Zit je voor langere tijd in het buitenland of wil je op vakantie toch Nederlandse televisie kunnen ontvangen? In dit artikel leg ik uit hoe je toch in het buitenland Nederlandse televisie kunt kijken. Je hebt over het algemeen twee opties als je televisie wilt kijken in het buitenland. Of je maakt gebruik van satelliet televisie via de schotel of je kijkt televisie via het internet. TV kijken met Digitenne in het buitenland werkt bijvoorbeeld niet. Net over de grens in Duitsland en Belgie heb je misschien een kleine kans dat je een signaal ontvangt.

Satelliet televisie in het buitenland

TV kijken via de schotel heeft een aantal voordelen ten opzichte van tv kijken via het internet. Over het algemeen is de kwaliteit van schotel televisie erg hoog. Via de schotel kun je gewoon digitaal tv kijken en zelfs in HD kwaliteit van jouw favoriete tv zenders genieten in het buitenland. Daarnaast kun je vrijwel overal in Europa televisie kijken, zelfs als je midden in de bush bush staat, in de Schotse hooglanden of gewoon op de camping in Frankrijk kun je via de schotel het signaal van de ASTRA satelliet opvangen. Dit is één van de grote voordelen ten opzichte van televisie kijken via het internet in het buitenland. Wifi op campings is vaak net niet snel genoeg en soms is internet simpelweg niet voorhanden. Het grote nadeel van satelliet televisie is de prijs. Nederland 1,2,3 zijn nog wel gratis te volgen via de schotel maar als je ook commerciële zenders wilt bekijken zoals RTL, SBS6 en Veronica dan dien je een abonnement af te sluiten bij CanalDigitaal. Een voordeel van het abonnement is wel dat de Schotel en ontvanger zitten in begrepen bij het maandelijkse bedrag. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om een recreatiepakket af te sluiten. Want vaak maak je niet het hele jaar door gebruik van schotel televisie in het buitenland. Vooral voor mensen die televisie willen kijken op de camping is het recreatiepakket van CanalDigitaal erg aantrekkelijk. Met het recreatiepakket van CanalDigitaal bekijk je zes maanden lang (van 21 maart tot en met 21 september) een ruim aanbod van televisie zenders voor ongeveer €16 per maand.

TV kijken in het buitenland via internet

Als je in het buitenland internet/wifi tot je beschikking hebt is het uiteraard ook mogelijk om via het internet televisie te kijken. Zo eenvoudig als dat in Nederland via jouw tv provider gaat (zie dit artikel), gaat dat in het buitenland niet. In het buitenland hebben de meeste tv providers zoals Ziggo, KPN en Telfort niet het recht om tv uit te zenden via het internet. Dit kan echter omzeild worden. Door een VPN verbinding aan te leggen met thuis of met een Nederlandse VPN service, is het mogelijk deze barrière te omzeilen. Echter is dit wel vrij technisch en daarom niet voor iedereen weggelegd.

TV kijken in het buitenland via een VPN verbinding

Omdat veel Nederlandse providers niet mogen uitzenden in het buitenland. Programma gemist en Horizon.tv van Ziggo alleen beschikbaar zijn in Nederland moet je ervoor zorgen dat het lijkt alsof je vanuit Nederland op het internet zit met een tablet of computer. Dit kan door een VPN verbinding tot stand te brengen. Een VPN verbinding kun je zien als een soort van afgesloten tunnel die een direct verbinding tot stand brengt tussen twee verschillende computers (of een tablet/iPad). Eerst maakt jouw computer (vanuit het buitenland) verbinding met een computer in Nederland, vervolgens gaat die computer het internet op waardoor de tv aanbieder denkt dat je surft vanuit Nederland. Er zijn een aantal manieren om zo’n verbinding tot stand te brengen. Helaas zijn niet alle oplossingen gratis, hoe je een verbinding aanlegt met VPN om vervolgens Nederlandse televisie te kunnen kijken in het buitenland lees je bijvoorbeeld hier of hier. Let op om een VPN verbinding te maken vanuit het buitenland heb je ook op de tablet of computer in het buitenland internet nodig.

In het buitenland tv kijken met een Slingbox

Met een Slingbox kun je in het buitenland televisie kijken, het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goed werkende internet verbinding een apparaat waarop je televisie wilt kijken bijvoorbeeld een laptop, tablet of televisie.

Wat is een Slingbox en hoe werkt het?

Een Slingbox maakt gebruik van het tv abonnement dat je thuis in Nederland hebt afgesloten. Je maakt dus gebruik van het abonnement waarvoor je al betaald hebt. Het grote voordeel van de Slingbox is dat je nu ook in het buitenland alle tv zenders kunt bekijken waar je normaal thuis ook over beschikt. De Slingbox sluit je dus thuis in Nederland aan op het modem van je tv aanbieder, zodat het tv signaal doorgegeven kan worden. Om in het buitenland dit tv signaal te kunnen opvangen moet je connectie maken met de Slingbox door in te loggen op Slingbox.com. Wil je tv kijken in het buitenland op een tablet, Ipad, of smartphone via Slingbox dan is het verstandig om de Slingplayer app te downloaden. Wil je ook weten hoe je de Slingbox precies aansluit en hoe de Slingbox eruitziet ? Bekijk dan eens onderstaande video. Klik hier voor de reviews op Bol.com.

Voordelen Slingbox

  • Bekijk alle tv zenders die je thuis ook hebt in het buitenland.
  • Eenmalige aanschafkosten geen bedrag per maand.
  • Gebruik overal je thuis tv abonnement.
  • Met de Slingbox kun je zowel op laptop, Ipad, tablet en smartphone televisie kijken.

Nadelen Slingbox

  • Je moet in het buitenland de beschikking hebben over redelijk snel internet/wifi.
  • Een Slingbox kost als snel meer dan €150,-

Een Slingbox is dus vooral handig als je voor langere tijd in het buitenland zit en zeker weet dat je de beschikking hebt over snel internet.

BVN tv kijken

Een veel goedkopere optie (gratis) is door BVN tv te kijken in het buitenland. Op veel vakantieadressen in het buitenland behoort BVN tot het zenderpakket. Op BVN komt misschien niet jouw favoriete programma maar met BVN blijf je in ieder geval op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast zenden ze gewoon op zondagavond de samenvattingen van de Eredivisie uit. BVN kun je bekijken via de televisie maar ook door te surfen naar BVN.tv en daar de livestream aan te klikken. BVN is alleen buiten Nederland te bekijken.

Conclusie

Wil je tv kijken in het buitenland en zeker weten dat je altijd de beschikking hebt over Nederlandse televisie. Kies dan zonder twijfel voor het (recreatie)pakket van CanalDigitaal. Hiermee kijk je Nederlandse televisie via de schotel (alleen in Europa). Kijk je liever zonder schotel televisie in het buitenland, overweeg dan eens om een Slingbox aan te schaffen. Groot nadeel is wel dat je hiervoor internet nodig hebt, op de camping is dit dus wellicht niet zo een goed alternatief.