TV Kijken op de Boot? Deze mogelijkheden heb je!

Wil je graag ook op de boot tv kijken? Dan heb je een aantal mogelijkheden, in dit artikel leg ik je uit wat de opties zijn om aan boord live tv te kunnen kijken.
Je zou het misschien niet verwachten maar ook op de boot zijn er voldoende manieren om toch live van je favoriete programma”s te kunnen genieten.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: heb ik de beschikking over internet aan boord? Is het antwoord daarop, ja? Bekijk dan de opties die direct hieronder worden beschreven. Heb jij geen internet aan boord of heb je alleen internet in de haven (en wil je ook tv kunnen kijken tijdens het varen) bekijk dan verderop de opties die niet afhankelijk zijn van internet of een WIFI verbinding.

Gebruik tv apps (waarvoor je al betaalt)

Heb je in je huis een tv abonnement bij Ziggo, KPN of een andere bekende provider. Dan kun je in veel gevallen ook gebruik maken van hun tv app op de boot (let op: bij sommige tv providers kun je alleen gebruik maken van de app als je bent ingelogd op het thuis wifi netwerk, check dit). Van welke tv app jij gebruik kunt maken is afhankelijk van bij welke provider je een abonnement hebt afgesloten.

Met de tv app kun je op je laptop, telefoon of tablet alle grote Nederlandse tv zenders ontvangen. Houd er wel rekening mee dat deze zenders alleen in Nederland te bekijken zijn (ivm met tv rechten enzovoorts). Daarnaast is een redelijk snelle internet of WiFi verbinding vereist, kies je dus het ruime sop met je boot dan is bovenstaande optie waarschijnlijk geen geschikte oplossing voor jou.

Heb je geen vast tv abonnement? Of kun om andere redenen geen gebruik maken van een tv app van een tv aanbieder dan zijn er twee alternatieven:

Je zou aan een kennis kunnen vragen of je zijn/haar inloggegevens mag gebruiken zodat je alsnog aan boord tv kunt kijken via een tv app.

Knippr of Play van KPN

Als tweede alternatief kun je abonnement nemen bij Knippr (onderdeel van t mobile of Play van KPN. Dit een stuk goedkoper dan een “normaal” tv abonnement afsluiten om zo alsnog de tv app te kunnen gebruiken die hoort bij dat abonnement.

Knippr en Play van KPN bieden een maandelijks opzegbaar abonnement (Kniperr 11€, KPN 12€) waarbij je online (via een website en app die je met de Chromecast kunt streamen naar een tv) toegang krijgt tot 25+ tv zenders.

Indien je een goede internetverbinding hebt is dit zeker een goed alternatief, aantrekkelijk is ook dat het maandelijks opzegbaar is. Zit je dus vooral in de zomer op je boot, dan kun je voor die maanden een abonnement afsluiten en betaal je niets als je er in de winter geen gebruik van maakt.

Heb je geen internet op je boot?

Niet getreurd ook dan heb ik nog twee andere oplossingen in petto.

 

Digitenne

Met Digitenne van KPN kun je ook tv kijken op de boot zonder dat je internet nodig hebt.   Het ontvangst van Digitenne is door heel Nederland goed, dobber je dus rustig op het IJsselmeer rond dan kun je gewoon om acht uur ’s avonds het journaal kijken. Het nadeel van Digitenne is dat het niet de hoogste beeldkwaliteit levert (geen HD). Daarnaast kun je geen gebruik maken van Digitenne in het buitenland.

Digitenne kost zo”n 14€ per maand, echter is het goedkoper als je al een tv abonnement hebt bij KPN, Xs4all of Telfort. Dan betaal je zon XX€ per maand. In dat geval is Digitenne nog best een goedkope oplossing.

Wil niet afhankelijk zijn van een internet verbinding en/of wil je ook in het buitenland op je boot tv kunnen kijken? Kies dan voor tv via de schotel.

TV via de schotel

Met een abonnement op CanalDigitaal kun je ook in Nederland en daarbuiten Nederlandse tv kijken. Een ander voordeel is dat je het grootste deel van de zenders gewoon in HD kwaliteit kunt ontvangen. Enig nadeel is dat je een schotel erbij krijgt op je boot.

Een abonnement op satelliet tv van CanalDigitaal kost tussen de 10-20€ per maand. Ook bij CanalDigitaal is het mogelijk om een seizoensabonnement af te sluiten.

Conclusie: hoe ga jij tv kijken op je boot?

Heb je internet aan boord en een abonnement bij Ziggo KPN etc, dan is de keuze eenvoudig: gebruik de tv app! Voor het gebruik van deze app betaal je al indirect via je tv abonnement (lees: gratis) en daarnaast levert de app goede kwaliteit (check wel of je ook van de app gebruik kan maken als je niet bent ingelogd op het thuis wifi netwerk.

Geen internet maar toch in top kwaliteit tv kijken? Kies dan voor tv via de schotel. Daarmee verzeker jezelf altijd van tv aanboord, of je nu met je sloep toert over de Vecht of met je jacht de Golf van Biskaje trotseert!

Neem je ook genoegen met mindere kwaliteit en/of heb je geen zin een tv  schotel (alhoewel het instellen daarvan is piece of cake), kies dan voor Digitenne.

Weet je een goed ander alternatief of heb je een andere tip of vraag? Laat het dan hieronder weten!

Reacties op “TV Kijken op de Boot? Deze mogelijkheden heb je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *