Kopen X

Streamen naar een tv scherm met de Google Chromecast

Google ChromecastKopen
Google Chromecast UltraKopen

De Google Chromecast is de beste manier om live televisie, video en meer naar je tv te streamen. Met de Chromecast kun je live televisie, bijvoorbeeld via de ZiggoGo app, maar ook Netflix, Youtube en NPO op een tv scherm bekijken. Je bedient de Chromecast vanaf je telefoon, tablet of laptop. In dit artikel leg ik uit wat de Chromecast is en hoe die werkt.

Wat is een Google Chromecast?

De Chromecast is een klein apparaatje die je in de hdmi ingang van een tv plugt. De Chromecast wordt geleverd zonder externe afstandsbediening in plaats daarvan bedien je de Chromecast met je telefoon, tablet of laptop.

Dit is hem! De nieuwste Google Chromecast (2018).

In combinatie met een telefoon of tablet is de Chromecast vooral handig om populaire video streamingdiensten zoals Youtube, Netflix en Videoland op een groot tv scherm te kunnen bekijken. Naast deze streamingdiensten ondersteunen steeds meer apps de Chromecast. Met de Chromecast kun je naast een tablet of telefoon ook een laptop met de tv verbinden.

Hiermee kun je bijvoorbeeld het beeldscherm van je laptop synchroon weergeven of uitbreiden naar een tv scherm. Handig bij ook bij presentaties en vergaderingen.

Bij het instellen van de Chromecast verbind je de Chromecast met het wifi netwerk waarmee ook jouw iPhone, iPad, Android telefoon of tablet en laptop verbonden zijn. Dit zorgt ervoor je telefoon connectie kan maken de met de Chromecast en jij de Chromecast via je telefoon of tablet kunt bedienen. Ieder apparaat met Chromecast ondersteuning dat verbonden is het met hetzelfde wifi netwerk kan in principe de Chromecast bedienen.

Hoe werkt de Google Chromecast?

De Chromecast werkt als het tv scherm aanstaat en je met de afstandsbediening van de tv de hdmi ingang hebt geslecteerd waarop de Chromecast is aangesloten.

Om bijvoorbeeld Youtube af te spelen op de tv ga je op je telefoon naar de Youtube app en kies je een video. Als de televisie aanstaat zul je in de Youtube app het Chromecast icoontje zien. Zodra je klikt op het Chromecast icoontje verschijnt er een lijst met alle Chromecasts die geïnstalleerd zijn op het wifi netwerk, kies jouw Chromecast en de video zal worden afgespeeld op de tv.

Chromecast icoontje

Ook bij andere apps die je naar de tv kunt streamen met de Chromecast vind je zo’n Chromecast icoontje. Dit geldt ook voor apps op iPads en Android tablets.

Chromecast apps

Naast Youtube kun je nog veel meer apps met de Chromecast op de tv afspelen. Zo kun je met de Chromecast bijvoorbeeld ook Netflix, Videoland, Fox Sports en NPO gemist op je tv kijken.

Naast videostreamingsdiensten werken ook apps als Facebook en Spotify op de Chromecast. Hier vind je een overzicht van een aantal populaire apps die de Chromecast ondersteunen.

Chromecast Ultra

Vanaf de 2de generatie Chromecast bestaan er twee verschillende versie Chroemcasts. De ‘normale’ Chromecast en de Chromecast Ultra. Beide Chromecasts, installeer, werken en bedien je op exact dezelfde manier. Het grote verschil tussen de Chromecast en Chromecast Ultra is de beeldkwaliteit.

De normale Chromecast ondersteund 1080p HD kwaliteit en de Chromecast Ultra gaat tot 4K. 4K beeldkwaliteit is tot 4x scherper dan 1080p HD.

Het is alleen nuttig om de Chromecast Ultra te nemen als je:

 • Een tv hebt die 4K ondersteund, of binnenkort* een 4k tv gaat kopen.
 • Series op Netflix of Videoland in 4K kwaliteit wilt bekijken en je ook een 4K abonnement hebt bij een van de videodiensten.
 • 4K video’s van Youtube op je 4K tv scherm wilt kijken.

*Veel nieuwe televisies die nu worden verkocht ondersteunen 4K.

Chromecast aansluiten en instellen

Chromecast aansluiten
Aansluiten is zo gepiept!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Het voor het eerst aansluiten van de Chromecast doe je aan de hand van de Google Home app die je installeert op je telefoon of tablet. Maar eerst plug je de Chromecast in je televisie.

 1. Plug de Chromecast in je tv

  Steek de Chromecast in een hdmi ingang van je televisie.

 2. Voorzie de Chromecast van stroom via usb of stopcontact

  De Chromecast wordt voorzien van stroom via de usb kabel die je in de tv stopt. Als jouw tv geen usb ingang heeft gebruik je de meegeleverde adapter voor in het stopcontact.

 3. Selecteer de juiste hdmi ingang

  Selecteer met de afstandsbediening van je tv de hdmi ingang waarop de Chromecast is aangesloten. Het opstartscherm van de Chromecast verschijnt nu in beeld.

 4. Download de Google home app

  De Google Chromecast start op op je televisie en verwijst je door naar Chromecast.com/setup. Daar vind je de link naar de Google Play store of AppStore om de Google Home app op je telefoon of tablet te installeren.

 5. Open de Google Home app op je telefoon of tablet

  Na het downloaden van de Google Home app gaat die zoeken naar Chromecast apparaten in de buurt. Klik op jouw Chromecast in de app. Op zowel de tv als in de app verschijnt nu een code, komt die code overeen dan kun je doorgaan en maakt jouw telefoon of tablet verbinding met de Chromecast

 6. Start met casten

  Nu de Chromecast is geïnstalleerd ben je klaar om te streamen naar je tv. Elke app waar je het Chromecast icoontje tegenkomt kun je streamen (‘casten’) naar je televisie.

Verbind je laptop draadloos met de tv via de Chromecast

Vanaf je laptop kun je ook eenvoudig tabbladen, bestanden en je beeldscherm (vanuit Google Chrome) weergeven op je tv met de Chromecast. Indien je Chromecast al is geïnstalleerd krijg je dit snel voor elkaar.

Om je internet browser te kunnen weergeven op je tv moet je gebruik maken van de Chrome internetbrowser.

In dit artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe je vanaf je Windows laptop of MacBook je beeldscherm op tv weergeeft met de Google Chromecast.

Stream vanaf je smartphone naar de tv

Vanaf je Android telefoon of iPhone is het heel eenvoudig om draadloos video en apps te streamen naar je televisie. Youtube video’s, of Netflix films en series kun je eenvoudig afspelen op je televisie.

Wil je weten welke apps op jouw telefoon geschikt zijn om via de Chromecast naar je tv te streamen? Gebruik dan de Google Home app. In de Google Home app zie je welke apps er op jouw telefoon zijn geïnstalleerd die geschikt zijn om te streamen naar je tv.

Kies één van de geïnstalleerde apps en start met het streamen van de app naar de tv. Door op het cast icoontje  te drukken en jouw Chromecast te selecteren.

Met Android telefoons is het ook mogelijk altijd het hele scherm van je telefoon te weergeven op je tv door gebruik te maken van screen mirroring. Met een iPhone is het alleen mogelijk om apps naar de tv te streamen waarbij een Chromecast icoontje staat.

TV kijken met de Chromecast

Via de Chromecast kun je ook live tv kijken. Dit doe je door gebruik te maken van een tv app op je telefoon of tablet. Vanuit de tv app stream je live televisie naar je tv scherm. Een handige oplossing wanneer je tv wilt kijken maar geen tv aansluiting hebt. In dit overzicht zie je welke tv apps je met de Chromecast kunt streamen. Hier lees je hoe je de ZiggoGO app op je tv bekijkt met de Chromecast.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Chromecast gebruiken zonder wifi?

Als er geen wifi netwerk beschikbaar is kun je de Chromecast ook verbinden met een hotspot. Op deze manier kun je toch de Chromecast gebruiken via een 3G of 4G mobiele data verbinding. Om op deze manier je Chromecast te gebruiken heb je wel een extra telefoon of tablet nodig.

 • Eén mobiele telefoon stel je in als mobiele hotspot (tip: gebruik een telefoon met een ruime mobiele databundel).
 • Verbind de andere telefoon of tablet met de mobiele hotspot.
 • Stel nu ook de Chromecast in en gebruik de hotspot als wifi netwerk.
 • Nu beide apparaten (telefoon en Chromecast) verbonden zijn met de wfi hotspot kun je starten met het streamen naar de Chromecast.

Ik heb geen usb aansluiting op mijn tv, kan ik de Chromecast gebruiken?

Ja de usb aansluiting wordt gebruikt om de Chromecast van stroom te voorzien. Maar de Chromecast kan ook van stroom worden gezien met de meegeleverde stroomadapter, hiermee kun je de Chromecast ook gewoon aansluiten op het stopcontact. Een hdmi ingang op je televisie is wel vereist, met een oude tv’s zonder hdmi ingang kun je de Chromecast dus niet gebruiken.

Als je nog niet overtuigd ben van de Chromecast som ik hier graag nog even op waarom de Chromecast zo geweldig is.

TV kijken en streamen met de Chromecast

De Chromecast maakt het heel eenvoudig mogelijk om videostreamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Videoland en Youtube naar je tv te streamen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om tv te kijken via de Chromecast door live tv vanuit de app van bijvoorbeeld Ziggo of KPN naar de tv te streamen. Erg handig als je geen tweede tv ontvanger wilt bestellen of geen tv aansluiting hebt op de plek waar je wil tv kijken.
tv kijken met Chromecast

Welke Chromecast kopen?

Je kunt kiezen uit de normale Chromecast of de Chromecast Ultra. Het verschil is dat de Chromecast Ultra je de mogelijkheid biedt om te streamen in 4K. Hiervoor moet je dus wel een 4K televisie hebben. Klik hier om de normale Chromecast te kopen, en hier voor de Chromecast Ultra.

Werkt de Google Chromecast ook op Apple apparaten zoals een iPhone?

Ja ondanks dat de Chromecast een apparaat is van Google werkt de Chromecast ook op (Apple) iPhones. Er is voor iPhones gewoon een ios app beschikbaar in de AppStore.

Meest gelezen artikelen

279 reacties op “Streamen naar een tv scherm met de Google Chromecast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Devie

  Hallo, Sinds ik google chromecast gebruik ( ik woon in zuid-amerika ) doen mijn tv’s heel erg raar, zoals dat de backlight kapot gaat terwijl ik op de chromecast zit ( heb al 2x laten maken (voorheen nooit last van gehad) of kanalen die wegvallen en ik weer opnieuw moet instellen. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? En of dit wel uberhaupt door de chromecast kan komen? Thank you.

 2. Miranda

  Hoi.
  Ik heb mijn chromecast een keertje ontkoppeld om iets anders op mn hdmi te kijken en nu krijg ik hem niet meer goed aangesloten.
  Ik heb wel geluid maar geen beeld wat moet ik nu doen?
  Mvg miranda

 3. Jane

  Heb een chromecast aangesloten op mijn tv. Kijk naar een video maar er gebeurt niets. Zie geen icoontje om te activeren. Wat doe ik fout.

 4. Theo Benschop

  je moet ook HDMI hebben kan dat ook scart aansluiting

 5. Theo Benschop

  kan je dat niet beter via utp doen

 6. Tim

  Stel nu ook de Chromecast in en gebruik de hotspot als wifi netwerk.

  Via mijn provider heb ik geen inet meer en wil overschakelen naar de mobiele hotspot. Probleem is hoe stel ik de Chrome cast in op een nieuwe Wi-Fi netwerk?
  Dan graag de precieze stappen die ik moet ondernemen. Uitleg door jullie is heel vaag…

 7. Marieca

  Ik woon in België en heb een orange flybox. TV kijken doe ik nu via tv Vlaanderen Digitenne. Deze geeft geen Nederlandse zenders meer. Ik zoek nu een mogelijkheid om deze wel te bekijken.Is Chromecast een mogelijkheid.?

 8. Esther

  ik wil graag een Chromecast aansluiten in mijn vakantiehuis in Frankrijk. we hebben daar internet via glasvezel. wij verhuren ons huis ook. kunnen onze huurders dan ook gebruik maken van de Chromecast?

  1. Theo ✔

   Zodra de huurders ingelogd zijn op het wifi netwerk van je vakantiehuis kunnen zij gebruik maken van de Chromecast.

 9. Shana van der Linden

  Hallo, ben zeer tevreden met de chromecast.
  Had enkel één vraag. Ik wil in mijn slaapkamer ook genieten daarvan. Maar heb daar geen tv aansluiting. Ook het WiFi bereik is niet echt 100 %. Met gsm wel perfect maar vb mijn laptop valt WiFi veel weg.
  Is het mogelijk om via een monitor, tv scherm of pc scherm alleen, wel met hdmi, chromecast te kunnen gebruiken

  1. Theo ✔

   Zolang de monitor beschikt over een hdmi ingang kun je gebruik maken van de Chromecast. Traag internet of slecht internet kan wel een negatief effect hebben op de beeldkwaliteit.

 10. Piet

  Goedenmiddag ik heb een vraag over de chromecast.. De chromecast die ik heb werkt prima via de app op mijn smartphone. Kan ik dezelfde app ook downloaden op de smartphone van mijn vrouw, zodat zij haar eigen telefoon kan gebruiken wanneer zij de chromecast wilt gebruiken?

  1. Shana van der Linden

   Ja dat kan

 11. David

  Hoi,

  Ik heb een oude LG smart TV maar deze heeft geen netwerk kaart. Kan ik dan nog een chromecast gebruiken of niet?

  1. Theo ✔

   Zeker zolang de LG smart tv een hdmi ingang heeft kan dat.

 12. Hans koudenburg

  Kan ik ook t.v. kijken vanaf een smart t.v inplaats van een telefoon of tablet_

  1. Theo ✔

   Ja dat kan ook.

   1. Isabelle

    Beste, Dus als ik het goed begrijp kan ik dan vb wat wij in onze woonkamer op de tv bekijken via de Chromecast ook bekijken op een andere tv in de slaapkamer of niet? wij maken nl gebruik van een app om tv te kijken (smart stb), kunnen wij deze dan zo doorsturen naar de tv in de slaapkamer of niet? mvg

 13. Khadija

  Hoi, werkt de chromekast ook op een tv die geen internet heeft?

  1. Theo ✔

   Ja de Chromecast beschikt zelf over een wifi ontvanger.

 14. Esther.

  Ik ben op vakantie in Zeeland, in de mobiele bungalow staat een smart tv en is wifi aanwezig. Ik wil nu mijn Google chromecast aansluiten op de tv maar deze connect niet met elkaar, er vind geen verbinding plaats via wifi. De chromecast gebruik ik anders thuis en op een ander wifi adres, heeft dat er iets mee te maken?

  1. Theo ✔

   Je zult de Chromecast opnieuw moeten laten zoeken naar het wifi netwerk van de mobiele bungalow.

 15. we heijdenrijk

  Hallo
  Hoe kan het dat het streamen gewoon doorgaat terwijl mijn telefoon uit staat bv ik start Ziggo sport op via Wi-Fi kijk F1 zet vervolgens de telefoon uit en het streamen gaat geeoon door gaat het dan via de router ??
  Greetz erik

  1. Theo ✔

   De Chromecast staat direct in verbinding met het internet en de telefoon wordt eigenlijk alleen gebruikt als afstandsbediening. Vandaar dat de Chromecast gewoon doorgaat met streamen als je de telefoon uitzet.

 16. Arjo

  Mijn oudere Philips TV heeft alleen de oudere HDMI aansluiting (voor connector met pinnetjes wit ). Anders heeft hij ook SCART aansluitingen.
  Is deze ook bruikbaar om chromecast aan te sluiten??

  1. Theo ✔

   Nee voor het gebruik van de Chromecast moet je tv beschikken over een (moderne) hdmi ingang.

 17. Dewi

  Goedemiddag!

  Ik heb op mijn tv maar één HDMI aansluiting zitten! Nu heb ik een chromecast gekregen en die wil ik ook aansluiten! Kan ik mijn Humax kastje (om tv te kijken) en mijn chromecast samen op één splitter instaleren op dezelfde HDMI ingang? Of kan ik hem dan niet instaleren?

  Of is er iets zodat ik van mijn chromecast, van de HDMI naar een USB kan zetten?

  Groetjes

  1. Theo ✔

   Je kunt dan het beste gebruik maken van een hdmi switch. Echter moet je dan alsnog elke keer dat je gebruik wilt maken van de Chromecast met een knopje op de switch de juiste hdmi poort selecteren. Ik weet niet of dat meer moeite is dan een kabel verwisselen. Helaas weet ik niet of er een geschikt apparaatje is waarmee je de Chromecast op de usb poort kan aansluiten.

 18. Alex de vries

  Hoe kan ik foto’s of video’s vanuit mijn galerij op mijn smartphone streamen naar mijn tv.

  1. Theo ✔

   Dat hangt van je telefoon af. Met een Android kun je eenvoudig je telefoon scherm casten naar de Chromecast. Met een iPhone wordt het lastiger om foto’s te streamen naar de Chromecast en zou ik eerder het gebruik van de Apple TV aanraden.

   1. Lara

    Hoi, als je de Google Foto’s app downloadt, kun je gewoon je foto’s vanaf je Apple-product ook casten!

 19. Rachel

  Kan je de chromecast aansluiten op een computerscherm waar een hdmi aansluiting zit en dan vanaf je telefoon streamen naar het computerscherm?

  1. Theo

   Nee helaas gaat dat niet werken op die manier.

 20. Kaylee Van weel

  Kan ik het ook zonder telefoon of laptop en tablet

  1. Theo ✔

   Nee je hebt altijd een telefoon, tablet of computer nodig om de Chromecast te bedienen.

 21. Schweppes

  Hallo Bertus,

  Ik vermoed dat je de chromecast op de camping moet verbinden met een 4g netwerk of de Wi-Fi van de camping, daar verbind je je telefoon vervolgens ook mee zodat ze op hetzelfde netwerk zitten.
  Hij denkt nu dat hij nog bij je thuis is maar kan het Wi-Fi netwerk niet vinden.

  Succes

 22. Theo

  Als ik een hotspot maak van mijn mobiel gebruikt de chromecast dam ook mijn bundel als ik opgeslagen series van Netflix stream? Zo Ja hoeveel ?

 23. Bertus

  Thuis lukt het streamen wel maar bijv op de camping niet.
  Wat moet ik doen zodat ik op de camping ook tv kan kijken met dezelfde chromecast

 24. Bertus

  Thuis Kamil wel streamen naar de tv, maar bijv op de camping lukt het niet.
  Wat moet ik doen om dit mogelijk te maken? Alvast bedankt

 25. Margret van der Meer

  Ik wil chromecast gebruiken net een iPhone en iPad. Ik vraag mij af welk wachtwoord ik moet opgeven?! Is dit het Google wachtwoord??

 26. Karper

  Ik heb een televisie zonder internet, ik heb wel WiFi in huis. De chromecast wordt niet gevonden door de app. Is het überhaupt wel mogelijk als de tv geen internet heeft?

  1. Margret van der Meer

   Ja want de chromecast maakt van jouw TV een smart TV.
   Mijn tv op de slaapkamer heeft ook geen internet en met chromecast kan ik alles net behulp van mijn iPhone kijken.
   Groetjes
   Margret

   1. Jaap

    nee, dat kan niet.
    De chromcast dongel maakt gebruik van Wifi.
    Je zult daarom eerst een netwerk moeten maken via internet-wifi of telefoon-internet.
    Uw tv heeft heeft dan weliswaar geen internet maar uw chromcast is verbonden via internet-wifi.

    1. Jaap

     @ Margret van der Meer
     Uw antwoord heb ik denk ik verkeerd geïnterpreteerd.
     Het kan zolang de chromecast verbinding een met internet verbonden wifi-netwerk is.
     Als je een wifi-netwerk hebt zonder internet verbinding dan kun je chromecast niet installeren.

 27. Nienke visser

  Stel ik stream netflix vanaf mijn telefoon via chromecast naar de tv.
  Kan ik dan gewoon mijn film kijken bijvoorbeeld whatsapp gebruiken zonder dat dit beeld in mn tv beeldscherm komt?

  1. Jorrit

   Ja hij geeft alleen je Netflix of wat je streamt weer op je fv

 28. Jessica

  Ik heb twee tv’s, maar één google chromecast ultra. Kan deze twee tv’s bedienen? Mvgr Jessica

 29. Phil

  Verbruik je de data van je telefoon als je aan het casten bent

 30. Jannie

  Ziggo go programma’s van een dag eerder bekijken, werkt bijna nooit met chromecast….dan staat er dat er dat chromecast niet toegestaan is, of “ helaas is het niet mogelijk etc hoe kan ik dit oplossen?

 31. Thomas

  Ik wil chromecast gebruiken via mijn telefoon zonder wifi

  1. Jorrit

   Je moet altijd op je wifi zitten, anders gaat het van je data bundel af

 32. Tonny

  ik heb een panasonic TH-37pv7f maar chromecast werkt niet, je krijgt geen code in beeld.

 33. Henk

  Ik zit te zoeken hoe ik in Duitsland mijn Cromecast aansluit om mijn eigen TV kanalen te kijken

 34. bert n

  Hallo wij hebben een Chromecast van google verbonden met een i Phone
  hij kan streamen, maar als we de caiway app op starten gebeurt er niks
  de een zegt het werkt niet en een ander zegt dat werkt prima
  doen we iets fout?

  1. Theo ✔

   De Caiway app zou inderdaad moeten werken met de Chromecast.

 35. Hostyn Filip

  Welke app, liefst gratis, kan ik gebruiken om web video’s vanaf mijn iPhone naar mijn tv te streamen ?
  Ik heb een samsung en een sony tv, allebei aangesloten met elk een google chromecas

  Thuis zijn beide chrome casts verbonden met mijn wifi. Als ik een chrome cast mee doe op reis, hoe ga ik dan te werk om de chrome cast met een ander wifi netwerk te verbinden ?

  1. Theo ✔

   Je zult dan de Chromecast opnieuw moeten installeren zoals je dat thuis ook hebt gedaan.

   1. Hostyn Filip

    Thx Theo !

 36. Kitty

  Kun je met 4g op je mobiel via hotspot ook tv kijken op een alphatronic smart tv? En zo ja hoe?

  1. Theo ✔

   Ja dat wordt hierboven in het artikel ook uitgelegd.

 37. Jeroen

  Kan ik met mij 4G of een hotspot(van een ander) gebruiken maken van de chromecast?

  Gr

  1. Theo ✔

   Ja dat kan.

 38. Adrie

  Waar om werk het in huis wel Ben op de camping zelfde tv zelfde Crome cast maar kan er niets op krijgen alleen mooie foto,s.

  1. Theo ✔

   Dat heeft waarschijnlijk met de wifi van de camping te maken. Gedeelde wifi netwerken veroorzaken vaker problemen in combinatie met een Chromecast.

 39. Wim

  kan ik google cromecast ook gebruiken met mijn windows 10 laptopW

  1. Theo ✔

   Ja als je Google Chrome (webbrowser) installeert op je windows 10 laptop dan kan dat.

 40. Martin

  Hoeveel data verbruikt een chromecast als je in frankrijk tv wil kijken.
  Is een prepaid kaart van 30 Gig dan voldoende voor 1 maand.
  Hoeveel uur per dag kan er dan tv worden gekeken?

  1. Theo ✔

   Dan kan er ongeveer 1 uur per dag tv gekeken worden.

 41. Jan Dirkx

  Kan ik de chromecast ook gebruiken als ik een opgenomen Netflixfilm van mijn tablet naar de TV wil streamen? Eigenlijk heb ik dan geen internetverbinding nodig, omdat de film immers op mijn tablet staat. Dit bespaart mij dan data.

  1. johan

   l.s

   dan zou ik een usb kabeltje kopen die kun je zo van je laptop in de tv steken en klaar

   groet Johan

 42. Ton

  Ik krijg op mijn tv een smal beeld
  , zoals op telefoon
  Hoe krijg ik dit aangepast?

 43. Henk Bijenhof

  Ik kan met mijn iphone 6 geeft geen mirror, wel youtube en netflix.
  Hoe koppel ik mijn iphone zodat de beelden van mijn telefoon worden weergegeven op de tv.

  Mvg,
  Henk

 44. Rob

  goedemorgen ik zou willen weten of het mogelijk is om met 1 telefoon tegelijkertijd 2 chromecast te gebruiken zodat ik op 2 schermen hetzelfde zie

 45. jan

  mijn Chromecast geeft mn oude netwerk aan die ik lang niet meer heb

 46. jan

  heb een Chromecast in een tv zitten en google home ziet m niet

 47. Nick

  Hallo, ik wil graag films vanuit mijn pc streamen naar de Tv, alleen heeft mijn pc geen ingebouwde Wifi ontvanger, is het een oplossing om met een Wifi dongel in de pc wel te kunnen streamen naar de Chromecast?

 48. San

  Is er een chromecast die zonder wifi werkt of een ander apparaat die je kan kopen waarvan je alleen internet kan gebruiken van je telefoon en naar je televisie kan versturen

  1. Chris

   Hallo San
   Nee niet zonder WiFi maar
   Nieuwe Chromecast krijgt Bluetooth en verbeterde wifi-verbinding.
   Maar Google is niet de enige er, zijn diverse HDMI Sticks in omloop maar ook kleine computertjes. Zoals Raspberry of Ardino en meer die je zelf programmeert en 1001 en 1 dingen mee kunt doen. Zie Youtube.com: explainingcomputers

 49. Lou

  Moet je internet provider hebben om crome cast te gebruiken

  1. Theo ✔

   Je hebt inderdaad wifi nodig om gebruik te maken van een Chromecast.

  2. Chris

   Nee wel een Wifi verbinding op je telefoon

 50. J.G.M.Janssen

  Kan ik met een smartphone of laptop en Chroomcast Ziggo kijken in het buitenland. Dan bedoel ik zonder VPN account. Wordt beweerd door Ziggo. Mijn vraag hoe zit dat?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan binnen de EU. Buiten de EU heb je wel een VPN nodig.

  2. Chris

   Als je ziggo (via de App) op je telefoon/Tablet/Laptop hebt dan kun je die ook streamen

 51. Chs

  Als ik live televisie stream via wifi en de iphone en vervolgens kom ik met de iphone buiten de wifi zone (dus 4g) is dan sprake van mb verbruik?

  1. Theo ✔

   Bij gebruik van de Chromecast vebruik je dan geen mb’s . Al kijk je op je telefoon zonder Chromecast verbruik je inderdaad mb’s.

 52. Jannos

  Kunt u mij in stappen uitleggen hoe ik via hotspot telefoon naar tablet, verbinding kan maken met een chrome cast
  Het is mij helaas niet gelukt
  Wel via wifi

  gr
  Jan

  1. Theo ✔

   – Creëer een hotspot op je telefoon of tablet.
   – Verbind een tweede telefoon of tablet met de hotspot
   – Gebruik die tweede telefoon of tablet om je Chromecast in te stellen en met de hotspot te verbinden.
   – Stream met de tweede telefoon Youtube, Netflix of wat dan ook naar de Chromecast.

 53. Jannie

  Als ik via mijn mobiel stream naar de Chromecast om tv te kijken kan ik dan ook b.v gewoon op Instagram op mijn mobiel? Ik bedoel dus, stel dat mijn man de Tour de france wil bekijken en de Chromecast is op mijn mobiel geïnstalleerd kan mijn man dan via de Chromecast tv kijken en kan ik dan mijn mobiel gewoon gebruiken voor andere dingen? Of kan ik mijn mobiel niet gebruiken zolang er gestreamd word via mijn mobiel?

  1. Theo ✔

   Ja dan kun je daarnaast gewoon je mobiel blijven gebruiken voor andere dingen.

 54. Henk

  Kan niet meer van lenovo laptop naar Samsung tv streamen. Krijg steeds op tv te zien ‘naar bovenste map’ en zo blijf ik in een kring ronddolen

 55. Jacobus

  Als ik bijvoorbeeld op een camping zonder wifi Chromecast wil gebruiken zonder wifi, zoals hierboven beschreven: door Chromecast te verbinden met een hotspot.
  Dan is mijn vraag hoeveel extra kosten hiermee gemoeid zijn??? Stel ik wil een middag Tour de France zien….Ik heb zelf geen idee…

  1. johan

   l.s

   Ja dat is als je geen onbeperkt abonoment hebt een dure aangelegenheid.
   Via ziggo go app 1uur kijken is ongeveer 1 gig data .
   Dus de toer is 4 /5 uur per dag is 5 gig data .
   Zelfs met onbeperkt internet van tele 2 is dat net te doen .(onbeperkt is namelijk 5 gig per dag)

   groet Johan

 56. Schutte

  Kan ik ook via de usb poort op de tv bestanden op een sticky zette?

 57. Roy

  Als je een 4k tv hebt, moet je dan een chromecast ultra gebruiken of kan je ook de gewone chromecast inpluggen?

  1. Theo ✔

   De gewone Chromecast werkt dan ook, alleen kijk je dan niet in 4k.

 58. Anka Derksen

  Hallo

  Vraag moet je voor ieder tv een chromecast aanschaffen of is 1 voldoende voor meerderde tv’s aan te sluiten?

  1. Theo ✔

   Eén Chromecast is bedoelt voor een tv.

 59. teckmans nadine

  heb een chromecast aangekocht voor tv, maar krijg netflix niet geinstalleerd.

  1. Theo ✔

   Wat lukt er precies niet?

 60. lynn

  de chromecast is aangesloten op het scherm en werkt perfect, maar nog 1 vraagje: wanneer ik het geluid van het scherm via mijn draadloze Bose box wil luisteren, werkt dit niet. Is dit normaal of gaat dit gewoon niet samen ?

 61. Willie

  Kan de chromecast op elke tv?

  1. Theo ✔

   De Chromecast kun je aansluiten op elke tv met hdmi aansluiting.

 62. cobyvanberkel

  Ik wil vis iPad op tv kijken met Apple tv kastje

  1. Theo ✔

   In dit artikel lees je meer over tv kijken met een Apple tv.

 63. Paul van Acker

  Gebruik je met het afspelen via Chromcast van vooraf opgenomen films internetbundels?
  De films zijn niet al gedownload op mijn telefoon.

 64. Hedwig

  Moet/kan ik de Chromecast ook nog beveiligen, of is het altijd een “open verbinding”

  1. Theo ✔

   Iedereen die toegang heeft tot dezelfde wifi verbinding kan de Chromecast bedienen. Je kunt de Chromecast niet speciaal beveiligen.

 65. rein

  krijg alleen beeld op tv maar geen audio via chromecast.

  1. Theo ✔

   Welke app wil je streamen?

 66. Tonkoole

  Kan ik ook streamen van mijn telefoon zonder wifi maar met mobiele data zoals 4G

  1. Theo ✔

   Nee dit is niet mogelijk.

 67. kevin

  ik wil met Chromecast een ppt op mijn tv weergeven

  1. Theo ✔

   Lees even de aanwijzingen op deze pagina. Je kunt je laptop scherm delen naar de Chromecast.

 68. monique

  wij willen onder onze overkapping tv kunnen kijken maar hebben daar coax verbinding/kabel
  hoe zouden we dan tv kunnen kijken
  wij zijn bij ziggo

  1. Theo ✔

   Indien je ook goede en stabiele wifi hebt onder de overkapping kun je in plaats van de coax kabel ook gebruik maken van Ziggo Go en de Chromecast. Daarnaast kun je ook een (lange) coax kabel trekken naar de overkapping, maar dat is misschien minder aantrekkelijk.

 69. Rob hendriksen

  Ik heb alles aangesloten zoals het moet maar er staat telkens aan het eind “er is iets fout gegaan” wat te doen?

  1. Theo ✔

   Dat kan meerdere oorzaken hebben ik zou hier een kijkje nemen.

 70. Wim

  Op de camping is gratis wifi. Mijn iPad is daarmee verbonden, door de website van de camping te openen. Er is geen wachtwoord nodig. Bij het installeren van de chromecast kom ik vervolgens steeds op het probleem, dat ik moet verbinden met het netwerk, door een wachtwoord op te geven. Maar dat is er niet. Ik krijg dus steeds de boodschap dat de chromecast geen verbinding kan maken. Hoe kan ik dit oplossen? Ik heb al van alles geprobeerd.

  1. johan

   l.s

   de meeste “openbare”netwerken blokeren deze dienst ,omdat “het netwerk anders
   te zwaar word belast. dus dit werkt bijna nergens (1 uur tv = 1 gigabite (ziggo)
   De app van ziggo denkt namelijk als je een hotspot(op een telefoon) hebt aangemaakt, dat
   de volgende apparaten zoals chromecast en bv tablet met ziggo go app in een vast
   netwerk zitten en dus niet bezuinigt op gebruikte data zoals hij dit wel doet bij dezelfde app
   rechtstreeks op de telefoon of tablet via 4G

   groet johan

 71. Gerda

  ik wil graag mijn chromecast via pc afspelen maar die is niet op wifi aangesloten alleen met kabel ,
  welke kabel of draad heb ik nodig om wel op wifi met mijn computer te komen en zo dus wel kan afspelen ?

  1. Theo ✔

   Helaas is dit bedraad niet mogelijk. Je zult de pc echt met wifi moeten verbinden.

 72. Diny Brouwer

  Kan ik een livestream die niet via YouTube gaat op mijn tv zien?
  Ik heb een Chromecast.

 73. Roel gijsbers

  Hallo kan ik meerdere chromecast apparaten op een tablet installeren. Grt Roel

  1. Theo ✔

   Ja dat kan. Je kunt meerdere Chromecast op hetzelfde netwerk installeren en met dezelfde tablet gebruiken. Bij het installeren kun je de Chromecast een andere naam geven. Als je dan wilt gaan casten kun je bijvoorbeeld kiezen of je wilt streamen naar Chromecast Huiskamer, Slaapkamer of zolder.

 74. siegelinde mergan

  beste,

  Als ik geen signaal binnen krijg via kabel of draadloos. Hoe werkt dit dan?
  Is er een provider nodig?

  1. Theo ✔

   Ja je hebt altijd een tv app, Netflix abonnement of de Youtube app nodig om iets naar de tv te streamen met de Chromecast.

 75. Joop

  Als ik een film wil casten van mijn tablet naar mijn tv welke internet snelheid heb ik dan nodig

 76. Paul

  Als ik via 4g. TV wil kijken moet ik een code invoeren? Wat is die code?

  1. Theo ✔

   Waarschijnlijk zul je dan moeten inloggen op de tv app van je tv provider.

 77. Erwin

  Als ik een gedownloade film van Netflix stream naar de chromecast ,kost dat mij net zoveel mb als wanneer ik dat zonder download . Hoe kan dan?

  1. Theo ✔

   Dat kost inderdaad net zoveel mb. Elke keer wanneer je iets streamt met de Chromecast, geef je de Chromecast de opdracht om de film vanaf Netflix af te spelen. De film komt dus niet van je telefoon maar gaat vanaf Netflix servers naar de Chromecast.

 78. Hans

  kan ik met de chromecast ook gewoon browsen met Google Chrome via mijn mobiel (Samsung J5)?

  1. Theo ✔

   Dat kan door op je Android telefoon naar instellingen te gaan > verbonden apparaten > de Chromecast selecteren.

 79. toon

  Kan je chromecast ook op een sattelietontvanger aansluiten met hdmi. De tv heeft dit niet maar mijn topfield ontvanger wel

  1. Theo ✔

   Ik heb dit niet eerder geprobeerd maar ik denk niet dat het gaat werken.

 80. Esmee

  Heb je een smart tv nodig voor de chromecast?

  1. Monique

   Nee, wij hebben geen smart tv en het werkt prima

 81. a.ojers

  kun je op 2 tv’s verschillende dingen bekijken als je per tv een chromecast aansluit?
  ( bijvoorbeeld op de ene tv iets van YouTube en op de andere tv Netflix)

 82. Angela

  Moet ik wifiversterker hebben voor te verbinden met de chromecast? Ik wil zonder wifi Netflix kijken?

 83. Theo

  Ik wil in de camper tv kijken met de chromecast.
  Ik wil dat met 4g
  Thuis met WiFi doet hij het wel maar met 4g in de camper niet.
  Kunt u mij helpen?

 84. Plien

  Ik krijg het niet voor elkaar mijn telefoon als hotpsot voor de chromecast in te stellen

  1. Monique

   Je het hiervoor even 2 telefoons nodig schijnbaar.
   Eerst eentje waar je data op hebt en dus gebruikt als hotspot. Deze telefoon gebruik je om de chromecast mee te installeren.
   Met de tweede telefoon maak je dan verbinding via de hotspot.
   Het schijnt dat als je alles ingesteld hebt je de 2e telefoon niet meer nodig hebt.
   Wel even in de gaten houden wat het verbruik in mb is……

 85. Maarten

  Kun je ook gewoon via de kabel kijken zonder cromekast kijken?

 86. Wim Kloonen

  Chromecast icoontje op tv en op tablet, wanneer ik een film wil zien blijf ik het beeld van chromecast zien en het icoontje op het tablet beweegt.

 87. de clercq rudi

  sinds enkele dagen kan ik via mijn laptop cromecast niet meer verbinden met mijn tv ,op het tv scherm verschijnt dat ik moet verbinden met mijn telefoon maar die heb ik niet vroeger was dat geen probleem met mijn laptop wat is er veranderd.groetjes rudi

 88. F.tax

  Ik wil met 1 telefoon een hotspot maken en met dezelfde telefoon tv kijken , maar heb vaak problemen om dan verbinding te krijgen, wat is hiervoor de beste methode om de verbinding tot stand te brengen.
  Meestal werkt hij wel , maar duurt vaak lang voordat ik de juiste volgorde heb en er een icoontje verschijnt op mijn tv app op de telefoon.

 89. Duke

  Ik heb een oude crhomcast.kan hem zonder internet of Wi-Fi gebruik?Met vriendelijke groet
  Duke

 90. Dick Steenbergen

  Na ca 60-65 minuten kijken van npostart via de chromecast gaat het beeld stil staan en draait er een cirkeltje links onder aan het scherm. De aflevering is dan nog niet afgelopen. Verder afspelen lukt dan niet meer. Bedien de chromecast via een tablet. Wat kan ik hieraan doen?.

 91. Greet

  Ik wil van tv naar tv streamen heb er een chromecast in zitten

  1. Theo ✔

   Dan heb je twee Chromecasts nodig, dan kun je streamen naar alle twee de tv’s.

 92. Jan Wilmaerts

  Kun je de chromecast (die in België op de huis-tv aangesloten en geïnstalleerd is) ook meenemen op vakantie in het buitenland en daar inpluggen op de tv aldaar? Moet de chromecast daar dan opnieuw geïnstalleerd worden?
  Dank alvast voor de info.

  1. Theo ✔

   Ja dat kan. Dan moet je de Chromecast inderdaad opnieuw instellen op het wifi netwerk op je vakantie bestemming.

 93. Raymond

  Kan ik mijn Chrome cast ook gebruiken via een hotspot op mijn iPhone

  1. Theo ✔

   Ja dat kan. Zie deze reactie.

 94. richard

  ik heb nu een chromecast maar wil het nu via 4g doen en niet via wiff kan dat

 95. pieter

  Chromecast met laptop gaat dat ook?

  1. Theo ✔

   Ja dat lees je ook in dit artikel.

 96. Piet

  Ik wil op een camping streamen met 4 g is dit mogelijk?

  1. Theo ✔
 97. Leo

  Ik wil alleen tv kijken via een chromecast. Heb ik dan toch nog een KPN op Ziggo abonnement nodig.?
  Wat heb ik hiervoir nodig.
  Mvg Leo

  1. Theo ✔

   Dat hoeft niet perse. Je kunt ook een abonnement nemen op bijvoorbeeld Nlziet. Uiteraard heb je nog wel internet nodig.

 98. Hans

  Hoeveel gig kost een avond tv kijken.

  1. Theo ✔

   Lastig te zeggen het verbruik varieert van 0,5 tot 1,2Gb per uur.

 99. Han

  Chromecast aangesloten op tv , werkt prima via mijn tablet (Ziggo Go). Nu wil ik een tweede Chromecast aanschaffen voor een tweede tv. Kan ik dan op beide tv’s verschillende zenders bekijken op hetzelfde moment?

  1. Theo ✔

   Ja alleen dan heb je nog wel een extra tablet of telefoon nodig waarmee je de tweede Chromecast aanstuurt.

 100. Leendert

  Chromecast 2 iPhone 7 via eigen hotspot installeren. Heb het geprobeerd maar het lukt niet

 101. Mirjam de Vries

  Goedenavond,

  Wij hebben chromecast geinstalleeerd maar krijgen alleen de screensaver in beeld

 102. Mirjam de Vries

  Goedenavond, chromecast geïnstalleerd maar krijgen alleen de screensaver te zien

 103. Tom

  Is het mogelijk om via 4g te streamen met mijn iphone naar tv?

  1. Theo ✔

   Nee, zowel de Chromecast als je iPhone moet verbonden zijn met een wifi netwerk of mobiele hotspot.

 104. Mieke

  ik kan maar met 1 telefoon streamen , als ik die van mijn partner gebruik moet ik een extra abonnement nemen van 9 euro per maand , klopt dat wel ?

  1. Theo ✔

   Nee dit klopt niet meerdere telefoons kunnen naar dezelfde Chromecast streamen (niet tegelijkertijd).

 105. Karim

  Kan je ook mee internetten en google

 106. Mieke

  Goede avond, kan ik ook twee gmail accounts aanmelden op mijn chroomcast?

 107. Rene

  Hoi, ik zit op een camping en wil graag mijn chromecast gebruiken. Maar dt lukt niet. Dat komt omdat ik maar, 1 WiFi ticket per apparaat tegelijk kan gebruiken.

  1. Theo ✔

   Dan wordt het erg lastig om gebruik te maken van de Chromecast.

 108. Theo

  Verbinding Chromecast met laptop is niet mogelijk lijkt me? Hebt u een idee?

  1. Theo ✔

   Ja dat is wel mogelijk en hier staat beschreven hoe.

 109. jose

  Hoe sluit ik mijn samsung S9 aan op de beamer?

  1. Theo ✔

   Je kunt de Chromecast gewoon aansluiten op de beamer, dit werkt op dezelfde manier zoals je ook een Chromecast aansluit op de tv. Hoe dat gaat lees je in het artikel hierboven.

 110. daph

  Ik heb een google chromecast maar nu lukt het niet om te verbinden met videoland en spotify maar met youtube wel..

  Wat doe ik fout?

  1. Theo ✔

   Dat is inderdaad raar, ik heb geen idee waar dat aan ligt. Je zou het opnieuw kunnen proberen nadat je Videoland en Spotify hebt verwijderd en weer geïnstalleerd..

 111. Anita Jager

  Op vakantie zitten wij in Spanje in een appartement met 10mB internet. Is dat genoeg om TV te streamen via onze iPhone? We hebben het al eens uitgeprobeerd in een ander huis en daar werkte het allemaal prima, maar daar was supersnel internet aanwezig.

  1. Theo ✔

   Ja met een internetsnelheid van 10 mb kun je prima gebruik maken van de Chromecast.

 112. Nicol

  Ik wil Caiway multiscreen casten, maar kom er niet uit.

 113. beatriz

  ik heb mijn google crome geinstaleerd maar doet niks en krijg geen icoontje bij me apps

 114. Karel

  Heb chromecast op mijn beamer Epson eh tw 650, werkt prima.
  Echter het geluid komt nog steeds uit de beamer, heb multiroomsysteem van Samsung met drie verschillende speakers. Is er een mogelijkheid om multiroom gelijktijdig te streamen van chromecast naar beamer? Graag hoor ik van u.

  1. Theo ✔

   Nee helaas is het niet mogelijk om video en audio op te splitsen en video naar de beamer te streamen en audio naar een multiroomsysteem. Eventueel kun je wel je laptop scherm casten naar je Chromecast (scherm delen) en de audio in eerste instantie op je laptop afspelen. Als je dan je laptop weer met een audio kabel verbindt aan de multiroom wordt het geluid daarop afgespeeld. Ik weet niet of dit een echt goede oplossing is en of het beeld en geluid goed gesynchroniseerd blijven.

 115. langenberg

  Kunnen foto van de pc zo na de pc gestuurd worden met chromecast om zo met beeld te zien zijn

  1. Theo ✔

   Als je je afvraagt of het mogelijk is om foto’s van de pc naar de tv te casten dan is het antwoord daarop ja. Lees er hier meer over.

 116. Henk Nooter

  Kan ik via de hotspot op mijn telefoon streamen naar mijn TV op de boot, zonder wifi van buiten?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan, zie ook het kopje “Chromecast gebruiken zonder wifi” in het bovenstaande artikel.

 117. Jacques

  Kan ik de Chromecast ook in het mijn appartement in het buitenland gebruiken?

  1. Theo ✔

   Zeker als je daar gewoon wifi hebt dan kan dat.

 118. Jacques

  Hoeveel mb heb ik minimaal nodig om met de Chromecast naar mijn tv te streamen?

  1. Theo ✔

   Welke internet snelheid in mb/s je nodig hebt hangt af van welke app je met de Chromecast wilt streamen. Voor Netflix is de aanbevolen internet snelheid 5 mb/s voor het bekijken van video’s in hd. Voor Youtube en andere video streaming services zal dat ongeveer hetzelfde zijn. Met een snelheid vanaf 1,5 mb/s zal streamen ook werken maar is de kwaliteit minder.

 119. Helen

  Ik heb de Chromecast geinstalleerd maar het lukt mij helemaal niet om te casten…?

 120. Marcel

  Ik heb Chromecast via mijn android telefoon en google home ingesteld.
  Moet mijn partner nu op haar telefoon ook google home installeren om de Chromecast te kunnen gebruiken ?

  1. Theo ✔

   Nee dat hoeft niet. Wel moet zij met haar telefoon ook verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk als de Chromecast.

 121. Joop

  Kan via chromecast wel kijken naar wat eerder is geweest maar kan geen live tv kijken wat kan ik daar aan doen

 122. John

  Kan ik met Chrome-cast ook zien wat nu live uitgezonden wordt op bijvoorbeeld
  Nederland 1 ?

 123. pieter

  heb chrome cast op tablet , ik het ook op de laptop zetten??

 124. Anoniem

  Ik heb me dongel op de tv aangesloten ben je dan verplicht internet nodig via een router? Of kan je ook via internet van je abonnement van je mobiel gebruik maken en dan streamen?

  1. Theo ✔

   Je kunt de Chromecast ook aansluiten op een mobiele hotspot. Maar dan moet je een tweede mobiel ook verbinden met die hotspot om de Chromecast te kunnen bedienen.

 125. Dp

  Kan ik vrt kijken via Chromecast?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan door de VRT NU app op je smartphone of tablet te downloaden. Na het openen van de app klik je op het Chromecast icoontje en wordt VRT gestreamd naar je tv met de Chromecast.

 126. Herman

  Kan ik mijn Mac ook met TV verbinden via Chromecast Ultra in plaats van de duurdere Apple TV ?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan. Gebruik dan de Chrome webbrowser om je beeldscherm te “casten” naar de tv. Ook kun je dan Youtube en Netflix streamen naar je tv. Ook als Mac gebruiker heb je dus niet persé een Apple TV nodig om je laptop/computer draadloos te verbinden met de tv.

 127. Donja

  Nou ben overgestapt van iPhone naar Android… Ik sloot mijn Apple tv altijd aan op mijn hotspot want ik heb geen wifi thuis… Maar dit gaat kennelijk niet met Chrome. Ja of je moet de luxe hebben 2 telefoons te hebben . ? Zwaar teleurgesteld

 128. Hans

  Hallo ,
  Mijn vriendin wil met haar Samsung S8 Fit Channel streamen naar de Chromecast, dit lukt maar na ongeveer 10 minuten valt het programma stil.
  Dan moet ze haar mobiel weer uit standby halen.
  Is hier een oplossing voor?

 129. Lesley

  Hoi!
  Als je een chromecast aanschaft, betekent dit dan dat je deze alleen kunt gebruiken met een laptop of mobiel in de buurt? Dus elke keer als je dan zeg maar tv wil gaan kijken moet je bijv. eerst je laptop aan doen? Lijkt me een beetje onhandig

  1. Theo ✔

   Dat klopt inderdaad. De Chromecast bedien je met laptop, mobiel of tablet. Omdat je via je telefoon makkelijk en snel bijv Youtube en Netflix opent met een app werkt dit juist makkelijk. Daarnaast draagt bijna iedereen z’n telefoon constant bij zich en staat die vrijwel altijd aan. Mocht dit bij jou niet het geval zijn en vind je het onhandig dan kun je als alternatief voor de Chromecast een Apple TV overwegen. Die kun je namelijk ook bedienen met een meegeleverde afstandsbediening.

 130. Raoul

  Hallo, ik heb wel wifi verbinding maar geen smart TV werkt een chromecast ook op een tv die geen smart TV is?

  1. Theo ✔

   Zeker, juist voor mensen zonder smart tv is de Chromecast een uitstekende oplossing. Met een Chromecast maak je van je ‘gewone’ tv als ware een smart tv.

 131. Martina

  Kan men ook Utopia 2 livestreams kijken via telefoon naar tv?

  1. Theo ✔

   Dat kan als je Utopia kijkt via de tv app van je tv & internet provider of gebruikt maakt van een service zoals NLziet.

 132. Yvonne

  Ik heb een vraagje ik heb de Chromecast gisteravond nog gewoon gebruikt en als ik de tv aanzet zie ik ook dat die het doet je zie de begin foto. Maar als ik dan via je telefoon wil gaan streamen b.v Ziggo app en Netflix app dan zie je dat icoontje niet .
  Nou is mijn vraag dus leg dat dan aan de Chromecast of aan de apps . Vind het dan toch raar als die het altijd gedaan heb dat je dan ineens dat icoontje niet meer ziet.
  Groetjes yvon

  1. Theo ✔

   Zeker raar dat de Chromecast bij jou opeens niet meer werkt. Misschien kun je het probleem verhelpen door de Chromecast te resetten of terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit doe je via de Google Home app vanaf je telefoon of tablet.

 133. Peter Houtman

  Kun je ook met een apparaat met (ingebouwde) chromecast apps afspelen op een smart tv? Of conflicteren beide systemen dan?

  1. Theo ✔

   Ja, de Chromecast werkt ook op een smart tv.

 134. P De De jonge

  Ik heb tele-2 wat nu?

  1. Theo ✔

   Ook dan kun je de Chromecast gebruiken. Ik weet alleen niet zeker of je ook vanuit de Tele2 tv app live tv naar de Chromecast kunt streamen. Dit kun je het beste zelf even nagaan bij Tele2.

 135. Steven Van den Broecke

  Beste,

  Ik zou de chromecast aan mijn beamer willen aansluiten om zo draadloos films te bekijken, die ik met mijn Apple laptop stuur. Nu doe ik dit met een hdmi kabel tussen beamer en laptop. Maar het geluid van een beamer is heel slecht dus verbind ik mijn geluidsversterker met mijn laptop via de hoofdtelefooningang, en zo heb ik mooi geluid via mijn geluidsinstallatie. Denk je dat dit nog altijd kan met de chromecast, want ik lees dat die zowel beeld als geluid cast?

  Dankjewel voor je reactie

  Mvg,

  1. Theo

   Dit werkt er vanuit gaande dat je de films via het internet bekijkt. Je kunt namelijk door gebruik te maken van Chrome (webbrowser) het scherm van je Macbook streamen naar de Chromecast. De film wordt dan zowel op je Macbook als op de beamer afgespeeld. Het geluid komt echter alleen uit je Macbook (want je deelt immers alleen het scherm). Vervolgens sluit je de Macbook aan op de geluidsinstallatie zoals je al deed.

 136. Frans

  Ik heb een chromecast ultra aangesloten op een Loewe tv op HDMI 2. Het beeld is prima, alleen kan ik het geluid niet regelen via de tv, wel via de telefoon. Dat is niet handig. Het geluid moet toch ook regelbaar zijn met de volumeregelaar van de tv, mits de telefoon hard genoeg staat natuurlijk?

  1. Theo ✔

   Zo werkt dat meestal wel ja!

 137. Anne

  Kan fit channel met de chromecast ook gestreamd worden op de tv??

  1. Theo ✔

   Vanuit Chrome kun je elke website streamen naar de tv.

 138. tumelaire carol

  Ik wil een chromecast aanschaffen.
  Heb in de woonkamer digitale tv maar niet id slaapkamer.
  graag zou ik id slaapkamer digitale tv zien maar zonder kabels te moeten
  doortrekken. kan ik hiermede de gewone tv zenders bekijken ?
  Of dient chromecast enkel om netflix ed. door te streamen ?

  1. Theo

   Dan is de Chromecast inderdaad een goede oplossing. Met de Chromecast kun je ook tv zenders streamen vanuit de tv app van je tv provider (behalve bij Tele2). Hier lees je bijvoorbeeld hoe dat werkt bij Ziggo.

 139. Jan Wiemers

  Gedownloade films kunnen niet worden gestreamd naar chromecast, is de melding die ik krijg als ik gedownloade films (vanaf Mubi) wil casten. Wat kan ik daaraan doen?

  1. Theo ✔

   Gezien de melding lijkt het of Mubi actief het gebruik van de Chromecast blokkeerd. Ik heb verder geen ervaringen met Mubi dus helaas kan ik je hiermee niet verder helpen.

 140. Jacqueline Middendorp

  Mijn chromecast geeft steeds aan dat hij verbinding verliest. Terwijl de WiFi het gewoon doet op telefoon en tablet.
  Hoe los ik dit op?

 141. Rudi

  Hoi, Ik heb een Chromecast Ultra. Na even puzzelen werkt alles prima. Casten van Iphone de laptop werkt goed, op één ding na. Dat is namelijk het casten van live tv van een buitenlandse zender via een player. Ik kan de home-page van het tv-station prima casten, maar als ik live tv wil kijken, wordt ik doorgestuurd naar een player. In de player zie ik de live tv gewoon op mijn laptop, maar als ik dat wil casten, krijg ik op mijn tv alleen het blauwe castlogo en dus niet de tv beelden in de player. Terwijl ik die op mijn laptop dus wél gewoon zie. Hoe kan dit en is hieraan iets te doen?

  1. Theo ✔

   Om welk tv station gaat het?

 142. Leen

  Vraag, ik heb een beamer en chromecast. Als ik Netflix kijk komt het geluid uit de beamer. Hoe krijg ik dat op mijn soubdbar? Mijn beamer (Epson hw 650) heeft geen audio uitgang. Bedankt alvast voor het meedenken!

  1. Karel

   Heb het zelfde probleem,heb je hier al een oplossing voor,alvast bedankt voor evt reactie.

   1. Theo ✔

    Zie deze reactie.

 143. Rob Visser

  Ik heb een camper met tv. Heb de chromecast aangesloten en gebruik mijn Samsung S9+ als hotspot. Helaas moet ik om de circa 3 minuten opnieuw verbinden. Schijnbaar heeft google een bug in de laatste updates zitten, waardoor je niet (makkelijk) kan casten via een hotspot. Alles werkt prima, maar om de paar minuten opnieuw moeten verbinden is vervelend film kijken onderweg. Is er al een oplossing bekend?

  1. Theo

   Helaas ben ik niet bekend met dit probleem en een eventuele oplossing. Ik weet wel dat dit een jaar geleden een issue was maar Google zou dit ook alweer verholpen hebben met nieuwe updates. Het probleem zou vooral spelen bij hotpots van Android telefoons.

 144. Frans

  Kun je met een verloopstekker de Chromecast wel op een DVI aansluiting zetten? Dit is ook een digitaal signaal?

  1. Theo ✔

   Dit zou inderdaad moeten werken.

 145. Han van breemen

  Ik heb een oudere tv met scartkabel nu heb ik een converter van scart naar HDMI maar de chromecast doet het wel maar ik krijg geen code op mijn tv te zien wat doe ik verkeerd?

  1. Theo ✔

   Dat kan meerdere oorzaken hebben. Raadpleeg de handleiding en volg exact de stappen van het installatieproces. Succes!

 146. Toine

  Ik was eens benieuwd,ik heb sinds kort een google Chromecast heb het een aantal keer geprobeerd om verbinding te maken met 1 apparaat maar kwam via een vriend van mij erachter dat ik dus een 2 e apparaat nodig had oftewel een andere telefoon of mijn iPad
  Waarmee ik dus eerst mijn telefoon moest verbinden met mij iPad en dan pas verbinding kreeg op mijn tv…
  Is er tegenwoordig al een Chromecast die maar 1 WiFi punt nodig heeft
  Graag hoor ik van jullie
  Mvg toine

  1. Theo ✔

   Ik snap niet precies wat je bedoelt. Maar de Chromecast bedien je altijd met je smartphone of tablet (en eventueel laptop). Eén smartphone of tablet volstaat om de Chromecast (alle Chromecasts die ooit hebben bestaan :) ) te bedienen. Je hebt alleen een tweede apparaat nodig als je de Chromecast met internet wilt verbinden via een mobiele hotspot.

 147. Susan

  Hallo,

  Ik heb een nieuwe Chromecast gekocht om Caiway multiscreen tv van mijn iPhone naar mijn tv te streamen.
  Het werkt. Echter heb ik geen geluid.
  Bij het streamen van filmpjes van mijn telefoon of YouTube heb ik wel geluid.

  Hebben jullie een oplossing?

  Alvast bedankt!

 148. Astrid

  Ik heb geen voedingsadapter voor de WiFi display receiver ontvangen en mijn tv heeft geen USB aansluiting. Hoe krijgt deze dan stroom? Er zit wel kabeltje aan met aan de ene kant een WiFi ‘knop’ en aan de andere kant USB. … hoe zou ik daar een eventuele adapter aan moeten verbinden?
  Bedankt alvast!

 149. Janny van Vuuren-van Nederpelt

  Wij proberen via New Faith Network films te bekijken. Dat lukt op onze telefoon en daar zien we de ondertiteling, maar op de tv zien we geen ondertiteling. Hoe kan dat? Philips smart tv.

 150. bart

  heb een oudere beamer zonder HDMI aansluiting. Heb een omzetter gekocht van HDMI naar scart. heb de chromecast in de HDMI aansluiting gestopt en de scart in de ingang van mijn beamer. Kan helaas toch niet chromecasten , klopt dit?

  alvast bedankt
  bart

  1. Theo ✔

   Ja dat kan kloppen. Ik weet niet wat voor omzetter je hebt gekocht. Maar zomaar van hdmi naar scart gaat inderdaad niet werken omdat hdmi een digitaal signaal betreft en scart analoog. Deze twee kunnen niet zomaar met elkaar communiceren.

 151. Richard

  Beste,
  Kan ik gebruik maken van de chromecast indien de tv geen smart tv is? Uiteraard, wel een hdmi poort aanwezig.
  Ik hoor het graag.

  Dank,
  Richard

  1. Theo ✔

   Ja dat kan zeker!

 152. Marijcke

  Heb iphone 6 en wilde een zelf gemaakt filmpje projectrten op het scherm van een vriend. Hij werkt met chrome cast! Met z’n eigen iphone lukt het om eea te projecteren, maar met mijn iphone lukte het niet! Wat moet ik doen om mijn video te projecteren op het scherm van een vriend? Via chrimecast? Graag advies!

  1. Theo

   Ben je ook verbonden met zijn wifi netwerk? Daarnaast kun je vanaf je iPhone alleen filmpjes streamen vanuit apps die de chromecast ondersteunen, zoals bijv Youtube. Een film streamen vanuit de standaard foto’s app werkt niet.

 153. Jeroen

  Goede morgen,
  Ik wil graag aandelen koersen op mijn tv streamen? Ik heb bijvoorbeeld een app welk ik graag op mn TV wil streamen alleen het simbool zie ik niet terug in de app? Hoe kan ik dit oplossen?

  1. Theo ✔

   Alleen bij apps die actieve Chromecast ondersteuning bieden verschijnt er een Chromecast symbooltje waarmee je de app naar de tv kunt streamen. Waarschijnlijk heeft jouw huidige aandelen app geen Chromecast ondersteuning. Helaas kun je dan niet de app zomaar naar je tv streamen. Een alternatief kan zijn om een aandelen website naar de tv te streamen vanaf een computer. Dit doe je door een website te openen in de Google Chrome browser, vervolgens klik je op de ‘3 puntjes’ rechts bovenin en klik je op cast. Nu wordt het tabblad naar de tv gestreamd.

 154. frans

  Ik heb een internet abonnement onbeperkt 4G op mijn mobiel, daarmee wil ik met chromecast streamen naar de TV.
  Ik heb dus geen wifi, de google home ziet geen apparaat zonder wifi, hoe kan ik dit oplossen?
  Met wifi werkt het prima.

  1. Theo ✔

   Dat kan alleen met nog een extra telefoon of tablet. Maak een mobiele hotspot op het mobiel met onbeperkt 4G. Verbind zowel de extra telefoon als de Chromecast met de mobiele hotspot. Vervolgens kun je met de extra telefoon de Chromecast bedienen. Op deze manier werkt de Chromecast ook prima, nadeel is dus dat je een extra telefoon of tablet nodig hebt, helaas valt dit niet te voorkomen!

 155. Linda

  Hallo
  Sinds 2 dagen krijg ik op mijn tv : geen singaal als ik wil streamen vanaf de Chromecast.
  WiFi doet het en de Chromecast reageert opde handelingen tot dat ik wil kijken .het geprobeerd op een andere tv in huis en hier het zelfde.
  Ik kijk tv via delta die zijn wel digitaal gegaan en ik kijk via een humax en een smatcard
  Heeft u een advies?
  Groeten Linda

  1. Theo ✔

   De overgang op digitale tv bij Delta heeft hier zeer waarschijnlijk niks mee te maken. Je kunt proberen om de Chromecast te resetten naar de fabriek instellingen en daarna opnieuw instellen en verbinding maken.

 156. Mortier Camiel

  Ik heb een appartement in Frankrijk waar ik beperkt internet heb van 15gb per maand, ik heb een chromecast2 en een Netflix abonnement bij me thuis, en download dan filmen en series op de laptop die ik dan via de Chromecast op mijn tv (geen smart tv) kan zien, maar ondanks men mij had gezegd dat er dan weinig of geen internetverbruik zou zijn, lijkt mij dat toch niet zo te zijn
  Wat is het internetverbruik om reeds gedownloade Netflix films van de laptop op uw tv te kunnen zien ?

 157. Mari

  Kan ik Chromecast aan sluiten op tv zonder HDMI of USB aansluiting?

  1. Theo ✔

   Een HDMI aansluiting is vereist. Een USB aansluiting is niet noodzakelijk. De USB aansluiting wordt alleen gebruikt om de Chromecast van stroom te voorzien echter wordt er ook een stroomadapter met stekker voor het stopcontact meegeleverd.

 158. folkert

  als ik buiten zit, kan ik dan met chromecast tv kijken via mijn dreambox die binnen aan mijn tv verbonden is

 159. Hephzibah

  Hoe kan ik live broadcast streamen.

 160. Jans

  Ik verblijf regelmatig in een woning in Belgie, waar geen tv-/telefoon- en internetaansluiting meer is. Wel heb ik 4G internetverbinding via mijn mobiele telefoon.
  Kan ik nu wel of niet gebruik maken van chromecast? (Via hotspot van mobiel). Ik heb een iPhone.
  Ik hoor het graag!

  1. Theo ✔

   De Chromecast gebruiken via een hotspot kan als je naast de mobiele telefoon met hotspot nog een telefoon of tablet gebruikt. Verbindt dan de telefoon en Chromecast met de hotspot. Vanaf de tweede telefoon kun je vervolgens de chromecast bedienen. Je hebt een tweede telefoon/tablet nodig omdat een telefoon niet verbinding kan maken met zijn eigen wifi netwerk.

   Een Chromecast werkt in zn algemeen alleen als het apparaat (telefoon/tablet) waar vanaf je naar de Chromecast wilt streamen verbonden zijn op het zelfde wifi netwerk. Dit geldt ook voor een 4G hotspot.

 161. F.Huizing

  We hebben de Chromecast aan gesloten op de tv maar er komt alleen maar geluid en het beeld wordt zwart.

 162. L den haan

  Ik will de chrome cast gebruiken in een Ruimte waar geen Wi-Fi of internet aanwezig is dus Allen’s streamen vanaf mijn handy
  Kan dit ..?

  1. Theo ✔

   Nee, de Chromecast werkt alleen samen met een wifi netwerk.

 163. Nick

  Ik wil graag live tv kijken in de schuur. In de huiskamer heb ik een horizon box en alles in pakket van ziggo . Ook heb ik ziggo Go op mijn I phone zodat ik overal tv kan kijken op mijn telefoon. In mijn schuur heb ik geen kabels. Dus alles moet draadloos. Wat is de beste oplossing ? Gr

 164. Rik

  Ik heb een huawei mobiel en daarmee kan ik Mn scherm van Mn mobiel koppelen aan de tv met de chromecast om zo bepaalde apps te laten ziende Mn tv scherm bijvoorbeeld een dart score app. Hoe ga ik Mn iPad ook kunnen koppelen aan Mn tv scherm zodat ik hetzelfde met Mn iPad kan als met Mn mobiel. Gr rik

 165. Bellie

  Wanneer ik een (mini) beamer heb sluit ik deze ChromeCast dus aan op de beamer (en de voeding) en kan ik vanaf mijn iPad ook Netflix films bekijken via de beamer?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan!

 166. Jose

  Ik vroeg me af als je via je telefoon bijvoorbeeld een film streamt (bijvoorbeeld voor mijn dochter) naar de chromecast, kan ik dan het streamen op de achtergrond laten draaien en intussen andere dingen doen op mijn telefoon?

  1. admin

   Ja, van Netflix en YouTube weet ik dat je een film/video kunt laten afspelen en onderhand andere dingen kunt doen op je telefoon. Bij andere apps zal dit zeer waarschijnlijk ook zo werken. De telefoon fungeert dan als een soort afstandsbediening en zorgt ervoor dat de app op de Chromecast wordt geopend en afgespeeld.

   1. Suzanne

    Hi,
    Kunt u mij uitleggen waarom ik met 2 telefoons moet werken om met de chromekast te kunnen werken? Ik kan met mijn telefoon een hotspot maken, maar waarom kan ik diezelfde telefoon niet gebruiken om de chromekast te bedienen? Mvg Suzanne De plaa