Draadloos tv kijken via Stopcontact

Mocht je op een of andere manier geen tv aansluiting hebben op een plek waar je toch graag televisie wilt kijken bijvoorbeeld in de badkamer of in de slaapkamer boven dan biedt het lichtnet (stopcontact) misschien perspectief. Om draadloos televisie te kijken via het stopcontact heb je allereerst een stopcontact in de buurt van de televisie nodig, maar dat was sowieso al een vereiste want de televisie moet natuurlijk ook gevoed worden met stroom. Draadloos tv kijken via stopcontact klinkt misschien ingewikkelder dan het is maar geloof me, het is kinderlijk eenvoudig om zo een draadloze verbinding aan te leggen. Hiervoor hoef je absoluut geen elektriciën of technicus voor te zijn.

Hoe sluit je deze verbindingsset aan?

Het aansluiten van deze verbindingsset is zoals gezegd vrij eenvoudig. Wat hebben we nodig? Televisie, modem (van de provider, deze bevindt zich vaak in de meterkast hier is vaak ook het internet op aangesloten), 2x adapter en 2x internet kabel en een tv ontvanger. Deze benodigdheden krijg je meestal direct bij de aanschaf van een verbindingsset, maak je hierover dus geen zorgen. Vervolgens gaat het aansluiten van draadloos tv kijken via stopcontact als volgt.

1. Sluit één adapter aan op het modem. Dit doe je door een internetkabel in het modem te stoppen en het andere uiteinde stop je in de adapter. Vervolgens doe je de adapter in het stopcontact.

2. Dan ga je met de andere adapter, tv ontvanger en de tweede internet kabel naar de plaats waar je televisie wilt kijken. Vervolgens verricht je hier de volgende handeling: sluit de adapter aan op de tv ontvanger met de internetkabel en stop de adapter in het stopcontact. Sluit vervolgens de tv ontvanger aan op de televisie..

3. Wanneer de lampjes van de adapter goed branden is de draadloze verbinding via het stopcontact op de juiste wijze geinstalleerd nu kun je beginnen met draadloos tv kijken via stopcontact.

Draadloos tv kijken via het stopcontact:

Er zijn een aantal dingen waar je echt rekening mee moet houden wanneer je van tv kijken via het stopcontact gebruik maakt. Doormiddel van deze methode wordt het tv signaal verstuurd via het lichtnet. Het is daarom van belang dat je de adapter altijd direct aansluit op het lichtnet (stopcontact) maak geen gebruik van een stekkerdoos of verlengsnoer. Dit zorgt ervoor dat de verbinding verslechterd of mogelijk helemaal verdwijnt. Stel dat je twee stopcontacten naast elkaar hebt dan dien je het stopcontact naast de adapter ook niet te gebruiken omdat uit dit stopcontact ook tv signaal zal komen.

Bij welke televisie aanbieders is draadloos tv kijken via stopcontact mogelijk?

Draadloos tv kijken via stopcontact op deze manier is mogelijk bij KPN, Xs4all, Telfort, Vodafone en Tele2. Wanneer je een pakket hebt afgesloten bij één van deze providers is dit een makkelijke manier om het tv signaal via het stopcontact te laten lopen. Doordat deze optie gebruik maakt van het stabiele lichtnet beschouw ik draadloos tv kijken via het stopcontact als één van de betere opties. Het signaal zal namelijk nooit verstoord worden door muren en andere opstakels. Deze oplossing is verkrijgbaar bij Bol.com

Draadloos tv signaal bij kabelaanbieders zoals Ziggo

TV kijken via het stopcontact met de draadloze verbindingsset is niet mogelijk bij kabelaanbieders zoals Ziggo en UPC. Bij deze tv aanbieders kijkt u televisie via de coax kabel, de draadloze verbindingsset kunt u niet aansluiten op de coax kabel. Om het coax signaal toch draadloos te kunnen kunt u gebruik maken van de TV Anywhere producten van Marmitek, meer hierover leest u in het volgende artikel: draadloos coax signaal versturen

32 Reacties op “Draadloos tv kijken via Stopcontact

 1. Ik heb een 2e TV boven – hoe kan ik de TV (met 2 HDMI en 2 Scart aansluitingen) via de draadloze stekker (met Ethernet aansluiting) aansluiten. Is daar een verloopstekker voor?

 2. Wanneeer je ‘haperend’ signaal hebt op je tv met de draaloze vutp erbinding, en je moet de adapter op dezelfde groep aansluiten, hoe lang mag dan de UTP kabel zijn/worden?

  1. In principe heeft elke powerplug dezelfde basisfunctie, het doorgeven van het netwerksignaal. Indien de Tele2 adapters hebben gewerkt icm een Tele2 abonnement zouden die eigenlijk ook moeten werken bij een Vodafone abonnement.

 3. Dit gaat dus niet werken bij tele2.
  Moet modem en tv ontvanger met ethernetkabel met elkaar verbinden.
  Anders krijg ik foutmelding dat de netwerkkabels niet zijn aangesloten.
  Dit houd dus in dat ik 15meter kabel tussen huis en schuur moet leggen waar ik tv wilde hebben.
  Is er misschien een andere oplossing?
  Help,help.

 4. Probleem opgelost, ik heb een programma van devolo gedownload en op mijn computer geinstaleerd en toen mijn twee devolo’s geupgrade. Nu werkt het weer.

 5. Vraag ik heb de devolo dlan500 ik wil graag tv kijken onder het afdak, ik heb glasvezel van telfort. Vorig jaar werkte het, nu niet meer. Ik heb ze al gereset maar dit helpt niet, weet jij een oplossing? De computer werkt er wel op, kan hij de snelheid misschien niet aan? Gr brian

 6. even terug komend op bovenstaande vraag van Drew; is dit mogelijk?
  kan ik naast een internet verbinding voor pc via het lichtnet(draadloze verbindingsset) ook nog een tv signaal door het lichtnet sturen zonder dat deze elkaar gaan “bijten ” ?

  1. Nee volgens mij kan een draadloze verbindingsset alleen of het tv signaal versturen of een internet signaal. Als u dus een tv en een computer wilt aansluiten op een draadloze verbindingsset zult u helaas een tweede draadloze verbindingsset moeten aanschaffen.

  1. Vaak kan dit zonder dat er storingen optreden. Echter is dit per situatie verschillend soms wordt het tv signaal hierdoor wel verstoord. Als u een adapter neemt waar zelf ook nog een stopcontact in zit kunt u de blu-ray beter daarop aansluiten.

 7. Goedendag,
  In mijn tuinhuisje heb ik 12 volt DC (gelijkstroom via zonnepanelen). Hoe kan ik TV kijken zonder dure omvorrmers,heb TV gekocht die op 12 volt werkt is er ook ontvangers op 12 volt en bij welke providers?

  1. Met Digitenne is het mogelijk om met een 12volt tv en 12v stopcontacten tv te kijken. Digitenne is ook handig in uw tuinhuisje omdat er geen tv aansluiting noodzakelijk is.

  1. Omdat het tv signaal van Ziggo niet via de internetkabel naar de tv ontvanger wordt verstuurd. Het tv signaal van Ziggo loopt via de coax kabel (zie de laatste alinea van de tekst).

 8. Ik heb een draadloze verbindingszet gebruikt om een wifi network op zolder te maken voor PCs.

  Nu heb ik TV van XS4ALL aangeschaft. Ik wil daar ook een draadloze verbinding maken via de stopcontact naar een TV in de slaapkamer.

  Als ik het goed begrijp, moet de TV netwerk los staan van de PC netwerk. TV is verbonden met een bepaalde poort op de modem, en PCs met een andere poort.

  Hoe kan ik dit oplossen? Moet ik twee aparte draadloze netwerken maken? Kan ik twee adaptors aan een stopcontact hangen? (Lijkt me niet.)

  Ik zou denken dat dit probleem vaker voorkomt, maar misschien heeft anderen prima wifi op zolder zonder verbindingszet.

  1. Beste Drew,

   Heb je bovenstaande oplossing/opstelling al aan het lopen?
   Wat is de kwaliteit hiervan?
   en werkt internet naast het tv signaal zonder problemen?

   GreetZ Wim

 9. Ik heb op deze manier 3 televisietoestellen aangesloten. De TP Powerline adapters zijn 500mbp/s, maar trekken dit echt niet. Ik heb zelfs Cat.6 kabels gebruikt. Zelfs bij het aansluiten van het 2e toestel al digitale ‘blokjes’ en ‘hangen’ van het beeld.

 10. Heb van KPN een draadloze set. Zo nu en dan storing. Beeld en geluid stopt circa 5 á 7 seconden Beeld “verkruimeld” en herstelt zichzelf. HInderlijk.
  Met KPN van alles geprobeerd, zoals ontvanger resetten, kabels omdraaien, led-verlichting verwijderen enz. Nog geen afdoende oplossing. Is er nog meer mogelijk?

 11. Je kunt meerdere televisies op deze manier aansluiten daarvoor zijn wel meerdere verbindingssets nodig. Op een verbindingsset van bijvoorbeeld KPN kan je twee televisies aansluiten, voor vijf televisies heb je op deze manier dan drie verschillende verbindingssets nodig.

 12. Hoeveel televisies kun je op deze manier aansluiten? Ik heb vijf tv-ontvangers voor de vijf tv’s in huis maar slechts twee adapters. Kan ik hier drie adapters bij kopen en die op de verschillende plekken in huis in het stopcontact steken en deze vervolgens met HDMI aan de tv’s verbinden?

 13. Is het mogelijk om ook via ziggo het signaal via het lichtnet te laten lopen

  Is het mogelijk om op apart verschillende zenders te bekijken

  Antwoord:
  Nee, met Ziggo is het helaas vooralsnog niet mogelijk om doormiddel van een verbindingsset het signaal via het stopcontact/lichtnet door te sturen.

  1. Nee, het is niet noodzakelijk dat de twee stopcontacten op dezelfde groep zitten. Dat maakt de verbindingsset ook een mooie oplossing omdat het eigenlijk door het hele huis bruikbaar is zolang er maar een stopcontact aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht sommetje * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.