3 Tips om draadloos tv te kijken bij Ziggo

Ziggo tv
Hulpmiddel #1 Chromecast

Er zijn best wat manieren om draadloos tv te kijken met een Ziggo abonnement. In dit artikel lees je hoe je draadloos en zonder tv ontvanger tv kunt kijken bij Ziggo.

Draadloos tv kijken bij Ziggo kan handig zijn als je:

 • geen coax aansluiting in de buurt hebt
 • een tweede tv wilt aansluiten zonder kabel
 • een extra mediabox wilt aansluiten
 • je geen extra digitale decoder in huis wilt hebben
 • op de slaapkamer, zolder of in de tuin tv wilt kijken
 • een extra televisie wilt aansluiten

TV kijken zonder kabel bij Ziggo

Met een Ziggo abonnement sluit je de tv normaal gesproken aan door een coax kabel aan te sluiten op de tv ontvanger. De tv ontvanger sluit je vervolgens met een hdmi kabel aan op de televisie. Om draadloos of zonder kabels tv te kijken moet je dus de coax kabel en de hmdi kabel vervangen. Gelukkig kan dit op een aantal manieren.

TV kijken zonder coax kabel of zonder hdmi kabel

Draadloos tv kijken Ziggo

Om draadloos tv te kijken moet je dus zonder coax kabel en zonder hdmi kabel tv kijken. Dat kan door:

 1. Gebruik te maken van de Ziggo Go app in combinatie met een Chromecast of Apple TV.
 2. TV te kijken op je laptop, tablet of telefoon met de Ziggo Go app.

De eerste oplossing werkt uitstekend. De Chromecast kun je gebruiken in combinatie met elk apparaat waarop je de Ziggo Go app kunt downloaden. Wel heb hiervoor dus een Google Chromecast nodig of Apple TV nodig. Let op de Apple TV werkt vooral goed in samenwerking met andere Apple apparaten zoals de iPhone, iPad en Macbook.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Tv kijken op je laptop, tablet of telefoon is draadloos maar minder ideaal vanwege het kleine scherm. Wel kun je met deze apparaten volledig zonder kabel tv kijken want met een opgeladen laptop, telefoon of tablet heb je geen voedingskabel nodig.

TV kijken zonder coax kabel

Zonder coax kabel tv kijken maar toch een tv ontvanger gebruiken? Dan heb je een Ziggo Mediabox Extra nodig! Je hebt voor de Ziggo Mediabox Extra geen coax kabel nodig als je een tweede tv draadloos wilt aansluiten.

De Mediabox Extra kun je namelijk zonder coax kabel of met een utp kabel aansluiten.

 1. Draadloos de Mediabox extra verbinden met de grote “hoofd” Mediabox. Via wifi kun je de extra Mediabox koppelen met de hoofd mediabox zodat je draadloos tv kunt kijken op je tweede tv.
 2. UTP kabel met verbindingsset. Indien de bovenstaande optie niet werkt kun je proberen om met een draadloze verbindingsset de tweede tv draadloos aan te sluiten. Normaal gesproken sluit je de extra mediabox met een (lange)utp kabel aan, deze kabel kun je vervangen door een verbindingsset (klik hier om te lezen hoe dat werkt). Zelf geeft Ziggo aan dat een verbindingsset niet werkt, maar vaak kun je de extra Mediabox wel aansluiten met een verbindingsset.

TV kijken zonder hdmi kabel

Wil je toch graag tv kijken door gebruik te maken van een tv ontvanger. Dan zit je nog altijd met de hdmi kabel die de tv ontvanger verbindt met de televisie.

Er zijn twee manieren om tv te kijken zonder hdmi kabel en om tegelijkertijd gebruik te maken van de functionaliteiten van de tv ontvanger van Ziggo, namelijk door:

 • Draadloos het hdmi signaal versturen
 • Gebruik te maken van een CI module

Draadloos hdmi (tv) signaal bij Ziggo

Ondanks dat dit een vrij dure en niet al te beste oplossing is kun met de Gigaview 821 van Marmitek een verzender aansluiten op de Mediabox en draadloos het tv signaal naar de ontvanger van de Gigaview sturen (die uiteraard aangesloten is op de televisie).

Dat gaat redelijk eenvoudig en het mooie is dat je Ziggo tv ontvanger dus niet heel dichtbij de tv hoeft te plaatsen. Helaas heeft het ook een behoorlijk nadeel: de Gigaview heeft een beperkt bereik. Vooral wanneer er een aantal dikke plafonds of muren tussen de verzender en ontvanger zitten kunnen er haperingen en storingen voorkomen.

Daarnaast moet de Marmitek decoder nog wel met een hdmi kabel op de tv worden aangesloten. Genoeg redenen dus eigenlijk om hier geen gebruik van te maken.

Ik raad je aan om alleen gebruik maken van de Gigaview als je de standaard Mediabox (voor de 1e tv) draadloos wilt aansluiten. Want voor het draadloos aansluiten van een tweede tv bij Ziggo zijn er betere en vooral goedkopere oplossingen.

https://www.youtube.com/watch?v=jqtUiA2MJbY
Uitleg Marmitek aansluiten op tv

CI+ Module (Common Interface)

Met de CI+ module van Ziggo is het mogelijk om zonder decoder en hdmi kabel tv te kijken. Bij het gebruik van de CI module heb je echter nog steeds een coax kabel nodig (die je direct aansluit op de televisie).

CI Module die je in de tv steekt.

Als jouw televisie geschikt is voor gebruik van de CI module bevindt zich achterop/in de televisie een grote ingang waar de CAM in kan.

Bij de ingang in de televisie staat vaak “common interface”. Daar moet je de CAM met Ziggo smartcard inschuiven. Het grote voordeel van de CI module is dat je niet langer gebruik hoeft te maken van twee verschillende afstandsbedieningen en het lelijke kastje mist.

TV via het stopcontact of zonder tv ontvanger

Draadloos tv kijken via stopcontact bij Ziggo?

Met Ziggo is het alleen mogelijk om draadloos tv te kijken via het stopcontact bij het verbinden van de Mediabox Extra (voor een tweede tv).  Alleen bij aanbieders van Digitale IPTV via de ADSL kabel of Glasvezel kan er altijd via het stopcontact een tv signaal worden verstuurd. Het TV signaal via het stopcontact versturen met een draadloze verbindingsset kan bijvoorbeeld wel bij KPN, Tele2 en Xs4all.

Bij Ziggo tweede tv zonder coax aansluiten?

Als je een tweede tv draadloos wilt aansluiten bij Ziggo raad ik aan om gebruik te maken van een Chromecast of Apple TV. Daarnaast zijn er een aantal manieren om een Mediabox Extra aan te sluiten zonder gebruik te hoeven maken van een coax kabel. Deze manieren kun je meer in het begin van dit artikel lezen.

Draadloos tv kijken zonder extra decoder

Je hebt niet perse een extra mediabox nodig om draadloos tv te kunnen kijken. Je kunt ook gebruik maken van de Ziggo Go app en tv met de Chromecast of Apple TV draadloos naar de tv streamen, deze oplossing werkt uitstekend. Hiermee bespaar je ook €4-5 per maand voor de extra mediabox. Het enige nadeel van deze methode is dat je helaas geen gebruik kunt maken van Replay TV en tv gemist terugkijken. Hoe je niet persé op een televisie scherm tv te kijken dan kun je ook nog gebruik maken van onderstaande opties.

123 mensen hebben al gereageerd.
 1. Marja
  21/05/2023 om 2:04 pm

  Ik wil buiten tv kijken met ziggo
  Dongel werkt niet
  Help

 2. Helma
  23/01/2022 om 8:56 am

  Ik wil de woonkamer anders inrichten. De tv komt aan de andere kant te staan. Ik wil geen coaxkabel leggen door de kamer. Welke oplossingen zijn?

 3. Sjef Claassen
  14/11/2021 om 3:02 pm

  Ik heb ziggo TV en Internet. In woonkamer computerkabel en coax, werkt prima. Ik wil op slk ook de (niet smart ) tv aansluiten, maar heb daar wel wifi, maar geen coax. TV werkt prima met chromecast en smartphone, maar ik zou zonder smartphone of tablet willen werken en een normale afstandsbediening. Wifi is sterk genoeg. Bestaat hier iets voor? (ik heb wel een extra kastje van ziggo om die oude tv via coax te laten spelen.)

 4. Hutspot
  17/07/2021 om 12:12 pm

  Plastic buis onder de vloer door, en daar dd kabel door.
  Hebbencwij ook

 5. Ria
  11/07/2021 om 6:35 pm

  Ik overweeg naar ziggo over te stappen als alles draadloos aangesloten kan worden zonder coaxkabel, wij wonen in een appartement

 6. Rita
  21/10/2020 om 8:54 pm

  Advies
  Goeieavond
  Ik heb 3 tv 1 beneden 2 boven heb heel slecht beeld wat is jullie advies

  • Alex
   12/10/2021 om 4:50 pm

   een signaal versterker aanschaffen drie tv,s is te veel voor een aansluiting

 7. Martin Bourgondiën
  22/08/2020 om 2:54 pm

  Helaas is mij niet duidelijk hoe en waar ik een modem kan huren of kopen. Draadloos van modem naar tv-decoder kan al jaren ( via electriciteitleiding net ) of via zender-ontvanger o.a. Devolo . Proximus eruit gegooid na /- 2 – 3 jaren ellende, overgestapt naar modem ( via internet zender denk ik ) en decoder huren van Tadaam ( Telenet ) maar dat levert nogal wat ontvangstoringen op, speciaal van /- 17.30 tot 21.30 hrs. zoals stoppen/stilstaan beeld geluid 10-30 sec. of volledig zwart beeld 30-60 sec. of helemaal uitschakelen,
  Hebt u een voorstel welke goed werkende modem ik bij u kan kopen ?
  De zenders zitten op een oude steen-schoorsteen pakweg 250-300 mtr bij ons vandaan .I
  Internet is tot nog toe geen probleem geweest ondanks ( ?? oeps ) dat we in Wallonie zitten .

 8. Rob
  20/08/2020 om 1:50 pm

  Ik wil de woonkamer anders inrichten. De tv komt aan de andere kant te staan. Ik wil geen coaxkabel leggen door de kamer. Welke oplossingen zijn er dan met een horizon-box?

Er zijn meer reacties op dit artikel

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.