Tv kijken op de beamer

tv op beamer
Hulpmiddel #1 HDMI kabel
Hulpmiddel #2 Chromecast
Hulpmiddel #3 Apple TV

De makkelijkste manier om je beamer aan te sluiten is met een hdmi kabel. Met een hdmi kabel kun je een tv ontvanger aansluiten op je beamer, zodat je digitaal tv kunt kijken op de beamer. Het aansluiten hiervan werkt op dezelfde manier zoals je een tv aansluit. Het enige verschil is dat het tv signaal nu via de hdmi kabel naar de beamer gaat in plaats van naar de televisie.

Om gebruik te kunnen maken van een hdmi kabel moet je wel een hdmi beamer hebben. Indien dat het geval is kun je met deze hdmi kabel alle apparaten aansluiten die beschikken over een hdmi ingang.

Draadloos beamer aansluiten

Heb je de beamer aan het plafond hangen? Dan is het het mooist om draadloos het signaal vanaf de computer, tv ontvanger, laptop of dvd speler naar de beamer te versturen. Je kunt de beamer met verschillende apparaten draadloos aansluiten.

Draadloze beamer

Heb je een draadloze beamer dan heb je uiteraard geen Chromecast, Apple TV of externe hdmi verzender nodig. Bij de duurdere en beter beamers heb je vaak de mogelijkheid om draadloos video’s en foto’s via wifi naar de beamer te verzenden. Hoe je de beamer vervolgens draadloos verbind met je telefoon, tablet of laptop verschilt per beamer.

Helaas kun je niet elke beamer draadloos aansluiten, gelukkig zijn er wel voldoende goedkope alternatieven om alsnog je beamer draadloos aan te sluiten. De goedkoopste en beste optie hiervoor is de Google Chromecast.

Chromecast aansluiten op beamer

In veel gevallen is de Chromecast (uitleg) zeer handig in combinatie met een beamer. Als je een hdmi beamer hebt met usb ingang kun je hiervan gebruik maken. De Chromecast werkt het best in combinatie met een Ipad/tablet of smartphone.

De Chromecast zorgt ervoor dat je live tv kunt kijken op de beamer (in combinatie met Ziggo GO, Knippr, KPN Play en elke andere tv app die de Chromecast ondersteunt).

Ook kun je met de Chromecast Youtube video’s afspelen, Videoland en Netflix kijken op je beamer.

Apple TV aansluiten op beamer

De Apple TV werkt ook goed op een beamer. Met een Apple TV kun je draadloos (Youtube) video’s, Netflix, Live tv en afbeeldingen naar de beamer streamen.  De Apple TV kan alles wat de Chromecast ook kan maar werkt beter in combinatie met een iPhone, Ipad of Macbook.

De nadelen van de Apple TV ten opzichte van de Chromecast zijn:

 • De Apple TV is een stuk duurder.
 • De Apple TV heeft een externe voedingskabel die je in het stopcontact moet steken.
 • Het apparaat is groter dan de Chromecast, dit is lastiger indien de beamer aan het plafond hangt.

Marmitek Gigaview

Ook met de Marmitek Gigaview kun je draadloos het hdmi signaal verzenden naar je beamer. Hier lees je meer over Marmitek. Omdat de Marmitek Gigaview duur is zou ik alleen gebruik maken van de Marmitek indien je draadloos tv wilt kijken op je beamer en de tv app van jouw tv provider geen Chromecast of Apple TV ondersteund.

Laptop aansluiten op beamer

Een laptop of Macbook kun je op verschillende manieren aansluiten op een beamer:

 1. Met een hdmi kabel. Dit werkt eenvoudig maar is helaas niet draadloos. Het beeld van je laptop verschijnt op je beamer door simpelweg de uiteinden van de hdmi kabel in de laptop en beamer te steken.
 2. Chromecast. Op je laptop kun je hiermee Youtube en tabbladen in de Google Chrome browser naar de beamer streamen. Helaas geen presentaties.
 3. Marmitek. Hiermee stream je het beeld van je laptop naar de beamer. Alles wat op je laptop zichtbaar is verschijnt nu ook op de beamer, ook handig voor het geven van presentaties dus.
 4. Apple TV. De Apple TV werkt alleen met een Macbook, iMac of iPhone. Met de Apple TV kun je het beeldscherm van je Apple apparaat projecteren met de beamer.

Smartphone op beamer aansluiten

Je smartphone kun je verbinden met de beamer op de volgende manieren:

 1. hdmi kabel. Omdat een smartphone geen hdmi ingang heeft heb je een hdmi adapter nodig. Voor de iPhone 5/6/7 kun je gebruik maken van deze adapter. Daarnaast heb je nog een normale hdmi kabel nodig. Android telefoons met een mini usb kunnen gebruik maken van een mini usb naar hdmi adapter.
 2. Chromecast. Werkt top in combinatie met een smartphone.
 3. Apple TV. Werkt alleen top met iPhones.

Tablet verbinden met beamer

 1. hdmi kabel + adapter. Voor een iPad heb je deze adapter nodig + een gewone hdmi kabel. Android tablets met een mini usb kunnen gebruik maken van deze mini usb naar hdmi adapter + hdmi kabel.
 2. Chromecast.
 3. Apple tv.

Youtube, Netflix en Videoland kijken op een beamer

Wil je Youtube video’s, Netflix series of films afspelen op een beamer? Sluit dan een laptop, tablet of smartphone aan op de beamer. Het makkelijkst is om gebruik te maken van een tablet of smartphone en een Google Chromecast. Je hebt geen (hdmi) kabel nodig en je tablet of smartphone kun je gebruik maken als afstandsbediening om je Netflix serie of Youtube video af te spelen op de beamer.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er meerdere mogelijkheden om je beamer aan te sluiten. Met name de Google Chromecast in combinatie met een beamer werkt erg goed. Hiermee kun je eenvoudig allerlei apparaten draadloos met de beamer verbinden en ook live tv streamen naar de beamer met een tv app. Hier lees je meer over de Chromecast.

19 mensen hebben al gereageerd.
 1. Vanessa
  25/12/2021 om 9:58 pm

  Goeie dag, ik heb een beamer neopix ultra 2. Maar Netflix krijg ik aan de praat, YouTube niet (wel als ik hem via tablet of telefoon aan klik, en ziggo app of Videoland krijg ik niet gestreamd. Kan iemand uitleggen wat ik kan doen?

 2. fenderke
  08/06/2021 om 8:38 pm

  ik heb een led source hd multimedia projector
  maar leest mijn usb stick niet en ook de harde schijf niet
  naast software opdaite usb staat can t detect usb ???

 3. Rite
  03/03/2021 om 5:58 pm

  Ik heb een beamer gekocht
  Mini Beamer Projector Mobile Mini Full HD Yellow White
  youtube doet het
  netflix krijg ik geen geluid
  hoe komt dit?

 4. Melissa
  22/01/2021 om 12:11 am

  Hoi mensen, ik heb ook dat de NPO app niet afspeelt op de beamer. Ik kan de beamer draadloos aansluiten op de beamer en kan wel NPO live via de Google browser kijken maar dus niet via de app. Waar ligt dat aan. Bij mij dus niet aan de kabel zoals ik vraag en reactie hierboven gerecht wordt.

 5. Dik Schouten
  17/07/2020 om 8:39 am

  Dik Schouten

  Ik ben bezig geweest om mijn Samsung A40 via een nieuw aangeschafte HDMI-adaptor en dito HDMI-kabel aan te sluiten op 1 van onze beamers…na het aansluiten op de A40 meld deze:”aangesloten toestel wordt opgeladen” maar er komt geen beeld naar de beamer toe.
  Zijn er nog parameters die ik in de A40 moet aanpassen?…ik kan deze niet vinden..
  Vrgr..

  • Arno
   01/07/2021 om 6:52 pm

   Had ik ook…moet in developer modus iets veranderd worden in de instelling daar.
   Maar die modus kun je pas openen naar specialehandeling…
   Maar als je niet weet wat je daar doet….dan wordt het link…
   Is net zoiets als ms dos in windows pc…1 puntje verkeerd en hij doet niks meer…

 6. mark bogers
  16/07/2020 om 8:44 pm

  Ik heb een mini beamer en wil mijn samsung s9 hierop aansluiten om netflix te kijken, hoe koppel ik deze?

  • Frank.
   28/04/2023 om 10:15 pm

   Chromecast op beamer aansluiten en deze installeren via je samsung telefoon. Volg de aanwijzingen van chromecast op het beamer scherm. Sta toe dat de chromecast toegang krijgt tot bluetooth en installeer wifi op het geprojecteerde beamer scherm. Geef het chromecast apparaat voor de beamer een naam. Bijvoorbeeld: Beamer. Als alles goed is gegaan verschijnt bijvoorbeeld bij youtube of Netflix een icoon waarop je kunt drukken. Er wordt gevraagd waar je het op wilt afspelen. Zoek naar beamer en druk daarop en het beeld verschijnt op het scherm van de beamer.

  • Frank.
   28/04/2023 om 10:18 pm

   Aanvulling op mijn eerdere reactie. Volg ook de aanwijzingen op je telefoon.

 7. Mandy
  06/10/2019 om 5:30 am

  We hebben geprobeerd om de mini beamer aan te sluiten op een iPhone. Dit lukt prima met een HDMI kabel en adapter, maar de apps Netflix en NPO start werken niet. De films kunnen niet afgespeeld worden. Terwijl via YouTube en Telfort app wel films/video’s het wel lukt. Hebben jullie een idee waar dit aan kan liggen?

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 9:03 pm

   Het zou goed kunnen dat Netflix en NPO het afspelen blokkeren zodra er een kabel is aangesloten op de iPhone. Je zou kunnen proberen om de iPhone via een Chromecast met de beamer te verbinden.

  • Arno
   01/07/2021 om 6:54 pm

   Bij netflix en disney is dat beveiliging..daar kom je niet voorbij…helaas.

 8. Hanneke marico
  20/05/2019 om 3:58 pm

  Ik heb zojuist geprobeerd met chromecast op de beamer met HDMI maar de kleuren zijn heel raar groen en roze wat die ik verkeerd?

  • Theo ✔
   20/05/2019 om 6:08 pm

   Dit probleem ben ik nog niet eerder tegengekomen. Welke app probeer je te streamen naar de Chromecast?

  • classic
   19/06/2019 om 11:45 am

   De kleur instellingen op je beamer veranderen
   bijv op rec 709 of auto zetten of de andere keuze’s, daar zit het probleem
   van groen /roze succes.

 9. Ciska
  02/04/2019 om 3:58 pm

  Hoi waarom lukt het niet om beeld op de beamer te krijgen?

 10. Peter Villevoye
  20/09/2018 om 12:50 pm

  Ik ben afgelopen door alle hoeken van de HDMI-hel geweest, om een Apple TV aan een beamer aan te sluiten, en dan nog geeneens draadloos ! Je hebt inderdaad een beamer nodig die HDMI ondersteunt, en nieuwe modellen doen dat ook wel. Anders wil geen enkele set-top box (wat een Apple TV eigenlijk ook een beetje is) met de beamer praten. Heeft deels te maken met beeldkwaliteit, deels met protectionisme, want HDMI is beter in te zetten tegen ongeoorloofde doorgifte van signaal…

  Maar iets wat in dit artikel vergeten wordt, is: wat doe je met de audio ?
  De meeste beamers hebben immers een flut speakertje – allesbehalve de HiFi stereo-beleving die sinds de jaren ’60 al mogen genieten. Sommige beamers hebben een audio-uitgang (mini-jack of tulpjes), maar dan moet je nòg een kabel door je kamer draperen ! Ik ontdekte bovendien wat latency in de audio. Dus moet je het audio-signaal ‘extracten’ van de HDMI en gewoon lekker met een kabeltje naar een aparte versterker of zo sturen. Doosjes daarvoor variëren van simpel en super-klein (€25) tot heavy-duty professioneel (€90). Volume regelen via de Apple TV wordt dan wel wat lastiger, want die verwacht een capabele eindversterking aan het andere uiteinde van de HDMI. Dus moet de afstandbediening van de versterker er gebroederlijk naast blijven liggen.

  Maar dan moet je nog gaan tv-kijken…
  Niet alle partijen in de doorgifte van televisie-kanalen (de NPO, RTLs, Ziggo’s en KPNs) hebben een app voor de Apple TV, laat staan een goed werkende. Met AirPlay kan je veel audio en video-bronnen vanaf je iPhone, iPad of Mac naar je Apple TV sturen, maar sommige partijen werken dat willens en wetens tegen. Dus dat is ook een tegenvaller. Moet de normale settopbox (met afstandsbediening) toch weer naast de Apple TV komen te staan, een tweede HDMI-kabel naar de beamer (die hopelijk twee ingangen heeft) en moet je via de afstandsbediening van de beamer switchten van Apple TV naar settopbox. En je audio regelen met de afstandbediening van je versterker. Gedoe…

  Misschien dat het allemaal een koud kunstje is voor een geroutineerde A/V-specialist, maar het is dus allemaal niet zo simpel te verwezenlijken !

 11. Leo Koster
  08/05/2018 om 12:26 am

  Uitstekende uitleg over her gebruik van een beamer in combinatie met de Chromecast.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.