TV Kijken op de camping in Nederland en Buitenland.

→ Lees de 43 reacties

Zit je geregeld op de camping en mis je daar de televisie? Lees dan dit artikel en ontdek de mogelijkheden om toch op vakantie, op de camping tv te kunnen kijken.

Met onderstaande oplossingen is het mogelijk om op de camping in jouw caravan of camper alle belangrijke Nederlandse televisie zenders te bekijken. Ook is het mogelijk om Nederlandse tv te kijken op de camping in het buitenland

TV kijken op de camping in Nederland

De makkelijkste en goedkoopste manier om op de camping tv te kijken is door gebruik te maken van Digitenne van KPN. Wanneer je al in het bezit bent van Digitenne van KPN, dan kost deze optie je niets. Je kunt dan gewoon het kastje met de ontvanger meenemen naar de camping. In principe is dit een heel geschikte en makkelijke optie om draadloos tv te kijken op de camping. Het enige wat je nodig hebt om televisie te kijken in je caravan of camper is een stopcontact met 230-240 volt. Digitenne van KPN kost tussen de €10 en €20 per maand+ de eenmalige aansluitkosten. Wanneer je gebruik maakt van een converter dan moet het ook mogelijk zijn om met 12 volt tv te kijken. Houdt er dan rekening mee dat je ook een 12v converter/ adapter nodig hebt voor de Digitenne.

Het grote voordeel van Digitenne van KPN is dat het erg eenvoudig werkt, aansluiten kost je letterlijk minder dan 10 minuten. Ook is het mogelijk om geheel draadloos tv te kijken zonder extra ontvanger en afstandbediening (wanneer je beschikt over een tv met CI module), door de smartcard direct in je tv te steken. Daarnaast kun je de Digitenne ook gewoon thuis gebruiken.

Het grote nadeel is dat Digitenne niet beschikbaar is in het buitenland en dat het relatief duur is omdat je er misschien niet elke maand gebruik van maakt. Ook is Digitenne niet beschikbaar in HD kwaliteit.

Daarnaast is de dekking van het signaal niet 100% in Nederland, op sommige postcodes kan er dus geen gebruik gemaakt worden van Digitenne van KPN. Wel kan dit vooraf gecheckt worden met de postcode check. Dit is wellicht een aanrader wanneer je vaak op dezelfde camping zit.

Op de Camping tv kijken met TV Apps

Heb je op dit moment een interactief tv abonnement, dan is het vaak ook mogelijk om vanaf meerdere apparaten live tv te kijken. Dit kan bijvoorbeeld op de Ipad of op je Smartphone. Wanneer je in het bezit bent van een interactief tv abonnement bij Ziggo, KPN of UPC dan is het ook mogelijk om buitenshuis gebruik te maken van de live TV app. Dit betekent dat je ook op de camping tv kunt kijken zonder dat je een extra abonnement hoeft af te sluiten.

Het enige nadeel van deze optie is dat het niet mogelijk om op een televisie tv kijken. Ook werken de tv apps alleen in Nederland. Met de tv apps is het alleen mogelijk om op de smartphone of tablet tv te kijken. Om van deze optie gebruik te maken hoef je alleen de UPC Horizon GO, Ziggo TV APP of KPN ITV app te downloaden. Nogmaals dit werkt alleen als je thuis ook daadwerkelijk een abonnement hebt afgesloten bij één van bovenstaande aanbieders.

Uiteraard werken deze Apps alleen als je verbonden bent met het internet dit kan bijvoorbeeld via de camping wifi, een 3G of 4G verbinding. Aangezien het internet op veel campings niet altijd even snel is moet je er rekening mee houden dat deze optie niet altijd even goed werkt. Maak je gebruik van een 3G of 4G verbinding let er dan op dat tv kijken veel data kan verbruiken.

Camping tv in het buitenland

Sta je met je caravan of camper op de camping in het buitenland ook dan is het mogelijk om televisie te kijken. Helaas is het in dit geval niet meer mogelijk om gebruik te maken van Digitenne van KPN (dit signaal is alleen te ontvangen in Nederland) of van de tv apps van uw thuis tv aanbieder, wel kun je met Canal Digitaal via de schotel in het buitenland Nederlandse televisie bekijken.

Dit is mogelijk met het recreatiepakket van Canal Digitaal. Hiervoor betaal je een eenmalig bedrag + de maandelijkse abonnementskosten.

Bij dit pakket zit uiteraard een schotel + standaard en alle kabels die je nodig hebt om de tv op de schotel aan te passen. Daarnaast bevat het pakket een handleiding waarmee je vrij eenvoudig de schotel kunt instellen zodat je tv kunt kijken via de satelliet.

Het recreatiepakket is geschikt voor zowel Nederland als het buitenland. In het buitenland is er (vrijwel) volledige dekking in heel Europa. Zie hieronder het bereik van de Satelliet.

bereik satelliet
Het bereik van de Astra satelliet.

Zoals je ziet is bijna heel Europa gedenkt. In Scandinavië, het noorden van Zweden, Noorwegen en Finland is het bereik een stuk minder. In de donkere gebieden is het bereik uitstekend, hoe lichter het wordt hoe minder het bereik. In de lichtere gebieden zul je ook relatief sneller last hebben van een storing, door bijvoorbeeld regen of slecht weer.

Maar zoals je ziet heb je dus met Satelliet tv de mogelijkheid om lekker op de camping in Frankrijk en Spanje in jouw caravan of camper Nederlandse Televisie te kijken.

Een ander groot voordeel van schotel tv in je caravan is dat je ook tv kunt kijken in HD, hiervoor moet je wel het HD recreatiepakket bestellen. Daarnaast maakt het niet uit wat voor televisie je hebt, elke televisie kan op de schotel worden aangesloten.

Satelliet TV is dus absoluut een aanrader wanneer je tv wilt kijken op de camping, in tegenstelling tot Digitenne stelt het je ook in staat om in het buitenland te genieten van Nederlandse Televisie. Meer weten over Nederlandse televisie in het buitenland, lees dan dit artikel. Wil je Ziggo Go kijken in het buitenland, lees dan hier meer over Ziggo Go in het buitenland.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
Dank voor je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Onzorgvuldig geschreven reacties worden niet beantwoord en direct verwijdert. Pas je reactie aan nu het nog kan.

Bekijk de 43 reacties op dit artikel

 1. Wat heb ik nodig om digitale tv via de ether te zien op de camping in nl, dtsl, Frankrijk en Italië. Graag uw advies aub. Ik denk aan een dvbt2 ontvanger, maar de compressie lijkt in elk land anders.

 2. Ik heb een interactieve abonnement van Telfort ( is toch KPN ) en heb een ontvanger voor de tv mijn vraag is dan ook kan ik dit kastje meenemen naar de camping en kan ik daardoor tv kijken zonder verder iets aan te schaffen.

 3. Heb digitale kasje van KPN . Vorig jaar werkt alles , nu op dezelfde manier aangesloten helaas geen signaal. Alle kabels nagekeken. Geen signaal. Waar kan het aan liggen ??

  1. Digitenne is aan het vernieuwen, oude apparatuur kan gratis worden omgeruild voor nieuwe apparatuur. Wellicht ligt het daaraan en gebruikt u verouderde apparatuur.

 4. Ik zit nu bij KPN maar die word steeds duurder nou heb ik een zomerhuis achter die via de box ook is aangesloten op tv en WiFi kan dat bij Ziggo ook ? Daarnaast hebben we digitenne voor op de camping wat zijn daar de mogelijkheden bij ?

  1. Ik zie dat het model wel Canal Digitaal gecertificeerd is. Je kunt het beste zelf even bij Canal Digital checken of je hiermee tv kunt kijken icm met een Canal Digitaal abonnement.

 5. Ik heb Ziggo Go, Dus kan ik tv kijken op mijn laptop in b.v. Frankrijk.
  Kan ik deze aansluiten op mijn tv zo dat ik dan toch tv, kan kijken op een groter scherm.
  Dit met een HDMI kabel.

 6. Wij hebben een caravan met een tv’tje, we kunnen nl 1, 2, 3 en tv gelderland zien, meer dan voldoende. Nieuws, weer en voetbal (NL-Dts!!!)
  In november nog hier geweest, geen probleem, nu zijn we er weer en de tv kan de antenne niet vinden. Er zit zo’n kpn boxje onder, zonder smartcard, met een antenne, overgenomen van een caravanner die wegging. Het rare is dat ook het radio’tje niks meer doet. Het koffiezetapparaat werkt nog, de koelkast ook, alleen de antenne van de tv en de radio niet. Raar. Dus zoeken we oplossingen. Thuis heb ik Ziggo maar de digitale weg is hier een digitale wandelweg, heeeel langzaam, dus ziggo go heb ik nu en gaat: dit is dus een ………….en vandaag……………en bij deze………..dus elke zo veel tijd komt er een ministukje tv. Vandaar verder zoeken

 7. digitenne stop er mee , maar er komt een nieuw system. Maar dat gaat weer geld kosten.
  Alle bij kaartjes gaan weg , je een nieuw kastje huren en die is zonder kaartje maar wel code nummer.

 8. We zijn voor het eerst uitgerust met een recreatieparken van Canal digitaal. Wat een teleurtstelling. Elke zon/schaduw plek in het zonnige zuiden geeft problemen, want er is altijd wel sprake van bomen, takken of andere zaken die een ontvangst beletten. Wat is hiervoor een oplossing, want het komt er op neer dat je dan alleen in een weiland kunt gaan staan. Kortom we hebben niets aan dit pakket, zo lukt het. Idee?

  1. Nee, helaas is het in België (en dus ook Wallonië) en Nederland niet mogelijk om via BVN.tv live BVN te kijken. Dat heeft te maken met afspraken en uitzendrechten. Meer uitleg hierover vind je op de BVN website. Het is overigens in België en Nederland nog wel mogelijk om gewoon via de tv BVN te kijken.

 9. Ik heb een tv van mobile tv ingebouwde ontvanger det tv is met een smertcard van digitenne gebruikt nu wil ik satelliet tv, zenders zijn ingelezen dmv stick allen blijv ik de zenders van digitenne houde.
  Hij geeft aan dat ik heb gekozen voor digitale kabel ontvangst.
  Weet iemand wat ik mot doen.

 10. Beste
  Ik een camper overgenomen waar een schotel en HD ontvanger en Tv inzitten,de vorige eigenaar gebruikte canaldigitaal,nu zou ik dit ook graag gaan doen en een recreatie abbonnement willen.
  Maar daar ik en een schotel en een HD ontvanger heb hoef ik die er niet bij.
  Mijn vraag is het mogelijk om dan alleen een smartcard aan te vragen??
  Zie uit naar een antwoord.
  Groeten Ronny

  1. Begrijpelijk, het is mogelijk om een losse smartcard te bestellen bij Canal Digitaal. Maar de vraag is of die dan ook bij u werkt, aangezien u nog geen abonnement heeft bij Canal Digitaal. Bij de meeste pakketten zit de apparatuur standaard al bij de prijs inbegrepen (of krijgt u de schotel en ontvanger in bruikleen).

   Ik kan helaas geen bevestigend antwoord geven op uw vraag, u kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van Canal Digitaal. Wellicht is het bijvoorbeeld mogelijk om een lager bedrag per maand te betalen aangezien u de schotel en bijbehorende apparatuur al in de camper heeft, of hoeft u alleen eenmalig de smartcard van Canal Digitaal aan te schaffen. Succes ermee!

 11. Beste, ik heb een recreatiepakket van Canal Digitaal met alles erop en eraan alleen ik mis mijn smartcard. Wat nu, wij gaan as zondag 19 Juli met vakantie naar Luxemburg.
  Heel graag hoor ik van jullie.

  Mvrgr, Antoinette Ruijs

  1. Om van al u zenders te kunnen genieten heeft u helaas ook een smartcard nodig. Het kan zijn dat de smartcard ontbrak bij uw pakket of dat u de smartcard bent verloren, helaas kan ik hier niets aan doen. U kunt het beste zo snel mogelijk contact opnemen met Canal Digitaal, dan kunnen ze u misschien nog voor vertrek een nieuwe smartcard toesturen. Vraag anders of het eventueel mogelijk is om de smartcard op uw vakantie adres te laten bezorgen zodat u alsnog op vakantie tv kunt kijken, succes ermee!