TV kijken Tele2; meer over draadloze en Interactieve TV!

Tele2 tv

Met Tele2 kunt u tv kijken via televisie, tablet en smartphone. Bij Tele2 ontvangt u televisie via het internet dat door de digitale ontvangers wordt omgezet naar digitale televisie. Toch is het niet nodig om een internet aansluiting in de buurt te hebben om met Tele2 televisie te kijken. Want met de powerplugs van Tele2 of een andere draadloze verbindingsset stuurt u het tv signaal via het stopcontact naar uw tv ontvanger. Samen met Telfort is Tele2 een van de meest goedkope aanbieders van interactief tv kijken met internet (en bellen). In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden van (draadloos) tv kijken bij Tele2. 

TV kijken Tele2

Om televisie te kijken bij Tele2 heeft u een abonnement nodig bij Tele2, dit abonnement bestaat vaak uit televisie & internet en eventueel bellen als u dat nodig heeft. Bij u abonnement krijgt u een modem/router en een tv ontvanger. Daarnaast zitten de benodigde kabels om de tv ontvanger met de router te verbinden (die kabels kunnen ook worden vervangen worden door powerplug/ een draadloze verbindingsset, maar daarover later meer). Bij Tele2 komt het tv signaal binnen via het internet het zogeheten IP-TV hiervan maken ook KPN, Telfort, Xs4all, Vodafone en Online gebruik. Dit is een andere techniek dan UPC en Ziggo hanteren en daarom sluit u bij Tele2 u televisie dan ook niet aan met een coax kabel. U hoeft dus geen coax aansluiting in huis te hebben om gebruik te kunnen maken van de diensten van Tele2, dat betekent dus ook dat het niet mogelijk is om gebruik te maken van een CI module bij Tele2.

Interactieve TV Tele2

Ook bij Tele2 is het mogelijk om interactief tv te kijken. Als u hiervan gebruik wilt maken ontvangt u een interactieve tv ontvanger bij u abonnement die u de mogelijkheid geeft om tv programma’s live te pauzeren en terug te spoelen. Echter is interactieve televisie niet altijd mogelijk hiervoor moet u internetsnelheid wel hoog genoeg zijn. Om erachter te komen of u ook gebruik kunt maken van interactieve tv van Tele2 doet u er verstandig aan om een postcodecheck te doen of contact op te nemen met de klantenservice van Tele2.

Naast de interactieve tv ontvanger biedt Tele2 ook een normale digitale tv ontvanger waarmee het mogelijk is om in HD kwaliteit televisie te kijken. Het enige verschil met interactieve tv is dat u bij de “normale” digitale tv ontvanger geen gebruik kunt maken van de interactieve diensten zoals terugspoelen en live pauzeren.

Draadloos tv kijken Tele2

Om televisie te kijken met Tele2 moet de tv ontvanger in verbinding staan met het Tele2 modem, dit kan op twee manieren:

 1. Via een internet kabel (deze wordt meegeleverd bij u Tele2 pakket). De internet kabel loopt van het modem naar uw tv ontvanger. De tv ontvanger dient vervolgens met een hdmi kabel te worden aangesloten op de televisie.
 2. Via de draadloze verbindingsset van Tele2.

Als u draadloos tv wilt kijken met Tele2 dan moet u gaan voor optie 2. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als er een grote afstand is tussen uw modem en tv ontvanger of als u niet mooi de internetkabel kunt wegwerken.

Draadloze verbindingsset Tele2

Met de draadloze verbindingsset (dit wordt bij weleens de Tele2  Powerplugs genoemd) kunt u lange internetkabels door uw huis voorkomen. Dit kan handig zijn als u een (tweede) televisie wilt plaatsen verder van uw modem vandaan (op de slaapkamer, zolder of verdieping). De Powerplugs werken altijd in combinatie met een tv ontvanger, het is dus niet zo dat u volledig draadloos tv kunt kijken.

Hoe werken de Powerplugs?

De Powerplugs zorgen voor de verbinding van het Tele2 modem naar de Tele2 tv ontvanger. De Powerplugs bestaan uit twee adapters, één adapter sluit u aan op het Tele2 modem en de andere adapter sluit u aan op de digitale tv ontvanger van Tele2.

 1. Sluit een adapter doormiddel van een internetkabel aan op een LAN ingang van het Tele2 modem. Plug vervolgens de adapter in het stopcontact.
 2. De andere adapter sluit u met een internetkabel aan op de tv ontvanger en plugt u ook in een stopcontact.
 3. Vervolgens verbindt u de tv ontvanger via de hdmi kabel met de televisie.

Powerplugs kunt u kopen bij Tele2 maar dit is achteraf niet mogelijk, dit kan alleen als u een abonnement afsluit. Maar dit hoeft geen probleem te zijn want ook online kunt u Powerplugs kopen. Een goede Powerplug om te kopen is bijvoorbeeld de Devolo dLAN 1200+ en andere populaire powerplug is de TP Link.

Aangezien de draadloze verbindingssets/ Powerplugs hetzelfde werken bij verschillende tv aanbieders verwijs ik u graag door het artikel dat dieper in gaan op de werking van draadloze verbindingssets.

Online TV Kijken op laptop Tele2?

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om bij Tele2 online tv te kijken vanaf een laptop of computer. Helaas is dit niet mogelijk, maar gelukkig biedt Tele2 voldoende alternatieven met de Live TV Apps voor Android Tablets en Smartphones en Ipads en Iphones.

Live TV App Tele2

Sinds kort is het mogelijk om bij Tele2 ook televisie te kijken vanaf uw tablet of smartphone, hiervoor heeft u echter wel een interactief tv abonnement nodig. Met de Tele2 App kunt u een aantal zenders live kijken vanaf uw tablet of telefoon. Niet alle zenders uit uw tv pakket zijn live te bekijken via de App, hieronder vindt u een overzicht van de zenders die u kunt bekijken via de app:

NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, SBS6, RLT7, Veronica, NET5, RTL8, SBS9, FOX, National Geographic Channel en 24Kitchen.

TV kijken op Smartphone Tele2

De Tele2 tv app is GRATIS te downloaden in de App Store en Google Play store voor zowel Iphones als Android smartphones.  Nadat u de App heeft gedownload moet u de eerste keer uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Om gebruik te maken van de Live TV App van Tele2 dient u wel te zijn ingelogd op uw Tele2 thuisnetwerk.

TV kijken op Tablet en Ipad Tele2

Ook vanaf uw Ipad of Android tablet is het mogelijk om live uw favoriete tv programma’s te kijken bij Tele2.

Wilt u tv kijken op uw Ipad? Download dan Gratis de Live TV App van Tele2 in de AppStore.

TV kijken vanaf een Android Tablet? Hiervoor kunt u terecht in de Google Play store, de App is gratis te downloaden maar u kunt er alleen gebruik van maken als u ook daadwerkelijk een abonnement heeft afgesloten bij Tele2.

12 mensen hebben al gereageerd.
 1. Molier
  25/08/2019 om 10:21 am

  Ik heb adapters van KPN, werken deze ook

 2. M.Franssen
  26/05/2019 om 11:38 am

  Kan ik tv kijken via mijn computer ?

 3. Ingrid
  21/05/2019 om 5:28 pm

  Hallo kan ik via jullie alleen internet en tv afnemen. Zoja wat zijn hier de kosten van. Op het adres is geen glasvezel aanwezig.

  • Theo ✔
   23/05/2019 om 7:45 pm

   Nee helaas kun je hier geen tv pakketten afnemen.

 4. kiwi
  13/05/2019 om 5:22 pm

  CI module bij Tele2. is dat ook gratis

 5. Nak
  10/04/2019 om 2:58 pm

  Hebben jullie ook Digitenne. Geen internet. Allen tv kastje met scart aansluiting.

 6. Mr. G.F. Palm
  04/09/2016 om 3:20 pm

  De bovengenoemde is kennelijk ontwikkeld door een ongeletterde basisscholier. Dat doet mij pijn en is bijzonder storend en niet bepaald bevorderlijk voor het vertrouwen.

  • admin
   04/09/2016 om 4:42 pm

   Joh vent dan lees je het toch niet. En dan ga je het allemaal zelf maar lekker uitzoeken.

 7. Jan de Graaf
  17/04/2016 om 1:46 pm

  TV kijken op een laptop? Nee dus.
  Ik lees “maar gelukkig biedt Tele2 voldoende alternatieven met de Live TV Apps voor Android Tablets en Smartphones en Ipads en Iphones” – vreemde vergelijking als je met een laptop voor je neus zit (en kunt kiezen tussen een minischerm van de iPHone of je laptopscherm).
  Kromme poging tot rechtpraten lijkt me.

 8. Ger de Graaf
  24/09/2015 om 12:07 pm

  Fijn om te weten dat tele2 powerplug werkt op kpn

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.