Draadloos tv kijken met KPN? Dit zijn de mogelijkheden

tv kijken kpn
Hulpmiddel #1 TP-Link 2 Adapters
Hulpmiddel #2 Chromecast

Draadloos tv te kijken bij KPN is het makkelijkst door gebruik te maken van de draadloze verbindingsset. Maar ook met Digitenne, Chromecast en de KPN tv app kun je draadloos tv kijken. In dit artikel lees je drie manieren om draadloos tv te kijken bij KPN.

Normaal gesproken sluit je bij KPN de tv ontvanger met een utp kabel op je modem aan. Helaas komt het vaak voor dat het modem zich ver van de tv vandaan bevindt. Bijvoorbeeld in de meterkast.

Het gevolg is dat je lange kabels moet gaan trekken van je modem naar de tv ontvanger. Dat heb je natuurlijk liever niet. Helaas bestaat er nog geen draadloze tv ontvanger. Gelukkig zijn er wel andere draadloze oplossingen.

Draadloze verbindingsset

Een draadloze verbindingsset van TP Link.

De draadloze verbindingsset is de beste manier om draadloos tv te kijken bij KPN. Iedere klant van KPN (inclusief glasvezel abonnementen maar ook klanten van Xs4all, Online.nl, Tele2, T-Mobile kunnen gebruik maken van de verbindingsset.

De draadloze verbindingsset (bestaande uit minimaal twee adapters) vervangt de utp kabel tussen modem en tv ontvanger en stuurt het tv signaal via het stopcontact van het modem naar je het tv ontvanger. Daarbij maakt de verbindingsset gebruik van de bedrading van je elektriciteitsnetwerk.

De verbindingsset zorgt voor de connectie tussen het modem en de tv ontvanger.

Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien is de verbindingsset dus niet volledig draadloos. Er loopt nog altijd een kabel van de verbindingsset naar de tv ontvanger en ook de tv ontvanger sluit je met een hdmi kabel aan op de televisie. Maar gelukkig hoef je geen lange utp kabel van je modem naar de tv ontvanger te leggen.

KPN draadloze verbindingsset

Om gebruik te maken van de draadloze verbindingsset kun je twee dingen doen.

 1. Via KPN een draadloze verbindingsset kopen.
 2. Online een goedkopere verbindingsset kopen, bijvoorbeeld bij bol.com

Bij KPN kun je een verbindingsset kopen voor €80. De DVS1200, dit is een prima verbindingsset en hiermee kun je een tv draadloos aansluiten.

Als alternatief voor de draadloze verbindingsset van KPN kun je ervoor kiezen om bij bol.com een draadloze verbindingsset van het merk TP-Link te kopen. Voor het aansluiten van één tv betaal je dan €45.

Je kunt ook een draadloze verbindingsset kopen die bestaat uit drie adapters waarmee je twee televisies kunt aansluiten daarover lees je hier meer.

Tv van KPN streamen naar de tv met de Chromecast

Een andere manier om draadloos tv te kijken bij KPN is door live tv vanuit de KPN tv app naar je tv scherm te streamen. Om hiervan gebruik te maken is een goede wifi verbinding wel vereist.

Hierbij gebruik je de Google Chromecast. Naast een Chromecast heb je ook de KPN tv app nodig. De app kun je “gratis” gebruiken binnen je KPN internet en tv abonnement.

Stream kpn tv
Tv vanuit de app naar het tv scherm

Benodigde tijd: 6 minuten.

In onderstaand stappenplan leg ik uit hoe je draadloos tv kunt kijken bij KPN door vanuit de tv app live tv te streamen naar je tv scherm.

 1. Zet de televisie aan.

  Zet de tv aan en selecteer met de tv afstandsbediening de hdmi ingang waarop de Chromecast is aangesloten.

 2. Open de tv app.

  Open de KPN interactieve tv app op je smartphone of tablet. Heb je die nog niet? Download dan eerst de tv app in de AppStore. Zorg er ook voor dat je je KPN account gegevens bij de hand hebt om in te loggen.

 3. Stream vanuit de tv app naar je Chromecast.

  Kies in de tv app een tv zender die je wilt bekijken en klik op het Chromecast icoontje om live tv naar je Chromecast en tv te streamen.

Let op, door gebruik te maken van deze oplossing geniet je mogelijk niet van alle functionaliteiten die een tv ontvanger wel heeft. Zoals opnemen, gemist en terugspoelen. TV apps zijn echter volop in ontwikkeling dus mogelijk kun je in de toekomst wel gebruik maken van deze funcitonaliteiten.

Het voordeel van deze oplossing is dat het een volledige draadloze oplossing is. Het nadeel is echter dat je niet kunt zappen met een ouderwetse afstandsbediening.

Draadloos tv kijken met Digitenne

Digitenne is wat mij betreft de laatste optie om draadloos tv te kijken bij KPN. Een aantal jaar geleden was het een goede oplossing maar nu is Digitenne voor thuisgebruik niet echt een aanrader.

Nu is het vooral nog handig wanneer je tv wilt kijken op de camping, boot of als je slecht of geen internet hebt.

Het mooie aan Digitenne is dat het binnen vijf minuten is aangesloten. Maar vergeleken met de draadloze verbindingsset of Chromecast is het een dure oplossing.

Voor Digitenne betaal je een extra vast bedrag per maand bovenop je standaard tv abonnement. Als klant van KPN krijg je wel korting.

Met Digitenne ben je qua zenders relatief beperkt, je ontvangt de 26 basis zenders die je nog kunt uitbreiden met Fox Sports.

Wat kost Digitenne? op moment van schrijven kost deze oplossing iets meer dan een €15 per maand. Meer over Digitenne lees je hier.

Conclusie: draadloos tv kijken met KPN

De beste manier om draadloos tv te kijken in huis bij KPN is door gebruik te maken van de draadloze verbindingsset. Naast een storingsvrije oplossing kun je gewoon op de manier zoals je gewend bent tv blijven kijken bij KPN.

Als goede tweede oplossing kun je live tv vanuit de tv app streamen naar je tv met de Chromecast. Dit is ook een goede oplossing als je bijvoorbeeld in de tuin tv wilt kijken. Voordeel van deze oplossing is dat het helemaal draadloos is en je geen tv ontvanger nodig hebt.

Werken bovenstaande oplossingen niet? Bijvoorbeeld omdat je geen goede wifi hebt of ergens wilt kijken waar je geen verbindingsset kunt gebruiken? Ga dan voor Digitenne.

39 mensen hebben al gereageerd.
 1. Annie
  24/11/2022 om 9:10 pm

  Wij hebben in de kamer tv staan bij glasvezel aansluiting ,zou ik onze tv met een draadloze verbinding aan de andere kant van de kamer kunnen zetten ?hoe is de ervaring hier mee ?

 2. Nina
  11/10/2021 om 4:48 pm

  Ik heb een draadloze verbindingsset van KPN en een abonnement bij KPN. De verbindingsset zou vervangen moeten worden omdat mijn tv’s haperen.
  Waarom moet ik dit zelf betalen 195,00 Abonnement is toch al duur genoeg.

 3. Piet v. L.
  19/08/2021 om 5:13 pm

  Heb ik perse wifi nodig of kan het ook met mobiel internet?

 4. S. Tiems
  26/10/2020 om 6:34 am

  zelf gebruik ik de verbindingsset van tp-link (3 adapters) maar ben er totaal niet tevreden over.
  verbinding valt heel vaak weg en de kwaliteit is wisselend.
  nou willen we overstappen op glasvezel.
  kan mijn tv ontvanger niet gewoon via de wifi lopen ipv (de verouderderde) utp kabel?

  groeten,

  • Sander
   06/01/2021 om 11:20 am

   Het probleem ligt in het elektriciteitsnet, als de adapters op verschillende groepen zijn aangesloten, moet het internet tussen deze groep “springen” hierbij verlies je heel veel internet schijnbaar.

 5. Monica
  07/10/2020 om 3:09 pm

  Heeft de app voor idt van KPN de zelfde functies als de tv ontvanger die aangesloten is op de experiabox?

 6. Daantje
  16/09/2020 om 9:08 am

  Hallo.
  Ik wil een tv boven op de slaapkamer zetten, maar hoe kan ik goedkoop en met niet te veel kabels daar tv kijken. Zit te denken aan een Chromekast. Maar heb ik nog meer nodig??

 7. Willem
  28/06/2020 om 12:21 pm

  Kan ik met de draadloze verbindingsset ook 4K ontvangen

 8. H.A. van Steen
  02/07/2019 om 6:25 pm

  goedenavond,

  ik heb een kpn kompleet abonnement, heb daarnaast 2 digitenne kastjes, maar zou willen weten of er geen andere oplossing is voor mijn tv boven daar ik met digitenne niet het aantal zenders heb die ik beneden op mijn tv heb

 9. Hans versnel
  23/06/2019 om 1:42 pm

  Ik wil graag in de tuin, op mijn macbook pro TV kijken. Hoe te doen?

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 8:50 pm

   Indien je een abonnement hebt bij KPN kan dat via de website van KPN.

 10. P .j . Wallé
  22/06/2019 om 9:02 pm

  ik wil op mijn laptop tv kijken via kpn abonement van mijn zus

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 8:48 pm

   Dan hoop ik dat je zus zo aardig is om haar KPN inloggegevens met je te delen!

 11. Wim
  20/06/2019 om 1:00 pm

  Draadloos tv kijken met een Samsung tv kan dat?

  • Naziha
   25/09/2019 om 12:24 am

   Smart Tb Samsung dat kan

 12. Cea van der Beek
  12/06/2019 om 9:48 pm

  Goedenavond,
  Kan ik een tweede tv ook kijken met een smarttv?

 13. m de vries
  06/06/2019 om 12:31 pm

  Ik heb een haperend beeld op de TV.Geen verbinding met bodem, error 303
  Wat kan ik doen?

  • C caris
   24/12/2019 om 11:45 pm

   Altijd haperend beeld of valt weg ben niet tevreden al heel vaak kon gebeld

 14. beo
  04/06/2019 om 6:43 pm

  Ik heb een Huawei Tablet daar krijg ik geen vol beeld op van Kpn en ik krijg ook Videoland er niet op. Meerdere keren met Kpn gebeld maar bij hun lukt het ook niet wat moet ik doen?

  • Theo ✔
   12/06/2019 om 9:12 pm

   De app opnieuw installeren?

 15. Jan
  21/05/2019 om 7:26 am

  Kan ik met de tv app van kpn straks via Wifi kijken naar tv programma’s?

  • Theo ✔
   23/05/2019 om 7:40 pm

   Dat kan inderdaad.

   • vanande02@kpnmail.nl
    11/05/2020 om 1:35 pm

    janhoos*nvd 2020

 16. Loesdesoet
  20/05/2019 om 10:37 am

  Goedemorgen ,
  Ik wil mijn tv aan de andere kant van mijn kamer plaatsen, dus heb een verleng snoer nodig ( telefoon bedrading van 4meter)

  Vriendelijke groet ,
  Loes

 17. henny
  16/05/2019 om 8:00 pm

  hoe kan ik ook hd ontvangen op tweede tv

 18. Jet
  14/05/2019 om 1:04 pm

  Ik wil ws overstappen naar kpn. Xprriabox komt dan in de meterkast. TV woonkamer , computer en 2e tv op 1e etage. Hoeveel draadloze adapters heb ik dan nodig

  • Theo ✔
   14/05/2019 om 8:37 pm

   Als je de computer ook bekabeld wilt aansluiten heb je twee draadloze verbindingssets nodig (in totaal 4 adapters).

 19. Menno
  13/05/2019 om 5:46 pm

  Waarom kost de draadloze set voor tv kijken bij kpn 80 euro en bij bol 50 euro

 20. Els
  12/05/2019 om 2:37 pm

  Wat kost draadloos tv pakket

 21. els
  12/05/2019 om 12:59 pm

  heb ik met digit enne alle zenders op tv???

 22. Ronald van Halteren
  24/04/2019 om 2:21 pm

  Wat zijn de kosten per maand voor vier tv’s aan te sluiten draadloos

 23. Gerwin
  11/04/2019 om 4:36 pm

  Heb een televisie zonder HDMI wel USB aansluiting kan hier KPN draadloos op?

  • Theo ✔
   15/04/2019 om 7:24 pm

   Ja dat kan, meer over het gebruik van de draadloze verbindingsset lees je hier.

 24. Marijke
  10/04/2019 om 12:56 pm

  Wat kost het om een kabel te trekken naar boven

 25. Wendy V Engelenburg
  31/03/2019 om 1:23 pm

  Ik wil graag Netflix op me tv

  • Theo ✔
   31/03/2019 om 8:54 pm

   Oke, dan kun je het beste even dit artikel lezen. Waarin een aantal manieren worden beschreven om Netflix op je tv te kijken.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.