Draadloos TV Kijken Ziggo, bespaar veel lelijke Kabels.

In dit artikel lees je de mogelijkheden om draadloos tv te kijken met Ziggo. Ondanks dat tv kijken via de coax kabel nog altijd het beste resultaat oplevert kun je bij Ziggo draadloos tv kijken op een paar verschillende manieren.

Draadloos tv kijken bij Ziggo kan handig zijn als

 • je geen coax aansluiting in de buurt hebt,
 • je geen extra digitale decoder in huis wilt hebben. Met extra afstandsbediening en bekabeling.
 • je in de tuin tv wilt kijken
 • een extra televisie wilt aansluiten
 • af wilt van lelijke kabels in je huis

Een draadloze coax verbinding?

Omdat je bij Ziggo een coax kabel gebruikt om de tv aan te sluiten vraag je je waarschijnlijk af of je het coax signaal draadloos kan verzenden.

Een draadloze coax verbinding is handig wanneer je tv wilt kijken in een kamer waar geen coax aansluiting is. Jij kunt dan op een kamer waar je wel een coax aansluiting hebt de decoder aansluiten. Ondanks dat dit een vrij dure en niet al te beste oplossing is kun met de Gigaview 821 van Marmitek een verzender aansluiten op de Mediabox en het tv signaal naar de ontvanger van de Gigaview sturen die je aansluit op de televisie.

Officieel verstuur je dus niet draadloos het coax signaal maar draadloos het HDMI signaal.

Dat gaat redelijk eenvoudig en het mooie is dat je zonder coax kabels tv kunt kijken. Helaas heeft het ook een behoorlijk nadeel; het heeft een beperkt bereik. Vooral wanneer er een aantal dikke plafonds of muren tussen de verzender en ontvanger zitten kunnen er haperingen en storingen voorkomen.

Daarnaast moet de Marmitek decoder nog wel met een HDMI kabel op de tv worden aangesloten. Genoeg redenen om hier geen gebruik van te maken. Gebruik je de Marmitek om in dezelfde ruimte een signaal te versturen, dan werkt een Marmitek oplossing vaak wel goed.

Ik raad je aan om alleen gebruik maken van de Gigaview als je de standaard Mediabox (voor de 1e tv) draadloos wilt aansluiten. Want voor het draadloos aansluiten van een tweede tv bij Ziggo zijn er betere en vooral goedkopere oplossingen (die lees je dan ook verderop deze pagina).

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de Gigaview werkt. Meer over de producten van Marmitek vind je ook op deze pagina.

Tweede tv draadloos aansluiten

Als je bij Ziggo een tweede tv wilt aansluiten zorgt dat vaak voor extra kabels in huis. Gebruik je geen Mediabox dan zul je de tv altijd moeten aansluiten met een coax kabel.

Met een Mediabox extra kun je de tweede tv wel draadloos aansluiten. Je hebt de volgende twee opties:

 1. Draadloos de Mediabox extra verbinden met de grote Mediabox (die je al hebt geïnstalleerd. Via Wifi kun je de extra Mediabox verbinden zodat je draadloos tv kunt kijken op je tweede tv.
 2. UTP kabel met verbindingsset. Indien de bovenstaande optie niet werkt kun je proberen om met een draadloze verbindingsset de tweede tv draadloos aan te sluiten. Normaal gesproken sluit je de extra mediabox met een (lange)utp kabel aan, deze kabel kun je vervangen door een verbindingsset (klik hier om te lezen hoe dat werkt). Zelf geeft Ziggo aan dat een verbindingsset niet werkt, maar vaak kun je de extra Mediabox wel aansluiten met een verbindingsset.

Draadloos tv kijken zonder extra decoder

Je hebt niet een extra mediabox nodig om draadloos tv te kunnen kijken. Je kunt ook gebruik maken van de Ziggo Go app en tv met de Chromecast (of Apple TV) draadloos naar de tv streamen, deze oplossing werkt uitstekend.

Lees hier hoe je tv met de Ziggo Go app draadloos naar je televisie scherm streamt.

Hiermee bespaar je ook €4-5 per maand voor de extra mediabox. De Chromecast kost eenmalig €35 (bestel hem hier).

Het enige nadeel van deze methode is dat je helaas geen gebruik kunt maken van Replay TV en tv gemist terugkijken.

Hoe je niet persé op een televisie scherm tv te kijken dan kun je ook nog gebruik maken van onderstaande opties.

TV kijken op tablet Ziggo

Als je een internet + televisie bundel hebt bij Ziggo en je beschikt over het juiste digitale tv abonnement dan kun je tv kijken op een tablet, zoals een Ipad of een Samsung Galaxy Tab. Hiervoor heeft Ziggo een speciale App waarmee het mogelijk is om online TV te kijken op verschillende tablets.

TV kijken op je laptop.

Via Horizon.tv kun je ook op je laptop live tv kijken bij Ziggo. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een wifi verbinding, verder komen er geen kabels aan te pas.

TV kijken op smartphone

Naast tv kijken op tablet is het ook mogelijk om tv te kijken op je mobiel of smartphone. Ook hiervoor moet je wel het juiste digitale tv abonnement afnemen bij Ziggo. Er is zowel een TV App voor Android als IOS (Apple) waardoor je vrijwel altijd in en rondom uw huis televisie kunt kijken.

Niet draadloos maar wel handig om zonder extra tv kastje tv te kijken is de CI module.

CI+ Module (Common Interface)

Met de CI+ module van Ziggo is het mogelijk om een aantal lelijke kabels en een extra kastje te besparen. Met de CI module kun je namelijk digitaal tv kijken zonder dat er een decoder aan te pas komt.  De CI Module kan echter alleen gebruikt worden bij de wat nieuwere televisies. Oudere televisies bieden vaak nog geen ondersteuning voor de CI module. Of jouw televisie gebruik kan maken van de CI+ module kun je controleren bij Ziggo.

Als jouw televisie geschikt is voor gebruik van de CI module bevindt zich achterop/in de televisie een grote ingang waar de CAM in kan. De CAM  bestaat uit een smartcard van uw TV provider en een omhulsel. Bij de ingang in de televisie staat vaak COMMON INTERFACE. Daar moet je de CAM met Smartcard inschuiven. Het grote voordeel van de CI module is dat je niet langer gebruik hoeft te maken van twee verschillende afstandsbedieningen maar dat je gewoon de afstandsbediening van de televisie kunt gebruiken. Daarnaast heb je geen externe decoder meer nodig die je met een HDMI kabel op de televisie moet aansluiten. Met de CI module kun je Digitaal en/of Interactief televisie kijken. Maar let wel op want niet in elke televisie zit een CI module die ook geschikt is voor interactieve tv. Wil je interactief tv kijken bij Ziggo met de CI module controleer dan eerst ook of jouw televisie geschikt is voor interactieve tv met de CI module.

Ziggo GO kijken in het buitenland

Wil je ook Ziggo in het buitenland kijken? Maak dan gebruik van de Ziggo GO app of website op je tablet, smartphone of laptop in combinatie met een VPN verbinding. Hoe je makkelijke verbinding maakt met een Nederlandse VPN zodat je ook in het buitenland Ziggo kunt kijken lees je in dit artikel.

Draadloos tv kijken Ziggo

Met Ziggo heb je dus een aantal manieren om met zo min mogelijk kabels televisie te kijken. Geheel draadloos tv kijken blijft lastig aangezien er altijd kabels aan te pas komen om apparaten van stroom te voorzien. Daarnaast komt het televisie signaal van Ziggo via de kabel waardoor je vaak een coax kabel nodig hebt om het signaal over te brengen. Met Ziggo is het alleen mogelijk om draadloos tv te kijken via het stopcontact bij het verbinden van de Mediabox Extra (voor een tweede tv).  Alleen bij aanbieders van Digitale IPTV via de ADSL kabel of Glasvezel kan er altijd via het stopcontact een tv signaal worden verstuurd. Het TV signaal via het stopcontact versturen met een draadloze verbindingsset kan bijvoorbeeld wel bij KPNTele2TelfortXs4all en Vodafone.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
Dank voor je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dank voor dit fijne artikel! Ik heb nog wel een vraag. Mijn situatie: 1 goed werkende Mediabox Next van Ziggo in de woonkamer met ‘normale’ Coax kabel. Mijn wens: in de slaapkamer een 2e tv aansluiten met een 2e Mediabox Next, maar daar is geen Coax kabelaansluiting. Uw artikel maakt eea duidelijk, maar niet alles. Ziggo geeft op uw link in het artikel geen uitleg in hun stappenplan hoe je de aansluiting doet als je geen coax (en geen utp) kabelaansluiting hebt. Kunt u voor dit geval uitleggen wat de mogelijkheden zijn en/ of dit schematisch weergeven? Alvast ontzettend bedankt!

 2. Goedemiddag. Ik moet een wifi versterker hebben voor de 1e verdieping vanwege zonnepanelen die binnenkort worden geleverd en het wifi signaal op de zolder is niet goed genoeg.
  Op de eerste verdieping heb ik al een computerkabel liggen ,dus dat moet geen probleem zijn . Nou wil ik op een van de slaapkamers een TV laten draaien draadloos dus ook via wifi.
  In de huiskaner hebben we een ziggo modem en een Horizon mediabox met div. extra’s .
  Ik wil op die slaapkamer TV ook al die extra’s hebben die we ook op de horizon box hebben.
  Ik moet nog wel een nieuwe TV kopen voor op de slaapkamer maar war voor een ?
  Kunnen jullie mij helpen.

 3. Eerste tv huiskamer prima functionerend.
  Tweede tv slaapkamer is paar weken voor digitale tv aangepast via de instellingen.
  Nu werkt alleen Ned. 1, 2 en 3. Wat heb ik nodig? Ik heb overigens wel een coax kabel, geschikt voor Ziggo, in gebruik
  Wat kan ik doen?

 4. Wil graag beneden draadloos kijken en boven via kabel . Kan dat en is er een mogelijkheid dat er iemand de boel komt aansluiten ! Ik ben heel onhandig als het hier op aan komt

 5. Wij hebben tv van zingt nu hebben wij ee nieuwe LG smart TV gekocht deze aangesloten en het werkte perfect vandaag echter liggen alle pakket zenders er uit en krijg ik de melding CL+ gecodeerd.
  Ik heb de CL+ card al uit de het kastjes gehaald opnieuw ingestoken, katje uitgeschakeld, cdmi kabels en alle andereopnieuw ingstoken maar ik krijg alleen de basis kanalen NL 1,2,3 en zo terug maar alle het sander e blijft echte de CL+ codec zitten.
  De kastjes zijn van toen zingt over ging op digitaal signaal en toen is er geen adapter voor de CL+ card bij geleverd. Nu kan de card in de TV maar dan heb je dus dies adapter nodigQ

 6. Hallo, ik ben bezig met het vinden van een tv en internet abo voor thuis.
  Ik heb 1 tv, een glasvezel kabel in mijn meterkast. Geen coax of andere middelen voor de tv om aan te sluiten. Ik wil het graag draadloos. Kan dat via Ziggo en hoe werkt dat? Zit te denken aan een abo 50/5

 7. heb een horizon mediabox in mijn woonkamer en wil nu tv kijken in mijn mancave plm 12 meter verderop.
  heb hier geen coax en is ook niet mogelijk
  kan ik hier een mediabox plaatsen en draadloos verbinden of gaat dat niet werken?

 8. Ik heb geen signaal en alle kabels zijn goed aangesloten. Ook al geprobeerd de Coaxkabel direct (zonder splitter) aan te sluiten maar zonder effect. Is er een mogelijkheid om via de computer TV te kijken?

 9. Ik zit in Thailand en heb VyperVPN geinstalleerd.
  SEverlocatie : Nederland
  porotcol: open vpn
  NAT firewall: ingeschakeld

  Maar als ik iets op ziggogo wil kijken krijg ik elke keer de melding:
  Helaas, er is iet misgegaan, waardoor de video niet kan worden afgespeeld
  Herstart video

  als ik kies voor herstart, krijg ik wederom de zelfde melding.

  1. Vervelend, je zou de volgende dingen nog kunnen proberen om dit probleem te verhelpen:

   1. Maak gebruik van een wifi netwerk dit maakt het lastiger om je ware locatie te achterhalen.
   2. Sluit de Ziggogo app eerst volledig, start dan de vpn verbinding en open dan pas de Ziggo go app.
   3. Als laatste kun je zoals je al gedaan hebt, meerdere malen de video opnieuw kunnen starten, Ziggogo zou gewoon moeten werken met Vyprvpn, ook in Thailand.

 10. Ik heb Ziggo 2 in, IK heb nu een extra Horizon Box in de achterkamer staan want ik wou geen kabels trekken nu heb ik hem Draadloos verbonden met mijn Horizon Box die in de voorkamer staat, maar de Box achter valt af en toe uit terwijl de afstand maar 5 a 6 meter is en volgens de Ziggo medewerker moest dat geen probleem opleven maar dat is het wel, nu heb ik vanmorgen het kanaal in mijn Horizon Box in de voor kamer veranderd en alles opnieuw opgestart, (knop bij alle bijde Boxen uit en weer aan gezet) nu hoop ik dat dit het probleem heeft opgelost. Mijn vraag is zou dit de oplossing kunnen zijn omdat er in de omliggende buurt natuurlijk meerdere buurtbewoners een Horizon Box hebben.
  Gr peter

  1. Ja dit zou de oplossing kunnen zijn. Het is van belang om kanaal 1,6 of 11 te gebruiken (zoals je misschien al wist) anders kan dit storing veroorzaken. Daarnaast is het inderdaad zo dat ook het wifi netwerk en de kanaal instellingen van Ziggo gebruikers in de buurt invloed kunnen hebben. Helaas heb ik geen tip of oplossing die in dit geval altijd het probleem verhelpt.

   1. Ik heb het kanaal voor 2.4 Ghz veranderd naar kanaal 2 op zowel mijn wifi modem als de Horizon Box en ik heb geen last van storingen. en voor 5 Ghz in mijn Horizon Box heb ik veranderd naar kanaal 32 volgens mij en ik ben van mening dat het nu wel goed werkt de Horizon Box XL in de voorkamer die het signaal draadloos naar de Horizon Box in de achterkamer stuurt heeft gister de hele dag aan gestaan en het werkte goed. hou u op de hoogte en nog bedankt voor je berichtje

  2. De extra media box gaat niet via wifi.
   Het is wel draadloos maar heeft niets met de wifi te maken.
   Dus wifi versterkers en modem instellingen hebben er niets mee te maken.

 11. Ik heb een 2e woonkamer in huis waar ik een extra horizon mediabox geplaatst heb. De afstand tussen woonkamer 1 en woonkamer 2 is te groot voor zowel de wifi sterkte als het signaal die de gewone mediabox XL uitzendt. Hiervoor heb ik een extra wifipunt via het stopcontact aangevraagd. Echter, nu kan ik het nog steeds niet installeren. De monteur die langs is geweest, gaf aan dat er een manier was om dit wel voor elkaar te krijgen. Via 2 kleine kastjes die ik dan aan beide boxen moest koppelen en dan zou het wel moeten lukken? Iemand enig idee wat dit moet zijn?

 12. goedemiddag mijn vraag is wat kost een universele verbindingsset en heb ik dan gegarandeerd goede ontvangst op mijn tv. in de veranda inmijn tuin bij voorbaat dank groetjes hans

 13. Hey! Ik heb in een andere kamer de box staan maar wil op mijn eigen kamer ook tv kunnen kijken. Nou heb ik een tv waar de CI+ van kapot is. Is er dan nog een andere mogelijkheid om tv te kunnen kijken?

  1. Ja je kunt bij Ziggo een tweede Mediabox bestellen en die gebruiken om tv te kijken. Je kunt ook zonder Mediabox analoog tv kijken, door de coax kabel vanaf een tv aansluiting direct in je tv te stoppen. Ook kun je de Ziggo App naar je tv streamen met een Apple TV of Google Chromecast.

   1. @Theo: begrijp ik het goed als ik zeg dat je de Horizon-app kunt donwloaden/installeren op je Apple-TV vanuit de AppStore…? En op die manier dus draadloos tv kijken via de Apple-TV? Ik zoek nl een oplossing om draadloos te kunnen kijken, en overweeg eventueel een Apple-TV dan aan te schaffen.
    Ik heb nu reeds ook een Google Chromecast op mijn TV in de woonkamer, daarmee kun je natuurlijk dan ook via je tablet streamen naar de TV.

    1. De Ziggo go app (zo heet die nu, vroeger heette die Horizon go app) download je op je mobiel of tablet in de app store (play store als je een Android apparaat hebt). Vervolgens open je de Ziggo app en klik je op het AirPlay icoontje om live tv te streamen naar de tv. Om je vraag te beantwoorden; de app zelf download je dus eerst op je telefoon of tablet en vervolgens stream je het beeld vanuit de app naar Apple tv of chromecast. Om draadloos tv te kijken hoef je dus niet per se een Apple tv aan te schaffen, het werkt immers ook met de Chromecast. Mijn voorkeur gaat uit naar de Chromecast omdat die goedkoper is en qua functionaliteiten gelijkwaardig is aan de Apple tv!

 14. In de woonkamer heb ik mijn tv aangesloten via de mediabox. In mijn slaapkamer heb ik geen signaal op een coaxkabel aangezien deze kabel volledig is weggewerkt in kasten en vloer zoek ik een oplossing om toch tv te kunnen kijken in de slaapkamer. Wat is hiervoor de beste oplossing?

  1. Je kunt een Horizon Extra Mediabox bestellen (let op: dus geen Extra Standaard Mediabox). Deze Horizon Extra Mediabox kun je direct verbinden met de mediabox in de woonkamer via een coaxkabel, UTP netwerkkabel of draadloos. Bekabelde verbindingen zijn vrijwel altijd stabieler dan een draadloze verbinding. De kwaliteit van de draadloze verbinding is afhankelijk van de sterkte van het wifi signaal in huis.

 15. Ik heb beneden tv + interactieve televisie. Nu wil ik boven ook tv kijken. Er zit een coax aansluiting, maar het signaal is slecht. Beeld ruist en boven een decoder neerzetten werkt ook niet, onvoldoende signaal om deze aan te sturen blijkbaar.
  Hoe kan ik dit boven oplossen?

 16. Beste admin,

  Ik ben sinds kort abonnee van Ziggo Digitale TV Kabel zonder decoder. Ik wil het coaxsignaal draadloos versturen naar een tweede TV. Ik heb uw hele artikel over draadloos coax op tweede TV doorgelezen maar geen oplossing mogelijk zonder een decoder te gebruiken. Marmitek producten hebben een decoder nodig om het coaxsignaal van de muur naar de decoder te sturen en van de decoder naar de zender. Is er een andere oplossing mogelijk om het coaxsignaal draadloos te versturen zonder een decoder? Ik heb al getest dat de tweede TV zonder decoder minder digitale kanalen ontvangt van het TV abonnement maar toch voldoende voor mij. Mvg Emil

  1. Ter aanvulling moet ik even doorgeven dat Marmitek product de Analoque TV Anywhere waarmee coax signaal uit de muur direct draadloos verzonden kan worden naar een tweede TV is niet meer leverbaar. Het apparaat beschikt over een ingebouwde TV tuner met geheugen voor alle digitale kanalen uit de coax. Ik denk dit is het apparaat waarmee u bedoelde in uw artikel. Ik weet het niet waarom Marmitek dit product uit de markt haalt. Jammer eigenlijk

 17. Wij zijn al klant bij Ziggo. We hebben een coaxaansluiting in de kamer, maar niet op de plek waar na een herinrichting van de woonkamer de tv moet komen. We willen geen lange coaxkabel door de kamer trekken en overwegen daarom een draadloze oplossing.
  We hebben een oude grote tv. Wat hebben we dan precies nodig om draadloos in de zelfde woonruimte tv te kijken.En kunnen de tv”s van de bovenverdiepingen gewoon op de coaxkabel blijven zitten.

  Mvg Rene

  1. Tegenwoordig is het ook met Ziggo mogelijk om op je laptop televisie te kijken, hiervoor heeft u geen powerplugs nodig. Wifi is daarvoor voldoende, tv kijken doet u bij Ziggo op Horizon.tv.

 18. Vraagje, wij zijn al lang klant van ziggo maar gaan nu verhuizen naar een nieuwbouw waar helaas nog geen kabel ligt. Dus voorlopig geen wifi/tv ! We hebben een tv met module. Wat zijn dan de mogelijkheden om toch tv te kunnen kijken ?

  1. Als u een postcode en huisnummer heeft kunt u hier checken welke aanbieders pakketten leveren op het adres. Een andere optie is om gebruik te maken van schotel televisie van CanalDigitaal hierbij heeft u geen vaste aansluiting nodig.

 19. Hallo,

  Ik ben al tientallen jaren klant van u en gebruik op dit moment uw alles in 1 pakket zonder Horizon.
  Ik ga over enkele maanden verhuizen en wil op de bovenverdieping 3 maal een low budget flatsceeen hangen .
  Natuurlijk wil ik in een nieuw huis niet meteen alle muren en plafonds gaan doorboren om coaxkabels te trekken.
  Nu heb ik me al geprobeerd om behoorlijk wat informatie eigen te maken , maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
  Wat heb ik nu daadwerkelijk nodig om dit te kunnen doen .

  MVG Joop

 20. Ik heb alleen dvb-c (firedtv/terratec h7) apparaten in huis. Heb in de slaapkamer een tv staan waar een ci+ module in kan. Kan ik ook alleen het coax signaal van beneden draadloos naar de slaapkamer krijgen?

 21. Was voorheen klant bij UPC. Gelden dan dezelfde voorwaarden? Wil op de slaapkamer, woon in een appartement, een tweede tv installeren. Is dan een insteekkaart voldoende, heb bij de eerrste tv een mediabox, uiteraard via de kabel.

 22. Bedankt voor de uitleg van de mogelijkheden. Ook wij willen geen coax kabel naar de bovenverdieping leggen. Kan de horizon app van ziggo ook op een smart tv gebruikt worden ? Of zijn er andere mogelijkheden met een smart tv ?

  1. Naar mijn weten bestaat er (nog) geen Horizon app voor een smart tv. Als u een smart tv heeft, heeft u waarschijnlijk ook een internet browser op uw televisie hiermee kunt u proberen om naar de horizon.tv website te surfen en zodoende tv te kijken. Echter weet ik niet zeker of dit werkt en of de Horizon.tv website ook browsers van televisies ondersteund. Als dit niet werkt bent u op dezelfde oplossingen aangewezen als geen smart tv’s.

 23. Wij willen overstappen van Tele2 (veel te lage internetsnelheid) naar Ziggo Start of Complete abonnement. In huiskamer hebben wij nu TV met CI module en coax. Met ziggo kan je (via horizon.tv) kijken op je laptop.
  Als we laptop en tv op slaapkamer met hdmi kabel verbinden dan kunnen we toch ook tv programma’s op slaapkamer bekijken?

 24. Ik heb een Ziggo alles in een pakket. Echter voor TV te kijken op de boot heb ik een KPN digitenne CL+ aansluiting Nu heeft KPN binnen 2 jaar de tarief in 2 stappen van € 9.00 naar € 12.50 naar € 14.00 (per 28 juni 2015) ??
  Wat heeft Ziggo te bieden als digitenne Cl+ alternatief zonder cable ????

  1. Digitenne is alleen beschikbaar bij KPN en helaas is dat steeds duurder geworden inderdaad. Omdat u een alles-in-een pakket heeft bij Ziggo kunt u gratis gebruik maken van Horizon tv (sinds Ziggo en UPC zijn samengegaan). Met Horizon tv kunt tv kijken online op een laptop maar ook op tablet of smartphone via de horizon Go app. Dit werkt echter alleen als uw een goede internet verbinding heeft aanboord.

   Een andere mogelijkheid is tv kijken via de schotel met CanalDigitaal maar dat zal niet goedkoper zijn dan digitenne. Helaas zijn er dus niet al teveel alternatieven.

 25. Ben op zoek naar een koptelefoon die pas na meer dan uur moet worden opgeladen. Of een koptelefoon die via een transformator verbonden kan worden met een wandcontactdoos.
  Weten jullie een merk en type?

 26. Vraagje, ik heb boven een tv op de slaapkamer nu ga ik er zn CI+ module in doen, maar nu lees ik dat er dus toch een coaxkabel in de tv moet en wij hebben geen aansluiting boven. hou het nu in dat we dus toch een gat moeten boren naar boven voor een coaxkabel ??? Help snap er even niks van ??

  1. Klopt inderdaad, als u gebruik maakt van de ci module moet er alsnog een coax kabel op de tv worden aangesloten. Er zal in uw geval helaas een gat moeten worden geboord.

 27. Ik wil De Marmitek Gigavideo 80 2.4 GHz draadloos system gebruiken. Als ik het aansluit kan ik de zenders van de tweede tv niet switchen. Ik heb gebruik gemaakt van de Scart connector van de tweede TV en TV Scart connector van de ziggo decorder . Mijn vrouw en ik wil soms twee verschillende programs kijken. Kan dit met deze system?

 28. Is het ook mogelijk om zonder coaxkabel ,ziggo TV te kijken met een humax ontvanger /HD recorder, aangezien op de eerste etage van MN huis geen coaxkabel ligt en ik ook programma’s wil opnemen.
  Mvg, arie

 29. Hoi, ik sta op het punt om over te stappen van KPN naar Ziggo. Ziggo gaat via de coax. Ik gebruik geen coax kabels in huis, toch zou ik graag met 5 TV’s in huis digitale TV willen ontvangen (graag tegelijkertijd verschillende zenders -> verschillende gebruikers op verschillende tijdstippen) maar wil geen coax kabels door het huis trekken. Nu huur ik 4 digitenne kastjes van KPN. Heb je een oplossing voor mij?

  1. Dan kunt u misschien beter bij KPN blijven want die werken niet met coax kabels, waardoor met de draadloze verbindingsset makkelijker draadloos tv kijken mogelijk is. Echter moet KPN alles in een wel beschikbaar zijn op uw adres, doe hiervoor de postcodecheck.

 30. Wij zijn al klant bij Ziggo. We hebben een coaxaansluiting in de kamer, maar niet op de plek waar na een herinrichting van de kamer de tv moet komen. We willen geen lange coaxkabel door de kamer trekken en overwegen daarom een draadloze oplossing.

  We hebben een oude grote tv.

  De oplossingen van Marmitek, sturen die de hele dag door een signaal door het huis en kan zo een signaal schadelijk zijn voor de gezondheid en dan speciaal voor kleine kinderen (bijna 2 jaar oud)?

  Zijn de signaalverstuurder en ontvanger makkelijk aan en uit te schakelen?

  Met vriendelijke groet,

  Robert

  1. Nee die sturen alleen een signaal door als u daadwerkelijk televisie kijkt (of het dan schadelijk is kan ik u niet vertellen). Uiteraard kunt u altijd nog de stekker van de signaalverstuurder uit het stopcontact halen zodat u zeker weet dat er geen signaal kan worden verstuurd.

 31. ik ben al klant bij Ziggo, maar wil boven ook graag tv kijken.
  beneden kijk ik al tv via de module.
  ik wil verder geen kabel naar boven, maar wel graag draadloos.
  kan ik gewoon een module aanschaffen en klaar?
  of moet ik nog meer ….

  1. Nee als u gebruik wil maken van de module heeft u altijd een kabel nodig (zie ook reactie hierboven).

   Als u boven televisie wilt kijken met Ziggo kunt u het beste gebruik maken van een decoder in combinatie met een verbindingsset van Marmitek! Zie de link in de eerdere geplaatste antwoord op het bericht van Marcel.

 32. bij mijn vorige plaatsing stond een verkeerd emailadres. Ik heb een flatje met ziggo aansluiting daaraan tv met decoder waar een smartcard inzit, ik wil in de slaapkamer een 2e tv met nog een smartcard via CI+ Module, ik wil echter geen coax kabel trekken naar de 2e tv maar dit draadloos doen, wat moet ik aanschaffen.

  1. Als u gebruik wilt maken van de CI+ module dan moet er altijd een coax aansluiting in de buurt zijn, aangezien de CI module alleen werkt als u de coax kabel rechtstreeks in de televisie stopt. Met de CI module is het dus niet mogelijk om draadloos televisie te kijken in uw slaapkamer. Pas wanneer u een coax kabel trekt kan er met de CI module televisie worden gekeken.

   Dit is niet het geval wanneer u gebruik maakt van een decoder met smartcard dan kunt u gebruik maken van één van de verbindingsproducten van Marmitek waarover u hier meer leest: Draadloos Coax Signaal

 33. vraagje ik heb alles in 1 van ziggo
  we hebben naast het huis een stuk aangebouwd
  daar heb ik een analoge tv.
  en wil analog tv kijken.
  is er een mogelijk heid bv coax via het network stopcontakt of andere oplossing.
  kabel trekken heb ik geen zin in.

  1. Dat hangt er vanaf sommige draadloze oplossingen ondersteunen geen HD, andere weer wel. Over het algemeen bevorderen draadloze zenders en ontvangers niet de beeldkwaliteit. Als u in HD draadloos televisie wilt kijken dan kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de Marmitek Gigaview.

 34. Goedemorgen! Wat een heldere site heeft u!
  Ik heb een vraag, ik ben klant bij Ziggo en heb een redelijk oude TV. Waar geen kaart of iets dergelijks in kan.
  Ik wil graag draadloos televisie gaan kijken omdat ik inderdaad geen kabels wil trekken.
  Begrijp ik dan goed dat ik een apparaat van Martinek TV Anywhere nodig heb en een digitale TV ontvanger?
  Met vriendelijke groet, Roos.

  1. Dat klopt inderdaad, omdat u een oudere tv heeft kunt u waarschijnlijk geen gebruik maken van de CI module (waar de kaart in kan). Om digitaal tv te kijken heeft u een Digitale TV decoder nodig. Om vervolgens draadloos tv te kijken sluit u de decoder aan op de Marmitek Digital TV Anywhere.

  2. Ik vind de site helemaal niet zo helder. De adviezen die worden gegeven kloppen niet. Met tv anywhere van Marmitek kan je helemaal niet draadloos tv kijken bij Ziggo. Er loopt namelijk nog steeds een HDMI kabel tussen tv en decoder, waardoor je de decoder nergens anders dan naast je tv kan plaatsen en dat maakt Marmitek dus overbodig. Ik heb net met de Ziggo klantenservice gesproken en deze beamen dat draadloos kijken met Marmitek geen optie is. Gelukkig kan ik mijn zogenaamde draadloze set weer terug sturen en mijn geld terug krijgen.