Kopen X

TV kijken via internet? Zo kijk je online in HD op tablet, laptop of telefoon.

TV kijken via het internet kan tegenwoordig op verschillende apparaten. Uiteraard is online tv kijken mogelijk vanaf je computer of laptop (deze mogelijkheid verschilt per tv aanbieder), daarnaast kun je ook prima televisie kijken op een tablet (iPad, Samsung Galaxy tab enzovoort) of zelfs op een smartphone. Met de handige Apps van de televisie aanbieders kijk je binnen een paar seconden naar jouw favoriete tv zender. Op deze manier is tv kijken via internet een goed alternatief of aanvulling op televisie kijken in de woonkamer.

TV kijken via internet met interactieve tv

Als je beschikt over een digitaal (interactief) tv abonnement, kijk dan niet verder, de oplossing voor tv kijken via internet is voor jouw heel gemakkelijk! Bij de meeste TV providers kun je namelijk op allerlei verschillende apparaten via het internet TV kijken, dit is onderdeel van je tv abonnement. Naast tv zenders kijken bieden de TV aanbieders vaak ook nog een uitgebreide TV gids. Belangrijk om te weten is wel dat je vaak alleen online tv kunt kijken wanneer je bent ingelogd op het thuis wifi netwerk, dit verschilt overigens per aanbieder. Dit is waarschijnlijk omdat je anders ook vanaf andere locaties met je abonnementsnummer en wachtwoord overal tv zou kunnen kijken. Op deze manier kun je dus eigenlijk alleen tv kijken via het internet wanneer je thuis bent, onderweg is dit dus geen goede optie.  Lees hieronder hoe je thuis live tv kijkt via het internet met de verschillende tv aanbieders.

Online TV kijken Telfort

Heb je interactieve tv van Telfort dan kun je met de computer, tablet of smartphone via het internet tv kijken. Voor de tablet en smartphone zijn zelfs nog handige apps beschikbaar. Waneer je online tv wilt kijken bij Telfort dan kan het voorkomen dat je moet inloggen, die doe je met jouw abonnementsnummer en bijbehorende pincode.

TV kijken via internet KPN

Met het interactieve tv pakket van KPN kijk je ook televisie via internet met diverse apparaten. Voor de smartphone en tablet bestaan apps. Vanaf de computer of laptop kijk je live tv op het internet via ITVONLINE.

TV kijken via internet Ziggo/UPC

Met Ziggo is tegenwoordig ook mogelijk om vanaf je laptop of computer tv te kijken via internet. Daarnaast heb je ook nog de Ziggo TV App waarmee je vanaf je tablet en smartphone geniet van vele zenders.

Xs4all Webtv

Ook met Xs4all kijk je tv online. Met Xs4all web tv kun je via de browser tv kijken vanaf je laptop. Wil je tv kijken met je tablet of smartphone download dan de Xs4all webtv app.

UPC  HorizonTV kijken online

Met HorizonTV van UPC kijk je ook via het internet televisie. Dit kan vanaf je laptop, smartphone of tablet.  Ook bij UPC hebben ze een gebruikersvriendelijke App die je op je tablet en smartphone kunt installeren. Hiervan kun je ook gebruik maken als je een abonnement hebt bij Ziggo.

Gratis tv kijken online

Gratis tv kijken via internet is ook mogelijk zonder een abonnement bij een tv aanbieder te hebben. Je kunt altijd live de zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) online kijken, dit geldt echter vaak niet in het buitenland. Daarnaast is het ook mogelijk om veel buitenlandse zenders gratis online te kijken. De Nederlandse commerciële zenders zijn meestal niet gratis te bekijken op een legale manier.

Live voetbal kijken via internet

Wil je live voetbal kijken op het internet dan heb je verschillende mogelijkheden. Wil je genieten van de hoogste kwaliteit dan kun je beter een (klein) bedrag betalen. Bij Sport 1 en Fox Sports kun je los wedstrijden kopen handig bijvoorbeeld als je live Ajax – Feyenoord wilt kijken of wilt genieten van El clasico; FC Barcelona – Real Madrid.

Maar ook als je gratis voetbal wilt kijken kun je op het internet terecht. Het is mogelijk (en slim) om daarbij gebruik te maken van Unibet.  Zonder dat je direct hoeft te gokken kun je alle voetbal wedstrijden live online bekijken in prima kwaliteit. Om van deze dienst gebruik te kunnen maken is het wel verplicht om een minimale storting te doen op je Unibet account. Zodra je een minimaal bedrag hebt overgemaakt is kun je veel buitenlandse voetbalwedstrijden live via het internet bekijken. Gelukkig kun je het geld weer terugstorten naar je betaalrekening.

Naast bovenstaande opties kun je ook nog voetbal kijken via verschillende streams. Helaas is de kwaliteit vaak laag en heb je kans dat het commentaar niet in het Nederlands is. Toch blijft Sopcast voor het bekijken van voetbalwedstrijden online een aanrader. Hiermee kun je overigens ook andere tv zenders live bekijken via het internet.

TV kijken via internet op laptop, tablet of smartphone.

Je hebt vanaf verschillende apparaten toegang tot het internet. Meer informatie over tv kijken via het internet vanaf verschillende apparaten vind je in onderstaande artikelen:

Meest gelezen artikelen

8 reacties op “TV kijken via internet? Zo kijk je online in HD op tablet, laptop of telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Monique Verhoeven

  Weet niet hoe ik het moet doen

 2. Monique Verhoeven

  Hoe moet ik dat doen snap
  Het niet

 3. Jessica

  We willen graag naar voetbal kijken, live, via laptop. We zijn in Duitsland.
  Hoe lukt het mij om voetbal op mijn laptop te krijgen?

 4. jan v d berg

  Door beschadigde kabel buiten mijn huis heb ik een heel slecht beeld. Er moest in de tuin gegraven worden en dat gaf nog al wat problemen.De monteur bood aan een kastje dat op internet werd aangesloten , het kastje was niet duur en ik had bijna alle zenders in de wereld met mooi beeld,maar ik moet wel jaarlijks een bedag betalen voor abonnement,klopt dit wel.Gaarne u reactie.

  1. Theo ✔

   Dit klinkt vreemd en er zijn wel van dit soort oplossingen maar die zijn vaak illegaal. Ik zou hiermee dus oppassen. Hoe heet het abonnement en de provider?

 5. Gerard van Bredevoort Doetinchem

  Onlangs hebben wij digitale en interaktieve tv gekregen van Telfort .nu werkt de oude app helaas niet meer maar de nieuwe app kan ik weer niet installeren op mijn ipad 3 dus helaas geen tv meer op de ipad is er nog een alternatief ?

 6. Ayhan

  Vlaardingen

 7. paul

  Hallo er is niets voor niets vpn. Word je land verandert naar een nederlandse ontvanger