Internet in huis verbeteren met wifi via het stopcontact

wifi via stopcontact
Hulpmiddel #1 3 Wifi Adapters

Wifi via het stopcontact verspreiden met powerline adapters is de perfecte manier om overal in huis goed internet te kijken. Lees hier hoe het werkt en welke powerline adapter jij kunt gebruiken om het wifi signaal te versterken.

Hoe werkt internet via het stopcontact

Met powerline adapters kun je naast tv via het stopcontact ook het internet signaal via het stopcontact versturen. Dat is handig om je netwerk uit te breiden of je internet snelheid in huis te verbeteren. De powerline adapters werken als een wifi versterker en sluit je eenvoudig aan. Check hieronder de video waarin het allemaal wordt uitgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=hlv_iqarUrk

Een powerline adapter bestaat uit minimaal twee adapters. De eerste adapter sluit je aan op de router met een utp kabel en plug je in een stopcontact. De tweede adapter plug je bijvoorbeeld op de bovenverdieping (waar je een slecht wifi signaal hebt) in het stopcontact, hierdoor zul je zien dat je wifi signaal sterk verbeterd.

Vervolgens zorgen de adapters ervoor dat het internet via het elektriciteitsnetwerk naar boven wordt verstuurt.

De tweede powerline adapter kun je verbinden met een laptop of computer. Maak je gebruik van een wifi adapter dan is een utp kabel tussen computer en de tweede adapter niet nodig. De powerline is dan zichtbaar als wifi netwerk.

Welke powerline adapters kopen?

Er zijn een aantal verschillende merken powerline adapters waarvan je gebruik kunt maken. Het maakt daarbij niet uit bij welke provider jij een internet abonnement (Ziggo, KPN, Tele2 enzovoorts) hebt afgesloten. Zolang jij een router, stopcontacten en een internet abonnement hebt zit je goed.

Geschikte adapters voor draadloos internet via het stopcontact:

Hieronder worden de verschillen tussen de adapters uitgelegd.

Verbindingsadapters met wifi of zonder wifi

Powerline adapters zonder wifi brengen alleen het internet signaal van de router naar de adapter. Vervolgens moet je nog met een utp kabel je computer of laptop met de adapter verbinden.

Bij powerline adapters met wifi heb je draadloos internet via het stopcontact en geen utp kabel nodig om de adapter met de computer, laptop, tablet of smartphone te verbinden. De adapter versterkt het wifi signaal en creëert een extra wifi punt.

Wil je een powerline adapter gebruiken om de internet snelheid te verbeteren of je netwerk via het stopcontact uit te breiden? Dan raad ik altijd aan om een wifi adapter te nemen, elk apparaat met wifi (telefoon, tablet, laptop) kan dan gebruik maken van het internet. De powerline adapters genoemd in dit artikel bieden wifi functionaliteit.

Powerline adapter met geïntegreerd stopcontact

Een adapter neemt altijd een stopcontact in beslag. Daarnaast wordt het sterk afgeraden om de adapters aan te sluiten op een stekkerblok (internet via het stopcontact zal in sommige gevallen gaan haperen). Gelukkig zijn er ook powerline adapters met een geïntegreerd stopcontact. Per saldo neemt zo’n adapter dus geen stopcontact in beslag.
TP link powerline
Bij een set met een geïntegreerd stopcontact zit er een stopcontact in de adapter. Daardoor kun je dus het oorspronkelijke stopcontact blijven gebruiken. Dit doe je door de stekker van een ander apparaat in het stopcontact van de adapter te steken.

Twee of drie powerline adapters?

Er bestaan powerline adapters die bestaan uit twee of drie adapters. Je sluit altijd één adapter op de router aan. De andere adapter plug je ergens anders in huis in het stopcontact, waarmee je het internet signaal verspreidt. Met drie adapters kun je dus twee ruimtes voorzien van internet. Een derde adapter kan handig zijn voor op zolder of op een tweede verdieping.

Snelheid van de powerline adapters?

De meeste powerline adapters hebben een overdrachtssnelheid van 500mbps of hoger. Dat is voldoende om in HD kwaliteit een video via het internet te bekijken. Duurdere adapters zoals de Devolo dLan 1200 hebben een overdrachtssnelheid van 1200mbps, voor gemiddeld internet gebruik is dat niet per sé noodzakelijk.

1 persoon heeft gereageerd.
  1. Thijs Roos
    28/03/2021 om 12:40 pm

    hallo ik heb nog een vraag ,wij hebben veel storing op netflix ,helpt dit apperaat ook deze storingen op te heffen?

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.