Interactief tv kijken Xs4all: overal in huis (draadloze) televisie!

Xs4all tv

Met het alles-in-1 pakket van Xs4all kunt u digitaal tv kijken in HD op meerdere televisies en apparaten. Zoals bijvoorbeeld de Ipad, smartphone en computer. In dit artikel leest u over alle voordelen van interactief tv kijken bij Xs4all en de mogelijkheden om draadloos tv te kijken bij Xs4all met de draadloze verbindingsset.

Xs4all tv kijken

Bij Xs4all is het uiteraard ook mogelijk om digitaal en interactief tv te kijken. Dit werkt op dezelfde manier als bij KPN, Tele2 en Telfort. U ontvangt bij u alles-in-1 pakket of losse tv pakket een digitale tv ontvanger die u doormiddel van een internetkabel of een draadloze verbindingsset aansluit op uw Fritzbox (dit is de naam van het modem dat u bij Xs4all bij het abonnement geleverd krijgt). Met de Fritzbox is het naast tv kijken mogelijk om (draadloos) te internetten en via de vaste telefoon goedkoop te bellen.

Xs4all maakt bij het tv kijken gebruik van het internetsignaal daarom komt er bij het tv kijken geen coax kabel aan te pas. Het grote voordeel hiervan is dat u geen coax aansluitingen nodig heeft op de plekken waar u tv wilt kijken. Het nadeel is dat uw internet snel genoeg moet zijn om digitaal tv te kunnen kijken en dat u een externe ontvanger (gelukkig zijn deze klein van formaat) bij uw tv moet plaatsen (hiervan zitten er twee gratis bij uw abonnement inbegrepen). Daarnaast moet u er rekening mee houden dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de CI+ module omdat die alleen werkt met coax kabels.

Op meerdere televisies digitaal tv kijken

Bij uw tv pakket van Xs4all ontvangt u standaard twee gratis digitale ontvangers in bruikleen waardoor het mogelijk is om op tweede verschillende televisies digitaal tv te kijken. Om een tv abonnement af te sluiten heeft u een bepaalde internet snelheid nodig aangezien Xs4all tv levert via het internet. Zonder een snelle internet verbinding is het namelijk niet mogelijk om digitaal tv te kijken. Om erachter te komen of u digitaal tv kunt kijken bij Xs4all doet u er goed aan om vooraf een postcodecheck uit te voeren. Op basis van uw adres kan Xs4all bepalen of uw internet snel genoeg is voor digitale televisie van Xs4all. Als u het aantal televisies wil uitbreiden dan kunt u voor €4 extra per maand een extra digitale tv ontvanger aan uw abonnement toevoeg, dit kan echter alleen als uw internetsnelheid hoog genoeg is.

Xs4all interactieve TV

Met de digitale ontvangers van Xs4all is het mogelijk om interactief tv te kijken. Interactief tv kijken bij Xs4all geeft u de volgende mogelijkheden:

 • 66 tot 112 zenders ontvangen afhankelijk van uw abonnement.
 • Gemiste programma’s terugkijken. Bij het basis abonnement is het mogelijk om gemiste programma’s tot twee dagen geleden terug te kijken, bij het plus abonnement gaat programma gemist tot 10 dagen terug.
 • Duizenden films bekijken in de videotheek.
 • Live uw tv pauzeren en terugspoelen zodat u niets hoeft te missen.
 • De mogelijkheid om online tv te kijken via laptop, tablet en smartphone.

Draadloos tv kijken Xs4all

Bij Xs4all moet u de digitale tv ontvanger verbinden met het modem (de Fritzbox) om digitaal tv te kunnen kijken. Dit kan op twee manieren: met een internetkabel of draadloos. Omdat veel mensen het lelijk vinden om een lange internetkabel van het modem naar de tv te trekken is het aantrekkelijk om van de draadloze optie gebruik te maken. De draadloze optie houdt het gebruik van een draadloze verbindingsset in. Met de draadloze verbindingsset wordt het tv signaal (internet signaal) van het modem naar de tv ontvanger gestuurd via het stopcontact. Dit is een handige manier om het tv signaal door heel het huis te verspreiden en wordt ook veel gebruikt bij andere digitale IP-TV aanbieders die zoals KPN, Tele2 en Telfort. Lees hier meer over de draadloze verbindingsset.

Echter zijn er meer mogelijkheden om draadloos tv te kijken bij Xs4all. Denk hierbij bijvoorbeeld aan online tv kijken op de Ipad, Iphone (of andere smartphone) of laptop.

Online TV kijken Xs4all

Met het interactieve tv pakket van Xs4all kunt u online gratis tv kijken binnen uw abonnement. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet u wel zijn ingelogd op het thuis wifi netwerk met uw laptop, tablet of smartphone. Hieronder vindt u een overzicht hoe u met diverse apparaten online live tv kunt kijken. U kunt dus alleen online tv kijken bij Xs4all als u thuis bent of in de tuin (als u maar verbonden bent met d wifi).

TV kijken op laptop Xs4all

Met uw laptop kunt u gemakkelijk een aantal tv zenders bekijken in uw browser. Het kan zijn dat u Silverlight moet installeren om de zenders te kunnen bekijken maar misschien is dat al geïnstalleerd op uw computer. Er verschijnt vanzelf een melding in uw beeld als uw computer niet over de juiste software beschikt.

Xs4all tv kijken op tablet

Het maakt niet uit of u in het bezit bent van een Ipad of een Android tablet met verschillende tablets kunt u gebruik maken van Xs4all webtv. Het is niet mogelijk om op uw tablet via de browser live tv te kijken met Xs4all.

Tv kijken op Ipad xs4all

Als u een Ipad heeft, download dan de gratis Xs4all Webtv app in de AppStore. Met de App kunt u live tv kijken en in de tv gids bekijken wat er op televisie is.

TV kijken op Android tablet

Heeft u geen Ipad maar bijvoorbeeld een Galaxy Tab of een andere merk tablet dat gebruik maakt van het Android besturingssysteem?Dan kunt u de gratis Android Webtv app van Xs4all downloaden in de Google Playstore.

16 mensen hebben al gereageerd.
 1. Hans
  24/12/2021 om 7:54 pm

  Je krijgt helemaal geen tweede ontvanger bij xs4all, daar moet je maandelijks gewoon behoorlijk voor betalen.

 2. Arno van Klaveren
  09/12/2021 om 6:58 pm

  Ik zou graag televisie kijken op mijn Smart TV zonder dat ik daar een lelijke en onhandige box voor op mijn televisie moet aansluiten. Is er geen XS4all app voor Samsung Smart TV’s? Als ie er nog niet is dan de vraag of er iets in ontwikkeling is wat op korte termijn beschikbaar komt.

 3. Anne Mak
  29/08/2020 om 6:57 pm

  Wat mij betreft gaat XS4ALL eruit. Wat is dat een gore kutprovider geworden. De slechtste en de duurste

  • Hans
   26/01/2022 om 10:03 am

   language!!!! maar begin het toch aardig met je eens te worden Anne…

 4. Andre
  14/04/2020 om 3:33 pm

  hebben jullie ook een aanbieding van film 1 net als Ziggo

 5. Alfons
  31/05/2019 om 10:00 pm

  Waarom kan ik bepaalde zender niet op mijn iPad of telefoon kijken

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:58 pm

   Waarschijnlijk omdat dat niet wordt toegestaan door Xs4all.

  • Pieter
   14/05/2024 om 5:37 pm

   Ook bij Ziggo kun je bepaalde zenders alleen op de TV thuis kijken.

 6. Andre Wasik
  19/05/2019 om 5:05 pm

  Hallo, ben ik geïnteresseerd in xs4all tv (gebruik al internet dus Fritzbox). Indien mijn tv rj45 port heeft dus kan on line / oor draadloos. Betekend dat, dat ik de tv direct via utp kabel met Fritz box kan aansluiten en om deze maneer digitale tv zonder tv-decoder/cam module kunnen kijken?

  • Theo ✔
   20/05/2019 om 6:06 pm

   Nee bij Xs4all heb je naast de Fritzbox nog een tv ontvanger nodig. De tv ontvanger verbind je met een utp kabel op de Fritzbox. Daarnaast sluit je de tv ontvanger met een hdmi kabel aan op je tv.

 7. Klaas
  04/05/2019 om 3:49 pm

  Graag de oplossing om via mijn modem en de wifi verbinding op mijn laptop tv te kijken alsof ik naar de tv zelf kijk. Dus met behoud van de ‘opname-cloud’ met mijn opnamen en een afstandsbediening optie om te kunnen scrollen.

  Groet

 8. Margreet Van Der Wal
  28/04/2019 om 1:15 pm

  Ik wil persé mijn email adres van KPN houden. , dus internet. Voor mijn TV behoefte heb ik
  XS4all nodig. Kan dit ?

  • Theo ✔
   29/04/2019 om 8:53 pm

   Ik zou dan even Xs4all of KPN contacten wie weet wat er mogelijk is, het zijn immers dochterbedrijven.

  • Pieter
   14/05/2024 om 5:41 pm

   Ja want ook als als Xs4all klant nu een nieuw email aanmaakt is het een KPNmail.nl maar de oude xs4all.nl adressen blijf je houden

 9. Looman
  25/04/2019 om 5:15 pm

  Over de telefoon heeft iemand van jullie tegen mijn man gezegd dat je bij jullie een extra draadloos apparaatje van 75 euro kunt aanschaffen om ook op een tweede televisie alle zenders te kunnen ontvangen. Nu zijn we aan het kijken op jullie webshop, maar weet mijn man niet meer hoe dat apparaat heet.

 10. J.withoff
  26/03/2019 om 5:51 pm

  Extra tv ontvanger bestellen via XS4ALL

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.