Kopen X

5 manieren om Netflix te kijken op een tv scherm

Handige hulpmiddelen:
Google ChromecastKopen

De makkelijkste manier om Netflix op je tv te kijken is door gebruik te maken van de Google Chromecast. Met de Chromecast stream je vanaf je telefoon of tablet eenvoudig Netflix series en films naar je tv scherm. Naast de Chromecast zijn er ook andere manieren om Netflix op een tv te kijken, ook die lees je in dit artikel.

Netflix kijken zonder smart tv

Veel mensen vragen zich af of ze per se een smart tv nodig hebben om Netflix op de tv te kijken. Gelukkig is het ook zonder smart tv mogelijk om Netflix op het tv scherm te krijgen. Je kunt dan het beste gebruik maken van:

 1. De Google Chromecast
 2. De Apple TV
 3. Netflix app in het interactieve tv menu
 4. PlayStation, Xbox of andere spelcomputer

Netflix kijken via Chromecast

Gebruik maken van de Chromecast is wat mij betreft de makkelijkste en beste manier om Netflix op je tv te kijken. Het mooie is dat een Chromecast een stuk goedkoper is dan een nieuwe smart tv maar dat je met een Chromecast minimaal dezelfde mogelijkheden hebt. Met de Chromecast maak ja als het ware van je gewone tv een smart tv die makkelijk te bedienen is.

Hoe werkt de Chromecast?

De Chromecast is een klein apparaatje dat je aansluit op je tv. De Chromecast sluit je aan op een hdmi en usb ingang (waarmee de Chromecast wordt voorzien van stroom) van je tv. De Chromecast start je op door met de afstandsbediening van de TV de hdmi ingang te selecteren waarop de Chromecast is aangesloten.

Chromecast Ultra
Dit is hem! De nieuwste Google Chromecast (2018).

De Google Chromecast werkt via wifi. De eerste keer dat de Chromecast opstart zal je dus gevraagd worden om een wifi netwerk te selecteren. Kies dan uiteraard het wifi netwerk waarvan ook je telefoon/tablet met Netflix app gebruik maakt.

Naast Netflix kun je nog veel meer leuke dingen doen met de Chromecast, zoals Youtube video’s bekijken op de tv.

Kortom, de Chromecast vergoot de mogelijkheden van je tv enorm. Klik hier om de Chromecast te bekijken en kopen .

Hoe kijk je Netflix op de Chromecast?

Netflix kijken via de Chromecast gaat het makkelijkst als je de Netflix app al hebt geïnstalleerd op je tablet of telefoon. Het maakt niet uit of je een Android telefoon, iPhone of iPad gebruikt.

Om Netflix naar de tv te kunnen streamen moet je ervoor zorgen dat de Chromecast correct is aangesloten en de tv is ingeschakeld. Zodra je nu de Netflix app opent en een film/aflevering aanklikt zul je merken dat er een extra icoontje is verschenen. Door het Chromecast icoontje aan te tikken zal de Netflix aflevering naar de tv worden gestreamd.

chromecast-icoontje
Chromecast icoontje

Je telefoon of tablet kun je vervolgens gebruiken als afstandsbediening. Hoe het allemaal precies werkt wordt uitgelegd in onderstaande video:

Naast Netflix kun je op deze manier allerlei apps op je tv openen denk hierbij aan NPO, Youtube, Netflix, NOS etc. Zie hier een overzicht van de beste 25 Chromecast apps.

Ook kun je met de Chromecast heel gemakkelijk beelden van je laptop of telefoon draadloos op je tv weergeven. Zo kun je met de Chromecast extensie voor de internetbrowser Chrome, je internet tabbladen vanaf je computer op de televisie weergeven.

Netflix kijken via Apple TV

De Apple tv (€199) heeft nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de Chromecast. Maar biedt extra voordelen als je het gebruikt in combinatie met andere Apple apparaten zoals Iphones en Macbooks. Met de Apple TV is het ook mogelijk Netflix de Netflix app naar de tv te streamen.

Het streamen van Netflix naar de een tv scherm met de Apple TV werkt nagenoeg hetzelfde als bij de Chromecast. Je opent de Netflix app op je telefoon of tablet en klikt vervolgens op het Airplay icoontje. Deze ziet er net water anders uit dan het Chromecast icoontje. Een ander verschil tussen de Apple TV en de Chromecast is dat de Apple TV wordt geleverd met afstandsbediening.

Links het Chromecast icoontje en rechts het Airplay icoontje voor de Apple TV.

Ook op de Apple tv kun je allerlei handig apps installeren waarmee je jouw (normale) tv omtovert tot een smart tv. Naast Netflix kun je ook gebruik maken van apps zoals Youtube, Videoland en NPO, klik hier om de beste 24 apps te bekijken.

Netflix kijken via interactieve tv KPN, Telfort en Xs4all.

Bij KPN, Telfort en Xs4all is het mogelijk om in het interactieve tv menu de Netflix tv app te openen. Als je een interactief tv abonnement hebt bij KPN, Telfort of Xs4all kan dat binnen een paar drukken op de afstandsbediening.

 1. Start met Netflix kijken door het interactieve tv menu te openen.
 2. Vervolgens klik je op méér tv en verschijnen er een aantal apps in beeld.
 3. Klik op het Netflix icoontje en de Netflix app zal openen.

Het nadeel van deze manier vind ik dat het niet zo gebruikersvriendelijke werkt als de Google Chromecast of Apple TV.

Netflix op de Playstation en Xbox

Heb je al een PlayStation of Xbox in huis dan kun je die ook gebruiken om Netflix te kijken op de tv.

Op de PlayStation ga je eerst naar de PlayStation store om de Netflix app te downloaden. Na downloaden van de app volg je simpelweg de stappen op het scherm.

Zo werkt het ook op de Xbox, download de Netflix app en start met het kijken van duizenden films of series op je televisie.

Tip: het makkelijkst is om eerst een online op de laptop een Netflix account aan te maken en dan de app te installeren.

Netflix kijken op smart tv

Als je een Smart tv in huis hebt, kun je alsnog een Chromecast kopen en gebruiken maar voor de meeste smart tv’s bestaat er ook een ingebouwde Netflix app. Indien je zo’n smart tv hebt heb je verder geen kabels of externe apparaten nodig om Netflix te kunnen kijken.

Om gebruik te kunnen maken van je smart tv moet je tv verbonden zijn met een wifi netwerk. Als dit het geval is en je weet hoe je de smart tv kunt bedienen is het kijken van Netflix ook vrij makkelijk.

Netflix installeren op je tv.

Kijk hier om te zien of jouw Samsung smart tv Netflix ondersteund.

Voor de meeste smart tv’s is er een Netflix app beschikbaar waarmee je alle series en films kunt kijken die op Netflix voor jou beschikbaar zijn. Vaak is de Netflix app al geïnstalleerd op de smart tv.

Als dit niet het geval is ga je opzoek naar de Netflix app in de app winkel/store van jouw smart tv. Zodra je de app gevonden hebt geef je met de afstandsbediening aan dat je de app wilt installeren.

Het opzoeken en installeren van de Netflix app kan per fabrikant en smart tv variëren. Maar zal in grote lijnen op dezelfde manier werken. Check onderstaande video om te zien hoe dit bij een LG smart tv gaat.

Klaar om Netflix te kijken op de smart tv

Zodra je de Netflix app gevonden hebt en geïnstalleerd ben je slechts een stap verwijderd om te gaan genieten van Netflix op je tv. Je hoeft alleen nog maar de app te openen en in te loggen met je Netflix account. Ook hier is inloggen eenmalig, de volgende keren zal Netflix gelijk openen.

Als je nog geen account hebt zul je uiteraard eerst een account moeten aanmaken, dit kan ook vanaf de smart tv maar gaat waarschijnlijk sneller als je eerst een account aanmaakt vanaf een computer.

Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Ook op vakantie in het buitenland wil je natuurlijk graag Netflix kijken. Helaas heeft Netflix niet in elk land hetzelfde aanbod aan films en series beschikbaar. Hierdoor kan het zijn dat je in het buitenland niet films en series kunt bekijken die in Nederland wel beschikbaar zijn. In vakantielanden zoals Spanje, Italië en Griekenland zijn veel Nederlandse titels daarom niet te bekijken.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van een VPN verbinding naar Nederland. Hierdoor lijkt het alsof je gewoon vanuit Nederland Netflix bekijkt. Niet met elke VPN service lukt het om de Nederlandse Netflix in het buitenland te bekijken maar gelukkig wel met VyprVPN.

Amerikaanse Netflix kijken in Nederland

De Amerikaanse Netflix bestaat bekend om zijn enorme aanbod aan films en series. Veel films en series die (nog) niet beschikbaar zijn in Nederland zijn al wel te bekijken op de Amerikaanse Netflix. Door gebruik te maken van een VPN verbinding kun je ook het Amerikaanse aanbod bekijken vanuit Nederland.

Met VyprVPN lukt het nog steeds om de Amerikaanse Netflix te bekijken. Naast de Amerikaanse Netflix kun je iedere andere buitenlandse Netflix bekijken vanuit Nederland.

In dit artikel lees je meer over het gebruik van een (Vypr) vpn verbinding om Netflix te kunnen kijken in het buitenland of om buitenlandse Netflix in Nederland te kijken.

Netflix kijken zonder internet?

In de Netflix app heb je ook de mogelijkheid om films en series “in-app” te downloaden en ze vervolgens zonder internet te kunnen bekijken. Om films en series offline te kunnen bekijken moet je die uiteraard eerst downloaden (met internet).

Meest gelezen artikelen

93 reacties op “5 manieren om Netflix te kijken op een tv scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marcel

  Ik heb op de camping een smart tv van Samsung met de Netflix app.
  Helaas is de WiFi wisselend, zeg maar slecht.
  Dat betekent dat de tv vaak geen internet verbinding heeft.
  Ik heb hier wel een laptop de Netflix app en een usb of een externe harde schijf, kan ik hier een film of serie downloaden en dan de usb of externe harde schijf aansluiten op de tv en dan dus de film/serie kijken?

 2. Pedro

  Ik zit in Spanje, ik heb een sateliet met abonnement op Canal Digitaal, en een abonnement op ZiggoGo. Ik heb een HDMi TV, dus geen smart TV. kan ik met Chromecast alles streamen uit Nederland. Kan dat ook met de Amazon Fire Stick.

  1. Theo ✔

   Met de Chromecast kun je dan alles streamen inderdaad. Hoe dat precies werkt lees je hier. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je Ziggo Go al naar de Amazon Fire Stick kan streamen.

 3. tineke

  ik wil boven op mijn tv ook netflex kijken hoe kan ik dat doen

  1. LEO GEYSKENS

   Netflix abonnement
   Netflix installeren op smartphone
   Google chromecast v3 of Apple TV aan tv HDMI hangen en installeren
   Internet abonnement
   Netflix openen en streamen naar tv via chromecast of Apple TV.
   Chromecast is goedkoper 39€

 4. Margriet vd velden

  Ik wil Netflix kijken op een iPad waar de iOS niet meer van upgecrade kan worden naar 10. Is er nog een andere manier zoals BV’s in Windows 7 op mijn desktop.want ik wil ook graag Netflix op iPad boven of ergens anders kunnen kijken.

  1. Theo ✔

   Netflix kun je ook inderdaad ook op de computer in de browser bekijken op Netflix.com/nl

 5. Gerda sleeking

  Hoi ik woon in Noorwegen en heb 30 dagen gratis abonnement. Kan ikdan ook noorse of Nederlandse TV kijken?

  1. Theo ✔

   Via Netflix kijk je naar films en series niet naar Nederlandse of Noorse live tv.

 6. ronald

  onze netflix doet het al een paar dagen niet meer. we hebben telfort interactieve tv. iedere keer als we het proberen start netflix op maar bij 2de scherm loopt het vast.
  we zijn niet zo blij op dit moment.

  wat kunnen we doen?

 7. Alfons compen

  Moet ik een abonnement hebben Netflix te kijken met chromecast?

 8. Anita van schayk

  Waarom verdwijnt mijn icoon op mijn telefoon om op woonkamer af te spelen? Kan wel op telefoon dan kijken maar niet op tv.

 9. Cris

  Moet ik op mijn nieuwe tv ook weer opnieuw Netflix installeren ?

 10. Henny

  Bij het installeren van de chromecast krijg ik de melding dat de WIFI niet herkend wordt.
  Oftwel de chromecast en de i-pad pro communiceren niet. Is dit een veel voorkomend probleem bij de Chromecast. Of van Apple >??

 11. Paul Melkert

  Mijn zoon heeft een Netflix abonnement en kan een aantal personen ook lid laten worden via zijn abonnement. Ik heb een TV Sony Bravia ongeveer 8 jaar oud en het lukt hem niet
  Netflix op mijn TV te plaatsen.
  Klopt dat ?

  1. Theo ✔

   Als het geen smart tv is dan zul je inderdaad gebruik moeten maken van bijvoorbeeld een Apple TV of Chromecast.

 12. Casper

  Jammer dat mijn ooit dure Samsung smart TV alleen maar gele ondertitels weer kan geven. Vaak is dit nogal lastig te lezen. Ik kijk nu via de laptop die ik via een HDMI kabel op de TV aansluit maar wat bediening betreft is dat niet echt handig.

  1. Theo ✔

   Je zou het gebruik van een Google Chromecast kunnen overwegen.

   1. w. Van den Berg

    Netflix accepteert geen Apple tv meer . Ook niet via chromecast

 13. Susan

  Kan ik vanuit Suriname een netflix abonnement aanvragen?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan.

 14. Bregt

  Ik krijg de melding ui-800-3 heb alles geprobeerd qua stekkertjes los etc maar blijf de melding houden

  1. Theo ✔

   Bekijk even dit artikel

 15. luc van kerckhoven

  Ik heb een Samsung smart-tv van 2010. Hoe kan ik hierop de Netflix-app downloaden?

  1. Theo ✔

   Door naar de app store van je smart tv te gaan met de afstandsbediening van de tv.

 16. Chris

  Netflix reageert niet op tv , geeft aan not able to connect . Op tablet wel netflix

  1. Theo ✔
 17. Femke sterk

  Ik ben in Spanje. Heb hier een telefunken tv staan met een Netflix knop.
  Heb een Nederlands abonnement bij Netflix. Heb hier canal digitaal decoder, maar ik krijg op tv Netflix niet gestart. Wie kent de oplossing

  1. Theo ✔

   Is de tv verbonden met internet?

 18. Vissers

  Wij krijgen een code nw-2-5

  1. Theo ✔
 19. Inloggen

  Wij willen op onze eigen account inloggen want we keken nu via een ander zn account. Echter krijgen we het e-mail adres niet veranderd op de smart tv. Hoe moeten we dit doen?

  1. Theo ✔

   Lukt het om uit te loggen? Dan zou je het email adres moeten kunnen veranderen met de afstandsbediening.

 20. Martijn schimmelpenning

  Hallo
  Ik wil graag het geluid van Netflix via mijn geluid systeem laten lopen is dit mogelijk via hdmi of zo het geluid komt nu uit de tv

  1. Theo ✔

   Ja dat kan door de tv op het geluid systeem aan te sluiten.

 21. PTJ Geurts

  Dag,
  Ik zit nu bij Telfort (KPN). Deze provider heeft Netflix als zender ingesteld en is Netflix via een app. niet nodig. Heerlijk betrouwbaar en zonder de onderbrekingen/rebufferen als bij wifi en een app.
  Ik wil graag overstappen naar T-mobile. Dit doe ik direct wanneer T-mobile Netflix als zender (met eigen abonnement op Netflix) gerealiseerd wordt.
  Staat het in de planning van T-mobile om Netflix op korte termijn als zender aan te bieden?
  Dank voor het antwoord. Groet P. Geurts

  1. Theo ✔

   Helaas kan ik je dat niet vertellen. Dit kun je het beste navragen bij T-mobile zelf.

 22. Ruud Seijdel

  Hoe stel ik de ingang van mijn tv in waarop de
  Chromecast is aangesloten?

  1. Theo ✔

   Met het knopje source op je afstandsbediening. Dat lijkt vaak op het volgende teken ->]

 23. Jack

  Ik krijg geen WiFi op mijn smart tv. Ik heb geprobeerd
  draadloos via het netwerk wat er is,maar het wil niet lukken.
  Hoe kan ik WiFi verder op de tv krijgen ?

  1. Theo ✔

   Misschien kun je de tv bedraad aansluiten met een netwerkkabel.

   1. ronny

    Kan netvlies niet instaleren op mijn Lasonic smart tv

 24. Adriana

  Graag zou ik in de huiskamer en slaapkamer naar verschillende Netflix kijken . Kan dit en zo ja wat heb ik hier voor nodig .
  Bedankt alvast . Adriana
  P. S ik ben een vrouw van 64 en op gegroeid met het kroon pennetje . Dus zou je het mij in Jip en Janneke’s taal uit kunnen leggen.

 25. Frans

  Ik kan geen Netflix meer kijken op mijn ty

 26. Stefanie

  Kan de chromecast op een tv met USB 2.0?

Meer reacties bekijken