5 Eenvoudige manieren om Netflix te kijken op je tv.

Met de Chromecast stream je vanaf je telefoon of tablet eenvoudig Netflix series en films naar je tv scherm. Naast de populaire Chromecast zijn er ook andere manieren om Netflix op tv te kijken, ook die lees je in dit artikel.

Bestel Google Chromecast

Wil jij ook Netflix op je tv afspelen? Lees in dit artikel de mogelijkheden om Netflix op een televisie te kijken. Om Netflix te kunnen kijken op je tv, heb je uiteraard een Netflix account nodig en een internet verbinding. Hoe je verder Netflix kijkt op tv lees je hieronder.

Netflix kijken zonder smart tv

Heb je een smart tv? Scroll dan even verder. Hier leg ik eerst uit hoe je zonder smart tv Netflix op je tv kunt kijken. Met een gewone tv zijn er voldoende alternatieven om op je televisie Netflix te kijken. Hieronder vind je een aantal van die alternatieven:

Netflix kijken via Chromecast

De Chromecast is een stuk goedkoper dan een nieuwe smart tv. Daarnaast heb je met een Chromecast dezelfde mogelijkheden als met een smart tv, waardoor je dus ook makkelijk Netflix op je gewone tv kunt kijken. Met de Chromecast maak ja als het ware van je gewone tv een smart tv.

Hoe werkt de Chromecast?

De Chromecast is een klein apparaatje dat je aansluit op je tv. De Chromecast sluit je aan op een HDMI en USB uitgang (waarmee de Chromecast wordt voorzien van stroom) van je tv. De Chromecast start op zodra jij met de afstandsbediening van je TV de HDMI uitgang waarop de Chromecast is aangesloten te selecteert.

De Google Chromecast

De Google Chromecast werkt via wifi. De eerste keer dat de Chromecast opstart zal je dus gevraagd worden om een wifi netwerk te selecteren. Kies dan uiteraard het wifi netwerk waarvan ook je telefoon/tablet met Netflix app gebruik maakt.

Naast Netflix kun je nog veel meer leuke dingen doen met de Chromecast, zoals Youtube video’s bekijken op de tv.

Kortom, de Chromecast vergoot de mogelijkheden van je tv. Klik hier om de Chromecast te bekijken en kopen .

Hieronder lees en bekijk je hoe je met de Chromecast Netflix kunt kijken op een tv scherm.

Hoe kijk je Netflix op de Chromecast?

Netflix kijken via de Chromecast gaat het makkelijkst als je de Netflix app al hebt geïnstalleerd op je tablet of telefoon. Het maakt niet uit of je een Android telefoon of iPhone of iPad hiervoor gebruikt.

Om Netflix naar de tv te kunnen streamen moet je er uiteraard ook voor zorgen dat de Chromecast correct is aangesloten en de tv is ingeschakeld. Zodra je nu de Netflix app opent en een film/aflevering aanklikt zul je merken dat er een extra icoontje is verschenen. Door dit,  chromecast-icoontje , Chromecast icoontje aan te tikken zal het beeld naar de tv worden gestreamd. Je telefoon of tablet kun je vervolgens gebruiken als afstandsbediening. Hoe het allemaal precies werkt wordt uitgelegd in onderstaande video:

Naast Netflix kun je op deze manier allerlei apps op je tv openen denk hierbij aan NPO, Youtube, Netflix, NOS etc. Voor een overzicht van de beste 25 Chromecast apps, klik hier.

Ook kun je met de Chromecast heel gemakkelijk beelden van je laptop of telefoon draadloos op je tv weergeven. Zo kun je met de Chromecast extensie voor de internetbrowser Chrome, je internet tabbladen vanaf je computer op de televisie weergeven.

Netflix kijken via Apple TV

De Apple tv (€199) heeft nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de Chromecast. Maar biedt extra voordelen als je het gebruikt in combinatie met andere Apple apparaten zoals Iphones en Macbooks. Met de Apple TV is het ook mogelijk Netflix eenvoudig vanuit de Netflix app naar de tv te streamen.

Ook op de Apple tv kun je allerlei handig apps installeren waarmee je jouw (normale) tv omtovert tot een smart tv. Naast Netflix kun je ook gebruik maken van apps zoals Youtube, Videoland en NPO, klik hier om de beste 24 apps te bekijken.

Netflix kijken via interactieve tv KPN, Telfort en Xs4all.

Bij KPN, Telfort en Xs4all is het mogelijk om in het interactieve tv menu de Netflix tv app te openen. Als je een interactief tv abonnement hebt bij KPN, Telfort of Xs4all kan dat binnen een paar drukken op de afstandsbediening.

 1. Start met Netflix kijken door het interactieve tv menu te openen.
 2. Vervolgens klik je op méér tv en verschijnen er een aantal apps in beeld.
 3. Klik op het Netflix icoontje en de Netflix app zal openen.

Netflix op de Playstation en Xbox

Heb je al een PlayStation of Xbox in huis dan kun je die ook gebruiken om Netflix te kijken op de tv.

Op de PlayStation ga je eerst naar de PlayStation store om de Netflix app te downloaden. Na downloaden van de app volg je simpelweg de stappen op het scherm.

Zo werkt het ook op de Xbox, download de Netflix app en start met het kijken van duizenden films of series op je televisie. Tip: het makkelijkst is om eerst een online op de laptop een Netflix account aan te maken en dan de app te installeren.

Netflix kijken op smart tv

Als je een Smart tv in huis hebt, kun je waarschijnlijk Netflix kijken via je smart tv. De meeste smart televisies zijn namelijk compatibel met Netflix. Indien je zo’n smart tv hebt heb je verder geen kabels of externe apparaten nodig om Netflix te kunnen kijken.

Om gebruik te kunnen maken van je smart tv moet je tv verbonden zijn met een wifi netwerk. Als dit het geval is en je weet hoe je de smart tv kunt bedienen is het kijken van Netflix op tv piece of cake.

Netflix installeren op je tv.

Kijk hier om te zien of jouw Samsung smart tv Netflix ondersteund.

Voor de meeste smart tv’s is er een Netflix app beschikbaar waarmee je alle series en films kunt kijken die op Netflix voor jou beschikbaar zijn. Vaak is de Netflix app al geïnstalleerd op de smart tv.

Als dit niet het geval is ga je opzoek naar de Netflix app in de app winkel/store van jouw smart tv. Zodra je de app gevonden hebt geef je met de afstandsbediening aan dat je de app wilt installeren.

Het opzoeken en installeren van de Netflix app kan per fabrikant en smart tv variëren. Maar zal in grote lijnen op dezelfde manier werken. Check onderstaande video om te zien hoe dit bij een LG smart tv gaat.

Klaar om Netflix te kijken op de smart tv

Zodra je de Netflix app gevonden hebt en geïnstalleerd ben je slechts een stap verwijderd om te gaan genieten van Netflix op je tv. Je hoeft alleen nog maar de app te openen en in te loggen met je Netflix account. Ook hier is inloggen eenmalig, de volgende keren zal Netflix gelijk openen.

Als je nog geen account hebt zul je uiteraard eerst een account moeten aanmaken, dit kan ook vanaf de smart tv maar gaat waarschijnlijk sneller als je eerst een account aanmaakt vanaf een computer.

Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Ook op vakantie in het buitenland wil je natuurlijk graag Netflix kijken. Helaas heeft Netflix niet in elk land hetzelfde aanbod aan films en series beschikbaar. Hierdoor kan het zijn dat je in het buitenland niet films en series kunt bekijken die in Nederland wel beschikbaar zijn. In vakantielanden zoals Spanje, Italië en Griekenland zijn veel Nederlandse titels daarom niet te bekijken.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van een VPN verbinding naar Nederland. Hierdoor lijkt het alsof je gewoon vanuit Nederland Netflix bekijkt. Niet met elke VPN service lukt het om de Nederlandse Netflix in het buitenland te bekijken maar gelukkig wel met VyprVPN.

Amerikaanse Netflix kijken in Nederland

De Amerikaanse Netflix bestaat bekend om zijn enorme aanbod aan films en series. Veel films en series die (nog) niet beschikbaar zijn in Nederland zijn al wel te bekijken op de Amerikaanse Netflix. Door gebruik te maken van een VPN verbinding kun je ook het Amerikaanse aanbod bekijken vanuit Nederland.

Met VyprVPN lukt het nog steeds om de Amerikaanse Netflix te bekijken. Naast de Amerikaanse Netflix kun je iedere andere buitenlandse Netflix bekijken vanuit Nederland.

In dit artikel lees je meer over het gebruik van een (Vypr) vpn verbinding om Netflix te kunnen kijken in het buitenland of om buitenlandse Netflix in Nederland te kijken.

Netflix kijken zonder internet?

In de Netflix app heb je ook de mogelijkheid om films en series “in-app” te downloaden en ze vervolgens zonder internet te kunnen bekijken. Om films en series offline te kunnen bekijken moet je die uiteraard eerst downloaden (met internet).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk de 20 reacties op dit artikel

 1. Smart tv verbonden met mediabox Ziggo en Home Cinema Set Philips, tot een maand geleden geen probleem met kijken Netflix maar sinds een maand schijnt er onderhoud uitgevoerd te worden aan de Philips-server. Hierdoor krijg ik de melding bij opstarten Smart tv “er kan geen verbinding gemaakt worden met Philips-server” waardoor ik dus ook Netflix niet op kan starten.

  Hoe kan ik zonder de Home Cinema Set van Philips toch Smart tv opstarten? Welke bekabeling moet ik dan toepassen?

  Hartelijk dank alvast!

 2. Als ik Netflix kijk verbind ik mijn Ipad met chromecast naar de t.v en dat gaat prima.
  Maar ik kan het dan niet meer stoppen, zelfs als ik mijn Ipadn Iphone heb uitgeschakeld blijft het gewoon spelen. Zelfs als de ene episode klaar is speelt het de volgende van de serie. Waar krijgt die chromecast dan het signaal vandaan als ik alles heb uitgeschakeld? Alleen als ik dan ook nog de chrome stekker uit de tv trek stopt het.
  Rara hoe kan dit? Ik heb Netflix hierover gebeld, maar die kunnen mij niet helpen, die zeggen dat het een Apple probleem is.

 3. Wij zijn van Belgie naar Hongarije verhuist en verblijven hier ook permanent. Wij hebben een smart tv met Androit in Duitsland gekocht en in Nederlandse taal geprogrammeerd. wij willen graag Netflix films bekijken hier in Hongarije en de vraag is of dit kan. Is ook betalen via Hongarije mogelijk. vr gr Annetta Kuipers

  1. Hallo,
   Je betaalt Netflix met Paypal, open er een account, dat gaat dan via je creditkaart, dat werkt in Hongarije. Sluit je tv aan op internet via wifi of USB. Dan werkt de Netflix app in Android, of via de tv rechtstreeks, de meeste nieuwe tv s hebben dat in hun menu.
   Succes,
   Francis
   Wij wonen in Csolyospalos, bij Szeged.

 4. Ik heb Netflix op 2 tv toestellen. Tevens heb ik het op mijn smartphone geprobeerd. Tv 1 en smartphone prima. Tv 2 met Mediabox 2, wel logo, maar zonder tijd, en kom niet verder, dus geen account keus (van de 4 keuzes). Wat doe ik verkeerd?

  1. Op basis van deze informatie is het helaas lastig te zeggen waar het verkeerd gaat. U kunt uw vraag/probleem het beste voorleggen aan Ziggo’s klantenservice.