Ziggo Chromecast

ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Hulpmiddel #1 Chromecast
Hulpmiddel #2 Chromecast Ultra

Met de Google Chromecast kun je eenvoudig live tv vanuit de Ziggo Go app streamen naar een tv scherm. Van deze oplossing kun je ook slim gebruik maken wanneer je bij Ziggo een extra tv wilt aansluiten. Om live tv naar tv scherm te streamen heb je geen extra tv ontvanger nodig. Bekijk hieronder de afbeelding en ga snel door naar het stappenplan.

Op deze pagina:
tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Download de Ziggo GO app

Stap 1

De Horizon Box of digitale ontvanger van Ziggo heb je niet nodig, we maken bij deze oplossing gebruik van de Ziggo Go app.

Heb je de Ziggo GO app nog niet geïnstalleerd download die dan eerst.

Om gebruik te maken van de Ziggo Go app moet je eerst nog even inloggen met jouw Ziggo account.

De Ziggo GO app kun je tegenwoordig overal in Nederland en de Europese Unie gebruiken, ook zonder dat je bent ingelogd op je thuis (Ziggo) wifi. Om live tv naar de televisie te kunnen streamen moet je wel verbonden zijn met een (stabiel) wifi netwerk.

De Google Chromecast aansluiten op je tv

Stap 2

De Google Chromecast is een apparaat/hdmi stick) waarmee je apps en inhoud van je laptop, tablet en pc naar je televisie kunt streamen.

Naast het streamen van live televisie via de Ziggo Go app heb je nog talloze extra mogelijkheden met de Google Chromecast (ja, ik heb er zelf ook één ;).

 • Het aansluiten van de Chromecast gaat heel gemakkelijk. Sluit de Chromecast aan op een hdmi uitgang van je TV. De USB kabel die aan de Chromecast zit, voorziet de mediaspeler van stroom.
 • Selecteer met de afstandsbediening van je tv de juiste hdmi uitgang.
 • Volg de instructies die verschijnen op je tv scherm.

Het is belangrijk dat jouw Chromecast en telefoon/tablet gebruik maken van hetzelfde wifi netwerk. Anders werkt het allemaal niet.

Wil je meer weten over de Chromecast, lees dan dit artikel. Bekijk onderstaande video als je alleen even wilt weten hoe je de Chromecast aansluit op je televisie.

Zo sluit je de Chromecast aan.

Chromecast kopen en Ziggo Go kijken

Stap 3

De Ziggo GO app gebruiken in combinatie met de Chromecast is een goede een en goedkope oplossing. Er wordt wel vanuit gegaan dat je beschikt over een smartphone waarop je de Ziggo GO app kunt downloaden. Als dat in orde is kun je hier de Chromecast kopen.

Wil je een Chromecast die ook 4K beeldkwaliteit ondersteund koop dan niet de “normale Chromecast” maar de Chromecast Ultra.

Ben je meer fan van Apple lees dan even dit artikel, ook met de Apple TV kun je Ziggo Go streamen.

Live tv streamen naar jouw televisie.

Stap 4

Als je de app hebt gedownload en Chromecast is geïnstalleerd dan ben je klaar om live tv te streamen van jouw telefoon of tablet naar je tv.

Casten
 1. Open de app op je tablet of mobiel.
 2. Als het goed is verschijnt er in de Ziggo GO app het logotje van de Chromecast. 
 3. Tik op het logotje, de app zal nu naar de Chromecast worden verstuurd. De inhoud van de app zal nu zichtbaar zijn op de televisie.

Vragen over Ziggo Go streamen naar de Chromecast

Hoe bedien je de Chromecast?

Gebruik je telefoon of tablet als afstandsbediening. Nadat je met de tv afstandsbediening de hdmi uitgang van de Chromecast hebt geselecteerd, heb je de tv afstandsbediening niet meer nodig. De app op je telefoon of tablet fungeert nu als afstandsbediening. Door op de app een andere zender aan te tikken wissel je van zender.

Is de Chromecast het alternatief voor de Horizon box of Ziggo tv ontvanger?

Ja ik vind het een goed alternatief. Met deze oplossing kun je tv kijken zonder tv ontvanger. Echter is het met de Chromecast nog niet mogelijk om gebruik te maken van Ziggo functionaliteiten als Replay TV en Myprime.

Wat is de beeldkwaliteit als je tv kijkt via Ziggo Go en de Chromecast?

Het is mogelijk om in HD live televisie te kijken met deze oplossing. Echter speelt de WIFI/internet verbinding een grote rol. Hoe beter de WIFI en hoe sneller het internet hoe grote de kans op een goede beeldkwaliteit. Heb je slechte wifi op de plek waar je tv wilt kijken, dan kun je eenvoudig jouw wifi signaal verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van een draadloze verbindingsset, daarover lees je hier meer.

Heb je nog een andere vraag? Scroll door vragen van andere bezoekers of stel je eigen vraag via het reactieformulier.

107 reacties op “ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

 1. Ik vind het zeer jammer, dat ik ZiggoGo Replay via mijn Google Chromecast NIET kan streamen naar de televisie.
  Nu moet ik op mn telefoon een programma, film en dergelijke terugkijken, een heel klein scherm, alleen in plaats van het royale tv-beeld en samen met huisgenoten kijken.

 2. Ik heb een oud ziggo abbonement 40mb met tvstandard. 53 euro betaal ik daarvoor. Als ik overstap naar tv start ga ik 43 euro betalen met dezelfde zenders. Nu heb ik 1 tv ook een oudje maar waar ik wel gebruik kan maken van een chromecast. Ik hoef ook nog geen nieuwe tv waar een CI module ingaat. Ik kijk nu via ziggo go en zonder kabel. Kan ik als ik overstap nog steeds ziggo go streamen terwijl ik de CI module niet gebruik?

 3. Ik heb de nieuwste Chromecast Sabrina 2020 en ik wil Ziggo Go installeren maar kan nergens de app vinden in Google TV
  Weet iemand of het mogelijk is om de app op dit systeem te installeren en hoe doe je dat dan

 4. Hallo, hoe kan ik de Ziggo Go app installeren op mijn Sony Bravia TV (1 jaar oud). Er zit ook een chromecast built-in op m’n tv maar kan geen connectie maken met m’n Samsung A51 ??
  Wie weet een oplossing voor mij .
  Gr Joyce

 5. Kan ik met een Samsung Galaxy tab 10,0f met een Motorola 4700 telefoon de Ziggo Go App zonder een Chromecast tv kijken? De Chromecast heb ik nooit erbij gekregen bij Ziggo, het tv icoon staat op YouTube en Ziggo Go App, maar het lukt mij niet! Na 38 mmd heb ik al 12 horizon box gehad, de eerste 2jr, nooit programma gemist gezien of replay,en box 13 verwacht ik iedere dag, want als ik dat kastje uit wil doen,op 0 zetten, dan blijft het gewoon aan, het aan en uit knop werkt niet, mooi 5g internet,op de slaapkamer is het verbinding steeds weg,betaal elke keer de rekening, maar bel ik 1x erg veel, willen ze eerst het bedrag hebben, zodat ik normaal kan bellen,en daar heb ik een abonnement op,om gratis te bellen naar 06, huis telefoon en buitenland!!! Weekend 2x een uur gebeld 1x 57min gewacht en 58 min, zonder resultaat, heb thuis 5 horizon boxen staan,allen Kapoet,en nog /- 80 a 100€ per maand weg, wat een lol, bedankt!

 6. Ik heb Ziggo Horizon.
  Mijn vriend wil uitproberen of zijn Chromecast bij mij extra tv uitzendingen weer Jan geven.
  Is dit wel mogelijk?
  Bijten Horizon en Chromecast elkaar niet?
  Kan ik daarna zonder storingen gewoon weer via Horizon tv kijken?

 7. Op mijn Smartphone heb ik nu een andere wifi bron. Hoe kan ik die bronop de chromecast installeren? Ik meek dat dit alleen kan als smartphone en chromecast met hetzelfde wifi netwerk zijn verbonden

 8. Thuis, op mijn eigen netwerk werkt de chromecast uitstekend met de Ziggo-GO app. Als ik echter in een hotel ben met een open netwerk dan werkt de chromecast niet. Is hier een oplossing voor? Behalve dan via een hotspot via de smartphone.

 9. Als je je mobiel middels USB aansluit op je tv en dan Ziggo Go wil kijken, kan dat of heb ik persé een Chrome cast nodig bijvoorbeeld?
  Op de camping heb je niet altijd Wi-Fi.

 10. Ik ben overgestapt van T Mobile Thuis naar Ziggo. Met TV anywhere van T Mobile heb je volledig TV on demand tot een hele week terug. Een programma later opstarten op je TV met Chromecast werkt perfect. ZIGGO ONDERSTEUNT DIT NIET TERWIJL MEN DE SUGGESTIE DOET DIT KAN!

 11. Goedemorgen,
  Ik gebruik de Chromecast en heb hem netjes aangesloten op mijn tv. ik kan Netflix e.d. netjes afspelen maar als ik mijn ziggo go app open dan kan krijg ik de volgende melding: helaas is het niet toegestaan om video af te spelen op een ander apparaat. Hoe kan ik wel via Chromecast ziggo kijken op mijn tv?.

  1. Ik had hetzelfde probleem. Ik heb twee apps op mijn tablet staan. De ene is de Horizon app waar ik ook tv mee kan kijken op mijn tablet. Dit kan echter niet streamen. De andere Ziggo app (oranje symbooltje) werkt wel, daarmee kan ik wel streamen naar de tv.

 12. Ik vind de service van ziggo steeds slechter worden . En de nieuwe box waar je tegen kan praten ……. waarom niet eerst zorgen dat je tv replay ook via chromecast kan kijken maar helaas en programma’s opnemen nee de box of iemand op afstand verwijderd het gewoon waardoor we verplicht worden via replay terug te kijken nou tv kijken wordt steeds minder ziggo is nu nog maar voor 1 ding goed en dat is de samenwerking met vodafone en dan alleen voor de dubbele data kan ik gewoon films via illigale site’s streamen dat is pas lekker tv kijken

  1. Ziggo’s klanten service is nog nooit goed geweest. Zij zijn met grote voorsprong het bedrijf met de slechtste klantenservice van Nederland.

   Gelukkig al jaren geen klant meer. En mijn familie om mij heen is ook druk aan het overstappen. Mogelijk door wat advies.

 13. wat is het voordeel van een Next box waar ik bijna alles mee kan opnemen maar later op een tweede tv niet via Chromecast kan terugkijken.
  hoe kan ik op een tweede tv waar geen kabels heen kunnen en ziggo-go niet op geinstalleerd kan worden terugkijken(de tweede next box is niet leverbaar geven jullie zelf aan)

 14. Na de IOS update is het niet meer mogelijk om te streamen vanuit Ziggo go. Ziggo loopt denk ik net als iedereen achter Apple aan haha. Op mn Andriod kan het namelijk nog steeds.

 15. In verband met overwinteren in Spanje vraag ik me af of ik met gebruikmaking van chromecast, ziggo-app en iPad ook daar live tv kan kijken. In ons appartement hebben we wi-fi.

 16. Tot voor kort kon ik via Chromecast programma’s streamen naar mijn televisie in de slaapkamer. Maar nu zie ik nergens meer een logotje bij de programma’s waar ik op kan klikken om te streamen. Hebben jullie hiervoor een oplossing. Kan het eventueel aan een update van iOS liggen? Beneden in de huiskamer heb ik een mediaboX.

 17. Als ik voor de tv op bijvoorbeeld de slaapkamer waar geen coax aansluiting is maar wel goede WiFi ontvangst is, chromecast ga gebruiken.. dan heb ik een extra Ziggo Next box toch niet meer nodig omdat ik dan stream vanaf bijvoorbeeld telefoon of tablet?

 18. Chromecast doet het perfect met Netflix oid, maar als ik de ziggo go app stream dan valt hij continu uit en moet ik opnieuw streamen. WiFi is echter optimaal, wat kan ik hieraan doen?

  1. Krijg bijna alle ander toepassingen, Netflix, NPO en BVN TV prima aan de gang, alleen Ziggo Go niet, zie niet eens dat streaming icoontje.
   Ik gebruik een Samsung S7 als hotspot en de iPad als “bedieningspaneel”

   1. Nu de combinatie met twee Android telefoons geprobeerd, Samsung S7 als hotspot, Motorola Moto G6 Play, en nu doen alle apps inclusief Ziggo Go het prima !

 19. Goede uitleg, bedankt. We hebben al deze stappen doorlopen. We krijgen alleen geen geluid te horen. Wat kan ik daar aan doen?

    1. Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt. Normaal gesproken gaat het geluid automatisch over naar je televisie. Let er wel op dat je het geluid nu met de afstandsbediening van de tv regelt en niet met die van de Ziggo box.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.