Draadloos TV kijken UPC bekijk alle mogelijkheden!

→ Lees de 2 reacties

Sinds de fusie van UPC met Ziggo is UPC opgegaan in Ziggo, dit betekent dat UPC eigenlijk niet meer bestaat omdat het nu Ziggo heet. Toch heeft u nog zeker wat aan dit artikel, wilt u meer weten kijk dan ook eens bij het artikel dat over Ziggo gaat, tv kijken met Ziggo.  Hieronder kunt u echter gewoon het oude (maar veel gelezen) artikel over UPC lezen.

Draadloos TV kijken met UPC kan handig zijn als u bijvoorbeeld televisie wilt kijken op een plek waar u geen coax aansluiting heeft. Heeft u wel een coax aansluiting in de buurt maar wilt u geen kabels en een extra kastje bij de televisie terwijl u gebruik maakt van televisie van UPC? Dat kan ook! Met de CI+ module heeft u geen externe apparatuur en kabels meer nodig en steekt u direct de coax kabel in de televisie. Met de CI Module in de televisie bent u als nog in staat om zonder extra kastje Digitaal tv te kijken. Daarnaast is het mogelijk om met UPC overal in en rondom uw huis draadloos tv te kijken vanafuw Laptop, Tablet/Ipad en smartphone. Meer over draadloos tv kijken bij UPC leest u in dit artikel.

UPC CI+ Module

De UPC CI+ Module is geschikt als u coax kabel direct op uw televisie wilt aansluiten en toch digitaal tv wilt kijken. De CI+ Module is namelijk instaat om het Analoge TV signaal om te zetten in een Digitaal signaal zonder dat u daarvoor een extra decoder/kastje moet aansluiten op uw televisie. Dit bespaart u HDMI kabels, een extra afstandsbediening en een snoer die de decoder van stroom moet voorzien. Het grote voordeel is dus zonder veel kabels televisie kijken en u kunt daarbij de afstandsbediening van de televisie gebruiken. De enige kabels die u nu nog nodig heeft is de coax kabel naar de televisie toe en het snoer dat uw televisie van stroom voorziet.

Echter heeft de CI Module ook een groot nadeel: het is niet mogelijk om interactief TV te kijken indien u gebruik wilt maken van de CI+ Module. Dit betekent dat het niet mogelijk is om programma’s op te nemen, TV gemist te kijken, te pauzeren en terug te spoelen. Wel kunt u met de CI Module gewoon in HD kwaliteit televisie kijken. Wilt u dus alleen Digitaal TV kijken met zo min mogelijk kabels maak dan gebruik van de CI+ Module van UPC.

Wilt u gebruik maken van de CI+ Module van UPC dan moet u televisie echter wel geschikt zijn hiervoor. Als u televisie aan de achterkant is voorzien van een CI ingang/common interface dan kunt u van CI+ gebruik maken. Om er zeker van te zijn dat u televisie ook werkt bij UPC kunt u het beste de website van UPC raadplegen.

Zonder coax kabels tv kijken UPC

UPC levert net als bijvoorbeeld Ziggo televisie via de kabel (in tegenstelling tot o.a. KPN, Tele2, Telfort, Xs4all en Vodafone). Heeft u geen coax kabelaansluiting in een kamer maar wilt u toch televisie kijken? Dan kunt u ervoor kiezen om lange coax kabels te trekken maar veel mensen hebben hier bezwaar tegen omdat soms moeilijk is om weg te werken en het vervelend is om overal in huis gaten te boren. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om draadloos het coax signaal te versturen, zodat u alsnog televisie kunt kijken. Dit kan met de producten van Marmitek en het maakt niet uit of u analoog, digitaal en/of interactief tv wilt kijken bij UPC.

  • Analoog: als u nog analoog tv kijkt en gewend bent om alleen de coax kabel in de televisie te steken dan kunt u gebruik maken van de TV Anywhere.
  • Digitale TV: kijkt u digitale televisie ook dan is het mogelijk om het coax signaal draadloos te verzenden. De digital tv anywhere kan draadloos een digitaal tv signaal versturen.
  • Interactief tv kijken in HD kwaliteit: Met de Marmitek Gigaview kunt u alsnog draadloos interactief tv kijken want de Gigaview is in staat om draadloos HD signalen door te sturen naar de ontvanger die u bij de televisie plaatst.

Let op wilt u draadloos uw tv signaal versturen dan is het mogelijk dat dikke plafonds en muren storingen veroorzaken. Kijk altijd goed naar het bereik van het draadloze tv signaal en houdt rekening met welke afstand u draadloos wilt overbruggen.

Draadloos TV kijken UPC

Wilt u echt volledig draadloos en bewegingsvrij televisie kijken zonder kabels dan kunt u met UPC het beste televisie kijken op uw laptop tablet of smartphone. Met Digitale Interactieve TV van UPC kijkt u overal televisie niet alleen in en rondom uw huis maar ook onderweg. Dit kan dus ook handig zijn als u op de camping zit en internet heeft, dan hoeft u niet helemaal speciaal een apart TV abonnement voor op de camping af te sluiten. Het is ook handig als u wilt besparen op een tweede televisie bij UPC en toch al een van onderstaande apparaten in huis heeft. Zo hoeft u maandelijks niks extra te betalen aangezien u tv kunt kijken op al uw apparaten met een Digitaal Interactief TV abonnement.

TV kijken op laptop UPC

Via Horizon. TV kijkt u live televisie vanaf uw laptop indien uw een Digitaal Interactief TV abonnement heeft afgesloten bij UPC. Het is wel belangrijk dat uw laptop of pc is verbonden met het internet aangezien uw vanaf uw computer tv kijkt via het internet. Hoe sneller uw internet en pc is hoe vloeiender en makkelijker het tv kijken zal gaan.

TV kijken op tablet en Ipad UPC

Waar u maar wilt tv kijken zonder kabels kan met uw tablet of Ipad zolang u maar verbonden bent met het internet. Download de UPC Horizon Go App om gemakkelijk online tv te kijken met UPC.

TV kijken op Mobiel

Zelfs vanaf uw mobiel kunt u tegenwoordig televisie kijken met UPC. U kunt daarvoor het beste de Horizon TV App downloaden. Dit kan voor android telefoons in de Google Play Store en voor Iphones in de AppStore.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
Dank voor je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Onzorgvuldig geschreven reacties worden niet beantwoord en direct verwijdert. Pas je reactie aan nu het nog kan.

Bekijk de 2 reacties op dit artikel

  1. kan ik tv kijken draadloos via de HORIZON BOX met een smart tv en WIFI ?
    deze smart tv wordt als tweede tv gebruikt en op die plaats kan ik geen kabel aanbrengen.
    graag uw mening omdat ik bij EXPERT winkel een negatief advies kreeg.