NPO kijken in het buitenland

Hulpmiddel #1 VyprVPN service

Normaal gesproken is het niet mogelijk om NPO (Nederland 1, 2 en 3) live te kijken in het buitenland, met een VPN verbinding kan dat wel. In dit artikel leggen we uit hoe je live NPO kijkt vanuit het buitenland.

Je krijgt de volgende melding: “Vanwege uitzendrechten is het niet mogelijk om deze uitzending buiten Nederland te bekijken.” als je de livestream van NPO 1, 2 of 3 probeert te kijken in het buitenland.

Dat is jammer want hierdoor kun je in het buitenland bijvoorbeeld geen Olympische Spelen, het Journaal, Eredivisie samenvattingen en andere programma’s van de NPO bekijken. Naast de live uitzendingen op NPO.nl kun je ook NPO gemist niet bekijken.

Gelukkig is hiervoor een oplossing: een VPN verbinding.

Waarom werkt NPO wel met een VPN verbinding?

In eerste instantie werkt NPO niet in het buitenland omdat het alleen mogelijk is binnen Nederland om NPO te kijken. Dit vanwege uitzendrechten en afspraken met tv producenten. Het lukt echter wel als je een verbinding maakt met een Nederlandse VPN server, dan veranderd jouw buitenlandse IP adres namelijk in een Nederlands IP adres. Zodra jij verbonden bent met de Nederlandse VPN en naar NPO.nl gaat ziet de NPO niet meer dat jij eigenlijk vanuit het buitenland de website bezoekt. Hierdoor kun je toch in het buitenland naar NPO kijken.

Kies een goede VPN service

Wij raden aan om gebruik te maken van VyprVPN (klik hier om een account te openen), dit is een betaalde VPN service (€7,95 per maand en de eerste maand slechts €3,98) die ervoor zorgt dat je altijd in het buitenland Nederland 1,2 en 3 en NPO gemist kunt kijken. Daarnaast werkt VyprVPN ook met de tv apps van bijvoorbeeld ZiggoGO, Xs4all, KPN, Knippr, Videoland en Netflix.

Een ander voordeel van VyprVPN is dat het werkt op vrijwel ieder apparaat; Android telefoons & tablets, iPhones & iPads, Macbooks en Windows laptops. Daarnaast zorgt VyprVPN ervoor dat je veilig kunt internetten op onbekende wifi netwerken in het buitenland. Hieronder leg ik uit hoe je live NPO kunt kijken in het buitenland met VyprVPN.

NPO kijken in het buitenland met een VPN verbinding

NPO kijken lukt alleen in het buitenland met een VPN verbinding. Klik daarom hier om een VyprVPN account aan te maken. Je kunt de VPN service drie dagen gratis uitproberen. Het is niet persé nodig om het duurdere VyprVPN premium te kiezen, met VyprVPN (€3,98/eerste maand) lukt het ook om NPO in het buitenland te kijken.

Het goedkopere linker plan werkt ook om NPO te kijken in het buitenland

Na het invullen van je gegevens en het aanmaken van een VyprVPN account kun je VyprVPN op je laptop of als app op je telefoon of tablet downloaden.

NPO kijken op je laptop

Als je NPO in het buitenland graag op je laptop wilt kijken, zorg er dan voor dat je VyprVPN op je laptop hebt geïnstalleerd. Om de Vypr APP op je laptop te installeren, klik je hier (zowel voor Macbooks en Windows en meer). Na het installeren van de APP moet je inloggen met je Vypr account, het is daarom handig om eerst een account aan te maken.

Na het aanmaken van het account en het installeren van de app ziet het programma er zo uit op je laptop of Macbook:

VyprVPN op een Macbook. Links: nog niet verbonden. Rechts: verbonden met een Nederlandse VPN server.

Op bovenstaande afbeelding zie je hoe VyprVPN werkt op een Macbook, op een Windows laptop werkt het programma nagenoeg hetzelfde (zie ook de video hieronder). Zo werkt het:

 • Klik op de witte marker (in de blauwe button) om het land uit te kiezen waarmee je verbinding wilt maken. Kies uiteraard Nederland om NPO te kunnen kijken.
 • Door vervolgens op Connect te drukken maakt je laptop automatisch verbinding en ben je klaar om via internet NPO vanuit het buitenland te kijken.
 • Zodra het programmaatje (zie hierboven afbeelding links) aangeeft dat je connected/verbonden bent, ben je klaar om NPO te kijken. Ga naar NPO.nl/live om Nederland 1,2 of 3 te bekijken.

Onderstaande video laat zien (in het Engels) hoe je VyprVPN installeert op een Windows laptop:

NPO op tablet of telefoon

Op een smartphone of tablet is het haast nog makkelijker om NPO te kijken in het buitenland. Hiervoor heb je allereerst wel de VyprVPN app nodig:

Daarnaast heb je ook de NPO (start) app nodig. Hiermee kun je live naar Nederland 1,2 en 3 kijken op je tablet of mobiel:

Nu je beide apps hebt geïnstalleerd op je telefoon of tablet, open je eerst de VyprVPN app:

VyprVPN op iPhone. Links de echte locatie, rechts verbonden met de Nederlandse VPN server.

Links op bovenstaande afbeelding zie je de ‘echte’ locatie zonder VPN (Griekenland) uiteraard werkt de NPO app nu niet. Na het inschakelen van de VPN wordt mijn nieuwe IP locatie Nederland, nu kan ik live NPO kijken via de NPO start app.

NPO gemist in het buitenland

NPO gemist kun je ook bekijken via de NPO start app, hiervoor dien je ook eerst verbinding te maken met de Nederlandse VPN server via VyprVPN.

Wil je NPO gemist kijken op je laptop, schakel dan de VPN in op je laptop en ga naar NPO.nl.

5 mensen hebben al gereageerd.
 1. J Jam
  05/08/2023 om 10:59 am

  Is er iets veranderd byNPO ? Ik kan met VPN niet meer kijken sinds gisteren.

 2. Betty
  07/04/2019 om 12:52 pm

  Ik wil nu graag gratis live voetbal wedstrijden van fox sport kijken. Ik ben B i j de kpn

  • Theo ✔
   09/04/2019 om 7:59 pm

   Gratis Fox sports kijken is legaal helaas niet mogelijk. Je zult hiervoor moeten betalen.

 3. Jose Terry
  23/07/2018 om 11:23 am

  Werkt dit ook als ik dit installeer in Nederland voor ons vertrek voor langere tijd naar China? Wij gaan daar een tijdje wonen en ik zou het wel fijn vinden om wat journaal en andere programma’s vanuit hier te blijven kijken!!

  • Theo ✔
   15/08/2018 om 3:36 pm

   Ja dat werkt! In het geval van China is het ook beter om vooraf een VPN te installeren omdat in China veel VPN services actief worden geblokkeerd. Eenmaal daar kan het lastig zijn om een abonnement bij een VPN provider af te sluiten.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.