Nederlandse TV kijken in het Buitenland? Het kan!

Als je vandaag nog tv wilt kijken dan raad ik aan om een VPN verbinding op te zetten. Hoe dat gaat lees je hieronder. Zit je langer in het buitenland, en heb je geen internet? Ga dan voor satelliet tv, daarover lees je onderaan dit artikel meer.

TV kijken in het buitenland via internet

Als je in het buitenland internet/wifi tot je beschikking hebt is het mogelijk om via het internet televisie te kijken. Zo eenvoudig als dat in Nederland via jouw tv provider gaat (zie dit artikel), gaat dat in het buitenland niet. In het buitenland hebben de meeste tv providers zoals ZiggoKPN en Telfort niet het recht om Nederlandse tv uit te zenden via het internet. Dit kun jij eenvoudig omzeilen met een VPN verbinding.

TV kijken in het buitenland via een VPN verbinding

Als je tv wilt kijken in het buitenland krijg je te maken met geografische blokkering. Dit zorgt ervoor dat je niet live tv kan kijken via het internet.

Op basis van jouw buitenlandse IP adres kunnen ze achterhalen dat je vanuit het buitenland televisie wilt kijken. Daardoor krijg je meldingen zoals deze; “Deze video is alleen beschikbaar in Nederland” of “Het is niet toegestaan om deze aflevering vanuit uw geografische locatie te bekijken.”

Naast live tv kijken, kan geografische blokkering ook voorkomen bij het terugkijken van programma’s via uitzending gemist. Helaas kun je daarom vanuit het buitenland ook geen Nederlandse programma’s van de NPO, SBS of RTL terugkijken.

Dat is jammer, want ook in het buitenland is het fijn om je favoriete Nederlandse tv zenders te kunnen bekijken. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem; een VPN verbinding.

Door verbinding te maken met een Nederlandse VPN server veranderd je buitenlandse IP adres in een Nederlands IP adres.

Geografische blokkering kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat het lijkt alsof je vanuit Nederland op het internet zit met een tablet, telefoon of computer. Zodra jij gebruik maakt van een Nederlandse VPN service verandert jouw buitenlandse IP adres in een Nederlands IP adres en wordt de geografische blokkering opgeheven.

Een VPN verbinding kun je zien als een soort van afgesloten tunnel die een directe verbinding tot stand brengt tussen twee verschillende computers (of een telefoon, tablet/iPad). Eerst maakt het apparaat waarop jij tv wilt kijken (vanuit het buitenland) verbinding met een computer in Nederland, vervolgens gaat die computer het internet. Hierdoor lijkt het voor tv providers of jij gewoon vanuit Nederland tv wilt kijken.

Onderstaand beschrijf ik hoe je met behulp van een VPN provider een VPN verbinding kunt instellen zodat jij alsnog vanuit het buitenland Nederlandse tv kunt kijken.

VPN Provider kiezen om tv te kijken

Er bestaan verschillende VPN providers waarvan je gebruik kunt maken om een VPN verbinding aan te leggen zoals VyprVPN, Express VPN, NORDVPN of GooseVPN.

Bij het kiezen van een VPN provider is het in dit geval belangrijk om te kiezen voor een provider met servers en IP adressen in Nederland. Anders geldt de geografische blokkade nog steeds.

Andersom geldt dat natuurlijk ook. Wil je de BBC UK bekijken, dan heb je een VPN service nodig met servers en IP adressen in de UK en als je Belgische TV zenders wilt kijken heb je een VPN providers nodig met servers en IP adressen in België.

Beste VPN provider

 • Ik heb ervoor gekozen om gebruik te maken van VyprVPN. VyprVPN is een bekende service en wordt aangeraden door New York Times en Lifehacker.
 • Belangrijker, VyprVPN kun je gebruiken op al je apparaten (telefoon, tablet, laptop en sommige televisies).
 • Vypr kun je 3 dagen gratis testen.
 • Vypr heeft servers in veel landen. Dit maakt het mogelijk om te doen lijken alsof je surft vanuit Nederland of België. Maar als jij wilt browsen vanuit Tokyo, het Verenigd Koninkrijk of Nieuw-Zeeland kan dat dus ook!
 • Vypr vpn wordt wereldwijd gebruikt, dit zorgt ervoor dat de service overal in het buitenland snel en betrouwbaar is.

Volg hieronder het stappenplan om een VPN verbinding op te zetten!

Stappenplan: tv kijken met VPN in het buitenland

 1. Surf naar VyprVPN.

 2. Kies hier een product/pakket. Bij het goedkoopste (maar werkt prima) abonnement kun je met maximaal 3 apparaten tegelijk van Vypr VPN gebruik maken. Dit kost €4,67 per maand als je het voor een jaar lang afsluit of €7,95 per maand als je het maandelijks wil kunnen opzeggen. Wil je met meer dan 3 apparaten tegelijk verbinding maken met VyrpVpn? Kies dan voor het VyprVPN premium abonnement, Dit kost je €6,67 per maand als je het voor een jaar lang afsluit. Gelukkig heb je ook de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement (€11,99) te nemen. Via bovenstaande links (zie stap 1 en aan het begin van stap 2) krijg je 50% korting op je eerste maand! Fijn wanneer je de VPN service alleen even wilt gebruiken op vakantie.  Toch liever een jaarabonnement? Per maand betaal je dan gemiddeld minder, en tijdens de Olympische Spelen krijg je 25% korting (geldt ook voor het maand abonnement).

 3. Kies een vyprvpn abonnement en vul je persoonlijke gegevens in.

 4. Zodra je een account hebt aangemaakt is het slim om de VyprVPN app/programma te downloaden. Hier vind je een overzicht met links naar de app. VyprVPN is sowieso te gebruiken op iOS apparaten (iPhone, iPad), Android telefoons en tablets, Windows computers en op de Mac(book). Ik maak zelf gebruik van de iPhone app, werkt echt kinderlijk eenvoudig waardoor je in no-time een VPN verbinding hebt.

 5. Nu een Vypr account hebt en een bevestiging hebt ontvangen in je mailbox (die ontvang je ongeveer direct nadat je een account hebt aangemaakt). Kun je gebruik maken van VyprVPN.

 6. Na het downloaden van de app. Log je simpelweg in met je email en wachtwoord. Op de iPhone wordt dan gevraagd of je VyprVPN toe wilt staan om VPN automatisch te configureren. Klik op allow/toestaan. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf VPN instellingen hoeft te configureren.

 7. Nu ben je klaar om tv te gaan kijken. Kies een land (kies Nederland, voor Belgische tv kies je uiteraard België.) Vervolgens ga je uit de VyprVPN app en open je een tv app om tv te gaan kijken!

Welke tv apps werken met Vypr VPN?

Nu je een VPN verbinding hebt ingesteld ben je klaar om tv te kijken. Alleen nu vraag je je misschien af waar kan ik online tv kijken? Je kunt in iedergeval gebruik maken van de tv apps/website van Ziggo GO, KPN, Xs4all, Telfort, CanalDigitaal. Daarnaast is het mogelijk om NPO, Eredivisie en zelfs Formule 1 te kijken in het buitenland.

Ziggo Go in het buitenland

Met een Vypr VPN verbinding kun je de Ziggo GO app gebruiken om in het buitenland tv te kijken. Voor het gebruik van de Ziggo GO app heb je in het buitenland je Ziggo gebruikersnaam en wachtwoord nodig. De Ziggo Go app kun je op je telefoon en tablet gebruiken, indien je met een Nederlandse VPN server verbonden bent. Ook kun je gebruik maken van de ZiggoGo website om op je laptop via een VPN verbinding tv te kijken.

Eredivisie live kijken met de Fox Sports app

Ook de Eredivisie kun je op je telefoon, laptop of iPad kijken via Fox Sports (app). Dit werkt uiteraard alleen als je een Fox Sports abonnement hebt afgesloten en een VPN verbinding hebt ingeschakeld. Zonder VPN verbinding lukt het niet om Eredivisie voetbal te kijken in het buitenland.

Formule 1 kijken in het buitenland

Zoals je weet wordt Formule 1 in Nederland alleen uitgezonden bij Ziggo Sport. Wil je ook in het buitenland live formule 1 live kijken? Gebruik dan de Ziggo GO app in combinatie met een VPN verbinding, dit zorgt er voor dat je wereldwijd live formule 1 kunt kijken op je mobiel of tablet. Via de Ziggo Go website kijk je vanachter je computer formule 1 in het buitenland.

NPO kijken in het buitenland

Om NPO 1,2 en 3 te kunnen kijken in het buitenland heb je enkel een VPN verbinding nodig. Zodra je VPN verbinding is ingeschakeld en je verbonden bent met een Nederlandse server kun je overal in het buitenland NPO kijken via NPO.nl. Ook kun je wereldwijd NPO kijken door gebruik te maken van een tv app van bijvoorbeeld Ziggo, KPN, Xs4all, CanalDigitaal of Telfort. Lees hier meer over NPO kijken in het buitenland.

Knippr en Play van Kpn in het buitenland gebruiken

Zit je bij een tv providers waarbij je verplicht ingelogd moet zijn op het thuis wifinetwerk? Dan kun je helaas geen gebruik maken van hun tv app of website. Wel is het mogelijk om dan gebruik te maken van Play van KPN of Knippr. Deze twee betaalde tv diensten maken het mogelijk om met een willekeurige (in het buitenland dus wel met VPN aan) internet verbinding (wifi of 4G) live tv te kijken.

Duur hoeft dat niet persé te zijn, want gelukkig zijn Knippr en Play van KPN per maand opzegbaar. Je kunt al vanaf €9 een maand lang alle grote Nederlandse tv zenders kijken.

Gratis VPN gebruiken?

Je vraagt je misschien af of je niet gewoon een gratis VPN service kunt gebruiken. Een gratis VPN is voor het kijken van Nederlandse televisie in het buitenland sterk af te raden.

En wel om de volgende twee redenen:

 • Snelheidsbeperking: in veel gevallen gelden er bij gratis VPN services snelheidsbeperkingen. Voor het kijken van televisie via het internet heb je nu eenmaal redelijk snel internet nodig. Anders krijg je te maken met niet werkende tv apps of haperend beeld.
 • Datalimieten: tv kijken via het internet verbruikt behoorlijk wat data. Zeker ten opzichte van het lezen van een nieuwsbericht of blog bericht zoals deze. Ik denk dat niemand het leuk vindt als je tijdens de uitzending een popup in beeld krijgt met: helaas uw databundel voor deze maand is op.

Daarnaast is de betaalde service (van bv. Vypr), betrouwbaarder en gebruikersvriendelijker dan de meeste gratis VPN services. Ook is het abonnement makkelijk (maandelijks) opzegbaar als je er geen gebruik meer van maakt.

In het buitenland tv kijken op de tv ipv telefoon of tablet

Omdat je het wellicht fijner vindt om op een televisie scherm tv te kijken dan op je telefoon of tablet wil ik je erop wijzen dat het heel eenvoudig is om je telefoon of tablet op de tv aan te sluiten. In het buitenland raad ik aan om gebruik te maken van een adapter + HDMI kabel. Lees hier hoe je een iPhone aansluit en/of iPad aansluit op de tv.

Satelliet televisie in het buitenland

TV kijken via de schotel heeft een aantal voordelen ten opzichte van tv kijken via het internet. Over het algemeen is de kwaliteit van schotel televisie erg hoog. Via de schotel kun je gewoon in HD kwaliteit van jouw favoriete tv zenders genieten in het buitenland.

Daarnaast kun je vrijwel overal in Europa televisie kijken, zelfs als je midden in de bush bush staat, in de Schotse hooglanden of gewoon op de camping in Frankrijk kun je via de schotel het signaal van de ASTRA satelliet opvangen. Dit is één van de grote voordelen ten opzichte van televisie kijken via het internet in het buitenland. Wifi op campings is vaak net niet snel genoeg en soms is internet simpelweg niet voorhanden.

Een nadeel van satelliet televisie is de prijs. Nederland 1,2,3 zijn  gratis te volgen via de schotel maar als je ook commerciële zenders wilt bekijken zoals RTL, SBS6 en Veronica dan dien je een abonnement af te sluiten bij CanalDigitaal. Een voordeel van het abonnement is wel dat de Schotel en ontvanger in begrepen zitten bij het maandelijkse bedrag.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om een recreatiepakket af te sluiten. Want vaak maak je niet het hele jaar door gebruik van schotel televisie in het buitenland. Vooral voor mensen die televisie willen kijken op de camping is het recreatiepakket van CanalDigitaal erg aantrekkelijk. Met het recreatiepakket van CanalDigitaal bekijk je zes maanden lang (van 21 maart tot en met 21 september) een ruim aanbod van televisie zenders voor ongeveer €16 per maand.

In het buitenland tv kijken met een Slingbox

Met een Slingbox kun je in het buitenland televisie kijken, het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goed werkende internet verbinding een apparaat waarop je televisie wilt kijken bijvoorbeeld een laptop, tablet of televisie.

Wat is een Slingbox en hoe werkt het?

Een Slingbox maakt gebruik van het tv abonnement dat je thuis in Nederland hebt afgesloten. Je maakt dus gebruik van het abonnement waarvoor je al betaald hebt.

Het grote voordeel van de Slingbox is dat je nu ook in het buitenland alle tv zenders kunt bekijken waar je normaal thuis ook over beschikt. De Slingbox sluit je dus thuis in Nederland aan op het modem van je tv aanbieder, zodat het tv signaal doorgegeven kan worden.

Om in het buitenland dit tv signaal te kunnen opvangen moet je connectie maken met de Slingbox door in te loggen op Slingbox.com. Wil je tv kijken in het buitenland op een tablet, Ipad, of smartphone via Slingbox dan is het verstandig om de Slingplayer app te downloaden. Wil je ook weten hoe je de Slingbox precies aansluit en hoe de Slingbox eruitziet ? Bekijk dan eens onderstaande video. Klik hier voor de reviews op Bol.com.

Voordelen Slingbox

 • Bekijk alle tv zenders die je thuis ook hebt in het buitenland.
 • Eenmalige aanschafkosten geen bedrag per maand.
 • Gebruik overal je thuis tv abonnement.
 • Met de Slingbox kun je zowel op laptop, Ipad, tablet en smartphone televisie kijken.

Nadelen Slingbox

 • Je moet in het buitenland de beschikking hebben over redelijk snel internet/wifi.
 • Een Slingbox kost als snel meer dan €150,-

Een Slingbox is dus vooral handig als je voor langere tijd in het buitenland zit en zeker weet dat je de beschikking hebt over snel internet.

BVN tv kijken

Een veel gratis optie is door BVN tv te kijken in het buitenland. Op veel vakantieadressen in het buitenland behoort BVN tot het zenderpakket. Op BVN komt misschien niet jouw favoriete programma maar met BVN blijf je in ieder geval op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast zenden ze gewoon op zondagavond de samenvattingen van de Eredivisie uit. BVN kun je bekijken via de televisie maar ook door te surfen naar BVN.tv en daar de livestream aan te klikken. BVN is alleen buiten Nederland te bekijken.

27 Reacties op “Nederlandse TV kijken in het Buitenland? Het kan!

Vragen of opmerkingen? Geef onderaan deze pagina ook een reactie en/of beantwoord reacties van mede bezoekers.

 1. Leuk met die Slingbox, maar voordat je het aan de praat hebt, ben je heel veel tijd kwijt. Ik heb vorig jaar maart ivm een drie maanden lang verblijf in Spanje een Slingbox 350 gekocht en ben twee weken bezig geweest om op het scherm een werkende digitale afstandsbediening te krijgen die het nog deed ook. Beeld was uitstekend met een snelheid van 4 mb/s dus dat valt best mee
  Na terugkomst de Slingbox in de kast gelegd en omdat we binnenkort weer voor drie maanden vertrekken getest. De vorig jaar werkende afstandsbediening blijkt niet meer te werken door -naar ik begrijp- een update door Slingbox. Ik ben nu al tien dagen bezig om wederom een werkende digitale afstandsbediening te vinden en dan gedurende twee a drie uur per dag. Krijg er langzamerhand een complex van. Ondersteuning in Nederland wordt niet geboden en de op de pagina van Slingbox aanwezige chatfunctie is uitgeschakeld. Enige optie is naar de VS bellen. Ik kan 1 zender krijgen en dat is de zender die op de decoder aan staat. Zappen kan dus niet omdat ik geen digitale afstandsbediening kan vinden. Ik wqrd er moedeloosvan

 2. Kun je in het buitenland alleen Nederlandse tv kijken via VPN met een vaste internet aansluiting of kan het ook met een mobiele datakaart (simkaart) bijvoorbeeld met onbeperkt internet abonnement uit Nederland (weet dat je dit niet onbeperkt mag gebruiken in het buitenland)?

 3. Ik woon een deel van het jaar in Thailand. Kan iemand mij vertellen ( echt in Jip en Janneke taal) wat ik moet doen om de KPN TV app op mijn iPad te kunnen kijken. Heb thuis KPN met heel de rambam van sport en filmset en zo. Ik kom er niet uit.

  HELP

  1. 1: Maak een account aan bij VyprVPN. Kies voor VyprVPN premium.

   2: Na het aanmaken van een account ontvang je een bevestiging in je mailbox. Klik op de bevestigingslink/button in de mail om je account te activeren. Je kunt je account ook bevestigen door de bevestigingscode in de mail in de APP in te voeren.

   3: Download hier de VyprVPN iPad app.

   4: Download hier de KPN TV app voor Ipad.

   5: Open de VyprVPN app. Er wordt gevraagd of VyprVPn je meldingen mag sturen, je kunt zowel Sta niet toe als Sta toe kiezen.

   6: Nu kun je een verbinding maken / connect to server. Kies een Nederlandse server om verbinding mee te maken:
   Scroll naar onderen en kies een Nederlandse server
   Zo ziet dat eruit op een iPhone, op iPad is dit ongeveer hetzelfde, kies de Nederlandse server.
   6: Vypr VPN vraagt je nu om toestemming om de VPN verbinding te configureren (“VyprVPN” Would like to Add VPN configurations), uiteraard klik je nu op toestaan [Allow] .
   7: Na de configuratie is je toestel verbonden met VPN en verschijnt er een VPN logotje bovenin je scherm.

   8: Open nu de KPN tv app om Nederlandse tv te kijken.

  1. Dat klopt niet, de tv app van KPN is ook voor tablet en smartphone via andere wifi netwerken dan je eigen thuisnetwerk te gebruiken. Buiten je eigen wifi netwerk heb je mogelijk wel een abonnementsnummer en pincode nodig.

 4. Sinds enkele jaren is het NIET meer mogelijk om gratis NL-1, 2 en 3 te kijken.
  Ik kocht in 2012 voor rond de 80 euro een smartcard voor NL 1, 2 en 3, en heb daar maar heel even van kunnen genieten. LEVENSLANG zou ik 1,2 en 3 kunnen kijken voor die 80 euro. Maar nee! in 2014 was het afgelopen. Ik heb dus nog geld tegoed van vadertjes staat!
  Reclameren bij de leverancier van de smartcard in Arnhem leverde niets op. De dame in kwestie deed hooghartig en wilde mijn klacht niet horen of begrijpen. Dag 80 euro!

  1. Een vriend uit het dorp naast mij in Duitsland heeft dit ook ondervonden. Hij is op een kruistocht gegaan om NL1,2,3 toch te ontvangen omdat, naar hij aangeeft, we hiervoor betalen via de Nederlandse belasting. Hij heeft inmiddels Canal Digitaal, Ministerie en Tweede Kamer aangeschreven. Canal Digitaal mag zelf beslissen of ze het doorgeven en doen dat dus niet meer. Het ministerie gaf aan dat ze alleen maar uitvoerder zijn en dat hij zich tot de wetgever moest wenden. Een tweede kamer commissie heeft aangegeven het verzoek hier iets aan te doen te hebben ontvangen. Het wordt echter almaar niet in behandeling genomen. Als we er inderdaad voor betalen via de belasting dan zou de staat een gratis satellietkaartje ter beschikking kunnen stellen :-). Ik ben benieuwd of hier nog iets uit gaat komen.

 5. Wij wonen in Noorwegen, met de slingbox kunnen we dus zodra we die plaatsen bij een familielid de NL’se zenders bekijken. Maar kunnen we daarmee ook de NL’se netflix bekijken? We kunnen daar geen VPN voor vinden, vandaar deze vraag.

 6. Goed en nuttig artikel. In mijn geval ben ik woonachtig in Spanje en wil ik graag Nederlandse TV kunnen zien. Ik heb geen woonadres in NL meer. Is het beste dan een VPN aan te schaffen online , maar hoe moet het met de tv kanalen provider? Kan ik die contracteren vanuit Spanje? Wat is de beste TV kanalen provider?
  Bedankt , met vriendelijke groeten

  Robert

  1. Zonder woonadres in Nederland (en zonder abonnement bij aanbieders zoals Ziggo, KPN, Vodafone etc.) kun je het beste gebruik maken van Knippr of Play van KPN. Deze twee services leveren tv via het internet. Om tv te kijken heb je dus geen tv ontvanger/ vaste aansluiting nodig maar alleen een laptop, telefoon of tablet met internet toegang. Officieel kun je alleen van deze services gebruik maken in Nederland maar met VPN kun je de geografische blokkering omzeilen (zoals hierboven omschreven). Echter als je permanent woonachtig bent in Spanje is schotel tv van Canal Digitaal wellicht de betere optie omdat zij officieel ondersteuning bieden voor Nederlandse tv in het buitenland.

 7. Mooi uitgebreid artikel! Aangezien jullie wat nadruk leggen op de installatie- en downloadprocedure van vyprvpn, betekent dat dat vypr jullie favoriete/ beste keuze is? Ik heb een beetje gegoogled en vypr wordt ook genoemd in het overzicht van beste vpns van 2017. Aangezien jullie Vypr ook al noemen ben ik wel bereid om het een kans te geven. Ik ga jullie instructies over de installatieprocedure er bij pakken en ik ga het uitproberen, hoop dat het lukt! Dankjewel in ieder geval!

  1. Bedankt voor je reactie en ben benieuwd of het je gelukt is! Vypr is inderdaad een goede keuze. Ik sluit andere VPN services niet uit maar op basis van het gemak en de kwaliteit die ik bij vyprvpn heb ervaren raad ik die aan.

 8. Mensen, er zijn goedkopere opties voor tv in het buitenland. In Spanje en Griekenland zou je een schotel kunnen plaatsen met 4 lnb,s gericht op astra. Je koopt in nederland eenmalig een dreambox voor satelliet met een abonnement, kost 60€ per jaar, kan op afstand verleng worden, en je hebt internet nodig en klaar. Daarmee kan je alles kijken.
  Wat je ook kan doen is internet, een android box, met kodi en je kan IPTV ontvangen met alle nederlandse zenders, ook fox sport en ziggo sport

  1. Mijn ervaring met Kodi is dat het mij maar niet lukt om die Nederlandse zenders op een stabiele manier te ontvangen. Telkens moet ik weer een nieuwe .m3u vinden en laden. Die stabiele manier zou ik graag leren kennen en ook nog zo dat het gemakkelijk te bedienen is (via Yatse zal mijn vrouw het waarschijnlijk wel voldoende werkbaar vinden). Ik hoef alleen NPO1,2,3 omdat ik daar recht op heb via mijn Nederlandse belastingbetalingen. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen elke maand een bedrag te betalen voor iets waar ik al recht op heb. RTL, SBS etc ga ik geen abonnement voor nemen.

 9. Wie weet of het mogelijk is om via een Smart tv (tv met internet) een VPN verbinding aan te leggen? Of is het alleen mogelijk om tv te kijken via laptop of tablet?

  1. Hoi moniek,

   Ik gebruik een dienst als expatinternet-tv.com op mijn smart TV zonder VPN.
   Misschien kan je hen vragen naar een oplossing? Je moet geloof ik alleen een losse verlenging nemen.

   Mvg Dave

  2. Ja Monique dat is mogelijk. Vyprvpn kun je ook gebruiken op de televisie. Zie hier. Uiteraard kun je ook je laptop, tablet of telefoon op de televisie aansluiten zodat het beeld van je apparaat op de tv wordt afgespeeld

 10. Wij zijn ook aan het zoeken geweest wat nu een goed systeem zou zijn. En na rijp beraad hebben we een vpn verbinding genomen, we willen op vakantie graag journaal en wat andere leuke dingen kunnen bekijken, onze ervaring is dat er op de meeste campings heel goed WiFi signaal te koop is. Nu zijn wij naar Frankrijk en Duitsland geweest en zijn zeer tevreden over het tv kijken, we kijken via een iPhone en het werkt perfect en het kost 5 dollar voor een maand dat zijn de kosten niet.
  Als er geen WiFi op de camping is kan je een telefoon kaartje kopen met zoveel mogelijk mb,s er op die doe je in een Mifi apparaat en daar kan je 3 of meer verbindingen mee maken.
  Succes

 11. We hebben de Slingbox een tijd gebruikt in Griekenland om Nederlandse televisie te kijken. Helaas hadden we toch vaak problemen met het verbinden met de Slingbox. De kwaliteit van het beeld was ook niet hoog. De Slingbox wordt verbonden met de mediaspeler thuis, dus dat houdt in dat de thuisblijver GEEN ander kanaal kan kijken dan degene die op vakantie is.
  We zijn uiteindelijk afgestapt van de Slingplayer, en gebruiken nu Hideman. Deze app kan geinstalleerd worden op tablet, iOs of Windows (iets duurder). Op de android tablet betalen we nu 2.60 euro per maand en hebben perfect beeld. Hiermee kunnen we gewoon Ziggo kijken.

 12. Hallo,
  ik ben woonachtig in Spanje en ben op zoek naar een alternatief voor Canaldigitaal.
  Mijn oog is gevallen op de Slingbox.
  Aangezien mijn familie in Nederland woont en een abonnement bij Ziggo heeft, wil ik hun abonnement “gebruiken” om hier Nederlandse tv te kijken.
  Maar ik heb er een aantal vragen over.

  1) Snel internet? Over hoeveel mb is dat? (Ik heb 50mb)
  2) Als ik hier via de slingbox tv kijk en mijn familie tegelijkertijd in NL geeft dat geen problemen?

  1. Hallo Wibo,

   Heb je het antwoord al op je tweede vraag? Ook ik ben erg benieuwd of je in NL en Spanje tegelijkertijd dezelfde of verschillende kanalen kunt bekijken.
   Als je dit antwoord hebt, wil je dat dan hier delen?

   Met vriendelijke groeten,

   Monique

   1. Je kunt inderdaad het ZiggoGo account van je familie gebruiken in combinatie met een VPN verbinding. Met 50mb is je internet (meer dan) snel genoeg. Dit raad ik aan boven het gebruik van een Slingbox aangezien tegelijkertijd tv kijken met de Slingbox inderdaad problemen geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *