Met de Marmitek kun je helaas geen draadloos coax signaal verzenden, maar dat is niet nodig om toch via de coax kabel tv in HD tv te kunnen kijken. Met de Marmitek HDTV Anywhere en de Marmitek Gigaview kun je namelijk een draadloos HDMI signaal verzenden. Waardoor je alsnog op plekken waar je geen coax aansluiting hebt in Full HD 1080p tv kunt kijken. Marmitek kun je dus gebruiken als je bijvoorbeeld op de slaapkamer, eerste of tweede verdieping, zolder of in de woonkamer tv wilt kijken terwijl je daar geen coax aansluiting hebt.

Hoe werkt de Marmitek HDTV Anywhere?

De Marmitek HDTV Anywhere verspreidt het HDMI signaal via het lichtnet door het hele huis. De Marmitek HDTV Anywhere bestaat uit een verzender en ontvanger. De verzender sluit je met een HDMI kabel aan op bijvoorbeeld je tv ontvanger van Ziggo en stop je in het stopcontact. De ontvanger sluit je op de tv aan op de plek waar je geen coax aansluiting hebt.  Vervolgens wordt het HDMI signaal “draadloos” over het lichtnet verstuurt naar de ontvanger. De ontvanger die is aangesloten op de tv geeft het HDMI signaal weer door op de tv.

Het grote voordeel van de Marmitek HDTV Anywhere is dat het gebruik maakt van het bestaande elektriciteitsnetwerk in je huis. Het is dus mogelijk om het draadloze HDMI signaal van beneden naar boven te sturen. Hierbij ondervindt het signaal geen last van (dikke) muren of (betonnen) plafonds.

Met Marmitek kun je nog gewoon vanaf afstand de digitale decoder blijven bedienen met de afstandsbediening. Dit kan omdat er een IR extender wordt meegeleverd. Hoe dit werkt in combinatie met de Marmitek HDTV Anywhere zie je in onderstaande video:

Hoe werkt de Marmitek Gigaview?

De Marmitek GIgaview bestaat al iets langer dan de Marmitek HDTV Anywhere maar heeft dezelfde functie; het verstuurt draadloos een HDMI signaal. De Marmitek Gigaview maakt echter gebruik van een andere techniek. Het verstuurt het signaal direct draadloos van verzender naar ontvanger. Ook bij de Marmitek Gigaview sluit je namelijk de verzender aan op de tv decoder. De ontvanger sluit jet met een HDMI kabel aan op de tv.

De Marmitek Gigaview maakt geen gebruik van het lichtnet maar stuurt het HDMI signaal draadloos van de verzender naar de ontvanger. De Marmitek Gigaview verzendt zonder problemen draadloos een Full HD signaal. Dit Marmitek apparaat kun je dus goed gebruiken wanneer je bijvoorbeeld draadloos een beamer/projector die aan het plafond hangt wilt aansluiten. Het grote nadeel van de Marmitek Gigaview is het beperkte bereik. Het draadloze signaal van Marmitek heeft bij een vrij zichtveld een bereik tot 25meter. Zitten er echter muren of obstakels tussen dan bereikt de Gigaview 10 meter.

Verschil Marmitek HDTV Anywhere en Marmitek Gigaview

De Marmitek HDTV Anywhere is nog iets duurder. Dit komt doordat de Marmitek HDTV Anywhere een veel groter bereik heeft dan de Marmitek Gigaview. Met de Marmitek HDTV Anywhere is het mogelijk om een draadloos HDMI signaal vanaf de benedenverdieping naar zolder te versturen. Terwijl de Gigaview zonder obstakels een maximaal bereik heeft van 25 meter. Wanneer er tussen de verzender en ontvanger muren of plafonds zitten is de kans op haperingen en storingen erg groot. Toch blijft de Gigaview een erg nuttig apparaat als je lelijke kabels wilt besparen en de overbrugbare afstand beperkt is.

Zonder coax aansluiting toch HDTV kijken samengevat

Ondanks dat het hier niet gaat om een draadloos coax signaal is het toch mogelijk om met Marmitek op plekken waar geen coax aansluiting zit tv te kijken.

  • De Marmitek maakt gebruik van een draadloos HDMI signaal.
  • De tv ontvanger van bijvoorbeeld Ziggo sluit je aan op een plek waar je WEL een coax aansluiting hebt. De Marmitek kan vervolgens het HD signaal daarvandaan naar een plek sturen waar geen coax aansluiting is maar waar je toch tv wilt kijken.
  • De Marmitek HDTV Anywhere gebruik je wanneer je grotere afstanden draadloos wilt overbruggen. Bijvoorbeeld van beneden verdieping naar boven.
  • De Marmitek Gigaview gebruik je om binnen één ruimte draadloos het HDMI signaal te versturen. De Gigaview is niet geschikt voor langere afstanden.