Interactieve TV, voordelen en draadloze mogelijkheden

interactieve tv

Tegenwoordig zit interactieve TV vrijwel altijd standaard in het alles-in-een pakket bij uw televisie/ internet provider, interactieve tv is een uitgebreidere vorm van digitale televisie. Met interactieve tv kunt u op verschillende apparaten, maar uiteraard ook gewoon op u televisie, genieten van veel verschillende zenders. Daarnaast heeft u met interactieve televisie verschillende opties om draadloos tv te kijken. U kunt afhankelijk van uw tv provider draadloos tv kijken doormiddel van een draadloze verbindingsset, digital tv anywhere overdrachtsset of via het internet tv kijken op uw laptop, tablet of smartphone.

Niet alleen door de draadloze aansluit mogelijkheden is interactieve tv erg aantrekkelijk. Met interactieve tv kunt u namelijk ook eenvoudig programma”s pauzeren, terugspoelen of terugkijken. U hoeft niet meer achter uw laptop te kruipen om uitzending gemist te bekijken maar dit doet u met de interactieve afstandsbediening.

Interactief tv pakket

Een alles in een pakket met bellen, internetten en interactieve tv kunt u afnemen bij alle grote aanbeiders zoals KPN, Xs4all, Ziggo, Telfort, Tele2, Vodafone, Fiber, Online.nl en UPC.

Bij alle aanbieders kunt u draadloos tv kijken maar alleen bij KPN, Xs4all, Telfort, Vodafone en Tele2 kunt u gebruik maken van de draadloze verbindingsset. Heeft u een kamer zonder internet aansluiting en wilt u daar toch tv kijken zonder kabels te trekken dan raad ik u de draadloze verbindingsset aan.

Heeft u echter een abonnement bij Ziggo/UPC, Caiway of Zeelandnet dan kunt u geen gebruik maken van de draadloze verbindingsset. Als u dan toch uw tv draadloos wilt aansluiten dan bent u aangewezen op de Digital tv anywhere.

Tv kijken door het hele huis

Met interactieve tv kunt u werkelijk door het hele huis tv kijken. Aan tv kijken op iPad, tablet, laptop, smartphone is echter wel een voorwaarde verbonden; het betreffende apparaat moet ingelogd zijn op het thuis wifi netwerk. Ziggo/UPC vormen hierop de uitzondering, bij hun is het wel mogelijk om buitenshuis tv te kijken via het internet.
Tv kijken op uw laptop of computer is vrijwel bij iedere aanbieder mogelijk.

Tv kijken op iPad (of ander tablet)

Tv kijken op een tablet werkt ook erg goed. Download zeker de gratis Apps van uw tv aanbieder, dat maakt tv kijken op uw tablet extra gemakkelijk. Ook op Android tablets behoort dit tot de mogelijkheden.

Tv kijken op smartphone

Misschien niet ideaal omdat het beeldscherm formaat van uw telefoon waarschijnlijk een stuk kleiner is dan dat van een tablet. Toch een interessante optie omdat u hiermee ook overal in huis tv kijkt waar u toegang hebt tot het thuis wifinetwerk. Vergeet ook niet om de tv app van uw aanbieder te downloaden want vaak is het niet mogelijk om zonder App (bijv. via de internet browser van uw smartphone). Tv kijken onderweg op uw smartphone is vaak helaas niet mogelijk omdat het meestal verplicht is om ingelogd te zijn op het Wifi netwerk, enkele uitzonderingen nagelaten.

Interactieve tv Vergelijken

Een interactief tv pakket kunt u eenvoudig online bestellen. Het is verstandig om gebruik te maken van vergelijkingssites hiermee kunt u jaarlijks een hoop geld besparen. Staar u echter niet stuk op de prijs, want er kunnen behoorlijke verschillen zitten tussen de aanbieders en de bijbehorende pakketten. Let bijvoorbeeld op het aantal (HD) tv zenders, het aantal tv’s dat u kunt aansluiten en de internet snelheid. Wilt u kijken welke pakketten de aanbieders leveren op uw adres? Vergelijk dan de verschillende aanbieders door middel van een postcodecheck.

Het exacte zenderpakket en de prijs wil nog wel eens verschillen per adres. Daarom is het altijd aan te raden om een postcodecheck te doen , dan ziet u precies welke tv aanbieder wat te bieden hebben op uw adres.

2 mensen hebben al gereageerd.
  1. Pieter
    09/10/2020 om 11:50 am

    Hallo, wij krijgen binnenkort een glasvezelaansluiting thuis. Er wordt steeds gesproken over een UTP kabel van de router naar de TV-ontvanger. Maar ik wil juist dat dit draadloos wordt. Kun je draadloos TV kijken via de WiFi in elke gewenste ruimte, maar dan niet via die adapters die je in een wandcontactdoos moet stoppen? Met andere woorden, zijn er interactieve TV-ontvangers, die via de WiFi worden voorzien van het signaal en dus niet via een UTP kabel? Moet ik daarvoor een Multiroom Mesh wifi systeem aanschaffen en hoe zou ik dit moeten aansluiten? Aansluitschema?

  2. M.v.d.heuvel
    09/08/2019 om 9:56 am

    Waarom wordt T-mobile als een van de grootste providers niet genoemd? Heeft T-mobile misschien niet de mogelijkheid om draadloos via een draadloze verbindingsset tv te kijken?

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.