TV kijken op mobiel, hoe doe je dat?

tv op mobiel

TV kijken op mobiel zit bij verschillende tv providers al standaard inbegrepen bij het Interactieve TV pakket. Heeft u zo een interactief tv pakket? Bijvoorbeeld bij KPN, Telfort, Xs4all, Ziggo of UPC dan kunt u gelijk beginnen met tv kijken op uw mobiel. Heeft u nog geen interactief tv pakket ? Dan zal ik zeker aanraden om een interactief pakket af te bestellen bij één van bovenstaande aanbieders.  Echter kunt u ook tv kijken op uw mobiel als uw geen interactief tv pakket heeft. Zo zijn er een hoop Gratis zenders die u live vanaf uw mobiel kunt bekijken. Daarnaast kunt u ook een speciaal tv pakket voor uw mobiel afsluiten, dit kan bijvoorbeeld bij Vodafone. Om televisie te kijken op mobiel moet uw mobiel echter wel geschikt zijn voor mobiele televisie.

TV kijken op mobiel, is mijn mobiel geschikt?

Tegenwoordig kunt u met de meeste mobieltjes en smartphones wel tv kijken. Het belangrijkste is dat het mobiel verbinding kan maken met een Wifi netwerk of dat u een mobiel internet abonnement heeft dat u toegang geeft tot het 3G of 4G internetnetwerk.

Houdt er rekening mee dat er tijdens het live tv kijken op uw mobiel erg veel data wordt verbruikt. Slimst is dus om verbinding te maken met een Wifi Netwerk. Toch is het goed mogelijk om ook met 3G of 4G live tv te kijken op mobiel, houdt dan wel uw databundel goed in de gaten anders kan u met een onverwacht hoge telefoonrekening worden geconfronteerd.

Geschikte telefoons om tv te kijken op mobiel zijn bijvoorbeeld Iphone 3,4,5,6,7 of Samsung Galaxy smartphones. Natuurlijk zijn er veel meer smartphones waarop u tv kunt kijken op uw mobiel maar die lijst is simpelweg te groot om op te noemen. Handig is om bij bepaalde TV Apps van TV aanbieders ook naar de systeemvereisten te kijken soms is het alleen mogelijk om de App te downloaden vanaf een bepaalde versie van uw IOS Apple of Android besturingssysteem.

TV kijken op mobiel met Interactieve Televisie

Bij een aantal tv providers kunt u als u een abonnement heeft op een alles-in-één pakket met interactieve televisie op meerdere apparaten in huis in televisie kijken.  Enige voorwaarde vaak is wel dat u verbonden moet zijn met het thuis Wifi netwerk/modem van uw aanbieder. Dit betekent dat u dus niet op vakantie, onderweg of in het buitenland tv kunt kijken op uw mobiel. Bij de volgende aanbieders kunt u gratis tv kijken op uw mobiel als u een alles-in-één-pakket heeft afgesloten met interactieve tv: KPN, Xs4all, UPC, Telfort, Ziggo en Online (voorheen T-Mobile).  Voor iedereen die een interactief tv pakket heeft bij Tele2:  TV kijken op mobiel met Tele2 is op dit moment helaas nog niet mogelijk.

TV kijken op mobiel KPN

Met u interactieve tv pakket van KPN kunt u overal in huis tv kijken op Televisie, Tablet, Ipad en Mobiel. Wilt u op uw mobiel tv kijken dan kunt u het beste gebruik maken van de gratis TV App van KPN. Deze kunt u downloaden afhankelijk van uw telefoon in de AppStore of Google Play store. De App heet KPN ITV Online.

Mobiel tv kijken Xs4all

Mobiel tv kijken met Xs4all werkt ook heel gemakkelijk. Indien u over een alles-in-een pakket beschikt kunt u op de Ipad/Tablet, PC en Mobiele telefoon televisie kijken. U moet wel verbonden zijn met uw Xs4all thuiswifi netwerk, anders doet de website of App het niet. Als u vanaf uw mobiel televisie wilt kijken bij Xs4all dan kunt u het beste de App downloaden want in de browser televisie kijken met een Iphone werkt bijvoorbeeld nog niet. De App van Xs4all heet Xs4all WebTV.

Live tv kijken mobiel UPC

Als u een Digitaal TV abonnement heeft bij UPC dan kunt u ook op iedere apparaat in en rondom het huis draadloos tv kijken. Daarnaast is het ook mogelijk om in de trein, op de camping, in de caravan of aan boord televisie te kijken. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een internetverbinding. Wilt u hiervan gebruik maken dan kunt u het beste de Horizon Go App installeren. Deze is zowel beschikbaar in de AppStore als in de Google Play Store. De eerste keer dat u inlogt zal er waarschijnlijk om uw UPC accountgegevens worden gevraagd hierbij is het handig om uw UPC klant gegevens bij de hand te hebben.

Telfort mobiel tv kijken

Met interactieve tv van Telfort kunt u ook op al apparaten televisie kijken. Bij Telfort kunt u vanaf uw mobiel naar de meer dan 30 populaire tv zenders kijken. Ook beschikt de App over een handige programmagids, zodat u nooit een programma hoeft te missen. Wilt u met Telfort Online Televisie kijken op uw mobiel, download dan de Telfort Online TV App in de AppStore of Play Store.

TV kijken op mobiel met Ziggo

Afhankelijk van welk tv pakket u heeft kun u ook met Ziggo op uw mobiel of smarpthone televisie kijken. Daarnaast kunt u met de Ziggo TV App ook tv kijken op uw tablet. De eerste keer dat u gebruik maakt van de App zal u moeten inloggen hiervoor heeft u een MijnZiggo account nodig. Ook moet u mobiel verbonden zijn met uw Wifi Modem van Ziggo.

Mobiel tv kijken Online

Met een abonnement van Online.nl kunt met uw alles-in-één-pakket op verschillende apparaten live televisie kijken. Dit kan vanaf uw mobiel, tablet of computer. Voor mobiel tv kijken kunt u het beste de Online.nl TV app downloaden. Hiermee kijkt u niet alleen online televisie u kunt ook opnames programmeren en programma’s die uw gemist heeft terugkijken.

TV kijken op mobiel met Vodafone

Met het aparte Mobile TV abonnement van Vodafone kunt u overal waar u maar wilt een beperkt aantal zenders bekijken met Vodafone. Voor €7,95 per maand kunt u televisie kijken op uw mobiel en alle data die u daarbij verbruikt door gebruik te maken van 3G of 4G zit bij het abonnement inbegrepen. Hierbij hoeft u dus niet bang te zijn dat er extra kosten in rekening worden gebracht omdat uw extra veel MB’s verbruikt.

Mobiel TV kijken zonder abonnement

Uiteraard is het ook mogelijk om zonder tv abonnement op uw mobiel televisie te kijken. Zo zijn er heel wat Gratis zenders die u Gratis op uw mobiel kunt bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld altijd naar de Nederlandse Publieke Omroep kijken. Wel is het zo dat Gratis Nederlandse Zenders vaak alleen zichtbaar zijn vanuit Nederland, in het buitenland kunt u hier meestal geen gebruik van maken. Daarbij is het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van internet via een Wifi verbinding want online tv kijken op uw mobiel via een 3G of 4G netwerk verbruikt erg veel data.

18 mensen hebben al gereageerd.
 1. Achiel De laet
  01/07/2019 om 6:12 pm

  Kan ik tv kijken op mijn mobiel

  • Jolanda
   30/08/2020 om 7:06 am

   Jolanda een vraagje ben nog niet zo goed thuis met de foon
   Maar kan ik op de foon gratis tv kijken.b.v
   D

  • Hugo Scheepers
   26/01/2022 om 3:13 am

   Hallo

 2. Achiel De laet
  01/07/2019 om 6:12 pm

  Hoe kan ik tv kijken ik ben telenetklant

 3. Achiel De laet
  01/07/2019 om 6:11 pm

  Ik wil graag tv programma’s telenet zien

 4. Francis
  14/06/2019 om 9:48 pm

  Goede avond,
  Ik zou graag een toestel hebben dat mij kan helpen met een samsung het beeld over te brengen naar mijn tv zonder wifi.
  Kan dit en met welk toestel?
  mvg

  Francis

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:54 pm

   Zonder wifi kan dat alleen met een kabel.

  • Heleen
   03/11/2019 om 9:55 pm

   Koop een Chromecast bij de MediaMarkt en dan kan je je tv smart maken en je gsm beeld casten naar de tv. Via de NPO app kan je wat NPO1-3 bekijken. Ikzelf ben nog aan het stoeien hoe ik de commerciële zenders kan zien.

 5. Johnny Ulijn
  23/05/2019 om 9:39 am

  Hallo,
  Zit er een vertraging in ten opzichte van thuis tv kijken?

  • Theo ✔
   23/05/2019 om 7:50 pm

   Ja dit kan soms oplopen tot een seconde of 30.

   • francis
    27/12/2020 om 7:05 pm

    Ge agte kan je me helpen met tv te kyken op gsm of tv ,and moet wagten tot dinsdag en heb gratis data ge had om te kunnen kyken maar lukt niet ben er geene straffe in is een gala y 41a weet me raad aub dank by voorraad Francis

 6. R.Davenschot
  12/05/2019 om 3:19 pm

  Kan ik tv kijken op mijn mobiel?

 7. R.Davenschot
  12/05/2019 om 3:18 pm

  Kan ik tv kijken op Samsung 7 mobiel zonder extra kosten?

 8. Henk
  10/05/2019 om 8:33 pm

  Sinds een paar weken kan ik op mijn telefoon geen televisie meer terug kijken. Ook diversen zender doen het iet meer. Kunt u mij zeggen waarom dit niet meer werkt. Het gaat om Telfort.

  • Tina
   14/05/2019 om 12:14 am

   Ik kan ook niet meer terugkijken op oa TLC hij geeft steeds aan… Sorry er ging iets fout en de video wil niet laden.
   Ik heb een KPN abonnnement en een Samsung A 5 telefoon.
   Even terug ging het uitstekend!
   Snap er niks van.

  • Theo ✔
   14/05/2019 om 8:27 pm

   Ik heb geen idee, ik zou proberen de app te verwijderen en opnieuw te installeren.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.