Kopen X

Nederlandse tv kijken in het buitenland met een vpn verbinding

VyprVPN accountAanmaken

In dit artikel lees je hoe je buiten Europa en overal in het buitenland live Nederlandse tv kijkt. Met een vpn verbinding hoef je nooit meer Formule 1, voetbal, NPO, Eredivisie en andere Nederlandse tv zenders te missen.

Nederlandse tv geblokkeerd in het buitenland

Sinds mei 2018 kun je bijna overal in Europa Nederlandse tv kijken. Ik zeg bijna omdat sommige programma’s toch nog worden geblokkeerd binnen Europa. Buiten Europa kun je helaas niet live naar Nederlandse tv kijken zonder vpn verbinding. Wanneer je probeert een livestream te kijken treedt er een geografische blokkade in werking.

Dit komt omdat in het buitenland jouw laptop, telefoon of tablet een buitenlands ip adres krijgt toegewezen. Aan de hand van het buitenlandse ip adres herkent de livestream jouw locatie.

Daardoor krijg je meldingen zoals deze: “Deze video is alleen beschikbaar in Nederland” of “Het is niet toegestaan om deze aflevering vanuit uw geografische locatie te bekijken.”

Uitzending gemist kijken in het buitenland

Naast live tv kijken komt geografische blokkering ook voor bij het terugkijken van programma’s via uitzending gemist. Helaas kun je daarom vanuit het buitenland vaak geen Nederlandse programma’s van de NPO, SBS of RTL terugkijken.

Dat is jammer, want ook in het buitenland is het fijn om je favoriete Nederlandse tv zenders terug te kijken. Gelukkig kun je de geografische blokkade opheffen met een vpn verbinding.

vpn
Maak verbinding met een vpn service en je buitenlandse ip adres veranderd in een Nederlands ip adres

TV kijken in het buitenland met een vpn verbinding

Om tv te kijken in het buitenland met een vpn verbinding heb je ten eerste een goed werkende internetverbinding nodig. Het maakt hierbij niet uit of je gebruik maakt van een wifi verbinding of een lokale simkaart met 4G.

Daarnaast moet je ook kunnen inloggen op de tv app of tv website van je tv provider. Op je telefoon of tablet is het makkelijk om gebruik te maken van de online tv app van de provider waarbij jij in Nederland een tv abonnement hebt afgesloten. Hoe zo een tv app werkt en welke tv app jij kunt gebruiken lees je hier

Heb je geen Nederlands tv abonnement, bijvoorbeeld omdat je permanent in het buitenland woont maak dan gebruik van de tv apps en websites van de tv zenders zelf.

Hieronder een aantal voorbeelden van tv programma’s en waar je die online kunt kijken:

 • NOS journaal, Wie is de Mol, De Luizenmoeder, Boer zoekt Vrouw op npo.nl.
 • Champions League en Europa League op veronicatv.nl.
 • Eredivisie wedstrijden op Fox Sports (het is ook mogelijk om los wedstrijden te bestellen).
 • Alle andere bekende Nederlandse tv zenders via NLziet.
 • Formule 1 en Engels en Spaans voetbal zoals El Clasico op Ziggogo.tv of via de ZiggoGO app (alleen met Ziggo abonnement en VPN).

Stappenplan tv kijken in het buitenland met een vpn

Voor het maken van een vpn verbinding maken we gebruik van de Vyprvpn service. Onder het stappenplan leg ik uit waarom en hoe een vpn verbinding werkt.

Om Nederlandse tv te kijken in het buitenland gaan we de geografische blokkade oplossen met een vpn verbinding. Een vpn verbinding maken is niet moeilijk. Met de app van Vyprvpn gaat dit vrijwel automatisch.

 1. Account aanmaken bij Vyprvpn

  Maak hier een account aan bij Vyprvpn. Je kunt kiezen tussen Vyprvpn premium en het goedkopere abonnement. Het goedkopere abonnement is goed genoeg om tv te kijken. De eerste 3 dagen kun je de vpn gratis proberen daarna gaat het betaalde abonnement in. Genoeg tijd dus om even die belangrijke voetbalwedstrijd te kijken.

 2. Vyprvpn downloaden

  Nadat je een account hebt aangemaakt raad ik aan om Vyprvpn te downloaden op het apparaat waarop je tv wilt kijken. Vyprvpn kun je op vrijwel elk apparaat gebruiken. Ik maak zelf gebruik van de iPhone app, werkt echt kinderlijk eenvoudig waardoor je in no-time een VPN verbinding hebt. Uiteraard werkt Vyprvpn ook op Android en je laptop. Hier vind je een volledig overzicht van apparaten waarop je Vyprvpn kunt gebruiken.

 3. Inloggen met je vpn account

  Log in met je net aangemaakt account. Er wordt je gevraagd of je Vyprvpn wilt toestaan om automatisch een vpn verbinding te configureren, klik op toestaan. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf handmatig de vpn instellingen hoeft te configureren.

 4. Kies in de vpn app het land waarmee jij verbinding wilt maken

  Kies uiteraard Nederland als land om mee te verbinden wanneer je naar Nederlandse tv wilt kijken. Maak verbinding met een Belgische vpn server voor Belgische tv.

 5. Klaar! Open nu een tv app of ga naar de website waarop je tv wilt kijken

  Terwijl jouw apparaat vpn verbonden blijft ga je naar de livestream, tv app of website waarop je tv wilt kijken.

Hoe werkt een vpn verbinding?

Met een vpn verbinding kun je geografische blokkering voorkomen door te doen lijken alsof je vanuit Nederland verbonden bent met het internet. Zodra jij gebruik maakt van een Nederlandse vpn service verandert jouw buitenlandse IP adres in een Nederlands IP adres en wordt de geografische blokkering opgeheven.

Een vpn verbinding kun je zien als een tunnel die een directe verbinding tot stand brengt tussen twee verschillende computers (of een telefoon, tablet/iPad).

hoe werkt een vpn
Zo werkt een vpn verbinding

Eerst maakt het apparaat waarop jij tv wilt kijken (vanuit het buitenland) verbinding met een computer in Nederland, vervolgens gaat die computer het internet op. Hierdoor lijkt het voor tv providers en livestreams of jij gewoon vanuit Nederland tv wilt kijken.

VPN provider kiezen

Er bestaan verschillende vpn providers waarvan je gebruik kunt maken om een vpn verbinding aan te leggen.

Bij het kiezen van een vpn provider is het belangrijk om te kiezen voor een provider met servers en ip adressen in Nederland. Anders geldt de geografische blokkade nog steeds.

Wil je juist vanuit Nederland BBC kijken, dan heb je een vpn service nodig met servers en ip adressen in Engeland. Om belgische tv zenders te kijken heb je een vpn provider nodig met servers en ip adressen in België.

Wat is de beste vpn provider?

De beste vpn provider is snel, makkelijk in gebruik en helpt je om in het buitenland tv te kijken. Ik raad je aan om gebruik te maken van Vyprvpn om de volgende redenen:

 • Het is een bekende service en wordt onder andere ook aangeraden door de New York Times en Lifehacker.
 • Belangrijker, Vyprvpn kun je gebruiken op al je apparaten (telefoon, tablet, laptop en sommige televisies).
 • Je kunt het 3 dagen gratis uitproberen.
 • Vypr heeft servers in veel landen. Dit maakt het mogelijk om te doen lijken alsof je surft vanuit Nederland of België. Maar als jij wilt browsen vanuit Tokyo, het Verenigd Koninkrijk of Nieuw-Zeeland kan dat ook.
 • Vyprvpn wordt wereldwijd gebruikt, dit zorgt ervoor dat de service overal in het buitenland snel en betrouwbaar is.

Waar kun je online tv kijken in het buitenland?

Naast een vpn verbinding heb je uiteraard ook een app of website nodig waar je Nederlandse tv kunt kijken. Heb je een tv abonnement bijvoorbeeld bij Ziggo, KPN, Xs4all, Telfort of NLE? Dan raad ik aan om gebruik te maken van de tv app die bij jouw abonnement is inbegrepen.

Zonder tv abonnement kun je in het buitenland ook tv kijken op de websites van de tv omroepen zelf.

Ziggo Go in het buitenland

Met een Vyprvpn verbinding kun je de Ziggo Go app gebruiken om in het buitenland tv te kijken. Voor het gebruik van de Ziggo Go app heb je in het buitenland je Ziggo gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

De Ziggo Go app kun je op je telefoon en tablet gebruiken, indien je met een Nederlandse vpn server verbonden bent.

Formule 1 kijken in het buitenland

Zoals je weet wordt Formule 1 in Nederland alleen uitgezonden bij Ziggo Sport. Wil je ook in het buitenland live formule 1 live kijken?

 • Gebruik dan de Ziggo GO app in combinatie met een vpn verbinding, dit zorgt er voor dat je wereldwijd live formule 1 kunt kijken op je mobiel of tablet.
 • Via de Ziggo Go website kijk je ook vanachter je computer formule 1 in het buitenland.

Eredivisie live kijken met de Fox Sports app

Ook de Eredivisie kun je op je telefoon, laptop of iPad kijken via Fox Sports (app). Dit werkt uiteraard alleen als je een Fox Sports abonnement hebt afgesloten en een vpn verbinding hebt ingeschakeld. Zonder vpn verbinding lukt het niet om Eredivisie voetbal te kijken in het buitenland.

NPO kijken in het buitenland

Om NPO 1,2 en 3 te kunnen kijken in het buitenland heb je enkel een vpn verbinding nodig. Zodra je vpn verbinding is ingeschakeld en je verbonden bent met een Nederlandse server kun je overal in het buitenland NPO kijken via NPO.nl. Ook kun je wereldwijd NPO kijken door gebruik te maken van een tv app van bijvoorbeeld Ziggo, KPN, Xs4all, CanalDigitaal of Telfort.

Met een gratis vpn tv kijken?

Je vraagt je misschien af of je niet gewoon een gratis VPN service kunt gebruiken. Een gratis VPN is voor het kijken van Nederlandse televisie in het buitenland sterk af te raden.

En wel om de volgende twee redenen:

 • Snelheidsbeperking: in veel gevallen gelden er bij gratis VPN services snelheidsbeperkingen. Voor het kijken van televisie via het internet heb je nu eenmaal redelijk snel internet nodig. Anders krijg je te maken met niet werkende tv apps of haperend beeld.
 • Datalimieten: tv kijken via het internet verbruikt behoorlijk wat data. Zeker ten opzichte van het lezen van een nieuwsbericht of blogbericht zoals deze. Ik denk dat niemand het leuk vindt als je tijdens de uitzending een popup in beeld krijgt met: helaas uw databundel voor deze maand is op.

Daarnaast is de betaalde service (van bv. Vypr), betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker dan de meeste gratis VPN services. Ook is het abonnement makkelijk (maandelijks) opzegbaar als je er geen gebruik meer van maakt.

Alternatief: tv kijken in het buitenland zonder vpn

Wil je op een alternatieve manier, zonder vpn tv kijken in het buitenland? Dan kun je gebruik maken van satelliet tv of bvn.

Satelliet tv in het buitenland

Tv kijken via de schotel is een volwaardig alternatief. Tv kijken via de satelliet heeft een aantal voordelen maar is niet altijd even praktisch. In dit artikel lees je de voor en nadelen van satelliet tv.

Tv in het buitenland met bvn

BVN is een tv zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. Op deze zender worden programma’s van de Nederlandse en Belgische publieke omroep herhaald. Op deze zender kun je programma’s zoals het NOS journaal, de Luizenmoeder en wie is de mol kijken.

Als je bijvoorbeeld een huisje hebt gehuurd in het buitenland dan kan het zijn dat je bvn via de tv kunt bekijken. Anders kun je ook bvn kijken via de bvn tv app of via de bvn website.

Meest gelezen artikelen

98 reacties op “Nederlandse tv kijken in het buitenland met een vpn verbinding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sandra

  Ik woon op aruba en zou heel graag alle nederlandse zenders kunnen kijken. Hoe kan ik dat doen

  1. Theo ✔

   Ik zou in dit geval abonnement op NLziet combineren met een VPN verbinding.

 2. mathieu

  ik wil nederland japan kijken

 3. maurice zeelen

  Ik wil graag RTL7 kijken in duitsland maar vind de service van canaal digitaal zeer slecht wat is een goed alternatief

  1. Harrie Minten en Gisela Sonntag

   Via canal Digitaal kun je deze zender perfect bekijken.

 4. martin

  hallo ik zou graag nederlandse kanalen willen kijken van uit de filipijnen! hoegaat dat in zijn werk

  1. Theo ✔

   Zoals je in bovenstaand artikel kunt lezen heb je daarvoor een tv app en vpn verbinding nodig.

 5. Marian

  Ben ik met deze vpn ook beveilgd op kodi, woon op curaçao en wil ook graag npo kijken

 6. bert de jong

  Kijk met android samsung J6 plus via kpn itv in Spanje met WIFI in gehuurde woning. Nederlandse TV even gekeken en 1 GB verbruikt van mijn 2 GB. Dacht via mijn wifi hier geen verbruik te hebben van mijn abonnenemt. Laptop verbruikt niets. Wat doe ik fout?

  1. Theo ✔

   Je kunt voor de zekerheid je mobiele data uitzetten tijdens het tv kijken. Dan weet je zeker dat je tv kijkt via een wifi verbinding.

 7. Co Janssen

  Af en toe wil ik toch effe naar NPO1 of 2 kijken. Hoe doe ik dat?

  1. Theo

   Binnen de EU kan dat via NPOstart live buiten Europa kan dat via dezelfde website maar heb je ook een vpn verbinding nodig. In het bovenstaande artikel lees je hoe dat werkt. In plaats van de NPO website kun je ook gebruik maken van de app.

  2. koop n sateliet schotel

   kijk op internet en koop de sateliet schotel

 8. Arjen Canrinus

  waarom is Zeeuws Vlaanderen buitenland?

  1. Zeker en vast

   Omdat het landelijk vast zit aan Belgie en niet aan Nederland. Jullie zijn dan ook officieel resevebelgen

 9. jacob

  ik wil in Toronto Ajax zien spelen maar nl tv is niet beschikbaar

  1. Theo ✔

   Daarom heb je een vpn verbinding nodig ;)

 10. Henk

  Kan ik in Noorwegen naar Ajax kijken?

  1. Theo ✔

   Buiten de EU kun je naar Nederlandse tv kijken met een vpn verbinding zoals in dit artikel wordt uitgelegd.

 11. Simon

  Hoe kan ik in Duitsland Ajax – Tottenham Hotspur bekijken op mijn ipad ?

  1. Theo ✔

   Dat kan via de Veronica website of via een tv app van bijvoorbeeld Ziggo, KPN of een andere tv provider waarbij je een tv abonnement hebt afgesloten.

 12. carettenolen@gmail.com

  Ik wou graag tv anywhere kunnen openen in het buitenland ,Nederlandse tv

 13. Ruben van Coevorden

  Ik heb een Ziggo go account maar krijg de melding dat ik die niet buiten europa kan gebruiken. Hoe kom ik aan een vypr account?

  1. Theo ✔

   Door bovenaan dit artikel op de “Vypr account aanmaken” button te klikken en vervolgens een account aan te maken.

 14. Ron

  Zit op cruiseschip op weg naar Griekenland. Wil Ajax zien vavond. Hoe?

  1. Theo ✔

   Binnen de Europese Unie kan dat zonder VPN online op de Veronica website. Afhankelijk van of je wilt kijken op mobiel, tablet of laptop kun je ook gebruik maken van de tv app of tv website van je tv provider, bijvoorbeeld Ziggo GO of de KPN online tv app.

   Buiten de EU kun je alleen de livestream (via Veronica of de tv apps) bekijken met een VPN verbinding. In bovenstaand artikel lees je hoe dat werkt. Ik zou aanraden om gebruik te maken van VyprVPN.

 15. Albert de K

  Als je telefoon via VPN verbonden is met Nederland, kun je in het buitenland Google maps dan nog wel als navigatie gebruiken?

 16. erik

  mijn vpn werkt niet in de usa of mexico dus geen ziggo go??

  1. Theo ✔

   Zonder VPN inderdaad geen Ziggo GO buiten Europa.

 17. berend

  Hallo ik wil in de usa en mexico formula 1 kijken ik heb de ziggo go app
  maar echter het werkt niet.
  Kunt u mij helpen met dit probleem
  mvg

  berend

  1. Theo ✔

   Maak je gebruik van een vpn verbinding?

 18. Helma

  in het buitenland kun je beperkt (tot max. 10G uit je bundel) gebruik maken van je internetbundel. Telt dat dan ook via vyprvppn . Als je behoorlijk tv wilt kijken is de 10G snel op en moet je nieuwe bundels kopen. Ook bij een groot abonnement omdat de grens 10G uit de bundel max voor buitenland is.

  1. Theo ✔

   Ja helaas verbruik je ook gewoon je internetbundel als met internet verbonden bent via VyprVpn.

 19. Bert

  Ik heb turbo VPN, kan ik daarmee ook veronica tv streamen in china

  1. Theo ✔

   Ik heb helaas geen ervaring met Turbo VPN dus durf dit niet met zekerheid te zetten. Daarnaast is China helemaal een lastig geval omdat het gebruik van VPN’s daar verboden is.

 20. Janssen

  Welke zenders zijn er?

  1. Theo ✔

   Dat hangt van de tv app af. Maar met de meeste tv apps kun je alle tv zenders zien die je normaal ook thuis op je tv kunt bekijken.

 21. piet schut

  Kan ik ook in Egypte op vakantie met een vpn verbinding ziggo go zien?

  1. Theo ✔

   Met een stabiele internet verbinding en een vpn kun je ook in Egypte Ziggo Go kijken.

  2. Goker

   Ik woon in turkije en wil Nederlands kanalen kijken met mijn iptv van Samsung kan dat

 22. Richemer

  Ik keek altijd BVN Live via de PS4, dus via Wifi. Uitstekende kwaliteit. Sinds een week is het onmogelijk om BVN live te ontvangen. Ik houdt een zwart scherm met een draaiend icoontje. Iemand enig idee?

 23. schayk

  als ik ga emigreren kan ik mijn ziggo abonnement niet aanhouden omdat ik dan geen adres meer heb in Nederland, en familie en vrienden hebben al een ziggo abonnement op hun naam dus kun je ook hun adres niet gebruiken, hoe dan toch VPN in combi met ziggo go ?

  1. Theo ✔

   Een eigen abonnement afsluiten wordt dan inderdaad lastig. Misschien kun je het ZiggoGo account van vrienden familie lenen/delen. Je kunt ook NLziet overwegen hiermee kun je, in combinatie met een vpn, ook overal Nederlandse tv kijken. Nlziet is niet aan een adres gebonden omdat het een volledig online tv service is.

 24. Dina

  Hallo
  Ik heb vpn maar als ik via de nos website bv livestreamsvan sport wil kijken of videos , is er de geografische blokkade, wat doe ik verkeerd ?

  1. Theo ✔

   Je kunt die blokkade voorkomen door voordat je de website (NOS) bezoekt eerst je vpn verbinding aan te zetten. Cookies en browser geschiedenis verwijderen helpt ook. Daarnaast helpt het om de NOS te bezoeken met je internetbrowser in incognito/privé modus

   1. John

    Hoe kan ik in Spanje, via mijn iPhone, met HDMI kabel maar ziggo kijken op m n tv?

 25. willem de roode

  ik ben in china maar i verwacht niet dat jullie een oplossing hebben voor dit probleem
  indien je een oplossing hebt dan kan ik daar over denken om the switchen van VPN susteem

  1. Theo ✔

   Vanuit China is dit lastig te regelen omdat vpn services worden geblokkeerd, dit geldt ook voor de sites waarop je klant kan worden van zo’n vpn service. Het handigst is daarom om buiten China al je vpn verbinding te regelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij VyprVPN. De Chinese overheid probeert ook deze service te blokkeren maar daartoe zijn ze slecht in staat. Ik kan niet garanderen dat VyprVPN altijd zal werken in China maar ze staan wel bekend als een van de vpn aanbieders die het beste onder Chinese Great Fire wall weet uit te komen.

 26. Sylvia

  Hi, als ik voor zo een VPN verbinding kies (met maandelijkse betaling Euro 7,95 zag ik op die online-site) moet ik buiten dat toch ook nog tenminste een basispakket van bijv. Canaal Digitaal kopen toch? Of werkt het alleen al door zo een VPN verbinding?
  Ik woon namelijk in duitsland en wil tenminste op mijn laptop nederlandse zenders kijken. Groeten, Sylvia

  1. Theo ✔

   Je hebt inderdaad abonnement nodig bij een tv provider, om gebruik te kunnen maken van een tv app. Als je alleen online tv wilt kijken kun je bijvoorbeeld kiezen voor NLziet als provider (alleen online tv kijken op laptop, tablet of telefoon vanaf €7,95 per maand).

 27. Frits

  Wij hebben Ziggo. Wij willen via de app Ziggo in het buitenland tv kijken. De blokkade van Ziggo in het buitenland is opgeheven. Wij moeten alleen een goede internetverbinding hebben. Dit geldt
  volgens mij ook bij een VPN verbinding. Het grote struikelblok in het geheel is de internetverbinding en het dataverbruik. Volgens mij is het dataverbruik bij een uur tv kijken ongeveer 0,6 GB. Is onze redenering juist?.

  1. Theo ✔

   Deze redenering is juist. De blokkering is in alle EU landen opgeheven, buiten Europa geldt de blokkade nog wel. Daar zul je dus nog wel een VPN verbinding nodig hebben om Nederlandse tv te kijken. Het data verbruik is eigenlijk alleen te schatten en hangt ook af van de kwaliteit van de stream. Ga bij live tv kijken uit van een verbruik van 1GB per uur (hoge kwaliteit stream).

 28. Michel

  Goedemiddag,

  Ik zit op dit moment in Australië en wil graag voetbal kijken via de Ziggo app. Kan ik dan vyprvpn downloaden om dat te bewerkstelligen?

  Is het makkelijk om het ip adres over te zetten naar een Nederlands ip adres en hoe doe ik dat?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan en het is makkelijk om een Nederlands IP adres te krijgen. In het programmaatje/app van VyprVPN kun je eenvoudig (met een paar muisklikken) verbinding maken met een Nederlandse server. Hierdoor krijgt jouw telefoon, tablet of telefoon een Nederlands ip adres.

 29. Siempie

  Wie o Wie kan mij helpen.
  Ik woon in buitenland en wil graag twee Nederlandse films kijken.
  Ik kan videoland en pathebios niet vanuit het buitenland doen?
  Pls help!!

  1. Theo ✔

   Door via VyrpVPN verbinding te maken met een Nederlandse server kun je wel Nederlandse films kijken. In het artikel hierboven lees je hoe je een VPN verbinding kunt opzetten.

 30. Pierpaolo

  Goede middag,
  Ik ben opzoek naar een provider of een oplossing om de Nederlandse Tv als rtl7, sbs6 en de populairste nederlandse zenders te kunnen bekijken.
  Wat zou de beste manier om deze zenders te zien?
  Bedankt alvast

  Pierpaolo

 31. Theo

  Update (20 maart: Je kunt gewoon weer ZiggoGO in het buitenland kijken met VyprVPN!

  Update (18 maart):het klopt inderdaad (zie ook onderstaande reacties) dat VyprVPN niet meer werkt met ZiggoGO in het buitenland. Het lijkt erop dat Ziggo al het gebruik van VPN’s in combinatie met hun tv App blokkeert. Ook met andere VPN providers dan Vypr lukt het niet om ZiggoGo in het buitenland te kijken.

  Een nieuwe update volgt als hiervoor een oplossing is gevonden. Bij andere tv providers dan Ziggo kun je nog wel tv kijken in het buitenland met een VPN verbinding. Hetzelfde geldt voor livestreams op NPO, FoxSports etc.

  ps. Weet jij hoe je op een andere manier ZiggoGO kunt kijken in het buitenland, laat het hieronder weten!

 32. arno

  Helaas…… vanaf gisteren is het niet meer mogelijk om via de vypr vpn mijn Ziggo Go account in het buitenland te gebruiken. Ook ander vpn’s doen het niet meer. Any suggestions ?

 33. Roy

  Hallo,
  ik heb alles gedaan acount aan gemaakt ect.
  ik heb ook verbinding met de nederlandse server
  alleen ik probeer nu ziggo go te kijken maar hij pakt hem niet omdat ik in het buiteland ben?

  zou iemand mij kunnen helpen

  1. Roy

   fox sports doet het trouwens wel

 34. Ron

  Ik kon altijd met VPN ZiggoGo kijken in Azie echter nu niet meer .zowel iphone ipad alles opnieuw geinstalleerd locatie uit VPN aan met land NL verschillende VPN geprobeerd en toch boodschap “niet in Buiteland ” Blijkbaar heeft Ziggo Vpn geblokkeerd Iemand oplossing?

 35. willem

  ik verblijf veel in het buitenland en gebruikte VPN om nederlandse tv te kijken met de ziggo go app
  werkte prima maar zins kort krijg ik de melding (this video is not available outside your country)
  heb ook een andere VPN gebruikt maar ook daar wordt het op een of andere manier geblokt
  iemand een idee wat hier aan de hand is of ben ik de enige met dit probleem

 36. Ernst

  Dank je wel. Goed Artikel. Vypr en Ziggo app werkten heel goed in Duitsland tot 10 dagen geleden. Nu krijg ik alsmaar het bericht
  -“NOT AVAILABLE. Sorry, this video is not available outsider your country.”-
  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 37. nance

  kun je deze app ook op een ninentedo wii u zetten?
  zodat we via de wii toch op de tv kan kijken?

  mvg,
  Nance

 38. Jos Zon

  Leuk met die Slingbox, maar voordat je het aan de praat hebt, ben je heel veel tijd kwijt. Ik heb vorig jaar maart ivm een drie maanden lang verblijf in Spanje een Slingbox 350 gekocht en ben twee weken bezig geweest om op het scherm een werkende digitale afstandsbediening te krijgen die het nog deed ook. Beeld was uitstekend met een snelheid van 4 mb/s dus dat valt best mee
  Na terugkomst de Slingbox in de kast gelegd en omdat we binnenkort weer voor drie maanden vertrekken getest. De vorig jaar werkende afstandsbediening blijkt niet meer te werken door -naar ik begrijp- een update door Slingbox. Ik ben nu al tien dagen bezig om wederom een werkende digitale afstandsbediening te vinden en dan gedurende twee a drie uur per dag. Krijg er langzamerhand een complex van. Ondersteuning in Nederland wordt niet geboden en de op de pagina van Slingbox aanwezige chatfunctie is uitgeschakeld. Enige optie is naar de VS bellen. Ik kan 1 zender krijgen en dat is de zender die op de decoder aan staat. Zappen kan dus niet omdat ik geen digitale afstandsbediening kan vinden. Ik wqrd er moedeloosvan

 39. Monique

  Kun je in het buitenland alleen Nederlandse tv kijken via VPN met een vaste internet aansluiting of kan het ook met een mobiele datakaart (simkaart) bijvoorbeeld met onbeperkt internet abonnement uit Nederland (weet dat je dit niet onbeperkt mag gebruiken in het buitenland)?

  1. Theo ✔

   Ja het is ook mogelijk om via een mobiele internet verbinding tv te kijken in het buitenland. Wel met VPN aan natuurlijk.

 40. Maarten feijen

  Ik woon een deel van het jaar in Thailand. Kan iemand mij vertellen ( echt in Jip en Janneke taal) wat ik moet doen om de KPN TV app op mijn iPad te kunnen kijken. Heb thuis KPN met heel de rambam van sport en filmset en zo. Ik kom er niet uit.

  HELP

  1. Theo

   1: Maak een account aan bij VyprVPN. Kies voor VyprVPN premium.

   2: Na het aanmaken van een account ontvang je een bevestiging in je mailbox. Klik op de bevestigingslink/button in de mail om je account te activeren. Je kunt je account ook bevestigen door de bevestigingscode in de mail in de APP in te voeren.

   3: Download hier de VyprVPN iPad app.

   4: Download hier de KPN TV app voor Ipad.

   5: Open de VyprVPN app. Er wordt gevraagd of VyprVPn je meldingen mag sturen, je kunt zowel Sta niet toe als Sta toe kiezen.

   6: Nu kun je een verbinding maken / connect to server. Kies een Nederlandse server om verbinding mee te maken:
   Scroll naar onderen en kies een Nederlandse server
   Zo ziet dat eruit op een iPhone, op iPad is dit ongeveer hetzelfde, kies de Nederlandse server.
   6: Vypr VPN vraagt je nu om toestemming om de VPN verbinding te configureren (“VyprVPN” Would like to Add VPN configurations), uiteraard klik je nu op toestaan [Allow] .
   7: Na de configuratie is je toestel verbonden met VPN en verschijnt er een VPN logotje bovenin je scherm.

   8: Open nu de KPN tv app om Nederlandse tv te kijken.

  2. Sylvia

   HAHAHA Jip en Janneke taal…. LOL geweldig! Ik heb ook een probleem als het te technisch wordt… Maar of Jip en Janneke dan werkt? mmmm LOL Hoop inmiddels kun je NL TV kijken?

 41. H. Nijman

  Hallo,

  Helaas blijkt een VPN met KPN nu ook niet meer te werken. Je moet verplicht ingelogd zijn op je eigen thuisnetwerk.

  1. Theo ✔

   Dat klopt niet, de tv app van KPN is ook voor tablet en smartphone via andere wifi netwerken dan je eigen thuisnetwerk te gebruiken. Buiten je eigen wifi netwerk heb je mogelijk wel een abonnementsnummer en pincode nodig.

 42. J.W. Rosie

  Sinds enkele jaren is het NIET meer mogelijk om gratis NL-1, 2 en 3 te kijken.
  Ik kocht in 2012 voor rond de 80 euro een smartcard voor NL 1, 2 en 3, en heb daar maar heel even van kunnen genieten. LEVENSLANG zou ik 1,2 en 3 kunnen kijken voor die 80 euro. Maar nee! in 2014 was het afgelopen. Ik heb dus nog geld tegoed van vadertjes staat!
  Reclameren bij de leverancier van de smartcard in Arnhem leverde niets op. De dame in kwestie deed hooghartig en wilde mijn klacht niet horen of begrijpen. Dag 80 euro!

  1. Dimitry Bogers

   Waarschijnlijk had je nieuwe kaart moeten krijgen omdat ze overgegaan zijn op HD.

  2. Peter Welten

   Een vriend uit het dorp naast mij in Duitsland heeft dit ook ondervonden. Hij is op een kruistocht gegaan om NL1,2,3 toch te ontvangen omdat, naar hij aangeeft, we hiervoor betalen via de Nederlandse belasting. Hij heeft inmiddels Canal Digitaal, Ministerie en Tweede Kamer aangeschreven. Canal Digitaal mag zelf beslissen of ze het doorgeven en doen dat dus niet meer. Het ministerie gaf aan dat ze alleen maar uitvoerder zijn en dat hij zich tot de wetgever moest wenden. Een tweede kamer commissie heeft aangegeven het verzoek hier iets aan te doen te hebben ontvangen. Het wordt echter almaar niet in behandeling genomen. Als we er inderdaad voor betalen via de belasting dan zou de staat een gratis satellietkaartje ter beschikking kunnen stellen :-). Ik ben benieuwd of hier nog iets uit gaat komen.

 43. Marcel Tito

  Wij wonen in Noorwegen, met de slingbox kunnen we dus zodra we die plaatsen bij een familielid de NL’se zenders bekijken. Maar kunnen we daarmee ook de NL’se netflix bekijken? We kunnen daar geen VPN voor vinden, vandaar deze vraag.

  1. Merthe

   Hei, ik woon ook in noorwegen en vroeg me af of je dit al uitgevonden hebt? ook vraag ik mij af of je met deze vpn nog wel noorse tv kunt kijken? moet je dan de vpn jitzetten ofzo?

   1. Theo ✔

    Groot kans dat je inderdaad geen Noorse tv kunt kijken zodra je de VPN aan hebt staan. Door de VPN dan tijdelijk uit te zetten is dat wel weer mogelijk. Het aan en uitzetten is een kwestie van twee muisklikken en duurt hooguit 20 seconden.

  2. Theo ✔

   Voor Nederlandse Netflix kun je VyprVPN proberen, nadat je verbinding hebt gemaakt met een Nederlandse server lukt het om daarmee de NL’se Netflix. Ik zeg met opzet ‘proberen’ omdat Netflix het gebruik van VPN’s steeds meer aan banden probeert te leggen.

 44. Robert

  Goed en nuttig artikel. In mijn geval ben ik woonachtig in Spanje en wil ik graag Nederlandse TV kunnen zien. Ik heb geen woonadres in NL meer. Is het beste dan een VPN aan te schaffen online , maar hoe moet het met de tv kanalen provider? Kan ik die contracteren vanuit Spanje? Wat is de beste TV kanalen provider?
  Bedankt , met vriendelijke groeten

  Robert

  1. Theo ✔

   Zonder woonadres in Nederland (en zonder abonnement bij aanbieders zoals Ziggo, KPN, Vodafone etc.) kun je het beste gebruik maken van Knippr of Play van KPN. Deze twee services leveren tv via het internet. Om tv te kijken heb je dus geen tv ontvanger/ vaste aansluiting nodig maar alleen een laptop, telefoon of tablet met internet toegang. Officieel kun je alleen van deze services gebruik maken in Nederland maar met VPN kun je de geografische blokkering omzeilen (zoals hierboven omschreven). Echter als je permanent woonachtig bent in Spanje is schotel tv van Canal Digitaal wellicht de betere optie omdat zij officieel ondersteuning bieden voor Nederlandse tv in het buitenland.

 45. jen

  Mooi uitgebreid artikel! Aangezien jullie wat nadruk leggen op de installatie- en downloadprocedure van vyprvpn, betekent dat dat vypr jullie favoriete/ beste keuze is? Ik heb een beetje gegoogled en vypr wordt ook genoemd in het overzicht van beste vpns van 2017. Aangezien jullie Vypr ook al noemen ben ik wel bereid om het een kans te geven. Ik ga jullie instructies over de installatieprocedure er bij pakken en ik ga het uitproberen, hoop dat het lukt! Dankjewel in ieder geval!

  1. Theo ✔

   Bedankt voor je reactie en ben benieuwd of het je gelukt is! Vypr is inderdaad een goede keuze. Ik sluit andere VPN services niet uit maar op basis van het gemak en de kwaliteit die ik bij vyprvpn heb ervaren raad ik die aan.

 46. jerrel

  Mensen, er zijn goedkopere opties voor tv in het buitenland. In Spanje en Griekenland zou je een schotel kunnen plaatsen met 4 lnb,s gericht op astra. Je koopt in nederland eenmalig een dreambox voor satelliet met een abonnement, kost 60€ per jaar, kan op afstand verleng worden, en je hebt internet nodig en klaar. Daarmee kan je alles kijken.
  Wat je ook kan doen is internet, een android box, met kodi en je kan IPTV ontvangen met alle nederlandse zenders, ook fox sport en ziggo sport

  1. Peter Welten

   Mijn ervaring met Kodi is dat het mij maar niet lukt om die Nederlandse zenders op een stabiele manier te ontvangen. Telkens moet ik weer een nieuwe .m3u vinden en laden. Die stabiele manier zou ik graag leren kennen en ook nog zo dat het gemakkelijk te bedienen is (via Yatse zal mijn vrouw het waarschijnlijk wel voldoende werkbaar vinden). Ik hoef alleen NPO1,2,3 omdat ik daar recht op heb via mijn Nederlandse belastingbetalingen. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen elke maand een bedrag te betalen voor iets waar ik al recht op heb. RTL, SBS etc ga ik geen abonnement voor nemen.

 47. Monique

  Wie weet of het mogelijk is om via een Smart tv (tv met internet) een VPN verbinding aan te leggen? Of is het alleen mogelijk om tv te kijken via laptop of tablet?

  1. Dave

   Hoi moniek,

   Ik gebruik een dienst als expatinternet-tv.com op mijn smart TV zonder VPN.
   Misschien kan je hen vragen naar een oplossing? Je moet geloof ik alleen een losse verlenging nemen.

   Mvg Dave

  2. Theo

   Ja Monique dat is mogelijk. Vyprvpn kun je ook gebruiken op de televisie. Zie hier. Uiteraard kun je ook je laptop, tablet of telefoon op de televisie aansluiten zodat het beeld van je apparaat op de tv wordt afgespeeld

 48. Adriaan Kuiper

  Wij zijn ook aan het zoeken geweest wat nu een goed systeem zou zijn. En na rijp beraad hebben we een vpn verbinding genomen, we willen op vakantie graag journaal en wat andere leuke dingen kunnen bekijken, onze ervaring is dat er op de meeste campings heel goed WiFi signaal te koop is. Nu zijn wij naar Frankrijk en Duitsland geweest en zijn zeer tevreden over het tv kijken, we kijken via een iPhone en het werkt perfect en het kost 5 dollar voor een maand dat zijn de kosten niet.
  Als er geen WiFi op de camping is kan je een telefoon kaartje kopen met zoveel mogelijk mb,s er op die doe je in een Mifi apparaat en daar kan je 3 of meer verbindingen mee maken.
  Succes

  1. Monique

   Hallo Adriaan,

   Via welke provider heb jij je VPN afgesloten?

   Met vriendelijke groeten,

   Monique

   1. Karmen

    Hoi Monique, via vpnservice.nl keuzehulp ben ik bij Vypr uitgekomen. Zie goldenfrog.com/nl/vyprvpn/

    Karmen

 49. Thomas

  We hebben de Slingbox een tijd gebruikt in Griekenland om Nederlandse televisie te kijken. Helaas hadden we toch vaak problemen met het verbinden met de Slingbox. De kwaliteit van het beeld was ook niet hoog. De Slingbox wordt verbonden met de mediaspeler thuis, dus dat houdt in dat de thuisblijver GEEN ander kanaal kan kijken dan degene die op vakantie is.
  We zijn uiteindelijk afgestapt van de Slingplayer, en gebruiken nu Hideman. Deze app kan geinstalleerd worden op tablet, iOs of Windows (iets duurder). Op de android tablet betalen we nu 2.60 euro per maand en hebben perfect beeld. Hiermee kunnen we gewoon Ziggo kijken.

 50. wibo

  Hallo,
  ik ben woonachtig in Spanje en ben op zoek naar een alternatief voor Canaldigitaal.
  Mijn oog is gevallen op de Slingbox.
  Aangezien mijn familie in Nederland woont en een abonnement bij Ziggo heeft, wil ik hun abonnement “gebruiken” om hier Nederlandse tv te kijken.
  Maar ik heb er een aantal vragen over.

  1) Snel internet? Over hoeveel mb is dat? (Ik heb 50mb)
  2) Als ik hier via de slingbox tv kijk en mijn familie tegelijkertijd in NL geeft dat geen problemen?

  1. Monique

   Hallo Wibo,

   Heb je het antwoord al op je tweede vraag? Ook ik ben erg benieuwd of je in NL en Spanje tegelijkertijd dezelfde of verschillende kanalen kunt bekijken.
   Als je dit antwoord hebt, wil je dat dan hier delen?

   Met vriendelijke groeten,

   Monique

   1. Theo ✔

    Je kunt inderdaad het ZiggoGo account van je familie gebruiken in combinatie met een VPN verbinding. Met 50mb is je internet (meer dan) snel genoeg. Dit raad ik aan boven het gebruik van een Slingbox aangezien tegelijkertijd tv kijken met de Slingbox inderdaad problemen geeft.

  2. Gerrie

   Ik woon in Duitslad, heb een apple computer met Duitse creditcard. Helaas kan ik niet de canal digitaal app downloaden. Volgens Apple moet je een NL creditcard bezitten! Iemand een idee?

   1. Emma

    Met de nummer van je smartcard kan je de app gebruiken. Het heeft m.i. niets te maken met een duitse cc.