Hoe jij zonder kabel of Kabelaansluiting toch tv kunt kijken!

TV kijken zonder kabel is al een tijdje mogelijk. Heb je geen kabelaansluiting in huis, schuur of op zolder in de slaapkamer? Geen probleem, in dit artikel bespreken we een aantal mogelijkheden zodat je tv kunt kijken zonder coax kabels en/of kabelaansluiting. TV kijken zonder kabel kan bij alle bekende tv aanbieders zoals Ziggo, KPN, UPC, Telfort, Xs4all en Tele2.

Geen kabelaansluiting hoeft allang geen probleem meer te zijn voor tv kijken. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om de coax kabel links te laten liggen en op een andere manier tv te kijken. Zonder kabels tv kijken kan bijvoorbeeld met Digitenne van KPN, Digitale / Interactieve tv of door tv te kijken op je Tablet, Laptop of Smartphone.

Volledig zonder kabels tv kijken is er echter nog niet helemaal bij, er zal altijd een stopcontact in de buurt moeten zijn om de televisie te voeden. Dit is niet direct noodzakelijk wanneer je het natuurlijk ook prima vind om op je Laptop, Tablet of Smartphone met ingebouwde accu tv te kijken.

Interactieve televisie

De mooiste en beste optie om zonder kabel tv te kijken is door gebruik te maken van digitale tv. Met Interactieve tv / Digitale televisie kun je veel HD zenders ontvangen via een draadloos signaal. Het principe is vrij simpel, je sluit de ontvanger aan op de televisie met een HDMI of scartkabel en stopt de stekker van de ontvanger in het stopcontact. De ontvanger pikt het draadloze tv signaal op en stuurt het via de scartkabel of HDMI kabel naar de televisie. Het signaal wordt verspreidt door de router, net zoals je WIFI netwerk.

In de tuin of op de zolder, slaapkamer, schuur of kelder kan het voorkomen dat dit signaal niet sterk genoeg is, dit is eenvoudig op te lossen met een draadloze verbindingsset die gebruik maakt van het stopcontact. Daarnaast kijk je binnen je Interactieve tv abonnement ook gratis tv op je tablet, laptop of smartphone. Kortom, zolang je bent ingelogd op je thuis wifi netwerk kun je tv kijken. Hier komen geen coax kabels of kabelaansluitingen aan te pas.

Digitenne

Ook met Digitenne is het mogelijk om draadloos tv te kijken zonder gebruik te maken van coax kabels of de kabelaansluiting. Digitenne is alleen beschikbaar bij KPN en bestaat uit een ontvanger die het tv signaal van KPN kan opvangen. Door de ontvanger via de scartkabel op jouw televisie aan te sluiten kan er tv worden gekeken, let op dit is niet mogelijk in HD.

TV kijken zonder kabels

Meer over TV kijken zonder kabels vind je op deze website. Lees bijvoorbeeld hoe je met mooi weer buiten tv kan kijken zonder dat er een kabelaansluiting in de buurt is. Wanneer je niet de beschikking hebt over een kabelaansluiting of je geen zin hebt om lelijke kabels door je huis te leggen is interactieve tv absoluut de beste optie. Het is verstandig om je huidige tv + internet + bellen abonnement te wijzigen naar een interactief tv pakket met internet en bellen. Interactieve tv is verkrijgbaar bij Ziggo, KPN, UPC, Tele2, Telfort en Xs4all.

Naast het feit dat je tv kunt kijken zonder kabelaansluiting, coax kabels of kabels door te trekken kijk je televisie in HD kwaliteit en heb je de mogelijkheid om eenvoudig tv programma’s terug te spoelen, te pauzeren en op te nemen.

5 reacties op “Hoe jij zonder kabel of Kabelaansluiting toch tv kunt kijken!

  1. Ik heb nu ruim een jaar geleden mijn kabelabonnement opgezegd en heb alleen een internet aansluiting. Via Netflix, uitzending gemist en Youtube, allemaal via een Chromecast, is er genoeg te bekijken en dat alles tegen minder kosten dan wat de kabelaars rekenen. Ik ga nooit meer terug naar een TV abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *