Draadloos tv kijken met Marmitek zonder coax aansluiting

Marmitek

Het komt bij veel mensen voor; je hebt een Ziggo of digitale kabel tv abonnement met een digitale tv ontvanger maar je kunt deze nergens in de kamer aansluiten omdat je geen coax aansluiting hebt.  Heb je geen coax aansluiting maar wil je toch tv kijken? Lees dan in dit artikel meer over de oplossing van Marmitek.  Met de Marmitek kun je helaas geen draadloos coax signaal verzenden, maar dat is niet nodig om toch via de coax kabel tv in HD tv te kunnen kijken. Met de Marmitek HDTV Anywhere en de Marmitek Gigaview kun je namelijk een draadloos hdmi signaal verzenden. Waardoor je alsnog op plekken waar je geen coax aansluiting hebt in Full HD 1080p tv kunt kijken. Marmitek kun je dus gebruiken als je bijvoorbeeld op de slaapkamer, eerste of tweede verdieping, zolder of in de woonkamer tv wilt kijken terwijl je daar geen coax aansluiting hebt.

Hoe werkt de Marmitek HDTV Anywhere?

De Marmitek HDTV Anywhere verspreidt het hdmi signaal via het lichtnet door het hele huis. De Marmitek HDTV Anywhere bestaat uit een verzender en ontvanger. De verzender sluit je met een hdmi kabel aan op bijvoorbeeld je tv ontvanger van Ziggo en stop je in het stopcontact. De ontvanger sluit je op de tv aan op de plek waar je geen coax aansluiting hebt.  Vervolgens wordt het hdmi signaal “draadloos” over het lichtnet verstuurt naar de ontvanger. De ontvanger die is aangesloten op de tv geeft het hdmi signaal weer door op de tv.

De Marmitek HD tv anywhere

Het grote voordeel van de Marmitek HDTV Anywhere is dat het gebruik maakt van het bestaande elektriciteitsnetwerk in je huis. Het is dus mogelijk om het draadloze hdmi signaal van beneden naar boven te sturen. Hierbij ondervindt het signaal geen last van (dikke) muren of (betonnen) plafonds.

Met Marmitek kun je nog gewoon vanaf afstand de digitale decoder blijven bedienen met de afstandsbediening. Dit kan omdat er een IR extender wordt meegeleverd. Hoe dit werkt in combinatie met de Marmitek HDTV Anywhere zie je in onderstaande video:

Hoe werkt de Marmitek Gigaview?

De Marmitek GIgaview bestaat al iets langer dan de Marmitek HDTV Anywhere maar heeft dezelfde functie; het verstuurt draadloos een hdmi signaal. De Marmitek Gigaview maakt echter gebruik van een andere techniek. Het verstuurt het signaal direct draadloos van verzender naar ontvanger. Ook bij de Marmitek Gigaview sluit je namelijk de verzender aan op de tv decoder. De ontvanger sluit jet met een hdmi kabel aan op de tv.

De Marmitek Gigaview maakt geen gebruik van het lichtnet maar stuurt het hdmi signaal draadloos van de verzender naar de ontvanger. De Marmitek Gigaview verzendt zonder problemen draadloos een Full HD signaal. Dit Marmitek apparaat kun je dus goed gebruiken wanneer je bijvoorbeeld draadloos een beamer/projector die aan het plafond hangt wilt aansluiten. Het grote nadeel van de Marmitek Gigaview is het beperkte bereik. Het draadloze signaal van Marmitek heeft bij een vrij zichtveld een bereik tot 25meter. Zitten er echter muren of obstakels tussen dan bereikt de Gigaview 10 meter.

Verschil Marmitek HDTV Anywhere en Marmitek Gigaview

De Marmitek HDTV Anywhere is nog iets duurder. Dit komt doordat de Marmitek HDTV Anywhere een veel groter bereik heeft dan de Marmitek Gigaview. Met de Marmitek HDTV Anywhere is het mogelijk om een draadloos hdmi signaal vanaf de benedenverdieping naar zolder te versturen. Terwijl de Gigaview zonder obstakels een maximaal bereik heeft van 25 meter. Wanneer er tussen de verzender en ontvanger muren of plafonds zitten is de kans op haperingen en storingen erg groot. Toch blijft de Gigaview een erg nuttig apparaat als je lelijke kabels wilt besparen en de overbrugbare afstand beperkt is.

Zonder coax aansluiting toch HDTV kijken samengevat

Ondanks dat het hier niet gaat om een draadloos coax signaal is het toch mogelijk om met Marmitek op plekken waar geen coax aansluiting zit tv te kijken.

 • De Marmitek maakt gebruik van een draadloos hdmi signaal.
 • De tv ontvanger van bijvoorbeeld Ziggo sluit je aan op een plek waar je WEL een coax aansluiting hebt. De Marmitek kan vervolgens het HD signaal daarvandaan naar een plek sturen waar geen coax aansluiting is maar waar je toch tv wilt kijken.
 • De Marmitek HDTV Anywhere gebruik je wanneer je grotere afstanden draadloos wilt overbruggen. Bijvoorbeeld van beneden verdieping naar boven.
 • De Marmitek Gigaview gebruik je om binnen één ruimte draadloos het hdmi signaal te versturen. De Gigaview is niet geschikt voor langere afstanden.

16 mensen hebben al gereageerd.
 1. schelfhout
  08/01/2022 om 2:49 pm

  kan je met dit toestel ook tv kijken in een huis waar helemaal geen tv aansluiting is?

 2. Noordgracht
  14/05/2021 om 4:28 pm

  Kan je gebruik maken ban een chromecast of Apple TV als je een ziggo tv abonnement hebt en een KPN internet abonnement.

 3. Rob
  03/01/2020 om 12:16 pm

  Ik heb de indruk dat het hier om een tweede TV waar geen coaxkabel naar toe gelegd kan worden. Hoe zit het met de gewone TV dat in een bijbouw staat en waar geen coax kabel naar toe gelegd kan worden. Ik had voorheen de FritzBox! waar ik . TV kon kijken via wifi en heel goed werkte. Overgestapt op Ziggo, omdat ik geen snelle internet verbinding kon krijgen in het dorp waar ik woon. Blijkt dat dit bij Ziggo niet kan. Marmitek schijnt een oplossing te zijn zeggen, maar niet voor mij blijkbaar als ik dit goed lees.

 4. Robin
  21/05/2019 om 10:52 am

  Ik heb een vraag over een nieuwbouw huis als ik een horizon xl beneden heb wat raden jullie mij aan om waarmee of zolder tv te kijken

 5. Jan Snel
  21/05/2019 om 8:41 am

  Wij hebben een ziggo abbonement digitale TV. Aansluiting zit in woonkamer. Wij willen graag in de slaapkamer ook digitale tv kijken zonder allerlei kables te trekken. Er zit ook geen tv aansluiting in de muur van de slaapkamer. Wat zijn de oplossingern?

 6. Nick
  19/03/2019 om 5:04 pm

  Jullie artikels zijn zeer interessant en behulpzaam. Als ik dit lees zou de Marmitek HDTV Anywhere voor ons probleem een oplossing kunnen zijn. (modem en tv decoder in een andere ruimte dan onze tv (leefruimte) -geen coax kabel naar de leefruimte waar tv zich bevindt).

  Nu loopt onze internetverbinding van de kamer met de modem tot de leefruimte ook met plc adapter. Mijn vraag is dan ook of deze combinatie zal zorgen voor kwaliteitsverlies/storing?
  Aangezien we dan zowel internet over powerline als HDMI over powerline zouden hebben.

  Alvast bedankt

  • Theo ✔
   19/03/2019 om 6:17 pm

   Ik heb geen ervaring met het gebruik van een powerline in combinatie met een Marmikek HDTV Anywhere. Ik ga er echter vanuit dat dit geen grote problemen kan opleveren want je kunt bijv ook meerdere powerlines tegelijkertijd gebruiken. Overigens vind ik de Marmikek HDTV een enigzins achterhaalde en dure oplossing. Wellicht is het een idee om gebruik te maken van een Chromecast in combinatie met de Ziggo Go app.

 7. Van aert
  17/03/2019 om 4:51 pm

  Wij hebben een Ziggo abbonement en willen graag onze tv naar de andere kant van de kamer verplaatsen. Dit zonder de kabel omdat dit niet goed mogelijk is. Is er een optie voor ons?

 8. Sam
  16/03/2019 om 11:50 am

  Wij hebben een coax aansluiting in de woonkamer. De tv staat aan de andere kant. Kabel loopt inder de parketvloer door. Dit is 25 jaar goed gegaan. Ziggo zegt dat kabel niet goed meer is en heeft nu een kabel dwars door de kamer gelegd en zegt dat er geen draadloze optie is. Wat moet ik doen.

  • Theo ✔
   16/03/2019 om 2:09 pm

   Een echt goede draadloze oplossing om je Ziggo tv ontvanger aan te sluiten is er inderdaad niet. De beste draadloze manier om tv te kijken bij Ziggo is door gebruik te maken van de Chromecast, meer daarover hier.

 9. Peter Gabriels
  10/03/2019 om 2:54 pm

  Kan ik 1 enkele tv in mijn woonkamer draadloos benaderen met uw systeem, dus door geen coaxkabel te hoeven trekken naar mijn tv. Ziggo klantenservice zegt namelijk dat dit niet mogelijk is ??

  • Theo ✔
   10/03/2019 om 7:56 pm

   Ik zou aanraden om niet bovenstaand systeem te gebruiken maar gebruik te maken van een Chromecast en de ZiggoGo app als je draadloos tv wilt kijken bij Ziggo.

 10. hennie
  31/01/2018 om 11:55 am

  kun je met de HDTV Anywhere dan wel tegelijkertijd op 2 TV’s kijken ( naar verschillende kanalen)??

  • Marcel
   04/07/2020 om 4:29 pm

   Dat vraag ik me ook af

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.