KPN draadloze verbindingsset met Instructievideo

Als u klant bent bij KPN en geabonneerd bent op interactieve tv van KPN dan kunt u met de KPN draadloze verbindingsset eenvoudig draadloos tv kijken. Met deze verbindingsset voorkomt u dat u lange internet kabels door uw huis moet trekken. In plaats daarvan maakt de verbindingsset slim gebruik van uw elektriciteitsnetwerk. Dit wordt ook wel tv kijken via het stopcontact genoemd, hiervan kan u momenteel ook gebruik maken als u een interactief tv abonnement heeft lopen bijTelfort, Xs4all, Tele2 en Online. Dus wilt u gebruik maken van deze uitstekende oplossing dan moet u dus wel beschikken over verschillende stopcontacten op de plek waar u draadloos tv wilt kijken.

In dit artikel zal het gaan over de KPN draadloze verbindingsset, daarvan hebben we ook een heel handige en duidelijk instructievideo op de pagina staan. Bekijkt u die absoluut eens, de werking van de draadloze verbindingsset wordt u dan waarschijnlijk volkomen duidelijk.

KPN Draadloze Verbindingsset Installeren

Wilt u zelf snel de set installeren dan raad ik u aan om onderstaande video te doorlopen. Gaat het te snel pauzeer dan de video even of speel de video opnieuw af. U kunt op de knoppen in de video drukken om naar de volgende stap te gaan of andere aanwijzingen op te volgen. Bezoekt u deze website vanaf uw mobiel of tablet dan kan het zijn dat de knoppen in de video niet aanklikbaar zijn. 

KPN draadloze verbindindingsset storing

In de meeste gevallen zal de verbindingsset goed werken en hoeft u zich geen zorgen te maken over problemen. Af en toe kan het helaas toch voorkomen dat u te maken heeft met een storing. Als de verbindingsset correct werkt dan brand het middelste lampje op de adapter (het huisje) groen, is dit niet het geval dan heeft u vaak te maken met een storing. Als echter het lampje wel groen brand maar u toch niet tv kunt kijken dan is er wat anders aan de hand en is de storing moeilijker te identificeren en op te lossen. Gelukkig zijn deze storingen bij de KPN draadloze verbindingsset vaak vrij snel en eenvoudig op te lossen. Storingen kunnen verschillende oorzaken hebben:

   1. De adapters hebben een software update nodig dit kan vooral voorkomen bij adapters van voor december 2012. Is dat bij u het geval dan zult u de adapter moeten aansluiten op de computer en de nieuwe software van de site van KPN moten downloaden (bekijk hiervoor onderstaande video). Tegenwoordig worden de adapters geleverd met de nieuwe software waardoor software updates vaak niet meer van toepassing zijn.
   2. De adapters zijn verkeerd aangesloten bijvoorbeeld doordat de adapter in een verlengdoos is geplugd, dit is niet de bedoeling sluit de adapter direct aan op het stopcontact in de muur.
   3. Vaak zit er naast in stopcontact in de muur nog een stopcontact ernaast. Stopt u in het ene stopcontact de adapter stop dan niet in het stopcontact ernaast een stekker van een ander apparaat. Dit kan in veel gevallen storing veroorzaken. Wel kunt u in de adapter een stekker van bijvoorbeeld een verlengsnoer of een ander apparaat steken.
   4. Oude huizen met een kwalitatief minder elektriciteitsnetwerk hebben een ietsjes groter kans op storingen. Aangezien het internet signaal via het lichtnet loopt.

 Verbindingsset Resetten

Bij problemen of storingen met de draadloze verbindingsset kunt u in eerste instantie het beste even de adapters resetten. Dit kan in veel gevallen al de storing oplossen. Onderstaand leest u hoe u de KPN draadloze verbindingsset kunt resetten.

  1. Druk 2 tot 3 seconden het reset knopje in van een van de adapters. Deze vindt u aan de onderkant van de adapter vlak naast de ingang van de internet kabel.
  2. Het aanknopje op de adapter hoort na het loslaten van de reset knop nu even te knipperen.
  3. Loop naar de andere adapter en na 2 minuten drukt u ook daar het reset knopje 2 tot 3 seconden in. Het aanknopje op de adapter hoort even te knipperen.
  4. Na het resetten zou de verbinding weer moeten werken het “huisknopje” hoort weer groen te branden. Brandt het lampje oranje dan is de verbinding niet optimaal bij rood licht is de verbinding verbroken of uitermate slecht en ongeschikt voor digitale televisie.

Kpn draadloze verbindingsset kopen

De KPN draadloze verbindingsset kunt u bestellen bij KPN. Maar eerlijk gebiedt te zeggen dat er veel meer adapters zijn waarvan u gebruik kunt maken. U kunt de adapters kopen bij veel elektronicazaken zoals Mediamarkt of bestellen bij BOL.com. Houdt bij het kopen van de draadloze verbindingsset rekening met de snelheid en kwaliteit waarmee u wilt tv kijken. Meer over de snelheid van de adapters leest u hieronder.

Snelheid draadloze verbindingsset

De draadloze verbindingssets zijn er in veel verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Het kwaliteitsverschil zit hem voornamelijk in de snelheid van het internet, al hangt dit ook samen met de kwaliteit van uw elektriciteitsnetwerk in huis. Duurdere verbindingssets hebben een hogere MB overdracht per seconden. Als u in hoge kwaliteit televisie wilt kijken dan raad ik u aan om een verbindingsset te nemen met een zo hoog mogelijk MB overdracht per seconden. De Devolo dLAN 650+ Powerline starterkit met 600MB/seconde dataoverdracht is bijvoorbeeld geschikt voor draadloos digitaal tv kijken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de 3 reacties op dit artikel

 1. Zijn de KPN geleverde adapters noodzakelijk om een tweede tv aan te sluiten? Of is het ook mogelijk om (goedkopere) adapters van een andere merk te gebruiken?

  Mvg

  1. Het is niet per se noodzakelijk om bij KPN de adapters te bestellen, hoewel je natuurlijk wel meer support kan verwachten als je bij KPN de adapters bestelt.

   Goed functionerende en goedkopere adapters zijn echter ook verkrijgbaar bijvoorbeeld van het merk; TP Link. Voor meer informatie over draadloze verbindingsadapters: klik hier