Draadloos tv kijken met KPN? Dit zijn de mogelijkheden

→ Lees de 26 reacties

Draadloos tv te kijken bij KPN gaat het makkelijkst met de draadloze verbindingsset. Maar ook met Digitenne, Chromecast en de KPN tv app kun je draadloos tv kijken. In dit artikel lees je hoe je met KPN tv kijkt door het hele huis en daarbuiten.

Normaal gesproken sluit je bij KPN de tv ontvanger met een utp kabel op je modem aan. Helaas komt het vaak voor dat het modem zich ver van de tv vandaan bevindt. Bijvoorbeeld in de meterkast.

Het gevolg is dat je lange kabels moet gaan trekken van je modem naar de tv ontvanger. Dat heb je natuurlijk liever niet. Helaas bestaat er geen draadloze tv ontvanger.

Gelukkig kun je wel tv kijken zonder kabels met een aantal andere draadloze oplossingen.

Draadloze verbindingsset

Een draadloze verbindingsset van TP Link.

De draadloze verbindingsset is de beste manier om te voorkomen dat je lange kabels moet gaan trekken tussen je modem en tv ontvanger. Ook met het KPN glasvezel abonnement kun je hiervan gebruik maken.

Tip: lees hier een uitgebreid artikel over de draadloze verbindingsset.

De draadloze verbindingsset vervangt lange utp kabels en stuurt het tv signaal via het stopcontact van het modem naar je het tv ontvanger. Daarbij maakt de verbindingsset gebruik van de bedrading van je elektriciteitsnetwerk.

De verbindingsset zorgt voor de connectie tussen het modem en de tv ontvanger.

Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien is de verbindingsset dus niet volledig draadloos. Er loopt nog altijd een kabel van de verbindingsset naar de tv ontvanger en ook de tv ontvanger sluit je met een hdmi kabel aan op de televisie.

Maar gelukkig hoef je geen lange utp kabels van je modem naar de tv ontvanger te leggen.

KPN draadloze verbindingsset

Om gebruik te maken van de draadloze verbindingsset kun je twee dingen doen.

 1. Via KPN een draadloze verbindingsset kopen.
 2. Online een goedkopere verbindingsset kopen, bijvoorbeeld bij bol.com

Bij KPN kun je een verbindingsset kopen voor €80. De DVS1200, dit is een prima verbindingsset en hiermee kun je een tv draadloos aansluiten.

Als alternatief voor de draadloze verbindingsset van KPN kun je ervoor kiezen om bij bol.com een draadloze verbindingsset van het merk TP-Link te kopen. Voor het aansluiten van één tv betaal je dan €45.

Je kunt ook een draadloze verbindingssset kopen die bestaat uit drie adapters waarmee je twee televisies kunt aansluiten, daarover lees je hier meer.

Tv van KPN streamen naar de tv met de Chromecast

Een andere manier om draadloos tv te kijken bij KPN is door live tv vanuit de KPN tv app naar je tv scherm te streamen. Om hiervan gebruik te maken is een goede wifi verbinding wel vereist.

Hierbij gebruik je de Google Chromecast. Naast een Chromecast heb je ook de KPN tv app nodig. De app kun je “gratis” gebruiken binnen je KPN internet en tv abonnement.

Stream kpn tv
Tv vanuit de app naar het tv scherm

In onderstaand stappenplan leg ik uit hoe je draadloos tv kunt kijken bij KPN door vanuit de tv app live tv te streamen naar je tv scherm.

 1. Zet de televisie aan.

  Zet de tv aan en selecteer met de tv afstandsbediening de hdmi ingang waarop de Chromecast is aangesloten.

 2. Open de tv app.

  Open de KPN interactieve tv app op je smartphone of tablet. Heb je die nog niet? Download dan eerst de tv app in de AppStore. Zorg er ook voor dat je je KPN account gegevens bij de hand hebt om in te loggen.

 3. Stream vanuit de tv app naar je Chromecast.

  Kies in de tv app een tv zender die je wilt bekijken en klik op het Chromecast icoontje om live tv naar je Chromecast en tv te streamen.

Het voordeel van deze oplossing is dat het een volledige draadloze oplossing is. Het nadeel is echter dat je niet kunt zappen met een ouderwetse afstandsbediening.

Draadloos tv kijken met Digitenne

Digitenne is wat mij betreft de laatste optie om draadloos tv te kijken. Een aantal jaar geleden was het populair maar nu steeds minder.

Nu is het vooral nog handig wanneer je tv wilt kijken op de camping, boot of als je slecht of geen internet hebt.

Het mooie aan Digitenne is dat het binnen vijf minuten is aangesloten. Maar vergeleken met de draadloze verbindingsset of Chromecast is het een dure draadloze oplossing.

Voor Digitenne betaal je een extra vast bedrag per maand bovenop je standaard tv abonnement. Als klant van KPN krijg je wel korting.

Met Digitenne ben je qua zenders relatief beperkt, je ontvangt de 26 basis zenders die je nog kunt uitbreiden met Fox Sports.

Het Digitenne installatiepakket bestaat het volgende:

 1. Ontvanger inclusief antenne
 2. Afstandbediening
 3. Scart kabel om de ontvanger aan te sluiten.

Het is het slimst om de ontvanger op een plek te zetten waar het ontvangst het beste is. Bijvoorbeeld dicht bij het raam dit zorgt voor de beste beeldkwaliteit. Digitenne sluit je vervolgens makkelijk aan (geen gerommel in de meterkast).

Stop de stekker van de ontvanger in de stopcontact en verbind de televisie met de ontvanger doormiddel van een meegeleverde kabels, hdmi of scart. 

Wat kost Digitenne? op moment van schrijven kost deze oplossing iets meer dan een €15 per maand.

Conclusie: draadloos tv kijken met KPN

De beste manier om draadloos tv te kijken in huis is door gebruik te maken van de draadloze verbindingsset. Naast een storingsvrije oplossing kun je gewoon op de manier zoals je gewend bent tv blijven kijken bij KPN.

Als goede tweede oplossing kun je live tv vanuit de tv app streamen naar je tv met de Chromecast. Dit is ook een goede oplossing als je bijvoorbeeld in de tuin tv wilt kijken. Voordeel van deze oplossing is dat het helemaal draadloos is. Ook heb je geen extra tv ontvanger nodig om tv te kijken.

Werken bovenstaande oplossingen niet? En wil je bijvoorbeeld tv kijken op de boot of ergens in huis waar je echt geen internet kunt ontvangen of geen verbindingsset kunt gebruiken? Ga dan voor Digitenne.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
Dank voor je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Onzorgvuldig geschreven reacties worden niet beantwoord en direct verwijdert. Pas je reactie aan nu het nog kan.

Bekijk de 26 reacties op dit artikel

 1. goedenavond,

  ik heb een kpn kompleet abonnement, heb daarnaast 2 digitenne kastjes, maar zou willen weten of er geen andere oplossing is voor mijn tv boven daar ik met digitenne niet het aantal zenders heb die ik beneden op mijn tv heb

 2. Ik heb een Huawei Tablet daar krijg ik geen vol beeld op van Kpn en ik krijg ook Videoland er niet op. Meerdere keren met Kpn gebeld maar bij hun lukt het ook niet wat moet ik doen?