Ziggo Go app gebruiken op de Apple TV

Ziggo Go App op Apple Tv
Hulpmiddel #1 Apple TV

Met de Apple TV en de ZiggoGo app kun je nu live tv kijken zonder dat je een Ziggo tv ontvanger nodig hebt. Hier lees je hoe het werkt.

Heb je nog geen Apple TV? Lees dan ook even dit artikel waarin wordt uitgelegd hoe je Ziggo Go op je tv kunt kijken met de Google Chromecast. Dan kun je de afweging maken of je gebruik wilt maken van een Apple TV of de Chromecast om Ziggo Go op je tv te kijken.

Om Ziggo Go op de Apple TV te gebruiken heb je minimaal de 4e generatie Apple TV nodig. Op de eerste drie generaties Apple TV is de Ziggo Go Apple TV app niet beschikbaar. Eventueel kun je de nieuwste Apple TV hier bekijken en kopen. Daarnaast is een Ziggo abonnement vereist en werkt live tv kijken alleen in Nederland met Ziggo internet verbinding.

Apple TV aansluiten op tv

Stap 1
Om Ziggo Go te kunnen kijken moet je uiteraard eerst de Apple TV aansluiten op de televisie. Nadat je de Apple TV met een hdmi kabel op de tv hebt aangesloten en de installatieprocedure hebt doorlopen ben je er bijna klaar voor!

Apple TV aanzetten

Stap 2
De Apple TV schakel je in door allereerst de televisie aan te zetten. Selecteer met de afstandsbediening van de tv de hdmi ingang waarop de Apple TV is aangesloten. De Apple TV zal nu opstarten, je kunt de Apple TV ook inschakelen met de afstandsbediening van de Apple TV.

Ziggo Go app voor Apple tv downloaden

Stap 3
Gebruik de Apple TV afstandsbediening om naar de AppStore te navigeren. Vervolgens zoek je in de AppStore naar de “Ziggo Go” app en download je de app. De app is gratis te gebruiken en downloaden voor Ziggo klanten.

Ziggo Go kijken met Apple tv

Stap 4
Met de Ziggo Go app geïnstalleerd ben je klaar om live tv te kijken. Open de app op de apple TV. Gebruik je voor het eerst de Ziggo Go app dan moet je eerst even inloggen met je Ziggo account. Hier lees je meer over je Ziggo Account.

Eenmaal ingelogd kun je zenders aan klikken om tv te kijken en zappen met de Apple TV afstandsbediening.

ZiggoGo streamen naar de tv (oud)

Met een 3e generatie Apple TV lukte het mij om Ziggo Go naar de tv te streamen. Echter schijnen hier nogal wat mensen problemen en raad ik dus aan om alleen Apple TV’s vanaf 2015 te gebruiken om Ziggo Go te kijken op je tv.

Om Ziggo Go te kunnen streamen naar je Apple TV moet je de Ziggo Go app geïnstalleerd hebben op je telefoon of tablet

Live tv kijken op Apple TV

Benodigde tijd: 1 minuut.

Met je mobiel en tablet in je hand, de televisie aan en de Ziggo Go app geopend kun je beginnen met live tv kijken via de Apple TV. Het enige wat je nu nog hoeft te doen om Ziggo Go naar je tv te streamen is:

 1. Kies een tv zender in de Ziggo Go app

  Open de Ziggo Go app op je iPhone of iPad en kies een zender die je wilt kijken.

 2. Klik op het Airplay icoontje bovenaan het scherm

  Airplay logo
  Zo ziet het Airplay icoontje eruit (rechts bovenin het scherm).

 3. Selecteer de Apple TV waarop jij tv wilt kijken

  Je kunt nu kiezen op welk apparaat je Ziggo GO wilt afspelen. Optie 1: iPhone/tablet, Optie 2: Apple TV. Kies optie twee om Ziggo Go naar de Apple TV te streamen. Onderstaande afbeelding weergeeft het hierboven beschreven stappenplan uitgevoerd op een iPhone.

Ziggo Go streamen naar Apple TV
Ziggo Go streamen naar tv met Apple TV
Ziggo Go in 4K kijken?

Omdat de nieuwste Apple TV 4K ondersteund en je misschien thuis een 4K tv hebt vraag je je misschien af of je Ziggo Go ook in 4K kwaliteit kunt bekijken. Helaas is dat zover ik weet nog niet mogelijk. Dit komt omdat Ziggo geen 4K aanbiedt via de app. Zodra Ziggo ook 4K gaat aanbieden zou het in theorie mogelijk zijn om via de Apple TV en Ziggo tv te kunnen kijken in 4K.

Waarom werkt Ziggo Go streamen naar Apple TV niet?

Als Ziggo Go in combinatie met de Apple TV voor jou niet werkt kan dat een aantal oorzaken hebben. Allereerst moet je even checken of zowel de Apple TV als jouw telefoon of tablet waar jij de Ziggo Go app geopend hebt aangesloten zijn op hetzelfde wifi netwerk. Daarnaast raad ik aan om de Ziggo Go app up to date te houden. Hetzelfde geldt voor het besturingssysteem van jou tablet of telefoon.

16 mensen hebben al gereageerd.
 1. Hans
  05/09/2022 om 10:21 pm

  Plotseling kreeg ik een foutmelding dat Airplay niet mocht in de Ziggo -app op de AppleTV 4k.
  Vreemd genoeg werkt het wel als ik programma’s stream via de iphone of ipad.
  Het probleem lag erin dat ik sinds kort Apple Homepods Mini het geluid laat afspelen van alles wat ik vanaf de Appletv speel. Zet ik de tv terug op zijn “eigen” geluid dan werkt de ZiggoGo app wel vanaf de Appletv.

  Dan maar streamen vanaf de iphone, het geluid van de homepods is vele keren beter dan de eigen speaker/soundbar van de tv.

  Inconsequent is het wel, streamen vanaf de iphone is immers ook via airplay…

 2. John
  10/08/2022 om 8:52 pm

  Ook hier het zelfde probleem, soms kan ik npo 1 2 3 wel streamen en de rest is niet toegestaan.
  En meestal een zwart beeld en alleen geluid.
  Of niet toegestaan

  Waardeloos

 3. Johan
  09/07/2022 om 9:42 pm

  Ik heb al enkele jaren via de Ziggo app op mijn Apple TV tv gekeken. Sinds een maand doet hij het niet meer. ‘Airplay is niet toegestaan’. Heb van alles geprobeerd. Alle instellingen staan mi goed. Maar Ziggo weigert.
  Wat zou ik kunnen doen?
  Ziggo gebeld; zou terugbellen…. Je raadt het al 👎

  • Anoniem
   29/07/2022 om 6:38 am

   Ik heb exact hetzelfde probleem en ook nog geen oplossing (Apple TV 4K gen 1)

  • Hans
   05/09/2022 om 10:24 pm

   Bij mij lag het aan de Apple homepods, dat pikt hij blijkbaar niet. Zie mijn uitgebreidere antwoord verderop.

 4. Ron
  21/12/2020 om 9:12 pm

  Ik heb wel Ziggo abonnement maar geen internet van Ziggo. Het werkt niet op AppleTV als je geen Ziggo internet aansluiting hebt. Op de iPad en iPhone werkt het wel vanaf mijn internetprovider. Waarom is dit verschillend qua rechten?

 5. Tony
  24/09/2020 om 10:46 pm

  De Ziggo Go app op je apple tv werkt alleen als je ook
  Thuis een Ziggo aansluiting hebt. A.d.h.v. Het IP adres die je krijgt van je provider wordt dat gecheckt. Het werkt dus niet op andere IP’s zoals die van KON of in het buitenland.

  • marno
   23/06/2021 om 11:45 am

   kan dit dan ook via wifi ipv vaste kabel?

 6. Hanneke
  09/09/2020 om 1:21 pm

  Kan mij iemand uitleggen waarom mijn iphone wel in het buitenland te gebruiken is met de ziggo go app en mijn apple tv ziggo go app niet werkt in het buitenland?( krijg bericht omtrent rechten)
  Ik weet dat ik kan streamen van mijn iphone ziggo go app via apple tv naar mijn mijn tv maar rechtstreeks vanaf mijn apple tv de ziggo go app gebruiken in het buitenland werkt niet

 7. Wim
  27/08/2020 om 4:14 pm

  Ik heb de go app gedownload. Ik wil nu kijken en dan krijg ik de mededeling dat ik deze video volgens afspraak met de content aanbieder vanaf dit IP netwerk niet bekijken. Heeft iemand een idee wat eraan de hand is?

 8. Peter Geraats
  27/05/2020 om 9:15 pm

  Helaas is alles up to date bij mij maar krijg bericht dat deze video niet af te spelen is. Zelfde WiFi. Laat Go app etc. Erg teleurstellend. Bij Ziggo word ik ook niet wijzer

  • Tjerry Blauw
   29/05/2020 om 6:38 pm

   Exact zelfde probleem

   • Henk
    08/03/2021 om 7:46 pm

    Zelfde probleem…en niemand weet de oplossing?

  • Barry
   03/07/2020 om 11:44 am

   Jammer dat het alleen werkt bij een ziggo-internetverbinding. Nu zijn wij 2 weken met vakantie, waar geen ziggo-verbinding is.
   Is er eindelijk een app voor de Apple TV, kan je er geen gebruik van maken.

  • Danny
   30/03/2021 om 8:31 pm

   Volgens mij heb je een 4e gen Apple TV nodig, zie ziggo zelf!

   • Ton van den Berg
    15/10/2021 om 4:20 pm

    Die heb ik maar draadloos internet via 4G en ook dan werkt de app op Apple tv 4 niet, wel op de iPhone of iPad. Streamen naar Apple tv gaat dus wel maar zeer omslachtig. Vreemde redenering van ziggo dat je dan maar op ziggo netwerk moet gaan zitten.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.