BBC iPlayer kijken in Nederland met een vpn verbinding

BBC in Nederland
Hulpmiddel #1 VyprVPN service

In Nederland kun je geen programma’s van de BBC kijken via BBC iPlayer omdat de BBC gebruikers van buiten de UK een geografische blokkade oplegt. Die geografische blokkade zorgt ervoor dat jij als bezoeker uit Nederland geen BBC gemist kan kijken. Die geografische blokkade kan worden opgelegd omdat de BBC website jouw Nederlandse ip adres herkent.

Het is nog wel mogelijk om de BBC iPlayer website te bezoeken maar het bekijken van een BBC programma is helaas niet mogelijk, je krijgt dan de volgende melding te zien:

“BBC iPlayer only works in the UK. Sorry, it’s due to rights issues.”

Geografische blokkade opheffen met Engelse VPN

Gelukkig is het mogelijk om de geografische blokkade te omzeilen door jouw Nederlandse ip adres te veranderen in een Engels (UK) ip adres. Hierdoor lijkt het alsof jij gewoon een reguliere bezoeker uit de UK bent. Om je ip adres te veranderen hoef je geen technicus te zijn, verbinding maken met een Engelse VPN server volstaat.

Deze oplossing werkt bijvoorbeeld ook als je Belgische TV wilt kijken in Nederland, uiteraard maak je dan verbinding met een Belgische VPN server.

Hoe werkt een VPN verbinding?

Een virtual private network (VPN) is een soort beveiligd netwerk. Dat ervoor zorgt dat je veilig en anoniem kunt internetten. Het werkt als het ware als een afgesloten tunnel, eerst maakt jouw computer, telefoon of tablet verbinding met de VPN server. Alle communicatie tussen de VPN server en jouw apparaat wordt versleuteld verzonden. Zodra je verbonden bent met een VPN server verloopt al je internet verkeer via de VPN server.

Zo werkt een VPN verbinding

Websites die door jou bezocht worden, worden dus eigenlijk door de VPN server bezocht. Vervolgens stuurt de VPN server die websites door naar jouw apparaat. Indien je verbinding maakt met een VPN server die in Engeland staat en een Engels IP adres heeft denkt de BBC dat jij gewoon vanuit de UK de BBC iPlayer wilt gebruiken. Daardoor zal er geen geografische blokkade worden opgelegd en kun je gewoon vanuit Nederland BBC gemist kijken.

Verbinding maken met VPN

Een verbinding maken met een VPN provider is erg gemakkelijk. Ik raad het gebruik van een gratis VPN service, proxy server en andere af. Het werkt vaak niet of het is traag.

Ik heb zeer goede ervaringen met VyprVPN, deze VPN service gebruik ik ook om in het buitenland Nederlandse tv te kijken. Dan maak ik uiteraard verbinding met een Nederlandse VPN ipv de Engelse VPN server die we nu gebruiken om BBC iPlayer te kunnen kijken.

Ik raad het goedkoopste abonnement aan, dat kost €7,95 als je het maandelijks op wilt kunnen zeggen. Of €4,76 per maand als je het voor een jaar lang afsluit. Met het goedkoopste abonnement kun je met 3 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met een VPN server. De eerste drie dagen kun je VyprVPN gratis testen. 

Met het premium abonnement kun je met meer dan 3 apparaten verbinding maken.

BBC iPlayer kijken met VPN

Benodigde tijd: 5 minuten.

Onderstaand leg ik uit hoe je de VPN verbinding maakt.

 1. Maak een account aan bij VyprVPN.

  Kies een abonnement, vyprvpn (goedkoop) of premium en vul je persoonlijke gegevens in.

 2. Download VyprVPN op een apparaat.

  Je kunt VyprVPN op laptop, computer, televisie, telefoon en meer apparaten gebruiken. Een overzicht vind je hier.

 3. Verbinding maken met een VPN server in Verenigd Koninkrijk.

  Nadat je Vypr op een van je apparaten hebt geïnstalleerd, is het maken van een VPN verbinding kinderlijk eenvoudig. Kies uit de lijst met servers, de server Verenigd Koninkrijk om BBC iPlayer te kunnen kijken. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien heb ik de VyprVPN app geïnstalleerd op mijn iPhone. Nadat ik verbinding hebt gemaakt met een VPN server uit het Verenigd Koninkrijk kan ik gewoon in Nederland BBC iPlayer kijken.

BBC iPlayer kijken in Nederland met VPN.

Veel plezier met het kijken van de BBC iPlayer in Nederland! Vergeet na het aanleggen van een VPN verbinding, geen BBC account aan te maken om BBC programma’s te kunnen bekijken.

6 mensen hebben al gereageerd.
 1. Edward
  13/11/2022 om 4:10 pm

  Ik heb een bbc account aangemaakt, dus ze kennen mijn e-mail adres. Moet ik dat eerst opzeggen voordat ik vpn ga doen en gaat dat werken?

 2. RAB
  15/01/2022 om 9:11 pm

  Weet iemand of je ook discovery channel kunt bekijken zonder gebruik te maken van discovery plus?

 3. dik
  13/09/2018 om 11:10 pm

  alles werkt allen nu vraagt BBC een account aan te maken.
  wat moet ik dan doen?
  You now need to sign in to watch. It’s quick & easy.
  And we’ll keep you signed in.

  Sign in to the BBC, or Register

  Why sign in to the BBC?

  • Theo ✔
   14/09/2018 om 7:52 am

   Je hoeft dan alleen nog even een BBC account aan te maken. Dat is gratis en ze vragen om je leeftijd, naam en land (kies United Kingdom). Nadat je een account hebt aangemaakt kun je daarmee inloggen en BBC kijken (VPN aanhouden uiteraard).

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.