TV kijken op Ipad en Android Tablet voor beginners | Apps & Tips!

Met een mooie Ipad of Android tablet kun je ook live tv kijken in top kwaliteit. Hoe je dit letterlijk met een paar scherm aanrakingen doet lees je hier!

Om live televisie te kunnen kijken op je tablet heb je in eerste instantie internet nodig. Dit kan door je Ipad of Android tablet te verbinden met een Wifi Netwerk. Het is belangrijk dat je een goede internet verbinding hebt anders gaan de beelden haperen en kun je niet prettig live tv kijken op je tablet.

Is er geen Wifi netwerk beschikbaar dan kun je, mits je dat tot je beschikking hebt, op je tablet gebruik maken van het 3G of 4G mobiel internet. Gebruik je mobiel internet op je tablet dan is het verstandig om je data bundel in de gaten te houden, want streamen kost relatief veel Megabytes aan mobiel internet.

Naast een internet verbinding moet je een abonnement hebben op interactieve tv  van KPN, Ziggo, Telfort, Xs4all of Tele 2 of Horizon TV indien je bent aangesloten bij UPC. Heb je interactief tv abonnement, lees dan verder bij het kopje dat gaat over tv kijken op tablet met handige Apps

Heb je geen interactief tv abonnement dan kun je slechts van een bepaald aantal zenders gebruik maken bij het tv kijken vanaf je tablet. Dit zijn voornamelijk de gratis zenders zoals Nederland 1, 2 en 3 of BVN.

TV kijken op Ipad / Tablet met Apps

Met het interactieve tv pakket van jouw aanbieder (Ziggo, KPN, UPC, Xs4all, Telfort of Tele2) kun je ook gebruik maken van de live tv Apps die beschikbaar zijn voor de iPad in de AppStore of voor je Android tablet in de Google Play Store. De live tv Apps hebben als voordeel dat ze geoptimaliseerd zijn voor iPad en tablet. Daarnaast werkt het gewoon veel gebruikersvriendelijker dan wanneer je de browser gebruikt. Hieronder vind je per tv aanbieder welke App je kunt gebruiken om draadloos tv te kunnen kijken op je iPad of Android tablet.

Overzicht live tv Apps voor iPad en Android Tablets

  • KPN: KPN iTV Online
  • Xs4all: Xs4all Web TV
  • Ziggo: Ziggo TV
  • UPC: Horizon TV
  • Telfort: Online TV Telfort
  • Tele2: Tele2 TV App

Downloaden en Inloggen Live tv App

Voor het downloaden van de Tv kijken App op IPad heb je uiteraard de gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord van je Apple account nodig.

Voor het downloaden van de live tv app op je Android tablet natuurlijk je Google Play account.
Vervolgens zijn de Apps kosteloos te downloaden.

Inloggen op TV App
Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de app zul je nog moeten inloggen op de app. Vaak is dit maar een keer noodzakelijk daarna kan je wachtwoord worden onthouden. Heb je nog geen account bij je tv aanbieder, dan zul je die eerst moeten aanmaken. Vaak heb je hiervoor je abonneenummer nodig, deze vind je op facturen van jouw tv aanbieder of op rekeningafschriften. Door een mailtje te sturen naar de klantenservice van jouw tv aanbieder kun je hem ook achterhalen.

Eenmaal ingelogd kun je draadloos tv kijken zolang je maar een internetverbinding tot je beschikking hebt.

Deze manier van draadloos tv kijken is dus ook zeer geschikt wanneer je op vakantie bent of op de camping zit. Ook is het handig wanneer je Utopia op je laptop wilt kijken terwijl de persoon naast je op de bank het nieuws wil volgens.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk de 4 reacties op dit artikel

  1. Nu alleen nog ervoor zorgen dat je het kunt streamen naar je Chromecast of apple TV van de tablet op PC. Helaas zitten er op andere browsers geen mogelijkheden om naar je streamapparaat te streamen. bij Google Chrome werkt Silverlight niet meer dus dan heb je er nog niets aan.