TV kijken op iPad met handige live tv apps

tv op tablet
Hulpmiddel #1 Apple TV

TV kijken op Ipad? Dat kan makkelijk! In dit artikel leest u hoe u tientallen zenders op uw Ipad kunt bekijken. TV kijken op de Ipad wordt om verschillende redenen steeds meer gebruikt. De Ipad hoeft u niet aan te sluiten op allerlei kabels, u hoeft niks aan de instellingen te veranderen, zolang de Ipad verbonden is met Wifi kunt u live tv kijken op de Ipad. Dit betekent dus dat u overal in en rondom uw huis draadloos tv kunt kijken op uw Ipad. In de tuin, garage, zolder of kelder, het is allemaal mogelijk. Zolang u maar verbonden bent met het internet. Daarnaast is tv kijken op de Ipad handig als er bijvoorbeeld meerdere mensen tv willen kijken. Wilt u voetbal kijken maar de andere liever haar/zijn favoriete serie dan is de oplossing eenvoudig: tv kijken op de Ipad.

TV kijken op de Ipad kunt u het beste doen door gebruik te maken van uw abonnement, heeft u een interactief tv abonnement bij KPN, Xs4all, Ziggo, UPC of Telfort dan kunt u online snel veel zenders kijken via de Ipad. Heeft u geen abonnement bij eerder genoemde tv providers dan is het ook mogelijk om tv te kijken op uw Ipad, echter heeft u dan minder opties. Toch kunt u nog altijd gratis TV zenders live bekijken op uw ipad of gebruik maken van uitzending gemist. Daarnaast is het ook mogelijk om (gratis) films te kijken op de Ipad.

TV kijken op iPad KPN

Als u interactieve tv heeft van KPN dan kunt u handig gebruik maken van de KPN ITVonline App. Deze App is geheel gratis te downloaden in de App store. Zodra u ingelogd bent op uw KPN wifi netwerk kunt u overal waar u goed bereik heeft tv kijken. Met de TV app van KPN kunt u niet alleen live tv kijken, u heeft ook nog eens een uitgereide TV gids bij de hand.

TV kijken op iPad Xs4all

Als u klant bent van Xs4all en een interactief tv pakket heeft als abonnement kunt u ook bij Xs4all vanaf uw Ipad tv kijken. Erg eenvoudig werkt de Xs4all Web TV App deze is gratis te downloaden in de App Store.

Ziggo TV App

Ondanks dat het bij Ziggo niet mogelijk is om vanaf uw PC live tv te kijken, kunt u wel tv kijken via de Ipad. Hiervoor is de handige Ziggo TV App beschikbaar die u vanaf uw Ipad gratis kunt downloaden in de Appstore. Naast veel Nederlandse zender beschikt de Ziggo TV app ook over een mooi programmaoverzicht waar u de programmering van meer dan 160 zenders kunt bekijken.

TV kijken op iPad UPC Horizon TV

Afhankelijk van uw TV abonnement bij UPC kunt u vanaf uw Ipad live tot 100 verschillende zender bekijken op uw Ipad. TV kijken met de UPC GO App kunt u werkelijk overal in Nederland, als u maar een verbinding heeft met het internet dit kan naast een WIFI verbinding ook met 3G, 4G of een UPC wifi hotspot.

TV kijken via iPad Telfort

Om gebruik te kunnen maken van TV kijken op Ipad moet u bij Telfort een abonnement hebben op Internet + Televisie. Als u zo’n een abonnement heeft dan kunt u overal in en rondom uw huis televisie kijken. Echter moet u wel verbonden zijn met uw Telfort thuiswifi netwerk. Met de Telfort Online TV app kunt u meer dan alleen tv kijken via de Ipad. Zo beschikt de App ook over een uitgebreide tv gids en kunt u opnames inplannen als u ook beschikt over het opname pakket van UPC.

TV kijken met de Tele2 tv App

Sinds kort heeft Tele2 zijn diensten uitgebreid en kunt u ook op uw Ipad televisie kijken met Tele2. Als u al een abonnement heeft bij Tele2 heeft u hier hoogstwaarschijnlijk een mailtje over gehad en kunt direct de App downloaden, daarvoor heeft u echter wel een interactief tv abonnement nodig. Heeft u dit niet dan kunt u uw abonnement bij Tele2 upgraden.

De App werkt vrij gemakkelijk, u kunt hem downloaden in de Appstore. De eerste keer zult u moeten inloggen met uw Tele2 gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra u bent ingelogd beschikt u over een TV Gids, zenderoverzicht en kunt u live tv kijken via de App.

TV Kijken op iPad zonder Abonnement

Heeft u geen geschikt tv abonnement om via bovenstaande optie online live tv te kijken op uw Ipad dan heeft u twee opties.

 1. Uw abonnement upgraden zodat u wel met uw abonnement tv kunt kijken op de Ipad. Vaak is upgraden niet eens zo duur, het is handig om eens een postcode check te doen om te kijken wat er op uw adres mogelijk is.
 2. Zonder abonnement kunt u ook live tv kijken op uw Ipad echter kunt u alleen gratis zender bekijken. U kunt bijvoorbeeld Nederland 1,2,3 gratis bekijken ook andere zenders zoals BVN of de regionale zenders zijn vaak live gratis te bekijken via uw Ipad.

iPad aansluiten op TV

De Ipad aansluiten op TV is mogelijk op verschillende manieren. Het mooiste is natuurlijk om draadloos uw Ipad aan te sluiten op de televisie toch is dit niet bij iedere televisie mogelijk. Met kabels kan dit uiteraard ook echter is dit minder mooi.

Ipad zonder kabels aansluiten op TV met Airplay

 1. Met Apple TV: met de Apple TV kunt u gemakkelijk beelden en foto’s vanaf uw Ipad naar de televisie streamen.
 2. Smart TV: heeft u een smart tv of een wat nieuwere televisie met een goede mediaspeler dan is het soms ook mogelijk om via Airplay het beeld vanaf uw Ipad op de televisie te projecteren.

iPad aansluiten op TV met kabels

Lukt het niet om de Ipad via airplay aan te sluiten op uw televisie dan kunt u altijd nog uw Ipad op de tv aansluiten met een kabel. Dit kan het beste met een Ipad Digital AV Adapter, deze adapter sluit u aan op de Ipad en vervolgens kunt u de Ipad via een hdmi kabel verbinden met de televisie.

Films kijken op iPad

Films kijken op de iPad kunt u bijvoorbeeld doen met Netflix, handig is om de Netflix app te downloaden. Wilt u echter gratis films kijken op de Ipad dan kunt u bijvoorbeeld de Gratis Films Sectie op Youtube bekijken. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om vanaf uw computer films op uw Ipad te zetten.

7 mensen hebben al gereageerd.
 1. Ingrid scholte
  10/08/2020 om 9:46 pm

  Ik wil interactieve tv kijken op mijn iPad Air 2 en dat lukt niet.
  Ik hen abonnement kpn?…

 2. Steven N
  22/05/2019 om 10:38 am

  VRT.nu geeft via Ipad niet het icoontje weer om van I-pad naar tv te swipen. Hebben apple play adaptor in HDMi ingang zitten,
  lukt wel via Iphone maar niet via Ipad. Youtube werkt dan weer wel via I-pad

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 7:05 pm

   Waarschijnlijk ondersteund VRT dan geen airplay op de ipad.

 3. Diny van faassen
  29/09/2018 om 6:24 pm

  Hoe kan ik de gratis zenders zoals die van TV1 etc bekijken op de IPad?

  • Theo ✔
   11/10/2018 om 3:41 pm

   Dat kan hier.. Het handigst is om voor de iPad de VRT app te downloaden in de app store.

 4. Piet
  15/09/2016 om 7:11 pm

  Streamen van iPad 3 van een uitzending van KPN iTV
  is niet mogelijk, ook niet bekabeld. Bij het inpluggen van de 30 pin verloop naar HDMI wordt het beeld zwart en stopt de uitzendning. Dit op 15-09-2016

 5. Robert
  04/09/2015 om 3:31 pm

  Ze maken er wel een potje van. Kijken op vakantie kan niet want je locatie is geoblocked of het netwerk van de provider is er niet. Als ik op vakantie ben in Portugal en bv de portugal masters even op mijn tablet wil zien, hoe kom ik er dan? Je kunt geen portugese app downloaden uit de portugal app store want je credit card s daar niet geldig.
  Het moet makkelijker, want anders gaat het nooit werken.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.