Internet en tv vergelijken op jouw adres

Bovenstaande vergelijker vergelijkt alle tv/internet/bellen abonnementen op basis van de gemiddelde prijs. De gemiddelde prijs is de prijs die u gemiddeld per maand betaalt. Vaak is het zo dat aanbieders u de eerste paar maanden een korting geven, na deze paar maanden betaalt u een hoger bedrag.  Er wordt een vergelijking gemaakt tussen alle grote aanbieders: Ziggo, UPC, Xs4all, Telfort, KPN, Vodafone, Tele2, Fiber en Online.nl.

Bedraagt de gemiddelde prijs €35 per maand, dan kan het zijn dat u de eerste drie maanden €20 per maand betaalt en de overige negen maanden €40. Houdt hier dus rekening mee. Dit hoeft overigens niet altijd zo te zijn het kan ook zijn dat u gewoon 12 maanden lang €35 per maand betaalt.

Tip 1: Door bovenaan de vergelijker op “Uitgebreid” te klikken ziet u een kostenspecificatie en kunt u erachter komen wat u per maand precies betaalt.

Waarom moet ik mijn postcode invoeren?

Niet op elk adres in Nederland zijn dezelfde aanbieders actief. Daardoor verschillen de pakketten per adres. Om er zeker van te zijn dat de aanbieder ook bij u thuis levert doet u er verstandig aan om de postcodecheck (+huisnummer) te doen.

Ook is de internetsnelheid niet op elk adres hetzelfde. Dit kan ook de mogelijkheden van uw tv en internet pakket beïnvloeden. Hoe sneller het internet, hoe meer er vaak mogelijk is (snellere download snelheid en meerdere tv’s aansluiten).

TIP 2: Wilt u zo snel mogelijk internet? Ga dan voor glasvezel, echter is glasvezel niet overal beschikbaar. Door uw postcode in te vullen ziet u gelijk of glasvezel beschikbaar is op uw adres. Glasvezel wordt aangeboden door: Vodafone, Tele2, Online.nl, KPN, Telfort en Xs4all.

TV Abonnement

Bij iedere aanbieder uit de vergelijking is het mogelijk om digitaal tv te kijken. Bij kabelaanbieders zoals UPC en Ziggo is het daarnaast ook nog mogelijk om analoog tv te kijken. Het aantal HD zenders verschilt per aanbieder, wilt u zoveel mogelijk HD zenders, vink dan de optie aan “voorkeur aan HD zenders.”

Interactieve TV kijken

Wilt u interactieve tv kijken dan is het bij vrijwel alle providers verplicht om een abonnement te nemen met Internet + Televisie. Los interactieve tv is vaak niet mogelijk, het voordeel van een alles in 1 pakket is dat u vaak goedkoper uit bent dan dat u internet en televisie los gaat bestellen. Interactief tv kijken is Digitaal tv kijken waarbij u de mogelijkheid heeft om de televisie live te pauzeren en terug te spoelen. Er zijn een aantal belangrijke verschillende tussen de verschillende tv providers die digitaal/interactieve tv pakketten aanbieden. Daarom is het verstandig om vooraf interactieve tv te vergelijken.

Digitale TV via de kabel

Ziggo en UPC zijn tv providers die digitale en interactieve tv aanbieden via de kabel. Bij het abonnement ontvangt u een extra kastje die het analoge tv signaal omzet naar digitale/interactieve televisie. Het extra kastje is de decoder die u met een hdmi of Smart kabel moet aansluiten op de televisie. Deze vorm van Digitaal/interactief tv kijken heet DVB-C.  Op bijna alle postcodes en adressen is het mogelijk om Digitale televisie te ontvangen via de kabel. Dit geldt echter niet voor Digitaal tv kijken via ADSL/DSL of glasvezel, om te kijken wat er bij u mogelijk is kunt u online interactieve tv vergelijken.

Digitaal tv kijken via ADSL/DSL of Glasvezel

Dit is één van de nieuwste vormen van Digitaal/interactief tv kijken en wordt aangeboden door KPN, Xs4all, Telfort, Tele2 en Vodafone. Deze vorm van Digitaal tv kijken heet IPTV. Dit is Digitaal tv kijken via een vaste internet verbinding. Bij deze vorm van Digitaal/interactief tv kijken krijgt u altijd een extra decoder/kastje die u op de televisie moet aansluiten. De decoder zet het internetsignaal om in digitale televisie. Wilt u Digitale IPTV kijken dan moet u internet snelheid snel genoeg zijn, om te kijken of uw adres geschikt is voor IPTV kunt u het beste een postcodecheck doen bij aanbieders van Digitale IPTV.

 2e televisie /meerdere televisies aansluiten

Wilt u op meerdere televisies digitaal of interactieve televisie kijken? Dan moet u vaak een extra bedrag per maand betalen. Daarnaast zit er vaak een limiet op het aantal televisies waarop u digitaal tv kunt kijken. Dit komt door verschillende factoren, bijvoorbeeld de snelheid van de kabel naar uw huis en de afstand tot de wijkcentrale van waaruit de kabel en internet signalen naar uw huis worden verstuurd. Om te weten wat de mogelijkheden zijn voor een 2e televisie kunt u het best een postcodecheck doen bij uw tv provider. Vaak kost het rond de 5 euro per maand extra om een 2e tv decoder in bruikleen te nemen waarmee u digitaal tv kan kijken.

Draadloos internetten

Bij elke tv aanbieder is het mogelijk om draadloos te internetten. Echter verschilt de internet snelheid per aanbieder en adres. Zit u frequent en met meerdere personen tegelijkertijd op internet kies dan een abonnement met een hogere downloadsnelheid i.p.v. een goedkoper abonnement.

Internet Snelheid

De snelheid van het internet is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst speelt u abonnement daarin een rol, u kunt vaak kiezen uit verschillende internetsnelheden tot een bepaald niveau. De snelheid die de providers aanbieden bepalen ook de prijs.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Dat is erg afhankelijk van hoe intensief u het internet gebruikt.  Onderstaand ziet u een overzicht welke snelheid voldoet bij het type gebruik.

 1. 1-10 Mb/seconden: website bezoeken, e-mailen, facebook.
 2. 10-20 Mb/seconden: met meerdere personen en apparaten tegelijk op het internet.
 3. 20-40 Mb/seconden: met meerdere personen en apparaten op het internet, downloaden van films, games en muziek luisteren.
 4. 40+ MB/seconden: snel internet voor meerdere personen, snel downloaden , internetten, muziek luisteren, films kijken en gamen etc.

Installatie monteur interactieve tv en internet

Het kan voorkomen dat er bij het pakket een gratis monteur wordt geleverd die het hele pakket voor u installeert. Echter is dit niet bij alle aanbieders het geval, vaak wordt het alles-in-een pakket ook geleverd met een zelf installatie pakket. Meestal is het goed mogelijk om het pakket zelf te installeren, weet u echter van u zelf dat u niet heel handig bent of heeft u er simpelweg geen zin in of tijd voor dan is het handig om een pakket af te nemen met installatie monteur. Een monteur achteraf bestellen is prijzig, kosten voor installatie lopen al gauw tegen de honderd euro. Als u online digitale/interactieve tv en internet vergelijkt dan ziet u vanzelf of er bij de installatie een monteur is inbegrepen. Vaak geldt hoe goedkoper de aanbieder hoe kleiner de kans is dat een monteur wordt meegeleverd.

Prijsvergelijk alles in 1 pakket per maand

Bij vrijwel alle tv providers krijgt u maandelijks een factuur en wordt het bedrag automatisch geïncasseerd, hoe lager het maandbedrag natuurlijk hoe beter. Toch wordt er aangeraden ook goed naar het totaal bedrag per jaar te kijken want er kunnen addertjes onder het gras zitten. Let bijvoorbeeld extra op als er staat eerste 3 maanden gratis of eerste halfjaar helft van de prijs, in het loop van het jaar kunnen de lasten dan flink oplopen. Nog een reden om naar het totaalbedrag per jaar te kijken zijn de aansluitkosten die in rekening worden gebracht. Aansluitkosten verschillen nogal eens per provider.

Op de prijs per maand valt veel te besparen. Dit lijkt vreemd omdat het op het eerste gezicht lijkt dat de verschillende tv aanbieders hetzelfde te bieden hebben. Dit is echter niet waar het zender aanbod en de snelheid van het internet verschilt sterk. Daarnaast is het ook slim om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het aansluiten van een 2e televisie. Wilt u namelijk meerdere televisies aansluiten dan variëren de prijzen voor een extra decoder of aansluiting sterk. Ook zit er soms een maximaal op het aantal televisies dat u bij een bepaalde aanbieder kunt aansluiten op digitale/interactieve televisie. Hoeveel televisies u kunt aansluiten bij de verschillende aanbieders ziet u vaak niet gelijk op de vergelijking sites hiervoor moet u vaak doorklikken naar de site van de tv aanbieder.

Bellen

Belt u nog via de vaste telefoon, dan is het ook handig om een pakket te nemen inclusief bellen. Houdt er rekening mee hoeveel u belt per maand voordat u een abonnement afsluit. Per aanbieder verschillen de kosten per minuut. Wilt u zich geen zorgen maken over uw telefoonrekening kies dan een abonnement voor een vast bedrag waarbij u onbeperkt kunt bellen. U voorkeuren voor bellen kunt u ook aangeven in de vergelijker.

Heeft u nog vragen of opmerking, stel ze dan hieronder in het
reactieformulier.

2 mensen hebben al gereageerd.
 1. Maes
  30/08/2023 om 10:36 pm

  kan op de philips TV type SQ 535 1E en via een satteliet ontvangen type M7 en een schotel satteliet zeneders ontvangen worden via astra?

 2. lanoy
  28/05/2019 om 1:47 pm

  wie heeft bbc 4 (four( in zijn tv zenderpakket?

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.