Streamen naar een tv scherm met de Google Chromecast

Met de Google Chromecast stream je vanaf een telefoon, tablet of laptop Live TV Apps, Youtube, Netflix, Videoland en meer populaire apps naar een tv scherm. In dit artikel leg ik uit wat de Chromecast is en hoe het werkt.

De Google Chromecast is de beste manier om live televisie, video en meer naar je tv te streamen. Met de Chromecast kun je live televisie, bijvoorbeeld via de ZiggoGo app, maar ook Netflix, Youtube en NPO op een tv scherm bekijken. Je bedient de Chromecast vanaf je telefoon, tablet of laptop.

Hoe werkt de Google Chromecast?

De Chromecast is een klein apparaatje die je in de hdmi ingang van een tv plugt. De Chromecast wordt geleverd zonder externe afstandsbediening, de Chromecast bedien je met je telefoon, tablet of laptop.

Dit is hem! De nieuwste Google Chromecast (2018).

In combinatie met een telefoon of tablet is de Chromecast vooral handig om populaire video streamingdiensten zoals Youtube, Netflix en Videoland op een groot tv scherm te kunnen bekijken. Met de Chromecast kun je ook een laptop met de tv verbinden. Hiermee kun je bijvoorbeeld het beeldscherm van je laptop synchroon weergeven of uitbreiden naar een tv scherm.

Bij het instellen van de Chromecast verbind je de Chromecast met het wifi netwerk waarmee ook jouw iPhone, iPad, Android telefoon of tablet en laptop verbonden zijn. Dit zorgt ervoor dat jij met je telefoon de Chromecast kunt bedienen.

De Chromecast werkt als het tv scherm aanstaat en je met de afstandsbediening van de tv de hdmi ingang hebt geslecteerd waarop de Chromecast is aangesloten.

Streamen via het Chromecast  icoontje

Om bijvoorbeeld Youtube af te spelen op de tv ga je op je telefoon naar de Youtube app en kies je een video en druk je op het Chromecast icoontje. Er verschijnt een lijst met alle Chromecasts die geïnstalleerd zijn op het wifi netwerk, kies jouw Chromecast en de video zal worden afgespeeld op de tv.

Ook bij andere apps die je naar de tv kunt streamen met de Chromecast vind je zo’n Chromecast icoontje. Dit geldt ook voor apps op iPads en Android tablets.

Chromecast apps

Naast Youtube kun je nog veel meer apps met de Chromecast op de tv afspelen. Zo kun je met de Chromecast bijvoorbeeld ook Netflix, Videoland, Fox Sports en NPO gemist op je tv kijken. Naast video’s werken ook apps als Facebook en Spotify op de Chromecast. Hier vind je een overzicht van meer apps die werken op de Chromecast.

Chromecast Ultra

Van de 2de generatie Chromecast bestaan er twee verschillende versies, de ‘normale’ Chromecast en de Chromecast Ultra. Beide Chromecasts, installeer, werken en bedien je op exact dezelfde manier. Het enige verschil tussen de Chromecast en Chromecast Ultra is de beeldkwaliteit.

De normale Chromecast ondersteund 1080p HD kwaliteit en Ultra gaat tot 4K. 4K beeldkwaliteit is tot 4x scherper dan 1080p HD. Het is alleen nuttig om de Chromecast Ultra te nemen als je:

 • Een tv hebt die 4K ondersteund, of binnenkort* een 4k tv gaat kopen.
 • Series op Netflix of Videoland in 4K kwaliteit wilt bekijken.
 • 4K video’s van Youtube op je 4K tv scherm wilt kijken.

*Veel nieuwe televisies die nu worden verkocht ondersteunen 4K.

Chromecast aansluiten en instellen

Het aansluiten van de Chromecast doe je aan de hand van de Google Home app die je installeert op je telefoon of tablet. Maar eerst plug je de Chromecast in je televisie.

Plug de Chromecast in je TV

Steek de Chromecast in een hdmi ingang van je televisie.

Voorzie de Chromecast van stroom via usb of stopcontact

De Chromecast wordt voorzien van stroom via de usb kabel die je in de tv stopt. Als jouw tv geen usb ingang heeft gebruik je de meegeleverde adapter voor in het stopcontact.

Aansluiten is zo gepiept!

Selecteer de juiste hdmi uitgang

Selecteer met de afstandsbediening van je tv de hdmi ingang waarop jij de Chromecast hebt aangesloten. Het opstartscherm van de Chromecast verschijnt nu in beeld.

Download de Google home app.

De Google Chromecast start op op je televisie en verwijst je door naar Chromecast.com/setup. Daar vind je de link naar de Google Play store of AppStore om de Google Home app op je telefoon of tablet te installeren.

Open de Google Home app op je telefoon of tablet

De Google Home app start met zoeken naar Chromecast apparaten in de buurt. Klik op jouw Chromecast in de app. Op zowel de tv als in de app verschijnt nu een code, komt die code overeen dan kun je doorgaan en maakt jouw telefoon of tablet verbinding met de Chromecast.

Selecteer een wifi netwerk op de Chromecast

Nu je vanaf je telefoon of tablet rechtstreeks verbonden bent met de Chromecast kun je de Chromecast een naam geven, bijvoorbeeld “Televisie Slaapkamer”. Daarnaast moet je verbinding maken met een wifi netwerk, kies uiteraard het wifi netwerk die jij altijd gebruikt en waarmee ook je telefoon, tablet of laptop is verbonden.

Start met casten

Nu de Chromecast is geïnstalleerd ben je klaar om te streamen naar je tv. Elke app waar je het Chromecast icoontje  tegenkomt kun je streamen (‘casten’) naar je televisie.

Verbind je laptop draadloos met de tv via de Chromecast

Vanaf je laptop kun je ook eenvoudig tabbladen, bestanden en je beeldscherm (vanuit Google Chrome) weergeven op je tv met de Chromecast. Indien je Chromecast al is geïnstalleerd krijg je dit snel voor elkaar.

Om je internet browser te kunnen weergeven op je tv moet je gebruik maken van de Chrome internetbrowser.

In dit artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe je vanaf je Windows laptop of MacBook je beeldscherm op tv weergeeft met de Google Chromecast.

Stream vanaf je smartphone naar de tv

Vanaf je Android telefoon of iPhone is het heel eenvoudig om draadloos video en apps te streamen naar je televisie. Youtube video’s, of Netflix films en series kun je eenvoudig afspelen op je televisie.

Wil je weten welke apps op jouw telefoon geschikt zijn om via de Chromecast naar je tv te streamen? Gebruik dan de Google Home app. In de Google Home app zie je welke apps er op jouw telefoon zijn geïnstalleerd die geschikt zijn om te streamen naar je tv.

Kies één van de geïnstalleerde apps en start met het streamen van de app naar de tv. Door op het cast icoontje  te drukken en jouw Chromecast te selecteren.

Met Android telefoons is het ook mogelijk altijd het hele scherm van je telefoon te weergeven op je tv door gebruik te maken van screen mirroring. Met een iPhone is het alleen mogelijk om apps naar de tv te streamen waarbij een Chromecast icoontje staat.

TV kijken met de Chromecast

Via de Chromecast kun je ook live tv kijken. Dit doe je door gebruik te maken van een tv app op je telefoon of tablet. Vanuit de tv app stream je live televisie naar je tv scherm. Een handige oplossing wanneer je tv wilt kijken maar geen tv aansluiting hebt. In dit overzicht zie je welke tv apps je met de Chromecast kunt streamen. Hier lees je hoe je de ZiggoGO app op je tv bekijkt met de Chromecast.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Chromecast gebruiken zonder wifi

Als er geen wifi netwerk beschikbaar is kun je de Chromecast ook verbinden met een hotspot. Op deze manier kun je toch de Chromecast gebruiken via een 3G of 4G mobiele data verbinding. Om op deze manier je Chromecast te gebruiken heb je wel een extra telefoon of tablet nodig.

 • Eén mobiele telefoon stel in je in als mobiele hotspot (tip: gebruik een telefoon met een ruime mobiele databundel).
 • Verbind de andere telefoon of tablet met de mobiele hotspot.
 • Stel nu ook de Chromecast in en gebruik de hotspot als netwerk.
 • Nu beide apparaten (telefoon en Chromecast) verbonden zijn met de hotspot kun je starten met het streamen naar de Chromecast.

Ik heb geen usb aansluiting op mijn tv, kan ik de Chromecast gebruiken?

Ja de usb aansluiting wordt gebruikt om de Chromecast van stroom te voorzien. Maar de Chromecast kan ook van stroom worden gezien met de meegeleverde stroomadapter, hiermee kun je de Chromecast ook gewoon aansluiten op het stopcontact. Een hdmi ingang op je televisie is wel vereist, met een oude tv’s zonder hdmi ingang kun je de Chromecast dus niet gebruiken.

Werkt de Chromecast ook op een iPhone?

Ja ondanks dat de Chromecast een apparaat is van Google werkt de Chromecast ook op (Apple) iPhones. Er is voor iPhones gewoon een ios app beschikbaar in de AppStore.

Wat krijg ik bij de Chromecast meegeleverd?

 • Productinformatie
 • Chromecast
 • Voedingskabel met USB aansluiting
 • Voedingsadapter die je kunt aansluiten op de voedingskabel, zodat je niet afhankelijk bent van een USB aansluiting

 Ik heb een andere vraag over de Chromecast!

Geen enkel probleem, stel hieronder je vraag over de Google Chromecast in het reactie formulier.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
Dank voor je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hallo, ben zeer tevreden met de chromecast.
  Had enkel één vraag. Ik wil in mijn slaapkamer ook genieten daarvan. Maar heb daar geen tv aansluiting. Ook het WiFi bereik is niet echt 100 %. Met gsm wel perfect maar vb mijn laptop valt WiFi veel weg.
  Is het mogelijk om via een monitor, tv scherm of pc scherm alleen, wel met hdmi, chromecast te kunnen gebruiken

 2. Goedenmiddag ik heb een vraag over de chromecast.. De chromecast die ik heb werkt prima via de app op mijn smartphone. Kan ik dezelfde app ook downloaden op de smartphone van mijn vrouw, zodat zij haar eigen telefoon kan gebruiken wanneer zij de chromecast wilt gebruiken?

 3. Ik ben op vakantie in Zeeland, in de mobiele bungalow staat een smart tv en is wifi aanwezig. Ik wil nu mijn Google chromecast aansluiten op de tv maar deze connect niet met elkaar, er vind geen verbinding plaats via wifi. De chromecast gebruik ik anders thuis en op een ander wifi adres, heeft dat er iets mee te maken?

 4. Hallo
  Hoe kan het dat het streamen gewoon doorgaat terwijl mijn telefoon uit staat bv ik start Ziggo sport op via Wi-Fi kijk F1 zet vervolgens de telefoon uit en het streamen gaat geeoon door gaat het dan via de router ??
  Greetz erik

 5. Mijn oudere Philips TV heeft alleen de oudere HDMI aansluiting (voor connector met pinnetjes wit ). Anders heeft hij ook SCART aansluitingen.
  Is deze ook bruikbaar om chromecast aan te sluiten??

 6. Goedemiddag!

  Ik heb op mijn tv maar één HDMI aansluiting zitten! Nu heb ik een chromecast gekregen en die wil ik ook aansluiten! Kan ik mijn Humax kastje (om tv te kijken) en mijn chromecast samen op één splitter instaleren op dezelfde HDMI ingang? Of kan ik hem dan niet instaleren?

  Of is er iets zodat ik van mijn chromecast, van de HDMI naar een USB kan zetten?

  Groetjes

 7. Hallo Bertus,

  Ik vermoed dat je de chromecast op de camping moet verbinden met een 4g netwerk of de Wi-Fi van de camping, daar verbind je je telefoon vervolgens ook mee zodat ze op hetzelfde netwerk zitten.
  Hij denkt nu dat hij nog bij je thuis is maar kan het Wi-Fi netwerk niet vinden.

  Succes

  1. Ja want de chromecast maakt van jouw TV een smart TV.
   Mijn tv op de slaapkamer heeft ook geen internet en met chromecast kan ik alles net behulp van mijn iPhone kijken.
   Groetjes
   Margret

   1. nee, dat kan niet.
    De chromcast dongel maakt gebruik van Wifi.
    Je zult daarom eerst een netwerk moeten maken via internet-wifi of telefoon-internet.
    Uw tv heeft heeft dan weliswaar geen internet maar uw chromcast is verbonden via internet-wifi.

    1. @ Margret van der Meer
     Uw antwoord heb ik denk ik verkeerd geïnterpreteerd.
     Het kan zolang de chromecast verbinding een met internet verbonden wifi-netwerk is.
     Als je een wifi-netwerk hebt zonder internet verbinding dan kun je chromecast niet installeren.

 8. Stel ik stream netflix vanaf mijn telefoon via chromecast naar de tv.
  Kan ik dan gewoon mijn film kijken bijvoorbeeld whatsapp gebruiken zonder dat dit beeld in mn tv beeldscherm komt?

 9. Ziggo go programma’s van een dag eerder bekijken, werkt bijna nooit met chromecast….dan staat er dat er dat chromecast niet toegestaan is, of “ helaas is het niet mogelijk etc hoe kan ik dit oplossen?

 10. Hallo wij hebben een Chromecast van google verbonden met een i Phone
  hij kan streamen, maar als we de caiway app op starten gebeurt er niks
  de een zegt het werkt niet en een ander zegt dat werkt prima
  doen we iets fout?

 11. Welke app, liefst gratis, kan ik gebruiken om web video’s vanaf mijn iPhone naar mijn tv te streamen ?
  Ik heb een samsung en een sony tv, allebei aangesloten met elk een google chromecas

  Thuis zijn beide chrome casts verbonden met mijn wifi. Als ik een chrome cast mee doe op reis, hoe ga ik dan te werk om de chrome cast met een ander wifi netwerk te verbinden ?

 12. Hoeveel data verbruikt een chromecast als je in frankrijk tv wil kijken.
  Is een prepaid kaart van 30 Gig dan voldoende voor 1 maand.
  Hoeveel uur per dag kan er dan tv worden gekeken?

 13. Kan ik de chromecast ook gebruiken als ik een opgenomen Netflixfilm van mijn tablet naar de TV wil streamen? Eigenlijk heb ik dan geen internetverbinding nodig, omdat de film immers op mijn tablet staat. Dit bespaart mij dan data.

 14. Ik kan met mijn iphone 6 geeft geen mirror, wel youtube en netflix.
  Hoe koppel ik mijn iphone zodat de beelden van mijn telefoon worden weergegeven op de tv.

  Mvg,
  Henk

 15. Hallo, ik wil graag films vanuit mijn pc streamen naar de Tv, alleen heeft mijn pc geen ingebouwde Wifi ontvanger, is het een oplossing om met een Wifi dongel in de pc wel te kunnen streamen naar de Chromecast?

 16. Is er een chromecast die zonder wifi werkt of een ander apparaat die je kan kopen waarvan je alleen internet kan gebruiken van je telefoon en naar je televisie kan versturen

  1. Hallo San
   Nee niet zonder WiFi maar
   Nieuwe Chromecast krijgt Bluetooth en verbeterde wifi-verbinding.
   Maar Google is niet de enige er, zijn diverse HDMI Sticks in omloop maar ook kleine computertjes. Zoals Raspberry of Ardino en meer die je zelf programmeert en 1001 en 1 dingen mee kunt doen. Zie Youtube.com: explainingcomputers

  1. – Creëer een hotspot op je telefoon of tablet.
   – Verbind een tweede telefoon of tablet met de hotspot
   – Gebruik die tweede telefoon of tablet om je Chromecast in te stellen en met de hotspot te verbinden.
   – Stream met de tweede telefoon Youtube, Netflix of wat dan ook naar de Chromecast.

 17. Als ik via mijn mobiel stream naar de Chromecast om tv te kijken kan ik dan ook b.v gewoon op Instagram op mijn mobiel? Ik bedoel dus, stel dat mijn man de Tour de france wil bekijken en de Chromecast is op mijn mobiel geïnstalleerd kan mijn man dan via de Chromecast tv kijken en kan ik dan mijn mobiel gewoon gebruiken voor andere dingen? Of kan ik mijn mobiel niet gebruiken zolang er gestreamd word via mijn mobiel?

 18. Als ik bijvoorbeeld op een camping zonder wifi Chromecast wil gebruiken zonder wifi, zoals hierboven beschreven: door Chromecast te verbinden met een hotspot.
  Dan is mijn vraag hoeveel extra kosten hiermee gemoeid zijn??? Stel ik wil een middag Tour de France zien….Ik heb zelf geen idee…

  1. l.s

   Ja dat is als je geen onbeperkt abonoment hebt een dure aangelegenheid.
   Via ziggo go app 1uur kijken is ongeveer 1 gig data .
   Dus de toer is 4 /5 uur per dag is 5 gig data .
   Zelfs met onbeperkt internet van tele 2 is dat net te doen .(onbeperkt is namelijk 5 gig per dag)

   groet Johan

 19. de chromecast is aangesloten op het scherm en werkt perfect, maar nog 1 vraagje: wanneer ik het geluid van het scherm via mijn draadloze Bose box wil luisteren, werkt dit niet. Is dit normaal of gaat dit gewoon niet samen ?

 20. Op de camping is gratis wifi. Mijn iPad is daarmee verbonden, door de website van de camping te openen. Er is geen wachtwoord nodig. Bij het installeren van de chromecast kom ik vervolgens steeds op het probleem, dat ik moet verbinden met het netwerk, door een wachtwoord op te geven. Maar dat is er niet. Ik krijg dus steeds de boodschap dat de chromecast geen verbinding kan maken. Hoe kan ik dit oplossen? Ik heb al van alles geprobeerd.

  1. l.s

   de meeste “openbare”netwerken blokeren deze dienst ,omdat “het netwerk anders
   te zwaar word belast. dus dit werkt bijna nergens (1 uur tv = 1 gigabite (ziggo)
   De app van ziggo denkt namelijk als je een hotspot(op een telefoon) hebt aangemaakt, dat
   de volgende apparaten zoals chromecast en bv tablet met ziggo go app in een vast
   netwerk zitten en dus niet bezuinigt op gebruikte data zoals hij dit wel doet bij dezelfde app
   rechtstreeks op de telefoon of tablet via 4G

   groet johan

 21. ik wil graag mijn chromecast via pc afspelen maar die is niet op wifi aangesloten alleen met kabel ,
  welke kabel of draad heb ik nodig om wel op wifi met mijn computer te komen en zo dus wel kan afspelen ?

  1. Ja dat kan. Je kunt meerdere Chromecast op hetzelfde netwerk installeren en met dezelfde tablet gebruiken. Bij het installeren kun je de Chromecast een andere naam geven. Als je dan wilt gaan casten kun je bijvoorbeeld kiezen of je wilt streamen naar Chromecast Huiskamer, Slaapkamer of zolder.

  1. Dat kost inderdaad net zoveel mb. Elke keer wanneer je iets streamt met de Chromecast, geef je de Chromecast de opdracht om de film vanaf Netflix af te spelen. De film komt dus niet van je telefoon maar gaat vanaf Netflix servers naar de Chromecast.

  1. Je het hiervoor even 2 telefoons nodig schijnbaar.
   Eerst eentje waar je data op hebt en dus gebruikt als hotspot. Deze telefoon gebruik je om de chromecast mee te installeren.
   Met de tweede telefoon maak je dan verbinding via de hotspot.
   Het schijnt dat als je alles ingesteld hebt je de 2e telefoon niet meer nodig hebt.
   Wel even in de gaten houden wat het verbruik in mb is……

 22. sinds enkele dagen kan ik via mijn laptop cromecast niet meer verbinden met mijn tv ,op het tv scherm verschijnt dat ik moet verbinden met mijn telefoon maar die heb ik niet vroeger was dat geen probleem met mijn laptop wat is er veranderd.groetjes rudi

 23. Ik wil met 1 telefoon een hotspot maken en met dezelfde telefoon tv kijken , maar heb vaak problemen om dan verbinding te krijgen, wat is hiervoor de beste methode om de verbinding tot stand te brengen.
  Meestal werkt hij wel , maar duurt vaak lang voordat ik de juiste volgorde heb en er een icoontje verschijnt op mijn tv app op de telefoon.

 24. Na ca 60-65 minuten kijken van npostart via de chromecast gaat het beeld stil staan en draait er een cirkeltje links onder aan het scherm. De aflevering is dan nog niet afgelopen. Verder afspelen lukt dan niet meer. Bedien de chromecast via een tablet. Wat kan ik hieraan doen?.

 25. Kun je de chromecast (die in België op de huis-tv aangesloten en geïnstalleerd is) ook meenemen op vakantie in het buitenland en daar inpluggen op de tv aldaar? Moet de chromecast daar dan opnieuw geïnstalleerd worden?
  Dank alvast voor de info.

 26. Chromecast aangesloten op tv , werkt prima via mijn tablet (Ziggo Go). Nu wil ik een tweede Chromecast aanschaffen voor een tweede tv. Kan ik dan op beide tv’s verschillende zenders bekijken op hetzelfde moment?

  1. Je kunt de Chromecast gewoon aansluiten op de beamer, dit werkt op dezelfde manier zoals je ook een Chromecast aansluit op de tv. Hoe dat gaat lees je in het artikel hierboven.

  1. Dat is inderdaad raar, ik heb geen idee waar dat aan ligt. Je zou het opnieuw kunnen proberen nadat je Videoland en Spotify hebt verwijderd en weer geïnstalleerd..

 27. Op vakantie zitten wij in Spanje in een appartement met 10mB internet. Is dat genoeg om TV te streamen via onze iPhone? We hebben het al eens uitgeprobeerd in een ander huis en daar werkte het allemaal prima, maar daar was supersnel internet aanwezig.

 28. Heb chromecast op mijn beamer Epson eh tw 650, werkt prima.
  Echter het geluid komt nog steeds uit de beamer, heb multiroomsysteem van Samsung met drie verschillende speakers. Is er een mogelijkheid om multiroom gelijktijdig te streamen van chromecast naar beamer? Graag hoor ik van u.

  1. Nee helaas is het niet mogelijk om video en audio op te splitsen en video naar de beamer te streamen en audio naar een multiroomsysteem. Eventueel kun je wel je laptop scherm casten naar je Chromecast (scherm delen) en de audio in eerste instantie op je laptop afspelen. Als je dan je laptop weer met een audio kabel verbindt aan de multiroom wordt het geluid daarop afgespeeld. Ik weet niet of dit een echt goede oplossing is en of het beeld en geluid goed gesynchroniseerd blijven.

  1. Welke internet snelheid in mb/s je nodig hebt hangt af van welke app je met de Chromecast wilt streamen. Voor Netflix is de aanbevolen internet snelheid 5 mb/s voor het bekijken van video’s in hd. Voor Youtube en andere video streaming services zal dat ongeveer hetzelfde zijn. Met een snelheid vanaf 1,5 mb/s zal streamen ook werken maar is de kwaliteit minder.

 29. Ik heb Chromecast via mijn android telefoon en google home ingesteld.
  Moet mijn partner nu op haar telefoon ook google home installeren om de Chromecast te kunnen gebruiken ?

 30. Ik heb me dongel op de tv aangesloten ben je dan verplicht internet nodig via een router? Of kan je ook via internet van je abonnement van je mobiel gebruik maken en dan streamen?

  1. Je kunt de Chromecast ook aansluiten op een mobiele hotspot. Maar dan moet je een tweede mobiel ook verbinden met die hotspot om de Chromecast te kunnen bedienen.

  1. Ja dat kan door de VRT NU app op je smartphone of tablet te downloaden. Na het openen van de app klik je op het Chromecast icoontje en wordt VRT gestreamd naar je tv met de Chromecast.

 31. Nou ben overgestapt van iPhone naar Android… Ik sloot mijn Apple tv altijd aan op mijn hotspot want ik heb geen wifi thuis… Maar dit gaat kennelijk niet met Chrome. Ja of je moet de luxe hebben 2 telefoons te hebben . ? Zwaar teleurgesteld

 32. Hallo ,
  Mijn vriendin wil met haar Samsung S8 Fit Channel streamen naar de Chromecast, dit lukt maar na ongeveer 10 minuten valt het programma stil.
  Dan moet ze haar mobiel weer uit standby halen.
  Is hier een oplossing voor?

 33. Hoi!
  Als je een chromecast aanschaft, betekent dit dan dat je deze alleen kunt gebruiken met een laptop of mobiel in de buurt? Dus elke keer als je dan zeg maar tv wil gaan kijken moet je bijv. eerst je laptop aan doen? Lijkt me een beetje onhandig

  1. Dat klopt inderdaad. De Chromecast bedien je met laptop, mobiel of tablet. Omdat je via je telefoon makkelijk en snel bijv Youtube en Netflix opent met een app werkt dit juist makkelijk. Daarnaast draagt bijna iedereen z’n telefoon constant bij zich en staat die vrijwel altijd aan. Mocht dit bij jou niet het geval zijn en vind je het onhandig dan kun je als alternatief voor de Chromecast een Apple TV overwegen. Die kun je namelijk ook bedienen met een meegeleverde afstandsbediening.

 34. Ik heb een vraagje ik heb de Chromecast gisteravond nog gewoon gebruikt en als ik de tv aanzet zie ik ook dat die het doet je zie de begin foto. Maar als ik dan via je telefoon wil gaan streamen b.v Ziggo app en Netflix app dan zie je dat icoontje niet .
  Nou is mijn vraag dus leg dat dan aan de Chromecast of aan de apps . Vind het dan toch raar als die het altijd gedaan heb dat je dan ineens dat icoontje niet meer ziet.
  Groetjes yvon

  1. Zeker raar dat de Chromecast bij jou opeens niet meer werkt. Misschien kun je het probleem verhelpen door de Chromecast te resetten of terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit doe je via de Google Home app vanaf je telefoon of tablet.

  1. Ook dan kun je de Chromecast gebruiken. Ik weet alleen niet zeker of je ook vanuit de Tele2 tv app live tv naar de Chromecast kunt streamen. Dit kun je het beste zelf even nagaan bij Tele2.

 35. Beste,

  Ik zou de chromecast aan mijn beamer willen aansluiten om zo draadloos films te bekijken, die ik met mijn Apple laptop stuur. Nu doe ik dit met een hdmi kabel tussen beamer en laptop. Maar het geluid van een beamer is heel slecht dus verbind ik mijn geluidsversterker met mijn laptop via de hoofdtelefooningang, en zo heb ik mooi geluid via mijn geluidsinstallatie. Denk je dat dit nog altijd kan met de chromecast, want ik lees dat die zowel beeld als geluid cast?

  Dankjewel voor je reactie

  Mvg,

  1. Dit werkt er vanuit gaande dat je de films via het internet bekijkt. Je kunt namelijk door gebruik te maken van Chrome (webbrowser) het scherm van je Macbook streamen naar de Chromecast. De film wordt dan zowel op je Macbook als op de beamer afgespeeld. Het geluid komt echter alleen uit je Macbook (want je deelt immers alleen het scherm). Vervolgens sluit je de Macbook aan op de geluidsinstallatie zoals je al deed.

 36. Ik heb een chromecast ultra aangesloten op een Loewe tv op HDMI 2. Het beeld is prima, alleen kan ik het geluid niet regelen via de tv, wel via de telefoon. Dat is niet handig. Het geluid moet toch ook regelbaar zijn met de volumeregelaar van de tv, mits de telefoon hard genoeg staat natuurlijk?

 37. Ik wil een chromecast aanschaffen.
  Heb in de woonkamer digitale tv maar niet id slaapkamer.
  graag zou ik id slaapkamer digitale tv zien maar zonder kabels te moeten
  doortrekken. kan ik hiermede de gewone tv zenders bekijken ?
  Of dient chromecast enkel om netflix ed. door te streamen ?

 38. Gedownloade films kunnen niet worden gestreamd naar chromecast, is de melding die ik krijg als ik gedownloade films (vanaf Mubi) wil casten. Wat kan ik daaraan doen?

  1. Gezien de melding lijkt het of Mubi actief het gebruik van de Chromecast blokkeerd. Ik heb verder geen ervaringen met Mubi dus helaas kan ik je hiermee niet verder helpen.

 39. Hoi, Ik heb een Chromecast Ultra. Na even puzzelen werkt alles prima. Casten van Iphone de laptop werkt goed, op één ding na. Dat is namelijk het casten van live tv van een buitenlandse zender via een player. Ik kan de home-page van het tv-station prima casten, maar als ik live tv wil kijken, wordt ik doorgestuurd naar een player. In de player zie ik de live tv gewoon op mijn laptop, maar als ik dat wil casten, krijg ik op mijn tv alleen het blauwe castlogo en dus niet de tv beelden in de player. Terwijl ik die op mijn laptop dus wél gewoon zie. Hoe kan dit en is hieraan iets te doen?

 40. Vraag, ik heb een beamer en chromecast. Als ik Netflix kijk komt het geluid uit de beamer. Hoe krijg ik dat op mijn soubdbar? Mijn beamer (Epson hw 650) heeft geen audio uitgang. Bedankt alvast voor het meedenken!

 41. Ik heb een camper met tv. Heb de chromecast aangesloten en gebruik mijn Samsung S9+ als hotspot. Helaas moet ik om de circa 3 minuten opnieuw verbinden. Schijnbaar heeft google een bug in de laatste updates zitten, waardoor je niet (makkelijk) kan casten via een hotspot. Alles werkt prima, maar om de paar minuten opnieuw moeten verbinden is vervelend film kijken onderweg. Is er al een oplossing bekend?

  1. Helaas ben ik niet bekend met dit probleem en een eventuele oplossing. Ik weet wel dat dit een jaar geleden een issue was maar Google zou dit ook alweer verholpen hebben met nieuwe updates. Het probleem zou vooral spelen bij hotpots van Android telefoons.

 42. Ik heb een oudere tv met scartkabel nu heb ik een converter van scart naar HDMI maar de chromecast doet het wel maar ik krijg geen code op mijn tv te zien wat doe ik verkeerd?

 43. Ik was eens benieuwd,ik heb sinds kort een google Chromecast heb het een aantal keer geprobeerd om verbinding te maken met 1 apparaat maar kwam via een vriend van mij erachter dat ik dus een 2 e apparaat nodig had oftewel een andere telefoon of mijn iPad
  Waarmee ik dus eerst mijn telefoon moest verbinden met mij iPad en dan pas verbinding kreeg op mijn tv…
  Is er tegenwoordig al een Chromecast die maar 1 WiFi punt nodig heeft
  Graag hoor ik van jullie
  Mvg toine

  1. Ik snap niet precies wat je bedoelt. Maar de Chromecast bedien je altijd met je smartphone of tablet (en eventueel laptop). Eén smartphone of tablet volstaat om de Chromecast (alle Chromecasts die ooit hebben bestaan :) ) te bedienen. Je hebt alleen een tweede apparaat nodig als je de Chromecast met internet wilt verbinden via een mobiele hotspot.

 44. Hallo,

  Ik heb een nieuwe Chromecast gekocht om Caiway multiscreen tv van mijn iPhone naar mijn tv te streamen.
  Het werkt. Echter heb ik geen geluid.
  Bij het streamen van filmpjes van mijn telefoon of YouTube heb ik wel geluid.

  Hebben jullie een oplossing?

  Alvast bedankt!

 45. Ik heb geen voedingsadapter voor de WiFi display receiver ontvangen en mijn tv heeft geen USB aansluiting. Hoe krijgt deze dan stroom? Er zit wel kabeltje aan met aan de ene kant een WiFi ‘knop’ en aan de andere kant USB. … hoe zou ik daar een eventuele adapter aan moeten verbinden?
  Bedankt alvast!

 46. Wij proberen via New Faith Network films te bekijken. Dat lukt op onze telefoon en daar zien we de ondertiteling, maar op de tv zien we geen ondertiteling. Hoe kan dat? Philips smart tv.

 47. heb een oudere beamer zonder HDMI aansluiting. Heb een omzetter gekocht van HDMI naar scart. heb de chromecast in de HDMI aansluiting gestopt en de scart in de ingang van mijn beamer. Kan helaas toch niet chromecasten , klopt dit?

  alvast bedankt
  bart

  1. Ja dat kan kloppen. Ik weet niet wat voor omzetter je hebt gekocht. Maar zomaar van hdmi naar scart gaat inderdaad niet werken omdat hdmi een digitaal signaal betreft en scart analoog. Deze twee kunnen niet zomaar met elkaar communiceren.

 48. Heb iphone 6 en wilde een zelf gemaakt filmpje projectrten op het scherm van een vriend. Hij werkt met chrome cast! Met z’n eigen iphone lukt het om eea te projecteren, maar met mijn iphone lukte het niet! Wat moet ik doen om mijn video te projecteren op het scherm van een vriend? Via chrimecast? Graag advies!

  1. Ben je ook verbonden met zijn wifi netwerk? Daarnaast kun je vanaf je iPhone alleen filmpjes streamen vanuit apps die de chromecast ondersteunen, zoals bijv Youtube. Een film streamen vanuit de standaard foto’s app werkt niet.

 49. Goede morgen,
  Ik wil graag aandelen koersen op mijn tv streamen? Ik heb bijvoorbeeld een app welk ik graag op mn TV wil streamen alleen het simbool zie ik niet terug in de app? Hoe kan ik dit oplossen?

  1. Alleen bij apps die actieve Chromecast ondersteuning bieden verschijnt er een Chromecast symbooltje waarmee je de app naar de tv kunt streamen. Waarschijnlijk heeft jouw huidige aandelen app geen Chromecast ondersteuning. Helaas kun je dan niet de app zomaar naar je tv streamen. Een alternatief kan zijn om een aandelen website naar de tv te streamen vanaf een computer. Dit doe je door een website te openen in de Google Chrome browser, vervolgens klik je op de ‘3 puntjes’ rechts bovenin en klik je op cast. Nu wordt het tabblad naar de tv gestreamd.

 50. Ik heb een internet abonnement onbeperkt 4G op mijn mobiel, daarmee wil ik met chromecast streamen naar de TV.
  Ik heb dus geen wifi, de google home ziet geen apparaat zonder wifi, hoe kan ik dit oplossen?
  Met wifi werkt het prima.

  1. Dat kan alleen met nog een extra telefoon of tablet. Maak een mobiele hotspot op het mobiel met onbeperkt 4G. Verbind zowel de extra telefoon als de Chromecast met de mobiele hotspot. Vervolgens kun je met de extra telefoon de Chromecast bedienen. Op deze manier werkt de Chromecast ook prima, nadeel is dus dat je een extra telefoon of tablet nodig hebt, helaas valt dit niet te voorkomen!

 51. Hallo
  Sinds 2 dagen krijg ik op mijn tv : geen singaal als ik wil streamen vanaf de Chromecast.
  WiFi doet het en de Chromecast reageert opde handelingen tot dat ik wil kijken .het geprobeerd op een andere tv in huis en hier het zelfde.
  Ik kijk tv via delta die zijn wel digitaal gegaan en ik kijk via een humax en een smatcard
  Heeft u een advies?
  Groeten Linda

  1. De overgang op digitale tv bij Delta heeft hier zeer waarschijnlijk niks mee te maken. Je kunt proberen om de Chromecast te resetten naar de fabriek instellingen en daarna opnieuw instellen en verbinding maken.

 52. Ik heb een appartement in Frankrijk waar ik beperkt internet heb van 15gb per maand, ik heb een chromecast2 en een Netflix abonnement bij me thuis, en download dan filmen en series op de laptop die ik dan via de Chromecast op mijn tv (geen smart tv) kan zien, maar ondanks men mij had gezegd dat er dan weinig of geen internetverbruik zou zijn, lijkt mij dat toch niet zo te zijn
  Wat is het internetverbruik om reeds gedownloade Netflix films van de laptop op uw tv te kunnen zien ?

  1. Een HDMI aansluiting is vereist. Een USB aansluiting is niet noodzakelijk. De USB aansluiting wordt alleen gebruikt om de Chromecast van stroom te voorzien echter wordt er ook een stroomadapter met stekker voor het stopcontact meegeleverd.

 53. Ik verblijf regelmatig in een woning in Belgie, waar geen tv-/telefoon- en internetaansluiting meer is. Wel heb ik 4G internetverbinding via mijn mobiele telefoon.
  Kan ik nu wel of niet gebruik maken van chromecast? (Via hotspot van mobiel). Ik heb een iPhone.
  Ik hoor het graag!

  1. De Chromecast gebruiken via een hotspot kan als je naast de mobiele telefoon met hotspot nog een telefoon of tablet gebruikt. Verbindt dan de telefoon en Chromecast met de hotspot. Vanaf de tweede telefoon kun je vervolgens de chromecast bedienen. Je hebt een tweede telefoon/tablet nodig omdat een telefoon niet verbinding kan maken met zijn eigen wifi netwerk.

   Een Chromecast werkt in zn algemeen alleen als het apparaat (telefoon/tablet) waar vanaf je naar de Chromecast wilt streamen verbonden zijn op het zelfde wifi netwerk. Dit geldt ook voor een 4G hotspot.

 54. Ik will de chrome cast gebruiken in een Ruimte waar geen Wi-Fi of internet aanwezig is dus Allen’s streamen vanaf mijn handy
  Kan dit ..?

 55. Ik wil graag live tv kijken in de schuur. In de huiskamer heb ik een horizon box en alles in pakket van ziggo . Ook heb ik ziggo Go op mijn I phone zodat ik overal tv kan kijken op mijn telefoon. In mijn schuur heb ik geen kabels. Dus alles moet draadloos. Wat is de beste oplossing ? Gr

 56. Ik heb een huawei mobiel en daarmee kan ik Mn scherm van Mn mobiel koppelen aan de tv met de chromecast om zo bepaalde apps te laten ziende Mn tv scherm bijvoorbeeld een dart score app. Hoe ga ik Mn iPad ook kunnen koppelen aan Mn tv scherm zodat ik hetzelfde met Mn iPad kan als met Mn mobiel. Gr rik

 57. Wanneer ik een (mini) beamer heb sluit ik deze ChromeCast dus aan op de beamer (en de voeding) en kan ik vanaf mijn iPad ook Netflix films bekijken via de beamer?

 58. Ik vroeg me af als je via je telefoon bijvoorbeeld een film streamt (bijvoorbeeld voor mijn dochter) naar de chromecast, kan ik dan het streamen op de achtergrond laten draaien en intussen andere dingen doen op mijn telefoon?

  1. Ja, van Netflix en YouTube weet ik dat je een film/video kunt laten afspelen en onderhand andere dingen kunt doen op je telefoon. Bij andere apps zal dit zeer waarschijnlijk ook zo werken. De telefoon fungeert dan als een soort afstandsbediening en zorgt ervoor dat de app op de Chromecast wordt geopend en afgespeeld.