Zonder kabels tv kijken met de TV Anywhere

De TV Anywhere van Marmitek maakt het mogelijk om draadloos tv te kijken. Met de  TV Anywhere kun je draadloos tv kijken zonder dat je apart kabels hoeft te leggen of een nieuwe aansluiting moet creëren, wel is er een stopcontact nodig voor dit handige apparaat.
De Tv Anywhere is vrij eenvoudig te bedienen, het bestaat grofweg uit een zender, en een ontvanger. Met de meegeleverde afstandsbedieding bestuur je de ontvanger. De TV Anywhere is voor jouw helemaal geschikt in de volgende situatie: je beschikt in huis al over een televisie aansluiting(en), maar op de plek waar je televisie wilt kijken heb je geen televisie aansluitingen bijvoorbeeld in de badkamer of slaapkamer.

De zender

Voordat je daadwerkelijk draadloos tv kunt gaan kijken vanuit een willekeurige ruimte in jouw huis moet je uiteraard eerst de TV Anywhere installeren. Het is eigenlijk vrij simpel maar ik zal het toch even duidelijk uitleggen. Ga naar een plek in het huis waar je een COAX/TV aansluiting heeft, dit is waarschijnlijk dus niet de plek waar je straks draadloos televisie wilt gaan kijken.  Bij deze stap heb je de zender, een decoder en de benodigde kabels nodig. Eerst sluit je de decoder aan op het COAX netwerk, dit doe je uiteraard met een COAX kabel. De decoder heeft ongetwijfeld ook voeding nodig dus sluit hem ook even aan op het stroomnetwerk. Nu heb je de zender nodig van de TV Anywhere, dit is het grootste apparaat van de twee. De zender sluit je via de SCART kabel (die wordt meegeleverd) aan op de decoder. Ook de zender maakt gebruik van elektriciteit dus plug deze ook even in het stopcontact. Als

Draadloos tv kijken met tv anywhere

het vlekkeloos is verlopen heb je nu het eerste gedeelte van de TV Anywhere geïnstalleerd.

De ontvanger

 De ontvanger plaats je in de buurt van de televisie op de plaats waar je televisie wilt gaan kijken. Bijvoorbeeld dus op de slaapkamer. Ook de ontvanger aansluiten is niet erg ingewikkeld. Sluit de SCART kabel aan op de televisie, sluit vervolgens ook de voedingskabels aan op de ontvanger. Nu loop je terug naar de plek van de zender, je schakelt zowel de decoder als de zender aan. Je gaat weer naar de plek waar je televisie gaat kijken met de afstandsbediening (kijk even of de batterijen er al in zitten). Vervolgens doe je ontvanger en uiteraard ook de televisie aan, vanaf nu kun je als het goed is ook vanaf hier televisie kijken. Helemaal draadloos is dit natuurlijk niet want je moet nog water kabeltjes op de televisie aansluiten en de apparaten hebben ook voeding nodig, helaas kun je ook nog geen HDMI kabels inpluggen op de zender en de ontvanger. Wel is dit systeem super handig wanneer je kabels wilt besparen en televisie wilt kijken waar dat voorheen nooit had gekunt. Wat dat betreft vind ik dit toch een prachtig systeem, het mooi is ook dat het over het algemeen storingsvrij is. Ik raad je dan ook aan de meest recente versie van TV Anywhere te nemen want voorheen was de kwaliteit wel wat minder dan wat het nu is.

Mocht je bovenstaande uitleg niet duidelijk vinden kijk dan even naar de onderstaande video, dat zal zeker helpen.

Draadloos tv kijken: TV Anywhere

Denk je dat dit voor jou de ideale manier is om draadloos tv te kijken op een plek waar dat voorheen niet mogelijk was, dan raad ik je aan op TV Anywhere te kopen via het internet want dat bespaart je vaak een paar tientjes. Je kunt het apparaat online bestellen via de betrouwbare webwinkel van Informatique, het pakketje zal dan waarschijnlijk binnen 2-5 werkdagen worden thuisbezorgd. Offline zal de TV Anywhere of substituten ook wel ergens verkrijgbaar zijn, ik denk dat je bij de MediaMarkt een goede kans maakt.

3 reacties op “Zonder kabels tv kijken met de TV Anywhere

    1. Dit klopt inderdaad voor interactieve tv van KPN is de TV anywhere niet geschikt, wel kan het via het stopcontact daarover is ook een artikel geplaatst op deze site.

  1. Hallo theo,

    ik heb een samsung met CI+module van Ziggo beneden in de woonkamer. Ik slaap sinds kort op zolder daar is geen kabel aansluiting. Nu heb ik voor op zolder ook een samsung met CI+module en ik heb de TV anywhere aangeschaft. Maar nu snap ik niet hoe ik m moet aansluiten want er staat in de installatie omschrijving: sluit de scart kabel aan op u decoder. Maar die is er dus niet . Kan jij me helpen? Mvg. ruud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *