Alle tv apps om live tv te kijken

live tv apps
Hulpmiddel #1 Chromecast

Met jouw internet & tv abonnement kun je ook televisie kijken op andere apparaten dan je tv scherm. Bijvoorbeeld op je telefoon, tablet of laptop.

TV kijken met een TV App

Om gebruik te kunnen maken van een tv app moet je uiteraard klant zijn bij een van onderstaande aanbieders. Hieronder zie je een overzicht van tv apps van de grote tv providers.

TV App 3G/4G Buitenland Chromecast AppleTV Downloaden
Ziggo GO Ja EU Ja Ja iOS, Android
Online.nl tv app Ja EU Ja Ja iOS, Android
T-Mobile TV Anywhere Ja EU Ja Ja iOS, Android
Caiway Multiscreen tv Ja EU Ja Ja iOS, Android
KPN iTV app Ja EU Ja Nee iOS, Android
Canal Digitaal TV App Ja EU Ja Nee iOS, Android
Telfort iTV app Ja EU Ja Nee iOS, Android
Xs4all televisie Ja EU Ja Nee iOS, Android
Delta TV TV app Ja EU Ja Nee iOS, Android
Tele2 Online TV Nee Nee Nee Nee iOS, Android
NLZIET   Ja EU Ja Ja iOS, Android
NPO Start Ja Nee Ja Ja iOS, Android

TV app downloaden

In de tabel vind je ook een link waarmee je de tv app kunt downloaden. Indien je de tv app wilt gebruiken op je iPhone of iPad, download dan de tv app door op de ‘iOS’ link te klikken.

Voor Android telefoons en tablets (Samsung, Huawei, Motorola etc.) download je de tv app via de Android link.

Het is verstandig om je Android of iOS besturingssysteem up-to-date te houden aangezien de Apps vaak alleen beschikbaar zijn vanaf een bepaalde versie van Android en iOS. Problemen met de tv app worden dan ook vaak veroorzaakt door niet bijgewerkte tv apps of besturingssystemen van smartphones.

Per provider verschilt de ondersteuning voor bepaalde versies van het besturingssysteem. Als je jouw telefoon of tablet regelmatig update zul je waarschijnlijk geen problemen ondervinden bij het downloaden van de tv app via de Google PlayStore of Apple’s AppStore.

Alle tv apps zijn gratis te downloaden, pas na het inloggen bij je provider kun je live tv kijken.

Inloggen op de tv app

Vaak moet je bij het eerste gebruik van de tv app inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Deze kun je bijvoorbeeld terugvinden in de welkomstbrief van je tv provider. Ook is het mogelijk om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te vragen via de persoonlijke online omgeving van jouw tv provider.

Neem voor hulp eventueel contact op met de klantenservice van jouw tv provider.

Eens in de zoveel tijd moet je vaak opnieuw inloggen op de tv app, bijvoorbeeld na het updaten van de tv app of als je via een 3G/4G verbinding kijkt. Handig is het daarom om je gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan in een notitie op je telefoon.

Het gebruik van de tv app buitenshuis en onderweg

Voorheen moest je bij de meeste tv apps verbonden zijn met het thuis wifi netwerk om gebruik te kunnen maken van de app. Gelukkig is deze beperking bij bijna alle tv provider opgeheven. Alleen bij Tele2 is het verplicht om verbonden te zijn met het thuis wifi netwerk, daarom beperkt het gebruik van de Tele2 app zich tot in en rondom je huis. Alle andere tv apps weergeven in de tabel zijn geschikt voor voor buitenshuis gebruik, via een willekeurig wifi netwerk of 3G/4G verbinding.

TV kijken via een 3G/4G verbinding

Bij bijna alle tv providers kun je ook van de tv app gebruik maken via een 3G/4G verbinding. Houdt hierbij wel rekening met eventueel hoge data kosten. Wanneer je live tv kijkt blijft er snel weinig meer over van je databundel.

Ter indicatie: bij live tv kijken (in goede kwaliteit) verbruik je ongeveer 1 gigabyte per uur.

Heb je een onbeperkte databundel dan is het hoge data verbruik natuurlijk geen probleem en zelfs een goed alternatief voor de soms slechte/langzame wifi in hotels of structureel slechte wifi in de trein.

Een aantal providers vereisen wel dat je de locatie voorziening op je telefoon aan hebt staan, hiermee kunnen ze checken of je niet stiekem de tv app gebruikt buiten de EU. Buiten de EU wordt tv namelijk geblokkeerd via geoblocking.

In het buitenland tv kijken met de tv app

Belangrijke voetbalwedstrijden, songfestivals, Formule 1 en al jouw andere favoriete tv programma’s wil je natuurlijk niet missen in het buitenland. Door Europese regelgeving kun je per 1 mei 2018 de tv apps ook in EU landen gebruiken. Buiten Europa, bijvoorbeeld in Turkije of Thailand is live tv kijken niet mogelijk zonder VPN.

Hoe je buiten Europa toch tv kijkt via de tv app lees je hier.

Live tv via de app streamen naar Chromecast of Apple TV

In bovenstaande tabel staat ook aangegeven of de tv app streamen naar de Chromecast of met Airplay naar de Apple TV ondersteund. Met name de Google Chromecast wordt breed ondersteund.

De tv app streamen naar je Google Chromecast of Apple TV kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je een tweede tv wilt aansluiten. Het voorkomt dat je een extra tv ontvanger moet huren bij je provider. Daarnaast is het handig als je bijvoorbeeld in de tuin tv wilt kijken of op andere plek zonder lange kabels te hoeven trekken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Ziggo Go app via de Chromecast naar de tv streamt.

Heb je nog vragen over het gebruik van de TV Apps? Plaats dan een reactie!

32 mensen hebben al gereageerd.
 1. Wilfred
  12/01/2022 om 3:35 pm

  Hallo, ik ben permanent woonachtig in het buitenland Tsjechië. Kan ik via een VPN verbinding op mijn smart tv de canal digitaal tv app gebruiken?? Ik wil af van mijn satelliet abonnement bij canal digitaal omdat ik wat flexibeler wil zijn in de keuze van tv zenders etc. Ik heb contact gehad met klantenservice van CD maar ze geven niet echt een duidelijk antwoord op mijn vragen. Dank voor de reactie en vriendelijke groeten.

 2. Anoniem
  15/07/2021 om 8:53 pm

  Het lukt niet

 3. Theo
  13/04/2021 om 2:52 pm

  Kan ik een chromecast ook op een game monitor gebruiken?

  • Xeb
   15/01/2022 om 1:41 am

   Ja ook op je kleine lul

 4. Lieven Vanhecke
  18/03/2021 om 9:53 pm

  alles werkt helemaal niet meer !! zefs geen live tv meer van Tv Vlaanderen

 5. René
  08/01/2020 om 8:54 am

  Allereerst complimenten voor de site. Helder overzicht en prettig geschreven. NLZIET wordt in bovenstaande overzicht wel wordt genoemd, maar ik kan er verder niet al teveel over vinden. Zouden we jullie misschien kunnen helpen met extra informatie over onze dienst, zodat jullie de lezers kunnen informeren over een van de weinige diensten waar je écht zonder kabel(abonnement) van alles van NPO Start Plus, RTL XL, SBS en de Regionale Omroep kunt genieten.

  Hartelijke groet,

  René van der Vlist (NLZIET)

  • Theo ✔
   09/01/2020 om 10:06 pm

   Hi Rene, dankjewel voor de complimenten. Een artikel over NLZIET is zeker van toegevoegde waarde. Zou je het contact formulier kunnen invullen dan neem ik even contact met je op.

  • Susanne
   24/10/2020 om 1:52 pm

   NLziet is echt heel fijn! Ik had er nooit van gehoord maar kwam er via mijn zwager uit Zwitserland op.

 6. Albert Delang
  12/08/2019 om 9:22 am

  Beste,
  Ik programmeer regelmatig op mijn tv in de huiskamer voetbalmatchen van Nederland via NPO. In de hobbykamer kan ik deze bekijken. Helaas kan ik geen geprogrammeerde matchen – van de huiskamer tv – van BBC en/of ARD/ZDF bekijken in de hobbykamer.
  Bij een poging krijg ik steeds de melding om te kijken op de digicorder in de huiskamer, via de hobbykamer lukt het niet!
  Hoe los ik dit probleem op?
  Dank voor de info en hulp.

 7. Johan
  30/06/2019 om 7:35 am

  Goedemorgen.
  Wil in de camper tv kijken. In buitenland.
  Met chromecast kan dit met een wifi versterker , hotspot op de telefoon, mifi of ????ik lees zoveel verhalen en niemand weet hier een duidelijk antwoord op te geven. Wil geen schotel op dak.wat moet ik nu kopen??BVD Johan

 8. Bregt
  15/06/2019 om 7:49 pm

  Ik krijg de melding ui-800-3 bij Netflix op mn smart tv, niks helpt ( stekkers eruit etc.)

 9. DENEYER BRIGITTA
  08/06/2019 om 3:51 pm

  Kan van samsung iPad niet naar lg tv streamen

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:58 pm

   Wat gaat er mis?

 10. Rinus
  08/06/2019 om 9:49 am

  Heeft T-Mobile ook draadloos tv kijken

 11. Mevr Vluggen
  01/06/2019 om 5:29 pm

  Nou zit hier op de camping maar niks tv kijken van KPN zelfs nog niet met citymesh hoppa weer €9 naar de haaien 😠😠😠

 12. Boude
  28/05/2019 om 12:08 pm

  Ik ga 15 dagen naar Playa del ingles wil graag tv kijken via mijn i pad.
  Ik ben niet een nerd , vind hij moeilijke uitleg.
  Is er iemand die dit heel simpel uit kan leggen.

 13. Hedy
  03/05/2019 om 1:27 pm

  ik wil graag multiscreen app van caiway casten naar mijn samsung tv middels mijn apple tv (2e generatie) Na 20 minuten valt de verbinding weg en krijg ik foutmelding: mediaplayer fout. Volgens jullie overzicht moet het kunnen, maar mij lukt het niet. doe ik iets fout? Is mijn apple tv te oud? NPO app werkt feilloos. Is chromecast van google handiger? Graag advies!!!

 14. Margo Hubben
  26/04/2019 om 8:08 pm

  Wil graag op mobiel tv kijken
  liefs ook live.
  Heb ziggo/Vodafone abonnement

  • Theo ✔
   29/04/2019 om 8:44 pm

   Dan kun je gebruik maken van de Ziggo Go app.

 15. G.van.alfen
  26/04/2019 om 12:20 pm

  Vraag de Ziggo tv beelden op mn apple laptop worden niet doorgezonden naar tv
  Wie kan mij helpen

 16. Theo
  02/04/2019 om 10:10 am

  Driver installeren van winzip en dan kan ik de app van Ziggo go downloaden anders niet, is dat juist?

  • Theo ✔
   02/04/2019 om 8:36 pm

   Probeer je Ziggo Go op je laptop te installeren? Zo ja, dan lijkt met dat overbodig want je kunt ook Ziggo Go kijken in je webbrowser op ZiggoGo.tv

 17. D.T. Biemold
  23/03/2019 om 4:00 pm

  Ik zie door de bomen het bos niet meer. Kan ik nu een 2de tv aansluiten op mijn M7 Sat 801? De tv’s (keuken en kamer) mogen op het zelfde kanaal staan en ik kan het bedienen met de afstands- bediening van de M7 van Canal Digitaal. ( Ik heb WiFi van Tele2) Het zijn 2 nieuwe smart tv’s. Met de kamer tv kan ik alles ontvangen wat ik wens. Met de keuken 2 tv ontvang ik alles via de Wifi. Maar nu wil ik graag live tv kijken in de keuken. De tv in de kamer mag dan op het zelfde kanaal staan. M7 heeft een HDMI daar staat de de kamer tv op. Een splitter?

  • Theo
   23/03/2019 om 7:11 pm

   Je zou de Canal Digitaal smart tv app kunnen proberen. Als klant van Canal Digitaal kun je die gratis gebruiken en installeren op je LG of Samsung smart tv. Een tweede tv op dezelfde tv ontvanger aansluiten met een hdmi splitter zou in theorie kunnen. Alleen blokkeren sommige tv aanbieders (zoals Ziggo) het opsplitsen van het hdmi signaal, ik weet niet of dit ook bij Canal Digitaal het geval is.

 18. Jeroen van den Ende
  08/11/2018 om 10:04 am

  Ter aanvulling, NL ziet heeft nu ook als enige een app voor Android TV

 19. Rolf Jacobs
  16/07/2017 om 2:57 pm

  Hoi,
  Vypr en vpn opgezet en ships,
  Ziggo werkt niet…..
  Ned ip adres

  Is het nog te verhelpen.?

  • Theo ✔
   16/07/2017 om 3:19 pm

   Wellicht kan onderstaande het niet werken verhelpen:
   Als je tv kijkt via een 3G of 4G verbinding kan het daar aan liggen. Het komt voor dat Ziggo dan je “echte” locatie kan achterhalen en ziet dat je in het buitenland zit. Maak dus, indien mogelijk, verbinding met een wifi netwerk. Is er geen wifi netwerk aanwezig? Maak dan een Wifi hotspot met een andere smartphone. Daarnaast kan het helpen om eerst de VPN verbinding in te stellen en dan pas de Ziggo app te openen. Zorg ook dat locatievoorzieningen is uitgeschakeld als je gebruik maakt van een tablet of telefoon.

 20. Bert
  23/07/2015 om 1:29 pm

  Ik mis de Caiway app in het overzicht. In ieder geval bij het glasvezel aanbod (TV + Internet) is een app beschikbaar om op de tablet TV te kijken. Werk helaas alleen op eigen netwerk.

 21. w verhagen
  02/06/2015 om 3:44 pm

  Hoe installeer ik op mijn HP laptop de gratis app om tv te kunnen kijken?

  • admin
   02/06/2015 om 8:20 pm

   Als u tv wilt kijken op uw laptop hoeft u geen apps te installeren. TV kijken op de laptop kan gewoon in de browser op de website van uw tv aanbieder. Voor Ziggo/UPC is dit bijvoorbeeld Horizon.tv.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.