Draadloos tv kijken met Ziggo kan op verschillende manieren. In dit artikel lees je verschillende manieren waarmee je zonder veel kabels televisie kunt kijken met Ziggo. Draadloos tv kijken kan handig zijn als je geen coax aansluiting in de buurt hebt, als je geen extra digitale decoder in huis wilt hebben met extra afstandsbediening of wanneer jij op verschillende apparaten televisie wilt kunnen kijken. Het is bij Ziggomogelijk om op verschillende apparaten tv te kijken, zodat je niet een tweede televisie hoeft te kopen. Met de TV App van Ziggo kun jij ook op tablet en smartphone televisie kijken. Via de ZiggoGo website kun je ook vanaf je laptop tv kijken.

Een draadloze coax verbinding?

Omdat je bij Ziggo een coax kabel gebruikt om de tv aan te sluiten vraag je je waarschijnlijk af of je het coax signaal draadloos kan verzenden. Een draadloze coax verbinding is handig wanneer je tv wilt kijken in een kamer waar geen coax aansluiting is. Jij kunt dan op een kamer waar je wel een coax aansluiting hebt de decoder aansluiten. Ondanks dat dit een vrij dure en niet al te beste oplossing is kun met de producten van Marmitek een verzender aansluiten op de decoder en het tv signaal naar de ontvanger sturen die je aansluit op de televisie. Officieel verstuur je dus niet draadloos het coax signaal maar draadloos het HDMI signaal. Maar om het hogere doel te bereiken, in een kamer tv kijken met Ziggo waar dat eerst niet mogelijk was, maakt dat niet.

Dit kan met de producten van Marmitek. Het was voorheen mogelijk om zowel analoog, digitaal als interactief televisie te blijven kijken terwijl je draadloos het tv signaal verstuurt. Anno 2017 kun je met Marmitek alleen nog maar draadloos het hdmi signaal van de tv ontvanger naar de tv versturen. Dat gaat redelijk eenvoudig en het mooie is dat je zonder coax kabels te hoeven trekken tv kunt kijken. Helaas heeft het ook een behoorlijk nadeel; het heeft een beperkt bereik. Vooral wanneer er een aantal dikke plafonds of muren tussen de verzender en ontvanger zitten kunnen er haperingen en storingen worden ervaren. Daarnaast moet de Marmitek decoder nog wel met een HDMI kabel op de tv worden aangesloten. Genoeg redenen om hier geen gebruik van te maken. Tenzij je de Marmitek gebruikt om in dezelfde ruimte een signaal te versturen, dan kan het soms nog wel eens nuttig zijn.

Bij Ziggo moet je om televisie te kunnen kijken altijd gebruik maken van een coax kabel. Bij analoge televisie stop je de coax kabel direct in de televisie maar bij digitale en interactieve televisie verbindt je de coax kabel met de tv decoder (de Horizon box). Tenzij je gebruik maakt van de CI Module, dan fungeert de CI module als tv decoder.

CI+ Module (Common Interface)

Met de CI+ module van Ziggo is het mogelijk om een aantal lelijke kabels en een extra kastje te besparen. Met de CI module kun je namelijk digitaal tv kijken zonder dat er een decoder aan te pas komt.  De CI Module kan echter alleen gebruikt worden bij de wat nieuwere televisies. Oudere televisies bieden vaak nog geen ondersteuning voor de CI module. Of jouw televisie gebruik kan maken van de CI+ module kun je controleren bij Ziggo.

Als jouw televisie geschikt is voor gebruik van de CI module bevindt zich achterop/in de televisie een grote ingang waar de CAM in kan. De CAM  bestaat uit een smartcard van uw TV provider en een omhulsel. Bij de ingang in de televisie staat vaak COMMON INTERFACE. Daar moet je de CAM met Smartcard inschuiven. Het grote voordeel van de CI module is dat je niet langer gebruik hoeft te maken van twee verschillende afstandsbedieningen maar dat je gewoon de afstandsbediening van de televisie kunt gebruiken. Daarnaast heb je geen externe decoder meer nodig die je met een HDMI kabel op de televisie moet aansluiten. Met de CI module kun je Digitaal en/of Interactief televisie kijken. Maar let wel op want niet in elke televisie zit een CI module die ook geschikt is voor interactieve tv. Wil je interactief tv kijken bij Ziggo met de CI module controleer dan eerst ook of jouw televisie geschikt is voor interactieve tv met de CI module.

TV kijken op tablet Ziggo

Als je een internet + televisie bundel hebt bij Ziggo en je beschikt over het juiste digitale tv abonnement dan kun je tv kijken op een tablet, zoals een Ipad of een Samsung Galaxy Tab. Hiervoor heeft Ziggo een speciale App waarmee het mogelijk is om online TV te kijken op verschillende tablets.

TV kijken op smartphone

Naast tv kijken op tablet is het ook mogelijk om tv te kijken op je mobiel of smartphone. Ook hiervoor moet je wel het juiste digitale tv abonnement afnemen bij Ziggo. Er is zowel een TV App voor Android als IOS (Apple) waardoor je vrijwel altijd in en rondom uw huis televisie kunt kijken.

Draadloos tv kijken Ziggo          

Met Ziggo heb je dus een aantal manieren om met zo min mogelijk kabels televisie te kijken. Geheel draadloos tv kijken blijft lastig aangezien er altijd kabels aan te pas komen om apparaten van stroom te voorzien. Daarnaast komt het televisie signaal van Ziggo via de kabel waardoor je altijd een coax kabel nodig hebt om het signaal over te brengen. Met Ziggo is het niet mogelijk om draadloos tv te kijken via het stopcontact aangezien het TV signaal via de coax kabel loopt. Alleen bij aanbieders van Digitale IPTV via de ADSL kabel of Glasvezel kan er via het stopcontact een tv signaal worden verstuurd. Het TV signaal via het stopcontact versturen met een draadloze verbindingsset kan bijvoorbeeld wel bij KPN, Tele2, Telfort, Xs4all en Vodafone. Het is inmiddels ook mogelijk televisie te kijken op je laptop bij Ziggo.