Kopen X

Tweede TV Aansluiten bij jouw huidige tv aanbieder

Wil je een tweede tv, derde of vierde tv aansluiten? In dit artikel lees je hoe je een extra tv aansluit en hoeveel televisies je totaal kunt  aansluiten. En hoe dat draadloos kan.

Hoeveel extra televisies kun je aansluiten?

Op hoeveel televisies je in huis tv kunt kijken is afhankelijk van je tv provider en tv abonnement, dit vind je in onderstaande tabellen op deze pagina. Gelukkig is het in vrijwel elk geval mogelijk om een tweede tv aan te sluiten.

Maximaal aantal televisies

Bij alle tv providers geldt er een limiet op het aantal televisies dat je mag aansluiten met een ci module of tv ontvanger (die ervoor zorgen dat je interactieve tv kunt kijken).

Dit limiet wordt mede bepaalt door jouw abonnement en bij welke provider jij dat abonnement hebt afgesloten. In onderstaande tabel is het maximaal aantal televisies weergeven dat je kunt aansluiten bij elke aanbieder. Echter verschilt dit aantal ook per abonnement. Op sommige adressen is het niet mogelijk om op meerdere plekken in huis digitaal tv te kijken omdat de internet snelheid niet hoog genoeg is. Dit komt voornamelijk voor als je televisie ontvangt via de telefoon (adsl/vsl) kabel dus bij aanbieders zoals KPN, Telfort, Xs4all, Tele2, T-Mobile en Online.nl

Ben je aangesloten op glasvezel, dan is je internetsnelheid hoog genoeg en kun je zonder problemen een tweede of het maximaal aantal televisies aansluiten.

Kosten per extra televisie

Als je een tweede tv wilt aansluiten met een extra tv ontvanger of ci module betaal je bij bijna elke tv provider een paar euro extra per maand.

Maak je echter gebruik van kabel tv van Ziggo, Delta TV of Caiway dan kun je ook zonder smartcard en zonder extra kosten op een tweede/extra televisie tv kijken. In dat geval kun je zelfs onbeperkt extra televisies toevoegen op uw abonnement.

Tweede tv zonder kabel aansluiten met de Google Chromecast

Het nadeel van tv kijken via de kabel met een ci module of extra tv ontvanger is dat je vaak extra kabels nodig hebt om de tv aan te sluiten. Daarnaast is er soms geen tv aansluiting aanwezig wat het lastig maakt om op een tweede televisie tv te kijken in bijvoorbeeld de slaapkamer.

Als alternatief kun je tv kijken via een tv app en die naar je tv beeldscherm streamen met de Google Chromecast. Meer over tv kijken via de Google Chromecast lees je hier. Met de Google Chromecast kijk je dus zonder kabel tv op een tweede televisie. Daarnaast bespaar je maandelijkse kosten op de huur van een extra ci module of tv ontvanger.

Naast de Google Chromecast zijn er ook andere oplossingen om zonder kabels een extra tv aan te sluiten. Die oplossingen verschillen echter per tv provider. Meer manieren om draadloos/ zonder kabels een tweede tv aan te sluiten vind je verderop in dit artikel.

Tip: Hoef je niet per sé op een tv scherm tv te kijken dan kun je natuurlijk ook tv kijken op je laptop, telefoon of tablet.

Extra tv aansluiten bij kabel tv providers

Kabel tv providersMaximaal aantal televisiesKosten per extra tv
ZiggoExtra CI module of tv ontvanger4€2 en €4
 Kabel tvOnbeperktGratis
Delta TVCI module of tv ontvangernb€3,50
 Kabel tvOnbeperktGratis
CaiwayCI module of tv ontvangernbnb
 Kabel tvOnbeperktGratis

Extra tv aansluiten bij KPN, Xs4all, Tele2, Telfort of T-Mobile.

Adsl/vdsl/glasvezel providersMaximaal aantal televisiesKosten per extra tv
KPNExtra tv ontvanger6€5
TelfortExtra tv ontvanger5€5
Xs4allExtra tv ontvanger4€5
Tele2Extra tv ontvanger2€3
T-MobileExtra tv ontvanger4Gratis

Tweede tv aansluiten bij Ziggo, Delta TV en Caiway

Een tweede tv aansluiten bij Ziggo, Delta of Caiway doe je normaal gesproken met een extra (lange) coax kabel.

Echter kan er bij het gebruik van een extra televisie en een lange coax kabel (langer dan 10meter) kwaliteitsverlies optreden. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een coax kabel versterker.

Heb je geen tweede coax aansluiting in huis? Maak dan gebruik van een kabel splitter hiermee is het mogelijk om meerdere aansluitingen te creëren

Zonder smartcard, ci module of tv ontvanger

Het tijdperk van analoge televisie nadert zijn einde of is in veel regio’s al teneinde. Toch is het bij de kabelaanbieders Ziggo, Delta en Caiway mogelijk om zonder tussenkomst van ci module, tv ontvanger of extra smartcard op een extra televisie tv te kijken. Het voordeel hiervan is dat je in principe een onbeperkt aantal extra televisies kunt aansluiten en daarvoor geen bedrag extra hoeft te betalen per maand.

Om hiervan gebruik te kunnen maken heb je wel een tv nodig met een ingebouwde ontvanger DVB-C. Gelukkig zijn de meeste televisies voorzien van zo’n ingebouwde digitale ontvanger.

Om vervolgens tv te kunnen ontvangen, sluit je de coax kabel direct aan op de tv. Daarna moet je nog wel even de tv juist instellen (juiste frequenties etc). Hoe je dat doet bij Ziggo leer je hier in het stappenplan.

Bij Delta TV en Caiway gaat dit op soortgelijke wijze handleidingen kun je bij desbetreffende aanbieder aanvragen bij hun klantenservice (sowieso verstandig dit te doen als je niet erg technisch of een beetje lui bent).

Met ci module of tv ontvanger

Zoals je kunt aflezen in de tabel kost het gebruik van een extra ci module of tv ontvanger een paar euro’s extra per maand. Maar dan kijk je ook op je tweede tv interactieve televisie.

Bij het gebruik van een ci module stop je de ci module in de televisie en sluit je de coax kabel rechtstreeks op je tv aan. Meer over de ci module lees je hier.

Bij het gebruik van een tv ontvanger sluit je de coax kabel aan op de tv ontvanger. Daarnaast sluit je de tv ontvanger met een hdmi kabel aan op de televisie.

Draadloos tweede tv aansluiten

Er zijn een aantal manieren om zonder kabel toch op een (tweede) tv scherm televisie te kijken. De beste en goedkoopste manier vind ik persoonlijk de Google Chromecast. Echter is dat niet een oplossing als je gebruikt maakt van een extra tv ontvanger of ci module.

Andere oplossingen om zonder het gebruik van lange coax kabels tv te kijken lees je hier.

Bij Ziggo kun je de Extra mediabox ook draadloos via wifi aansluiten of verbinden met een UTP kabel meer daarover lees je hier.

Tweede tv aansluiten bij KPN, Telfort, Xs4all, Tele2 en T-Mobile

Een tweede of extra tv sluit je op dezelfde manier aan als de eerste televisie. Dit betekent dat je de extra tv ontvanger met een utp/netwerk kabel op je modem aansluit.

Uiteraard sluit je de tv ontvanger aan op de stroom en vervolgens ook op je televisie met een hdmi kabel.

Zonder kabel tweede tv aansluiten

Wil je liever geen lange utp/netwerk kabels gebruik om je tweede tv aan te sluiten? Dan kun je ook draadloos een tweede tv aansluiten. Dit is handig als je modem ver van de tv en tv ontvanger verwijdert is.

TV aansluiten met een draadloze verbindingsset.

Maak dan gebruik van de draadloze verbindingsset. Met de verbindingsset kun je het tv signaal vanaf het modem doorsturen via het elektriciteitsnetwerk naar de tv ontvanger, dit werkt door het hele huis. Handig bijvoorbeeld als je op de bovenverdieping of slaapkamer op een tweede televisie tv wilt kijken.

Meer vragen over het aansluiten van een 2e of meerdere tv’s? Vraag het hieronder in het reactieformulier!

Meest gelezen artikelen

52 reacties op “Tweede TV Aansluiten bij jouw huidige tv aanbieder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans

  “bij bijna elke tv provider een paar euro extra per maand.”

  Bij niet 1 provider is het “een paar euro”
  Het is verdomme 5 euro per tv, ik weet niet hoe het met jullie zit maar van analoog onbeperkt naar 5 euro per maand extra per tv vind ik bepaald geen vooruitgang.
  Eerder diefstal.

  1. Jos

   Tsja, als je de luxe hebt van 2 TV’s kun je wellicht ook voor 2 pilsjes per maand minder toch fijn kijken waar je wil! Wellicht heeft de 2e tv ook zo’n €600 tot €1.000 gekost, dus laat hem niet verstoffen voor dat geld zou ik zeggen.

 2. H.meurs

  ik wil graag met een 2e tv ook digitaal kijken .De uitleg in mijn kpn begrijp ik niet .Heb ik hier nu een adapter of modem voor nodig?Moet ik misschien een andere modem kopen in de huiskamer.

 3. Toni

  Ik wil graag mijn Mediabox in de slaapkamer aansluiten moet ik dan een Coax kabel trekken door me hele huis of hoe werkt dat? let op het is geen tweede tv!

  graag tips!

  1. Theo ✔

   Ik ben bang dat er dan helaas niets anders op zit dan die lange coax kabel trekken.

 4. irene van alebeek

  er blijft een bordje op de tv sstaan met HDCP erop
  mijn vraag is hoe krijg ik dat weg?

  1. Theo ✔

   Geen idee die melding heb ik niet eerder voorbij zien komen.

 5. Wim

  Kan ik met een extra mediabox een 2 de tv draadloos aansluiten.

  1. Theo ✔

   Ja dat je kunt de Mediabox extra draadloos verbinden met de standaard Mediabox.

 6. Tini

  Hoi hoi

  Ik wil graag tv kijken in mijn slaapkamer dan moet ik een draadloze kastje hebben en wat kost me dat

 7. Cees

  Ik heb een 2e TV in de slaapkamer op de 1e etage en wil via de ziggo Go app programma’s streamen naar deze TV (draadloos).
  Ik gebruik voor mijn Tv in de huiskamer een Chromecast .
  Is het nu mogelijk om met een 2e Chromecast in mijn 2e TV aante sluiten en via bv een iPhone tv te kijken.

 8. Willy bijkerk

  Ben me aan het oriënteren over 2e aansluiting tv. Vandaag besteld.

 9. Gerrit

  Hoi ik heb een vraag wat kan ik het beste doen? Ik heb een modum van online.nl en nu wil ik graag een tweede tv aansluiten zonder extra tv ontvanger. Ik heb wel een internet kabel boven liggen. Ik hoor het graag van u. Alvast bedankt. Gr Gerrit

  1. Theo ✔

   Gebruik maken van de draadloze verbindingsset.

  2. Renie

   Heb beneden een modem en boven een tweede tv kastje van t- mobil en aangesloten op de modem maar de tv boven zegt geen signaal.

 10. Bert

  Hallo,

  Heb beneden een ziggo kastje staan
  Nou zouden wij ook graag een 2e tv boven willen aansluiten
  Er ligt al wel een coaxkabel van beneden naar boven
  Voor boven tv komt hij natuurlijk in tv, maar beneden, moet hij dan in het ziggo kastje of ergens anders
  Weet u dat?

  Mvrg Bert

  1. Theo ✔

   De coax kabel moet vanuit de tv aansluiting (beneden) naar boven lopen en daar of op een tv ontvanger of direct op de tv worden aangesloten. Gebruik beneden een coax splitter om de twee tv’s op de coax tv aansluiting te kunnen aansluiten.

 11. M EO Schmitz

  Ik wel graag draadloos tv kijken boven, dus op een 2de TV? Wat heb ik daarvoor nodig?

  Vr Groet
  Marlies

  1. Theo ✔

   Dat hangt erg van je tv provider af.

 12. Marijek

  Mijn buurvrouw heeft twee hele goede tv’s, led tv’s, ze heeft heel veel gedoe met die tv,s. Heeft ze een kastje nodig als ze led tv s heeft,? Een met internet en met de andere krijgt ze alleen een paar zenders. Zij heeft toch helemaal geen kastje nodig, haar tv’s zijn toch al digitaal?

  1. Theo ✔

   Je hebt altijd een tv ontvanger nodig voor digitale tv of een CI module (beperkt mogelijk afhankelijk van je tv provider).

 13. K.akkerman

  Hoe kan ik mijn tweede televisie boven op de router beneden aansluiten?

  1. Theo ✔

   Hangt van je tv provider af maar vaak is de draadloze verbindingsset daarvoor een goede manier.

 14. Vonne

  Wij hebben een abonnement bij caiway. Op alle tablets en telefoons in huis kunnen wij multiscreen van caiway installeren. Nu hebben wij een 2e (smart) tv aangeschaft. Als ik nu multiscreen hierop wil installeren krijg ik de melding dat de app al geïnstalleerd is en krijg ik ook te zien op welke apparatuur deze is geinstalleerd. De TV is echter niet zichtbaar. Tv is aangesloten met een lan kabel (niet d.m.v. wifi) en ik heb volgens mij alles geprobeerd. Is het op te lossen?

  1. Theo ✔

   Vervelend, helaas heb ik niet direct een oplossing voor dit probleem.

 15. Patricia

  Ik ben bij t mobile, ik heb nog een draadloos kastje wat in stopcontact moet van kpn. T mobile heeft geen draadloos tv kijken boven. Is het mogelijk dat ik via het kastje van kpn draadloos tv kan kijken boven? Of moet ik echt gebruik maken van de kabel?

  Gr Patricia

  1. Theo ✔

   Ja, je kunt de draadloze verbindingsset (het kastje zoals jij het noemt) gebruiken om televisie bij T-Mobile draadloos aan te sluiten. De verbindingsset werkt hetzelfde bij iedere provider, meer daarover lees je hier.

 16. Albert

  Ik heb thans Alles-in-een van kpn. Twee digitale interactieve tv’s. 1 in de woonkamer en 1 in de slaapkamer. HD kwaliteit.

  Ik overweeg over te stappen naar Ziggo. Zie dat de beeldkwaliteit met de coax kabel daar toch beter is. In mijn woonkamer kan dat. In mijn slaapkamer kan geen coax kabel worden getrokken. Onmogelijk. Wil daar best draadloos kijken, wel digitaal en in HD kwaliteit. Nou lees is hier allerlei oplossingen. Werken die een beetje ? Moet toch mogelijk zijn dat ik bij Ziggo zoals ook bij KPN via een Tv ontvanger in de slaapkamer tv kan kijken.

  1. Theo ✔

   Ook voor tv bij Ziggo zijn er betrouwbare draadloze oplossingen waarmee je in HD kwaliteit tv kunt kijken, die lees je hier. Houd er wel rekening mee dat draadloze oplossingen over het algemeen nooit beter zijn dan bedrade oplossingen.

 17. Irma

  Draadloos tweede tv aansluiten ….
  Goedemiddag , ik heb een all in one abonnement bij Online.nl en nu wilde ik een tweede ontvanger voor mijn tv in de slaapkamer bij bestellen maar helaas kan dit niet vanwege mijn internet snelheid …
  Ik overweeg om een draadloze verbindingsset van KPN te kopen maar dan heb ik zeker toch wel een 2e tv ontvanger nodig om dit tot stand te brengen ?
  Zo ja ,kan dit met iedere willekeurige digitale tv ontvanger of heeft u voor mij een andere oplossing want ik kom er niet meer uit …
  Alvast bedankt voor de moeite .
  Met vriendelijke groet , Irma

 18. Peter

  Kun je powerplugs gebruiken indien de tv in de woonkamer op een andere electriciteitsmeter is aangesloten dan de tv in de slaapkamer?

 19. telfort_klant

  in de huiskamer hebben wij namelijk interactieve tv(niet draadloos). voor in de slaapkamer willen wij dat dus wel. kunnen wij dan wel de verbindingsset aansluiten? dan zou je dus 1 adapter in de huiskamer aan moeten sluiten en 1 in de slaapkamer? hoe werkt dit dan precies als je in de huiskamer wel bedraad tv hebt?

 20. telfort_klant

  Ik heb een Telfort pakket(interactieve tv+internet). Wij wonen in een appartement en in de huiskamer staat onze 1e tv. direct aan de huiskamer grenst de slaapkamer(zelfde muur). Nu willen wij ook een 2e tv voor in de slaapkamer gaan aanschaffen. Is het ook mogelijk om dit draadloos te doen? Wel in goede beeldkwaliteit, net zoals op de 1e tv. Wat zijn eventuele andere opties+kosten? Is het voor de 2e tv belangrijk dat het een smart TV is, of maakt dat niets uit?

  1. admin

   Het maakt niet veel uit of het een smart tv is. Als u bij Telfort een extra tv wilt aansluiten zonder kabels te trekken dan raad ik u aan om het volgende artikel te lezen: tv draadloos aansluiten met Telfort

 21. Karen

  Hallo,
  Momenteel hebben wij alles in 1 van Ziggo (voorheen UPC ) en Digitenne voor boven. Digitenne kost ons op dit moment €19,50 ( hebben nog een extra aansluiting )
  We zijn dus op zoek naar een goedkoper draadloos alternatief.
  Overstappen behoort tot mogelijkheden.
  Heb gekeken naar Marmitek;
  – welke uitvoering zou bij ons passen?
  – kun je 2 verschillende zenders kijken?

  Gr Karen

  1. admin

   U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Marmitek Gigaview 811, als u draadloos een HD signaal wilt verzenden. Helaas is deze oplossing zeer prijzig, vanaf €250. Daarnaast heeft de Marmitek een beperkt bereik, een plafond ertussen zou storing en reus kunnen veroorzaken (maar dit verschilt een beetje per geval). Als u boven hiervan gebruik wilt maken heeft u naast de Gigaview ook nog een extra decoder nodig van Ziggo (bij elke tv hoort een decoder, anders is het niet mogelijk om onafhankelijk van elkaar verschillende zenders te bekijken).

   Als u overstapt zijn er in ieder geval betere oplossingen voorhanden. Bij KPN, Xs4all, Telfort, Tele2, Vodafone en Online.nl kunt u gebruik maken van de draadloze verbindingsset, klik op de link om hierover meer te lezen. KPN, Xs4all, Telfort en Tele2 bieden hiervoor ook actieve ondersteuning. Bij Vodafone en Online.nl werkt het ook maar zij zullen het niet adviseren. Persoonlijk ben ik erg tevreden over de draadloze verbindingsset. De kosten hiervoor liggen eenmalig tussen de €60-200 (afhankelijk van het merk en model dat u neemt). Uiteraard betaald u ook voor de extra decoder, maar dit had ook gemoeten bij Ziggo. Overstappen kan door hier pakketten te vergelijken, belangrijk is dan wel dat u kiest voor één van de eerder genoemde tv aanbieders, want bij Ziggo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de draadloze verbindingsset te gebruiken om het tv signaal draadloos te verzenden.

 22. Wim Dieleman

  Vraag: Ik kijk digitale TV via Delta , dit via de kabel , is het mogelijk om bij deze aanbieder draadloos te kijken op een 2e TV ? Ik zie veel mogelijkheden bij andere providers , echter wordt Delta hierbij niet genoemd.

  1. admin

   Sorry, dat komt omdat wij ons vooral richten op de grote providers, maar uiteraard verdient Delta ook aandacht ;). Maar in principe gelden er voor Delta min of meer dezelfde oplossingen als bijvoorbeeld Ziggo. Lees bijvoorbeeld eens dit artikel.

 23. Emmerich

  Hallo, Ik overweeg een 2e tv nl. Samsung UE 48/55 HU7500 aan te schaffen. Daar zit een CI-module ingebouwd. De tv komt te staan in de kamer boven de woonkamer, waar de eerste (oudere) HD-tv staat. Voor tv heb ik een abonnement bij Tele2, en voor internet en telefonie Ziggo.
  Nu wil ik het liefst een ‘draadloze’ oplossing. Maar Tele2/IP-tv maakt geen gebruik van de CI-module. Is daar een of andere oplossing voor, of is het beter om van provider te veranderen?
  KPN Digitenne vind ik geen optie, omdat die geen HD-kwaliteit geeft.

  Bij voorbaat dank.

  1. admin

   Bij Tele2 kunt u wel gebruik maken van een draadloze verbindingsset. Dit betekent dat u geen internet kabel van uw modem naar uw tv ontvanger hoeft te trekken. Er staat dus nog wel een tv ontvanger bij de televisie die u met hdmi aansluit op de televisie (dus 100% draadloos is dit niet maar het bespaart u een lange internetkabel). U kunt bij Tele2 inderdaad geen gebruik maken van de CI, dit kan alleen bij Ziggo en andere kabelproviders. Alleen ook de CI Module is niet geheel draadloos aangezien u dan de coax kabel rechtstreeks in de tv moet stoppen. Een CI module vervangt alleen de tv ontvanger.

 24. carla

  Ik heb een abonnement voor digitale tv bij tele2. Maar ik heb ook analoog tv. Wie levert die. Ik had laatst een storing. En wist niet wie ik ervoor moest bellen

  1. admin

   Dat kan ik vanaf hier niet zeggen, het zal waarschijnlijk een van de volgende kabelaanbieders zijn: Ziggo/UPC, Caiway, Kabeltex of Zeelandnet.

 25. kees van rietschoten

  wij zitten bij online.daar kun je geen 2e tv aansluiten…. het tweede m7 kastje haalt de kwaliteit fors naar beneden

  wat zijn de oplossingen

  1. admin

   Bijvoorbeeld tv kijken op uw tablet, smartphone of televisie dit is ook mogelijk bij Online.nl. U kunt dan bijvoorbeeld uw laptop op uw televisie aansluiten met een HDMI kabel. Wilt u echt op een televisie kijken (wat begrijpelijk is) dan kunt u overwegen om over te stappen naar een provider waarbij het wel mogelijk is om op meerdere televisies tv te kijken. Als u op deze pagina in de vergelijkingstest de optie meerdere televisies aanvinkt ziet u bij welke providers het mogelijk is om op meerdere televisies tv te kijken. Over het algemeen is het het verstandigst om te kiezen voor een kabelleverancier zoals Ziggo wanneer u op meerdere televisies tv wilt kijken, daar is de kans op kwaliteitsvermindering bij meerdere televisies relatief laag.

 26. Danny van Lavieren

  Hallo, ik heb een pakket bij Telfort.(internet+itv). Nu wilde ik op mijn tv-ontvanger die beneden staat een hdmi splitter aansluiten, zodat ik een hdmi kabel naar boven kan leggen. Mijn idee was dan om boven ook tv te kunnen kijken zonder extra tv-ontvanger. Is dit mogelijk ?

  1. admin

   Het is dan waarschijnlijk mogelijk om ook op de tweede televisie tv te kijken. Alleen u kijkt dan boven altijd hetzelfde als beneden als er tegelijkertijd tv wordt gekeken, daarnaast is het alleen mogelijk om beneden te zappen met de afstandsbediening. Dit is dus niet erg aan te raden, u kunt beter alsnog een tweede ontvanger er bij nemen als u onafhankelijk ook boven tv wilt kijken.

   1. Danny van Lavieren

    Bedankt.

 27. Daan

  Ik zou graag op vier kamers, verdeeld over twee verdiepingen, een tv ophangen. Op dit moment is er slechts in 1 kamer een coax aansluiting en het doortrekken blijkt lastig. Extra elektriciteitspunten zouden wel makkelijk aangelegd kunnen worden. Ik woon in een Amsterdamse buurt waar Ziggo niet beschikbaar is.

  Wat zou u mij adviseren?

  Bij voorbaat dank

  1. admin

   Ik zou voor een abonnement gaan bij KPN, Telfort of Xs4all. Deze leveren IP-TV (en maken dus geen gebruik van een coax kabel maar van een internet kabel) hiermee is het mogelijk om eenvoudig tv te kijken zonder dat je daarvoor speciale aansluitingen nodig hebt. Met de draadloze verbindingsset kun je overal waar je een stopcontact hebt een draadloze verbinding realiseren.

 28. Hans

  Ik zit bij telfort. Kan ik via internet ook een digitale ontvanger kopen ipv huren voor 4 euro per maand? En welke type/merk heb ik dan nodig?

  1. admin

   Bij Telfort maken ze gebruik van Amino, Arcadyan of Motorola digitale tv ontvangers. Maar volgens mij is het helaas niet mogelijk om bij Telfort tv te kijken met een extern gekochte digitale tv ontvanger.