Kopen X

Draadloos een tv ontvanger aansluiten met de draadloze verbindingsset

TP Link verbindingsset - 2 adaptersKopen
TP Link verbindingsset - 3 adaptersKopen

Met een draadloze verbindingsset kun je tv kijken op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was. Denk aan de slaapkamer, kelder, schuur of zolder. Met een draadloze verbindingsset voorkom je lange utp kabels van je modem naar de tv ontvanger. De verbindingsset werkt onder meer bij Tele2, Telfort, KPN, Xs4all en Online. Je kunt er afhankelijk van de set twee televisies mee aansluiten.

Wat is een draadloze verbindingsset?

Een draadloze verbindingsset is een set van adapters die (lange) utp kabels kan vervangen. De draadloze verbindingsset gebruik je om draadloos een tv ontvanger aan te sluiten. Ook wordt de draadloze verbindingsset vaak gebruikt om een het wifi signaal beter door het huis te verspreiden.

Draadloze verbindingsset bestaande uit twee adapters.

Hoe werkt een draadloze verbindingsset?

Omdat het vaak onduidelijk is hoe de verbindingsset werkt en wat je er allemaal voor nodig hebt om draadloos tv te kijken, probeer ik onderstaand zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven hoe je de draadloze verbindingsset aansluit. Maar kijk eerst even naar de volgende afbeelding:

tv via stopcontact
Zo ziet het er schematisch uit

Stappenplan: draadloze verbindingsset aansluiten

Benodigde tijd: 5 minuten.

Een draadloze verbindingsset aansluiten is niet moeilijk. Neem rustig onderstaande stappen en door en je verbindingsset is zo aangesloten.

 1. Ga opzoek naar je modem/router

  Vaak bevindt deze zich in de meterkast. Bij KPN heet de router bijvoorbeeld de ExperiaBox en bij Xs4all de Fritzbox. Dit apparaat zorgt er ook voor dat je internet in huis hebt.

 2. Plug een van de verbindingsadapter in een stopcontact

  Zorg dat er een stopcontact dichtbij de router beschikbaar is, zonder stopcontacten kun je de verbindingsset helaas niet gebruiken.

 3. Sluit de adapter aan op de router

  Dit doe je door de meegeleverde UTP kabel op de router aan te sluiten. Vaak staat de tv uitgang van de router aangegeven met een label “TV” of “TV out”.

 4. Pak de tweede adapter erbij

  Nadat je de eerste adapter correct op de router en het stopcontact/lichtnetwerk hebt aangesloten ga je met de tweede adapter naar de kamer of plek waar je de televisie wilt aansluiten.

 5. Plug de tweede verbindingsadapter in de buurt van de televisie in het stopcontact

  Nadat je de eerste adapter correct op de router en het stopcontact/lichtnetwerk hebt aangesloten ga je met de tweede adapter naar de kamer of plek waar je de televisie wilt aansluiten.

 6. Plug de tweede verbindingsadapter in de buurt van de televisie in het stopcontact

  Plug de UTP kabel in de adapter, vervolgens sluit je het andere uiteinde van de internet kabel aan op de tv ontvanger. Plug de adapter van de verbindingsset vervolgens in het stopcontact. Zorg ook dat de tv ontvanger is aangesloten op het stopcontact.

 7. Sluit de tv ontvanger aan op je televisie.

  Dit doe je met een hdmi kabel. Bij oudere televisies gebruik je hiervoor een SCART kabel.

 8. Zet de televisie aan en selecteer de je juiste uitgang op de afstandsbediening.

  Je kunt nu tv kijken zonder lange utp kabels vanaf je router naar de tv ontvanger.

Draadloze verbindingsset kopen

Er zijn verschillende verbindingssets te koop. Bij het kopen van een draadloze verbindingssets hoef je niet perse gebruik te maken van het aanbod van je tv provider. KPN verkoopt Devolo verbindingssets maar je kunt ook prima gebruik maken van een goedkoper TP link verbindingsset.

Welke verbindingsset kopen?

Houdt bij het kiezen van de juiste draadloze verbindingsset rekening met het volgende:

Aantal tv’s dat je draadloos wilt aansluiten.
Een draadloze verbindingsset kan bestaan uit twee of drie adapters. Met twee adapters sluit je één televisie aan en met drie adapters twee.

Verbindingsadapter met geïntegreerd stopcontact: de adapters van de verbindingsset steek je in het stopcontact. Dit betekent dat je een stopcontact minder tot je beschikking hebt, soms kan dat lastig zijn. Bij een verbindingsset met geïntegreerd stopcontact heb je dat probleem niet. Je kunt namelijk weer een andere stekker in het ingebouwde stopcontact van de verbindingsadapter steken.

Kan ik gebruik maken van een draadloze verbindingsset?

Houdt er voordat je de draadloze verbindingsset koopt rekening mee dat je alleen bij tv providers die tv aanbieden via de telefoonkabel gebruik kunt maken van de verbindingsset om de tv ontvanger aan te sluiten. Dit zijn in iedergeval: KPN, Tele2, Xs4all, Telfort en Online.

Devolo of TP link kopen?

Devolo is een bekend en goed merk als het gaat om verbindingssets. Echter is TP Link net zo goed en ook nog eens goedkoper. Wil je graag een televisies draadloos aansluiten, dan raad ik aan om deze TP Link met twee adapters te kopen. Ben je opzoek naar een verbindingssets die twee televisies draadloos kan aansluiten? Kies dan voor deze set met drie adapters.

Alternatief voor de KPN draadloze verbindingsset

KPN maakt gebruik van Devolo adapters. Dit zijn prima adapters. Maar ben je opzoek naar iets goedkopers ga dan voor de TP link adapters genoemd in dit artikel (voor 23.59 besteld, morgen in huis).

KPN draadloze verbindingsset

Heb je een abonnement bij KPN dan kun je handig gebruik maken van de draadloze verbindingsset. Je kunt de verbindingsset los bij KPN bestellen of online bij bijvoorbeeld bol.com. Daarnaast is het mogelijk om twee televisies aan te sluiten op de verbindingsset aangezien er de mogelijkheid is om een derde adapter te kopen.

Draadloze verbinding Xs4all

Xs4all maakt gebruik van precies dezelfde verbindingsset als KPN, uit ervaring weet ik dat deze verbindingsset uitstekend werkt. Ik heb er zelf ook twee in huis. Wil je net zoals mij twee televisies in aparte kamers verbinden dan kun je simpelweg een derde adapter bestellen.

Draadloze verbindingsset Telfort

Ook bij Telfort werken de draadloze verbindingsset. Het doorsturen van het signaal werkt nagenoeg hetzelfde als bij KPN en andere aanbieders. Het grootste verschil zit hem vaak in het logotje op de adapter. Ook Telfort maakt gebruik van de techniek via het stopcontact.

Powerplugs Tele2

Zonder kabels televisie kijken kan ook uitstekend bij Tele2, de powerplugs van Tele2 zijn niet anders dan bovenstaande verbindingssets en werken op exact dezelfde manier.

Meest gelezen artikelen

196 reacties op “Draadloos een tv ontvanger aansluiten met de draadloze verbindingsset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Laetitia

  Fijn artikel, goed duidelijk voor een leek.👍

 2. Otto

  Lukt deze oplossing om draadloos een tv ontvanger aan te sluiten met een draadloze verbindingsset ook bij een glasvezelaansluiting/abonnement van DELTA ?

  1. Theo ✔

   De verbindingsset is een alternatief voor een utp/netwerkkabel. Als je de tv ontvanger met een netwerkkabel moet aansluiten op de router dan kun je in plaats daarvan de verbindingsset gebruiken. De verbindingsset kun je helaas niet gebruik in plaats van de een coax kabel. Check dus eerst even welke kabels je normaal gesproken zou gebruiken om de tv ontvanger aan te sluiten.

 3. Voogt

  Willen boven een tweede tv maar hebben daar geen mogelijkheid om een coaxkabel naar toe te trekken.
  Wat zijn de mogelijkheden om dit te realiseren. Zitten bij Ziggo.
  B.v.d
  F.Voogt

  1. Theo ✔

   Ik zou in dit geval gebruik maken van deze oplossing

 4. Wardenburg

  Ik heb een tv. Via een kabel, kan ik een tweede tv. Via een verbindingsset aansluiten

 5. Ben bosma

  Kan ik die ook gebruiken voor de computer draadloos naar smart tv
  Ik wil namelijk dat het beeld van de pc naar de tv gaat ik bedoel dan niet dat je muziek etc kan doorgeven
  Ik bedoel dat het hele computer kan aan sluiten op tv zoals de games naar de tv die ik speel
  Als je nog oplossingen weet hierover
  Graag even vermelden hoe ik dit kan doen

 6. Robert schmidt

  Ik heb een Draadloze Verbindingsset Van develo voor internet op zolder. Nou stap ik over van ziggo na kpn. Moet ik het develoset uitbreiden of kan ik ook de Draadloze Verbindingsset 1200 Van kpn erbij koppelen? Zodat ik tv op slaapkamer en woonkamer kan kijk? Aangezien ik nergens internet kabel heb liggen.

 7. william

  mijn dvs650 zien elkaar niet meer. Hoe kan ik ze resetten.

 8. Adri

  Ik wil een tweede tv in mijn tuinhuisje, 10 meter afstand van de woning. kan dat?

 9. Alex

  Ik heb nu een KPN Alles-in-1 abonnement met 1 TV ontvanger. Ik wil nu in de slaapkamer via een draadloze verbindingsset ook TV kunnen kijken. Heb ik dan in de slaapkamer ook een aparte TV ontvanger nodig ã € 5 per maand ?

  1. Theo ✔

   Ja je hebt daarvoor een aparte tv ontvanger nodig.

 10. ton

  kan ik 3 tv’s aansluiten met deze adapters

  1. Theo ✔

   Dat kan alleen met een set van 3 adapters en nog een set van 2 adapters.

   1. Daniëlle

    Ik heb 2 tv.s maa dat 1 tv staat aan de andere kant van de woonkamer en de andere in de slaapkamer nu zit er heel veel ruimte tussen de aansluiting g en de tv.s . Hoe kan ik dit oplossen zodat ik zonder labels door mijn woning tv kan kijkw

   2. Yassine

    Ik heb de zoals jij zei een set van 3 en een set van 2. Alleen wil van de set met 2 apparaten het middelste lampje niet aan. Zowel bij de modem als bij de tv.

 11. Gert Ouwersloot

  Zojuist tv aangesloten met dvs 200
  Beeld hapert regelmatig en lijkt ook
  te verkruimelen

  1. Theo ✔

   De dvs 200 is redelijk verouderd je kunt het met een nieuwe verbindingsset proberen. Daarnaast verschilt de kwaliteit ook per huis afhankelijk van de bedrading van het elektriciteitsnetwerk.

 12. job

  is het nu wel of niet draadloos? Of werkt het via 220V kabels?

  1. Theo ✔

   Het maakt inderdaad gebruik van 220v kabels / elektriciteitsnetwerk. Dus geheel draadloos is het niet.

 13. Henny

  Dag werkt de draadloze verbindingsset ook bij Ziggo?

  1. Theo ✔

   Standaard werkt de draadloze verbindingsset niet bij Ziggo.

 14. Sjef

  Ik ben benieuwd of het geschikt is voor t-mobile tv.internet abonnement?

  Heeft iemand ervaring hiermee ofd weet het uit ervaring

  1. Theo ✔

   Ja de draadloze verbindingsset werkt ook bij t-mobile.

 15. Eli ze Nouwens

  Ik ben klant bij Online en moet voor de slaapkamer/2e kastje 5€ betalen. Ik kan mij daar niet in vinden. Hoe kan ik toch tv op de slaapkamer kijken zonder bij te betalen? Groetjes, Elize

  1. Maartje

   Je kunt gebruik maken van een Google Chromecast

 16. Peter

  Ik heb al jaren een draadloze verbinding voor de tv achterhuis dsv200 altijd goed gedaan maar nu niet goed meer kan het zijn dat het niet meer goed werkt dat het te oud is

 17. Johannes

  Wij krijgen glasvezel signaal, en hebben Multifiber voor de content (o.m. TV). Kan ik de KPN adaptor set gebruiken om de router van Multifiber draadloos met onze TV te verbinden?

 18. Yvonne

  We hebben precies alles gedaan, conform bovenstaande uitleg. Toch blijft de melding komen dat er geen of een zwak signaal is en daarom geen tv.

 19. Andrew

  Hoe is de kwaliteit van de draadloze verbindingsset? Hoe werkt dit op de tv blijft de kwaliteit van het beeld etc goed

  1. Theo ✔

   De kwaliteit kan per huishouden verschillen maar over het algemeen is de kwaliteit hoog en merk je weinig tot geen verschil ten opzichte van de normale manier van aansluiten.

 20. Miranda

  Wat is de beste oplossing om draadloos tv te kijken bij caiway glasvezel?

  1. Theo ✔

   Door gebruik te maken van een draadloze verbindingsset, zoals in bovenstaand artikel wordt uitgelegd.

 21. Gérard van der Sanden

  Ik wil een 2e tv in de slaapkamer draadloos. Hoe kan ik dat het beste toepassen. Ben klant van Ziggo.

  1. Theo ✔

   Bij Ziggo kun je het beste gebruik maken van de Ziggo Go app in combinatie met een Google Chromecast, daarover lees je hier meer.

 22. Cindy

  Kan ik ook een draadloose verbindingsset gebruiken ik zit bij T-mobile?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan.

 23. Tanja

  Heb je om draadloos tv te kunnen kijken, glasvezel nodig?

 24. henk

  ik zoek een draadloze verbindingsset die ook werkt bij een aansluiting van tmobile

 25. Ed van Heel

  Ik maak gebruik van een draadloze verbindingsset voor de tv van Telfort. Ik heb al langere tijd flinke storingen op de tv op de slaapkamer, 1 verdieping hoger, zo erg dat ik de tv niet meer kan gebruiken. Nu heb ik de draadloze tv ontvanger met een langere kabel dichter bij de modem gebracht. Hiermee werkt de tv goed. Maar ik wil geen losse kabel hebben liggen. Vraag: bestaat er een soort versterkertje om het tv signaal verder te dragen? Geen wifi versterker want dat werkt niet voor de tv. Ben benieuwd en vast dank voor reactie. Groet, Ed

 26. gerrit

  Kun je met dit systeem TV en Internet ontvangen?

 27. marjolein

  is er een maximale afstand voor de draadloze verbindingsets? wij hebben bv 1 in huis met 1 tv en willen een andere in het gastenhuisje plaatsen (ongeveer 25 meter verderop). Is dat mogelijk?

 28. Eelco

  Stroomuitval gehad,nu doet 1van de 2dvs het niet meer.
  Heb alle stappen die je moet doen wel 3x gedaan maar krijg het niet voor elkaar.
  Hij geeft foutcode 143aan.
  Ook daar heb ik alle stappen na gelopen.
  Beeld geeft aan dat hij zoekt naar ip-adres.
  10%. Daar gaat hij niet verder mee en zegt dan dus foutcode 143.
  Snap er niks meer van.

 29. Tom Gunter

  Ik was aan het kijken hoe het bij jullie werkt met aansluitingen draadloos om een extra tv aan te sluiten.
  Ik heb nu kpn en overweeg om over te stappen naar Ziggo.

 30. wagenaar

  Helaas , doet niet wat het product belooft! Erg gevoelig voor spanningsschommelingen, waardoor signaal regelmatig weg valt.
  Bestaat er iets beters?

 31. ron

  kn je als je overstap van telfort naar tele 2 dezelfde draadloze sets blijven gebruiken of moet je dan nieuwe sets aanschaffen

  1. Theo ✔

   Je kunt dezelfde draadloze sets blijven gebruiken.

 32. Dit is mijn naam

  Kun je op deze manier ook andere apparaten verbinden die geen wifi hebben?

  1. Theo ✔

   Ja dat kun je zeker uitproberen. De apparaten moeten dan wel een utp/ethernet poort hebben.

 33. Daan

  Werkt deze set ook voor glasvezel interactieve tv van caiway?

  1. Theo ✔

   Ja dat werkt.

 34. Monique

  Hoeveel Drs 1200 stekkers heb ik nodig voor 2 tv

  1. Theo ✔

   In totaal 3.

   1. Sonja

    Caiway glasvezel zegt dat de set niet werkt. Dat ze daarvoor bewust gekozen hebben… klopt het wat ze zeggen of kan ik toch glasvezel abonnement afsluiten en draadloos tv blijven kijken?

 35. Van Beers

  Op mijn draadloos ontvangen Brandt het hugs je rood en Vaal vault de internet vermin ding weg

 36. Marianne

  Voor KPN Digitenne heb ik jaren geleden een Samsung SMT-1000T gekocht. Nu wil ik voor draadloos televisie naar Tele2 gaan kan ik deze ontvanger dan nog gebruiken

  1. Theo ✔

   Nee bij het afsluiten van een Tele2 abonnement krijg je een nieuwe ontvanger die je kunt gebruiken om tv te kijken.

 37. Henkie

  Hoi
  Moet je perse een smart tv hebben om draadloos tv te kijken op je slaapkamer of kan het ook met een gewone tv met een homeplug

  1. Theo ✔

   Ja kan ook met een gewone tv.

 38. G.M.J. de Bruin

  Als ik zonder verbindingsset wil werken, vraag ik mij af, hoe lang en van welk type de kabels en connectoren zijn, die met de ontvanger meegeleverd worden.

  1. Theo ✔

   Dat hangt van de tv provider af en dat kun je ook het beste aan desbetreffende tv provider vragen.

 39. Arno

  Is een standaard stopcontact noodzakelijk?

  1. Theo ✔

   Ja de verbindingsset in een stekkerdoos pluggen werkt niet.

 40. Mully

  Ik wil tv aansluiting in de slaapkamer. Wat heb ik nodig?

  1. Theo ✔

   Als je geen tv kijken via de coax kabel (bijv als je klant bent bij KPN) kun je de draadloze verbindingsset gebruiken die genoemd wordt in dit artikel.

 41. Tankink

  Draadloos tv kijken kan dat ook bij Caiway zijn modem?

  1. Theo ✔

   Alleen als je gebruik maakt van een Caiway glasvezel abonnement.

   1. Tankink

    wij hebben een caiway abonnement .dus het kan wel waar kun je het kopen om draadloos tv te kijken?

    1. Tankink

     Kan ik draadloos tv kijken bij een glasvezel aansluiting bij Caiway ?

     1. Theo ✔

      Ja door een draadloze verbindingsset te kopen, bovenaan dit artikel vind je de links naar de verbindingssets die je kunt gebruiken.

 42. Frank van Dijk

  Vanmorgen een extra ziggo mediabox ontvangen voor een zolderslaapkamer. Na alles eerst doorgelezen te hebben, blijkt dat dit kan zonder gebruik te maken van coaxkabels die anders dwars door de woning zouden komen te liggen. Ik gebruik 2 goede utp-kabels met een prijzige (goede) TP-link adapter tussen de hoofd- en nieuwe extra mediabox. Echter, het werkt in het geheel niet. Graag uw deskundig advies!

  1. Theo ✔

   Jammer om te horen dat het niet werkt. Je kunt TP-link adapter alleen gebruiken om een Extra Mediabox XL aan te sluiten op de “hoofd” Mediabox XL, al wordt deze oplossing officieel niet ondersteund. Officieel moet er namelijk gebruik gemaakt worden van een netwerkkabel zoals Hier staat vermeldt. Als alternatief voor de verbindingsset kun je proberen om de Mediabox draadloos te koppelen. En anders zou je de Mediabox terug kunnen sturen en op zolder tv kijken via de Chromecast.

 43. Brigitte

  Ik heb 3 draadloze verbindingset van kpn , heb hier 100 euro voor betaald , als ik naar tele 2 ga , werken ze dan ook en als je overgaat moet je die dan terugsturen of zijn ze gewoon eigendom?

 44. Urmina

  Ik heb Tmobile all in one en heb geen kabels in de slaapkamer, wanneer ik de set aanschaf kan ik daar dan TV mee kijken in de slaapkamer?? Het is allemaal gelijk vloers….

  1. Theo ✔

   Ja de verbindingsset is ook te gebruiken in combinatie met het tv pakket van T-Mobile.

  2. ikke

   Ja hoor, je kunt het gebruiken. Adapter bij de modem plaatsen, op poort 3 of 4 aansluiten en de andere adapter bij de tv-box plaatsen en vanaf de adapter op je tv-box aansluiten.
   Zorg er wel voor dat je de adapters direct op een stop contact aansluit.
   Dus niet op een verlengsnoer.

 45. Mendy

  Beste,

  Ik kijk nu via deze oplossing boven tv via KPN. Maar zou graag overstappen naar ziggo (goedkoper en formule 1;-))
  Denk je dat dat ook zou werken met deze vebinding?
  Grtjes

  1. Theo ✔

   Nee standaard kun je geen verbindingsset gebruiken bij Ziggo. Op een uitzondering na, alleen de Mediabox extra kun je aansluiten met een draadloze verbindingsset, daarover lees je hier meer. Als alternatieve draadloze oplossing kun je wel ZiggoGO naar je tv streamen met de Google Chromecast.

 46. Sjanine

  Bij het aanschaffen van een verbindingsset zie je de keuze staan;
  – met wifi
  – zonder wifi
  Maakt dat uit bij de aanschaf voor gebruik voor interactieve tv?

  1. Theo ✔

   Al gebruik je de verbindingsset alleen voor het aansluiten van interactieve tv dan volstaat een verbindingsset zonder wifi.

 47. Lanser

  De glasvezelkabels worden nu aangelegd en verder zouden er UTP kabels gebruikt worden. Ik begrijp dat een verbindingsset dan wel zou moeten werken?

  1. Theo ✔

   Dat klopt! De verbindingsset kun je gebruiken om utp kabels te vervangen. Dus in plaats van een tv ontvanger met utp kabels aansluiten op een modem kun je ook een verbindingsset gebruiken. Helaas kan de verbindingsset geen coax kabels vervangen.

 48. Lanser

  Kan deze verbindingsset gebruikt worden bij glasvezelabonnement van Caiway?

  1. Theo ✔

   Nee helaas, want bij Caiway wordt de tv ontvanger aangesloten met een coax kabel. De draadloze verbindingsset is bedoelt om utp kabels te vervangen.

   1. Rachel Huisman

    Hier is de tv aangesloten op de router hoor, niet op coax. Dus wellicht kan het wel?

 49. Erik Houtzager

  Net geplaatst werkt super.
  Nu niet meer gebonden aan je tv plaats.

  1. Theo ✔

   Goed om te horen Erik!

 50. Rob van Es

  Uw uiteenzetting is helder!!

  VRAAG:
  Ik heb een drietal DVS adapters van KPN.
  De een is type 650 en bij de 2 andere zie ik uitsluitend aan de voorkant het symbool: stroom, huisje en het netwerksymbool. verder niets.
  Aan de achterkant tekst waaruit ik niet direct kan afleiden wat voor type het zijn.

  Ik zie uit naar uw rectie.
  Vriendelijke groet,
  Rob van Es

  1. Theo ✔

   Het lijkt erop dat u te maken heeft met 3 types 650 gezien uw omschrijving. Het beste kunt u gewoon even uitproberen of het werkt. Ook verschillende types van hetzelfde merk werken vaak met elkaar samen.

 51. S

  Ik heb nu adapters van kpn, stel ik stap over naar Telfort kan ik dan dezelfde adapters gebruiken?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan.

 52. Lou

  Hi, wij hebben kpn en willen graag weten of de TL-WPA4220 kit AV600 Powerline ook werkt in plaats van een KPN verbindingsset?
  groetjes Lou

  1. Theo ✔

   Ja ook die Powerline zal werken.

 53. Marjan

  Hallo, kan ik ook 4 tv`s aansluiten draadloos?
  En werkt het ook bij T-mobile?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan met twee draadloze verbindingssets (bestaande uit 3 adapters per set).

 54. Gert

  Hallo,

  Kunnen de adapters ook in een stekkerblok of moeten deze in een wandcontactdoos?

  1. Theo ✔

   Officieel moet je de adapters direct in een wandcontactdoos steken. Je kunt wel een stekkerblok aansluiten op het geïntegreerde stopcontact van een adapter en het stekkerblok gebruiken om bijvoorbeeld je televisie en tv ontvanger van stroom te voorzien. Zo heb je altijd voldoende stopcontacten. Deze adapters beschikken over een geïntegreerd stopcontact.

 55. Pak

  ik heb ook online waar kan ik ze bestellen en wat kosten ze

  1. Theo ✔

   Zie de links bovenaan dit artikel.

 56. Kevin

  Wij hebben thuis een tmobile tv abonnement. Wij hebben afgelopen jaar de tv draadloos doorverbonden en dat werkte prima, maar plotseling werkt het niet meer. Wij hebben contact gehad met tmobile, maar de router en tv ontvanger werken volgens hun goed. We hebben meerdere malen alle stekkers erin en eruit gehad en de boel gereset. Wij hebben een nieuwe doorverbind kastjes gekocht, maar na 1,5 dag goed gewerkt te hebben, kapt het er weer mee. Heb je een oplossing? Het signaal werkt wel als je de kabel direct vanuit de router in de tv ontvanger stopt

  1. Theo ✔

   Helaas weet ik niet waar dat aan ligt. Vreemd dat de adapters 1,5 dag wel werken en daarna helemaal niet meer.

 57. remco

  We hebben nu alles van ziggo, werkt het daar ook.
  En we willen graag nog op 2 slaapkamers de tv aangesloten hebben.
  Dat kan dan wel ook omdat we via ziggo alles hebben?

  Alvast bedankt

  Groeten

  Remco

  1. Theo

   Nee, de draadloze verbindingsset werkt niet standaard. Het hangt er vanaf welk type tv ontvanger je wilt aansluiten. Je kunt de draadloze verbindingsset alleen gebruiken om een Ziggo/Horizon Extra Mediabox aan te sluiten. Als je een tv abonnement hebt bij Ziggo kun je wel altijd gebruik maken van deze oplossing.

 58. Hans

  Werkt een draadloze verbindingset ook bij de aanbieder NLE?

  1. Theo ✔

   Ja!

 59. Mark

  Hoi,

  Werkt dit draadloos kijken ook als je digitale tv van delta heb?

  1. Theo ✔

   Nee, bij digitale tv van Delta werkt deze oplossing niet!

 60. Martin

  Werkt deze set nog steeds met Online.nl?
  Zij lijken het zelf niet meer aan te bieden namelijk.
  Ik ben benieuwd.

  1. Theo ✔

   Ja deze set werkt nog met Online.nl.

 61. Chris

  Werkt een draadloze verbindingsset ook bij interactieve tv van Caiway via glasvezel?

  1. Theo ✔

   Nee, zover ik weet werkt de draadloze verbindingsset niet bij Caiway.

 62. Maaike

  Hallo, ik heb een vraag hoeveel heb ik er nodig?
  Ik heb een tv onder staan en eentje boven.. maar die van onder staat gewoon aangesloten.. moet ik dan een set van 2 kopen alleen voor boven of moet ik een set van 3 kopen omdat dis van onderen er ook persee bij op moet?

  1. Theo ✔

   In dat geval is een set van 2 voldoende! De tv beneden kan op de ‘normale’ manier aangesloten blijven.

 63. Wout

  Ik wilde ook een TV verbindingsset gaan gebruiken maar las op de Telfort site dat de adapters vanuit dezelfde fase gevoed moeten worden. De meeste wat kleinere huizen hebben een 1-fase aansluiting dus dan geen probleem. Maar als je ook elektrisch kookt (4-pits plaat of fornuis) dan heb je minstens twee fasen in huis en is het maar de vraag welke stopcontacten op welke fase aangesloten zijn. Deze beperking zou veel duidelijker in de adapter documentatie vermeld moeten worden.

 64. Henk

  Ik kijk tv via canaalplus met schotel,hoe kan ik draadloos signaal van kastje naar tv op terras krijgen?
  Ik hoop op een oplossing.
  Vast bedankt,Henk.

  1. Theo ✔

   Helaas is daar geen geschikte oplossing voor. De draadloze verbindingsset werkt niet bij schotel tv.

 65. Tycho

  Geeft dit systeem veel kwaliteitsverlies t.o.v. een bedraad systeem?

  1. Theo ✔

   Nee, het kwaliteitsverlies is verwaarloosbaar. Met een draadloze verbindingsset kun je prima in hoge kwaliteit tv blijven kijken.

 66. John

  Kan je ook met Cromecast als je GEEN WIFI HEBT STREAMEN NAAR JE TV
  DUS VIA JE TELEFOON INTERNET 4G verbinding?

  1. Theo ✔

   NEE, de Chromecast werkt alleen met wifi.

   1. de Jong

    Dit is juist, én onjuist.

    Als volgt: als je achter de ontvanger een wifi range extender plaatst, of de ontvanger is er zelf één met wifi mogelijkheid, dan gaat je chromecast gewoon werken.

   2. dejong

    Als je één telefoon instelt als accespoint, en je chromecast en een andere telefoon met hetzelfde accespoint verbind, dan gaat dat prima werken.
    De ene telefoon werkt dan als modem, en de andere als afstandbediening.

    1. Theo ✔

     Dank voor de aanvulling, klopt inderdaad zie ook deze reactie.

 67. peter

  Peter.
  Mijn vraag is.
  Ik heb een Router in de huiskamer staan van Telfort + en een tv kasje om tv zenders te zoeken.
  Nu heb een tv in de huiskamer staan en een op de slaapkamer staan.
  Als ik een verbindingsset aan sluit kan ik dan op de slaapkamer de afstandsbediening die ik in de huiskamer gebruik ook op de slaapkamer gebruiken.

 68. Jan

  Ik heb van een kennis 3 adapters gekregen van Kpn MT 2360.
  Zijn deze nog up to date?

  1. Theo ✔

   Up to date zeker niet. Het is de voorloper van de dvs200 van KPN, een van de eerste draadloze verbindingssets. Nieuwere verbindingssets zullen beter werken en een hogere kwaliteit tv opleveren. Maar ik sluit niet uit dat de KPN MT2360 niet zal werken.

 69. Andre

  Kan ik een draadloze verbinding maken voor de tv op een caiway glasvezel in het buitengebied. Maw werkt dat

  1. Tankink

   wij hebben een caiway abonnement we kunnen maar twee ontvangers krijgen een derde is niet mogelijk volgens kaiway. kan je wel een draadloze set krijgen om een derde tv mee aan te sluiten?

 70. Johan

  Ik heb bbh als provider. Nu wil ik boven een 2e tv aansluiten via het stroomnet.
  Wat kan ik het beste hiervoor aanschaffen ..?

 71. Tobias

  Beste mensen wij zitten met een probleempje wij hebben een modem en een router beneden en een tv en een router boven. Nu willen wij het tv signaal en het internet signaal tegelijk verzenden met 4 adapters de een naar boven en de ander naar zolder nu is de vraag of een tweede verbindingsset internet en tv gaan storen?
  Mvg
  Tobias

  1. Theo ✔

   Daarvoor kun je deze verbindingsset gebruiken, bestaande uit 3 adapters. Eén adapter stop je in het modem, de ander gebruik je om de tv aan te sluiten en de ander voor het internet signaal (bedraad internet), dit zorgt niet voor storingen. Je kunt ook twee losse verbindingssets kopen maar dan ben je waarschijnlijk duurder uit.

   1. Tobias

    Ons glasvezelmodem heeft een aparte uitgang voor tv en voor internet en we hebben al 1 set in gebruik, nu willen we dus weten of als we een nieuwe verbindingsset aansluiten die twee sets elkaar gaan storen?

    1. Theo ✔

     Ja je kunt een nieuwe verbindingsset kopen zonder dat die gaan storen.

     1. Tobias

      Bedankt!

 72. John

  Ik heb canaal digitaal satelliet tv en wil dit ook elders in het huis bekijken. Ik realiseer wel dat er maar op een plaats (de decoder) van kanaal gewisseld kan worden maar kan ik dit signaal draadloos naar bijvoorbeeld keuken of slaapkamer krijgen

 73. Karen

  Werkt dit ook bij T-mobileThuis?
  Groet, Karen

  1. Theo ✔

   Ja! De draadloze verbindingsset werkt ook bij tv van T-mobile thuis.

   1. Maarten

    Hoi,

    Ik heb en overstap aangevraagd van Telfort naar T-mobile. Ik wil graag zeker weten dat de kastjes van Telfort ook werken bij T-mobile thuis. Kunt u dat (ook) bevestigen?

    1. Theo ✔

     Als de verbindingsadapters bij u thuis goed werkte met Telfort is de kans zeeeeer groot dat ze ook zullen werken bij T-Mobile. Ook daar kun je gebruik maken van verbindingssets en elke verbindingsset werkt (er zijn wat verschillen zoals qua snelheid en nieuwere modellen werken beter) in feite hetzelfde!

 74. Jw Jaspers

  Hoi mijn vraag is deze ik heb een setje draadloos van KPN voor de 2de tv in mijn slaapkamer doet het perfect kan ik daar nog eentje bij doen voor mijn computer of gaat dat op elkaar storen en zijn ze los verkrijgbaar voor uit te breiden ?
  Heten de heer jaspers

  1. Theo ✔

   Het setje zou je uit kunnen breiden met een extra Devolo adapter. Ik heb het net getest, en indien je drie adapters gebruikt kun je een adapter aansluiten op het modem (voor tv signaal) en de andere adapter voor internet op je pc. Dit zorgt niet voor storing (in mijn geval).

   Je kunt ook een extra verbindingsset aanschaffen. Dan weet je zeker dat je geen last hebt van storingen en kun je internetten op je computer.

 75. Willy

  Een powerplug is niet draadloos maar maakt gebruik van het elektriciteitsnet. Soms werkt een verbinding met de beste powerplugs niet omdat de elektrische verbindingen van en naar de stopcontacten (waar de powerplugs worden aangesloten) storingen geven op het ethernetsignaal dat via de powerplugs wordt doorgegeven.
  We hebben het hier dus niet over draadloos TV kijken of via wifi TV kijken.

 76. Ezra

  Ik heb thuis powerplugs van Tele2, ze kunnen alleen na een tijdje geen verbinding meer maken, omdat ze kapot gaan en dit is nu al twee keer gebeurd. Ik heb nu een abonnement van zo’n 100 MBps (MBytes niet Mbits) en de Tele2 powerplug kan volgens mij maar 500 Mbps (Mbits niet MBytes) aan dus dat is zo’n 60 MBps. Zou het kunnen zijn dat dit de reden is dat de powerplugs kapot blijven gaan en ik nieuwe moet bestellen bij Tele2? En als dit zo is, dan zouden de powerplugs van 1200 Mbits (150 MBps) wel gewoon moeten blijven werken toch?

 77. Eric

  Zijn de setjes van 500 Mbit ruim voldoende of heeft bijv de Devolo van 1200 Mbit nog toegevoegde waarde?

  Vr.gr,

  Eric

  1. Theo ✔

   De setjes zijn 500 Mbit zijn in de meeste gevallen voldoende om zonder problemen tv te kijken. De kwaliteit van de Devolo van 1200 is echter superieur ten opzichte van andere verbindingssets. Vooral bij oude huizen waar de bedrading van het elektriciteitsnetwerk minder is ben je zekerder van kwaliteit met de Devolo 1200.

 78. Diana

  Hallo, wij willen buiten onder de veranda een tv neer zetten, maar ik wil geen kabel over de vloer van v oor naar de tuin, kan dit ook met een verbindingsset??? Ik heb tv van ziggo…. Mvg

  1. Theo ✔

   Een verbindingsset werkt alleen bij Ziggo in combinatie met een Horizon Extra Mediabox. Die kun je overigens ook volledige draadloos aansluiten zonder verbindingsset. Een verbindingsset werkt dus wel met Ziggo maar let op alleen met een Horizon Extra Mediabox!

   1. Rixky

    Ik heb extra mediabox van ziggo en wil graag ook een verbindingset voor buiten tv kijken en welke verbindingset kan ik dan beter gebruiken ? En hoeveel meter werkt hij ? Dank u

    1. Theo ✔

     Je kunt een van de verbindingssets gebruiken die hierboven worden genoemd. De afstand waarover je de verbindingsset kunt gebruiken varieert en is afhankelijk van de kwaliteit van het stroomnetwerk. Als de afstand die je wilt overbruggen maximaal 15 a 20 meter is zou je de verbindingsset hiervoor kunnen gebruiken. Je kunt de extra mediabox ook draadloos verbinden, dit kan alleen als er een sterk wifi signaal aanwezig is.

 79. marc

  ik heb 2x dvs 650 om tv in mijn slaapkamer te krijgen.
  Daarnaast zou ik een wifi repeater in mijn schuur willen plaatsen.
  De kpn box (voor tv, internet en telefoon) staat in de meterkast.
  Kan ik een tweede set naast de bestaande set plaatsen in de meterkast.
  En moet deze van hetzelde merk/type zijn?

  1. Theo ✔

   Het beste is om de verbindingsset uit te breiden met een derde adapter van het zelfde merk en type. Als je al drie adapter in gebruik hebt kun je proberen (geen ervaring mee) om een twee verbindingsset op de KPN box aan te sluiten. Deze hoeft dan niet van hetzelfde merk/type te zijn.

 80. AD

  WERKT DE DVS 650 VAN KPN OOK BIJ VODAFONE THUIS

  1. Theo ✔

   Ja! Bij Vodafone kan je ook gebruik maken van draadloze verbindingssets.

 81. Adil

  Beste,

  Ik heb een glasvezel abonnement bij KPN. Ik heb momenteel 3 tv’s draadloos aangesloten middels draadloze verbindingssets. Een vijfde adapter aanmelden lukt schijnbaar niet. Ik heb dit meerdere malen geprobeerd. Overigens geeft KPN ook duidelijk aan dat je maar tot 3 tv’s draadloos kunt verbinden. Om mijn probleem op te lossen zit ik er aan te denken om een tweede set draadloze adapters aan te sluiten. Dus een tweede zender op de Experiabox en een ontvanger daarop aanmelden. Is dit mogelijk? En zo nee, heeft u een ander advies voor mij om een vierde tv draadloos aan te sluiten?

  1. Theo ✔

   Ondanks dat ik er geen ervaring mee heb zou je inderdaad kunnen proberen om een tweede set op de Experiabox aan te sluiten. Bij glasvezel is de verbinding vaak zo krachtig/sterk dat dit wel zou kunnen werken. Indien je niet gelijk een extra set wilt kopen omdat het onzeker is of het werkt, zou ik proberen om een set van iemand te lenen.

 82. Cees Postma

  Kan iemand mij vertellen welke set goed werkt met glasvezel van Vodafone?

  1. Theo ✔

   Ik heb geen specifieke ervaringen met glasvezel van Vodafone. Maar elke verbindingsset genoemd op deze pagina zou daarmee moeten werken!

 83. Hennie

  Als ik mijn modem in de meterkast zet hoe sluit ik dan mijn vaste telefoon aan?

 84. Erik Dol

  Ik gebruik al een tijdje een devolo 1200+ wifi adapters bij mij kpn interactieve tv maar wij hebben veel last van haperingen van het netwerk waarbij de opgenomen tv en streamingsdiensten uitvallen. Dit gebeurt meerdere keren per dag. Geen andere apparatuur in t zelfde stopcontact. Heeft u nog tips, het is best irritant!

  1. Theo ✔

   Je zou eens kunnen proberen om de adapters te resetten, daarna te updaten en opnieuw aan te sluiten volgens de gebruikershandleiding. Dit helpt vaak!

 85. Chantal van Dam

  Ik heb een alles in 1 bij Online. Graag zou ik in mijn slaapkamer tv willen ontvangen. Maar ik heb daar geen kabel aansluiting. Wel stopcontacten genoeg overigens. Wat kan ik het beste doen en wat zijn de kosten? En moet ik nog extra bovenop mijn abonnement betalen?

  1. admin

   Gebruik maken van een draadloze verbindingsset. U betaalt eenmalig voor de draadloze verbindingsset en maandelijks aan Online voor de extra tv ontvanger die u nodig heeft om televisie te kijken in de slaapkamer.

 86. gerrit

  Heb ook kpn interactief met de draadloze verbindingsset omdat onze modem boven staat en wij in de woonkamer tv willen kijken alles precies zo aangesloten als het moest tot 6 keer toe maar krijg steeds foutcode 14 en op de site van kpn kunnen ze niet helpen of site loopt steeds vast zo irritant heeft iemand tips

 87. nico

  ik heb sinds kort vodafone thuis, wat een ellende!maar aangezien ik er een jaar aan vast zit moet ik gaan zoeken naar oplossingen, ik heb voor mijn 2e tv de kpn homeplugs geprobeerd maar die maken geen verbinding. zou het wel moeten lukken met universele homeplugs?

  1. admin

   Ja als het goed is zou dit wel moeten werken!

 88. Rinie van baardwijk

  Hallo, ik heb nu alles in 1 van telfort. Tv boven gaat loopt via de stopcontact lan versie naar boven. Kan ik de lan verbinding voor dat hij naar de ontvanger gaat nog splitsen met een switch zodat ik via dezelfde verbinding ook interactieve televisie via lan heb( youtube bv)
  Gr rinie

  1. admin

   Dat is niet aan te raden omdat door een switch het signaal vaak verslechterd in combinatie met een draadloze verbindingsset.

 89. Jessica

  Hallo ik heb een vraag;

  Wij hebben in de woonkamer tv van Telfort (digitaal) maar willen boven nog 3 extra draadloze aansluitingen voor slaapkamer tv’s.
  Heeft iemand een idee wat we nodig hebben en vooral; wat kost dit ongeveer?
  Bedankt voor het antwoord alvast! ?

  1. admin

   Met deze set kunt u boven twee extra aansluitingen creëren. Voor een derde aansluiting heeft u helaas nog een aparte losse set nodig. Er zijn veel verschillende soorten/merken draadloze verbindingssets. Allemaal brengen ze het internet/tv signaal via het stopcontact naar een andere plek in huis. Het prijsverschil zit hem in de verschillende extra functies, zoals snellere signaal overdracht, geïntegreerd stopcontact en/of uitbreiden van het wifi netwerk.

 90. Tee

  Ik heb TV van Vodafonethuis en wil een 2e tv aansluiten. Ik heb 1 zgn tv box en moet een bij bestellen. Ik heb ook een set Netgear AV 600 voor de 1e televisie. Als ik een 2e televisie wil aansluiten moet if nog een Netgear AV 600 kopen ? Zo ja, zijn die los te kopen omdat ik maar 1 nodig heb ?

  1. admin

   Bij de meeste Powerlines is het inderdaad mogelijk om een derde losse adapter te kopen (om een tweede televisie aan te sluiten). Helaas weet ik niet of dat met de Netgear AV 600 ook het geval is.

 91. Petra

  Wat is een goed en vooral goedkoper alternatief voor een verbindsset waarbij ik bij kpn 100 euro betaal voor twee adapters. Ik heb er namelijk 3 nodig. Zou bij kpn 170 euro kwijt zijn.

  1. admin

   Via de volgende link ziet u een ruim aanbod van verschillende verbindingssets:Overzicht van verbindingssets

 92. Arthur

  Werken de draadloze Verbindingssets ook bij onsbrabantnet?

  1. admin

   Als u een glasvezel pakket heeft zouden draadloze verbindignssets ook moeten werken bij onsbrabantnet!

   Draadloze verbindingssets werken niet met een coax kabel dus als u analoog tv kijkt of uw televisie heeft aangesloten met een coax kabel dan heeft u niets aan een draadloze verbindingsset.

 93. Tom de Boer

  Ik heb mijn kontrakt gewijzigd van 50 Mbit naar 100 MBit. Toen bleek dat de ‘oude’ adapters standaard zijn afgeknepen op 50 Mbit. Ze laten gewoon niet meer door. Bij mij kwam er zelfs maar circa 40 Mbit door ondanks mijn abonnement voor 100 Mbit. Ik moest dus ook nog de nieuwe adapters DSV-650 aanschaffen want die laten wel 100 Mbit door. Kost wel € 100,- voor drie adapters.

 94. van rooijen

  Ik wil in mijn boot in Nederland tijdens de zomer televisie kunnen ontvangen. Daar is geen internetontvangst. Wat kan ik dan het beste doen?

  1. admin

   Dan heeft u twee opties:
   – Digitenne van KPN.
   – Schotel TV, u kunt bijvoorbeeld een recreatiepakket bestellen bij CanalDigitaal.

   Voor beide betaald u een bedrag per maand, als u er alleen in de zomer gebruik van maakt zijn het daarom wel prijzige oplossingen. Maar verder kan ik geen andere oplossingen bedenken.

 95. Linda

  Ik heb een kpn alles in 1 abonnement en wil een draadloze verbindingsset aanschaffen voor 2 tv,s dus heb ik 3 adapters nodig nu gaf de klantenservice van kpn aan dat ik ze van alle merken kan gebruiken en dit even goed werkt en dat ze goedkoper zijn als je ze b.v bij Dixons koopt iemand die dit ook heeft gedaan of evt andere optie’s?

  1. admin

   Andere verbindingssets werken inderdaad ook, je hoeft niet persé een draadloze verbindingsset bij KPN te bestellen.

 96. Sjon Staring

  ik heb een vraag ik heb tele-2 voor twee tv’s nu heb ik drie adapters voor draadloze verbinding 1 aan modem en twee voor aan de tv’s. nu krijg ik er maar 1 werkend. maar dit zou toch gewoon goed moeten gaan.

  1. admin

   Klopt dit zou inderdaad moeten werken. Een draadloze verbindingsset kunt u uitbreiden met een extra adapter (voor de tweede tv), dit is waarschijnlijk wat u heeft gedaan. Werken wel alle twee de adapters? Dit kunt u testen door de adapters om te wisselen of een adapter eruit te halen en dan kijken of het werkt.

 97. Els

  Wij hebben glasvezel 3 in 1 van Telfort nu Telfort XMS heeft overgenomen. We willen een 2e TV draadloos aansluiten via het stopcontact zodat we ook boven digitaal tv kunnen kijken zonder een kabel over de trap. Ik kan helaas nergens vinden wat ik nu exact het beste kan bestellen hiervoor. Een Devolo of Netgear adapter, maar daar zijn er tig van! Het moet in elk geval een set 2 zijn begrijp ik, 1 beneden om de glasvezelmodem of router op het stopcontact aan te sluiten en 1 boven voor in het stopcontact waarmee de digitale tv ontvanger wordt verbonden.
  We hebben naast de tv 2 stopcontacten boven. De TV en de digitale ontvanger nemen die beide in beslag.
  Kan iemand adviseren wat te kopen? Vast bedankt!

  1. admin

   Dat klopt inderdaad, een draadloze verbindingsset bestaat in beginsel altijd uit twee adapters. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Devolo Dlan 1200+. Het feit dat u twee stopcontacten heeft is geen probleem. Er kan namelijk ook een stekker in de adapter van de verbindingsset worden gestoken, waardoor het stopcontact nog steeds bruikbaar is.

 98. Boudewijn

  Volgens KPN mag je het stopcontact naast het stopcontact waar je de adapter in hebt gestopt niet gebruiken, en mag je de adapter ook niet in een stekkerdoos doen. Beide configuraties gaan ten koste van de kwaliteit.

  Ik heb (deels noodgedwongen) beide faux pas moeten maken en was dus ook bang dat het niet zou werken. Maar wie schetst mijn verbazing? Haarscherp beeld zonder enige hapering! En dan heb ik nog een oud huis met slechte bedrading ook. Dit zal niet bij iedereen werken en als het niet hoeft, raad ik ook niet aan de gebruiksaanwijzing te negeren, maar als het niet anders kan is er een goede kans dat het toch werkt.

  P.S. Niet vergeten de adapters even via de reset-knop aan elkaar te linken, want anders werken ze niet met elkaar.

 99. Hieke

  Ik zou graag mijn tv boven zonder kabel willen aansluiten via ziggo is dit mogelijk?? En is ontvangst dan net zo goed??

  1. admin

   Bekijk dan eens deze pagina!

 100. W. van Asperen

  Van Telfort heb ik al “internet+bellen”.
  Ik overweeg nu het 3-in-1 pakket in huis te halen.
  Ik heb 3 tv toestellen in huis die ik allemaal wil aansluiten, liefst draadloos.
  Moet ik voor ieder tv toestel een adapterset gebruiken, of zijn er meerdere “ontvanger” adaptors mogelijk per “zend” adapter?
  Kunt u een kosten indicatie geven, zowel voor eenmalige aanschaf, maar ook de maandelijkse kosten?
  Met vriendelijke groeten,
  W. van Asperen

  1. admin

   Voor de kosten van het Telfort alles in een pakket kunt u het beste de postcodecheck doen op draadloostvkijken.com/vergelijken. De eenmalige aanschafkosten voor een draadloze verbindingsset waarmee u twee televisies kan aansluiten bedragen circa €100. Als u ook een derde tv hiermee wilt aansluiten betaalt u nog circa €70 meer voor een extra draadloze verbindingsset.

 101. henri lanting

  Werken de draadloos kastjes van kpn ook bij een abbonement van telfort?

  1. admin

   Ja, dat zou ook moeten werken!

 102. henk wolf

  Ik heb een Telfort alles-in-1 pakket. Ik wil een draadloze verbindingsset (powerplug) gebruiken voor een 2e TV. Ik heb een Netgear powerplug, alleen deze blijkt niet te werken. Werkt Telfort alleen met bepaalde verbindingssets, bv Devolo?

  1. admin

   Ook powerplugs van andere merken zoals Netgear zouden moeten werken, dus vervelend dat het niet werkt. Koop je een powerplug bij Telfort dan krijg je inderdaad wel een Devolo verbindingsset. U zou het daarmee nog kunnen proberen maar de kans is dan aanwezig dat het ook niet werkt aangezien u het ookal met de Netgear heeft geprobeerd.

  2. John

   Je kan het 2e toestel overal in huis aansluiten op een powerplug. Je dient de verbindingskabel tussen box en plug rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact en niet via een verlengsnoer. Daarnaast is van belang, hoe ver het toestel geplaatst is van de Gateway.

 103. Sjoerd Wendelaar

  Vragen:
  -We hebben een KPN abonnement voor één aansluiting. Gaan de abonnementskosten omhoog bij gebruik van een verbindingsset voor een tweede tv?
  -Wat kost een verbindingsset?
  -Wat zijn de kosten van andere mogelijkheden voor tweede aansluiting?

  1. admin

   Ja de kosten gaan omhoog, bij een tweede televisie gaat u een extra bedrag per maand betalen voor een tweede tv ontvanger informeer bij KPN voor de exacte kosten. Als u gebruik wilt maken van de draadloze verbindingsset dan betaalt u eenmalig de aanschafprijs van de verbindingsset (€70 als u bij KPN bestelt). Bij een tweede aansluiting zult u altijd een extra ontvanger moeten bestellen bij KPN, dus alternatieve mogelijkheden heeft u niet.