Draadloos een tv ontvanger aansluiten met de draadloze verbindingsset

draadloze verbindingsset
Hulpmiddel #1 TP-Link 2 Adapters
Hulpmiddel #2 TP-Link 3 Adapters

Met een draadloze verbindingsset kun je tv kijken op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was. Denk aan de slaapkamer, kelder, schuur of zolder. Met een draadloze verbindingsset voorkom je lange UTP-kabels van je modem naar de tv-ontvanger. De verbindingsset werkt onder meer bij Tele2, Telfort, KPN, Xs4all en Online. Je kunt er afhankelijk van de set twee televisies mee aansluiten.

Wat is een draadloze verbindingsset?

Een draadloze verbindingsset is een set van adapters die (lange) utp kabels kan vervangen. De draadloze verbindingsset gebruik je om draadloos een tv ontvanger aan te sluiten. Ook wordt de draadloze verbindingsset vaak gebruikt om een het wifi signaal beter door het huis te verspreiden.

Draadloze verbindingsset bestaande uit twee adapters.

Hoe werkt een draadloze verbindingsset?

Omdat het vaak onduidelijk is hoe de verbindingsset werkt en wat je er allemaal voor nodig hebt om draadloos tv te kijken, probeer ik onderstaand zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven hoe je de draadloze verbindingsset aansluit. Maar kijk eerst even naar de volgende afbeelding:

tv via stopcontact
Zo ziet het er schematisch uit

Stappenplan: draadloze verbindingsset aansluiten

Benodigde tijd: 5 minuten.

Een draadloze verbindingsset aansluiten is niet moeilijk. Neem rustig onderstaande stappen en door en je verbindingsset is zo aangesloten.

 1. Ga opzoek naar je modem/router

  Vaak bevindt deze zich in de meterkast. Bij KPN heet de router bijvoorbeeld de ExperiaBox en bij Xs4all de Fritzbox. Dit apparaat zorgt er ook voor dat je internet in huis hebt.

 2. Plug een van de verbindingsadapter in een stopcontact

  Zorg dat er een stopcontact dichtbij de router beschikbaar is, zonder stopcontacten kun je de verbindingsset helaas niet gebruiken.

 3. Sluit de adapter aan op de router

  Dit doe je door de meegeleverde UTP kabel op de router aan te sluiten. Vaak staat de tv uitgang van de router aangegeven met een label “TV” of “TV out”.

 4. Pak de tweede adapter erbij

  Nadat je de eerste adapter correct op de router en het stopcontact/lichtnetwerk hebt aangesloten ga je met de tweede adapter naar de kamer of plek waar je de televisie wilt aansluiten.

 5. Plug de tweede verbindingsadapter in de buurt van de televisie in het stopcontact

  Nadat je de eerste adapter correct op de router en het stopcontact/lichtnetwerk hebt aangesloten ga je met de tweede adapter naar de kamer of plek waar je de televisie wilt aansluiten.

 6. Plug de tweede verbindingsadapter in de buurt van de televisie in het stopcontact

  Plug de UTP kabel in de adapter, vervolgens sluit je het andere uiteinde van de internet kabel aan op de tv ontvanger. Plug de adapter van de verbindingsset vervolgens in het stopcontact. Zorg ook dat de tv ontvanger is aangesloten op het stopcontact.

 7. Sluit de tv ontvanger aan op je televisie.

  Dit doe je met een hdmi kabel. Bij oudere televisies gebruik je hiervoor een SCART kabel.

 8. Zet de televisie aan en selecteer de je juiste uitgang op de afstandsbediening.

  Je kunt nu tv kijken zonder lange utp kabels vanaf je router naar de tv ontvanger.

Draadloze verbindingsset kopen

Er zijn verschillende verbindingssets te koop. Bij het kopen van een draadloze verbindingssets hoef je niet perse gebruik te maken van het aanbod van je tv provider. KPN verkoopt Devolo verbindingssets maar je kunt ook prima gebruik maken van een goedkoper TP link verbindingsset.

Welke verbindingsset kopen?

Houdt bij het kiezen van de juiste draadloze verbindingsset rekening met het volgende:

Aantal tv’s dat je draadloos wilt aansluiten.
Een draadloze verbindingsset kan bestaan uit twee of drie adapters. Met twee adapters sluit je één televisie aan en met drie adapters twee.

Verbindingsadapter met geïntegreerd stopcontact: de adapters van de verbindingsset steek je in het stopcontact. Dit betekent dat je een stopcontact minder tot je beschikking hebt, soms kan dat lastig zijn. Bij een verbindingsset met geïntegreerd stopcontact heb je dat probleem niet. Je kunt namelijk weer een andere stekker in het ingebouwde stopcontact van de verbindingsadapter steken.

Kan ik gebruik maken van een draadloze verbindingsset?

Houdt er voordat je de draadloze verbindingsset koopt rekening mee dat je alleen bij tv providers die tv aanbieden via de telefoonkabel gebruik kunt maken van de verbindingsset om de tv ontvanger aan te sluiten. Dit zijn in iedergeval: KPN, Tele2, Xs4all, Telfort en Online.

Devolo of TP link kopen?

Devolo is een bekend en goed merk als het gaat om verbindingssets. Echter is TP Link net zo goed en ook nog eens goedkoper. Wil je graag een televisies draadloos aansluiten, dan raad ik aan om deze TP Link met twee adapters te kopen. Ben je opzoek naar een verbindingssets die twee televisies draadloos kan aansluiten? Kies dan voor deze set met drie adapters.

Alternatief voor de KPN draadloze verbindingsset

KPN maakt gebruik van Devolo adapters. Dit zijn prima adapters. Maar ben je opzoek naar iets goedkopers ga dan voor de TP link adapters genoemd in dit artikel (voor 23.59 besteld, morgen in huis).

KPN draadloze verbindingsset

Heb je een abonnement bij KPN dan kun je handig gebruik maken van de draadloze verbindingsset. Je kunt de verbindingsset los bij KPN bestellen of online bij bijvoorbeeld bol.com. Daarnaast is het mogelijk om twee televisies aan te sluiten op de verbindingsset aangezien er de mogelijkheid is om een derde adapter te kopen.

219 mensen hebben al gereageerd.
 1. Rob
  08/07/2022 om 3:23 pm

  Buitengewoon interessant hoe je zo’n set moet aansluiten, maar hoe werkt het nou, hoe komt het signaal van de meterkast naar de televisie met behulp van zo’n set.

  • Karin
   15/08/2022 om 1:00 pm

   Via de electriciteitskabels die in je stopcontact zitten.
   Ik gebruik dit al diverse jaren voor 2 tv’s op verschillende zenders gelijktijdig.
   Geen probleem, al hoor je soms anders.
   T-mobile geeft geen garantie als je meld met devolo te hebben aangesloten ipv utp door je hele huis. Alle storingen die ik gehad heb, lagen nooit aan de devolo verbinding.

 2. Esther
  24/02/2022 om 6:44 am

  Ik heb een Ziggo internet alles in een pakket hoe werkt het dan.

 3. bram
  06/02/2022 om 2:07 pm

  Ik wil draadloos interactieve tv aansluiten op mijn tv. Is dit hiermee mogelijk? tv van caiway

 4. Sophie
  09/11/2021 om 9:19 pm

  Wij hebben (verplicht) glasvezel van Solcon. Heb net verbindingssets ingeplugd. Op tv verschijnt nu de tekst: could ‘t download the system software. Is glasvezel via solcon dan niet geschikt voor draadloze verbinding?

 5. Dhr
  09/08/2021 om 8:18 pm

  Ik heb KPN glasvezel met 2 superwifi punten ( 1 bij router en 1 bij de tv). Mij werd gezegd dat de DVS1200 overbodig is. Eventueel kan ik tv boven krijgen via

  – een 2e tv ontvanger (extra abonnementskosten) chromecast / streamen via i-tv
  En werd evt een derde superwifi punt aangeraden voor op de tweede verdieping / derde verdieping.

  Dvs1200 had ik juist aangeschaft om min of meer draadloos tv te kijken, maar bood geen meerwaarde in mijn situatie; klopt dit? Gelijk nu weg doen terwijl ik net heb aangeschaft voelt ook dubbel.

  Gr

 6. Mette
  22/06/2021 om 6:45 pm

  Wij hebben een glasvezelabonnement lopen bij Online en willen graag draadloos tv kijken op 2 slaapkamers. Welke draadloze verbindingsset kunnen wij hiervoor het beste aanschaffen? Helaas zijn wij hier zelf niet zo in thuis….

 7. John Valk
  16/05/2021 om 7:43 pm

  Kan ik in mijn huidige setup Modem/ TP link in meterkast en verder bij TV TP link een losse TP link aanschaffen voor TV boven?

 8. SG Rovekamp
  23/01/2021 om 9:19 pm

  Hallo. Ik heb KPN super WiFi. Kan ik naast de superweg WiFi ook een dvs aansluiten of stoort het een het andere.

 9. Nico Derks
  16/01/2021 om 8:06 pm

  Die TP link, die goedkoper zijn, zijn niet genotced voor de 11mtr band.
  Dus deze veroorzaken veel storingen voor zendamateurs.
  Een beetje duurdere is ook een beetje meer kwaliteit.

 10. Miranda
  16/01/2021 om 1:43 pm

  Ik wil meer dan 4 tv’s aansluiten op deze manier. Kan ik dan 2 setjes aanschaffen? En moeten deze setjes dan beide van hetzelfde merk zijn? Heb namelijk nu al van kpn die draadloze verbindingsset voor 2 tv’s. Maar aanschaf van nog zo’n set vind ik wel prijzig

 11. Saskia
  16/11/2020 om 5:14 pm

  Goedendag,
  Werkt dit ook bij glasvezel-kabel voor internet en TV van Multifiber? Ze konden me dat daar niet vertellen.
  Zij gaven aan dat ze alles door middel van het trekken van kabels door het huis regelen.
  Dat hoop ik niet want dat zou betekenen dat er bijna dertig meter kabel door het huis getrokken moet worden om de situatie zo te krijgen als hij nu is met gewoon internet van KPN (hierbij werkt het overigens redelijk goed).
  Ik had een dvs1200 van KPN.
  Wat zou in dit geval van glasvezelinternet/tv van Multifiber het alternatief zijn?

  Groet Saskia

 12. Patrick
  03/11/2020 om 5:51 pm

  Vandaag de verbindingsset binnen gekregen maar nu blijkt dat onze tv waarschijnlijk verouderd is ? En kan ik de lan aansluiting niet gebruiken is hier een andere oplossing voor ?
  Gr patrick

 13. Pieter
  10/10/2020 om 2:00 pm

  Hallo, wij krijgen binnenkort een glasvezelaansluiting thuis. Er wordt steeds gesproken over een UTP kabel van de router naar de TV-ontvanger. Maar ik wil juist dat dit draadloos wordt. Kun je draadloos TV kijken via de WiFi in elke gewenste ruimte, maar dan niet via die adapters die je in een wandcontactdoos moet stoppen? Met andere woorden, zijn er interactieve TV-ontvangers, die via de WiFi worden voorzien van het signaal en dus niet via een UTP kabel? Moet ik daarvoor een Multiroom Mesh wifi systeem aanschaffen en hoe zou ik dit moeten aansluiten? Kan iemand dit in een blokschema weergeven?
  Alvast bedankt!

 14. jeroen
  30/09/2020 om 7:28 pm

  werkt dit ook met caiway ?

 15. Wim
  18/09/2020 om 8:35 am

  Op mijn woning liggen 24 zonnepanelen. Werkt draadloos TV via het stopcontact dan wel?

  • anoniem
   08/04/2021 om 9:18 am

   Dat zou zeker moeten werken. Zonnepanelen zouden geen verstorende signalen over het lichtnet heen mogen sturen.

   De draden die door uw huis lopen worden over het algemeen niet gewijzigd bij de aanleg van zonnepanelen. Er komt “slechts” bedrading bij, die direct naar de meterkast zou moeten lopen. Daardoor blijft uw lichtnet netjes leveren wat het dient te leveren voor de apparatuur die u reeds heeft aangesloten, maar ook voor de apparatuur die u nog zult installeren.

 16. monique verkerk
  03/06/2020 om 11:12 am

  Kan dit ook met T-Mobile tv en internet?

  • Nono
   11/06/2020 om 7:08 am

   Ja dat kan. Hebben wij ook thuis :)

  • Jjm van vuuren
   24/08/2020 om 9:09 am

   Ik heb er geen bij gekregen wel2 kastjes

 17. Laetitia
  04/02/2020 om 9:10 am

  Fijn artikel, goed duidelijk voor een leek.👍

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 8:31 pm

   Dankje Laetitia!

   • Alexander
    06/05/2020 om 9:28 am

    Is de DVS1200 ook direct wifi? Heb op zolder weinig bereik namelijk

 18. Otto
  19/01/2020 om 5:31 pm

  Lukt deze oplossing om draadloos een tv ontvanger aan te sluiten met een draadloze verbindingsset ook bij een glasvezelaansluiting/abonnement van DELTA ?

  • Theo ✔
   23/01/2020 om 8:43 pm

   De verbindingsset is een alternatief voor een utp/netwerkkabel. Als je de tv ontvanger met een netwerkkabel moet aansluiten op de router dan kun je in plaats daarvan de verbindingsset gebruiken. De verbindingsset kun je helaas niet gebruik in plaats van de een coax kabel. Check dus eerst even welke kabels je normaal gesproken zou gebruiken om de tv ontvanger aan te sluiten.

 19. Voogt
  09/08/2019 om 12:16 pm

  Willen boven een tweede tv maar hebben daar geen mogelijkheid om een coaxkabel naar toe te trekken.
  Wat zijn de mogelijkheden om dit te realiseren. Zitten bij Ziggo.
  B.v.d
  F.Voogt

 20. Wardenburg
  06/08/2019 om 6:42 pm

  Ik heb een tv. Via een kabel, kan ik een tweede tv. Via een verbindingsset aansluiten

 21. Ben bosma
  30/06/2019 om 10:25 pm

  Kan ik die ook gebruiken voor de computer draadloos naar smart tv
  Ik wil namelijk dat het beeld van de pc naar de tv gaat ik bedoel dan niet dat je muziek etc kan doorgeven
  Ik bedoel dat het hele computer kan aan sluiten op tv zoals de games naar de tv die ik speel
  Als je nog oplossingen weet hierover
  Graag even vermelden hoe ik dit kan doen

 22. Robert schmidt
  30/06/2019 om 7:07 am

  Ik heb een Draadloze Verbindingsset Van develo voor internet op zolder. Nou stap ik over van ziggo na kpn. Moet ik het develoset uitbreiden of kan ik ook de Draadloze Verbindingsset 1200 Van kpn erbij koppelen? Zodat ik tv op slaapkamer en woonkamer kan kijk? Aangezien ik nergens internet kabel heb liggen.

 23. william
  26/06/2019 om 11:59 am

  mijn dvs650 zien elkaar niet meer. Hoe kan ik ze resetten.

  • Marleen
   28/06/2020 om 2:59 pm

   Ik heb mijn 2e tv met een vebindingsset aangesloten via het electriciteitsbnet. Het werkt, maar a!len voor yojtybe ( internet) en netflix Hoe kan ik gewoon tv van telfort kijken?

 24. Adri
  22/06/2019 om 7:50 pm

  Ik wil een tweede tv in mijn tuinhuisje, 10 meter afstand van de woning. kan dat?

 25. Alex
  12/06/2019 om 9:31 pm

  Ik heb nu een KPN Alles-in-1 abonnement met 1 TV ontvanger. Ik wil nu in de slaapkamer via een draadloze verbindingsset ook TV kunnen kijken. Heb ik dan in de slaapkamer ook een aparte TV ontvanger nodig ã € 5 per maand ?

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:35 pm

   Ja je hebt daarvoor een aparte tv ontvanger nodig.

 26. ton
  09/06/2019 om 8:43 am

  kan ik 3 tv’s aansluiten met deze adapters

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:36 pm

   Dat kan alleen met een set van 3 adapters en nog een set van 2 adapters.

   • Daniëlle
    25/06/2019 om 6:07 am

    Ik heb 2 tv.s maa dat 1 tv staat aan de andere kant van de woonkamer en de andere in de slaapkamer nu zit er heel veel ruimte tussen de aansluiting g en de tv.s . Hoe kan ik dit oplossen zodat ik zonder labels door mijn woning tv kan kijkw

   • Yassine
    24/03/2020 om 3:34 pm

    Ik heb de zoals jij zei een set van 3 en een set van 2. Alleen wil van de set met 2 apparaten het middelste lampje niet aan. Zowel bij de modem als bij de tv.

 27. Gert Ouwersloot
  08/06/2019 om 8:40 pm

  Zojuist tv aangesloten met dvs 200
  Beeld hapert regelmatig en lijkt ook
  te verkruimelen

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:37 pm

   De dvs 200 is redelijk verouderd je kunt het met een nieuwe verbindingsset proberen. Daarnaast verschilt de kwaliteit ook per huis afhankelijk van de bedrading van het elektriciteitsnetwerk.

 28. job
  05/06/2019 om 5:21 pm

  is het nu wel of niet draadloos? Of werkt het via 220V kabels?

  • Theo ✔
   12/06/2019 om 9:13 pm

   Het maakt inderdaad gebruik van 220v kabels / elektriciteitsnetwerk. Dus geheel draadloos is het niet.

 29. Henny
  03/06/2019 om 9:45 am

  Dag werkt de draadloze verbindingsset ook bij Ziggo?

  • Theo ✔
   12/06/2019 om 9:06 pm

   Standaard werkt de draadloze verbindingsset niet bij Ziggo.

Er zijn meer reacties op dit artikel

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.