ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Met de Google Chromecast stream je eenvoudig live tv vanuit de Ziggo Go app naar je tv scherm.

Bestel hier de Chromecast (morgen in huis).

Of lees eerst meer over hoe het allemaal werkt.

Je hebt een tv abonnement bij Ziggo, maar hebt geen coax aansluiting op de plek waar je tv wilt kijken…. Kabels door het hele huis zijn geen optie, maar toch wil je in goede kwaliteit tv kijken.

Op deze website waren er al oplossingen/alternatieven beschikbaar voor dit probleem, tv kijken via je laptop, tablet of gebruik maken van de apparatuur van Marmitek. Sinds kort is daar een extra oplossing bijgekomen.

In dit artikel lees je hoe je zonder een coax kabel aan te raken tv kijkt (op een tv scherm) door gebruikt te maken van de Ziggo Go app, Google Chromecast en jouw smartphone of tablet.

Van deze oplossing kun je ook slim gebruik maken wanneer je op een tweede of meerdere televisies tv wilt kijken. Om Horizon tv naar een tweede tv te streamen heb je geen tweede Horizon box (die een paar euro extra kost per maand) nodig.

Stap 1: Download de Ziggo GO app

De Horizon tv box heb je niet nodig, we maken bij deze oplossing gebruik van de Ziggo Go app.

Heb je de Ziggo GO app nog niet geïnstalleerd download de app dan eerst:

Ziggo GO app voor Android gebruikers.

Ziggo GO app voor Iphone en Ipad.

Als je gebruik wilt gaan maken van de Ziggo GO app moet je eerst inloggen met jouw Ziggo account.

De Ziggo GO app kun je tegenwoordig overal in Nederland gebruiken, ook zonder dat je bent ingelogd op je thuis (Ziggo) wifi. Om live tv naar de televisie te kunnen streamen moet je wel altijd toegang hebben tot een WIFI netwerk.

Stap 2: Sluit de Google Chromecast aan op je tv

De Google Chromecast is een apparaat/HDMI stick) waarmee je apps en inhoud van je laptop, tablet en pc naar je televisie kunt streamen. Sinds kort is het ook mogelijk om de live televisie vanuit de Ziggo app naar jouw televisie te streamen. Naast het streamen van live televisie heb je nog talloze extra mogelijkheden met de Google Chromecast (ja, ik heb er zelf ook één ;).

  • Het aansluiten van de Chromecast gaat heel gemakkelijk. Sluit de Chromecast aan op een HDMI uitgang van je TV. De USB kabel die aan de chromecast zit, voorziet de Chromecast van stroom.
  • Selecteer met de afstandsbediening van je tv de juiste hdmi uitgang.
  • Volg de instructies die verschijnen op je tv scherm.

Het is belangrijk dat jouw Chromecast en telefoon/tablet gebruik maken van hetzelfde wifi netwerk. Anders werkt deze oplossing NIET.

Wil je meer weten over de Chromecast, bekijk dan dit artikel. Bekijk onderstaande video als je wilt weten hoe je de Chromecast aansluit op je televisie.

Stap 3: live tv streamen naar jouw televisie.

Als je de app hebt gedownload en Chromecast is geïnstalleerd dan ben je klaar om live tv te streamen van jouw telefoon of tablet naar je tv.

  1. Open de app op je tablet of mobiel.
  2. Als het goed is verschijnt er in de Ziggo GO app het logotje van de Chromecast. chromecast-icoontje
  3. Tik op het logotje, de app zal nu naar de Chromecast worden verstuurd. De inhoud van de app zal nu zichtbaar zijn op de televisie.

Telefoon of tablet als afstandsbediening.

Nadat je met de tv afstandsbediening de HDMI uitgang van de Chromecast hebt geselecteerd, heb je de tv afstandsbediening niet meer nodig. De app op je telefoon of tablet fungeert nu als afstandsbediening. Door op de app een andere zender aan te tikken wissel je van zender.

Chromecast het alternatief voor de Horizon box?

Nee, niet volledig. Via deze manier is het mogelijk om live tv van Ziggo naar je tv te streamen, hier zullen veel mensen blij mee zijn. Echter is het op deze manier nog niet mogelijk om gebruik te maken van Ziggo functionaliteiten als Replay TV en Myprime.

Kwaliteit tv kijken via Chromecast

Het is mogelijk om in HD live televisie te kijken met deze oplossing. Echter speelt de WIFI/internet verbinding een grote rol. Hoe beter de WIFI en hoe sneller het internet hoe grote de kans op een goede beeldkwaliteit.

Heb je slechte wifi op de plek waar je tv wilt kijken, dan kun je eenvoudig jouw wifi signaal verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van een draadloze verbindingsset, daarover lees je hier meer.

Conclusie

De Ziggo GO app gebruiken in combinatie met de Chromecast is een goede een relatief goede en goedkope oplossing. Er wordt wel vanuit gegaan dat je beschikt over een smartphone waarop je de Ziggo GO app kunt downloaden.

Klik hier om de Chromecast te bestellen.

Een nadeel kan zijn dat je jouw telefoon altijd bij de hand moet houden als afstandsbediening. Daarnaast is het nog niet mogelijk om via de oplossing gebruik te maken van Replay TV en Myprime.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk de 6 reacties op dit artikel

  1. Weet je het zeker dat het werkt ik zoek nu zo’n oplossing. Ik heb Apple tv geprobeerd maar de horizon app geeft duidelijk de melding dat streamen niet is toegestaan en wordt dus niet zichtbaar op de tv. Wel werken alle andere apps en de eerst startpagina van de horizon app is ook zichtbaar maar ga je tv kijken dan geeft hij die melding. Die melding zal hij dan toch ook bij de chromecast geven 😁

    1. Ja, deze oplossing werkt (en is ook bekend bij Ziggo zelf). Vreemd dat het bij jou niet werkt aangezien je ook de Horizon app kunt streamen naar een Apple tv. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij de Chromecast. Check voor de zekerheid of er updates beschikbaar zijn voor zowel de Apple tv als de Horizon go App. Deze oplossing werkt namelijk pas sinds een aantal maanden.