Kopen X

Ziggo Go streamen met Apple TV

Handige hulpmiddelen:
Apple TVKopen

Met de Apple TV en de ZiggoGo app kun je nu tv kijken zonder dat je een Ziggo tv ontvanger nodig hebt. Lees hier hoe het werkt.

Naast de Apple TV kun je ook de Chromecast gebruiken om ZiggoGo te streamen naar de tv. In dit artikel lees je echter hoe je ZiggoGo op je tv kijkt met de Apple TV.

Apple TV aansluiten op tv

Stap 1

Als je Ziggo Go naar je tv wilt streamen heb je naast een telefoon, tablet of laptop, de Ziggo Go app, televisie ook een Apple TV nodig. Wat de Apple TV is en hoe die werkt kun je hier lezen.

Eventueel kun je de Apple TV hier bekijken en kopen.

Nadat je de Apple TV met een hdmi kabel op de tv hebt aangesloten en de installatieprocedure hebt doorlopen ben je er helemaal klaar voor!

Apple TV aanzetten

Stap 2

De Apple TV schakel je in door allereerst je televisie aan te zetten. Selecteer met de afstandsbediening van de tv de hdmi ingang waarop de Apple TV is aangesloten. De Apple TV zal nu opstarten, je kunt de Apple TV ook inschakelen met de afstandsbediening van de Apple TV.

ZiggoGo streamen naar de tv

Stap 3

Om Ziggo Go met de Apple TV naar je tv te kunnen streamen heb je uiteraard een telefoon of tablet nodig waarop je de Ziggo Go app kunt openen.

Heb je de Ziggo Go app nog niet geinstalleerd op je telefoon of tablet, download dan eerst de Ziggo Go app via een van onderstaande links:

Gebruik je voor het eerst de Ziggo Go app dan moet je eerst inloggen op de app met je Ziggo account. Hier lees je meer over je Ziggo Account.

Live tv kijken op Apple TV

Benodigde tijd: 1 minuut.

Met je mobiel en tablet in je hand, de televisie aan en de Ziggo Go app geopend kun je beginnen met live tv kijken via de Apple TV. Het enige wat je nu nog hoeft te doen om Ziggo Go naar je tv te streamen is:

 1. Kies een tv zender in de Ziggo Go app

  Open de Ziggo Go app op je iPhone of iPad en kies een zender die je wilt kijken.

 2. Klik op het Airplay icoontje bovenaan het scherm

  Airplay logo
  Zo ziet het Airplay icoontje eruit (rechts bovenin het scherm).

 3. Selecteer de Apple TV waarop jij tv wilt kijken

  Je kunt nu kiezen op welk apparaat je Ziggo GO wilt afspelen. Optie 1: iPhone/tablet, Optie 2: Apple TV. Kies optie twee om Ziggo Go naar de Apple TV te streamen. Onderstaande afbeelding weergeeft het hierboven beschreven stappenplan uitgevoerd op een iPhone.

Ziggo Go streamen naar Apple TV
Ziggo Go streamen naar tv met Apple TV
Ziggo Go in 4K kijken?

Omdat de nieuwste Apple TV 4K ondersteund en je misschien thuis een 4K tv hebt vraag je je misschien af of je Ziggo Go ook in 4K kwaliteit kunt bekijken. Helaas is dat zover ik weet nog niet mogelijk. Dit komt omdat Ziggo geen 4K aanbiedt via de app. Zodra Ziggo ook 4K gaat aanbieden zou het in theorie mogelijk zijn om via de Apple TV en Ziggo tv te kunnen kijken in 4K.

Waarom werkt Ziggo Go streamen naar Apple TV niet?

Als Ziggo Go in combinatie met de Apple TV voor jou niet werkt kan dat een aantal oorzaken hebben. Allereerst moet je even checken of zowel de Apple TV als jouw telefoon of tablet waar jij de Ziggo Go app geopend hebt aangesloten zijn op hetzelfde wifi netwerk. Daarnaast raad ik aan om de Ziggo Go app up to date te houden. Hetzelfde geldt voor het besturingssysteem van jou tablet of telefoon.

Meest gelezen artikelen

2 reacties op “Ziggo Go streamen met Apple TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter Geraats

  Helaas is alles up to date bij mij maar krijg bericht dat deze video niet af te spelen is. Zelfde WiFi. Laat Go app etc. Erg teleurstellend. Bij Ziggo word ik ook niet wijzer

  1. Tjerry Blauw

   Exact zelfde probleem