TV kijken op laptop in top kwaliteit via het Internet

tv op laptop

TV kijken op laptop is een mooi alternatief in plaats van tv kijken via de televisie. Tegenwoordig is het erg eenvoudig om in HD kwaliteit tv te kijken op je laptop.

Wil je in de beste kwaliteit Nederlandse tv zenders bekijken vanaf je laptop, dan raad ik je aan om dat te doen via de online televisie website van jouw tv aanbieder. Bij vrijwel iedere tv aanbieder is het mogelijk om tv te kijken via de laptop.

De kwaliteit van de stream hangt af van twee factoren. Ten eerste is de snelheid van het internet cruciaal, hoe sneller de internet verbinding hoe minder haperingen en hoe hogere kwaliteit. Daarnaast spelen de eigenschappen van je laptop ook mee, hoe moderner en sneller je laptop hoe minder last je zult hebben van vertraging en haperingen.

Hieronder lees je bij welke tv aanbieders je in HD kwaliteit kunt genieten van Nederlandse en buitenlandse tv zenders vanaf de laptop. In tegenstelling tot tv kijken op de televisie is voor tv kijken op laptop een kabelaansluiting, lastige coax kabels of ingewikkelde zenders en ontvangers allemaal niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een goede internet verbinding.

Ook is het mogelijk om gratis of zonder abonnement tv te kijken op je laptop. Gratis tv kijken op je laptop garandeert echter niet de beste kwaliteit daarom wordt het aangeraden om via jouw tv aanbieder tv te kijken op de laptop.

Hieronder eerst per tv aanbieder een overzicht aan mogelijkheden om tv te kijken op de laptop of andere apparaten. Bij veel aanbieders is het mogelijk om gewoon in de internetbrowser tv te kijken zonder dat je daarvoor programma’s of extra software moet downloaden.

Ziggo TV op Laptop

Ben jij aangesloten bij Ziggo? En beschik je over het juiste pakket dan is het mogelijk om ook tv te kijken op andere apparaten dan je de televisie. Sinds kort is het gelukkig ook mogelijk om tv te kijken op je laptop met Ziggo, dit doe je via ZiggoGo.tv.

Tv kijken op Laptop KPN

Met KPN is het ook mogelijk om op je laptop tv te kijken in de browser. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je wel beschikken over een Interactief TV pakket van KPN.

Heb je alleen Digitenne van KPN? Dan kun je helaas niet gebruik maken van live tv via de laptop, tablet of smartphone. Om hier gebruik van te maken moet je echt een abonnement op interactieve tv hebben afgesloten. Digitenne staat vaak los van het interactieve tv pakket.

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van interactieve tv op je laptop dien je eerst een KPN account te hebben, hiervoor heb je jouw abonnementsnummer nodig. Verder werkt het vrij eenvoudig je surft met je laptop naar KPN vandaag, zodra je eenmaal bent ingelogd kun je genieten van meer dan 30 digitale zenders.

Een absoluut pluspunt is ook dat je overal in Nederland waar je ook maar verbinding hebt met interne tv kunt kijken. Dus ook buitenshuis kun je in HD kwaliteit tv kijken zolang je maar verbonden bent met een willekeurig Wifi netwerk. De App werkt ook als je gebruik maak van een 3G of 4G internetverbinding.

Daarnaast kijk je ook naadloos tv op andere apparaten zoals een tablet, smartphone of zelfs Xbox. Voor deze apparaten is een gratis app te downloaden, na het inloggen kun je lekker tv kijken.

Tv kijken op laptop Xs4all

Ook met Xs4all is het vrij gemakkelijk om op je laptop tv te kijken in HD kwaliteit. Klanten van Xs4all kunnen inloggen op de web tv service van het bedrijf. Web tv is erg geschikt om televisie te kijken via je laptop, maar ook voor Tablet of smartphone. Web tv werkt ongeveer hetzelfde zoals bij het systeem bij KPN.

Om te gebruik te kunnen maken van Web tv op je laptop dien je wel Silverlight op je laptop te hebben geïnstalleerd, dit is een programma, waarmee de stream wordt afgespeeld.

Met Telfort TV op je laptop

Ook met Telfort is het mogelijk om op je laptop, smartphone en tablet tv te kijken indien je over het interactieve tv pakket van Telfort beschikt. Op je laptop surf je naar Telfort tv online. Als je met je laptop verbonden bent met het Telfort modem, dan kun je direct tv kijken zonder ook maar te hoeven inloggen.

Gebruik je geen Telfort modem dan kun je inloggen met je abonnementsnummer, dit nummer vind je op brieven van Telfort of rekeningen.

Met de Telfort app kijk je niet alleen tv op laptop maar ook op je smartphone of tablet. De app vind je in de App of Google Store.

Op PC tv kijken met Horizon tv van UPC

Ook met UPC kun je via je laptop online tv kijken. Hiervoor ga je naar de site Horizon TV van UPC. Na het inloggen kun je online genieten van meer dan 60 zenders afhankelijk van je pakket.

Inloggen doe je met je UPC account, deze dien je eerst aan te maken op de site van UPC. Het mooie van UPC Horizon GO is dat je overal in Nederland tv kunt kijken op je laptop waar je maar wilt. Niet alleen binnenshuis met je eigen wifi netwerk maar ook op vreemde wifi netwerken buiten de deur. Ook voor onderweg is Horizon Go ideaal, want ook via 3G, of nog beter 4G, werkt de Horizon Go App.

TV kijken op laptop Tele2

Wil je tv kijken op je laptop met Tele2? Helaas dat is niet mogelijk. Als alternatief kunt u gebruik maken van de live tv App van Tele2. Met deze Apps is het wel mogelijk om de meest belangrijke Nederlandse tv zenders te bekijken vanaf uw smartphone of tablet.

TIP: In de tuin tv kijken

Wil je in de tuin tv kijken op je laptop en tegelijkertijd genieten van het lekkere weer? Dit is goed mogelijk maar soms is de internetverbinding in de tuin niet van top kwaliteit. Dat is eenvoudig op te lossen door een Wifi Versterker te kopen deze versterkt jouw Wifi signaal en zorgt ervoor dat je ook in de tuin online tv kunt kijken. Ook handig voor andere doeleinden dan tv kijken.

Tv kijken op laptop via internet

Via internet beschik je op je laptop over een aantal zenders die gratis te bekijken zijn. Iedereen beschikt altijd over Nederland 1,2,3 kijk hiervoor op de site van de Nederlandse Publieke Omroep.

Daarnaast is het mogelijk om programma’s terug te kijken via bijvoorbeeld RTL Gemist of Kijk gemist van SBS.

Tegen betaling is het ook mogelijk om live voetbal te kijken in hoge kwaliteit, Nederlands voetbal met name op Fox Sports en internationale wedstrijden kijkt u betaald in top kwaliteit op Sport 1.

38 mensen hebben al gereageerd.
 1. Nijland
  07/09/2020 om 12:07 pm

  Heb in de bovenbalk een voorkeurprogamma staan met o.a. TV kijken.
  Deze had drie TV progamma’s naast elkaar en nu ineens twee TV progamma’s.
  Wil dit veranderen zoals het was
  Graag uw reactie ?

 2. Nijland
  07/09/2020 om 12:00 pm

  Vanaf zondag is op mijn laptop het progamma TV kijken veranderd.
  Voorheen had ik drie TV progamma’s naast elkaar. Goed en duidelijk.
  Maar nu ineens twee TV progamma’s naast elkaar. Ze zijn groot en onduideljk.
  Persoonlijk heb ik niets gewijzicht. Of heeft Google dit gewijzicht.
  Zou dit graag terugzien zoals het was.
  Kunt u mij hierover een nader bericht sturen ?

 3. Jos
  27/11/2019 om 5:08 pm

  Een kennis van ons gaat verhuizen naar een begeleid wonen project. Het huis levert in de privé kamer alleen internet over wifi.

  Hoe kan onze kennis kijken naar:
  Ziggo Sport
  Fox Sport
  populaire NL zenders.

  In alle beschrijvingen wordt er uitgegaan van een internet verbinding waar het contract op wordt afgesloten. In dit geval is dat niet mogelijk.

 4. Marie-Annet
  12/07/2019 om 9:12 pm

  jaren lang gebruikt ik een mini-usb dvb tuner waarmee ik op mijn laptop naar NPO 1 en 2 en 3 en de regionale zenders kon kijken met een klein antenne. dit stond los van internet, ik heb hier geen kabel of wifi. Dat lijkt gestopt. is daar een alternatief voor?

 5. Jos
  03/07/2019 om 6:28 pm

  Kan ik door mijn caiway app aan te sluiten op een beamer tv kijken op een groot scherm?

 6. piet
  30/06/2019 om 12:12 pm

  hoe kan ik dat voor elkaar krijgen

  • Pascal
   02/10/2019 om 11:26 am

   Heb je een oplossinge gevonden?

 7. piet
  30/06/2019 om 12:11 pm

  hallo ik wil graag tv kijken opde camping met mijn laptop

 8. j van zoelen
  21/06/2019 om 3:45 pm

  ik krijg het niet voor elkaar om app te downloden van kpn tv

 9. Richard
  09/06/2019 om 2:03 pm

  welk besturingssysteem heb je nodig om tv te kijken op je laptop

 10. Gerard
  08/06/2019 om 2:37 pm

  ik wil tv kijken op m’n pc. ik ben abonee van Ziggo en heb een Vodafone mobiel.
  de pc is aangesloten aan de kabel geen glasvezel
  hoe doe ik dat?

 11. ptj hofland
  15/05/2019 om 10:22 am

  Ik wil eenmalig via internet vanavond een voetbalwedstrijd bekijken.
  Hoe doe ik dat ?

  • Theo ✔
   20/05/2019 om 5:39 pm

   Bij Ziggo kun je losse wedstrijden kopen en vervolgens via de app of website kijken. Bij FoxSports kun je bijvoorbeeld een dagpas kopen, dit zijn geschikte manieren om eenmalig een voetbalwedstrijd te kijken.

 12. B.Mulder
  30/04/2019 om 5:32 pm

  Ik ben in Duitsland en wil vanavond Ajax kijken lukt dat

 13. P.v.Bokhoven
  24/04/2019 om 9:46 am

  Hoe kijk ik gratis TV via een laptop.
  Kijk al naar,
  Live Sport Streams,footbal
  Free live Sport Streams,
  Maar er zijn er nog meer,
  Wordt er veel af gegooid

 14. A.A. Visser
  18/04/2019 om 9:54 pm

  Via nederlandse publieke omroep gratis NPO 1 2 en 3 bekijken. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

 15. j.Scholte
  17/04/2019 om 8:17 pm

  Wij hebben in ons zomerhuis digi-tenne gehad maar hebben nu geen ontvangst meer. Is er iets veranderd? Wat moeten we doen om weer tv te kunnen kijken?

  • Theo ✔
   18/04/2019 om 8:20 pm

   Ja Digitenne is aan het vernieuwen, oude apparatuur kan gratis worden omgeruild voor nieuwe apparatuur. Neem daarvoor contact op met Digitenne.

  • r vuijk
   07/05/2019 om 12:02 pm

   mijn digi werkt niet meer hoe kom dat

  • m poot
   01/07/2019 om 3:35 pm

   hoe kan ik ook tv op mijn laptop krijgen mijn wachtwoord wort niet herkend

 16. peter lenaers
  16/04/2019 om 5:19 am

  Hoe kan ik gratis TV kijken van de nederlandse zenders in Thailand ?

 17. H Tak
  31/03/2019 om 3:05 am

  Kan ik bvn kijken, via internet, en dan ook rechtstreeks?

 18. j de jong
  24/03/2019 om 7:29 pm

  wil graag voetbal kijken ned 1 heb een draadloze verbinding

 19. aly fontein
  29/12/2018 om 8:03 pm

  kan ik met met t-mobile abonnement ook tv kijken op m.n laptop

 20. Willem
  08/04/2018 om 12:09 am

  Ik Heb ook play van kpn geen contrakt maandelijks opzegbaar kost € 9,99 en daar kan je ook tv , tablet,mobiel,en laptop kijken als je goede spullen hebt super hd kwaliteit geen storing bij slecht weer mobiel is je afstand bediening en je kan programma`s films series opnemen werkt perfektje kan tot 200 uur opnemen maar wat je gezien hebt verwijder je dan kan je op blijven nemen blijf er zowie zo een jaar opstaan.ik neem soms wel 10 12 programma`s tegelijk op.

  • Sandman
   31/05/2018 om 5:07 pm

   Dat is nu dus afgelopen. Was ook blij met kpn play maar per 2 juli trekken ze de stekker er uit ?. Benieuwd wat anderen doen. Ik wil geen ontvanger op mijn interne netwerk.

 21. Annelies
  04/10/2015 om 3:53 pm

  Ik zou wel een s willen weten of we ook in het buitenland Nederlandse TV kunnen ontvangen.
  wij wonen het grootste deel van het jaar in Azie .
  Hoe zit het met de ontvangst in China India en Vietnam ?
  Weet iemand dit ?

  • Theo ✔
   01/02/2017 om 5:45 pm

   Ja ook daar kun je Nederlandse tv kijken. Lees hier hoe je een VPN verbinding maakt zodat je in het buitenland Nederlandse tv kunt kijken via een tv app.

  • Willem
   08/04/2018 om 12:02 am

   Je zou eens moeten informeren bij NLZIET daar kan je zowoezo in heel europa kijken voor 7,92 per maand in hd kwaliteit naar 12 zenders .
   ik heb het zelf wat je nodig hebt is een internet verbinding met wifi en een google chroom dongel .
   ik weet niet of of je dat kan doen i.v.m. de betaling € 7,92 en of je je kan registreren in het buitenland. Je zit niet vast aan een kontrakt kan opzeggen wanneer je wil.
   ik zou eens kijken op internet NLZIET daar vind je alles met emailadres en telefoonnummer

   Groet Willem.

 22. Peter
  01/04/2015 om 9:46 am

  Is het tegenwoordig al mogelijk om ook tv te kijken op je tablet? Natuurlijk zijn er tal van apps bijvoorbeeld uitzending gemist ect. Maar ik zou graag live tv kijken op mn tablet en het liefst ook waar ik geen wifi heb. Dus ik ben op zoek naar een soort abonnement of iets dergelijks. Ik zit namelijk vaak in de trein, en niet alle treinen hebben al wifi :(

  • admin
   20/05/2015 om 11:21 am

   Er zijn inderdaad diverse Apps van tv aanbieder waar u live tv mee kunt kijken ook onderweg (bijvoorbeeld met de Horizon go app van Ziggo). Helaas is er altijd een internet verbinding noodzakelijk.

   Daarom zijn er op dit moment voor de tablet geen alternatieve oplossingen.

 23. Fromm
  12/07/2014 om 11:28 am

  Nu de vraag hoeveel internet gebruik dit heeft. Ik heb een abonnement met internet in Nederland 2 en in het buitenland 2 Gigabyte.
  ben ik dan niet snel door mijn tegoed heen?

  • Theo
   12/07/2014 om 11:44 am

   Live tv kijken via het internet heeft een behoorlijk internet verbruik, gemiddeld gezien verbruik je per minuut live tv kijken 10 MB aan data. 1 Gigabyte is gelijk aan 1024 MB dus wanneer je jouw volledige bundel van 2 gigabyte volledig verbruikt aan live tv kijken via het internet dan kun je gemiddeld ongeveer 3,4 uur tv kijken zonder over je data limiet heen te gaan. Live tv kijken binnen je interactieve tv abonnement is bij de meeste providers alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd op het wifi thuisnetwerk.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.