Verbind draadloos het modem met je tv ontvanger

Gebruik een draadloze verbindingsset.

Met een draadloze verbindigsset hoef je de tv ontvanger niet direct op het modem aan te sluiten met een UTP kabel. In plaats van (lange) kabels gebruik je de verbindingsset. De verbindingsset werkt onder meer bij KPN, Xs4all, Tele2, Telfort en Online. Je kunt er afhankelijk van de set twee tv’s mee aansluiten.

1 TV2 TV's aansluiten

Zo sluit je de verbindingsset aan

Sluit 1 adapter aan op het modem.

De draadloze verbindingsset bestaat uit minimaal twee adapters. De eerste adapter sluit je aan op het modem/ de router. De adapter stop je in een stopcontact en vanaf de adapter gaat er een UTP kabeltje naar de router. Bij KPN is dit de Experiabox en bij Xs4all de Fritzbox. Het modem is bij elke provider net wat anders maar werkt grotendeels hetzelfde.

Sluit de 2e adapter aan op de tv ontvanger.

De tweede adapter van de set sluit je opdezelfde manier aan op de tv ontvanger. De TV ontvanger sluit je weer met een HDMI kabel aan op je tv zoals je dat gewend bent. Heb je ook nog een derde adapter? Dan sluit je die op dezelfde manier aan op een tweede tv ontvanger.

Klaar om "draadloos" tv te kijken!

Je kunt nu tv gaan kijken. Je gebruikt gewoon dezelfde afstandsbediening en de tv werkt ook verder helemaal hetzeflde. Het enige verschil is dat je geen lange UTP kabels nodig hebt om de tv aan te sluiten!

Draadloze verbindingsset kopen

Een draadloze verbindingsset is een mooie manier om draadloos tv te kijken. Er zijn verschillende verbindingssets te koop. De verbindingssets zijn niet perse gebonden aan een TV aanbieder, u kunt prima een draadloze verbindingssets van TP Link kopen. Een draadloze verbindingsset kunt u ook kopen via uw eigen TV aanbieder. Bij de TV aanbieder bent u gemiddeld duurder uit.

TP Link €45

 

+ Geschikt om 1 tv mee aan te sluiten.

+ Geïntegreerd stopcontact.

+ Overdrachtsnelheid 500mpbs.

+ 1 UTP ingang.

 

Kopen

TP LINK 3 Adapters €65

+ Geschikt om 2 tv’s mee aan te sluiten.

+ Geïntegreerd stopcontact.

+ Overdrachtsnelheid 500mpbs.

+ 2 UTP ingangen.

Kopen

Devolo 1200 €125

+ Geschikt om 1 tv mee aan te sluiten.

+ Geïntegreerd stopcontact.

+ Overdrachtsnelheid 1200 mpbs.

+ 1 UTP ingang

Kopen

Wat heb je nodig met een draadloze verbindingsset?

Bij een draadloze verbindingsset zitten standaard twee UTP kabeltjes. Die gebruik je om de adapters op de router en op de tv ontvanger aan te sluiten. Verder heb je uiteraard stopcontacten en een elektriciteitsnetwerk nodig om de verbindingsset te kunnen gebruiken. Via het lichtnetwerk komt de draadloze verbinding tot stand.

Router/modem:

Hiervandaan komt het tv signaal dat je nodig hebt om digitaal tv te kunnen kijken.

Adapters

De adapters versturen het signaal vanaf het modem naar de tv ontvanger. 1 adapter sluit je aan op het modem/router, de ander sluit je aan op de digitale tv ontvanger.

TV ontvanger

Het kastje/tontvanger naast je televisie. Hier sluit je de tweede adapter op aan. De tv ontvanger decodeert het tv signaal en zet het om in bruikbare tv beelden.

Televisie

De tv ontvanger sluit je met een HDMI kabel aan op de tv. Met de afstandsbediening kies je de juiste HDMI ingang (source) zodat je tv kunt kijken!

KPN draadloze verbindingsset

Heb je een abonnement bij KPN dan kun handig gebruik maken van de draadloze verbindingsset. U kunt de verbindingsset los bij KPN bestellen. Daarnaast is het mogelijk om twee televisies aan te sluiten op de verbindingsset aangezien er de mogelijkheid is om een derde adapter te kopen.

Draadloze verbindingsset Telfort

Ook bij Telfort kun je slim gebruik maken van de draadloze verbindingsset. Het doorsturen van het signaal werkt nagenoeg hetzelfde als bij KPN en andere aanbieders. Het grootste verschil zit hem vaak in het logotje op de adapter. Ook Telfort maakt gebruik van de techniek via het stopcontact

Draadloze verbinding Xs4all

Xs4all maakt gebruik van precies dezelfde verbindingsset als KPN, uit ervaring weet ik dat deze verbindingsset uitstekend werkt. Ik heb er zelf ook twee in huis en aansluiten is ook erg gemakkelijk. Wil je net zoals mij twee televisies in aparte kamers verbinden dan kun je simpelweg een derde adapter bestellen.

Powerplugs Tele2

Zonder kabels televisie kijken kan ook uitstekend bij Tele2, de powerplugs van Tele2 zijn niet anders dan bovenstaande verbindingssets en werken op exact dezelfde manier.

Verbindingsset, Homeplug, Powerline of Plowerplug?

Een powerline, homeplug, powerplug of draadloze verbindingsset zijn verschillende namen voor hetzelfde product. Ik noem het hier de draadloze verbindingsset. Daarmee un je dus digitaal tv kijken op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, kelder, schuur of zolder. Een draadloze verbindingsset is daarom een zeer geschikte oplossing voor draadloos tv kijken. Doormiddel van de draadloze verbindingsset kun je een verbinding tot stand brengen tussen je modem/router en je decoder. Met een verbindingsset voorkom je dat je kabels moet gaan trekken of andere moeilijke en dure oplossingen moet gaan verzinnen.

Draadloze verbindingsset hoe werkt het?

De video aan het begin van dit artikel is denk ik het meest duidelijk. Lees anders onderstaande tekst nog eens goed door:

 1. De draadloze verbindingsset bestaat uit twee adapters en de benodigde kabels. Ga als eerst naar je modem/router deze bevindt zich vaak in de meterkast. Bij KPN heet dit bijvoorbeeld vaak de ExperiaBox en bij Xs4all de FritzBox. Maar in principe ziet het modem er bij elke tv aanbieder soortgelijk uit.
 2. Zorg dat er een stopcontact dichtbij de router beschikbaar is hier moet je namelijk straks de adapter inpluggen. Maar eerst sluit je de internet kabel aan op het modem vervolgens sluit je het andere uiteinde van de internet kabel in de adapter. Daarna steek je de adapter in het stopcontact. De voedingsstekker van de router kun je weer in het stopcontact van de adapter steken. Zodat je uiteindelijk voor de router met verbindingsset maar één stopcontact nodig hebt.

Nadat je deze adapter correct op het modem en het stopcontact/lichtnetwerk hebt aangesloten ga je naar de kamer of plek waar je de televisie wilt aansluiten.

 1. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als bij het modem/router maar dit keer sluit je de draadloze verbindingsset aan op de tv ontvanger inplaats van een modem. Plug de internet kabel in de adapter, vervolgens sluit je het andere uiteinde van de internet kabel aan op de tv ontvanger. Deze heeft een speciale ingang voor LAN aansluitingen.
 2. Plug de adapter van de verbindingsset vervolgens in het stopcontact. Zorg ook dat de tv ontvanger is aangsloten op het stopcontact.
 3. Sluit de tv ontvanger aan op je televisie. Dit kan met een HDMI kabel maar ook met een SCART kabel.
 4. Zet de televisie aan en selecteer de je juiste uitgang op de afstandsbediening. Vervolgens zou de televisie correct moeten werken.

51 Reacties

 1. Zijn de setjes van 500 Mbit ruim voldoende of heeft bijv de Devolo van 1200 Mbit nog toegevoegde waarde?

  Vr.gr,

  Eric

  Antwoord
  • De setjes zijn 500 Mbit zijn in de meeste gevallen voldoende om zonder problemen tv te kijken. De kwaliteit van de Devolo van 1200 is echter superieur ten opzichte van andere verbindingssets. Vooral bij oude huizen waar de bedrading van het elektriciteitsnetwerk minder is ben je zekerder van kwaliteit met de Devolo 1200.

   Antwoord
 2. Hallo, wij willen buiten onder de veranda een tv neer zetten, maar ik wil geen kabel over de vloer van v oor naar de tuin, kan dit ook met een verbindingsset??? Ik heb tv van ziggo…. Mvg

  Antwoord
  • Een verbindingsset werkt alleen bij Ziggo in combinatie met een Horizon Extra Mediabox. Die kun je overigens ook volledige draadloos aansluiten zonder verbindingsset. Een verbindingsset werkt dus wel met Ziggo maar let op alleen met een Horizon Extra Mediabox!

   Antwoord
 3. ik heb 2x dvs 650 om tv in mijn slaapkamer te krijgen.
  Daarnaast zou ik een wifi repeater in mijn schuur willen plaatsen.
  De kpn box (voor tv, internet en telefoon) staat in de meterkast.
  Kan ik een tweede set naast de bestaande set plaatsen in de meterkast.
  En moet deze van hetzelde merk/type zijn?

  Antwoord
  • Het beste is om de verbindingsset uit te breiden met een derde adapter van het zelfde merk en type. Als je al drie adapter in gebruik hebt kun je proberen (geen ervaring mee) om een twee verbindingsset op de KPN box aan te sluiten. Deze hoeft dan niet van hetzelfde merk/type te zijn.

   Antwoord
 4. WERKT DE DVS 650 VAN KPN OOK BIJ VODAFONE THUIS

  Antwoord
  • Ja! Bij Vodafone kan je ook gebruik maken van draadloze verbindingssets.

   Antwoord
 5. Beste,

  Ik heb een glasvezel abonnement bij KPN. Ik heb momenteel 3 tv’s draadloos aangesloten middels draadloze verbindingssets. Een vijfde adapter aanmelden lukt schijnbaar niet. Ik heb dit meerdere malen geprobeerd. Overigens geeft KPN ook duidelijk aan dat je maar tot 3 tv’s draadloos kunt verbinden. Om mijn probleem op te lossen zit ik er aan te denken om een tweede set draadloze adapters aan te sluiten. Dus een tweede zender op de Experiabox en een ontvanger daarop aanmelden. Is dit mogelijk? En zo nee, heeft u een ander advies voor mij om een vierde tv draadloos aan te sluiten?

  Antwoord
  • Ondanks dat ik er geen ervaring mee heb zou je inderdaad kunnen proberen om een tweede set op de Experiabox aan te sluiten. Bij glasvezel is de verbinding vaak zo krachtig/sterk dat dit wel zou kunnen werken. Indien je niet gelijk een extra set wilt kopen omdat het onzeker is of het werkt, zou ik proberen om een set van iemand te lenen.

   Antwoord
 6. Kan iemand mij vertellen welke set goed werkt met glasvezel van Vodafone?

  Antwoord
  • Ik heb geen specifieke ervaringen met glasvezel van Vodafone. Maar elke verbindingsset genoemd op deze pagina zou daarmee moeten werken!

   Antwoord
 7. Als ik mijn modem in de meterkast zet hoe sluit ik dan mijn vaste telefoon aan?

  Antwoord
 8. Ik gebruik al een tijdje een devolo 1200+ wifi adapters bij mij kpn interactieve tv maar wij hebben veel last van haperingen van het netwerk waarbij de opgenomen tv en streamingsdiensten uitvallen. Dit gebeurt meerdere keren per dag. Geen andere apparatuur in t zelfde stopcontact. Heeft u nog tips, het is best irritant!

  Antwoord
  • Je zou eens kunnen proberen om de adapters te resetten, daarna te updaten en opnieuw aan te sluiten volgens de gebruikershandleiding. Dit helpt vaak!

   Antwoord
 9. Ik heb een alles in 1 bij Online. Graag zou ik in mijn slaapkamer tv willen ontvangen. Maar ik heb daar geen kabel aansluiting. Wel stopcontacten genoeg overigens. Wat kan ik het beste doen en wat zijn de kosten? En moet ik nog extra bovenop mijn abonnement betalen?

  Antwoord
  • Gebruik maken van een draadloze verbindingsset. U betaalt eenmalig voor de draadloze verbindingsset en maandelijks aan Online voor de extra tv ontvanger die u nodig heeft om televisie te kijken in de slaapkamer.

   Antwoord
 10. Heb ook kpn interactief met de draadloze verbindingsset omdat onze modem boven staat en wij in de woonkamer tv willen kijken alles precies zo aangesloten als het moest tot 6 keer toe maar krijg steeds foutcode 14 en op de site van kpn kunnen ze niet helpen of site loopt steeds vast zo irritant heeft iemand tips

  Antwoord
 11. ik heb sinds kort vodafone thuis, wat een ellende!maar aangezien ik er een jaar aan vast zit moet ik gaan zoeken naar oplossingen, ik heb voor mijn 2e tv de kpn homeplugs geprobeerd maar die maken geen verbinding. zou het wel moeten lukken met universele homeplugs?

  Antwoord
  • Ja als het goed is zou dit wel moeten werken!

   Antwoord
 12. Hallo, ik heb nu alles in 1 van telfort. Tv boven gaat loopt via de stopcontact lan versie naar boven. Kan ik de lan verbinding voor dat hij naar de ontvanger gaat nog splitsen met een switch zodat ik via dezelfde verbinding ook interactieve televisie via lan heb( youtube bv)
  Gr rinie

  Antwoord
  • Dat is niet aan te raden omdat door een switch het signaal vaak verslechterd in combinatie met een draadloze verbindingsset.

   Antwoord
 13. Hallo ik heb een vraag;

  Wij hebben in de woonkamer tv van Telfort (digitaal) maar willen boven nog 3 extra draadloze aansluitingen voor slaapkamer tv’s.
  Heeft iemand een idee wat we nodig hebben en vooral; wat kost dit ongeveer?
  Bedankt voor het antwoord alvast! ?

  Antwoord
  • Met deze set kunt u boven twee extra aansluitingen creëren. Deze set kost €80. Voor een derde aansluiting heeft u helaas nog een aparte losse set nodig, deze kost €60. Er zijn veel verschillende soorten/merken draadloze verbindingssets. Allemaal brengen ze het internet/tv signaal via het stopcontact naar een andere plek in huis. Het prijsverschil zit hem in de verschillende extra functies, zoals snellere signaal overdracht, geïntegreerd stopcontact en/of uitbreiden van het wifi netwerk.

   Antwoord
 14. Ik heb TV van Vodafonethuis en wil een 2e tv aansluiten. Ik heb 1 zgn tv box en moet een bij bestellen. Ik heb ook een set Netgear AV 600 voor de 1e televisie. Als ik een 2e televisie wil aansluiten moet if nog een Netgear AV 600 kopen ? Zo ja, zijn die los te kopen omdat ik maar 1 nodig heb ?

  Antwoord
  • Bij de meeste Powerlines is het inderdaad mogelijk om een derde losse adapter te kopen (om een tweede televisie aan te sluiten). Helaas weet ik niet of dat met de Netgear AV 600 ook het geval is.

   Antwoord
 15. Wat is een goed en vooral goedkoper alternatief voor een verbindsset waarbij ik bij kpn 100 euro betaal voor twee adapters. Ik heb er namelijk 3 nodig. Zou bij kpn 170 euro kwijt zijn.

  Antwoord
 16. Werken de draadloze Verbindingssets ook bij onsbrabantnet?

  Antwoord
  • Als u een glasvezel pakket heeft zouden draadloze verbindignssets ook moeten werken bij onsbrabantnet!

   Draadloze verbindingssets werken niet met een coax kabel dus als u analoog tv kijkt of uw televisie heeft aangesloten met een coax kabel dan heeft u niets aan een draadloze verbindingsset.

   Antwoord
 17. Ik heb mijn kontrakt gewijzigd van 50 Mbit naar 100 MBit. Toen bleek dat de ‘oude’ adapters standaard zijn afgeknepen op 50 Mbit. Ze laten gewoon niet meer door. Bij mij kwam er zelfs maar circa 40 Mbit door ondanks mijn abonnement voor 100 Mbit. Ik moest dus ook nog de nieuwe adapters DSV-650 aanschaffen want die laten wel 100 Mbit door. Kost wel € 100,- voor drie adapters.

  Antwoord
 18. Ik wil in mijn boot in Nederland tijdens de zomer televisie kunnen ontvangen. Daar is geen internetontvangst. Wat kan ik dan het beste doen?

  Antwoord
  • Dan heeft u twee opties:
   – Digitenne van KPN.
   – Schotel TV, u kunt bijvoorbeeld een recreatiepakket bestellen bij CanalDigitaal.

   Voor beide betaald u een bedrag per maand, als u er alleen in de zomer gebruik van maakt zijn het daarom wel prijzige oplossingen. Maar verder kan ik geen andere oplossingen bedenken.

   Antwoord
 19. Ik heb een kpn alles in 1 abonnement en wil een draadloze verbindingsset aanschaffen voor 2 tv,s dus heb ik 3 adapters nodig nu gaf de klantenservice van kpn aan dat ik ze van alle merken kan gebruiken en dit even goed werkt en dat ze goedkoper zijn als je ze b.v bij Dixons koopt iemand die dit ook heeft gedaan of evt andere optie’s?

  Antwoord
  • Andere verbindingssets werken inderdaad ook, je hoeft niet persé een draadloze verbindingsset bij KPN te bestellen.

   Antwoord
 20. ik heb een vraag ik heb tele-2 voor twee tv’s nu heb ik drie adapters voor draadloze verbinding 1 aan modem en twee voor aan de tv’s. nu krijg ik er maar 1 werkend. maar dit zou toch gewoon goed moeten gaan.

  Antwoord
  • Klopt dit zou inderdaad moeten werken. Een draadloze verbindingsset kunt u uitbreiden met een extra adapter (voor de tweede tv), dit is waarschijnlijk wat u heeft gedaan. Werken wel alle twee de adapters? Dit kunt u testen door de adapters om te wisselen of een adapter eruit te halen en dan kijken of het werkt.

   Antwoord
 21. Wij hebben glasvezel 3 in 1 van Telfort nu Telfort XMS heeft overgenomen. We willen een 2e TV draadloos aansluiten via het stopcontact zodat we ook boven digitaal tv kunnen kijken zonder een kabel over de trap. Ik kan helaas nergens vinden wat ik nu exact het beste kan bestellen hiervoor. Een Devolo of Netgear adapter, maar daar zijn er tig van! Het moet in elk geval een set 2 zijn begrijp ik, 1 beneden om de glasvezelmodem of router op het stopcontact aan te sluiten en 1 boven voor in het stopcontact waarmee de digitale tv ontvanger wordt verbonden.
  We hebben naast de tv 2 stopcontacten boven. De TV en de digitale ontvanger nemen die beide in beslag.
  Kan iemand adviseren wat te kopen? Vast bedankt!

  Antwoord
  • Dat klopt inderdaad, een draadloze verbindingsset bestaat in beginsel altijd uit twee adapters. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Devolo Dlan 1200+. Het feit dat u twee stopcontacten heeft is geen probleem. Er kan namelijk ook een stekker in de adapter van de verbindingsset worden gestoken, waardoor het stopcontact nog steeds bruikbaar is.

   Antwoord
 22. Volgens KPN mag je het stopcontact naast het stopcontact waar je de adapter in hebt gestopt niet gebruiken, en mag je de adapter ook niet in een stekkerdoos doen. Beide configuraties gaan ten koste van de kwaliteit.

  Ik heb (deels noodgedwongen) beide faux pas moeten maken en was dus ook bang dat het niet zou werken. Maar wie schetst mijn verbazing? Haarscherp beeld zonder enige hapering! En dan heb ik nog een oud huis met slechte bedrading ook. Dit zal niet bij iedereen werken en als het niet hoeft, raad ik ook niet aan de gebruiksaanwijzing te negeren, maar als het niet anders kan is er een goede kans dat het toch werkt.

  P.S. Niet vergeten de adapters even via de reset-knop aan elkaar te linken, want anders werken ze niet met elkaar.

  Antwoord
 23. Ik zou graag mijn tv boven zonder kabel willen aansluiten via ziggo is dit mogelijk?? En is ontvangst dan net zo goed??

  Antwoord
 24. Van Telfort heb ik al “internet+bellen”.
  Ik overweeg nu het 3-in-1 pakket in huis te halen.
  Ik heb 3 tv toestellen in huis die ik allemaal wil aansluiten, liefst draadloos.
  Moet ik voor ieder tv toestel een adapterset gebruiken, of zijn er meerdere “ontvanger” adaptors mogelijk per “zend” adapter?
  Kunt u een kosten indicatie geven, zowel voor eenmalige aanschaf, maar ook de maandelijkse kosten?
  Met vriendelijke groeten,
  W. van Asperen

  Antwoord
  • Voor de kosten van het Telfort alles in een pakket kunt u het beste de postcodecheck doen op draadloostvkijken.com/vergelijken. De eenmalige aanschafkosten voor een draadloze verbindingsset waarmee u twee televisies kan aansluiten bedragen circa €100. Als u ook een derde tv hiermee wilt aansluiten betaalt u nog circa €70 meer voor een extra draadloze verbindingsset.

   Antwoord
 25. Werken de draadloos kastjes van kpn ook bij een abbonement van telfort?

  Antwoord
  • Ja, dat zou ook moeten werken!

   Antwoord
 26. Ik heb een Telfort alles-in-1 pakket. Ik wil een draadloze verbindingsset (powerplug) gebruiken voor een 2e TV. Ik heb een Netgear powerplug, alleen deze blijkt niet te werken. Werkt Telfort alleen met bepaalde verbindingssets, bv Devolo?

  Antwoord
  • Ook powerplugs van andere merken zoals Netgear zouden moeten werken, dus vervelend dat het niet werkt. Koop je een powerplug bij Telfort dan krijg je inderdaad wel een Devolo verbindingsset. U zou het daarmee nog kunnen proberen maar de kans is dan aanwezig dat het ook niet werkt aangezien u het ookal met de Netgear heeft geprobeerd.

   Antwoord
  • Je kan het 2e toestel overal in huis aansluiten op een powerplug. Je dient de verbindingskabel tussen box en plug rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact en niet via een verlengsnoer. Daarnaast is van belang, hoe ver het toestel geplaatst is van de Gateway.

   Antwoord
 27. Vragen:
  -We hebben een KPN abonnement voor één aansluiting. Gaan de abonnementskosten omhoog bij gebruik van een verbindingsset voor een tweede tv?
  -Wat kost een verbindingsset?
  -Wat zijn de kosten van andere mogelijkheden voor tweede aansluiting?

  Antwoord
  • Ja de kosten gaan omhoog, bij een tweede televisie gaat u een extra bedrag per maand betalen voor een tweede tv ontvanger informeer bij KPN voor de exacte kosten. Als u gebruik wilt maken van de draadloze verbindingsset dan betaalt u eenmalig de aanschafprijs van de verbindingsset (€70 als u bij KPN bestelt). Bij een tweede aansluiting zult u altijd een extra ontvanger moeten bestellen bij KPN, dus alternatieve mogelijkheden heeft u niet.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.