Mocht je op een of andere manier geen tv aansluiting hebben op een plek waar je toch graag televisie wilt kijken bijvoorbeeld in de badkamer of in de slaapkamer boven dan biedt het lichtnet (stopcontact) misschien perspectief. Om draadloos televisie te kijken via het stopcontact heb je allereerst een stopcontact in de buurt van de televisie nodig, maar dat was sowieso al een vereiste want de televisie moet natuurlijk ook gevoed worden met stroom. Draadloos tv kijken via stopcontact klinkt misschien ingewikkelder dan het is maar geloof me, het is kinderlijk eenvoudig om zo een draadloze verbinding aan te leggen. Hiervoor hoef je absoluut geen elektriciën of technicus voor te zijn.

Hoe sluit je deze verbindingsset aan?

Het aansluiten van deze verbindingsset is zoals gezegd vrij eenvoudig. Wat hebben we nodig? Televisie, modem (van de provider, deze bevindt zich vaak in de meterkast hier is vaak ook het internet op aangesloten), 2x adapter en 2x internet kabel en een tv ontvanger. Deze benodigdheden krijg je meestal direct bij de aanschaf van een verbindingsset, maak je hierover dus geen zorgen. Vervolgens gaat het aansluiten van draadloos tv kijken via stopcontact als volgt.

1. Sluit één adapter aan op het modem. Dit doe je door een internetkabel in het modem te stoppen en het andere uiteinde stop je in de adapter. Vervolgens doe je de adapter in het stopcontact.

2. Dan ga je met de andere adapter, tv ontvanger en de tweede internet kabel naar de plaats waar je televisie wilt kijken. Vervolgens verricht je hier de volgende handeling: sluit de adapter aan op de tv ontvanger met de internetkabel en stop de adapter in het stopcontact. Sluit vervolgens de tv ontvanger aan op de televisie..

3. Wanneer de lampjes van de adapter goed branden is de draadloze verbinding via het stopcontact op de juiste wijze geinstalleerd nu kun je beginnen met draadloos tv kijken via stopcontact.

Draadloos tv kijken via het stopcontact:

Er zijn een aantal dingen waar je echt rekening mee moet houden wanneer je van tv kijken via het stopcontact gebruik maakt. Doormiddel van deze methode wordt het tv signaal verstuurd via het lichtnet. Het is daarom van belang dat je de adapter altijd direct aansluit op het lichtnet (stopcontact) maak geen gebruik van een stekkerdoos of verlengsnoer. Dit zorgt ervoor dat de verbinding verslechterd of mogelijk helemaal verdwijnt. Stel dat je twee stopcontacten naast elkaar hebt dan dien je het stopcontact naast de adapter ook niet te gebruiken omdat uit dit stopcontact ook tv signaal zal komen.

Bij welke televisie aanbieders is draadloos tv kijken via stopcontact mogelijk?

Draadloos tv kijken via stopcontact op deze manier is mogelijk bij KPN, Xs4all, Telfort, Vodafone en Tele2. Wanneer je een pakket hebt afgesloten bij één van deze providers is dit een makkelijke manier om het tv signaal via het stopcontact te laten lopen. Doordat deze optie gebruik maakt van het stabiele lichtnet beschouw ik draadloos tv kijken via het stopcontact als één van de betere opties. Het signaal zal namelijk nooit verstoord worden door muren en andere opstakels. Deze oplossing is verkrijgbaar bij Bol.com

Draadloos tv signaal bij kabelaanbieders zoals Ziggo

TV kijken via het stopcontact met de draadloze verbindingsset is niet mogelijk bij kabelaanbieders zoals Ziggo en UPC. Bij deze tv aanbieders kijkt u televisie via de coax kabel, de draadloze verbindingsset kunt u niet aansluiten op de coax kabel. Om het coax signaal toch draadloos te kunnen kunt u gebruik maken van de TV Anywhere producten van Marmitek, meer hierover leest u in het volgende artikel: draadloos coax signaal versturen