Gratis TV kijken op internet met deze 5 handige Tips!

gratis tv kijken

TV kijken het is leuk maar gratis tv kijken is nog beter! In dit artikel lees je hoe je op een aantal manieren gratis tv kunt kijken. Het eerste gedeelte van het artikel gaat over hoe je gratis tv kunt kijken zonder een abonnement bij een tv aanbieder. Het tweede gedeelte gaat over hoe je gratis tv kunt kijken binnen je abonnement, door gebruik te maken van je mobiel, laptop of tablet.

Gratis tv zenders

Allereerst zijn er een aantal zenders die altijd gratis te bekijken zijn. Via het internet zijn er flink wat tv zenders gratis te bekijken. Om te beginnen natuurlijk NOS 1,2 en 3. Daarnaast ook BVN, Politiek24 en lokale zenders. Ook kun je diverse buitenlandse nieuwszenders bekijken zoals Sky News en kanalen van CNN. Er zijn nog talloze andere (buitenlandse) zenders gratis te bekijken door de officiële sites van de zenders te bezoeken.

Naast tv kijken via het internet kun je ook gratis tv kijken op je televisie. Bijvoorbeeld als je een kabelaansluiting hebt, maar geen abonnement hebt bij een kabel provider. In dat geval kun je toch altijd in analoge kwaliteit Nederland 1,2 en 3 ontvangen.

Gratis gemiste tv programma’s bekijken

Ook al heb je geen tv abonnement afgesloten bij een tv aanbieder dan nog is het mogelijk om gratis tv programma’s te bekijken van grote Nederlandse tv zenders zoals NPO gemistRTL en SBS, NET5 of Veronica. Ook hierbij maak je gebruik van het internet. Via de gemist websites van bovenstaande zenders  zijn veel programma’s terug te kijken. Let er wel op dat sommige programma’s na afloop maar voor beperkte een periode terug te kijken zijn.

Gratis live voetbal kijken

Het is lastiger om gratis grote voetbalwedstrijden live te kijken via het internet. Als NOS de wedstrijd live uitzendt dan is het vaak wel mogelijk om de wedstrijd gratis te bekijken via het internet. Wordt de voetbal wedstrijd live uitgezonden door een commerciële omroep zoals SBS of FoxSports dan is gratis voetbal kijken vaak niet mogelijk in goede kwaliteit.

Er bestaat nog wel de mogelijkheid om via Unibet gratis live voetbal te kijken, hiervoor moet echter wel eerst een Unibet account worden aangemaakt.

Het is daarnaast vaak wel mogelijk om eenmalig te betalen voor een interessant wedstrijd zoals Real Madrid  – FC Barcelona of Ajax – Feyenoord, zo kun je bij FoxSports of Sport 1 bijvoorbeeld een dagpas of een losse wedstrijd kopen.

Heb je al wel een tv abonnement maar ben je nog niet op de hoogte van alle mogelijkheden?

Grote kans dat je dan al in goede kwaliteit gratis tv kunt kijken via het internet. Bij vrijwel elke tv provider heb je nu namelijk ook de mogelijkheid om op al je apparaten (zoals laptop, tablet en mobiel) tv te kijken. Lees daarom eens onderstaande tekst en ontdek hoe je binnen je abonnement op allerlei manieren via het internet gratis tv kunt kijken.

Gratis tv kijken op laptop

Met een internet + tv abonnement kijk je bij vrijwel elke tv aanbieder, zoals Ziggo en KPN, ook gratis tv op je laptop. Dit werkt uiteraard alleen wanneer je laptop verbonden is met het internet. Bij veel providers is het alleen mogelijk om gratis tv te kijken op je laptop wanneer je verbonden bent met het thuis wifi netwerk, dit verschilt echter per provider. Over tv kijken op je laptop is al een artikel geschreven: dat artikel lees je hier.

Gratis tv kijken op tablet

Ook op je tablet is het mogelijk om gratis televisie te kijken. Het is aan te raden om hierbij gebruik te maken van de televisie app van de tv aanbieder waarbij jij een abonnement hebt afgesloten. Het maakt niet of je nu een iPad of Android tablet gebruikt, meer over tv kijken op je tablet lees je hier.

Ook gratis tv apps voor je mobiel:

Wil je liever gratis tv kijken op je mobiel? Dan is dat ook mogelijk! Voor een overzicht van alle tv apps (voor zowel iPhones als Android telefoons) klik je hier. Wil je meer weten over tv kijken op je mobiel in het algemeen, bezoek dan eens deze pagina.

38 mensen hebben al gereageerd.
 1. jaap holthuis
  31/07/2022 om 9:03 pm

  ik wil graag op mijn laptop tv kijken, maar het lukt mij niet om het er op te krijgen

 2. Carla
  27/04/2021 om 3:21 pm

  Goedemiddag, ik ga voor onbepaalde tijd naar een camping en huur een caravan, wat heb ik nodig om tv te kijken, heb een smarttv en thuis ziggo
  Heb ik dan digitenne nodig of kan dat ook met een coaxkabel, graag reactie

  • gerard
   07/07/2021 om 1:22 pm

   Met Ziggo GO kan je in de hele EU kijken zonder probleem en extra kosten

  • Victor C .
   16/09/2022 om 7:40 pm

   Een schotelantenne met satelliet ontvanger is TV kijken gratis en zonder internet . . . . . .

   Gratis kijken naar free to air zenders : BVN , ARD, WDR, ZDF, ZDF infokanaal , SAT 1 , PRO 7 , BBC 1 , BBC 2 , NTV , etc . . . . . . .

 3. Stefaan
  24/07/2020 om 5:44 pm

  Heb vraag, kan je tv kijken zonder een abonnement? er word maandelijks betaald en wat krijgen we tegenwoordig, herhalingen en nog eens herhalingen. ( spreek wel over het gewone abonnement met digibox ). Welk TV toestel heb je nodig, heb je een laptop of dergelijke nodig die in verbinding staat met een tv., enz. om over te schakelen, is de regionale zender te zien naast de VRT en welke zijn de andere. Kan iemand mij wegwijs maken in dit geheel. Je ziet wat haalbaar is. Vriendelijke groet.

  • Kinsbergengerrit
   25/12/2021 om 3:19 pm

   OK will Nederland s TV op die p hillipuijne

 4. Chris
  23/06/2019 om 5:49 pm

  Kan ik nederlandse zenders ontvangen in duitsland , mag geen schotel hebben .
  Heb wel internet .

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 8:55 pm

   Ja dat kan bijvoorbeeld via NLziet.

 5. Rudi
  05/06/2019 om 8:04 pm

  Ik wil graag gratis tv kijken naar buitenlandse zenders zoals VITAYA (B), de SKY (UK) sportzenders, BT (UK) , E4 (UK), CHANNEL 4 (UK), 4MORE (UK), 4SEVEN (UK), ITV2 (UK) en ITVBe) (UK).

 6. Siebert
  25/05/2019 om 9:13 am

  Ik wil af van mijn Ziggo abonnement. Ik wil nl. alleen internet abonnement via DSL
  Ik heb geen smarttv, wel HD (HDMI aansluitingen) Zo wil ik tv kunnen kijken via internet. Ik heb ook Chrome cast (Laptop/tablet/smartphone)
  Ik wil snel internet.
  >Welke provider neem ik en welk type alleen-internet pakket?
  >Hoe wordt de telefoonkabel draadloos aangesloten?
  >Hoe werkt draadloos wifi?
  >Wat zijn mijn extra kosten buiten pakket en router?

  • Theo ✔
   12/06/2019 om 8:48 pm

   Je kunt hier internet pakketten vergelijken. Zodra je een pakket hebt afgesloten krijg je een uitgebreide handleiding met installatiepakket waarin staat uitgelegd hoe alles werkt en wordt geïnstalleerd. Bedenk wel dat je zonder tv abonnement niet altijd alle tv zenders gratis kunt bekijken.

 7. Nicolaas in te Veld
  18/05/2019 om 2:37 pm

  Per 1 juni krijg ik een huurhuis in buitengebied er hangt wel een schotel aan het huis .
  Wat heb ik nodig

 8. Vleugels Rene
  08/04/2019 om 2:25 pm

  Ik zou graag gratis tv willen kijken,naar mijn favorite programmas van Discovery.

 9. corthout m.
  03/04/2019 om 8:50 pm

  Wij verblijven regelmatig buiten Europa is het mogelijk om bijvoorbeeld in Afrika Belgische tv te bekijken?

  • Theo ✔
   03/04/2019 om 8:56 pm

   Zit je bij een tv provider die ook een tv app waarmee je op mobiel kan kijken? Zo ja dan kun je een vpn overwegen om tv te kijken in het buitenland, hier lees je er meer over.

 10. wilhelmina
  03/04/2019 om 7:25 pm

  Hallo
  Ik zou graag in spanje vlaamse of nederlandse tv willen zien er is wifi aanwezig en ik woon in belgie. Heb scarlet als provider in belgie. Kan ik daar streamen ? En hoe doe ik dat?
  Graag een antwoord:
  grt

  • Theo ✔
   03/04/2019 om 8:08 pm

   Ik heb geen idee of dat kan bij Scarlet. Je zou bijvoorbeeld een service als NLziet in combinatie met de Chromecast kunnen gebruiken maar daar kun je voornamelijk Nederlandse tv zenders mee kijken.

 11. Nellie
  17/03/2019 om 7:42 pm

  Mijn man kijkt altijd films met veel geweld en voetbal, terwijl ik graag bv Love is in the air kijk. Wij hebben een abonnement bij Caiway. Hoe kan ik op mijn computer kijken behalve 1, 2 en 3?

  • Theo ✔
   17/03/2019 om 9:26 pm

   Met een Caiway abonnement kun je hier tv kijken op je laptop.

 12. vincent
  06/06/2018 om 9:37 pm

  is wel makelijk grattis tv kijken op de leptop en harstike bedangt

  • Bert
   29/11/2019 om 6:00 pm

   Leer spreken en schrijven

   • Dirk
    12/01/2020 om 6:29 pm

    Knappe reactie Bert, zo’n twee jaar later.
    Denk je zelf nog even aan de interpunctie?

 13. arie
  02/02/2018 om 7:39 pm

  Is het mogelijk om via je smart telefoon gratis tv te kijken door deze te delen met je tv.
  Dan is het mogelijk om met een mobiel abonnement van provider met onbeperkt gb.

 14. Nick
  08/07/2016 om 10:22 am

  Geachte mevrouw, meneer,

  Op mijn werkplek is een tv zonder antenneaansluiting,. WiFi is aanwezig. Is er een mogelijkheid om een connectie te maken met een ontvanger, zodat er tv gekeken kan worden? Nb. Ziggo staat geen koppeling toe van iPhone naar tv.. Telfort (KPN) staat geen beeld toe buiten het eigen netwerk.
  Ik hoop dat u een oplossing hiervoor weet.

  Mvrgr. Nick

  • admin
   31/08/2016 om 9:56 am

   Sinds een tijdje is het wel mogelijk om de Horizon tv app te streamen naar de tv. Dit kan met een Chromecast of Apple tv.

   Een andere optie heb je door de laptop aan te sluiten op de tv en vervolgens tv te kijken via Horizon.tv (hiervoor moet je wel een abonnement hebben bij Ziggo).

   Als je een tv abonnement hebt bij een andere provider waarbij tv kijken buiten het eigen netwerk niet is toegestaan kun je gebruik maken van een VPN service.

   • Andre Kodi
    09/04/2018 om 9:58 pm

    Wat een flauwekul om te casten.
    Men maakt wel een Ziggo Go app voor Windows 10 Mobile, maar niet voor de Android Tv Os.
    Velen televisies beschrikken over dergelijke Tv os, maar ook diverse mediaboxen waaronder s`werelds best en meest verkochte mediaspeler.. De Nvidea Shield 2017.
    Verhalen op internet doen lijken of Ziggo bezig is om dit in orde te maken.
    Ik als ICT`er kan dat in 10 minuten in orde maken.
    Ziggo… Alles voor de poen!!
    Casten doe ik niet, ik heb een eigen repository binnen Kodi gemaakt (met alleen een eigen unike API key), en kan ook alleen de kanalen bekijken binnen mijn abbonenment.
    Als Ziggo niet maakt dat ze opschieten, dan knal ik de repo online voor iedereen via een server in Rusland.

    • Errie
     16/09/2019 om 2:13 pm

     Andre,
     Ik ben geen ICTer maar ben de abonnementsbedragen meer dan beu en wil wat anders.
     Ik heb een smarttv.
     Kun jij me helpen??
     Zeg me hoe ik met jou in contact kan komen

    • Hennie
     19/09/2019 om 9:37 pm

     Knal online zal ik zeggen 👌🏻😊

   • Sr ndo
    07/08/2021 om 3:03 am

    Hkk

  • Sr ndo
   07/08/2021 om 3:02 am

   Hopen
   Nnop

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.