Netflix op tv kijken? Met deze 5 manieren kijk je Netflix op je tv.

Met de Chromecast stream je vanaf je telefoon of tablet eenvoudig Netflix series en films naar je tv scherm. Naast de populaire Chromecast zijn er ook andere manieren om Netflix op tv te kijken, ook die lees je in dit artikel.

Om Netflix te kijken op je tv, heb je uiteraard een Netflix account nodig en een internet verbinding. Hoe je verder Netflix kijkt op tv lees je hieronder.

Netflix kijken zonder smart tv

Ook zonder smart tv kun je Netflix op de tv kijken. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om Netflix op tv te kijken zonder smart tv.

Netflix kijken via Chromecast

De Chromecast is een stuk goedkoper dan een nieuwe smart tv. Daarnaast heb je met een Chromecast dezelfde mogelijkheden als met een smart tv, waardoor je dus ook makkelijk Netflix op je gewone tv kunt kijken. Met de Chromecast maak ja als het ware van je gewone tv een smart tv.

Hoe werkt de Chromecast?

De Chromecast is een klein apparaatje dat je aansluit op je tv. De Chromecast sluit je aan op een HDMI en USB uitgang (waarmee de Chromecast wordt voorzien van stroom) van je tv. De Chromecast start op zodra jij met de afstandsbediening van je TV de HDMI uitgang waarop de Chromecast is aangesloten te selecteert.

Chromecast Ultra
Dit is hem! De nieuwste Google Chromecast (2018).

De Google Chromecast werkt via wifi. De eerste keer dat de Chromecast opstart zal je dus gevraagd worden om een wifi netwerk te selecteren. Kies dan uiteraard het wifi netwerk waarvan ook je telefoon/tablet met Netflix app gebruik maakt.

Naast Netflix kun je nog veel meer leuke dingen doen met de Chromecast, zoals Youtube video’s bekijken op de tv.

Kortom, de Chromecast vergoot de mogelijkheden van je tv. Klik hier om de Chromecast te bekijken en kopen .

Hieronder lees en bekijk je hoe je met de Chromecast Netflix kunt kijken op een tv scherm.

Hoe kijk je Netflix op de Chromecast?

Netflix kijken via de Chromecast gaat het makkelijkst als je de Netflix app al hebt geïnstalleerd op je tablet of telefoon. Het maakt niet uit of je een Android telefoon of iPhone of iPad hiervoor gebruikt.

chromecast-icoontje

Om Netflix naar de tv te kunnen streamen moet je er uiteraard ook voor zorgen dat de Chromecast correct is aangesloten en de tv is ingeschakeld. Zodra je nu de Netflix app opent en een film/aflevering aanklikt zul je merken dat er een extra icoontje is verschenen. Door dit,   , Chromecast icoontje aan te tikken zal het beeld naar de tv worden gestreamd. Je telefoon of tablet kun je vervolgens gebruiken als afstandsbediening. Hoe het allemaal precies werkt wordt uitgelegd in onderstaande video:

Naast Netflix kun je op deze manier allerlei apps op je tv openen denk hierbij aan NPO, Youtube, Netflix, NOS etc. Voor een overzicht van de beste 25 Chromecast apps, klik hier.

Ook kun je met de Chromecast heel gemakkelijk beelden van je laptop of telefoon draadloos op je tv weergeven. Zo kun je met de Chromecast extensie voor de internetbrowser Chrome, je internet tabbladen vanaf je computer op de televisie weergeven.

Netflix kijken via Apple TV

De Apple tv (€199) heeft nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de Chromecast. Maar biedt extra voordelen als je het gebruikt in combinatie met andere Apple apparaten zoals Iphones en Macbooks. Met de Apple TV is het ook mogelijk Netflix eenvoudig vanuit de Netflix app naar de tv te streamen.

Ook op de Apple tv kun je allerlei handig apps installeren waarmee je jouw (normale) tv omtovert tot een smart tv. Naast Netflix kun je ook gebruik maken van apps zoals Youtube, Videoland en NPO, klik hier om de beste 24 apps te bekijken.

Netflix kijken via interactieve tv KPN, Telfort en Xs4all.

Bij KPN, Telfort en Xs4all is het mogelijk om in het interactieve tv menu de Netflix tv app te openen. Als je een interactief tv abonnement hebt bij KPN, Telfort of Xs4all kan dat binnen een paar drukken op de afstandsbediening.

 1. Start met Netflix kijken door het interactieve tv menu te openen.
 2. Vervolgens klik je op méér tv en verschijnen er een aantal apps in beeld.
 3. Klik op het Netflix icoontje en de Netflix app zal openen.

Netflix op de Playstation en Xbox

Heb je al een PlayStation of Xbox in huis dan kun je die ook gebruiken om Netflix te kijken op de tv.

Op de PlayStation ga je eerst naar de PlayStation store om de Netflix app te downloaden. Na downloaden van de app volg je simpelweg de stappen op het scherm.

Zo werkt het ook op de Xbox, download de Netflix app en start met het kijken van duizenden films of series op je televisie. Tip: het makkelijkst is om eerst een online op de laptop een Netflix account aan te maken en dan de app te installeren.

Netflix kijken op smart tv

Als je een Smart tv in huis hebt, kun je alsnog een Chromecast kopen en gebruiken maar voor de meeste smart tv’s bestaat er ook een ingebouwde Netflix app. Indien je zo’n smart tv hebt heb je verder geen kabels of externe apparaten nodig om Netflix te kunnen kijken.

Om gebruik te kunnen maken van je smart tv moet je tv verbonden zijn met een wifi netwerk. Als dit het geval is en je weet hoe je de smart tv kunt bedienen is het kijken van Netflix op tv piece of cake.

Netflix installeren op je tv.

Kijk hier om te zien of jouw Samsung smart tv Netflix ondersteund.

Voor de meeste smart tv’s is er een Netflix app beschikbaar waarmee je alle series en films kunt kijken die op Netflix voor jou beschikbaar zijn. Vaak is de Netflix app al geïnstalleerd op de smart tv.

Als dit niet het geval is ga je opzoek naar de Netflix app in de app winkel/store van jouw smart tv. Zodra je de app gevonden hebt geef je met de afstandsbediening aan dat je de app wilt installeren.

Het opzoeken en installeren van de Netflix app kan per fabrikant en smart tv variëren. Maar zal in grote lijnen op dezelfde manier werken. Check onderstaande video om te zien hoe dit bij een LG smart tv gaat.

Klaar om Netflix te kijken op de smart tv

Zodra je de Netflix app gevonden hebt en geïnstalleerd ben je slechts een stap verwijderd om te gaan genieten van Netflix op je tv. Je hoeft alleen nog maar de app te openen en in te loggen met je Netflix account. Ook hier is inloggen eenmalig, de volgende keren zal Netflix gelijk openen.

Als je nog geen account hebt zul je uiteraard eerst een account moeten aanmaken, dit kan ook vanaf de smart tv maar gaat waarschijnlijk sneller als je eerst een account aanmaakt vanaf een computer.

Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Ook op vakantie in het buitenland wil je natuurlijk graag Netflix kijken. Helaas heeft Netflix niet in elk land hetzelfde aanbod aan films en series beschikbaar. Hierdoor kan het zijn dat je in het buitenland niet films en series kunt bekijken die in Nederland wel beschikbaar zijn. In vakantielanden zoals Spanje, Italië en Griekenland zijn veel Nederlandse titels daarom niet te bekijken.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van een VPN verbinding naar Nederland. Hierdoor lijkt het alsof je gewoon vanuit Nederland Netflix bekijkt. Niet met elke VPN service lukt het om de Nederlandse Netflix in het buitenland te bekijken maar gelukkig wel met VyprVPN.

Amerikaanse Netflix kijken in Nederland

De Amerikaanse Netflix bestaat bekend om zijn enorme aanbod aan films en series. Veel films en series die (nog) niet beschikbaar zijn in Nederland zijn al wel te bekijken op de Amerikaanse Netflix. Door gebruik te maken van een VPN verbinding kun je ook het Amerikaanse aanbod bekijken vanuit Nederland.

Met VyprVPN lukt het nog steeds om de Amerikaanse Netflix te bekijken. Naast de Amerikaanse Netflix kun je iedere andere buitenlandse Netflix bekijken vanuit Nederland.

In dit artikel lees je meer over het gebruik van een (Vypr) vpn verbinding om Netflix te kunnen kijken in het buitenland of om buitenlandse Netflix in Nederland te kijken.

Netflix kijken zonder internet?

In de Netflix app heb je ook de mogelijkheid om films en series “in-app” te downloaden en ze vervolgens zonder internet te kunnen bekijken. Om films en series offline te kunnen bekijken moet je die uiteraard eerst downloaden (met internet).

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
Dank voor je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ik wil Netflix kijken op een iPad waar de iOS niet meer van upgecrade kan worden naar 10. Is er nog een andere manier zoals BV’s in Windows 7 op mijn desktop.want ik wil ook graag Netflix op iPad boven of ergens anders kunnen kijken.

 2. onze netflix doet het al een paar dagen niet meer. we hebben telfort interactieve tv. iedere keer als we het proberen start netflix op maar bij 2de scherm loopt het vast.
  we zijn niet zo blij op dit moment.

  wat kunnen we doen?

 3. Bij het installeren van de chromecast krijg ik de melding dat de WIFI niet herkend wordt.
  Oftwel de chromecast en de i-pad pro communiceren niet. Is dit een veel voorkomend probleem bij de Chromecast. Of van Apple >??

 4. Mijn zoon heeft een Netflix abonnement en kan een aantal personen ook lid laten worden via zijn abonnement. Ik heb een TV Sony Bravia ongeveer 8 jaar oud en het lukt hem niet
  Netflix op mijn TV te plaatsen.
  Klopt dat ?

 5. Jammer dat mijn ooit dure Samsung smart TV alleen maar gele ondertitels weer kan geven. Vaak is dit nogal lastig te lezen. Ik kijk nu via de laptop die ik via een HDMI kabel op de TV aansluit maar wat bediening betreft is dat niet echt handig.

 6. Ik ben in Spanje. Heb hier een telefunken tv staan met een Netflix knop.
  Heb een Nederlands abonnement bij Netflix. Heb hier canal digitaal decoder, maar ik krijg op tv Netflix niet gestart. Wie kent de oplossing

 7. Dag,
  Ik zit nu bij Telfort (KPN). Deze provider heeft Netflix als zender ingesteld en is Netflix via een app. niet nodig. Heerlijk betrouwbaar en zonder de onderbrekingen/rebufferen als bij wifi en een app.
  Ik wil graag overstappen naar T-mobile. Dit doe ik direct wanneer T-mobile Netflix als zender (met eigen abonnement op Netflix) gerealiseerd wordt.
  Staat het in de planning van T-mobile om Netflix op korte termijn als zender aan te bieden?
  Dank voor het antwoord. Groet P. Geurts

 8. Graag zou ik in de huiskamer en slaapkamer naar verschillende Netflix kijken . Kan dit en zo ja wat heb ik hier voor nodig .
  Bedankt alvast . Adriana
  P. S ik ben een vrouw van 64 en op gegroeid met het kroon pennetje . Dus zou je het mij in Jip en Janneke’s taal uit kunnen leggen.

 9. Ik woon in Frankrijk en wil Nederlands gesproken of ondertitelde films bekijken. Netflix lijkt mij prima. Maar ik heb een internetverbinding via de satelliet. Werkt dat met Netflix? En hoe snel moet de internetverbinding zijn. En kan ik – in verband met onze dikke muren – signaalversterkers gebruiken voor de WiFi verbinding? Wie kent de antwoorden op deze vragen?
  Bedankt alvast voor je reactie
  Ton

  1. Netflix werkt zeker ook met een internet verbinding via de satelliet mits die internet snelheid hoog genoeg is. Jouw internet snelheid kun je het beste even testen op fast.com. Netflix werkt vanaf 0,5mb/s. Maar voor HD kwaliteit heb je minimaal 5mb/s nodig. Bij een slecht wifi signaal is een wifi versterker zeker een aanrader. Daarover lees je hier meer (zie internet via stopcontact).

 10. Ik kan sinds kort geen films meer afspelen van mijn Ipad naar de tv via een hdmi kabel. Ging voorheen prima. Heb IOS 10.3.3. op iPad. Films wel zichtbaar op iPad zodra de stekker van hdmi er weer uit is. Wat kan ik er aan doen?

  Foutmelding:
  “Deze titel is niet beschikbaar voor direct kijken. Probeer een andere titel.”

  1. Helaas kun je daar weinig aan doen. Dit is een bepaalde beveiling die Netflix heeft ingesteld, zodra er een hdmi kabel op je telefoon is aangesloten blokkeerd het beeld.

  1. Dan kun je het beste je smart tv updaten. Mocht het helemaal niet meer werken dan kun je altijd nog overwegen om de Chromecast aan te schaffen. Deze werkt vaak veel gebruikersvriendelijker dan de meeste smart tv’s.

 11. hallo,
  wij zijn niet echt op de hoogte van tv internet etc maar hebben een vraag
  op de tv staat geen Netflix maar hebben wel wifi verbinding op de ipad hebben we wel Netflix, hoe kan ik het op de tv dan kijken of moet ik dan toch Chromecast hebben?

 12. Is het mogelijk om een film te kijken op de tv als ik hier geen internet verbinding heb? Ik heb Netflix op mijn telefoon en daar een film op staan en die zou ik wel op de tv willen bekijken…. Ik heb een croomcast…. en ik heb een smarttv het niet een van de nieuwere. Ik ben benieuwd.

  1. Streamen via het Chromecast icoontje werkt alleen als de Chromecast voorzien is van stroom (de tv moet dus aan staan) en met hetzelfde wifi netwerk is verbonden als je iPad (dit kun je checken via de Google Home app). Wellicht is een van bovenstaande zaken soms niet het geval. Ook kan het resetten van de Chromecast helpen om dit soort problemen op te lossen.

 13. Smart tv verbonden met mediabox Ziggo en Home Cinema Set Philips, tot een maand geleden geen probleem met kijken Netflix maar sinds een maand schijnt er onderhoud uitgevoerd te worden aan de Philips-server. Hierdoor krijg ik de melding bij opstarten Smart tv “er kan geen verbinding gemaakt worden met Philips-server” waardoor ik dus ook Netflix niet op kan starten.

  Hoe kan ik zonder de Home Cinema Set van Philips toch Smart tv opstarten? Welke bekabeling moet ik dan toepassen?

  Hartelijk dank alvast!

 14. Als ik Netflix kijk verbind ik mijn Ipad met chromecast naar de t.v en dat gaat prima.
  Maar ik kan het dan niet meer stoppen, zelfs als ik mijn Ipadn Iphone heb uitgeschakeld blijft het gewoon spelen. Zelfs als de ene episode klaar is speelt het de volgende van de serie. Waar krijgt die chromecast dan het signaal vandaan als ik alles heb uitgeschakeld? Alleen als ik dan ook nog de chrome stekker uit de tv trek stopt het.
  Rara hoe kan dit? Ik heb Netflix hierover gebeld, maar die kunnen mij niet helpen, die zeggen dat het een Apple probleem is.

 15. Wij zijn van Belgie naar Hongarije verhuist en verblijven hier ook permanent. Wij hebben een smart tv met Androit in Duitsland gekocht en in Nederlandse taal geprogrammeerd. wij willen graag Netflix films bekijken hier in Hongarije en de vraag is of dit kan. Is ook betalen via Hongarije mogelijk. vr gr Annetta Kuipers

  1. Hallo,
   Je betaalt Netflix met Paypal, open er een account, dat gaat dan via je creditkaart, dat werkt in Hongarije. Sluit je tv aan op internet via wifi of USB. Dan werkt de Netflix app in Android, of via de tv rechtstreeks, de meeste nieuwe tv s hebben dat in hun menu.
   Succes,
   Francis
   Wij wonen in Csolyospalos, bij Szeged.

 16. Ik open via mijn Smart tv browser netflix maar bij het aanmelden gebeurt er niks.
  Het is een Metz televie uit 2013 met alle mogelijke functies !
  Heeft iemand een suggestie.

 17. Ik heb Netflix op 2 tv toestellen. Tevens heb ik het op mijn smartphone geprobeerd. Tv 1 en smartphone prima. Tv 2 met Mediabox 2, wel logo, maar zonder tijd, en kom niet verder, dus geen account keus (van de 4 keuzes). Wat doe ik verkeerd?

  1. Op basis van deze informatie is het helaas lastig te zeggen waar het verkeerd gaat. U kunt uw vraag/probleem het beste voorleggen aan Ziggo’s klantenservice.