom niet ? zijn daar technische redenen voor

  groeten bastiaans

  1. Dat is inderdaad niet mogelijk en de reden hiervoor is dat KPN televisie levert via het internet (IPTV) en UPC kabel via de coax kabel. Met IPTV is het wel mogelijk om het signaal door te sturen via het stopcontact. Doordat UPC via een andere techniek televisie levert is het niet mogelijk om via het stopcontact het signaal te sturen. Een coax signaal kan tot dusver niet via het stopcontact en achterliggende elektriciteitsnetwerk verstuurd worden.

 35. Beste Theo,

  Ik zit met een probleem die ik dacht opgelost te hebben na het bezoeken van uw website.

  Wij zijn dus geabboneerd op UPC (alleen beneden). Mijn kamer is boven op zolder en na een tijdje sparen heb ik dus mijn oude tv weg gedaan en een gloednieuwe samsung (UE55H6640) tv gekockt.

  Ik was kijken met ruis zat en wou gewoon normale hd televisie kunnen kijken en kwam erachter nadat ik uw website had doorzocht, dat ik bij UPC een Ci+ module kon bestellen echter heb ik dit meteen gedaan. Bij UPC stond mijn type nummer er niet meer bij dus ik voor de zekerheid bellen naar de klantenservice bleek mijn Tv nieuw te zijn en er nog niet bij te staan. Ik opgelucht maar wat blijkt nou de Ci+ kaart die ik vandaag heb binnen gekregen past dus niet. Logisch want bij UPC roepen ze altijd maar wat. Mijn aansluiting van de Ci kaart is kleiner dan die erin past.

  Wat is nou mijn beste optie om Hd televisie te kunnen kijken?

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet: Benno

  1. Vervelend dat deze draadloze optie bij u helaas niet werkt. Toch is het gelukkig wel mogelijk om op zolder met UPC HD tv te kijken. Dit kan door een extra digitale ontvanger van UPC te kopen. Deze sluit je aan op de tv met een hdmi kabel dus dat moet altijd lukken. Op moment van schrijven kost dit €4 per maand.

 36. Beste Theo,

  Onlangs hebben wij een jaren 30 woning gekocht met enkel een coax aansluiting beneden. Ik heb beneden een Horizon mediabox staan en dit werkt goed.

  Voor de slaapkamer heb ik een tweede decoder besteld echter ik heb hier geen coax aansluiting. Dit maakt het best lastig om het werkend te krijgen.

  Is er een mogelijkheid om zonder draden het signaal boven te krijgen of moet ik de coax aansluiting naar boven trekken. De TV boven is een oude TV met coax aansluiting en een scart aansluiting.

  Hoop dat je me kunt helpen, een kabel trekken wordt lastig omdat de slaapkamer aan de andere zijde zit van het huis.

  Alvast bedankt voor de hulp.

 37. Hallo,

  Momenteel heb ik digitale tv van upc via de kabel.
  Nu wil ik achter in de tuin een tv gaan ophangen en op termijn ook op de bovenverdieping tv’s gaan ophangen. Hier lopen echter geen coax kabels en/of loze leidingen zodat dit via upc’s ci+ module geen oplossing is. Hiervoor is namelijk een coax kabel nodig.

  Nu ben ik me aan het orienteren op een glasvezelverbinding. Dit kan oa. via kpn echter werken die alleen met een decoder (krijgt er wel 2). Dit is in de woonkamer wel makkelijk door de extra opties echter in de tuin / slaapkamer heb ik geen ruimte om de decoder te plaatsen.
  Ik ben dus opzoek naar een draadloze optie waarbij ik in de woonkamer gewoon een decoder (voor opnemen ed.) kan plaatsen en buiten/boven gewoon de verbinding direct op de tv binnen laten komen.

  Nu zag ik dat bij onsbrabantnet ook dvb-c verbindingen mogelijk was. Echter kom ik er totaal niet uit hoe dit nu werkt.
  Ik heb al een tv die een dvb-c ontvanger heeft echter hoe zie ik dit met een draadloze optie? Moet ik dan 2 abonnementen afnemen? Want bij een interactieve tv staat dat je 3 tv’s kan aansluiten via een utp kabel??

  Graag dus wat duidelijkheid in deze wirwar van draadloze mogelijkheden.
  Alvast bedankt!

 38. hallo Theo
  ik wil graag voetbal kijken via een beamer in de schuur .
  ik heb een coax kabel tot buiten liggen .
  de schuur staat 20 m1 vanaf deze kabel .
  ik heb een Ziggo all in pakket.
  kun jij mij vertellen wat ik nog nodig ben om de beamer te instaleren .
  op een eenvoudige manier zodat ik beeld in de schuur kan ontvangen

 39. hallo theo
  ik heb digitale tv en internet van ziggo.
  nu wil ik in het tuinhuis tv kunnen kijken en kunnen internetten.
  ik ben van plan hiervoor een Tv te kopen met ingebouwde (ziggo) decoder.
  stroom is ook aanwezig, maar geen kabels.
  hoe kan ik tv en internet signaal draadloos aansluiten?

 40. Hoi,

  Ik heb een vraag, in mijn tv-kast heb ik een ziggo decoder zitten. Op dit moment loopt de COAX kabel die deze decoder voedt door het hele huis. Is het ook mogelijk om het COAX signaal op een andere wijze te verzenden vanuit mijn meterkast naar de decoder zonder gebruik te maken van een kabel?

  Groet Edwin

  1. Hallo Theo,

   Wij hebben in feite dezelfde vraag als Edwin, wij willen geen kabels meer door het huis, hoe is dit te verwezenlijken? We hebben ook geen mogelijkheid een smartcard in de tv te stoppen (tv is nu zo’n) 5 jaar oud, en niet uit het duurdere segment.

   Wat kunnen we t beste doen om kabel loos tv te kijken.

   Mvg jorg

 41. We hebben in woonkamer digitale tv van upc met decoder, maar we willen buiten achterin de tuin (onder overkapping) ook tv kijken maar willen geen kabels trekken omdat dan hele tuin overhoop moet. Hoe kunnen we zo goedkoop mogelijk tv kijken in tuin? Ik heb gelezen over digitenne maar dit kost €12,95 per maand en dan betalen we ook in winter terwijl we er dan geen gebruik van maken en dat vind ik zonde. Ik heb gehoord dat je op internet een kastje of kaartje kan kopen en dat gewoon op tv aansluit en zo tv kan kijken. Maar is dit ook zo en wat kost dat?
  Gr Linda

  1. Dit kan vrij eenvoudig doormiddel van een HMDI kabel. Deze zijn vrij goedkoop aan te schaffen online, via een webwinkel, of bij de MediaMarkt of een andere elektronica zaak!

   Het is vrij eenvoudig, stop de HDMI kabel in de daarvoor bestemde uitgang van de laptop en televisie en selecteer de juiste uitgang met de afstandsbediening van de televisie.

   Controleer wel eerst even of de televisie over een HDMI uitgang beschikt, maar gelukkig hebben de meeste nieuwe televisies deze wel! Hetzelfde geldt voor je laptop.

 42. Hallo,

  ik heb regelmatig korte storingen op mijn tv-beeld. Ik heb gelezen dat dat meestal aan de bekabeling ligt maar ik kom er niet achter waar het hem in zit.
  Nu heb ik gelezen over draadloos TV kijken.
  Ik heb een Philips TV 37PFL7605H. Bij de specificaties die ik gegoogled heb, staat bij digitale tuner: DVB-T, DVB-C, DVB-(HD)
  Ik ga er dus van uit dat ik draadloos TV kan kijken, klopt dat ?
  Ik neem aan dat ik dan wel een digitenne aan moet schaffen ?
  Heeft iemand een goed advies qua merk/prijs ?
  Is het gemakkelijk aan te sluiten ?
  Alvast bedankt voor de reacties.

 43. Beste Theo,

  In mijn huis zit maar een coax tv aansluiting die beneden het interactieve tv kastje van ziggo in gaat. Nu wil ik boven ook graag tv kijken, hoe kan ik dit, zonder een kabel te leggen mogelijk maken?

  Mvg,
  Jasper

 44. Hallo Theo,

  De monitor van mijn computer is kapot en nu bedacht ik is het misschien mogelijk om een tv te kopen die ik dan zowel als monitor voor de pc en als 2e tv kan gebruiken. Ik heb ziggo maar weet niet precies wat voor soort tv/aansluitingen ik nodig heb. de pc heeft een hdmi aansluiting maar kan ik dan rechtstreeks via het ziggo modem op de pc en tv?

 45. Hallo ik heb draadloos internet en de bedoeling is dat ik ook mijn TV draadloos krijg maar ik ben een leek vandaar de vraag wat kan ik doen zodat ik door het hele huis kan kijken?
  En wat is het beste goed en degelijk merk

 46. Dag Theo,

  De tv decoder voor interactieve tv (Telfort) staat op mijn modem (Telfort), zo’n 4 meter van mijn tv. Nu wil ik het signaal van decoder naar tv het liefst draadloos maken, zodat ik geen (lange) hdmi kabel hoef te trekken. Is draadloze hdmi geschikt? Zo ja, welk merk raad je aan?

  Bedankt.

  Vriendelijke groet,

  Erik

 47. Beste!
  Zelfs als je geen enkele kabel, aansluiting, whatsoever in huis hebt voor je tv… Kan je dan wél op deze manier, dus via het stopcontact tv kijken?! Ik hoop het! Gezien het feit dat mij is verteld dat een kabel aan te laten leggen een prijskaartje heeft. Hoop dat je mij kan adviseren!

  Groetjes

 48. Hallo Theo!
  Wij hebben canal plus en ik vraag mij af hoe ik eventueel gebruik kan maken via anywhere.
  wij hebben dus een HD ontvanger van canal digitaal.
  De antennekabel gaat dan rechtstreeks in de ontvanger
  maar waar en hoe word dan de anywhere aangesloten?
  ik hoop gat je m,n vraag begrijpt
  met vriendelijke groet Piet

 49. Hallo,

  Ik heb in de woonkamer een HD satelliet onvanger staan en wil graag dit HD signaal draadloos op de HD tv in de slaapkamer kunnen ontvangen. Slaapkamer is recht boven de woonkamer. Wat is hiervoor de beste oplossing?

  Alvast bedankt voor het advies.

  Mvgr.

  Rofril

 50. Hallo Theo,

  Ik heb beneden een tv met Ziggo ci+module
  Boven komt er nog zo eentje, echter heb ik geen kabel naar boven toe en die komt er ook niet.

  Hoe kan ik nu boven toch tv gaan kijken ?

  Ik dacht aan tv anywhere, maar ik zou in dat geval niet weten waar ik die op aan zou moeten sluiten aangezien ik geen losse decoder heb.
  En als er een oplossing is begrijp ik dat ik niet gelijktijdig naar verschillende zenders kan kijken boven en beneden ?

  Alvast bedankt voor je tijd !

  gr. Chantal

 51. Beste Theo,

  Op jouw website lees ik het e.e.a. over interactieve TV op laptop, tablet of smartphone. Is het mogelijk om op dezelfde wijze TV te ontvangen op een TV (dus via wifi)?
  De bedoeling is een TV aan te schaffen (met wifi in dit geval), en deze vervolgens zonder decoder/ontvanger draadloos verbinding te laten maken met de router, voor het TV signaal. Hierdoor heb ik dan geen kabels (o.u.v. netspanning) of kastjes nodig.

  Dank alvast voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Wouter

 52. Hallo Theo,

  Ik wil in de tuin draadloos tv kijken en het liefst naar alle zenders die ik ook binnen heb. Bv. dus ook Fox-sport. De afstand tussen tuinhuisje en de tv binnen is ong. 15 meter . Hoe kan ik dat het beste doen met het meest stabiele beeld. Via het stopcontact of zo (want er is wel electriciteit). Ik heb nu een abonnement bij XMS maar wil dat best veranderen naar Ziggo, UPC, Tele2, KPN.
  Kun je advies geven?
  Dank
  Frans

 53. Goeiemorgen Theo
  Mijn btoer in HoogeZwaluwe heeft een schotel op het dak van zijn schuur. De coaxkabel zou dan door de tuin, ca 10 m, de keuken en woonkamer moeten naar de decoder onder de tv. Decoder met scartaansluiting. Ken jij een mogelijkheid om dit draadloos te doen? De decoder zou in de schuur kunnen, daar is netspanning, als daarin de oplossing zou kunnen liggen.
  Ben heel benieuwd naar je antwoord.
  Dank je bij voorbaat,
  Oeds

 54. In de woonkamer hebben wij een aansluiting met digitale tv van ziggo, nu wil ik boven in de slaapkamer ook televisie kunnen kijken. Boven is er geen aansluiting. Is het mogelijk om via marmitek andere zenders te kijken als beneden ?

 55. goedemorgen ,
  graag uw hulp .wij hebben een pand dat bestaat uit een winkeltje en 1 achtergelegen en 1 bovengelgen appartement. voor alledrie is internet nodig , en voor de 2 apartementen ook televisie . dit alles zonder kabels.
  er zit een glasvezelaansluiting bij in het winkeltje . afstand winkel naar appartement is 3 meter naar achte en/ of naar boven .wat is beste optie ?
  Alvast bedankt voor de reactie.

 56. Hallo Theo,

  Ik heb een alles in 1 abonnement bij Ziggo, niet digitaal. Ik wil graag boven tv kijken, maar heb daar geen coax aansluiting. Ik heb wel een tv daar met CI+ module en gecertificeerd voor Ziggo.
  Ziggo zelf zegt dat dit niet mogelijk is zonder Coax. Als ik jouw site lees kan het wel toch? Kun je advies geven?

  Mvg,

  Martijn

  Antwoord:
  Ik denk dat het probleem hier zit in het feit dat digitale televisie geen onderdeel uitmaakt van het abonnement dat jij bezit. Met digitale televisie en CI+ module zou het mogelijk moeten zijn draadloos televisie te kijken, dit staat overigens los van Coax kabel. Digitaal toevoegen of je abonnement upgraden zou wellicht een oplossing kunnen zijn.

 57. Hallo Theo,
  Sinds kort glasvezelset 3 in 1 van Caiway in huis.
  Moet nu met cat5 kabel vanuit de meterkast waar het glasvezel modem is geplaatst 15mtr door de woonkamer naar TV decoder. Vraag: Is dit ook te doen via het stroomnet met de Homeplug van b.v. Sitecom.

  M.vr.gr.
  Hans.

  Antwoord:
  De Homeplug van Sitecom is hiervoor inderdaad een mooie oplossing om onnodige bedrading en kabels door de woonkamer te voorkomen.

 58. hoi ik heb de 2de tv in de slaapkamer die ik dus draadloos wilde aansluiten nu ook aangesloten op dit soort apparaat maar nu kom ik erachter dat je dan dus NIET 2 verschilldende zenders kunt kijken op de tv’s.is hier een oplossing voor?

  Antwoord:
  Dit is inderdaad helaas niet mogelijk. Hiervoor bestaat geloof ik nog geen oplossing. Wanneer er een oplossing beschikbaar is zal ik deze online plaatsen voor jou en de andere lezers die stuiten op dit probleem.

 59. Ik heb van Tele2 een HD recorder / decoder beneden aangesloten op de modem. Wij hebben een 2de decoder voor de slaapkamer waar geen aansluiting is. Wat kan ik het beste doen?

  Antwoord:
  De TV anywhere is hiervoor een goede optie. Op deze site vind je meer informatie over de TV anywhere.

 60. Hallo, ik wil vanuit de woonkamer digitaal tv signaal versturen naar 2 tv’s op 1x op de eerste verdieping en 1 op de 2e verdieping. Kan dit ook?

  Antwoord:Ja dit is mogelijk met de TV anywhere. Omdat het in dit geval gaat om twee televisies heb je ook 2x de TV anywhere nodig.

 61. Hallo,

  Ik heb een ab bij ziggo ( 3 in 1). Nu heb ik op de boot een kpn digi ontvanger. Hoe kan ik nu op de goedkoopste manier digitale tv ontvangen op de boot door heel Nederland. Zonder de aanschaf van een kpn kaart voor 9,5 euro per maand. wie kan mij helpen

  Antwoord:
  Televisie kijken via het internet is wellicht een optie, zie ook het antwoord op een vraag hierboven. Verder is KPN volgens mij de goedkoopste op het gebied van digitale tv.

 62. Beste Theo,
  Binnen enkele weken krijg ik glasvezelkabel aansluiting. De aansluitng komt in de meterkast. Via de kruipruimte krijg een vast kabelverbinding naar mijn woonkamer. Om een kabel te leggen naar de slaapkamer, waar ik een tv ga installeren, op de eerste verdieping is te complex.
  Mijn vraag is of ik een draadloos signaal kan ontvangen op de eerste verdieping mbv de nieuwe glasvezel.

 63. Ik wil graag alleen 3 weken tv op vakantie. Met digitenne heb je een abonnement voor een jaar. Is er ook iets anders dan digitenne.

  Antwoord:
  Voor 3 weken is het inderdaad wat lastiger om een oplossing te vinden. Als je echter in het bezit bent van een interactieve televisie abonnement van KPN kun je televisie kijken via internet. Daarnaast zijn er een aantal sites waar je gratis online televisie kunt kijken. Snel internet is dan wel een vereiste en meestal is de kwaliteit en betrouwbaarheid niet om over naar huis te schrijven.

 64. Hee Theo,

  ik heb een vraag,
  ik heb heel internet afgezocht naar digitaal tv kijken.
  nu kan dat dus,
  maar..

  wij hebben in de woonkamer een tv aangesloten met kabel en smartcard van ziggo,

  ik zelf heb een ziggoproof tv dus de smartcard kan in me tv.
  nu wil ik draadloos tv kijken op me kamer boven maar hoe moet dat dan?

  want je tv moet het wel ontvangen?

  heb je daarvoor een usb stick nodig voor in je tv?
  of alleen je smartcard die je in je tv stopt?
  als je alleen de smartcard nodig hebt hoe werkt dit dan?

  Groetjes, Laura

  Antwoord:
  Dit zou inprincipe op dezelfde manier moeten werken als beneden. Dus je stopt de smartcard in de ziggoproof tv. Wanneer dit niet werkt kan dit liggen aan het signaal, het is mogelijk dat boven het signaal minder goed wordt opgepakt door bijvoorbeeld muren en plafonds. Als dit het geval is kun je het beste gaan voor één van de andere oplossingen die staan beschreven op deze site, bijvoorbeeld de TV anywhere.

 65. Hallo, ik heb digitenne met smartcard / insteekkaart. Nu heb ik het beste signaal via de antenne boven op de slaapkamer, terwijl de tv beneden staat. Om niet allemaal kabels te hoeven trekken ben ik gaan zoeken. Ik kom dus hier terecht, met de TV anywhere. Is het mogelijk om de tv anywhere voor dit ‘probleem’ te gebruiken? M.a.w. geen kabels hoeven trekken en de antenne boven neerzetten en het signaal draadloos doorsturen naar beneden?

  groet!

  Antwoord:
  Ja dit is goed mogelijk met de TV Anywhere. De TV Anywhere zal het signaal van boven naar beneden sturen waardoor je ook beneden televisie kunt kijken met een goed signaal.

 66. Antwoord op de vraag van Henk:

  Ik heb even zitten Googlen en wat nagevraagd maar helaas weet ik hier geen goed antwoord op. Het is natuurlijk lastig om over dergelijke afstanden een helder signaal draadloos te kunnen verspreiden met een betaalbare oplossing.

  In iedergeval succes ermee!

 67. Antwoord op de vraag van Jan:

  Ja dat klopt! Er moet alsnog een kabel op de tv worden aangesloten, de module kan inderdaad worden gezien als een soort decoder.

 68. ik wil graag mijn tv naar de andere kant van de huiskamer verhuizen waar geen tvkastje is ingebouwd, maar wil niet de draden door de hele kamer trekken. Nu hebben we Interactive HD ontvanger met de alles in 1 pakket, is hier een oplossing voor?

 69. Beste Theo,
  Heb je een idee over het volgende:
  Wij gaan ons huis op Sint Maarten (per week) verhuren. Huurders zijn veelal Amerikanen en die willen overal…TV.
  Wij hebben geen kabel hier maar een disc.
  Er is WIFI. (internet ook via disc)
  Kamers liggen ver uit elkaar. Grootste afstand 50 meter met 14 meter hoogte verschil.
  Alle kamers hebben een tv aansluiting, maar kabels zijn verrot.
  Nu hebben we op een plek ontvanger die naar alle aansluitingen zelfde signaal geeft.
  Heb op internet mogelijkheden gezocht om via wifi signaal te versturen maar niets gevonden.
  Heb jij een idee hoe ik op alle kamers (7)”vrije keuze” tv kan krijgen zonder grote investeringen in nieuw kabels. Via WIFI bijvoorbeeld?
  Groet,

  Henk

 70. Beste Theo,
  Ondanks je uitleg, toch nog een vraag. Begrijp ik het goed dat er met de CI + module nog steeds een coax kabel naar de betreffende TV moet lopen (en dat de module alleen als decoder werkt)?
  Dank, Jan

 71. Goedenavond Hindy,

  De vraag is duidelijk hoor. Het klopt inderdaad dat er tegenwoordig toestellen zijn die aparte digitale ontvangers overbodig maken. Welke toestellen de zogeheten CI+ module ondersteunen vind je op de site van Ziggo.

  Toch kan ik bijna met zekerheid zeggen dat je de oude kaart niet zomaar in de nieuwe televisie kunt stoppen, ookal ondersteunt die dus wel de CI+ module. Om het werkend te krijgen dien je eerst de module aan te schaffen, dit kost bij Ziggo rond de €100 (gelukkig wel eenmalig). Ik hoop dat ik het zo iets duidelijker heb kunnen maken.

  Groet Theo

 72. Hoi Theo

  Onze digitale ontvanger van ziggo was kapot gegaan. We hadden nog een digitale ontvanger (met kaart) in de kast staan. Het was ooit de bedoeling om deze in de slaapkamer te plaatsten, maar dan moesten we een kabel naar de slaapkamer trekken. Dit hebben we dus niet gedaan.
  Die extra digitale ontvanger hebben we nu geinstaleerd in de woonkamer. Nu hebben we dus een kaart over.
  We willen eigenlijk nog steeds een extra tv in de slaapkamer hebben.
  Ik begrijp dat je ook tv’s kunt kopen waar je die kaart in kunt doen zonder een extra decoder te kopen.
  Als wij zo’n tv kopen voor de slaapkamer en we doen de kaart erin die wij nog hebben liggen. Kunnen wij dan zo televisie kijken zonder een extra decoder te kopen of iets anders om tv te kunnen kijken?

  Ik hoop dat je men vraag begrijpt.

  Groetjes Hindy

 73. Hallo Theo,
  Ik wil graag boven op zolder tv kijken. Er zit geen kabelaansluiting en we willen liever ook geen kabels gaan doortrekken vanaf de 1ste verdieping. Is digitaal tv kijken via UPC mogelijk? Of moeten we uitwijken naar bijv. Digitenne? Op de tv zit een mogelijkheid voor een insteekkaart. Alvast bedankt, Grtjs

  1. Beste Mel,

   Mooi dat de televisie geschikt is voor een insteekkaart ik zal hier dan ook zeker gebruik van gaan maken. Je kunt inprincipe gewoon bij UPC blijven wellicht dat je voor de insteekkaart wat extra moet betalen of abonnement moet aanpassen maar het is kwalitatief de beste optie en je hoeft geen kabels te trekken. Google eens op insteekkaart UPC, dan staat het op de site van UPC uitgelegd. Veel succes ermee!

 74. Ik woon in Spanje. In mijn appartment zit de TV antenne aansluiting in de woonkamer precies aan de andere kant van waar ik de TV wil plaatsen. Natuurlijk kan ik een antennekabel gaan aanleggen tussen TV en antenneaansluiting maar dat verdient niet de schoonheidsprijs. Wat beveelt u mij aan?
  Met vriendelijke groet,
  Cees van der Wiel

 75. Hallo Theo. We willen graag in 4 kamers tv kijken(analoog). Wis dit mogelijk om op 1 zender 4 ontvangers te zetten en welk systeem kun je mij aanraden?
  Mvg Gerard

 76. Goedemorgen, hartelijk dank voor de duidelijke info op jouw site. Is het ook mogelijk om 2 tv’s op draadloos tv kijken aan te sluiten? En wat is jouw advies dan in deze?
  Hartelijk dank alvast voor de info!

  1. Hallo, graag gedaan hoor!

   Het is goed mogelijk om met 2 televisies draadloos tv te kijken. Dit kan door 2x de tv anywhere aan te schaffen hier zijn dan ook 2 aparte decoders voor nodig zoals eerder vermeld op deze site. Mooier en beter vind ik twee ci+ modules (lees hiervoor artikel insteekkaart digitenne) nadeel hiervan is dat je een wat modernere en duurdere televisie nodig hebt. Deze twee opties zijn in mijn ogen het best!
   Gr. Theo

 77. Dag,

  Ik wil op mijn zolder op de tweede verdieping een LCD TV plaatsen. Ik wil via een draadloze verbinding beeld ontvangen. Daarvoor heb ik apparatuur nodig dat ik via KPN moet bestellen. (Ik heb digitale TV in de kamer beneden van KPN (alles in één pakket). Er zitten houten vloeren in ons huis. Zal de ontvangst op de tweede verdieping goed zijn? En hoe zit het met de ontvangst op de eerste verdieping?
  Ik wacht met belangstelling op je antwoord.

 78. Hoi Theo,
  Ik heb een vraag ik heb sinds kort een iPad en ik heb ook digitenne van de KPN hoe kan ik dan Draadloos tv kijken voor mij is dit een beetje onduidelijk ik hoop dat je mij hiermee kunt helpen.

  Met vriendelijke groeten Miriam

  Antwoord:
  Alleen met digitenne van KPN is het niet mogelijk om ook op je Ipad draadloos tv te kijken, hiervoor heb je het interactieve tv abonnement van KPN nodig.

 79. Ik heb een Panasonic TX-p42S10E plasma TV. Helaas kijk ik tv via een schotel antenne. Ik will mijn tv verbinden (draadloos) met de pc en tv kijken via het pc kanaal. Dit zou moeten kunnen via een draadloze connectie met de pc, maar welke ? P.S.: Mijn tv heeft geen USB.

 80. Hoi Etienne,

  Dit lijkt me wel mogelijk als je dit binnen ook vaker doet. Wel een vereiste is natuurlijk dat buiten het router signaal ook wordt opgevangen. Ik denk wel dat je hiervoor een televisie moet hebben die ook verbinding kan maken met het internet, maar die mogelijkheid hebben de meeste nieuwe (duurdere) televisies.

  Ik wens je veel succes maar verder ben ik hier ook niet echt bekend mee moet ik eerlijk zeggen.

  Groeten Theo.

 81. Beste Theo ik wil draadloos tv kijken buiten in de tuin is het mogelijk om dat via een draadloze router te doen en dan via mijn server films te bekijken ?
  Gr. Etienne

 82. Beste de Boer,

  Ik denk dat je dan het best gebruik kunt maken van de TV Anywhere, hierover vind je ook een artikel op de site. Enige voorwaarde is wel dat je de zender en ontvanger niet heel ver uit elkaar kunt zetten. Naarmate de afstand tussen de zender en de ontvanger toeneemt neemt de kwaliteit over het algemeen iets af. Voor de tv anywhere heb je wel een extra digitale ontvanger nodig van Ziggo.

  Groetjes Theo.

 83. Hallo,

  Wij kijken nu digitaal tv van ziggo en hebben op de slaapkamers ook televisies maar geen kabelaansluiting. Digitenne kunnen wij hier niet ontvangen. Hoe kunnen wij dit oplossen?

  Groetjes

 84. Hoi Ferry,

  Naar mijn weten heb je voor iedere televisie (helaas) een aparte decoder nodig je kunt dus niet het signaal splitsen.

  De tweede decoder sluit je op dezelfde manier aan zoals je dat hebt gedaan met de televisie in de woonkamer. Dit doe je ergens waar een aansluiting in de buurt is, de televisie sluit je alleen niet direct aan op de decoder die staat namelijk in de slaapkamer. Vervolgens sluit je de zender van de tv anywhere aan op de decoder bij de aansluiting.

  De ontvanger van de tv anywhere staat wel bij de televisie inderdaad in de slaapkamer. Deze ontvangt het signaal van de decoder. Zappen doe je met de afstandsbediening die bij de tv anywhere zit.

  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is in iedergeval succes ermee!

 85. Beste Theo,
  aller eerst erg bedank voor je informatieve site!

  Ik heb ook een vraag, hoop niet dat deze al eens eerder is gesteld.

  We hebben TV via Ziggo, dus via de muur in de woonkamer naar een decoder, en dan gaat er een digitaal FULL HD signaal naar de TV.
  Waar kan ik dan de TVAnywhere verzender installeren?
  Voor de decoder neem ik aan. Kan er dan nog een signaal (splitsen dus) naar de ziggo decoder in de huiskamer?
  De ontvanger, als ik het goed begrijp, kan dan naar de slaapkamer bijv om daar tv te kijken.

  Bedankt voor je reactie!
  groeten Ferry

 86. @Flor

  Dat gaat dan helaas niet werken via die digicorder. Je kunt wel een tweede digicorder huren/kopen. Maar daar zal ook een meerprijs aan verbonden zijn. Die digicorder sluit je dan aan op een plek waar wel een aansluiting zit. Vervolgens sluit je daar dan weer de tv anywhere zender op aan.

  Anders zou ik het eerlijk gezegd ook niet weten. Misschien dat de klantenservice van telenet hier een oplossing voor heeft/weet.

  Groeten Theo.

 87. Hay Theo,

  bedankt voor de snelle reactie.
  Heb dus geen 2de uitgang op digicorder voor een bijkomende scart dacht wel dat dit mijn probleem was en dacht dan maar rechtstreeks op men tv aan te sluiten.
  dus dat gaat niet,
  en zie je geen andere oplossing verder ?
  Mvg,
  Flor

 88. Hoi Flor,

  Het is mogelijk om in je slaapkamer digtaal tv te kijken via de digicorder. De zender van de tv anywhere moet worden aangesloten op de digicorder met de scart kabel, dus niet op de televisie in de living. Je kunt de zender niet direct op de televisie in de living aansluiten dus ik hoop dat je nog een extra uitgang -voor de tv anywhere- hebt op je digicorder. Vervolgens sluit je de ontvanger van de TV anywhere inderdaad aan op de tv in de slaapkamer.

  Hoe je de tv anwywhere aansluit zie je in de video op de volgende: https://www.draadloostvkijken.com/zonder-kabels-tv-kijken-met-de-tv-anywhere/ pagina.

  Succes ermee, Theo.

 89. Hallo Theo,

  Vraag gaat over tv kijken met de tv anywhere.
  Wil op de slaapkamer Digitaal tv kijken echter geen aansluitingen voorzien.
  In de living staat een volledig aangesloten TV.
  Is het dus mogelijk de zender rechtstreeks aan te sluiten via scart op de tv in de living ?
  Namelijk die Tv is aangesloten op de digicorder van telenet.
  En adt ik dan boven de ontvanger aansluit op de andere TV ?
  Mvg,
  Flor

 90. Hoi Theo,

  Ik heb een vraagje over draadloos tv kijken met de tv anywhere. Ik heb twee televisie’s,één in de woonkamer en eentje op de kinderkamer. Op de kinderkamer hebben we geen tv aansluiting maar we hebben wel een aansluiting in de bijkamer. Is het dan mogelijk om tegelijk televisie te kijken, ik in de woonkamer en de kinderen op de kinderkamer? En dan bedoel ik dus ook twee verschillende programma’s?

  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is maar ik hoor het wel, Groetjes Jeroen!

  1. Hallo Jeroen, ik begrijp uit je verhaal dat je dus twee verschillende aansluitingen hebt en twee verschillende televisies. Dan kun je inderdaad met twee televisies tegelijk televisie kijken en ook nog eens verschillende programma’s. Eigenlijk werkt de televisie die verbonden is met de TV anywhere eigenlijk precies hetzelfde alleen krijgt de televisie dus zijn signaal via de tv anywhere ipv directe aansluiting. Nogmaals dat kan dus. Groetjes Theo!

 91. Hallo iedereen hieronder komt je vraag. Zoals dit bericht komt je vraag eruit te zien, je emailadres is dus niet zichtbaar voor andere bezoekers van deze website. Vragen stellen over draadloos tv kijken is dus heel eenvoudig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *