Kopen X

Draadloos een koptelefoon aansluiten op de tv

Sony MDR - over-earKopen
Sennheiser RS120 - on-earKopen

Voor slechthorenden is een draadloze koptelefoon een handig hulpmiddel om toch tv te kunnen kijken. Ook als je anderen niet wilt storen met geluidsoverlast is het draadloos aansluiten van een koptelefoon op de tv een goed idee.

Door een draadloze koptelefoon aan te sluiten op de tv, kun je comfortabel tv kijken met een hoge geluidskwaliteit. Het voordeel van een draadloze koptelefoon is dat je niet vast zit aan een irritant snoer waardoor je jezelf nog steeds vrij kunt bewegen. De betere koptelefoons die je draadloos kunt aansluiten op de tv worden onder andere gemaakt door Sennheiser, Sony, Philips en JBL.

De meeste koptelefoons hebben een ruim draadloos bereik, afhankelijk van de koptelefoon soms wel tot 100m. In de meeste gevallen dus ruim voldoende om door het hele huis te lopen en nog steeds het geluid van de tv te ontvangen via de koptelefoon. Prettig ook als je even naar de wc of keuken wilt en niets wilt missen.

De koptelefoon draadloos aansluiten op de tv

De koptelefoon draadloos aansluiten op de tv is niet moeilijk. De tv hoeft daarvoor niet over speciale functionaliteiten zoals bluetooth te beschikken. Een draadloze koptelefoon kan op vrijwel iedere tv worden aangesloten, de enige voorwaarde is vaak dat de televisie over een audio-uitgang moet beschikken.

De meeste draadloze hoofdtelefoons worden geleverd met een verzender. Deze verzender sluit je aan op de audio uitgang van de tv en zorgt ervoor dat het geluid van de tv draadloos wordt verzonden naar de hoofdtelefoon. De verzender wordt tevens ook gebruikt als oplaadstation, dit betekent dat je de hoofdtelefoon op verzender kan neerleggen om de hoofdtelefoon op te laden.

Draadloze koptelefoons

Omdat de hoofdtelefoon draadloos is, is het ook voorzien van een accu. Als je overweegt een draadloze hoofdtelefoon te kopen is het daarom verstandig om goed te kijken naar de accuduur. De accu’s van de meeste hoofdtelefoons houden het zonder problemen acht uur lang vol. De duurdere draadloze hoofdtelefoons houden het vaak het langst vol. Naast de accuduur en het bereik is het belangrijk om te kijken naar wat voor soort koptelefoon je voorkeur heeft daarbij maken we onderscheiden tussen over-ear en on-ear. Oordopjes/oortjes raden we niet aan, de geluidskwaliteit is over het algemeen minder en voor een langere tijd tv kijken zijn oordopjes vaak niet comfortabel.

Over-ear koptelefoons

Over-ear koptelefoons hebben oorkussens die volledig over het oor heengaan. Daardoor kan het geluid minder goed ontsnappen en is de geluidsbeleving meer intens. Over-ear koptelefoons zorgen ervoor dat andere personen minder tot geen last hebben van het geluid dat uit de koptelefoon komt. Andersom geldt dit ook, door gebruik te maken van een draadloze over-ear koptelefoon wordt je minder snel gestoord door geluiden van buitenaf. Voor minder goed horenden is dit fijn, want dan heb je geen last van eventuele achtergrond lawaai/ruis. Aan de andere kant kan het ook fijn zijn om toch nog iets mee te krijgen van het geluid om je heen.

De oorkussens van de over-ear koptelefoons leunen minder strak tegen je oren aan waardoor je minder snel last hebt van warme en zweterige oren. Veel mensen vinden over-ear koptelefoons daarom comfortabeler dan on-ear koptelefoons.

Op de onderstaande afbeelding zie je een over-ear koptelefoon van Philips.

Philips over-ear draadloze koptelefoon

On-ear koptelefoons

De oorkussens van on-ear koptelefoons leunen in tegenstelling tot over-ear koptelefoon meer tegen je oren aan en zijn minder afgesloten. Dit zorgt ervoor dat je meer meekrijgt van het geluid om je heen. Als je deze koptelefoons op een hoog volume zet is de kans ook groter dat personen in jouw omgeving met je mee kunnen luisteren.

Sennheiser on-ear koptelefoon in laad- verzendstation

Draadloze koptelefoon kopen

Ter afsluiting, als je een draadloze koptelefoon wilt kopen om tv te kijken moet je kortweg op de volgende zaken letten:

 • Kies een koptelefoon met een verzend / oplaadstation deze kun je op vrijwel iedere tv aansluiten.
 • Let op de accuduur als je langer achtereen tv wilt kijken met de koptelefoon.
 • Het gewicht van de koptelefoon, lichtere koptelefoons zitten zeker over een langere tijdspan comfortabeler.
 • Over-ear of on-ear: de meeste draadloze koptelefoons geschikt voor tv kijken zijn over-ear. Deze zitten vaak ook comfortabeler, en sluiten het oor volledig af.
Meest gelezen artikelen

14 reacties op “Draadloos een koptelefoon aansluiten op de tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. dominic

  hallo, ik wil ook draadloos op koptelefoon tv kijken, transmitter zeg jij, kun je die aanschaffen bij media markt en die kun je dan meteen inpluggen in tv??
  Ik hoor graag!!

 2. Lidy

  Ze heten soundlogic 80019

 3. Lidy

  Wie kan mij helpen

 4. Lidy

  Ik heb van samsung 2 oortelefoontjes gekocht maar krijg ze niet geïnstalleerd op ziggo tv

 5. Willem

  Kan ik naast het geluid van de koptelefoon ook het geluid van de tv horen? Dat is wel prettig voor de familie. Kunnen zij het geluid op een normaal niveau horen en ik zelf op een niveau dat ik alles versta

 6. bert

  Mijn draadloze koptelefoon doet het niet soms wel dan weer niet, er moet ergens een instelling zijn maar waar defect is hij beslist niet. Een tweede koptelefoon, doet het ook niet.

  1. Theo ✔

   Dan denk ik dat het aan de tv ligt.

 7. eddy

  ik ben op zoek naar een draadloze koptelefoon aan te sluiten op tv

 8. Richard

  Ik ben op zoek naar een koptelefoon voor de tv een lg oled

 9. Anoniem

  Als ik via de koptelefoon tv luister kunnen de andere dan gewoon via de luidspreker van de tv kijken en luisteren?

  1. Theo ✔

   Meestal komt het geluid niet meer uit de luidspreker van de tv zodra een koptelefoon wordt aangesloten op de tv. Je kunt in dit geval het beste de geluidsinstellingen van je tv raadplegen. Wellicht is het mogelijk om het geluid tegelijkertijd op de koptelefoon en tv luidspreker af te spelen maar dat verschilt ook per tv. Check de geluidsinstellingen en zoek naar geluidsuitvoer o.i.d.

 10. Joop.vd.heijden

  Het aansluiten van een soundbar in combinatie met een koptelefoon.
  Tv is Samsung UE 43J5600 met koptelefoonaansl. En optical aansluiting.
  Zijn er mogelijkheden voor tegelijk geluid op beiden

 11. T.Tol-Kaan

  Mijn koptelefoon Sennheiser kan nietop mijn TV aangesloten worden.

  1. Theo ✔

   Als het een bluetooth koptelefoon is kun je dit oplossen door een bluetooth transmitter aan te schaffen.