Alle informatie om buiten in de tuin tv te kijken

Nu het lekkere weer er weer aankomt wil je natuurlijk ook graag buiten in de tuin televisie kunnen kijken. Het liefst natuurlijk zonder kabels door de tuin te hoeven leggen of op een andere manier alles overhoop te halen. Lees hier hoe je ook buiten in je tuinhuis, tuin, buitenshuis of op je terras lekker buiten draadloos tv kunt kijken.

Interactieve TV

Wanneer je beschikt over Interactieve tv van bijvoorbeeld KPN, Ziggo, Telfort of Xs4all of Horizon TV van UPC dan is het vrij gemakkelijk om buiten in de tuin televisie te kijken. Er zijn dan in eerste instantie drie opties mogelijk.

 1. Televisie kijken op een tweede televisie (of je kunt je televisie van binnen naar buiten halen, maar dat is misschien vervelend als je een permanente televisie wilt installeren in je tuinhuis).
 2. Televisie kijken op laptop via het internet.
 3. TV kijken op tablet / Ipad of smartphone via het internet

Kies je voor optie nummer 1 dan hoef je eigenlijk alleen maar te beschikken over een stopcontact (maar stroom heb je voor alle drie de opties nodig want de apparaten moet toch gevoed worden). Wel heb je voor optie 1 een draadloze verbindingsset via het stopcontact nodig wil je voorkomen dat je kabels moet gaan trekken. Vervolgens sluit je interactieve tv ontvanger aan op de verbindingsset en koppel je de televisie aan de verbindingsset doormiddel van een hdmi of Scart kabel. Optie 1 is het mooiste maar duurste resultaat. Met een interactieve hd ontvanger kun je zelfs buitenshuis tv kijken in HD kwaliteit, maar daarvoor heb je dus wel een draadloze verbingsset nodig.

Buitenshuis tv kijken op tablet, smartphone of laptop

Dit is de meest eenvoudige optie, maar is misschien niet erg geschikt wanneer je met meerdere personen buiten in de tuin tv wilt kijken.  Voor deze optie moet je buiten wel de beschikking hebben over snel internet, dit kan doormiddel van Wifi. Vaak is het Wifi Signaal buiten een stuk minder sterk maar gelukkig bestaat hiervoor een optie.

Wil je toch met meerdere mensen tv kijken maar heb je geen zin om een draadloze verbindingsset aan te schaffen? Dan kun je ook je laptop aansluiten op je televisie met een hdmi kabel, zodoende beschik je alsnog over buiten televisie op een groot scherm met tv kwaliteit.

Door een Wifi versterker aan te schaffen, vergroot je het bereik van jouw Wifi Signaal. Daarnaast wordt het Wifi Signaal versterkt waardoor je zonder haperingen buiten tv kunt kijken. Dit doe je door online in te loggen op de site van jouw tv aanbieder. Vervolgens kun je veel zender online streamen. Let op voor bovenstaande opties moet je dus wel een interactief tv pakket hebben afgesloten, anders is het niet mogelijk om in hoge kwaliteit tv te kijken.

Voor de tablet en en smartphone zijn er bepaalde Apps beschikbaar, dit maakt online tv kijken nog gemakkelijker. De Apps van Ziggo, KPN, Telfort en de andere tv aanbieders zijn vaak gratis maar inloggen met je account is wel vereist.

Buiten tv kijken met digitenne

Heb je geen interactieve tv en wil je dit ook niet gaan afsluiten dan zijn er ook andere opties maar die zijn wel wat minder fraai. Een zeer eenvoudige en betrouwbare optie is digitenne af te sluiten. Dit is relatief duur want een maand abonnement kost tussen de 10 en 20 euro per maand, terwijl het in de wintermaanden natuurlijk niet echt aantrekkelijk is om buitenshuis tv te kijken. Voor digitenne heb je alleen een stopcontact nodig (voor zowel de ontvanger als natuurlijk de televisie).

Met digitenne is het niet mogelijk om in HD kwaliteit tv te kijken. De digitenne ontvanger kun je namelijk alleen verbinden met de tv met een SCART kabel, waarmee het niet mogelijk is om in HD kwaliteit tv te kijken.

Kabel trekken

Hoewel ik hier als draadloostvkijken.com webmaster niet zo fan van ben behoort een kabel trekken natuurlijk ook nog tot de opties. Op internet kun je voor weinig geldt een mooie lange kabel kopen. In de tuin is een kabel natuurlijk een stuk makkelijker weg te dan in huis. Denk bij het werwerken van de kabel  bijvoorbeeld aan de struiken aarde waaronder je de kabel kunt laten lopen. Met een goede dikke kabel, hoef je er niet bang voor te zijn dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Fel licht en regen

In de tuin heb in tegenstelling tot binnen natuurlijk veel meer te maken met fel licht en nattigheid door regen. Het is daarom verstandig om eerst enigszins na te deken waar je het beeldscherm plaatst. Veel televisie zijn niet bestand tegen water, plaats de televisie daarom altijd onder een afdakje. Houdt hierbij ook rekening dat met harde wind de televisie alsnog nat kan worden, zorg dus ook voor voldoende beschutting.

Dit is ook handig voor het felle licht. Fel zonlicht kan er voor zorgen dat je maar weinig ziet van wat er op het beeldscherm afspeelt. Het is daarom verstandig om je beeldscherm ook in de schaduw te plaatsen. Daarnaast kan fel zonlicht je beeldscherm ernstig beschadigen wanneer je beeldscherm langdurig wordt blootgesteld aan de zon.

Speciale TV voor Buiten

Wil je het helemaal goed uitpakken en tegelijkertijd goed genieten van het weer en televisie. Dan zijn er ook speciaal gefabriceerde televisie beschikbaar voor buiten. Deze zijn in tegenstelling tot de normale televisies wel bestendigd tegen water. Daarnaast is er al rekening gehouden met het felle licht in je tuin. Deze televisies zijn daarom veel feller dan normale televisies, zodoende zorgen ze voor beter beeld tijdens zonnige periodes en zijn deze tv’s bestand tegen fel zonlicht. Absoluut een aanrader dus wanneer je vaker buiten tv wilt kijken en als je optimaal wilt genieten van voetbalwedstrijden tijdens het EK of WK Voetbal.

18 mensen hebben al gereageerd.
 1. Anneke
  09/09/2021 om 5:21 pm

  Heb alle tips gevolgd alleen het chromecast logo verschijnt niet meer, heeft het wel altijd gedaan, in mijn ZIGGO app
  Wat moet ik doen?

 2. Ozzie
  15/06/2021 om 9:28 pm

  Wij kijken in onze tuin maar horen de tv niet door het gezucht en gejammer van de buren die beter een eiland kunnen kopen

 3. Joost
  14/08/2019 om 9:29 pm

  Mis in het artikel beetje de uitleg wat te doen om een binnen tv te beschermen tegen vochtige lucht. Want in mijn nu nog open serre is het dan wel droog maar kan het in de avond toch vochtiger worden dan binnen. Wat kan ik doen om evt condensatie op de electronica te voorkomen.

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 8:59 pm

   Dank Joost voor de feedback! Gaan we wat aan doen!

   • Harold
    30/12/2021 om 10:30 pm

    Onze tv hangt in een afgesloten tuinkamer met bijna goed sluitende schuifdeuren. Maar doet nu niks meer. Vocht? Door vorst? Ik weet het niet.

 4. Petra
  21/06/2019 om 5:01 pm

  Hoi
  Ik heb een tv aangesloten buiten met draadloze verbinding set maar krijgt toch de foutmelding f143

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 9:00 pm

   Bij KPN hebben ze een speciale handleiding voor foutmelding f143, zie hier.

 5. Herman
  11/06/2019 om 11:49 am

  Ik zou dat stukje ( Met digitenne is het niet mogelijk om in HD kwaliteit tv te kijken)
  toch maar een keer aanpassen.

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 9:00 pm

   Dank voor de feedback Herman! Gaan we wat aan doen.

   • Wilbert
    21/07/2020 om 8:49 am

    Ben benieuwd wat jullie daar aan gaan doen? Het is blijkbaar vrij lastig, want er is nog niets mee gedaan.

 6. diana
  10/08/2018 om 2:10 pm

  Ik kan me voorstellen dat het met warm weer heerlijk is om buiten tv te kijken. Maar helaas wordt er voorbij gegaan aan de overlast die dit geeft voor omwonende. Hoe zacht je een tv ook zet, je hoort het altijd. ( indringender dan een radio). Ik had super aardige buren, maar ook zij hadden een tv buiten staan. Op mijn verzoek, stond deze ontzettend zacht, maar ik bleef hier hinder van onder vinden.

  Ik ben daarop verhuisd, naar een vrijstaand huis. Nu heb ik buren, 2 huizen verder en is het of muziek via de mobiele telefoon, het kenmerkende geluidje van de x box of de tv die ik hoor. Ze hebben in de achtertuin een overkapping, waardoor het geluid weerkaatst.

 7. Nico
  05/08/2018 om 9:39 pm

  Fijn in de tuin tv kijken. Wij “genieten” ook mee met de TV van onze buren. Het zou verboden moeten worden. Te asiciaal voor woorden.

  • Jansen
   27/08/2019 om 3:22 pm

   Wij hebben ook buren die tv kijken buiten….paar meter naast de schutting en geluid vol aan….maar ook als ze denken nog wel rekening te houden, is tv letterlijk te verstaan. Daarna gaat hij echt hard, geen ontkomen meer aan en alle lol om nog in tuin te zitten verdwenen. Snap niet hoe verder nette mensen zulk onfatsoen hebben. Zijn nog generatiegenoten ook. Daar had ik echt meer van verwacht. Het is dus niet altijd ‘de jeugd van tegenwoordig’….

 8. Jolanda
  28/03/2017 om 9:56 pm

  Wij hebben een alles in 1 glasvezelpakket van Telfort. We hebben beneden en in de slaapkamer een TV staan (beide bedraad). Nu hebben we in de tuin een vrijstaande overkapping laten plaatsen. Daar wordt een stroomvoorziening voor gemaakt. De grondkabel zat al in de grond en wordt door een elektricien (familielid) in de overkapping geplaatst en daarna doorgeleid naar de verschillende stopcontacten, etc. We willen in de tuin de mogelijkheid hebben om TV te kijken en aangezien we liever geen extra werk met het plaatsen van kabels willen hebben, is draadloze TV voor ons een hele goede oplossing. Op papier althans. We hebben in de tuin geen goede wifi ontvangst. Dat was ook nooit nodig, want we zaten met de laptop nooit in de tuin, maar met de komst van de overkapping gaat dit dus wel gebeuren. Ik zoek een universele verbindingsset waarbij ons gezin draadloze TV kan kijken in de overkapping EN een betere WIFI ontvangst. Het liefst in 1 apparaatje. Is dit er? Zo ja, heb je een voorbeeld van een merk en typenr? Bij de TP-Link is mij wel opgevallen dat sommige met een W beginnen en andere met een P. Ik weet niet zeker of de uitvoeringen die met een W beginnen dus beide wensen voor ons kunnen regelen: TV kijken in de tuin zonder kabels EN een betere wifi ontvangst in de tuin.

  • Theo ✔
   04/05/2017 om 10:22 pm

   De uitvoeringen met een W kunnen inderdaad beide wensen voor jullie regelen, WIFI en het doorgeven van het tv signaal. De TP LInk WPA8630P is een voorbeeld van een geschikte universele verbindingsset. Verder is het bij verbindingssets altijd van belang dat beide adapters op hetzelfde elektriciteitsnetwerk zijn aangesloten!

   • marcel
    15/05/2017 om 6:45 pm

    op hetzelfde electriciteitsnetwerk is dat dezelfde groep of maakt dat niet uit?

    • Theo ✔
     15/05/2017 om 9:05 pm

     Dat maakt niet uit, de adapters hoeven niet persé op dezelfde groep aangesloten te worden.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.