Hoe je met Digitenne overal in Nederland binnen 10 minuten tv kunt kijken!

Met Digitenne kunt u draadloos tv kijken zonder dat u een kabelaansluiting nodig heeft of dat u uw televisie moet verbinden met uw internet modem. Voor Digitenne zijn geen draadloze verbindingssets, verzenders en ontvanger sets nodig, met Digitenne haalt u het tv signaal gewoon uit de lucht!

Waaruit bestaat Digitenne?

Digitenne bestaat uit een ontvanger, antenne met antenne, afstandsbediening en daarnaast ontvangt u bij Digitenne alle benodigde aansluitkabels om de Digitenne op uw televisie aan te sluiten. Ook moet u beschikken over een geldige smartcard die u in de tv ontvanger moet steken. Met Digitenne kunt u letterlijk binnen enkele minuten na ontvangst van het installatiepakket televisie kijken. Doordat u gebruik maakt van een externe ontvanger en het tv signaal draadloos uit de lucht haalt zijn er geen vaste aansluitingen nodig.

Wat kost Digitenne?

Voor Digitenne betaalt u maandelijks een bedrag, hiervoor krijgt u het complete Digitenne pakket in bruikleen. Het maandelijkse bedrag ligt op dit moment rond de €12,50 exclusief eventuele aansluitkosten. Wilt u ook Eredivisie voetbal/Fox sports kijken dan kunt u het Digitenne pakket tegen een meerprijs uitbreiden.

Heeft u echter al een alles-in-een-pakket van KPN in huis, maar wilt u Digitenne erbij dan betaalt u een gereduceerd bedrag. Dan kost het pakket slechts €4,- per maand, u betaalt dan alleen voor de ontvanger.

Digitenne aanbieders

Digitenne is onderdeel van KPN. Alleen bij KPN of Telfort kunt u Digitenne afnemen.

Digitenne Aansluiten

Digitenne aansluiten is niet moeilijk. Bij het pakket zit een installatieflyer geleverd waardoor het aansluiten in een paar minuutjes gepiept is. Kortweg komt het hierop neer:

1.       Plaats de antenne in de standaard.

2.       Sluit de antenne aan op de tv ontvanger.

3.       Stop de stekker van de tv ontvanger in het stopcontact.

4.       Sluit de tv ontvanger met de SCART kabel aan op de televisie.

Of sluit Digitenne zonder SCART kabel met audio en video kabels aan op de televisie.

5.       Stop de batterijen in de afstandsbediening.

6.       Stop de smartcard in de tv ontvanger.

7.       Zet zowel de ontvanger als de televisie aan.

8.       Selecteer de juiste uitgang op de televisie.

9.       Start nu de televisie en schakel de ontvanger op en na het zoeken van de zenders kan er televisie worden gekeken.

 Kwaliteit Digitenne

De kwaliteit van Digitenne is afhankelijk van een aantal factoren. Zowel het bereik als de kwaliteit van de televisie speelt een rol.  Het bereik is afhankelijk van waar u zich in Nederland bevindt. Zo zal het bereik in steden vaak beter zijn dan op het platteland. Daarnaast is het verstandig om de antenne bijvoorbeeld dicht bij het raam te plaatsen, veel muren kunnen de ontvangst van het draadloze signaal verslechteren. Ook uw televisie speelt een rol, hoe moderner de televisie hoe beter over het algemeen de beeldkwaliteit.

Ten opzichte van digitaal televisie kijken via de kabel of met IPTV zal de kwaliteit van Digitenne tegenvallen aangezien het niet mogelijk is om in HD kwaliteit televisie te kijken. Daarnaast is Digitenne meer storingsgevoelig. Maar daar tegenover staat het grote voordeel dat u vrijwel overal en altijd met voldoende beeldkwaliteit televisie kunt kijken.

Wilt u het maximale uit uw Digitenne halen en de beeldkwaliteit verbeteren lees dan hieronder meer over de Digitenne Insteekkaart!

Digitenne Insteekkaart

Met de insteekkaart wordt de externe ontvanger en antenne overbodig, daarnaast kunt u gewoon de afstandsbediening gebruiken die oorspronkelijk bij uw televisie hoorde.

U kunt echter alleen gebruik maken van de Digitenne insteekkaart als u televisie daar ook geschikt voor is. Wanneer uw televisie beschikt over een CI (common interaface), kunt u de CAM module inclusief de smartcard in uw televisie schuiven en televisie kijken zonder externe ontvanger. De insteekkaart vervangt als het ware de antenne en ontvanger doordat de televisie waarbij dit mogelijk is al beschikken over een interne antenne en ontvanger.

Check bij KPN/Telfort of uw televisie geschikt is voor gebruik van insteekkaart Digitenne.

Digitenne op de camping

Omdat er op de camping vaak een kabelaansluiting ontbreekt, is het meestal niet mogelijk om in de caravan of camper op de camping televisie te kijken via de kabel. Via Digitenne is het wel mogelijk om tv te kijken op de camping omdat er voor Digitenne geen kabel of internet aansluiting nodig is. Omdat Digitenne alleen beschikbaar is in Nederland is het alleen te gebruiken op Nederlandse campings. Wilt u Nederlandse televisie kijken op de camping in het buitenland dan kunt u beter gebruik maken van satteliet tv.

Digitenne ontvanger

Bij Digitenne zit een ontvanger (of kastje) en een antenne. De antenne verbindt u met de ontvanger en de ontvanger sluit u vervolgens met een SCART kabel aan op de televisie.

Digitenne zenders

Met Digitenne beschikt u over alle belangrijke Nederlandse zenders. Hieronder vindt u een overzicht van welke zenders u kunt ontvangen met Digitennne:

NPO1, NPO2, NPO3, RLT4, RLT5,  SBS6, RTL7, NET5, Veronica/Disney, RTL8, Comedy Central/Kindernet, Nickelodeon/ TeenNick, MTV, Eén,  Canvas, Discovery Channel, TLC, Eurosport, BBC1, BBC2, National Geographic, Regionale Omroepen, 24Kitchen, Fox, Xite, Meiden van Holland Hard, ID, CNN, Ketnet/OP12.

Naast televisie kijken kunt u ook radio luisteren via Digitenne. Er zijn een hoop radiozenders te beluisteren.

Digitenne bereik

Het bereik van Digitenne is vrij groot. In vrijwel heel Nederland kunt u gebruik maken van Digitenne. Op de Waddeneilanden en in zeer afgelegen gebieden (zover Nederland die kent) kan er slecht bereik voorkomen. Om er zeker van te zijn dat u televisie kunt kijken met Digitenne in Nederland doet u er verstandig aan om een postcodecheck te doen bij de aanbieders van Digitenne: KPN en Telfort.

TIP:  Om uw bereik te vergroten en de beeldkwaliteit te verhogen is het verstandig om de antenne zo dicht mogelijk bij het raam te plaatsen.  Wilt u het bereik van uw Digitenne vergroten, lees dan hieronder meer over de buitenantenne !

Digitenne buitenantenne

Met de buitenantenne is het mogelijk om het bereik van uw Digitenne te vergroten. Met de montage set kunt u de ontvanger buiten aan een muur te bevestigen. En is bestand tegen de weersomstandigheden buiten.  De buitenantenne is ook zeer geschikt als u buiten televisie wil kijken of televisie wil kijken op camping.

Digitenne buitenland

In het buitenland kunt u geen gebruik maken van Digitenne. Helaas is Digitenne alleen te ontvangen in Nederland. Als u toch in het buitenland of op vakantie Nederlandse televisie wil kijken dan kunt u het beste gebruik maken van Satelliet televisie met een schotel. Het bereik van satelliet televisie is namelijk een stuk grote, de ASTRA Satelliet dekt bijna heel Europa. Voor Nederlandse satelliet televisie kunt u het beste terecht bij CANALDIGITAAL.

3 Reacties op “Hoe je met Digitenne overal in Nederland binnen 10 minuten tv kunt kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht sommetje * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.