Draadloos tv kijken met Vodafone Thuis

Vodafone tv

Vodafone is een van de nieuwere namen als het gaan om tv, internet en bellen. Ondanks de aanwezigheid van andere grote aanbieders zoals KPN en Ziggo/UPC biedt ook Vodafone Thuis een heel degelijk alles-in-één pakket. Waarmee het mogelijk is om interactief veel zenders te bekijken. Daarnaast is kabels trekken van het modem naar de tv ontvanger eigenlijk niet meer nodig omdat u ook gebruik kunt maken van de draadloze verbindingsset. Lees onderaan direct meer over draadloos tv kijken met Vodafone. Een groot voordeel van Vodafone Thuis is de prijs; Vodafone behoort tot de goedkopere aanbieders als het gaat om alles-in-één pakketten. Wilt u hierover meer weten, doe dan hier eens de postcode vergelijkingscheck. Dan komt u er gelijk achter of Vodafone ook op uw huidige en/of toekomstige adres levert! Verder leest u in dit artikel meer over tv kijken en internetten bij Vodafone en uiteraard hoe u veel lange en lelijke kabels kunt voorkomen.

TV kijken met Vodafone Thuis

Met Vodafone thuis is het mogelijk om te genieten van interactieve televisie, Vodafone biedt u meer dan 100 tv zenders. Kies u voor het simpelste tv abonnement bij Vodafone dan beschikt u alleen al over 27 HD zenders. Daarnaast geeft Vodafone u de mogelijkheid om elke maand u Vodafone Thuis abonnement aan te passen, u kunt letterlijk onderdelen van uw Vodafone Thuis abonnement aan en uitzetten. Hierdoor kunt u een pakket samenstellen dat precies aansluit op uw wensen.

Interactieve TV

Bij Vodafone kijkt u standaard digitale televisie. Het ligt aan uw internetverbinding, abonnement en televisie hoe interactief u het wilt maken. Bij Vodafone kunt u in principe kiezen uit twee verschillende interactieve tv ontvangers:

 1. Standaard interactieve tv
 2. Interactieve tv ontvanger met opslagruimte

Het grote verschil tussen beiden ontvangers is de prijs per maand en de mogelijkheden. Uiteraard betaalt u voor optie twee een meerprijs per maand omdat u bij de uitgebreide interactieve tv ontvanger de mogelijkheid heeft om tv programma’s op te nemen en de tv live te pauzeren en terug te spoelen. Staar u hier echter niet op stuk. Omdat u voor optie twee per maand meer betaald kan het totale verschil aardig oplopen. Daarnaast moet u nagaan hoe vaak u daadwerkelijk gebruik maakt van de extra interactieve functies. Immers kunt u ook gewoon programma’s terugkijken via programma gemist.

TV aansluiten met Vodafone Thuis

Vodafone maakt gebruik van IPTV net als KPN, Xs4all, Tele2 en Telfort. Dit betekent dat u televisie kijkt via de internetkabel. Aansluiten is vrij eenvoudig. Nadat u de router heeft geïnstalleerd trekt u een UTP/internet kabel van uw modem naar uw digitale tv ontvanger (die u vlakbij de tv plaatst). De kabel sluit u vervolgens aan op de digitale tv ontvanger. Zorg er daarna voor dat de tv ontvanger op de voeding is aangesloten. Vervolgens zorgt u voor de verbinding tussen de digitale tv ontvanger en de televisie. Dit doet u door de tv ontvanger te verbinden met een hdmi kabel. Heeft u geen zin om een internetkabel van uw modem naar de tv ontvanger te trekken/leggen, lees dan eens het stuk over draadloos tv kijken met Vodafone (onderaan de pagina).

TV kijken op uw smartphone en tablet

Met uw Vodafone Thuis abonnement is het ook mogelijk om tv te kijken op uw smartphone en tablet. Via de Vodafone tv app kunt u meerdere tv zenders live op uw telefoon en tablet bekijken. Helaas is het (nog) niet mogelijk om tv te kijken op uw laptop met Vodafone.

Internet van Vodafone

Vodafone Thuis biedt u verschillende snelheden internet. Kiest u voor een goedkoop abonnement dan krijgt u de startsnelheid van 20Mbps (echter kan dit in de praktijk verschillen). Uiteraard is het ook mogelijk om te gaan voor sneller internet. Sneller internet kan bijvoorbeeld handig zijn als u met veel verschillende apparaten gebruik wilt maken van uw wifi netwerk. Om te voorkomen dat webpagina’s langzaam laden of video’s haperen wanneer er meerder mensen tegelijk zijn actief zijn ingelogd op het wifi netwerk doet u er goed aan om een zo snel mogelijke internetsnelheid te kiezen. Echter is een snelle internetverbinding niet op elk adres mogelijk. Dit komt omdat de bekabeling en internet infrastructuur door het hele land niet overal even goed is. Om erachter te komen wat haalbaar is op uw adres kunt u het beste de postcodecheck doen.

In het gunstigste geval kunt u ook beschikken over glasvezel internet van Vodafone hiermee is het mogelijk om extreem hoge internetsnelheden te halen. Een andere voordeel van een glasvezel abonnement is dat u meerdere tv’s kunt aansluiten bij uw alles-in-één abonnement. Uiteraard is een glasvezel wel een stuk prijziger dan een normaal abonnement.

Draadloos uw tv verbinden met het Vodafone modem

Ondanks dat Vodafone zelf de powerplug of draadloze verbindingsset niet aanbiedt of adviseert is het toch mogelijk om met de draadloze verbindingsset draadloos tv te kijken met Vodafone. Dit is bijvoorbeeld handig in de volgende situatie:

U heeft het Vodafone thuis modem geïnstalleerd in de meterkast.De meterkast is handig omdat hier vaak de telefoonkabel/ internet verbinding uw huis binnenkomt. Daarnaast hoeft u hierdoor niet tegen het wifi modem met al haar bedrading aan te kijken. Het enige probleem is dat uw hierdoor een lange internet kabel van het modem naar uw tv ontvanger moet trekken omdat het logisch is dat u de televisie vaak niet direct naast de meterkast plaatst.

Om te voorkomen dat u lange kabels door woonkamer/keuken of slaapkamer moet trekken kunt u gebruik maken van de draadloze verbindingsset (deze wordt ook wel homeplug, powerline of powerplug genoemd.). Helaas kunt u deze niet direct bij Vodafone bestellen (zodat u zeker weet dat het werkt, zoals dit wel mogelijk is bij bijvoorbeeld Xs4all, Telfort, KPN en Tele2). Gelukkig kunt u deze draadloze verbindingsset wel gewoon op internet bestellen of in een electronica zaak kopen. Wilt u meer weten over het gebruik van de draadloze verbindingsset bekijk dan eens  de volgende pagina. Let op Vodafone zelf zal het gebruik hiervan wellicht afraden en u hierover niet of negatief adviseren. Echter is in veel gevallen gebleken dat de draadloze verbindingsset ook gewoon werkt bij Vodafone Thuis.

6 mensen hebben al gereageerd.
 1. W de roo
  11/06/2019 om 10:46 pm

  Een hele goede avond Ik ben ook begonnen bij Vodafone thuis is toen overgenomen naar t-mobile waar ik niet mee eens ben maar oké had ik niet om gevraagd maar mijn rekeningen zijn betaald Ik kan nergens meer contact opnemen ben al vanaf 19:30 bezig heb geen tv 😡😡

 2. Celine
  26/05/2019 om 3:30 pm

  Hallo ik ben op zoek naar alleen een kabelaansluiting voor tv geen internet of telefoon. Is dit mogelijk via Vodafone thuis? En wat zijn de kosten??? Is voor iemand op leeftijd.

  • Theo ✔
   12/06/2019 om 8:58 pm

   Voor zover ik weet bestaat er geen abonnement voor alleen tv. Minimaal krijg je altijd internet + tv.

 3. Mark
  17/05/2019 om 8:34 pm

  Ik zoek een kastje waar ik op de camping tv mee kan kijken?

 4. Wietze
  04/05/2019 om 7:56 pm

  Ik ben op zoek naar tv kijken op de camping.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.