Stream video en afbeeldingen draadloos naar je tv met de Chromecast

Met de Google Chromecast stream je vanaf je telefoon, tablet of laptop live tv, Youtube en afbeeldingen naar je televisiescherm. In dit artikel leg ik uit hoe de Chromecast (€39) werkt.

Met de Google Chromecast verstuur je draadloos video, afbeeldingen en meer vanaf je telefoon of laptop naar je TV. Met de Chromecast kun je ook APPS vanaf je telefoon afspelen op je televisie zoals Netflix, Youtube, NPO en meer. De Chromecast werkt op iPhone en android telefoons.

Chromecast aansluiten

Aansluiten is zo gepiept!

Plug de Chromecast in je TV

Sluit de Chromecast aan via hdmi. De Chromecast wordt voorzien van stroom via de usb kabel die je in de tv stopt. Als jouw tv geen usb ingang heeft gebruik je de meegeleverde adapter voor in het stopcontact.

Selecteer de juiste hdmi uitgang

Selecteer met de afstandsbediening van je tv de hdmi ingang waarop jij de Chromecast hebt aangesloten. Het opstartscherm van de Chromecast verschijnt nu in beeld.

Download de Chromecast app.

De Google Chromecast app kun je downloaden op Chromecast.com/setup. Daarnaast vind je Chromecast app ook door op Chromecast te zoeken in de App store/Play store op je smartphone.

Open de APP en zoek je Chromecast

De Chromecast app start met zoeken naar Chromecast apparaten in de buurt. Klik op jouw Chromecast in de app en maak verbinding door de code over te nemen van je televisies.

Start met casten

Zodra de Chromecast is ingesteld kun je beginnen met het streamen naar je tv. Probeer bijvoorbeeld Youtube (dit werkt het makkelijkst via de Youtube app) kies een video en druk op het Chromecast icoontje   en de video zal worden afgespeeld op jouw tv.

Verbind je laptop draadloos met de tv via de Chromecast

Vanaf je laptop kun je ook eenvoudig tabbladen (vanuit Google Chrome) weergeven op je tv met de Chromecast. Indien je Chromecast al is geïnstalleerd krijg je dit snel voor elkaar.

Om je internet browser te kunnen weergeven op je tv moet je gebruik maken van de Chrome internetbrowser. Daarnaast moet je de Chromecast extensie toevoegen.

Zodra je de Chromecast extensie hebt toegevoegd verschijnt er rechtsboven in je browser een Chromecast icoontje. Klik op het icoontje en kies tabblad casten om je tabblad draadloos naar de tv te streamen.

Wil je stoppen met casten van je tabblad? Klik dan weer op het icoontje en kies stop casten. Als je een andere tabblad wilt casten, ga je eerst naar het andere tabblad en klik je op het icoontje, vervolgens kies je dit tabblad casten. De Chromecast stopt dan automatisch met casten van het vorige tabblad en streamt nu je huidige tabblad naar de tv.

Stream vanaf je smartphone naar de tv

Vanaf je Android telefoon of iPhone is het heel eenvoudig om draadloos video en apps te streamen naar je televisie. Youtube video’s, of Netflix films en series kun je eenvoudig afspelen op je televisie.

Dit doe je door eerst de Chromecast app te openen (nog geen Chromecast app, klik hier voor android en hier voor iPhone). In de Chromecast app zie je welke apps er op jouw telefoon zijn geïnstalleerd die geschikt zijn om te streamen naar je tv. Dit kan bijvoorbeeld de Youtube, Netflix of NPO app zijn.

Kies één van de geïnstalleerde apps en start met het streamen van de app naar de tv.

Met Android telefoons is het ook mogelijk altijd het hele scherm van je telefoon te weergeven op je tv door gebruik te maken van screen mirroring.
Met een Iphone is het alleen mogelijk om apps naar de tv te streamen waarbij een Chromecast icoontje staat.

Gebruik de volgende apps nu ook op je TV met de Chromecast

Met de NPO app kun je snel vanaf je telefoon programma’s terugkijken. Met je telefoon kies je het programma dat je op de tv kunt terugkijken.
Stream Netflix films en series eenvoudig naar de tv met de Chromecast
Zodra de Chromecast is geinstalleerd verschijnt er een Chromecast icoontje in de Youtube player. Klik op het icoontje en verzend draadloos iedere Youtube video naar jouw tv.

Ontdek hier alle apps die je vanaf je telefoon kunt streamen naar de tv via de Chromecast.

Ik heb geen USB aansluiting op mijn tv, kan ik de Chromecast gebruiken?

Ja de USB aansluiting wordt gebruikt om de Chromecast van stroom te voorzien. Maar de Chromecast kan ook van stroom worden gezien met de meegeleverde stroomadapter, hiermee kun je de Chromecast ook gewoon aansluiten op het stopcontact.

Werkt de Chromecast ook op een iPhone?

Ja ondanks dat de Chromecast een apparaat is van Google werkt de Chromecast ook op (Apple) iPhones. Er is voor iPhones gewoon een ios app beschikbaar in de AppStore.

Wat krijg ik bij de Chromecast meegeleverd?

 • Productinformatie
 • Chromecast
 • Voedingskabel met USB aansluiting
 • Voedingsadapter die je kunt aansluiten op de voedingskabel, zodat je niet afhankelijk bent van een USB aansluiting

 Ik heb een andere vraag over de Chromecast!

Geen enkel probleem, stel hieronder je vraag over de Google Chromecast in het reactie formulier.

14 reacties op “Stream video en afbeeldingen draadloos naar je tv met de Chromecast

 1. Ik heb een appartement in Frankrijk waar ik beperkt internet heb van 15gb per maand, ik heb een chromecast2 en een Netflix abonnement bij me thuis, en download dan filmen en series op de laptop die ik dan via de Chromecast op mijn tv (geen smart tv) kan zien, maar ondanks men mij had gezegd dat er dan weinig of geen internetverbruik zou zijn, lijkt mij dat toch niet zo te zijn
  Wat is het internetverbruik om reeds gedownloade Netflix films van de laptop op uw tv te kunnen zien ?

 2. Ik verblijf regelmatig in een woning in Belgie, waar geen tv-/telefoon- en internetaansluiting meer is. Wel heb ik 4G internetverbinding via mijn mobiele telefoon.
  Kan ik nu wel of niet gebruik maken van chromecast? (Via hotspot van mobiel). Ik heb een iPhone.
  Ik hoor het graag!

  1. De Chromecast gebruiken via een hotspot kan als je naast de mobiele telefoon met hotspot nog een telefoon of tablet gebruikt. Verbindt dan de telefoon en Chromecast met de hotspot. Vanaf de tweede telefoon kun je vervolgens de chromecast bedienen. Je hebt een tweede telefoon/tablet nodig omdat een telefoon niet verbinding kan maken met zijn eigen wifi netwerk.

   Een Chromecast werkt in zn algemeen alleen als het apparaat (telefoon/tablet) waar vanaf je naar de Chromecast wilt streamen verbonden zijn op het zelfde wifi netwerk. Dit geldt ook voor een 4G hotspot.

 3. Ik wil graag live tv kijken in de schuur. In de huiskamer heb ik een horizon box en alles in pakket van ziggo . Ook heb ik ziggo Go op mijn I phone zodat ik overal tv kan kijken op mijn telefoon. In mijn schuur heb ik geen kabels. Dus alles moet draadloos. Wat is de beste oplossing ? Gr

 4. Ik heb een huawei mobiel en daarmee kan ik Mn scherm van Mn mobiel koppelen aan de tv met de chromecast om zo bepaalde apps te laten ziende Mn tv scherm bijvoorbeeld een dart score app. Hoe ga ik Mn iPad ook kunnen koppelen aan Mn tv scherm zodat ik hetzelfde met Mn iPad kan als met Mn mobiel. Gr rik

 5. Wanneer ik een (mini) beamer heb sluit ik deze ChromeCast dus aan op de beamer (en de voeding) en kan ik vanaf mijn iPad ook Netflix films bekijken via de beamer?

 6. Ik vroeg me af als je via je telefoon bijvoorbeeld een film streamt (bijvoorbeeld voor mijn dochter) naar de chromecast, kan ik dan het streamen op de achtergrond laten draaien en intussen andere dingen doen op mijn telefoon?

  1. Ja, van Netflix en YouTube weet ik dat je een film/video kunt laten afspelen en onderhand andere dingen kunt doen op je telefoon. Bij andere apps zal dit zeer waarschijnlijk ook zo werken. De telefoon fungeert dan als een soort afstandsbediening en zorgt ervoor dat de app op de Chromecast wordt geopend en afgespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *