Sporten voor de tv: blijf fit voor de beeldbuis

Sporten voor de tv
Hulpmiddel #1 Apple TV

Sporten voor de tv is een uitstekende manier om toch fit te blijven als de sportscholen dicht zijn, als het vies weer is of als je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Maar wat zijn precies de mogelijkheden? Welke handige websites en apps zijn er en hoe krijg je de fitness oefeningen op tv? Hieronder geef ik je een aantal mogelijkheden.

Sporten met heel Nederland in beweging

Nederland in beweging brengt al 20 jaar mensen ’s ochtends in beweging en maakt sporten voor de tv erg makkelijk. Zorg ervoor dat je elke werkdag om 09.10 in de sportoutfit klaar staat met de tv afgestemd op NPO2 want dan kun je gelijk een kwartier meebewegen met Olga Commandeur en Duco Bauwens! Vooral een aanrader voor senioren omdat de oefeningen goed te volgen zijn.

Verslapen en de Nederland in beweging gemist? Kijk dan Nederland in beweging terug op de tv met de NPO app en de Google Chromecast. Ook erg handig voor mensen die ’s ochtends vroeg al aan het werk zijn of liever in het weekend of ander moment willen sporten voor de tv. Omdat er de afgelopen jaren heel wat afleveringen zijn gemaakt kun je heel wat uurtjes sporten met Heel Nederland in beweging!

Workouts volgen met Youtube

Op Youtube vind je ontelbaar veel en goede workouts en fitness instructies voor elke doelgroep. Daarnaast kun je de workouts die op Youtube staan makkelijk op tv afspelen. Als je een smart tv hebt kan dat daarmee en anders raad ik je een Chromecast of Apple TV aan. Ook kun je gewoon je laptop met een hdmi kabel verbinden met de tv en via je laptop youtube afspelen op tv. Hier lees je meer over hoe je Youtube kunt afspelen op de tv.

Youtube workouts

Om het je iets makkelijker te maken hieronder een lijstje met kanalen en video’s in het Nederlands waardoor je direct kunt gaan bewegen voor de tv.

  • Beginner workout vetverbranding. In deze video loodst Marloes je door de workout heen. Bekijk ook haar kanaal ze heeft nog veel meer workouts op haar kanaal staan.
  • Eem Zumba workout voor beginners. Je moet houden van de muziek op de achtergrond. Op de laptop kun je makkelijk andere muziek opzetten maar op de tv is dat wat lastiger. Enige ruimte in de woonkamer is vereist want het is de bedoeling dat de heupjes los gaan.
  • HIIT workout. HIIT staat voor hoge intensiteit intervaltraining, erg populair vandaag de dag. Hiervan krijg je een betere conditie en neemt je spierkracht toe. Volg hier een 30 minuten durende HIIT workout.
  • Gevarieerde cardio workout. In deze 35 minuten durende video volg je een gevarieerde cardio workout met wat spier versterkende oefeningen. Succes!

Het Engelstalige aanbod is uiteraard nog veel groter en specifieker. Het enige nadeel van Youtube is de reclame tussendoor en middenin in de videos. Je kunt dan natuurlijk even rust pakken of wat push – ups doen maar als je net lekker in de workout zit is het hoogstens irritant.

Fitchannel op tv

Op Fitchannel vind je allerlei workouts die jou kunnen helpen om fitter te worden, af te vallen of spieren op te bouwen. Qua workouts is het een beetje te vergelijken met Heel Nederland in beweging. Je kunt meedoen met de workouts en tijdens het uitvoeren van de oefeningen worden tips en aanwijzingen gegeven. In tegenstelling tot Heel Nederland in beweging is Fitchannel meer een platform dan een programma. Zo vind je er allerlei verschillende workouts en kan het interessant zijn voor bijna iedere doelgroep (gezien die variatie aan workouts). Groot nadeel, het is allemaal niet gratis! Het is net wat goedkoper dan het goedkoopste abonnement bij een sportschool maar het verschil is wel dat je bij een sportschool toegang krijgt tot allerlei faciliteiten en bij Fitchannel niet.

Heel kort door de bocht is Fitchannel een website met fitness video’s. Voor de tv sporten met Fitchannel kan door gebruik te maken van een van de volgende oplossingen:

  • Smart tv met browser. Ga via de browser van je smart tv naar fitchannel.com
  • Scherm delen met je tv met de Apple TV. Dit kan met een iPad, iPhone of Macbook.
  • Chromecast en Chrome webbrowser. Je kunt Chrome tabbladen casten naar de tv met de Chromecast.
  • HDMI kabel. Speel het beeld van je laptop op de tv af door je laptop via een hdmi kabel met de tv te verbinden.

Ik hoop dat ik je met deze oplossingen en mogelijkheden heb kunnen inspireren. Tv kijken is dus helemaal niet voor luie mensen!

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.