Kopen X

Youtube kijken op een tv scherm

Handige hulpmiddelen:
Google ChromecastKopen

In dit artikel lees je hoe je Youtube op tv kunt kijken. Om Youtube op je tv te kunnen kijken heb je niet persé een smart tv (een tv met internet verbinding en tv apps) nodig. Je kunt ook Youtube video’s op je tv kijken door gebruik te maken van de Google Chromecast, Apple TV of via het interactieve tv menu van bijvoorbeeld Ziggo of KPN. Ik geef je alvast als tip, de makkelijkste manier om Youtube op je tv te kijken is door gebruik te maken van de Google Chromecast.

Youtube op tv kijken bij KPN, Telfort en Xs4all

Als je een abonnement hebt bij KPN, Telfort of Xs4all dan heb je niet per sé een Chromecast, Apple TV of Smart tv nodig om Youtube op je tv te kijken. Bij deze tv aanbieders kun je al Youtube kijken op je tv via het interactieve tv menu. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de afstandsbediening te pakken en het interactieve tv menu te openen. Kies vervolgens voor méér tv, in het méér tv scherm kun je vervolgens verschillende apps openen waaronder Youtube. Met de afstandsbediening kun je nu Youtube video’s opzoeken en afspelen op je tv. Niet iedere abonnee beschikt over méér tv dit is namelijk afhankelijk van het type modem en abonnement dat je hebt. Neem contact op met je tv aanbieder als om onduidelijke redenen geen gebruik kan maken van méér tv.

Youtube op tv afspelen bij Ziggo

Ook bij Ziggo kun je via de Horizon Mediabox Youtube op je tv kijken.  Om Youtube video’s te bekijken druk je op de terugknop van je afstandsbediening vervolgens druk je op het pijltje naar links en druk je nog twee keer op OK. Nu worden per categorie alle tv apps van de Ziggo geopend. In de categorie TV&Video vind je ook de Youtube app. Door deze te openen kun je beginnen met het kijken van Youtube video’s op je tv.

Heb je geen abonnement bij bovenstaande tv aanbieders, maar bijvoorbeeld bij Tele2, Vodafone, Delta, Fiber of Caiway, dan kun je gebruik maken van de Google Chromecast of Apple tv om Youtube op tv te kijken. De Chromecast en Apple TV zijn ook een aanrader als méér tv van KPN, Xs4all en Telfort of de apps op de Horizon Mediabox van Ziggo niet (snel genoeg) werken.

Met de Google Chromecast Youtube op tv kijken.

De Chromecast is een ontzettend handig apparaat waarmee je allerlei apps naar je tv kunt streamen. Vooral handig wanneer je geen smart tv hebt en als je apps vanaf je iPhone, Samsung smartphone, iPad of Android Tablet naar je tv wilt streamen. De Chromecast zorgt ervoor dat de inhoud van de bovenstaande apparaten eenvoudig op je tv kunnen worden afgespeeld. Naast Youtube wordt de Chromecast ook vaak gebruikt om Netflix op je normale tv te kijken. Hieronder lees je beknopt hoe je per apparaat de Chromecast kunt bedienen.

Vanaf smartphone en Tablet Youtube op tv afspelen.

Of je nu een iPhone, Samsung telefoon, Ipad of Android tablet hebt de Chromecast ondersteund allerlei verschillende apparaten. Zodra je de Chromecast heb geïnstalleerd, open je de Youtube app op je telefoon. Indien je tv aanstaat verschijnt dit   icoontje in beeld. Als je daarop klikt, verschijnt de naam van jouw Chromecast, door daarop te klikken wordt de Youtube video naar jouw televisie gestreamd. Vanaf je telefoon kun je nu Youtube bedienen en de video pauzeren, doorspoelen of stoppen.

Youtube vanaf laptop naar tv

Ook vanaf je Macbook of Windows laptop kun je Youtube op je tv kijken via de Chromecast.  Dit werkt echter alleen als je naar Youtube gaat in de Chrome webbrowser. Indien je deze nog niet op je laptop hebt geïnstalleerd kun je dat doen via deze link. Helaas ben je er dan nog niet, nu moet je nog de Chromecast extensie aan de Chrome webbrowser toevoegen. Indien je dat hebt gedaan en de Chromecast correct op de tv is aangesloten kun je beginnen met Youtube kijken op je tv. Dit doe je door Youtube naar je tv te “casten;”

 1. Ga naar Youtube.
 2. Kies een video.
 3. Klik op  in de Youtube video en Youtube verschijnt op jouw tv.

Meer over de Google Chromecast vind je hier.

En hier kun je de Chromecast bekijken/bestellen op Bol.com

Apple TV

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een Apple TV om Youtube video’s op een tv scherm te kijken. De Apple TV is functioneel gezien gelijkwaardig aan de Google Chromecast maar is vooral een aanrader in combinatie met een iPhone of Macbook.

Via Airplay kun je Youtube en andere apps naar je Apple tv streamen. Daarnaast kun je ook Youtube kijken zonder een telefoon, tablet of computer nodig te hebben. De Apple TV is in tegenstelling tot de Chromecast namelijk ook voorzien van een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je in het Apple TV menu Youtube selecteren. Omdat de afstandsbediening geen toetsenbord heeft gaat het opzoeken van Youtube video’s niet erg snel. Daarom werkt het makkelijker om vanaf telefoon of tablet de Youtube video’s naar het tv scherm te streamen.

Alternatieven naast Chromecast en Apple TV

Je hoeft niet persé gebruik te maken van een Chromecast of Apple tv om Youtube vanaf je laptop, tablet of telefoon op de tv weer te geven. Wel werkt dit veruit het makkelijkst, je kunt je laptop, tablet of telefoon ook op andere manieren op je tv aansluiten. (klik op de links om te lezen wat de alternatieven zijn).

Met een smart tv Youtube kijken.

Heb je een smart tv in huis? Dan heb je bovenstaande oplossingen in principe niet nodig. Met een smart tv kun je Youtube bekijken via het smart tv menu. Om Youtube te kijken op je smart tv moet de smart tv wel verbonden zijn via het internet. Als de smart tv verbinding kan maken met een wifi netwerk dan kun je daarvan gebruik maken. Indien dat niet het geval is kun je de smart tv van internet voorzien met een ethernet kabel.

Hoe je Youtube precies opstart op een Smart tv is afhankelijk van het merk tv. Aangezien veel mensen een Samsung smart tv hebben zie je hieronder hoe je Youtube opstart op een Samsung smart tv.

Zoals je ziet gebruik je bij een smart tv ook de afstandsbediening om Youtube te bedienen. Persoonlijk vind ik dat niet erg fijn omdat je met een afstandsbediening niet snel naar video’s kunt zoeken. Daarom maak ik gebruik van een Chromecast. Dat maakt het namelijk ook mogelijk om allerlei apps naar de tv te streamen. Uiteraard is het ook mogelijk dat je een smart tv hebt van een andere merk dan Samsung. In dat geval zal het smart tv menu er iets anders uitzien. Maar werkt het opstarten van Youtube op de tv min of meer hetzelfde.

Succes en met vragen kun je terecht hieronder in het reactieformulier!

Meest gelezen artikelen

47 reacties op “Youtube kijken op een tv scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gerda blumenschein

  ik heb you tube op mijn lg tv maar doordat ik iets bij casten heb aan geklikt heb ik geen beeld bij you tube hoed krijg ik dit weer goed

  1. Theo ✔

   Maak je gebruik van een Chromecast of stream je naar de smart tv?

 2. Serge Loens

  Ik heb altijd muziek kunnen spelen via smart tv , nu ineens sinds een week niet meer , al de rest werkt ???

  1. Theo ✔

   Heeft je Smart tv een update gehad, of kun je de smart tv resetten. Dit kan altijd helpen.

 3. Ronald de Meij

  Ik krijg YouTube niet op Samsung Tv

  1. Theo ✔

   Wat lukt er precies niet?

 4. Dirk Dijkstra

  Ik heb een smart tv van Sony.
  Met behulp van de YouTube app die ik selecteer kan ik YouTube video’s afspelen.
  Maar het geluid loopt niet via mijn versterker waardoor ik alleen de speaker van de tv hoor. Dit geeft geen goed geluid.
  Vreemd want mijn tv is gelust aan mijn versterker en normaal gesproken heb ik bij het kijken naar de tv geluid via mijn versterker dus over alle aangesloten speakers.
  Ook bij casten via mijn mobiele telefoon krijg ik alleen geluid door de speaker van de tv.
  Dus hoe los ik dit nu op.

  1. Theo ✔

   Wellicht kun je bij de geluidsinstellingen van je tv instellen dat als je gebruikt maakt van de smart tv of een externe mediaspeler zoals de Chromecast het geluid dan ook via de externe speakers wordt afgespeeld.

 5. Gordt

  Waarom kun je YouTube wel ontvangen op tv,maar geen Nederlandse ondertiteling bij bv films kijken

  1. Theo ✔

   Dit wordt waarschijnlijk niet ondersteund door de Chromecast of de smart tv Youtube app die je gebruikt.

 6. Henk Smit

  Ik heb een Panasonic soundbar maar krijg geen geluid van af de tv

  1. Theo ✔

   Gebruik je een Chromecast?

 7. F Six

  Als we youtube willen kijken lukt dat niet, wat kan de oorzaak zijn. (alles nagekeken). Bijvoorbeeld klassieke concerten kunnen we niet meer afspelen.
  Weet u raad?

  1. Theo ✔

   Gebruik je een Chromecast?

 8. B bosknobbe

  Ik wil voetbal kijken wk dames2019

  1. Theo ✔

   Dat kan via de NPO en daar heb je Youtube niet voor nodig.

 9. Liesbeth

  Hoi,
  Streamen van YT naar TV vindt ik fantastisch. Maar nu staat tv hele dag aan, dat is iets wat ik niet wil. Hoe kan dat anders?

  1. Theo ✔

   Je kunt de tv na gebruik toch weer uitzetten?

 10. Ava

  Op welke zender kan YouTube vinden?

  1. Theo ✔

   Ik weet niet of daar een kanaal voor is en dat zou ook verschillen per tv provider. Ik raad aan om gebruik te maken van de Chromecast om Youtube op je tv te kijken.

 11. hhf van den berg

  wij kunnen de ondertiteling niet aanpassen naar nederlands op you tube met een amerikaanse film

  1. Gordt

   Wij zitten met het zelfde euvel.
   Maar niemand die een oplossing weet

 12. Yvonne

  Het lukt mij niet om you tube op tv te zetten en af te spelen
  Hij stond erop jou tube aar is er weer af
  Krijg Het niet meervoorelkaar

 13. Michael geutjes

  Ik kan niet met mijn Philips tv met een Tele2 kastje YouTube kijken.
  moet dat met de tv afstandsbediening of met de afstandsbediening van het kastje.

 14. Nol Engelen

  ik heb een lg smart tv en wil daar youtubemusic op bekijken/afspelen,
  wat moet ik dan doen?

  1. Theo

   De Youtube app downloaden op je smart tv of gebruik maken van een Chromecast of Apple TV.

 15. Harold faessen

  Kan sinds vandaag mijn iPhone YouTube niet meer casten met tv Philips.
  Zit op het zelfde netwerk wordt rood en valt direct weer weg.

 16. wp van oorsouw

  als ik youtube wil kijken op mijn tv moet ik een code invoeren maar de code op de tv zijn letters en ik kan alleen cijfers intiken wat moet ik nu doen

  1. Theo ✔

   Kun je ook geen letters typen door links onderin op het toetsenbord op [ABC] te klikken?

 17. School

  Hoi ik wil de liedjes die ik op mijn telefoon heb ook op de tv hoe moet ik dat doen?

  1. Theo ✔

   Als die liedjes op Spotify staan of Youtube dan kun je het beste gebruik maken van een Chromecast. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de Chromecast werkt.

 18. Zehra sarac

  Hallo. Tot nu toe keken wij youtube op tv, maar sinds gister lukt het niet meer. Wij hebben t mobile thuis pakket glasvezel. Wat zou de oorzaak zijn?

  1. Theo ✔

   Hoe keek je voorheen youtube op de tv?

   1. Zehra sarac

    Heb de app op tv zelf. Kan ook niet verbinding maken met telefoon. Normaal was alles ok tot nu toe. Zie alleen logo youtube staan en opent niets naar wat ik zoek

    1. Theo ✔

     Misschien proberen om de tv te resetten?

 19. Miranda

  Goedemorgen wil youtube telefoon op me tv kijken maar dan geeft hij code aan weet niet wat de code is

  1. Theo ✔

   Dit is waarschijnlijk de koppelcode die je dan op je mobiel of tv moet invoeren.

 20. tereza

  YouTube op tv kijken, vind ik fantastisch en ik wil graag weten moe ik dat betalen. Ik heb abonnement bij KPN.

  1. Theo ✔

   Lees dit artikel eens goed door. Wil je de Chromecast gebruiken om Youtube op je tv te kijken? Dan betaal je alleen eenmalig voor de aanschafkosten. Youtube is verder gratis…

  2. Danny Verheijden

   Is gratis bij KPN, want hebben een YouTube app in hun menu.
   Succes!??

   1. Theo ✔

    Klopt! Wel iets minder gebruikersvriendelijk dan de Chromecast maar wel gratis te gebruiken bij je KPN pakket.

 21. Ahrend

  Hallo, ik heb een Panasonic smart tv waarop ik altijd youtube aanzetten met mijn Samsung telefoon. Sinds een paar dagen krijg ik dat icoontje NIET meer te zien als ik de tv aan heb staan en met mijn telefoon verbinding wil maken.
  Wat kan het probleem zijn ?

  Mvrgrt Ahrend

  1. Theo ✔

   Dat kan meerdere oorzaken hebben, wellicht kun je onderstaande dingen proberen:

   Check of zowel de smart tv als telefoon nog steeds verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk.
   Installeer de nieuwste Youtube app op zowel de telefoon als smart tv.
   Installeer de nieuwe updates van de smart tv software (als die er zijn).
   Eventueel kun je ook de tv nog resetten.

 22. Richard

  Ik had via mijn dvd speler en wifi Youtube.
  Alles ging prima.
  En ineens krijg ik wel verbinding, en op mijn scherm in ’t groot Youtube, en dat is alles.
  Het gaat niet meer verder, geen schermtjes om uit te kiezen, geen zoekfunctie..niets.
  Gewoon een grijs scherm met in ’t groot Youtube.
  Kies ik een andere app dan gaan die wel.
  Bvb ’t weer in Belgie, dan kan ik de steden instellen enz… verder.
  Heeft youtube een upgrade gedaan, waardoor ik dan weer eens een nieuw toestel moet kopen ? :-)
  ’t zelfde verhaal als hierboven indien ik een netwerkkabel gebruik.
  Op mijn pc’s zelf met win XP kan ik youtube wel zien
  Groetjes

 23. Freddy Van De Velde

  Geachte,

  Heb Smart TV Samsung deze morgen terugbezorgd gekregen, met nu toegang tot het bekijken van YouTube op TV.
  Echter is de beeldkwaliteit ZEER SLECHT, ofschoon in Digitaal instelde.

  Hoe kan dit worden rechtgezet, want ook 4K Reportages trekken op helemaal niks inzake beeldkwaliteit.

 24. Ayyuc

  IK zie geen interactieve tv optie’s op mijn afstandsbediening

  1. Theo ✔

   Hmm, raadpleeg anders de handleiding van je tv provider. Indien je geen interactieve tv hebt met de Youtube app kun je altijd gebruik maken van de Chromecast.