TV kijken op je iPhone in 3 stappen. Volg het Stappenplan!

Tv op iPhone

Tegenwoordig is het ook mogelijk om tv te kijken op je iPhone! Wil jij dit ook? Volg dan dit stappenplan en kijk binnen een paar minuten naar de bekende Nederlandse tv zenders.

Om daadwerkelijk tv te kunnen kijken op je iPhone moet je aan het volgende voldoen:

  • Je hebt een geldig tv + internet abonnement bij een Nederlandse tv aanbieder (bijvoorbeeld Ziggo, KPN, Xs4all etc. etc.). Of je gebruikt uiteraard het tv abonnement van iemand anders.
  • Je hebt een iPhone (bij sommige tv apps is een minimum versie van iOS vereist, welke versie van iOS minimaal vereist is vind je als je daadwerkelijk de app gaat downloaden. Dan kom je er vanzelf achter of de app op jouw iPhone ge├»nstalleerd kan worden). Zo moet je bij de web tv app van Xs4all minimaal beschikken over iOS 7.0 of nieuwer.
  • Je iPhone kan verbinding maken met internet via Wifi (bij een aantal tv apps is het alleen mogelijk om tv te kijken als je ingelogd bent op het thuis Wifi netwerk) of met een 3G of 4G verbinding.
  • Kunnen inloggen op je Apple account.
  • Beschikken over voldoende geheugen, dit hoeft niet veel te zijn aangezien de tv apps niet veel geheugen ruimte in beslag nemen.

Stap 1: zoek de juiste tv App in de App Store

De tv app om tv mee te kijken is gratis. Maar welke app heb je nodig? Dit is afhankelijk per aanbieder, ga dus na bij welke aanbieder jij een tv abonnement hebt afgesloten. Vervolgens zoek je in de App Store op je iPhone naar de app van jouw aanbieder.

Dit kan ook makkelijker, op deze pagina vind je een overzicht met alle tv apps per aanbieder. Met gelijk een link naar de desbetreffende app in de App Store. Door op die links te klikken beland je gelijk in de App Store.

Stap 2: TV App downloaden

Nu je de juiste tv app hebt gevonden in de App Store klik je rechtsboven op Downloaden. Heb je de app al ooit een keer gedownload dan kan het zijn dat er een iCloud wolkje verschijnt in plaats van Downloaden, in dat geval klik je op het iCloud wolkje.

Om de app te kunnen downloaden heb je wel een werkende internet verbinding nodig.

Het downloaden van de app duurt vervolgens even, hoe snel dit gaat is afhankelijk van de grootte (het aantal MB’s) van de app, en de snelheid van jouw internet verbinding.

Stap 3: TV kijken op iPhone met de TV App!

Als alles is verlopen zoals het hoort kun je na het downloaden van de app tv kijken op je iPhone. Zit je nog in de App Store dan klik je op het icoontje Open. Daarnaast kun je de app uiteraard ook vinden tussen alle andere icoontjes/apps.

In het slechtste geval doet de tv app het NIET. Dit ligt over het algemeen aan (een combinatie van) de volgende punten:

  • Je hebt geen abonnement bij de tv provider waarvan je de app hebt gedownload.
  • Je hebt geen goed werkende internet verbinding. De internetsnelheid is bijvoorbeeld te laag waardoor het tv uitzending niet kan worden geladen op je iPhone.
  • Je bent niet ingelogd op jouw thuis wifi netwerk. Vaak verschijnt er dan een melding op het scherm dat dat vereist is (dit verschilt dus per aanbieder bij sommige tv apps kun je ook gewoon tv kijken wanneer je verbonden bent met het internet via 3G of 4G
  • Je gebruikt de app vanuit het buitenland. Hier is niet makkelijk iets aan te doen.
  • Je moet nog inloggen, dit doe je met het account dat hoort bij het tv abonnement. Een account kun je opvragen op de website van jouw aanbieder.

Alternatieven

TV kijken op je iPhone is handig want het werkt volledig draadloos en je kunt snel even tv kijken. Echter heeft het ook een nadeel. Het scherm blijft bijvoorbeeld vrij klein (in vergelijking met de tv en andere apparaten).

Gelukkig is het ook mogelijk om tv te kijken op andere apparaten bijvoorbeeld een iPad of een ander type tablet, meer daarover lees je hier.

Heb je geen tablet? Of vind je het scherm daar ook nog te klein. Dan is er naast de televisie nog een ander alternatief; tv kijken op je laptop. Meer daarover vind je hier.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.