KPN itv streamen met Chromecast

KPN iTV streamen naar de tv met de Chromecast

Hulpmiddel #1 Chromecast

Met de KPN iTV app kun je eenvoudig live tv kijken via de Google Chromecast. Hiervoor heb je een KPN abonnement nodig, de KPN iTV app en een Google Chromecast. Hoe je vervolgens KPN iTV kunt streamen naar je tv lees je hieronder. KPN iTV streamen naar je tv is handig als je tv wilt kijken zonder tv ontvanger of als je geen lange kabels wilt trekken.

Op deze pagina:

Chromecast kopen

Stap 1
Deze stap kun je overslaan als je er al een in huis hebt. Maar de Google Chromecast kun je hier kopen. Meer over de Google Chromecast lees je in dit artikel.

Chromecast aansluiten op tv

Stap 2

Chromecast Ultra
Dit is hem! De Google Chromecast

De Google Chromecast aansluiten op je tv is kinderspel. De Chromecast plug je in één van de hdmi ingangen van je televisie. De Chromecast wordt van stroom voorzien via een usb kabel. Het is dus belangrijk om de USB kabel ook aan te sluiten op je tv, via de USB ingang van je televisie. Een wat uitgebreidere uitleg over het aansluiten van de Chromecast vind je hier.

Bij het instellen van de Chromeacast is het vooral belangrijk om de Chromecast verbinding te laten maken met het wifi netwerk waarop ook je telefoon of tablet is aangesloten.

KPN iTV app downloaden

Stap 3
Om live tv via de KPN iTV app te kunnen streamen moet je ervoor zorgen dat de KPN iTV app geïnstalleerd is op je telefoon of tablet. De KPN iTV app vind & download je voor Apple apparaten in de AppStore.

Gebruik je een Android telefoon of tablet, download dan de KPN iTV app in de Android PlayStore.

KPN iTV streamen naar tv

Stap 4

KPN iTV streamen naar Chromecast.

Nu je zowel de Chromecast heb aangesloten en de KPN iTV app klaar hebt staan op je tablet of telefoon kun je eindelijk KPN iTV streamen naar de tv.

 1. Zet daarvoor de televisie aan.
 2. Selecteer met de afstandsbediening de juiste hdmi ingang. Dit is de hdmi ingang waarop de Chromecast is aangesloten.
 3. Wacht even tot de Chromecast is opgestart en open dan de iTV app op je telefoon of tablet. (Bij het eerste gebruik zul je even moeten inloggen met je KPN account.)
 4. In de KPN iTV app kies je nu de zender die je wilt bekijken.
 5. Vervolgens klik je rechtsbovenin op het Cast icoontje (zie bovenstaande afbeelding).
 6. Voilá, live televisie via de KPN iTV app zal nu op je tv scherm verschijnen.

14 reacties op “KPN iTV streamen naar de tv met de Chromecast

 1. Zo klaar met kpn onderhand. Streamen werkt niet meer. Chromecast ziet hij gewoon niet. Ziggo app wel dus denk dat ik maar gewoon overstap.

 2. Kun je ook met een KPN abonnement via 4g chromecast tv kijken of kan dat allleen via WiFi ?
  Het lukt ons niet om het werkende te krijgen via 4 G

 3. Ik ben in spanje en wil via mijn tablet tv kijken. Dat doe ik middels chromecast. Wat wil het geval elke 10 sec stopt de verbinding en duurt het wel 5 min voor ik verder kan kijken. Netflix gaat perfect. Xiggo gaat perfect. Waarom kpn itv niet. Wie legt mij dat uit.

  1. Dan is de WiFi snelheid te laag , heb ik ook gehad dat problem . De installateur heeft de snelheid verhoogd en het probleem was opgelost.
   De snelheid kun jezelf controleren met app te downloaden op telefoon of iPad

 4. Hallo,

  Iemand ervaring met het feit dat ik wel geluid heb maar geen beeld?? Bij netflix werkt het wel goed maar KPN tv niet??

  Hoor het graag, Theo

 5. Helaas ziet iTV sinds een paar dagen mijn chromecast niet meer…het symbool verschijnt wel maar ziet deze niet, terwijl andere apps wel werken zoals bv Netflix en YouTube…ook werkt mijn AirPlay speaker niet en andere wel. Kan wel mijn Chrome resetten maar de vraag heeft dat zin als de rest wel werkt?

  1. Dit heb ik sinds ander halve week ook. Dacht dit ligt aan de cromecast maar dat is niet het geval. YouTube doet het bijv wel. Er is ook wel verbinding maar het streamen zelf werkt niet meer

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.