De beste video streaming diensten in Nederland

streamingdiensten

Er zijn meerdere video streaming aanbieders waarmee je duizenden films en series op je tv kunt kijken. In dit artikel vind je een overzicht van de beste streamingdiensten waaruit jij kunt kiezen.

Mensen kijken in Nederland steeds minder tv en dat heeft vooral ook te maken met de opkomst van video on demand van en video streamingdiensten. Met deze streamingdiensten kun je vaak voor een paar euro per maand duizenden films en series kijken. Abonnementen zijn vaak flexibel en maandelijks opzegbaar.

Vrijwel alle streaming aanbieders bieden de volgende handige voordelen:

 • Maandelijks opzegbaar.
 • Films en series bekijken op tablet, smartphone, laptop en tv scherm.
 • Maak je eigen profiel aan met je eigen voorkeuren zodat je de streamingdienst kunt delen met meerder personen.
 • Kids modus, laat kinderen alleen kijken naar de voor hen ‘geschikte’ films en series.
 • Download de film en serie in de app, zodat je bijvoorbeeld ook offline in het vliegtuig kunt kijken.

Hieronder bespreken we de beste video streaming aanbieders, te beginnen met Netflix.

Netflix

Netflix kun je een maand lang gratis uitproberen en kost daarna €7,99/€10,99 of €13,99 per maand, afhankelijk van het abonnement dat je kiest.

Netflix is op het moment de meeste gebruikte video streaming aanbieder ter wereld. Ook in Nederland wordt Netflix door miljoenen mensen gebruikt om films en series te kijken. Netflix heeft een enorm uitgebreid aanbod waardoor je je zeker geen zorgen hoeft te maken dat je er snel op uitgekeken raakt.

Zelfs als je bang bent dat je alle films en series hebt gezien, komt Netflix met goede nieuwe suggesties. Dit doet Netflix op basis van genres, series en films die je eerder hebt bekeken.

Netflix delen met meerdere personen

Het is mogelijk om verschillende profielen aan te maken, waardoor het makkelijk is om Netflix met meerdere personen te delen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat jij suggesties krijgt voor films op basis van de kijkhistorie van je zusje. Afhankelijk van je abonnement kan op één tot vier verschillende apparaten tegelijkertijd naar Netflix worden gekeken.

Het Netflix aanbod

Vrijwel alle bekende en goede films die voorkomen op de toplijstjes zijn te bekijken op Netflix. Naast duizenden films zijn er veel goede series te bekijken.

Naast de populaire series zoals Breaking Bad, How I Met Your Mother, Peaky Blinders en Modern Family produceert Netflix ook eigen series, de Netflix Originals. House of Cards, The Crown, Narcos en Stranger Things zijn voorbeelden van Netflix Originals die alleen op Netflix te bekijken zijn en die Netflix veel nieuwe abonnees oplevert.

Het grootste gedeelte van het Netflix aanbod in Nederland bestaat uit Engels gesproken films en series. Maar geen zorgen, want voor vrijwel iedere film en serie is er Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Daarnaast zijn er in Nederland ook Nederlandse films en series beschikbaar zoals Soof, Mannenharten, Verliefd op Ibiza, Het Diner enzovoorts. Ook cabaret voorstellingen van bijvoorbeeld Theo Maassen, Youp van ’t Hek en Ronald Goedemondt vind je terug op Netflix. Echter kan het zijn dat je deze niet gaat terugvinden op Netflix wanneer je in het buitenland gebruik maakt van Netflix. Hetzelfde geldt voor Amerikaans series zoals Modern Family en How I Met Your Mother. Het aanbod op Netflix verschilt namelijk per land.

Het Nederlandse Netflix aanbod bekijken in het buitenland

Als je nu toch het Nederlandse Netflix aanbod in het buitenland wilt bekijken, lees dan hier meer over het gebruik van een VPN verbinding. Het gebruik van een VPN verbinding wordt ook aangeraden als je vanuit Nederland het grotere Amerikaanse of Britse Netflix aanbod wilt bekijken.

Netflix kijken op smartphone, tablet, laptop en tv

Netflix kun je eenvoudig met de Netflix app bekijken op een smartphone en tablet. Daarnaast kun je ook via de app in combinatie met een Google Chromecast Netflix bedienen en afspelen op de tv.  Alle manieren om Netflix op een tv scherm te kijken vind je hier. Door naar Netflix.com te gaan kun je ook Netflix op het scherm van je laptop bekijken. Start je met kijken van een serie of film op je smartphone en wil je later verder kijken op je laptop? Geen probleem ook dan weet Netflix precies waar je bent gebleven en kun je zo verder kijken op een ander apparaat.

Amazon Prime

Amazon Prime is voor veel mensen in Nederland de meest onbekende video streamingdienst. Toch is het in Amerika een van de grote concurrenten van Netflix. In Nederland is Amazon Prime onlangs beschikbaar gemaakt.

Amazon Prime is in Nederland de goedkoopste video streamingdienst, voor €3,99 per maand kun je al genieten van duizenden films en series.

In vergelijking met Netflix heeft Amazon Prime een kleiner aanbod. Daarnaast zijn er ook minder films en series beschikbaar met Nederlandse ondertiteling (wel kun je de ondertiteling gewoon op Engels zetten, dat kan ook een hoop schelen). Nederlands gesproken films en series zijn er zelfs nog helemaal niet. Daarbij moet gezegd worden dat Amazon Prime pas sinds kort beschikbaar is in Nederland en dat het aanbod waarschijnlijk flink gaat groeien de komende tijd.

Amazon Prime aanbod

Naast Netflix biedt Amazon ook films en series die exclusief te zien zijn op Amazon Prime. De bekendste Prime Orginal is misschien wel The Grand Tour met, de bekende voormalige mannen van Top Gear, Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Ook een serie als Two and a Half Men is bijvoorbeeld alleen op Amazon Prime te zien.

Ook leuk om te weten is dat je bij het nemen van een Amazon Prime abonnement, het Duitse miljoenen assortiment van webwinkel Amazon.de binnen twee dagen in Nederland thuisbezorgd krijgt. Daarnaast krijg je een gratis premium abonnement op Amazon’s game streaming platform Twitch.

Amazon Prime is net als Netflix doormiddel van de Amazon Prime app en website te bekijken op smartphone, laptop en tablet.

Amazon Prime kijken op tv

Het bekijken van Amazon Prime op een tv scherm is een stukje lastiger, zeker zonder smart tv. Amazon Prime werkt namelijk alleen met een Amazon Fire stick en met een Apple TV. Voor diegene die wel in het bezit zijn van een Smart TV kan de Amazon Prime app gedownload worden in de Appstore van je smart tv.

Videoland

Videoland kun je twee weken gratis uitproberen en kost daarna €9 per maand.

Videoland is een streamingdienst van RTL waarvan je zowel op je smartphone, tablet en televisie gebruik kunt maken. Videoland is een Nederlands initiatief en daarom zal het je misschien ook niet verbazen dat het aanbod voornamelijk bestaat uit Nederlandse programma’s, series en films. Als je houdt van Nederlands gesproken films en series dan is Videoland zeker in het voordeel ten opzichte van Netflix en Amazon Prime.

Ook Netflix heeft echter een aanbod van Nederlandse films en series. Daarnaast kun je ook vrijwel iedere film op Netflix met Nederlandse ondertiteling bekijken.

Videoland kijken op al je apparaten

Naast het aanmaken van een eigen profiel, kids modus en de mogelijkheid om Videoland series en films te downloaden om offline te kunnen bekijken kun je Videoland ook op ieder apparaat bekijken. Via de app op je tablet en smartphone. Maar ook via Videoland.com op je pc.

Videoland kun je op verschillende manieren ook op je tv scherm bekijken, daarover lees je hier meer.

Videoland kijken in het buitenland

Een nadeel van Videoland is dat je normaal gesproken geen Videoland kunt kijken in het buitenland. Door afspraken met de verschillende tv producten en rechten beperkingen kan Videoland alleen in Nederland gebruikt worden. Gelukkig is dit wel te omzeilen door in het buitenland van een VPN gebruik te maken, hierover kun je hier meer lezen.

Welke streamingdienst ga jij kiezen?

Het is begrijpelijk dat je niet op elke videodienst een abonnement wilt nemen, maar welke van deze videodienst moet je dan kiezen?

Ik raad je aan om die keuze te laten afhangen van het aanbod. Qua hoeveelheid series en films heeft Netflix het grootste aanbod. Dit hoeft niet te betekenen dat jouw favoriete series of film daar ook tussenzitten. Als je van internationale populaire series houdt is de kans groot dat Netflix voor jou de beste optie is. Ben je liefhebber van de Nederlandse films, series en programma’s van RTL ga dan voor Videoland. Kies tenslotte voor Amazon Prime als je The Grand Tour wil kijken en andere specifieke Prime Originals die alleen bij Amazon beschikbaar zijn.

Uiteraard hoef je niet bij één video streaming aanbieder te blijven, want je kunt eenvoudig maandelijks switchen tussen de verschillende aanbieders.

7 mensen hebben al gereageerd.
 1. Marco
  21/01/2021 om 10:54 am

  Ik heb sinds gisteren Ziggo ingerolen voor KPN glasvezel.
  De reden dat ik bij Ziggo weg ben gegaan is dat als ik een film wilde zien die al een hele tijd uit was toch vanaf 2.99 bij moest betalen en daar betaalde ik aan abonnement bijna 72.00 euro per maand voor. Omdat voor mij KPN veel goedkoper is kan ik er een film/serie aanbieder bij nemen ik kijk alleen op tv welke zouden jullie me aanraden alvast bedankt groetjes Marco van den Heuvel

 2. mvl
  14/12/2020 om 1:02 pm

  kan Disneyplus ook met chromecast??

 3. Gerd Van Hoof
  20/10/2020 om 9:13 am

  Ik krijg mijn chromecast niet meer werkende, kan iemand mij helpen? Ondanks de simpele handleiding wil het maar niet lukken

 4. Mirjam
  30/07/2020 om 8:00 am

  Ik vind het een zeer groot nadeel dat je bij Amazon Prime alleen met creditcard terecht kan. Ik probeerde vandaag een account aan te maken maar ik kwam niet verder dan de pagina betaal gegevens omdat ik geen creditcard heb en er ook geen wil. Gewoon afschrijven van de bank kan blijkbaar niet bij Amazon. Vind dat wel een gemiste kans. Ik denk namelijk dat ze dan veel meer klanten zou aantrekken in Nederland. Ik heb namelijk de content wel gezien en dat zag er heel goed uit. Daarom ook dat ik deze streamingsdienst wilde uit proberen. Dat gaat dus mooi niet door.

 5. Roel
  02/04/2019 om 5:37 pm

  Het streamen hoe moet je het doen?
  En wat kan je zien op de tv?
  Ik heb glasvezel tv.

  • Theo ✔
   02/04/2019 om 8:51 pm

   Afhankelijk van welke streamingdienst je kies kun je allerlei films, series en documentaires kijken. Zoals je kunt lezen heeft elke streamingdienst een ander aanbod. Je kunt de films en series streamen naar de tv met de Google Chromecast.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.