Kopen X

3 Tips om draadloos tv te kijken bij Ziggo

Er zijn best wat manieren om draadloos tv te kijken met een Ziggo abonnement. In dit artikel lees je hoe je draadloos en zonder tv ontvanger tv kunt kijken bij Ziggo.

Draadloos tv kijken bij Ziggo kan handig zijn als je:

 • geen coax aansluiting in de buurt hebt
 • een tweede tv wilt aansluiten zonder kabel
 • een extra mediabox wilt aansluiten
 • je geen extra digitale decoder in huis wilt hebben
 • op de slaapkamer, zolder of in de tuin tv wilt kijken
 • een extra televisie wilt aansluiten

TV kijken zonder kabel bij Ziggo

Met een Ziggo abonnement sluit je de tv normaal gesproken aan door een coax kabel aan te sluiten op de tv ontvanger. De tv ontvanger sluit je vervolgens met een hdmi kabel aan op de televisie. Om draadloos of zonder kabels tv te kijken moet je dus de coax kabel en de hmdi kabel vervangen. Dit kan op een aantal manieren.

TV kijken zonder coax kabel of zonder hdmi kabel

Draadloos tv kijken Ziggo

Om draadloos tv te kijken moet dus zonder coax kabel en zonder hdmi tv kijken. Dat kan door:

 1. Gebruik te maken van de Ziggo Go app in combinatie met een Chromecast of Apple TV.
 2. TV te kijken op je laptop, tablet of telefoon met de Ziggo Go app.

De eerste oplossing werkt uitstekend. De Chromecast kun je gebruiken in combinatie met elk apparaat waarop je de Ziggo Go app kunt downloaden. Wel heb hiervoor dus een Google Chromecast nodig.

Ook kun je gebruik maken van een Apple TV. Houdt er dan wel rekening dat je alleen vanaf een iPad of iPhone Ziggo Go naar de tv kunt streamen.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Tv kijken op je laptop, tablet of telefoon is minder ideaal omdat je dan tv kijkt op een kleiner scherm. Wel kun je hiermee volledig zonder kabel tv kijken want waarschijnlijk beschikt jouw laptop, tablet of telefoon over een accu waarmee je wel even zonder stroom kan

TV kijken zonder coax kabel

Om zonder coax kabel tv te kijken heb je een Ziggo Mediabox Extra nodig. Hiervan kun je alleen gebruik maken als je bij Ziggo een tweede tv draadloos wilt aansluiten.

De Mediabox Extra kun je namelijk zonder coax kabel of met een utp kabel aansluiten.

 1. Draadloos de Mediabox extra verbinden met de grote Mediabox (die je al hebt geïnstalleerd. Via Wifi kun je de extra Mediabox verbinden zodat je draadloos tv kunt kijken op je tweede tv.
 2. UTP kabel met verbindingsset. Indien de bovenstaande optie niet werkt kun je proberen om met een draadloze verbindingsset de tweede tv draadloos aan te sluiten. Normaal gesproken sluit je de extra mediabox met een (lange)utp kabel aan, deze kabel kun je vervangen door een verbindingsset (klik hier om te lezen hoe dat werkt). Zelf geeft Ziggo aan dat een verbindingsset niet werkt, maar vaak kun je de extra Mediabox wel aansluiten met een verbindingsset.

TV kijken zonder hdmi kabel

Er zijn twee manieren om tv te kijken zonder hdmi kabel.

 • Draadloos het hdmi signaal versturen
 • Gebruik maken van een CI module

Draadloos hdmi (tv) signaal bij Ziggo

Ondanks dat dit een vrij dure en niet al te beste oplossing is kun met de Gigaview 821 van Marmitek een verzender aansluiten op de Mediabox en het tv signaal naar de ontvanger van de Gigaview sturen die je aansluit op de televisie.

Dat gaat redelijk eenvoudig en het mooie is dat je zonder coax kabels tv kunt kijken. Helaas heeft het ook een behoorlijk nadeel; het heeft een beperkt bereik. Vooral wanneer er een aantal dikke plafonds of muren tussen de verzender en ontvanger zitten kunnen er haperingen en storingen voorkomen.

Daarnaast moet de Marmitek decoder nog wel met een hdmi kabel op de tv worden aangesloten. Genoeg redenen om hier geen gebruik van te maken. Gebruik je de Marmitek om in dezelfde ruimte een signaal te versturen, dan werkt een Marmitek oplossing vaak wel goed.

Ik raad je aan om alleen gebruik maken van de Gigaview als je de standaard Mediabox (voor de 1e tv) draadloos wilt aansluiten. Want voor het draadloos aansluiten van een tweede tv bij Ziggo zijn er betere en vooral goedkopere oplossingen.

Uitleg Marmitek aansluiten op tv

CI+ Module (Common Interface)

Met de CI+ module van Ziggo is het mogelijk om zonder decoder en hdmi kabel tv te kijken. Bij het gebruik van de CI module heb je echter nog steeds een coax kabel nodig.

CI Module die je in de tv steekt.

Als jouw televisie geschikt is voor gebruik van de CI module bevindt zich achterop/in de televisie een grote ingang waar de CAM in kan.

Bij de ingang in de televisie staat vaak “common interface”. Daar moet je de CAM met Ziggo smartcard inschuiven. Het grote voordeel van de CI module is, naast tv kijken zonder Ziggo ontvanger, dat je niet langer gebruik hoeft te maken van twee verschillende afstandsbedieningen. De afstandsbediening van de tv is nu voldoende.

TV via het stopcontact of zonder tv ontvanger

Draadloos tv kijken via stopcontact bij Ziggo?

Met Ziggo is het alleen mogelijk om draadloos tv te kijken via het stopcontact bij het verbinden van de Mediabox Extra (voor een tweede tv).  Alleen bij aanbieders van Digitale IPTV via de ADSL kabel of Glasvezel kan er altijd via het stopcontact een tv signaal worden verstuurd. Het TV signaal via het stopcontact versturen met een draadloze verbindingsset kan bijvoorbeeld wel bij KPN, Tele2 en Xs4all.

Bij Ziggo tweede tv zonder coax aansluiten?

Als je een tweede tv draadloos wilt aansluiten bij Ziggo raad ik aan om gebruik te maken van een Chromecast of Apple TV. Daarnaast zijn er een aantal manieren om een Mediabox Extra aan te sluiten zonder gebruik te hoeven maken van een coax kabel. Deze manieren kun je meer in het begin van dit artikel lezen.

Draadloos tv kijken zonder extra decoder

Je hebt niet perse een extra mediabox nodig om draadloos tv te kunnen kijken. Je kunt ook gebruik maken van de Ziggo Go app en tv met de Chromecast of Apple TV draadloos naar de tv streamen, deze oplossing werkt uitstekend. Hiermee bespaar je ook €4-5 per maand voor de extra mediabox. Het enige nadeel van deze methode is dat je helaas geen gebruik kunt maken van Replay TV en tv gemist terugkijken. Hoe je niet persé op een televisie scherm tv te kijken dan kun je ook nog gebruik maken van onderstaande opties.

Meest gelezen artikelen

109 reacties op “3 Tips om draadloos tv te kijken bij Ziggo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul

  Dank voor dit fijne artikel! Ik heb nog wel een vraag. Mijn situatie: 1 goed werkende Mediabox Next van Ziggo in de woonkamer met ‘normale’ Coax kabel. Mijn wens: in de slaapkamer een 2e tv aansluiten met een 2e Mediabox Next, maar daar is geen Coax kabelaansluiting. Uw artikel maakt eea duidelijk, maar niet alles. Ziggo geeft op uw link in het artikel geen uitleg in hun stappenplan hoe je de aansluiting doet als je geen coax (en geen utp) kabelaansluiting hebt. Kunt u voor dit geval uitleggen wat de mogelijkheden zijn en/ of dit schematisch weergeven? Alvast ontzettend bedankt!

  1. Theo

   Hoi Paul, dank voor je complimenten. Het artikel is geupdated hoop dat je nu wel antwoord krijgt op je vraag.

 2. Jan

  Kan ik draadloos een 2e ziggo kast aansluiten en dan ook de opgenomen programma’s bekijken ??
  heb het nu met een hdmi aangesloten maar deze kabel vervalt

 3. ana

  ik ben klant van ziggo.
  waarom kan ik niet tv kijken op de laptop

 4. Cor de Prouw

  Goedemiddag. Ik moet een wifi versterker hebben voor de 1e verdieping vanwege zonnepanelen die binnenkort worden geleverd en het wifi signaal op de zolder is niet goed genoeg.
  Op de eerste verdieping heb ik al een computerkabel liggen ,dus dat moet geen probleem zijn . Nou wil ik op een van de slaapkamers een TV laten draaien draadloos dus ook via wifi.
  In de huiskaner hebben we een ziggo modem en een Horizon mediabox met div. extra’s .
  Ik wil op die slaapkamer TV ook al die extra’s hebben die we ook op de horizon box hebben.
  Ik moet nog wel een nieuwe TV kopen voor op de slaapkamer maar war voor een ?
  Kunnen jullie mij helpen.

 5. b pisu

  wij hebbeneen 2e humax boven hebben wij daar ook een tv kabel bij nodig zit usb stick in de humax bakje
  kunt u ons dit vertellen
  mvrgr

 6. Reijer Jan

  Eerste tv huiskamer prima functionerend.
  Tweede tv slaapkamer is paar weken voor digitale tv aangepast via de instellingen.
  Nu werkt alleen Ned. 1, 2 en 3. Wat heb ik nodig? Ik heb overigens wel een coax kabel, geschikt voor Ziggo, in gebruik
  Wat kan ik doen?

 7. Corine

  Wil graag beneden draadloos kijken en boven via kabel . Kan dat en is er een mogelijkheid dat er iemand de boel komt aansluiten ! Ik ben heel onhandig als het hier op aan komt

 8. jos

  hoe kan ik een 2-de tv draadloos aansluiten in de keuken

  1. Theo ✔

   Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Ziggo Go in combinatie met een Chromecast.

 9. Alex

  Wij hebben tv van zingt nu hebben wij ee nieuwe LG smart TV gekocht deze aangesloten en het werkte perfect vandaag echter liggen alle pakket zenders er uit en krijg ik de melding CL+ gecodeerd.
  Ik heb de CL+ card al uit de het kastjes gehaald opnieuw ingestoken, katje uitgeschakeld, cdmi kabels en alle andereopnieuw ingstoken maar ik krijg alleen de basis kanalen NL 1,2,3 en zo terug maar alle het sander e blijft echte de CL+ codec zitten.
  De kastjes zijn van toen zingt over ging op digitaal signaal en toen is er geen adapter voor de CL+ card bij geleverd. Nu kan de card in de TV maar dan heb je dus dies adapter nodigQ

 10. Liane

  Ik wil draadloos een 2e tv op zolder, wat heb ik nodig?

  1. Theo ✔

   Ziggo GO en een chromecast.

 11. Nicolette

  Hallo, ik ben bezig met het vinden van een tv en internet abo voor thuis.
  Ik heb 1 tv, een glasvezel kabel in mijn meterkast. Geen coax of andere middelen voor de tv om aan te sluiten. Ik wil het graag draadloos. Kan dat via Ziggo en hoe werkt dat? Zit te denken aan een abo 50/5

  1. Theo ✔

   Dan zou ik gaan voor KPN. Want zonder Coax aansluiting wordt het lastig om Ziggo aan te sluiten. Daarnaast heb je bij KPN met de draadloze verbindingsset een goede manier om je tv draadloos aan te sluiten.

 12. Peter

  Ik heb net een extra tv boven aangesloten maar hij ruist🤔

 13. Thijs

  Hoi heb een tuinHuis gemaakt en wil daar tv hebben hoe h
  Kan ik daar zenders op krijgen. Zonder coax of glas vezel naar toe te leggen.

  1. Theo ✔

   Door gebruik te maken van de Ziggo Go app en de Chromecast.

 14. Berry

  Hallo, heb voor 2e tv CI module aangeschaft bij ziggo. Alleen problemen met het laten werken

  1. Theo ✔

   Hiervoor kun je het beste contact opnemen met Ziggo’s klantenservice, eventueel kunnen zij een (gratis) monteur sturen.

 15. J Fortunati

  Ik wil graag mijn Kleine T V op de zomermaanden op balkon zetten om tv te kijken dank

  1. Theo ✔

   Dan kun je het beste gebruik maken van de Chromecast en Ziggo GO, hier lees je daar meer over.

 16. Monique

  We willen een tv op de kamer van onze dochter plaatsen, maar hebben geen tv aansluiting op die kamer.

  1. Theo ✔

   Neem eens een kijkje op deze pagina. Door Ziggo Go en de Chromecast te gebruiken heb je geen extra tv ontvanger nodig en ook geen tv aansluiting, alleen een Chromecast en de (gratis) Ziggo Go app.

 17. ter Beek

  Hallo, ik wil een extra tv in mijn woonkamer aansluiten zonder kabel, wat zijn de mogelijkheden bij jullie? Wij hebben geen smart tv! Mvg Mireille ter Beek

 18. nico

  hallo ik heb een horizon box en wil graag tv kijken in mn tuinhuis,
  ik heb geen kabel en heel slechte wifi daar !!

 19. Gertie

  Hallo ik heb al jaren Ziggo hebben verbouwd en nu liggen die lelijke kabels op de grond.
  Hoe kan ik die wegwerken? Wil meer weten over draadloos bij Ziggo
  Gr Gertie

 20. Elvira de Keijzer

  Ik wil graag een draadloze aansluiting om oa tv te kunnen kijken

  1. Theo ✔

   Lees dan een dit artikel.

 21. arnold

  heb een horizon mediabox in mijn woonkamer en wil nu tv kijken in mijn mancave plm 12 meter verderop.
  heb hier geen coax en is ook niet mogelijk
  kan ik hier een mediabox plaatsen en draadloos verbinden of gaat dat niet werken?

  1. Theo ✔

   Het is alleen mogelijk om een Ziggo Mediabox Extra draadloos aan te sluiten op een standaard Mediabox XL. Als goed alternatief kun je gebruik maken van Ziggo Go en de Chromecast.

 22. Ivo Smorenburg

  Ik heb geen signaal en alle kabels zijn goed aangesloten. Ook al geprobeerd de Coaxkabel direct (zonder splitter) aan te sluiten maar zonder effect. Is er een mogelijkheid om via de computer TV te kijken?

 23. Houthuyzen

  Wij hebben een abonnement bij ziggo
  Wij hebben een tv met kaart
  Wij hebben een tv met decoder
  En nu willen wij een derde tv plaatsen maar is er een alternatief zonder coax kabel?

  1. Theo ✔

   Ja kunt gebruik maken van de Ziggo Go app en een Chromecast.

 24. jeroen

  Hoe kan ik via Ziggo draadloos tv kijken?

  1. Theo ✔

   Door gebruik te maken van de Google Chromecast.

 25. FHKramer

  Wat zijn de kosten bij 3 tv aansluitingen met een Ci- module. En wat is er meer nodig.Ook voor sport en netfix ontvangst
  BVD voor uw reactie

  1. Theo ✔

   Actuele abonnementskosten kunt u het beste raadplegen op de website van Ziggo zelf.

 26. zitter

  Ik zit in Thailand en heb VyperVPN geinstalleerd.
  SEverlocatie : Nederland
  porotcol: open vpn
  NAT firewall: ingeschakeld

  Maar als ik iets op ziggogo wil kijken krijg ik elke keer de melding:
  Helaas, er is iet misgegaan, waardoor de video niet kan worden afgespeeld
  Herstart video

  als ik kies voor herstart, krijg ik wederom de zelfde melding.

  1. Theo ✔

   Vervelend, je zou de volgende dingen nog kunnen proberen om dit probleem te verhelpen:

   1. Maak gebruik van een wifi netwerk dit maakt het lastiger om je ware locatie te achterhalen.
   2. Sluit de Ziggogo app eerst volledig, start dan de vpn verbinding en open dan pas de Ziggo go app.
   3. Als laatste kun je zoals je al gedaan hebt, meerdere malen de video opnieuw kunnen starten, Ziggogo zou gewoon moeten werken met Vyprvpn, ook in Thailand.

 27. Peter schuitemaker

  Ik heb Ziggo 2 in, IK heb nu een extra Horizon Box in de achterkamer staan want ik wou geen kabels trekken nu heb ik hem Draadloos verbonden met mijn Horizon Box die in de voorkamer staat, maar de Box achter valt af en toe uit terwijl de afstand maar 5 a 6 meter is en volgens de Ziggo medewerker moest dat geen probleem opleven maar dat is het wel, nu heb ik vanmorgen het kanaal in mijn Horizon Box in de voor kamer veranderd en alles opnieuw opgestart, (knop bij alle bijde Boxen uit en weer aan gezet) nu hoop ik dat dit het probleem heeft opgelost. Mijn vraag is zou dit de oplossing kunnen zijn omdat er in de omliggende buurt natuurlijk meerdere buurtbewoners een Horizon Box hebben.
  Gr peter

  1. Theo ✔

   Ja dit zou de oplossing kunnen zijn. Het is van belang om kanaal 1,6 of 11 te gebruiken (zoals je misschien al wist) anders kan dit storing veroorzaken. Daarnaast is het inderdaad zo dat ook het wifi netwerk en de kanaal instellingen van Ziggo gebruikers in de buurt invloed kunnen hebben. Helaas heb ik geen tip of oplossing die in dit geval altijd het probleem verhelpt.

   1. Peter schuitemaker

    Ik heb het kanaal voor 2.4 Ghz veranderd naar kanaal 2 op zowel mijn wifi modem als de Horizon Box en ik heb geen last van storingen. en voor 5 Ghz in mijn Horizon Box heb ik veranderd naar kanaal 32 volgens mij en ik ben van mening dat het nu wel goed werkt de Horizon Box XL in de voorkamer die het signaal draadloos naar de Horizon Box in de achterkamer stuurt heeft gister de hele dag aan gestaan en het werkte goed. hou u op de hoogte en nog bedankt voor je berichtje

  2. Roberto

   De extra media box gaat niet via wifi.
   Het is wel draadloos maar heeft niets met de wifi te maken.
   Dus wifi versterkers en modem instellingen hebben er niets mee te maken.

 28. Tiffany

  Ik heb een 2e woonkamer in huis waar ik een extra horizon mediabox geplaatst heb. De afstand tussen woonkamer 1 en woonkamer 2 is te groot voor zowel de wifi sterkte als het signaal die de gewone mediabox XL uitzendt. Hiervoor heb ik een extra wifipunt via het stopcontact aangevraagd. Echter, nu kan ik het nog steeds niet installeren. De monteur die langs is geweest, gaf aan dat er een manier was om dit wel voor elkaar te krijgen. Via 2 kleine kastjes die ik dan aan beide boxen moest koppelen en dan zou het wel moeten lukken? Iemand enig idee wat dit moet zijn?

  1. Theo ✔

   Hiermee bedoelt de monteur de draadloze verbindingsset. Via de link vind je daarover meer informatie.

 29. h.kuiper

  goedemiddag mijn vraag is wat kost een universele verbindingsset en heb ik dan gegarandeerd goede ontvangst op mijn tv. in de veranda inmijn tuin bij voorbaat dank groetjes hans

 30. Wouter

  Hey! Ik heb in een andere kamer de box staan maar wil op mijn eigen kamer ook tv kunnen kijken. Nou heb ik een tv waar de CI+ van kapot is. Is er dan nog een andere mogelijkheid om tv te kunnen kijken?

  1. Theo

   Ja je kunt bij Ziggo een tweede Mediabox bestellen en die gebruiken om tv te kijken. Je kunt ook zonder Mediabox analoog tv kijken, door de coax kabel vanaf een tv aansluiting direct in je tv te stoppen. Ook kun je de Ziggo App naar je tv streamen met een Apple TV of Google Chromecast.

   1. Alex

    @Theo: begrijp ik het goed als ik zeg dat je de Horizon-app kunt donwloaden/installeren op je Apple-TV vanuit de AppStore…? En op die manier dus draadloos tv kijken via de Apple-TV? Ik zoek nl een oplossing om draadloos te kunnen kijken, en overweeg eventueel een Apple-TV dan aan te schaffen.
    Ik heb nu reeds ook een Google Chromecast op mijn TV in de woonkamer, daarmee kun je natuurlijk dan ook via je tablet streamen naar de TV.

    1. Theo ✔

     De Ziggo go app (zo heet die nu, vroeger heette die Horizon go app) download je op je mobiel of tablet in de app store (play store als je een Android apparaat hebt). Vervolgens open je de Ziggo app en klik je op het AirPlay icoontje om live tv te streamen naar de tv. Om je vraag te beantwoorden; de app zelf download je dus eerst op je telefoon of tablet en vervolgens stream je het beeld vanuit de app naar Apple tv of chromecast. Om draadloos tv te kijken hoef je dus niet per se een Apple tv aan te schaffen, het werkt immers ook met de Chromecast. Mijn voorkeur gaat uit naar de Chromecast omdat die goedkoper is en qua functionaliteiten gelijkwaardig is aan de Apple tv!

 31. Niek

  In de woonkamer heb ik mijn tv aangesloten via de mediabox. In mijn slaapkamer heb ik geen signaal op een coaxkabel aangezien deze kabel volledig is weggewerkt in kasten en vloer zoek ik een oplossing om toch tv te kunnen kijken in de slaapkamer. Wat is hiervoor de beste oplossing?

  1. Theo

   Je kunt een Horizon Extra Mediabox bestellen (let op: dus geen Extra Standaard Mediabox). Deze Horizon Extra Mediabox kun je direct verbinden met de mediabox in de woonkamer via een coaxkabel, UTP netwerkkabel of draadloos. Bekabelde verbindingen zijn vrijwel altijd stabieler dan een draadloze verbinding. De kwaliteit van de draadloze verbinding is afhankelijk van de sterkte van het wifi signaal in huis.

 32. paul

  Als ik in mijn slaapkamer een tv met cam / CI module / smartcard van ziggo stop maakt die dan draadloos verbinding met de wifi/router in de woonkamer ?

  1. Theo

   Nee helaas! Een cam/ CI module functioneert alleen wanneer je de coax kabel rechtstreeks op de tv aansluit.

 33. dwayne

  welke marmitek set is nou geschikt bij een CI+ module, alles wat ik nodig heb is een coax verbinding zodat de tv een singaal ontvangt.

  1. admin

   Helaas zijn de Marmitek sets niet te gebruiken in combinatie met de CI+ module.

 34. Johan

  Hallo ik ben klant van ziggo (totaal pakket) ik wil graag tv kijken in m’n serre waar geen coax ligt. Wat voor tv moet ik kopen en wat nog meer

  Mvgr Johan

  1. admin

   Indien je ook internet hebt in de serre is dit een geschikte oplossing, in combinatie met de Google Chromecast werkt dit op vrijwel iedere televisie.

 35. Bos

  Ik heb beneden tv + interactieve televisie. Nu wil ik boven ook tv kijken. Er zit een coax aansluiting, maar het signaal is slecht. Beeld ruist en boven een decoder neerzetten werkt ook niet, onvoldoende signaal om deze aan te sturen blijkbaar.
  Hoe kan ik dit boven oplossen?

 36. Emil

  Beste admin,

  Ik ben sinds kort abonnee van Ziggo Digitale TV Kabel zonder decoder. Ik wil het coaxsignaal draadloos versturen naar een tweede TV. Ik heb uw hele artikel over draadloos coax op tweede TV doorgelezen maar geen oplossing mogelijk zonder een decoder te gebruiken. Marmitek producten hebben een decoder nodig om het coaxsignaal van de muur naar de decoder te sturen en van de decoder naar de zender. Is er een andere oplossing mogelijk om het coaxsignaal draadloos te versturen zonder een decoder? Ik heb al getest dat de tweede TV zonder decoder minder digitale kanalen ontvangt van het TV abonnement maar toch voldoende voor mij. Mvg Emil

  1. Emil

   Ter aanvulling moet ik even doorgeven dat Marmitek product de Analoque TV Anywhere waarmee coax signaal uit de muur direct draadloos verzonden kan worden naar een tweede TV is niet meer leverbaar. Het apparaat beschikt over een ingebouwde TV tuner met geheugen voor alle digitale kanalen uit de coax. Ik denk dit is het apparaat waarmee u bedoelde in uw artikel. Ik weet het niet waarom Marmitek dit product uit de markt haalt. Jammer eigenlijk

 37. RF Schol

  Wij zijn al klant bij Ziggo. We hebben een coaxaansluiting in de kamer, maar niet op de plek waar na een herinrichting van de woonkamer de tv moet komen. We willen geen lange coaxkabel door de kamer trekken en overwegen daarom een draadloze oplossing.
  We hebben een oude grote tv. Wat hebben we dan precies nodig om draadloos in de zelfde woonruimte tv te kijken.En kunnen de tv”s van de bovenverdiepingen gewoon op de coaxkabel blijven zitten.

  Mvg Rene

  1. hub

   door de kruipruimte kabel leggen

 38. skb

  Kan ik met de powerplugs tv kijken op mijn laptop?? Dr staat namelijk alleen dat je via smartphone en tablet tv kan kijken….

  1. admin

   Tegenwoordig is het ook met Ziggo mogelijk om op je laptop televisie te kijken, hiervoor heeft u geen powerplugs nodig. Wifi is daarvoor voldoende, tv kijken doet u bij Ziggo op Horizon.tv.

 39. Arthur Huijbregts

  Vraagje, wij zijn al lang klant van ziggo maar gaan nu verhuizen naar een nieuwbouw waar helaas nog geen kabel ligt. Dus voorlopig geen wifi/tv ! We hebben een tv met module. Wat zijn dan de mogelijkheden om toch tv te kunnen kijken ?

  1. admin

   Als u een postcode en huisnummer heeft kunt u hier checken welke aanbieders pakketten leveren op het adres. Een andere optie is om gebruik te maken van schotel televisie van CanalDigitaal hierbij heeft u geen vaste aansluiting nodig.

 40. Tamara

  Wij hebben beneden tv met de CI module. Boven met een decoder. We willen graag boven draadloos tv kijken. Wat hebben we daar voor nodig?

  1. admin

   Bekijk dan eens deze pagina.

 41. Joop

  Hallo,

  Ik ben al tientallen jaren klant van u en gebruik op dit moment uw alles in 1 pakket zonder Horizon.
  Ik ga over enkele maanden verhuizen en wil op de bovenverdieping 3 maal een low budget flatsceeen hangen .
  Natuurlijk wil ik in een nieuw huis niet meteen alle muren en plafonds gaan doorboren om coaxkabels te trekken.
  Nu heb ik me al geprobeerd om behoorlijk wat informatie eigen te maken , maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
  Wat heb ik nu daadwerkelijk nodig om dit te kunnen doen .

  MVG Joop

  1. admin

   Beste Joop,

   U bent geen klant van ons, maar van Ziggo. Als u deskundig advies van Ziggo wilt hebben neem dan contact op met hun klantenservice.

   Om toch een antwoord te geven op uw vraag kunt u het beste dit artikel lezen.

 42. Rob

  Ik heb alleen dvb-c (firedtv/terratec h7) apparaten in huis. Heb in de slaapkamer een tv staan waar een ci+ module in kan. Kan ik ook alleen het coax signaal van beneden draadloos naar de slaapkamer krijgen?

  1. admin

   Dat kan maar een draadloos signaal werkt vaak niet in combinatie met een ci+ module.

 43. Ben Jansen

  Was voorheen klant bij UPC. Gelden dan dezelfde voorwaarden? Wil op de slaapkamer, woon in een appartement, een tweede tv installeren. Is dan een insteekkaart voldoende, heb bij de eerrste tv een mediabox, uiteraard via de kabel.

  1. admin

   De insteekkaart alleen is niet voldoende, de insteekkaart werkt alleen als u ook nog de coax kabel rechtstreeks op de tv aansluit.

 44. Miene

  Bedankt voor de uitleg van de mogelijkheden. Ook wij willen geen coax kabel naar de bovenverdieping leggen. Kan de horizon app van ziggo ook op een smart tv gebruikt worden ? Of zijn er andere mogelijkheden met een smart tv ?

  1. admin

   Naar mijn weten bestaat er (nog) geen Horizon app voor een smart tv. Als u een smart tv heeft, heeft u waarschijnlijk ook een internet browser op uw televisie hiermee kunt u proberen om naar de horizon.tv website te surfen en zodoende tv te kijken. Echter weet ik niet zeker of dit werkt en of de Horizon.tv website ook browsers van televisies ondersteund. Als dit niet werkt bent u op dezelfde oplossingen aangewezen als geen smart tv’s.

 45. Marga

  Wij willen overstappen van Tele2 (veel te lage internetsnelheid) naar Ziggo Start of Complete abonnement. In huiskamer hebben wij nu TV met CI module en coax. Met ziggo kan je (via horizon.tv) kijken op je laptop.
  Als we laptop en tv op slaapkamer met hdmi kabel verbinden dan kunnen we toch ook tv programma’s op slaapkamer bekijken?

  1. admin

   Ja dat klopt helemaal!

 46. Ron van der Wal

  Ik heb een Ziggo alles in een pakket. Echter voor TV te kijken op de boot heb ik een KPN digitenne CL+ aansluiting Nu heeft KPN binnen 2 jaar de tarief in 2 stappen van € 9.00 naar € 12.50 naar € 14.00 (per 28 juni 2015) ??
  Wat heeft Ziggo te bieden als digitenne Cl+ alternatief zonder cable ????

  1. admin

   Digitenne is alleen beschikbaar bij KPN en helaas is dat steeds duurder geworden inderdaad. Omdat u een alles-in-een pakket heeft bij Ziggo kunt u gratis gebruik maken van Horizon tv (sinds Ziggo en UPC zijn samengegaan). Met Horizon tv kunt tv kijken online op een laptop maar ook op tablet of smartphone via de horizon Go app. Dit werkt echter alleen als uw een goede internet verbinding heeft aanboord.

   Een andere mogelijkheid is tv kijken via de schotel met CanalDigitaal maar dat zal niet goedkoper zijn dan digitenne. Helaas zijn er dus niet al teveel alternatieven.

 47. Harrie Dankers

  Ben op zoek naar een koptelefoon die pas na meer dan uur moet worden opgeladen. Of een koptelefoon die via een transformator verbonden kan worden met een wandcontactdoos.
  Weten jullie een merk en type?

  1. admin

   Kijk eens of ze in deze webwinkel wat hebben en vraag ze daar eventueel om advies!

 48. angelique

  Vraagje, ik heb boven een tv op de slaapkamer nu ga ik er zn CI+ module in doen, maar nu lees ik dat er dus toch een coaxkabel in de tv moet en wij hebben geen aansluiting boven. hou het nu in dat we dus toch een gat moeten boren naar boven voor een coaxkabel ??? Help snap er even niks van ??

  1. admin

   Klopt inderdaad, als u gebruik maakt van de ci module moet er alsnog een coax kabel op de tv worden aangesloten. Er zal in uw geval helaas een gat moeten worden geboord.

 49. Harrie van Zee

  Ik wil De Marmitek Gigavideo 80 2.4 GHz draadloos system gebruiken. Als ik het aansluit kan ik de zenders van de tweede tv niet switchen. Ik heb gebruik gemaakt van de Scart connector van de tweede TV en TV Scart connector van de ziggo decorder . Mijn vrouw en ik wil soms twee verschillende programs kijken. Kan dit met deze system?

  1. admin

   Nee dit is met dit systeem niet mogelijk. Daarvoor heeft u echt twee verschillende decoders nodig.

 50. a.huisman

  Is het ook mogelijk om zonder coaxkabel ,ziggo TV te kijken met een humax ontvanger /HD recorder, aangezien op de eerste etage van MN huis geen coaxkabel ligt en ik ook programma’s wil opnemen.
  Mvg, arie

  1. admin

   Nee dit is helaas niet mogelijk tenzij u gebruik maakt van de oplossingen op deze pagina

 51. Ron

  Hoi, ik sta op het punt om over te stappen van KPN naar Ziggo. Ziggo gaat via de coax. Ik gebruik geen coax kabels in huis, toch zou ik graag met 5 TV’s in huis digitale TV willen ontvangen (graag tegelijkertijd verschillende zenders -> verschillende gebruikers op verschillende tijdstippen) maar wil geen coax kabels door het huis trekken. Nu huur ik 4 digitenne kastjes van KPN. Heb je een oplossing voor mij?

  1. admin

   Dan kunt u misschien beter bij KPN blijven want die werken niet met coax kabels, waardoor met de draadloze verbindingsset makkelijker draadloos tv kijken mogelijk is. Echter moet KPN alles in een wel beschikbaar zijn op uw adres, doe hiervoor de postcodecheck.

 52. johanvanhaver

  Wat kan ik het beste doen om 2 extra TV’s op zolder waar geen verbinding is aan te sluiten zonder gebruik te maken van kabels?

  mvg

  1. admin

   Door een draadloze coax verbinding te realiseren hierover leest u meer in het volgende artikel: Draadloze coax verbinding realiseren.

 53. Robert

  Wij zijn al klant bij Ziggo. We hebben een coaxaansluiting in de kamer, maar niet op de plek waar na een herinrichting van de kamer de tv moet komen. We willen geen lange coaxkabel door de kamer trekken en overwegen daarom een draadloze oplossing.

  We hebben een oude grote tv.

  De oplossingen van Marmitek, sturen die de hele dag door een signaal door het huis en kan zo een signaal schadelijk zijn voor de gezondheid en dan speciaal voor kleine kinderen (bijna 2 jaar oud)?

  Zijn de signaalverstuurder en ontvanger makkelijk aan en uit te schakelen?

  Met vriendelijke groet,

  Robert

  1. admin

   Nee die sturen alleen een signaal door als u daadwerkelijk televisie kijkt (of het dan schadelijk is kan ik u niet vertellen). Uiteraard kunt u altijd nog de stekker van de signaalverstuurder uit het stopcontact halen zodat u zeker weet dat er geen signaal kan worden verstuurd.

 54. Tanja

  Wat kost zo’n CAM?

  1. admin

   Bij Ziggo betaalt u eenmalig €99 voor de interactieve ci+ module.

 55. monique

  ik ben al klant bij Ziggo, maar wil boven ook graag tv kijken.
  beneden kijk ik al tv via de module.
  ik wil verder geen kabel naar boven, maar wel graag draadloos.
  kan ik gewoon een module aanschaffen en klaar?
  of moet ik nog meer ….

  1. admin

   Nee als u gebruik wil maken van de module heeft u altijd een kabel nodig (zie ook reactie hierboven).

   Als u boven televisie wilt kijken met Ziggo kunt u het beste gebruik maken van een decoder in combinatie met een verbindingsset van Marmitek! Zie de link in de eerdere geplaatste antwoord op het bericht van Marcel.

 56. marcel

  bij mijn vorige plaatsing stond een verkeerd emailadres. Ik heb een flatje met ziggo aansluiting daaraan tv met decoder waar een smartcard inzit, ik wil in de slaapkamer een 2e tv met nog een smartcard via CI+ Module, ik wil echter geen coax kabel trekken naar de 2e tv maar dit draadloos doen, wat moet ik aanschaffen.

  1. admin

   Als u gebruik wilt maken van de CI+ module dan moet er altijd een coax aansluiting in de buurt zijn, aangezien de CI module alleen werkt als u de coax kabel rechtstreeks in de televisie stopt. Met de CI module is het dus niet mogelijk om draadloos televisie te kijken in uw slaapkamer. Pas wanneer u een coax kabel trekt kan er met de CI module televisie worden gekeken.

   Dit is niet het geval wanneer u gebruik maakt van een decoder met smartcard dan kunt u gebruik maken van één van de verbindingsproducten van Marmitek waarover u hier meer leest: Draadloos Coax Signaal

 57. jurgen

  vraagje ik heb alles in 1 van ziggo
  we hebben naast het huis een stuk aangebouwd
  daar heb ik een analoge tv.
  en wil analog tv kijken.
  is er een mogelijk heid bv coax via het network stopcontakt of andere oplossing.
  kabel trekken heb ik geen zin in.

  1. admin

   Ja dat is mogelijk bekijk dan eens dit artikel over de TV Anywhere. Echter is het bereik van deze oplossing wel beperkt.

 58. frank verhoeven

  Als ik draadloos televisie van ziggo heb, heb ik dan ook hd ontvangst ?

  1. admin

   Dat hangt er vanaf sommige draadloze oplossingen ondersteunen geen HD, andere weer wel. Over het algemeen bevorderen draadloze zenders en ontvangers niet de beeldkwaliteit. Als u in HD draadloos televisie wilt kijken dan kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de Marmitek Gigaview.

 59. Roos

  Goedemorgen! Wat een heldere site heeft u!
  Ik heb een vraag, ik ben klant bij Ziggo en heb een redelijk oude TV. Waar geen kaart of iets dergelijks in kan.
  Ik wil graag draadloos televisie gaan kijken omdat ik inderdaad geen kabels wil trekken.
  Begrijp ik dan goed dat ik een apparaat van Martinek TV Anywhere nodig heb en een digitale TV ontvanger?
  Met vriendelijke groet, Roos.

  1. Theo

   Dat klopt inderdaad, omdat u een oudere tv heeft kunt u waarschijnlijk geen gebruik maken van de CI module (waar de kaart in kan). Om digitaal tv te kijken heeft u een Digitale TV decoder nodig. Om vervolgens draadloos tv te kijken sluit u de decoder aan op de Marmitek Digital TV Anywhere.

  2. Linda

   Ik vind de site helemaal niet zo helder. De adviezen die worden gegeven kloppen niet. Met tv anywhere van Marmitek kan je helemaal niet draadloos tv kijken bij Ziggo. Er loopt namelijk nog steeds een HDMI kabel tussen tv en decoder, waardoor je de decoder nergens anders dan naast je tv kan plaatsen en dat maakt Marmitek dus overbodig. Ik heb net met de Ziggo klantenservice gesproken en deze beamen dat draadloos kijken met Marmitek geen optie is. Gelukkig kan ik mijn zogenaamde draadloze set weer terug sturen en mijn geld terug krijgen.