Kopen X

ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Google ChromecastKopen
Google Chromecast UltraKopen

Je hebt een tv abonnement bij Ziggo, maar geen coax aansluiting op de plek waar je tv wilt kijken. Lange coax kabels door het hele huis zijn geen optie, maar toch wil je op een normale manier tv kunnen kijken. In dit artikel lees je hoe je zonder een coax kabel aan te raken met de Google Chromecast eenvoudig live tv vanuit de Ziggo Go app kunt streamen naar een tv scherm. Ziggo streamen werkt ook met een Apple TV.

Van deze oplossing kun je ook slim gebruik maken wanneer je binnen je huidige tv abonnement een tweede of extra tv wilt gebruiken. Om live tv naar een tweede tv te streamen heb je geen tweede tv ontvanger (die een paar euro extra kost per maand) meer nodig. Bekijk hieronder de afbeelding en ga snel door naar het stappenplan.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Download de Ziggo GO app

Stap 1

De Horizon Box of digitale ontvanger van Ziggo heb je niet nodig, we maken bij deze oplossing gebruik van de Ziggo Go app.

Heb je de Ziggo GO app nog niet geïnstalleerd download die dan eerst.

Om gebruik te maken van de Ziggo Go app moet je eerst nog even inloggen met jouw Ziggo account.

De Ziggo GO app kun je tegenwoordig overal in Nederland en de Europese Unie gebruiken, ook zonder dat je bent ingelogd op je thuis (Ziggo) wifi. Om live tv naar de televisie te kunnen streamen moet je wel altijd toegang hebben tot een wifi netwerk.

De Google Chromecast aansluiten op je tv

Stap 2

De Google Chromecast is een apparaat/hdmi stick) waarmee je apps en inhoud van je laptop, tablet en pc naar je televisie kunt streamen.

Naast het streamen van live televisie via de Ziggo Go app heb je nog talloze extra mogelijkheden met de Google Chromecast (ja, ik heb er zelf ook één ;).

 • Het aansluiten van de Chromecast gaat heel gemakkelijk. Sluit de Chromecast aan op een hdmi uitgang van je TV. De USB kabel die aan de Chromecast zit, voorziet de mediaspeler van stroom.
 • Selecteer met de afstandsbediening van je tv de juiste hdmi uitgang.
 • Volg de instructies die verschijnen op je tv scherm.

Het is belangrijk dat jouw Chromecast en telefoon/tablet gebruik maken van hetzelfde wifi netwerk. Anders werkt deze oplossing NIET.

Wil je meer weten over de Chromecast, lees dan dit artikel. Bekijk onderstaande video als je alleen even wilt weten hoe je de Chromecast aansluit op je televisie.

Zo sluit je de Chromecast aan.

Chromecast kopen en Ziggo Go kijken

Stap 3

De Ziggo GO app gebruiken in combinatie met de Chromecast is een goede een en goedkope oplossing. Er wordt wel vanuit gegaan dat je beschikt over een smartphone waarop je de Ziggo GO app kunt downloaden. Als dat in orde is kun je hier de Chromecast kopen.

Wil je een Chromecast die ook 4K beeldkwaliteit ondersteund koop dan niet de “normale Chromecast” maar de Chromecast Ultra.

Ben je meer fan van Apple lees dan even dit artikel, ook met de Apple TV kun je Ziggo Go streamen.

Live tv streamen naar jouw televisie.

Stap 4

Als je de app hebt gedownload en Chromecast is geïnstalleerd dan ben je klaar om live tv te streamen van jouw telefoon of tablet naar je tv.

Casten
 1. Open de app op je tablet of mobiel.
 2. Als het goed is verschijnt er in de Ziggo GO app het logotje van de Chromecast. 
 3. Tik op het logotje, de app zal nu naar de Chromecast worden verstuurd. De inhoud van de app zal nu zichtbaar zijn op de televisie.

Vragen over Ziggo Go streamen naar de Chromecast

Hoe bedien je de Chromecast?

Gebruik je telefoon of tablet als afstandsbediening. Nadat je met de tv afstandsbediening de hdmi uitgang van de Chromecast hebt geselecteerd, heb je de tv afstandsbediening niet meer nodig. De app op je telefoon of tablet fungeert nu als afstandsbediening. Door op de app een andere zender aan te tikken wissel je van zender.

Is de Chromecast het alternatief voor de Horizon box of Ziggo tv ontvanger?

Ja ik vind het een goed alternatief. Met deze oplossing kun je tv kijken zonder tv ontvanger. Echter is het met de Chromecast nog niet mogelijk om gebruik te maken van Ziggo functionaliteiten als Replay TV en Myprime.

Wat is de beeldkwaliteit als je tv kijkt via Ziggo Go en de Chromecast?

Het is mogelijk om in HD live televisie te kijken met deze oplossing. Echter speelt de WIFI/internet verbinding een grote rol. Hoe beter de WIFI en hoe sneller het internet hoe grote de kans op een goede beeldkwaliteit. Heb je slechte wifi op de plek waar je tv wilt kijken, dan kun je eenvoudig jouw wifi signaal verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van een draadloze verbindingsset, daarover lees je hier meer.

Heb je nog een andere vraag? Stel hem in het reactieformulier helemaal onderaan deze pagina.

Meest gelezen artikelen

88 reacties op “ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tjappie

  Goedemorgen,
  Ik gebruik de Chromecast en heb hem netjes aangesloten op mijn tv. ik kan Netflix e.d. netjes afspelen maar als ik mijn ziggo go app open dan kan krijg ik de volgende melding: helaas is het niet toegestaan om video af te spelen op een ander apparaat. Hoe kan ik wel via Chromecast ziggo kijken op mijn tv?.

 2. Rene Lieder

  Ik vind de service van ziggo steeds slechter worden . En de nieuwe box waar je tegen kan praten ……. waarom niet eerst zorgen dat je tv replay ook via chromecast kan kijken maar helaas en programma’s opnemen nee de box of iemand op afstand verwijderd het gewoon waardoor we verplicht worden via replay terug te kijken nou tv kijken wordt steeds minder ziggo is nu nog maar voor 1 ding goed en dat is de samenwerking met vodafone en dan alleen voor de dubbele data kan ik gewoon films via illigale site’s streamen dat is pas lekker tv kijken

 3. Lkleinwoolthuis

  Het gaat mij er om dat ik iets terug kan kijken studio sport

 4. Ilja

  Kan ik naast live tv ook replay casten naar tv met deze oplossing?

  1. Theo ✔

   Volgens mij is dat nog niet mogelijk.

 5. Marco

  wat is het voordeel van een Next box waar ik bijna alles mee kan opnemen maar later op een tweede tv niet via Chromecast kan terugkijken.
  hoe kan ik op een tweede tv waar geen kabels heen kunnen en ziggo-go niet op geinstalleerd kan worden terugkijken(de tweede next box is niet leverbaar geven jullie zelf aan)

 6. Rob

  Kan geen tv programma’s streamen naar tv on buitenland

 7. Desi

  Kan ik ook terug kijken via de chromecast?

  1. Theo ✔

   Nee helaas is dat nog niet mogelijk.

 8. Dirk

  Na de IOS update is het niet meer mogelijk om te streamen vanuit Ziggo go. Ziggo loopt denk ik net als iedereen achter Apple aan haha. Op mn Andriod kan het namelijk nog steeds.

 9. Janine

  In verband met overwinteren in Spanje vraag ik me af of ik met gebruikmaking van chromecast, ziggo-app en iPad ook daar live tv kan kijken. In ons appartement hebben we wi-fi.

  1. Theo ✔

   Ja dat kan ook in het buitenland.

 10. Colette Horvath

  Tot voor kort kon ik via Chromecast programma’s streamen naar mijn televisie in de slaapkamer. Maar nu zie ik nergens meer een logotje bij de programma’s waar ik op kan klikken om te streamen. Hebben jullie hiervoor een oplossing. Kan het eventueel aan een update van iOS liggen? Beneden in de huiskamer heb ik een mediaboX.

 11. Gerard

  Maakt het uit welke Chromecast ik ga gebruiken? Ik heb nog de eerste versie liggen terwijl tegenwoordig versie 3 in de winkel ligt.

  1. Theo ✔

   Nee ook de oudere Chromecast werkt prima.

 12. John

  Als ik voor de tv op bijvoorbeeld de slaapkamer waar geen coax aansluiting is maar wel goede WiFi ontvangst is, chromecast ga gebruiken.. dan heb ik een extra Ziggo Next box toch niet meer nodig omdat ik dan stream vanaf bijvoorbeeld telefoon of tablet?

  1. Theo ✔

   Dat klopt inderdaad.

 13. Maureen

  Chromecast doet het perfect met Netflix oid, maar als ik de ziggo go app stream dan valt hij continu uit en moet ik opnieuw streamen. WiFi is echter optimaal, wat kan ik hieraan doen?

  1. Daniël Jacobs

   Krijg bijna alle ander toepassingen, Netflix, NPO en BVN TV prima aan de gang, alleen Ziggo Go niet, zie niet eens dat streaming icoontje.
   Ik gebruik een Samsung S7 als hotspot en de iPad als “bedieningspaneel”

   1. Daniël Jacobs

    Nu de combinatie met twee Android telefoons geprobeerd, Samsung S7 als hotspot, Motorola Moto G6 Play, en nu doen alle apps inclusief Ziggo Go het prima !

 14. Jolanda

  Hoe oud moet de tv zijn om chromecast aan te sluiten om Ziggo go er op te kijken

 15. gretha

  kan ik ook ziggo go op tv kijken met de chromecast?

  1. Theo ✔

   Ja zoals je dat hierboven hebt kunnen lezen kan dat.

 16. L Lorijn

  Hoe kunnen we chromecast gebruiken in het buitenlan bv italië

  1. Theo ✔

   Gewoon op dezelfde manier.

 17. Van alphen

  Welk abonement heb ik nodig om via de google chromecast tv te kijken?

  1. Theo ✔

   Bij elk Ziggo abonnement kun je gebruik maken van Ziggo Go en de Google Chromecast.

 18. Ronald Backers

  Goede uitleg, bedankt. We hebben al deze stappen doorlopen. We krijgen alleen geen geluid te horen. Wat kan ik daar aan doen?

  1. Theo ✔

   Speelt het geluid wel af op je telefoon of tablet?

   1. Ronald Backers

    Ja, bij gebruik van Ziggo Go is er wel geluid.

   2. Ronald Backers

    Ja, ik heb geluid bij kijken op de telefoon (waarmee we ook verbinding maken met de Chromecast)

    1. Theo ✔

     Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt. Normaal gesproken gaat het geluid automatisch over naar je televisie. Let er wel op dat je het geluid nu met de afstandsbediening van de tv regelt en niet met die van de Ziggo box.

 19. t sheonarain

  Goedendag,

  Kan ik ook via de smartphone streamen zonder chromecast. De tv heeft wel wifi

  1. Theo ✔

   Dat kan niet standaard bij elke smartphone en televisie. Wel kan dit van Samsung telefoon naar Samsung televisie.

 20. Tanja

  Ik wil via mijn hotspot van mijn iPhone de chromecast verbinden en dan via Ziggo go op mijn zelfde iPhone kijken kan dit ..

 21. John

  Kan ik tussen 2 telefoons een wifi netwerk maken en chromecast? Zodat ik Tv kan kijken? En hoe doe ik dat?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan lees daarover hier meer.

 22. Simon Ras

  Bij apparaten zoeken geeft hij aan dat hij deze niet kan vinden terwijl ik dicht bij de voedingsbron zit.

 23. Scholten

  Mijn kinderen willen ook graag tv kijken op hun kamer. We kunnen geen kabel doortrekken naar hun kamers.
  Wat hebben wij daar precies voor nodig?

  1. Theo ✔

   Een Ziggo abonnement, een Chromecast, een goede wifi verbinding op de kamer waar tv gekeken wilt worden en een televisie.

 24. Peter

  Wil een tv programma terug zien op tv nu heb ik een philips ambilight tv en als ik de site van Ziggo heb dan ga ik naar Ziggo go en dan log ik in en dan klik ik op het tv programma wat ik wil terug zien en dan krijg ik de melding dat dat niet kan, heb flash net geinstalleerd maar ook dat werkt niet wie weet raad.

 25. John

  Heb je dan een tv met wifi nodig ??

  1. Theo ✔

   Nee dat is niet nodig, de Chromecast kan wifi verbinding maken.

 26. John Den hollander

  Ik heb onbeperkt internet op mijn telefoon en de ziggo go app staat ook op mijn telefoon kan ik dan vanaf de telefoon streamen?
  Of moet ik mijn telefoon als wifipunt instellen en de ziggo go app op mijn iPad zetten?

  1. Theo ✔

   Dat laatste is inderdaad makkelijker. Maak een wifipunt van je telefoon en verbind vervolgens de Chromecast en de iPad met het wifipunt.

 27. Anja schenk

  Alles aangesloten, zegt mijn Tv “helaas is het niet toegestaan om video af te spelen op een ander apparaat”. Wat kan ik hier aan doen? Tablet is aangesloten op de HDMI ingang van de tv. Ziggo app gedownload op de tablet. Netflix doet het namelijk wel op dezelfde manier

  1. Theo ✔

   Dan kun je het beste toch gebruik maken van de Chromecast in plaats van een hdmi kabel.

   1. Robin

    Krijg dezelfde foutmelding met ZiggoGo app met de chroomcast op alle zenders.
    Youtube en de NPO app werken wel.

   2. Tjappie

    Ik heb alles netjes aangesloten zoals vermeld en ik kan dan ook netjes alles bedienen via telefoon naar tv maar als ik via mijn ziggo app t.v. wil kijken krijg ik de melding: helaas is het niet toegestaan om video af te spelen op een ander apparaat”.

 28. willem

  Ik kan via mijn telefoon formule 1 kijken. Alleen als ik het nu stream wordt hij geblokkeerd (zegt hij op de tv) Kan ik dit probleem oplossen met de Chromecast?

  1. Theo ✔

   Ja!

 29. DJsan

  Ik zie de beschrijving van Ziggo Go/chromecast/Tv, geld deze werkwijze ook voor de App KPN iTV voor steaming via iPhone naar Samsung UE32J6200 .?.

  1. Theo ✔

   Ja zeker, de KPN app kun je ook streamen naar de tv met een Chromecast.

 30. hans

  ik heb een Ziggo tv aansluiting. werkt goed maar in mijn slaapkamer wil ik ook een tv aansluiten, er zit een coax kabelaansluiting maar ik heb er geen ontvangst. Hoe los ik dit op?

 31. Hans

  Hallo,
  Ik heb Ziggo met de Xl box en een extra Xl box met 2 TV’s.
  Nu wil ik een TV (nr. 3) op zolder hebben waar geen coax is.
  Kan ik op zolder via ons (snelle) Wifi netwerk TV kijken en wat voor TV moet ik dan kopen?

  1. Theo ✔

   Ja je kunt de extra XL box draadloos op de standaard XL box aansluiten. Of gebruik maken van de oplossing die in dit artikel wordt beschreven. Je hebt hiervoor geen speciale tv nodig.

 32. Peter Göbbels

  Goedemorgen ik kan Netflix/YouTube via chromecast afspelen maar op de Ziggo go app verschijnt opeens het teken van chromecast niet meer

  1. Theo ✔

   Kun je de Ziggo Go app updaten of opnieuw installeren?

 33. Marcello

  Waarom lukt het in Spanje niet om via Chrome naar de TV te steamwn?
  Vr. gr Marcellof

  1. Theo ✔

   Welke melding krijg je?

 34. j.e. bode

  wat is het gemiddelde internet gebruik in Gb per maand als je tv kijkt via de chromecast, en kan dit via de laptop?

  1. Theo ✔

   Dat hangt af van waarop jij de stream kwaliteit hebt ingesteld (laag, medium of hoog) en hoeveel uur je per maand tv kijkt. Ga uit van een verbruik van 0,5GB tot 1,2GB per uur.

 35. drijfhout

  goede morgen wij willen graag weten hoe wij moeten in loggen met ons ziggo account?

  1. Theo ✔

   Om in te loggen heb je allereerst een Ziggo account nodig. Volgens mij wordt er bij het aanmaken van een Ziggo account gevraagd om je klantnummer dus zorg ervoor dat je die bij de hand hebt. Na het aanmaken van je account kun je inloggen met het bijbehorende email adres + wachtwoord.

 36. Vaute Martine

  Ik heb Google Chromecast gekocht. Ik heb een Ziggo abonnement en Ziggo go app op mijn smartphone. Moet mijn TV op de kabel werken of op Ethernet worden aangesloten?
  Bij voorbaat dank.

  1. Theo ✔

   Je hoeft je tv alleen aan te zetten en van stroom te voorzien. Verder hoef je geen ethernet of coax kabel op je tv aan te sluiten.

   1. Van alphen

    Heb ik gedaan maar dan is de reactie dat mijn abbonement niet voldoet

 37. De jong

  Wil kijken of ik Ziggo Go app met usb stick op tv kan zetten.

  1. Theo ✔

   Het staat je vrij dat te proberen maar ik denk niet dat het zo werkt. Ik kan de Chromecast erg aanbevelen.

   1. William

    Als ik in de slaapkamer van zender verander, dan verandert de zender in de woonkamer onbedoeld ook mee. Hoe kan ik dat scheiden?

 38. Martijn ter haar

  Alles gedaan, maar iPad streamt niet. Wel het icoontje maar geen beeld.

  1. Theo ✔

   Zorg ervoor dat je met de afstandsbediening van de tv de juiste hdmi ingang hebt geselecteerd en dat de iPad en Chromecast met hetzelfde wifi netwerk verbonden zijn.

 39. peter versteeg

  ik heb screen mirroring op mijn tabled + tv heb ik dan toch de Chromecast nodig ?

  1. Theo ✔

   Probeer even of screen mirroring ook werkt als je gebruik maakt van de Ziggo Go app. Anders kun je altijd nog een Chromecast kopen.

 40. Cor

  Ik overweeg aanschaf Chromecast maar vraag me af of de model- en IOS-versie van mijn iPhone en iPad daarbij nog bepalend of beperkend is.
  Op iPhone en iPad heb ik bv wel de ZiggoGo en NPO Start apps werkend kunnen downloaden.
  Hoor graag van jullie.

  1. Theo ✔

   Als je ervoor zorgt dat de Ziggo Go app en NPO Start app up-to-date zijn dan zou het gewoon moeten lukken om de apps met de Chromecast te streamen naar je tv.

 41. Groninger

  Via Ziggo go Chromecasten naar een tv is bepaald niet eenvoudig en het werkt vaker niet dan wel…

 42. René

  Als ik wil streamen van mijn iPad of laptop naar mijn Samsung smart tv dan is er een hele lichte maar daardoor irritante hapering. Naar mijn idee is het WiFi signaal prima. Netflix etc. werkt prima zonder hapering. Wie helpt?

 43. bw

  Kun je ook movies en series kijken (extra pakket) van Ziggo?

  1. Theo ✔

   Ja ook movies en series kun je via de Chromecast of Apple TV op je tv scherm bekijken.

 44. dhr.

  Kun je dan wel 2 televisies gelijktijdig gebruiken op verschillende zenders?
  Bijvoorbeeld in de woonkamer naar SBS 6 kijken en op de tweede tv naar RTL 4?

  1. Theo ✔

   Dit is een oplossing om op 1 tv scherm tv te kijken. Koop je een tweede chromecast dan kun je inderdaad op twee televisies tegelijkertijd naar verschillende zenders kijken.

 45. gert

  De i-pad aangesloten op apart scherm om beter te kijken maar dan werkt de ziggo app niet. Je krijgt bericht dat dit niet kan. Kan dat dan wel met een chromecast?

  1. Theo ✔

   Ja dat kan wel!

 46. RG

  Werkt prima bij mij: ZiggoGO via Ipad casten naar Samsung SmartTV :)

 47. Emile

  idem. Met dezelfde melding. Streamen niet toegestaan

 48. Willem

  Weet je het zeker dat het werkt ik zoek nu zo’n oplossing. Ik heb Apple tv geprobeerd maar de horizon app geeft duidelijk de melding dat streamen niet is toegestaan en wordt dus niet zichtbaar op de tv. Wel werken alle andere apps en de eerst startpagina van de horizon app is ook zichtbaar maar ga je tv kijken dan geeft hij die melding. Die melding zal hij dan toch ook bij de chromecast geven ?

  1. admin

   Ja, deze oplossing werkt (en is ook bekend bij Ziggo zelf). Vreemd dat het bij jou niet werkt aangezien je ook de Horizon app kunt streamen naar een Apple tv. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij de Chromecast. Check voor de zekerheid of er updates beschikbaar zijn voor zowel de Apple tv als de Horizon go App. Deze oplossing werkt namelijk pas sinds een aantal maanden.