ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Ziggo Chromecast
Hulpmiddel #1 Chromecast
Hulpmiddel #2 Chromecast Ultra

Met de Google Chromecast kun je eenvoudig live tv vanuit de Ziggo Go app streamen naar een tv scherm. Van deze oplossing kun je ook slim gebruik maken wanneer je bij Ziggo een extra tv wilt aansluiten. Om live tv naar tv scherm te streamen heb je geen extra tv ontvanger nodig. Bekijk hieronder de afbeelding en ga snel door naar het stappenplan.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Download de Ziggo GO app

Stap 1

De Horizon Box of digitale ontvanger van Ziggo heb je niet nodig, we maken bij deze oplossing gebruik van de Ziggo Go app.

Heb je de Ziggo GO app nog niet geïnstalleerd download die dan eerst.

Om gebruik te maken van de Ziggo Go app moet je eerst nog even inloggen met jouw Ziggo account.

De Ziggo GO app kun je tegenwoordig overal in Nederland en de Europese Unie gebruiken, ook zonder dat je bent ingelogd op je thuis (Ziggo) wifi. Om live tv naar de televisie te kunnen streamen moet je wel verbonden zijn met een (stabiel) wifi netwerk.

De Google Chromecast aansluiten op je tv

Stap 2

De Google Chromecast is een apparaat/hdmi stick) waarmee je apps en inhoud van je laptop, tablet en pc naar je televisie kunt streamen.

Naast het streamen van live televisie via de Ziggo Go app heb je nog talloze extra mogelijkheden met de Google Chromecast (ja, ik heb er zelf ook één ;).

 • Het aansluiten van de Chromecast gaat heel gemakkelijk. Sluit de Chromecast aan op een hdmi uitgang van je TV. De USB kabel die aan de Chromecast zit, voorziet de mediaspeler van stroom.
 • Selecteer met de afstandsbediening van je tv de juiste hdmi uitgang.
 • Volg de instructies die verschijnen op je tv scherm.

Het is belangrijk dat jouw Chromecast en telefoon/tablet gebruik maken van hetzelfde wifi netwerk. Anders werkt het allemaal niet.

Wil je meer weten over de Chromecast, lees dan dit artikel. Bekijk onderstaande video als je alleen even wilt weten hoe je de Chromecast aansluit op je televisie.

Zo sluit je de Chromecast aan.

Chromecast kopen en Ziggo Go kijken

Stap 3

De Ziggo GO app gebruiken in combinatie met de Chromecast is een goede een en goedkope oplossing. Er wordt wel vanuit gegaan dat je beschikt over een smartphone waarop je de Ziggo GO app kunt downloaden. Als dat in orde is kun je hier de Chromecast kopen.

Wil je een Chromecast die ook 4K beeldkwaliteit ondersteund koop dan niet de “normale Chromecast” maar de Chromecast Ultra.

Ben je meer fan van Apple lees dan even dit artikel, ook met de Apple TV kun je Ziggo Go streamen.

Live tv streamen naar jouw televisie.

Stap 4

Als je de app hebt gedownload en Chromecast is geïnstalleerd dan ben je klaar om live tv te streamen van jouw telefoon of tablet naar je tv.

Casten
 1. Open de app op je tablet of mobiel.
 2. Als het goed is verschijnt er in de Ziggo GO app het logotje van de Chromecast. 
 3. Tik op het logotje, de app zal nu naar de Chromecast worden verstuurd. De inhoud van de app zal nu zichtbaar zijn op de televisie.

Vragen over Ziggo Go streamen naar de Chromecast

Hoe bedien je de Chromecast?

Gebruik je telefoon of tablet als afstandsbediening. Nadat je met de tv afstandsbediening de hdmi uitgang van de Chromecast hebt geselecteerd, heb je de tv afstandsbediening niet meer nodig. De app op je telefoon of tablet fungeert nu als afstandsbediening. Door op de app een andere zender aan te tikken wissel je van zender.

Is de Chromecast het alternatief voor de Horizon box of Ziggo tv ontvanger?

Ja ik vind het een goed alternatief. Met deze oplossing kun je tv kijken zonder tv ontvanger. Echter is het met de Chromecast nog niet mogelijk om gebruik te maken van Ziggo functionaliteiten als Replay TV en Myprime.

Wat is de beeldkwaliteit als je tv kijkt via Ziggo Go en de Chromecast?

Het is mogelijk om in HD live televisie te kijken met deze oplossing. Echter speelt de WIFI/internet verbinding een grote rol. Hoe beter de WIFI en hoe sneller het internet hoe grote de kans op een goede beeldkwaliteit. Heb je slechte wifi op de plek waar je tv wilt kijken, dan kun je eenvoudig jouw wifi signaal verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van een draadloze verbindingsset, daarover lees je hier meer.

Heb je nog een andere vraag? Scroll door vragen van andere bezoekers of stel je eigen vraag via het reactieformulier.

113 mensen hebben al gereageerd.
 1. Laurence
  14/10/2022 om 1:03 pm

  Gisteren zijn er buitenwerkzaamheden geweest vanuit Ziggo. Nu kunnen wij niet meer inloggen via de Chromecast op de ziggo go app. Gebruikersnaam en wachtwoord komen ineens niet meer overeen. Dit terwijl het op de mobiel of tablet wel lukt.

 2. Rob
  08/10/2022 om 6:24 pm

  Mijn ziggo go wil niet streamen naar tv. Gewone chromecast, tv zegt’ ziggo, klaar om te streamen’ maar doet verder niets. Help!

 3. Vera
  23/08/2022 om 8:41 am

  Sinds een tijdje kan ik mijn gestreamde zenders vaak niet meer uitzetten. Voorheen ging dat via de puntjes onderaan. Soms verschijnen die wel, dan schakelt de uitzending over naar mijn mobiel.
  Ook het wisselen van zender lukt niet meer.
  Ik heb al zeer lange tijd Google Chrome met ziggo go en nooit problemen gehad. Staat er een instelling verkeerd?? Wie heeft tip

 4. Esther C.
  29/06/2022 om 11:12 am

  ik heb een nieuwe 4k chromecast met afstandsbediening gekocht. Heel veel apps, heel mooi beeld, maar hoe kan ik nou naar Ziggo go kijken, want dat gaat bij mij niet.

 5. Gerrit
  09/02/2022 om 8:15 pm

  Mijn vraag betreffende streamen via mijn ingebouwde chromecast van ESPN (eredivisie life) is: de ‘snelle’ bewegingen tijdens het spel lijkt de chromecast niet bij te kunnen benen – is dit een bekend ‘euvel’ en/of hoe is dit te verbeteren – of beter: op te lossen

 6. Marij
  05/01/2022 om 9:56 am

  Vraagje: Via Ziggo Go kijk ik via reply de Dakar rally. Deze stream ik naar mijn smart TV. Dat lukt. maar ik heb geen geluid. Geluid op telefoon staat aan. Van de TV staat ook aan. Maar het streamen is zonder. Heel vreemd, want vorig jaar werkte het nog wel. Iemand enig idee wat ik fout doe?

Er zijn meer reacties op dit artikel

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.