Nederlandse tv kijken in het buitenland met een vpn verbinding

Hulpmiddel #1 VyprVPN service

In dit artikel lees je hoe je buiten Europa en overal in het buitenland live Nederlandse tv kijkt. Met een vpn verbinding hoef je nooit meer Formule 1, voetbal, NPO, Eredivisie en andere Nederlandse tv zenders te missen.

Nederlandse tv geblokkeerd in het buitenland

Sinds mei 2018 kun je bijna overal in Europa Nederlandse tv kijken. Ik zeg bijna omdat sommige programma’s toch nog worden geblokkeerd binnen Europa. Buiten Europa kun je helaas niet live naar Nederlandse tv kijken zonder vpn verbinding. Wanneer je probeert een livestream te kijken treedt er een geografische blokkade in werking.

Dit komt omdat in het buitenland jouw laptop, telefoon of tablet een buitenlands ip adres krijgt toegewezen. Aan de hand van het buitenlandse ip adres herkent de livestream jouw locatie.

Daardoor krijg je meldingen zoals deze: “Deze video is alleen beschikbaar in Nederland” of “Het is niet toegestaan om deze aflevering vanuit uw geografische locatie te bekijken.”

Uitzending gemist kijken in het buitenland

Naast live tv kijken komt geografische blokkering ook voor bij het terugkijken van programma’s via uitzending gemist. Helaas kun je daarom vanuit het buitenland vaak geen Nederlandse programma’s van de NPO, SBS of RTL terugkijken.

Dat is jammer, want ook in het buitenland is het fijn om je favoriete Nederlandse tv zenders terug te kijken. Gelukkig kun je de geografische blokkade opheffen met een vpn verbinding.

vpn
Maak verbinding met een vpn service en je buitenlandse ip adres veranderd in een Nederlands ip adres

TV kijken in het buitenland met een vpn verbinding

Om tv te kijken in het buitenland met een vpn verbinding heb je ten eerste een goed werkende internetverbinding nodig. Het maakt hierbij niet uit of je gebruik maakt van een wifi verbinding of een lokale simkaart met 4G.

Daarnaast moet je ook kunnen inloggen op de tv app of tv website van je tv provider. Op je telefoon of tablet is het makkelijk om gebruik te maken van de online tv app van de provider waarbij jij in Nederland een tv abonnement hebt afgesloten. Hoe zo een tv app werkt en welke tv app jij kunt gebruiken lees je hier

Heb je geen Nederlands tv abonnement, bijvoorbeeld omdat je permanent in het buitenland woont maak dan gebruik van de tv apps en websites van de tv zenders zelf.

Hieronder een aantal voorbeelden van tv programma’s en waar je die online kunt kijken:

 • NOS journaal, Wie is de Mol, De Luizenmoeder, Boer zoekt Vrouw op npo.nl.
 • Champions League en Europa League op veronicatv.nl.
 • Eredivisie wedstrijden op Fox Sports (het is ook mogelijk om los wedstrijden te bestellen).
 • Alle andere bekende Nederlandse tv zenders via NLziet.
 • Formule 1 en Engels en Spaans voetbal zoals El Clasico op Ziggogo.tv of via de ZiggoGO app (alleen met Ziggo abonnement en VPN).

Stappenplan tv kijken in het buitenland met een vpn

Voor het maken van een vpn verbinding maken we gebruik van de Vyprvpn service. Onder het stappenplan leg ik uit waarom en hoe een vpn verbinding werkt.

Om Nederlandse tv te kijken in het buitenland gaan we de geografische blokkade oplossen met een vpn verbinding. Een vpn verbinding maken is niet moeilijk. Met de app van Vyprvpn gaat dit vrijwel automatisch.

 1. Account aanmaken bij Vyprvpn

  Maak hier een account aan bij Vyprvpn. Je kunt kiezen tussen Vyprvpn premium en het goedkopere abonnement. Het goedkopere abonnement is goed genoeg om tv te kijken. De eerste 3 dagen kun je de vpn gratis proberen daarna gaat het betaalde abonnement in. Genoeg tijd dus om even die belangrijke voetbalwedstrijd te kijken.vypr abonnement

 2. Vyprvpn downloaden

  Nadat je een account hebt aangemaakt raad ik aan om Vyprvpn te downloaden op het apparaat waarop je tv wilt kijken. Vyprvpn kun je op vrijwel elk apparaat gebruiken. Ik maak zelf gebruik van de iPhone app, werkt echt kinderlijk eenvoudig waardoor je in no-time een VPN verbinding hebt. Uiteraard werkt Vyprvpn ook op Android en je laptop. Hier vind je een volledig overzicht van apparaten waarop je Vyprvpn kunt gebruiken.

 3. Inloggen met je vpn account

  Log in met je net aangemaakt account. Er wordt je gevraagd of je Vyprvpn wilt toestaan om automatisch een vpn verbinding te configureren, klik op toestaan. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf handmatig de vpn instellingen hoeft te configureren.

 4. Kies in de vpn app het land waarmee jij verbinding wilt maken

  Kies uiteraard Nederland als land om mee te verbinden wanneer je naar Nederlandse tv wilt kijken. Maak verbinding met een Belgische vpn server voor Belgische tv.

 5. Klaar! Open nu een tv app of ga naar de website waarop je tv wilt kijken

  Terwijl jouw apparaat vpn verbonden blijft ga je naar de livestream, tv app of website waarop je tv wilt kijken.

Hoe werkt een vpn verbinding?

Met een vpn verbinding kun je geografische blokkering voorkomen door te doen lijken alsof je vanuit Nederland verbonden bent met het internet. Zodra jij gebruik maakt van een Nederlandse vpn service verandert jouw buitenlandse IP adres in een Nederlands IP adres en wordt de geografische blokkering opgeheven.

Een vpn verbinding kun je zien als een tunnel die een directe verbinding tot stand brengt tussen twee verschillende computers (of een telefoon, tablet/iPad).

hoe werkt een vpn
Zo werkt een vpn verbinding

Eerst maakt het apparaat waarop jij tv wilt kijken (vanuit het buitenland) verbinding met een computer in Nederland, vervolgens gaat die computer het internet op. Hierdoor lijkt het voor tv providers en livestreams of jij gewoon vanuit Nederland tv wilt kijken.

VPN provider kiezen

Er bestaan verschillende vpn providers waarvan je gebruik kunt maken om een vpn verbinding aan te leggen.

Bij het kiezen van een vpn provider is het belangrijk om te kiezen voor een provider met servers en ip adressen in Nederland. Anders geldt de geografische blokkade nog steeds.

Wil je juist vanuit Nederland BBC kijken, dan heb je een vpn service nodig met servers en ip adressen in Engeland. Om belgische tv zenders te kijken heb je een vpn provider nodig met servers en ip adressen in België.

Wat is de beste vpn provider?

De beste vpn provider is snel, makkelijk in gebruik en helpt je om in het buitenland tv te kijken. Ik raad je aan om gebruik te maken van Vyprvpn om de volgende redenen:

 • Het is een bekende service en wordt onder andere ook aangeraden door de New York Times en Lifehacker.
 • Belangrijker, Vyprvpn kun je gebruiken op al je apparaten (telefoon, tablet, laptop en sommige televisies).
 • Je kunt het 3 dagen gratis uitproberen.
 • Vypr heeft servers in veel landen. Dit maakt het mogelijk om te doen lijken alsof je surft vanuit Nederland of België. Maar als jij wilt browsen vanuit Tokyo, het Verenigd Koninkrijk of Nieuw-Zeeland kan dat ook.
 • Vyprvpn wordt wereldwijd gebruikt, dit zorgt ervoor dat de service overal in het buitenland snel en betrouwbaar is.

Waar kun je online tv kijken in het buitenland?

Naast een vpn verbinding heb je uiteraard ook een app of website nodig waar je Nederlandse tv kunt kijken. Heb je een tv abonnement bijvoorbeeld bij Ziggo, KPN, Xs4all, Telfort of NLE? Dan raad ik aan om gebruik te maken van de tv app die bij jouw abonnement is inbegrepen.

Zonder tv abonnement kun je in het buitenland ook tv kijken op de websites van de tv omroepen zelf.

Ziggo Go in het buitenland

Met een Vyprvpn verbinding kun je de Ziggo Go app gebruiken om in het buitenland tv te kijken. Voor het gebruik van de Ziggo Go app heb je in het buitenland je Ziggo gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

De Ziggo Go app kun je op je telefoon en tablet gebruiken, indien je met een Nederlandse vpn server verbonden bent.

Formule 1 kijken in het buitenland

Zoals je weet wordt Formule 1 in Nederland alleen uitgezonden bij Ziggo Sport. Wil je ook in het buitenland live formule 1 live kijken?

 • Gebruik dan de Ziggo GO app in combinatie met een vpn verbinding, dit zorgt er voor dat je wereldwijd live formule 1 kunt kijken op je mobiel of tablet.
 • Via de Ziggo Go website kijk je ook vanachter je computer formule 1 in het buitenland.

Eredivisie live kijken met de Fox Sports app

Ook de Eredivisie kun je op je telefoon, laptop of iPad kijken via Fox Sports (app). Dit werkt uiteraard alleen als je een Fox Sports abonnement hebt afgesloten en een vpn verbinding hebt ingeschakeld. Zonder vpn verbinding lukt het niet om Eredivisie voetbal te kijken in het buitenland.

NPO kijken in het buitenland

Om NPO 1,2 en 3 te kunnen kijken in het buitenland heb je enkel een vpn verbinding nodig. Zodra je vpn verbinding is ingeschakeld en je verbonden bent met een Nederlandse server kun je overal in het buitenland NPO kijken via NPO.nl. Ook kun je wereldwijd NPO kijken door gebruik te maken van een tv app van bijvoorbeeld Ziggo, KPN, Xs4all, CanalDigitaal of Telfort.

Met een gratis vpn tv kijken?

Je vraagt je misschien af of je niet gewoon een gratis VPN service kunt gebruiken. Een gratis VPN is voor het kijken van Nederlandse televisie in het buitenland sterk af te raden.

En wel om de volgende twee redenen:

 • Snelheidsbeperking: in veel gevallen gelden er bij gratis VPN services snelheidsbeperkingen. Voor het kijken van televisie via het internet heb je nu eenmaal redelijk snel internet nodig. Anders krijg je te maken met niet werkende tv apps of haperend beeld.
 • Datalimieten: tv kijken via het internet verbruikt behoorlijk wat data. Zeker ten opzichte van het lezen van een nieuwsbericht of blogbericht zoals deze. Ik denk dat niemand het leuk vindt als je tijdens de uitzending een popup in beeld krijgt met: helaas uw databundel voor deze maand is op.

Daarnaast is de betaalde service (van bv. Vypr), betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker dan de meeste gratis VPN services. Ook is het abonnement makkelijk (maandelijks) opzegbaar als je er geen gebruik meer van maakt.

Alternatief: tv kijken in het buitenland zonder vpn

Wil je op een alternatieve manier, zonder vpn tv kijken in het buitenland? Dan kun je gebruik maken van satelliet tv of bvn.

Satelliet tv in het buitenland

Tv kijken via de schotel is een volwaardig alternatief. Tv kijken via de satelliet heeft een aantal voordelen maar is niet altijd even praktisch. In dit artikel lees je de voor en nadelen van satelliet tv.

Tv in het buitenland met bvn

BVN is een tv zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. Op deze zender worden programma’s van de Nederlandse en Belgische publieke omroep herhaald. Op deze zender kun je programma’s zoals het NOS journaal, de Luizenmoeder en wie is de mol kijken.

Als je bijvoorbeeld een huisje hebt gehuurd in het buitenland dan kan het zijn dat je bvn via de tv kunt bekijken. Anders kun je ook bvn kijken via de bvn tv app of via de bvn website.

100 mensen hebben al gereageerd.
 1. Sandra
  27/08/2019 om 7:26 pm

  Ik woon op aruba en zou heel graag alle nederlandse zenders kunnen kijken. Hoe kan ik dat doen

  • Theo ✔
   17/12/2019 om 9:39 pm

   Ik zou in dit geval abonnement op NLziet combineren met een VPN verbinding.

  • Anita
   06/09/2021 om 4:52 am

   Kastje in Nederland kopen met alle zenders van de wereld.te koop op Beverwijkse markt

 2. mathieu
  25/06/2019 om 9:31 pm

  ik wil nederland japan kijken

 3. maurice zeelen
  24/06/2019 om 6:06 pm

  Ik wil graag RTL7 kijken in duitsland maar vind de service van canaal digitaal zeer slecht wat is een goed alternatief

  • Harrie Minten en Gisela Sonntag
   21/01/2020 om 12:58 pm

   Via canal Digitaal kun je deze zender perfect bekijken.

 4. martin
  04/06/2019 om 7:18 am

  hallo ik zou graag nederlandse kanalen willen kijken van uit de filipijnen! hoegaat dat in zijn werk

  • Theo ✔
   12/06/2019 om 9:07 pm

   Zoals je in bovenstaand artikel kunt lezen heb je daarvoor een tv app en vpn verbinding nodig.

  • Jaap
   17/11/2022 om 8:38 am

   Reis al 2 maanden door Thailand en Indonesie
   Ik heb met mijn abonn. Bij canaldigital, zonder vpn een pracht van een ontvangst, via internet

 5. Marian
  28/05/2019 om 1:06 pm

  Ben ik met deze vpn ook beveilgd op kodi, woon op curaçao en wil ook graag npo kijken

 6. bert de jong
  21/05/2019 om 9:43 am

  Kijk met android samsung J6 plus via kpn itv in Spanje met WIFI in gehuurde woning. Nederlandse TV even gekeken en 1 GB verbruikt van mijn 2 GB. Dacht via mijn wifi hier geen verbruik te hebben van mijn abonnenemt. Laptop verbruikt niets. Wat doe ik fout?

  • Theo ✔
   23/05/2019 om 7:41 pm

   Je kunt voor de zekerheid je mobiele data uitzetten tijdens het tv kijken. Dan weet je zeker dat je tv kijkt via een wifi verbinding.

 7. Co Janssen
  20/05/2019 om 6:34 pm

  Af en toe wil ik toch effe naar NPO1 of 2 kijken. Hoe doe ik dat?

  • Theo
   20/05/2019 om 6:58 pm

   Binnen de EU kan dat via NPOstart live buiten Europa kan dat via dezelfde website maar heb je ook een vpn verbinding nodig. In het bovenstaande artikel lees je hoe dat werkt. In plaats van de NPO website kun je ook gebruik maken van de app.

  • koop n sateliet schotel
   21/05/2019 om 2:57 am

   kijk op internet en koop de sateliet schotel

 8. Arjen Canrinus
  13/05/2019 om 7:17 pm

  waarom is Zeeuws Vlaanderen buitenland?

  • Zeker en vast
   09/09/2019 om 9:56 am

   Omdat het landelijk vast zit aan Belgie en niet aan Nederland. Jullie zijn dan ook officieel resevebelgen

 9. jacob
  08/05/2019 om 7:59 pm

  ik wil in Toronto Ajax zien spelen maar nl tv is niet beschikbaar

  • Theo ✔
   14/05/2019 om 8:11 pm

   Daarom heb je een vpn verbinding nodig ;)

 10. Henk
  08/05/2019 om 7:46 pm

  Kan ik in Noorwegen naar Ajax kijken?

  • Theo ✔
   14/05/2019 om 8:11 pm

   Buiten de EU kun je naar Nederlandse tv kijken met een vpn verbinding zoals in dit artikel wordt uitgelegd.

 11. Simon
  08/05/2019 om 8:47 am

  Hoe kan ik in Duitsland Ajax – Tottenham Hotspur bekijken op mijn ipad ?

  • Theo ✔
   08/05/2019 om 5:17 pm

   Dat kan via de Veronica website of via een tv app van bijvoorbeeld Ziggo, KPN of een andere tv provider waarbij je een tv abonnement hebt afgesloten.

 12. carettenolen@gmail.com
  05/05/2019 om 9:17 am

  Ik wou graag tv anywhere kunnen openen in het buitenland ,Nederlandse tv

 13. Ruben van Coevorden
  30/04/2019 om 7:04 pm

  Ik heb een Ziggo go account maar krijg de melding dat ik die niet buiten europa kan gebruiken. Hoe kom ik aan een vypr account?

  • Theo ✔
   30/04/2019 om 7:10 pm

   Door bovenaan dit artikel op de “Vypr account aanmaken” button te klikken en vervolgens een account aan te maken.

 14. Ron
  30/04/2019 om 10:37 am

  Zit op cruiseschip op weg naar Griekenland. Wil Ajax zien vavond. Hoe?

  • Theo ✔
   30/04/2019 om 10:52 am

   Binnen de Europese Unie kan dat zonder VPN online op de Veronica website. Afhankelijk van of je wilt kijken op mobiel, tablet of laptop kun je ook gebruik maken van de tv app of tv website van je tv provider, bijvoorbeeld Ziggo GO of de KPN online tv app.

   Buiten de EU kun je alleen de livestream (via Veronica of de tv apps) bekijken met een VPN verbinding. In bovenstaand artikel lees je hoe dat werkt. Ik zou aanraden om gebruik te maken van VyprVPN.

 15. Albert de K
  29/04/2019 om 10:32 pm

  Als je telefoon via VPN verbonden is met Nederland, kun je in het buitenland Google maps dan nog wel als navigatie gebruiken?

 16. erik
  27/04/2019 om 2:19 am

  mijn vpn werkt niet in de usa of mexico dus geen ziggo go??

  • Theo ✔
   29/04/2019 om 8:46 pm

   Zonder VPN inderdaad geen Ziggo GO buiten Europa.

 17. berend
  27/04/2019 om 2:15 am

  Hallo ik wil in de usa en mexico formula 1 kijken ik heb de ziggo go app
  maar echter het werkt niet.
  Kunt u mij helpen met dit probleem
  mvg

  berend

  • Theo ✔
   29/04/2019 om 8:45 pm

   Maak je gebruik van een vpn verbinding?

 18. Helma
  12/04/2019 om 4:13 pm

  in het buitenland kun je beperkt (tot max. 10G uit je bundel) gebruik maken van je internetbundel. Telt dat dan ook via vyprvppn . Als je behoorlijk tv wilt kijken is de 10G snel op en moet je nieuwe bundels kopen. Ook bij een groot abonnement omdat de grens 10G uit de bundel max voor buitenland is.

  • Theo ✔
   15/04/2019 om 7:27 pm

   Ja helaas verbruik je ook gewoon je internetbundel als met internet verbonden bent via VyprVpn.

 19. Bert
  10/04/2019 om 6:33 pm

  Ik heb turbo VPN, kan ik daarmee ook veronica tv streamen in china

  • Theo ✔
   15/04/2019 om 7:18 pm

   Ik heb helaas geen ervaring met Turbo VPN dus durf dit niet met zekerheid te zetten. Daarnaast is China helemaal een lastig geval omdat het gebruik van VPN’s daar verboden is.

 20. Janssen
  09/04/2019 om 7:05 pm

  Welke zenders zijn er?

  • Theo ✔
   09/04/2019 om 8:05 pm

   Dat hangt van de tv app af. Maar met de meeste tv apps kun je alle tv zenders zien die je normaal ook thuis op je tv kunt bekijken.

Er zijn meer reacties op dit artikel

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.