Tips & Apps om tv te kijken op je tablet

tv op tablet

Met een mooie Ipad of Android tablet kun je ook live tv kijken in top kwaliteit. Hoe je dit letterlijk met een paar scherm aanrakingen doet lees je hier!

Om live televisie te kunnen kijken op je tablet heb je in eerste instantie internet nodig. Dit kan door je Ipad of Android tablet te verbinden met een Wifi Netwerk. Het is belangrijk dat je een goede internet verbinding hebt anders gaan de beelden haperen en kun je niet prettig live tv kijken op je tablet.

Is er geen Wifi netwerk beschikbaar dan kun je, mits je dat tot je beschikking hebt, op je tablet gebruik maken van het 3G of 4G mobiel internet. Gebruik je mobiel internet op je tablet dan is het verstandig om je data bundel in de gaten te houden, want streamen kost relatief veel Megabytes aan mobiel internet.

Naast een internet verbinding moet je een abonnement hebben op interactieve tv  van KPN, Ziggo, Telfort, Xs4all of Tele 2 of Horizon TV indien je bent aangesloten bij UPC. Heb je interactief tv abonnement, lees dan verder bij het kopje dat gaat over tv kijken op tablet met handige Apps

Heb je geen interactief tv abonnement dan kun je slechts van een bepaald aantal zenders gebruik maken bij het tv kijken vanaf je tablet. Dit zijn voornamelijk de gratis zenders zoals Nederland 1, 2 en 3 of BVN.

TV kijken op Ipad / Tablet met Apps

Met het interactieve tv pakket van jouw aanbieder (Ziggo, KPN, UPC, Xs4all, Telfort of Tele2) kun je ook gebruik maken van de live tv Apps die beschikbaar zijn voor de iPad in de AppStore of voor je Android tablet in de Google Play Store. De live tv Apps hebben als voordeel dat ze geoptimaliseerd zijn voor iPad en tablet. Daarnaast werkt het gewoon veel gebruikersvriendelijker dan wanneer je de browser gebruikt. Hieronder vind je per tv aanbieder welke App je kunt gebruiken om draadloos tv te kunnen kijken op je iPad of Android tablet.

Overzicht live tv Apps voor iPad en Android Tablets

 • KPN: KPN iTV Online
 • Xs4all: Xs4all Web TV
 • Ziggo: Ziggo TV
 • UPC: Horizon TV
 • Telfort: Online TV Telfort
 • Tele2: Tele2 TV App

Downloaden en Inloggen Live tv App

Voor het downloaden van de Tv kijken App op IPad heb je uiteraard de gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord van je Apple account nodig.

Voor het downloaden van de live tv app op je Android tablet natuurlijk je Google Play account.
Vervolgens zijn de Apps kosteloos te downloaden.

Inloggen op TV App
Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de app zul je nog moeten inloggen op de app. Vaak is dit maar een keer noodzakelijk daarna kan je wachtwoord worden onthouden. Heb je nog geen account bij je tv aanbieder, dan zul je die eerst moeten aanmaken. Vaak heb je hiervoor je abonneenummer nodig, deze vind je op facturen van jouw tv aanbieder of op rekeningafschriften. Door een mailtje te sturen naar de klantenservice van jouw tv aanbieder kun je hem ook achterhalen.

Eenmaal ingelogd kun je draadloos tv kijken zolang je maar een internetverbinding tot je beschikking hebt.

Deze manier van draadloos tv kijken is dus ook zeer geschikt wanneer je op vakantie bent of op de camping zit. Ook is het handig wanneer je Utopia op je laptop wilt kijken terwijl de persoon naast je op de bank het nieuws wil volgens.

17 mensen hebben al gereageerd.
 1. Anne
  22/06/2020 om 7:53 pm

  Ik keek tv via de ziggo go app. Werkt plotseling niet meer op mijn tablet. Heel vervelend! Zeker geen iude tablet. Dan maar terug naar kpn

 2. N.Edelijn
  29/07/2019 om 6:28 pm

  Ik heb een chromecast in mijn smart tv. Via mijn i pad log ik in op sport365.com waar ik alle gratis sport wedstrijden kan bekijken. Stream ik echter via de chromecast naar mijn tv, heb ik niet geen geluid en zwarte balken op de zijkant van de tv.
  Mijn beeldinstellingen van de tv staan goed.
  Wat is de oplossing voor deze twee problemen.

  • Kinsbergengerrit
   25/12/2021 om 2:57 pm

   Nieus npo

 3. Martha
  21/06/2019 om 7:22 pm

  Ik kan geen tv meer kijken op m’n tablet

  • Bosch
   20/07/2020 om 7:10 pm

   Ik ook niet waarom weet ik ook niet

  • Gerard
   14/06/2021 om 1:51 pm

   Ik woon op de phillijne
   En Ik Nederlands TV kijken

 4. Ine steenbakkers
  01/06/2019 om 5:21 pm

  Hoe kan ik live voetballen kijken op Veronica gratis

  • Theo ✔
   12/06/2019 om 9:03 pm

   Via de Veronica website. Eventueel wel even een account aanmaken.

  • Kinsbergengerrit
   25/12/2021 om 2:59 pm

   Npo 1-2-3

 5. jw houweling
  16/05/2019 om 9:50 pm

  Nu npo1

 6. Snijder
  12/07/2018 om 10:49 pm

  Kan ik ook in het buitenland Tv kijken?

 7. Putters
  07/11/2015 om 5:53 pm

  Nu alleen nog ervoor zorgen dat je het kunt streamen naar je Chromecast of apple TV van de tablet op PC. Helaas zitten er op andere browsers geen mogelijkheden om naar je streamapparaat te streamen. bij Google Chrome werkt Silverlight niet meer dus dan heb je er nog niets aan.

  • admin
   21/10/2016 om 10:19 pm

   Goed nieuws! We zijn inmiddels een tijdje verder maar het is nu mogelijk om vanaf je tablet live tv te streamen naar de Chromecast of Apple tv. Eerder schreef ik daarover dit artikel

   • Paul
    31/01/2019 om 2:17 pm

    Hallo,

    ik woon op een boot. Dus zonder vaste aansluiting. Heb speciaal voor internet bij T-mobile het produkt 4G voor thuis aangeschaft. 100Gb per maand daarna dagelijks 5Gb kostenloos erbij.

    Maar tv kijken slurpt Gb’s. En het NLZIET appje is bedroevend.

    Zijn er alternatieven?

    Mvrgr
    Paul Rijksen

    • Theo
     31/01/2019 om 8:48 pm

     Jammer dat NLZIET zo tegenvalt. Voorheen waren er alternatieven namelijk Knippr en KPN Play helaas zijn die door een gebrek aan belangstelling gestopt. Kwalitatief gezien is schotel tv van Canal Digitaal een goed alternatief, dit doet niet onder voor “normaal” tv kijken zoals je thuis gewend bent. Het voordeel hiervan is dat je niet meer afhankelijk bent van een 4G abonnement. Het nadeel van satelliet tv van Canal Digitaal is dat je een schotelantenne nodig hebt. Hoe nadelig dit in de praktijk is hangt natuurlijk ook van de omvang van de boot af.

     • Anita
      08/10/2022 om 12:44 am

      Canaldigitaal.
      Gaan steeds zenders verwijderen. Waar iedereen graag naar keek bv
      Discoverie. TLC en nog meerderezenders
      Nu rtl lounge rtl crims
      En nog meerdere zenders ….maar bij dit abonnement .blijft de maandkosten het zelfde klopt ook niet

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.