Kopen X

3 Tips om draadloos tv te kijken bij Ziggo

Er zijn best wat manieren om draadloos tv te kijken met een Ziggo abonnement. In dit artikel lees je hoe je draadloos en zonder tv ontvanger tv kunt kijken bij Ziggo.

Draadloos tv kijken bij Ziggo kan handig zijn als je:

 • geen coax aansluiting in de buurt hebt
 • een tweede tv wilt aansluiten zonder kabel
 • een extra mediabox wilt aansluiten
 • je geen extra digitale decoder in huis wilt hebben
 • op de slaapkamer, zolder of in de tuin tv wilt kijken
 • een extra televisie wilt aansluiten

TV kijken zonder kabel bij Ziggo

Met een Ziggo abonnement sluit je de tv normaal gesproken aan door een coax kabel aan te sluiten op de tv ontvanger. De tv ontvanger sluit je vervolgens met een hdmi kabel aan op de televisie. Om draadloos of zonder kabels tv te kijken moet je dus de coax kabel en de hmdi kabel vervangen. Dit kan op een aantal manieren.

TV kijken zonder coax kabel of zonder hdmi kabel

Draadloos tv kijken Ziggo

Om draadloos tv te kijken moet dus zonder coax kabel en zonder hdmi tv kijken. Dat kan door:

 1. Gebruik te maken van de Ziggo Go app in combinatie met een Chromecast of Apple TV.
 2. TV te kijken op je laptop, tablet of telefoon met de Ziggo Go app.

De eerste oplossing werkt uitstekend. De Chromecast kun je gebruiken in combinatie met elk apparaat waarop je de Ziggo Go app kunt downloaden. Wel heb hiervoor dus een Google Chromecast nodig.

Ook kun je gebruik maken van een Apple TV. Houdt er dan wel rekening dat je alleen vanaf een iPad of iPhone Ziggo Go naar de tv kunt streamen.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Tv kijken op je laptop, tablet of telefoon is minder ideaal omdat je dan tv kijkt op een kleiner scherm. Wel kun je hiermee volledig zonder kabel tv kijken want waarschijnlijk beschikt jouw laptop, tablet of telefoon over een accu waarmee je wel even zonder stroom kan

TV kijken zonder coax kabel

Om zonder coax kabel tv te kijken heb je een Ziggo Mediabox Extra nodig. Hiervan kun je alleen gebruik maken als je bij Ziggo een tweede tv draadloos wilt aansluiten.

De Mediabox Extra kun je namelijk zonder coax kabel of met een utp kabel aansluiten.

 1. Draadloos de Mediabox extra verbinden met de grote Mediabox (die je al hebt geïnstalleerd. Via Wifi kun je de extra Mediabox verbinden zodat je draadloos tv kunt kijken op je tweede tv.
 2. UTP kabel met verbindingsset. Indien de bovenstaande optie niet werkt kun je proberen om met een draadloze verbindingsset de tweede tv draadloos aan te sluiten. Normaal gesproken sluit je de extra mediabox met een (lange)utp kabel aan, deze kabel kun je vervangen door een verbindingsset (klik hier om te lezen hoe dat werkt). Zelf geeft Ziggo aan dat een verbindingsset niet werkt, maar vaak kun je de extra Mediabox wel aansluiten met een verbindingsset.

TV kijken zonder hdmi kabel

Er zijn twee manieren om tv te kijken zonder hdmi kabel.

 • Draadloos het hdmi signaal versturen
 • Gebruik maken van een CI module

Draadloos hdmi (tv) signaal bij Ziggo

Ondanks dat dit een vrij dure en niet al te beste oplossing is kun met de Gigaview 821 van Marmitek een verzender aansluiten op de Mediabox en het tv signaal naar de ontvanger van de Gigaview sturen die je aansluit op de televisie.

Dat gaat redelijk eenvoudig en het mooie is dat je zonder coax kabels tv kunt kijken. Helaas heeft het ook een behoorlijk nadeel; het heeft een beperkt bereik. Vooral wanneer er een aantal dikke plafonds of muren tussen de verzender en ontvanger zitten kunnen er haperingen en storingen voorkomen.

Daarnaast moet de Marmitek decoder nog wel met een hdmi kabel op de tv worden aangesloten. Genoeg redenen om hier geen gebruik van te maken. Gebruik je de Marmitek om in dezelfde ruimte een signaal te versturen, dan werkt een Marmitek oplossing vaak wel goed.

Ik raad je aan om alleen gebruik maken van de Gigaview als je de standaard Mediabox (voor de 1e tv) draadloos wilt aansluiten. Want voor het draadloos aansluiten van een tweede tv bij Ziggo zijn er betere en vooral goedkopere oplossingen.

Uitleg Marmitek aansluiten op tv

CI+ Module (Common Interface)

Met de CI+ module van Ziggo is het mogelijk om zonder decoder en hdmi kabel tv te kijken. Bij het gebruik van de CI module heb je echter nog steeds een coax kabel nodig.

CI Module die je in de tv steekt.

Als jouw televisie geschikt is voor gebruik van de CI module bevindt zich achterop/in de televisie een grote ingang waar de CAM in kan.

Bij de ingang in de televisie staat vaak “common interface”. Daar moet je de CAM met Ziggo smartcard inschuiven. Het grote voordeel van de CI module is, naast tv kijken zonder Ziggo ontvanger, dat je niet langer gebruik hoeft te maken van twee verschillende afstandsbedieningen. De afstandsbediening van de tv is nu voldoende.

TV via het stopcontact of zonder tv ontvanger

Draadloos tv kijken via stopcontact bij Ziggo?

Met Ziggo is het alleen mogelijk om draadloos tv te kijken via het stopcontact bij het verbinden van de Mediabox Extra (voor een tweede tv).  Alleen bij aanbieders van Digitale IPTV via de ADSL kabel of Glasvezel kan er altijd via het stopcontact een tv signaal worden verstuurd. Het TV signaal via het stopcontact versturen met een draadloze verbindingsset kan bijvoorbeeld wel bij KPN, Tele2 en Xs4all.

Bij Ziggo tweede tv zonder coax aansluiten?

Als je een tweede tv draadloos wilt aansluiten bij Ziggo raad ik aan om gebruik te maken van een Chromecast of Apple TV. Daarnaast zijn er een aantal manieren om een Mediabox Extra aan te sluiten zonder gebruik te hoeven maken van een coax kabel. Deze manieren kun je meer in het begin van dit artikel lezen.

Draadloos tv kijken zonder extra decoder

Je hebt niet perse een extra mediabox nodig om draadloos tv te kunnen kijken. Je kunt ook gebruik maken van de Ziggo Go app en tv met de Chromecast of Apple TV draadloos naar de tv streamen, deze oplossing werkt uitstekend. Hiermee bespaar je ook €4-5 per maand voor de extra mediabox. Het enige nadeel van deze methode is dat je helaas geen gebruik kunt maken van Replay TV en tv gemist terugkijken. Hoe je niet persé op een televisie scherm tv te kijken dan kun je ook nog gebruik maken van onderstaande opties.

Meest gelezen artikelen

112 reacties op “3 Tips om draadloos tv te kijken bij Ziggo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul

  Dank voor dit fijne artikel! Ik heb nog wel een vraag. Mijn situatie: 1 goed werkende Mediabox Next van Ziggo in de woonkamer met ‘normale’ Coax kabel. Mijn wens: in de slaapkamer een 2e tv aansluiten met een 2e Mediabox Next, maar daar is geen Coax kabelaansluiting. Uw artikel maakt eea duidelijk, maar niet alles. Ziggo geeft op uw link in het artikel geen uitleg in hun stappenplan hoe je de aansluiting doet als je geen coax (en geen utp) kabelaansluiting hebt. Kunt u voor dit geval uitleggen wat de mogelijkheden zijn en/ of dit schematisch weergeven? Alvast ontzettend bedankt!

  1. Theo

   Hoi Paul, dank voor je complimenten. Het artikel is geupdated hoop dat je nu wel antwoord krijgt op je vraag.

 2. Jan

  Kan ik draadloos een 2e ziggo kast aansluiten en dan ook de opgenomen programma’s bekijken ??
  heb het nu met een hdmi aangesloten maar deze kabel vervalt

  1. Theo ✔

   Dit hangt van het soort tv ontvanger af. Maar waarschijnlijk wel als het opnemen en terugkijken van programma’s binnen je abonnement valt.

 3. ana

  ik ben klant van ziggo.
  waarom kan ik niet tv kijken op de laptop

  1. Theo ✔

   Dat kan wel via ZiggoGO

 4. Cor de Prouw

  Goedemiddag. Ik moet een wifi versterker hebben voor de 1e verdieping vanwege zonnepanelen die binnenkort worden geleverd en het wifi signaal op de zolder is niet goed genoeg.
  Op de eerste verdieping heb ik al een computerkabel liggen ,dus dat moet geen probleem zijn . Nou wil ik op een van de slaapkamers een TV laten draaien draadloos dus ook via wifi.
  In de huiskaner hebben we een ziggo modem en een Horizon mediabox met div. extra’s .
  Ik wil op die slaapkamer TV ook al die extra’s hebben die we ook op de horizon box hebben.
  Ik moet nog wel een nieuwe TV kopen voor op de slaapkamer maar war voor een ?
  Kunnen jullie mij helpen.

  1. Theo ✔

   Voor advies bij uitkiezen van een nieuwe tv zou ik even de Mediamarkt of een Coolblue winkel binnenlopen!

 5. b pisu

  wij hebbeneen 2e humax boven hebben wij daar ook een tv kabel bij nodig zit usb stick in de humax bakje
  kunt u ons dit vertellen
  mvrgr

 6. Reijer Jan

  Eerste tv huiskamer prima functionerend.
  Tweede tv slaapkamer is paar weken voor digitale tv aangepast via de instellingen.
  Nu werkt alleen Ned. 1, 2 en 3. Wat heb ik nodig? Ik heb overigens wel een coax kabel, geschikt voor Ziggo, in gebruik
  Wat kan ik doen?

 7. Corine

  Wil graag beneden draadloos kijken en boven via kabel . Kan dat en is er een mogelijkheid dat er iemand de boel komt aansluiten ! Ik ben heel onhandig als het hier op aan komt

 8. jos

  hoe kan ik een 2-de tv draadloos aansluiten in de keuken

  1. Theo ✔

   Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Ziggo Go in combinatie met een Chromecast.

 9. Alex

  Wij hebben tv van zingt nu hebben wij ee nieuwe LG smart TV gekocht deze aangesloten en het werkte perfect vandaag echter liggen alle pakket zenders er uit en krijg ik de melding CL+ gecodeerd.
  Ik heb de CL+ card al uit de het kastjes gehaald opnieuw ingestoken, katje uitgeschakeld, cdmi kabels en alle andereopnieuw ingstoken maar ik krijg alleen de basis kanalen NL 1,2,3 en zo terug maar alle het sander e blijft echte de CL+ codec zitten.
  De kastjes zijn van toen zingt over ging op digitaal signaal en toen is er geen adapter voor de CL+ card bij geleverd. Nu kan de card in de TV maar dan heb je dus dies adapter nodigQ

 10. Liane

  Ik wil draadloos een 2e tv op zolder, wat heb ik nodig?

  1. Theo ✔

   Ziggo GO en een chromecast.

 11. Nicolette

  Hallo, ik ben bezig met het vinden van een tv en internet abo voor thuis.
  Ik heb 1 tv, een glasvezel kabel in mijn meterkast. Geen coax of andere middelen voor de tv om aan te sluiten. Ik wil het graag draadloos. Kan dat via Ziggo en hoe werkt dat? Zit te denken aan een abo 50/5

  1. Theo ✔

   Dan zou ik gaan voor KPN. Want zonder Coax aansluiting wordt het lastig om Ziggo aan te sluiten. Daarnaast heb je bij KPN met de draadloze verbindingsset een goede manier om je tv draadloos aan te sluiten.

 12. Peter

  Ik heb net een extra tv boven aangesloten maar hij ruist🤔

 13. Thijs

  Hoi heb een tuinHuis gemaakt en wil daar tv hebben hoe h
  Kan ik daar zenders op krijgen. Zonder coax of glas vezel naar toe te leggen.

  1. Theo ✔

   Door gebruik te maken van de Ziggo Go app en de Chromecast.

 14. Berry

  Hallo, heb voor 2e tv CI module aangeschaft bij ziggo. Alleen problemen met het laten werken

  1. Theo ✔

   Hiervoor kun je het beste contact opnemen met Ziggo’s klantenservice, eventueel kunnen zij een (gratis) monteur sturen.

 15. J Fortunati

  Ik wil graag mijn Kleine T V op de zomermaanden op balkon zetten om tv te kijken dank

  1. Theo ✔

   Dan kun je het beste gebruik maken van de Chromecast en Ziggo GO, hier lees je daar meer over.

 16. Monique

  We willen een tv op de kamer van onze dochter plaatsen, maar hebben geen tv aansluiting op die kamer.

  1. Theo ✔

   Neem eens een kijkje op deze pagina. Door Ziggo Go en de Chromecast te gebruiken heb je geen extra tv ontvanger nodig en ook geen tv aansluiting, alleen een Chromecast en de (gratis) Ziggo Go app.

 17. ter Beek

  Hallo, ik wil een extra tv in mijn woonkamer aansluiten zonder kabel, wat zijn de mogelijkheden bij jullie? Wij hebben geen smart tv! Mvg Mireille ter Beek

 18. nico

  hallo ik heb een horizon box en wil graag tv kijken in mn tuinhuis,
  ik heb geen kabel en heel slechte wifi daar !!

 19. Gertie

  Hallo ik heb al jaren Ziggo hebben verbouwd en nu liggen die lelijke kabels op de grond.
  Hoe kan ik die wegwerken? Wil meer weten over draadloos bij Ziggo
  Gr Gertie

 20. Elvira de Keijzer

  Ik wil graag een draadloze aansluiting om oa tv te kunnen kijken

  1. Theo ✔

   Lees dan een dit artikel.

 21. arnold

  heb een horizon mediabox in mijn woonkamer en wil nu tv kijken in mijn mancave plm 12 meter verderop.
  heb hier geen coax en is ook niet mogelijk
  kan ik hier een mediabox plaatsen en draadloos verbinden of gaat dat niet werken?

  1. Theo ✔

   Het is alleen mogelijk om een Ziggo Mediabox Extra draadloos aan te sluiten op een standaard Mediabox XL. Als goed alternatief kun je gebruik maken van Ziggo Go en de Chromecast.

 22. Ivo Smorenburg

  Ik heb geen signaal en alle kabels zijn goed aangesloten. Ook al geprobeerd de Coaxkabel direct (zonder splitter) aan te sluiten maar zonder effect. Is er een mogelijkheid om via de computer TV te kijken?

 23. Houthuyzen

  Wij hebben een abonnement bij ziggo
  Wij hebben een tv met kaart
  Wij hebben een tv met decoder
  En nu willen wij een derde tv plaatsen maar is er een alternatief zonder coax kabel?

  1. Theo ✔

   Ja kunt gebruik maken van de Ziggo Go app en een Chromecast.

 24. jeroen

  Hoe kan ik via Ziggo draadloos tv kijken?

  1. Theo ✔

   Door gebruik te maken van de Google Chromecast.

 25. FHKramer

  Wat zijn de kosten bij 3 tv aansluitingen met een Ci- module. En wat is er meer nodig.Ook voor sport en netfix ontvangst
  BVD voor uw reactie

  1. Theo ✔

   Actuele abonnementskosten kunt u het beste raadplegen op de website van Ziggo zelf.

 26. zitter

  Ik zit in Thailand en heb VyperVPN geinstalleerd.
  SEverlocatie : Nederland
  porotcol: open vpn
  NAT firewall: ingeschakeld

  Maar als ik iets op ziggogo wil kijken krijg ik elke keer de melding:
  Helaas, er is iet misgegaan, waardoor de video niet kan worden afgespeeld
  Herstart video

  als ik kies voor herstart, krijg ik wederom de zelfde melding.

  1. Theo ✔

   Vervelend, je zou de volgende dingen nog kunnen proberen om dit probleem te verhelpen:

   1. Maak gebruik van een wifi netwerk dit maakt het lastiger om je ware locatie te achterhalen.
   2. Sluit de Ziggogo app eerst volledig, start dan de vpn verbinding en open dan pas de Ziggo go app.
   3. Als laatste kun je zoals je al gedaan hebt, meerdere malen de video opnieuw kunnen starten, Ziggogo zou gewoon moeten werken met Vyprvpn, ook in Thailand.

 27. Peter schuitemaker

  Ik heb Ziggo 2 in, IK heb nu een extra Horizon Box in de achterkamer staan want ik wou geen kabels trekken nu heb ik hem Draadloos verbonden met mijn Horizon Box die in de voorkamer staat, maar de Box achter valt af en toe uit terwijl de afstand maar 5 a 6 meter is en volgens de Ziggo medewerker moest dat geen probleem opleven maar dat is het wel, nu heb ik vanmorgen het kanaal in mijn Horizon Box in de voor kamer veranderd en alles opnieuw opgestart, (knop bij alle bijde Boxen uit en weer aan gezet) nu hoop ik dat dit het probleem heeft opgelost. Mijn vraag is zou dit de oplossing kunnen zijn omdat er in de omliggende buurt natuurlijk meerdere buurtbewoners een Horizon Box hebben.
  Gr peter

  1. Theo ✔

   Ja dit zou de oplossing kunnen zijn. Het is van belang om kanaal 1,6 of 11 te gebruiken (zoals je misschien al wist) anders kan dit storing veroorzaken. Daarnaast is het inderdaad zo dat ook het wifi netwerk en de kanaal instellingen van Ziggo gebruikers in de buurt invloed kunnen hebben. Helaas heb ik geen tip of oplossing die in dit geval altijd het probleem verhelpt.

   1. Peter schuitemaker

    Ik heb het kanaal voor 2.4 Ghz veranderd naar kanaal 2 op zowel mijn wifi modem als de Horizon Box en ik heb geen last van storingen. en voor 5 Ghz in mijn Horizon Box heb ik veranderd naar kanaal 32 volgens mij en ik ben van mening dat het nu wel goed werkt de Horizon Box XL in de voorkamer die het signaal draadloos naar de Horizon Box in de achterkamer stuurt heeft gister de hele dag aan gestaan en het werkte goed. hou u op de hoogte en nog bedankt voor je berichtje

  2. Roberto

   De extra media box gaat niet via wifi.
   Het is wel draadloos maar heeft niets met de wifi te maken.
   Dus wifi versterkers en modem instellingen hebben er niets mee te maken.

 28. Tiffany

  Ik heb een 2e woonkamer in huis waar ik een extra horizon mediabox geplaatst heb. De afstand tussen woonkamer 1 en woonkamer 2 is te groot voor zowel de wifi sterkte als het signaal die de gewone mediabox XL uitzendt. Hiervoor heb ik een extra wifipunt via het stopcontact aangevraagd. Echter, nu kan ik het nog steeds niet installeren. De monteur die langs is geweest, gaf aan dat er een manier was om dit wel voor elkaar te krijgen. Via 2 kleine kastjes die ik dan aan beide boxen moest koppelen en dan zou het wel moeten lukken? Iemand enig idee wat dit moet zijn?

  1. Theo ✔

   Hiermee bedoelt de monteur de draadloze verbindingsset. Via de link vind je daarover meer informatie.

 29. h.kuiper

  goedemiddag mijn vraag is wat kost een universele verbindingsset en heb ik dan gegarandeerd goede ontvangst op mijn tv. in de veranda inmijn tuin bij voorbaat dank groetjes hans

Meer reacties bekijken