ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Met de Google Chromecast stream je eenvoudig live tv vanuit de Ziggo Go app naar je tv scherm. In dit artikel leg ik je uit hoe dat werkt.

Je hebt een tv abonnement bij Ziggo, maar geen coax aansluiting op de plek waar je tv wilt kijken. Lange coax kabels door het hele huis zijn geen optie, maar toch wil je op een normale manier tv kunnen kijken. In dit artikel lees je hoe je zonder een coax kabel aan te raken tv kijkt (op een tv scherm) door gebruikt te maken van de Ziggo Go app, Google Chromecast en jouw smartphone of tablet.

Van deze oplossing kun je ook slim gebruik maken wanneer je op een tweede of meerdere televisies tv wilt kijken. Om live tv naar een tweede tv te streamen heb je geen tweede tv ontvanger (die een paar euro extra kost per maand) nodig.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Stap 1: Download de Ziggo GO app

De Horizon tv box/digitale ontvanger heb je niet nodig, we maken bij deze oplossing gebruik van de Ziggo Go app.

Heb je de Ziggo GO app nog niet geïnstalleerd download de app dan eerst:

Ziggo GO app voor Android gebruikers.

Ziggo GO app voor Iphone en Ipad.

Als je gebruik wilt gaan maken van de Ziggo GO app moet je eerst inloggen met jouw Ziggo account.

De Ziggo GO app kun je tegenwoordig overal in Nederland gebruiken, ook zonder dat je bent ingelogd op je thuis (Ziggo) wifi. Om live tv naar de televisie te kunnen streamen moet je wel altijd toegang hebben tot een WIFI netwerk.

Stap 2: Sluit de Google Chromecast aan op je tv

De Google Chromecast is een apparaat/HDMI stick) waarmee je apps en inhoud van je laptop, tablet en pc naar je televisie kunt streamen. Sinds kort is het ook mogelijk om de live televisie vanuit de Ziggo app naar jouw televisie te streamen. Naast het streamen van live televisie heb je nog talloze extra mogelijkheden met de Google Chromecast (ja, ik heb er zelf ook één ;).

 • Het aansluiten van de Chromecast gaat heel gemakkelijk. Sluit de Chromecast aan op een HDMI uitgang van je TV. De USB kabel die aan de chromecast zit, voorziet de Chromecast van stroom.
 • Selecteer met de afstandsbediening van je tv de juiste hdmi uitgang.
 • Volg de instructies die verschijnen op je tv scherm.

Het is belangrijk dat jouw Chromecast en telefoon/tablet gebruik maken van hetzelfde wifi netwerk. Anders werkt deze oplossing NIET.

Wil je meer weten over de Chromecast, bekijk dan dit artikel. Bekijk onderstaande video als je wilt weten hoe je de Chromecast aansluit op je televisie.

Stap 3: live tv streamen naar jouw televisie.

Als je de app hebt gedownload en Chromecast is geïnstalleerd dan ben je klaar om live tv te streamen van jouw telefoon of tablet naar je tv.

 1. Open de app op je tablet of mobiel.
 2. Als het goed is verschijnt er in de Ziggo GO app het logotje van de Chromecast. 
 3. Tik op het logotje, de app zal nu naar de Chromecast worden verstuurd. De inhoud van de app zal nu zichtbaar zijn op de televisie.

Telefoon of tablet als afstandsbediening.

Nadat je met de tv afstandsbediening de HDMI uitgang van de Chromecast hebt geselecteerd, heb je de tv afstandsbediening niet meer nodig. De app op je telefoon of tablet fungeert nu als afstandsbediening. Door op de app een andere zender aan te tikken wissel je van zender.

Chromecast het alternatief voor de Horizon box?

Nee, niet volledig. Via deze manier is het mogelijk om live tv van Ziggo naar je tv te streamen, hier zullen veel mensen blij mee zijn. Echter is het op deze manier nog niet mogelijk om gebruik te maken van Ziggo functionaliteiten als Replay TV en Myprime.

Kwaliteit tv kijken via Chromecast

Het is mogelijk om in HD live televisie te kijken met deze oplossing. Echter speelt de WIFI/internet verbinding een grote rol. Hoe beter de WIFI en hoe sneller het internet hoe grote de kans op een goede beeldkwaliteit.

Heb je slechte wifi op de plek waar je tv wilt kijken, dan kun je eenvoudig jouw wifi signaal verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van een draadloze verbindingsset, daarover lees je hier meer.

Conclusie

De Ziggo GO app gebruiken in combinatie met de Chromecast is een goede een relatief goede en goedkope oplossing. Er wordt wel vanuit gegaan dat je beschikt over een smartphone waarop je de Ziggo GO app kunt downloaden.

Chromecast bestellen

Een nadeel kan zijn dat je jouw telefoon altijd bij de hand moet houden als afstandsbediening. Daarnaast is het nog niet mogelijk om via de oplossing gebruik te maken van Replay TV en Myprime.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
Dank voor je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Na de IOS update is het niet meer mogelijk om te streamen vanuit Ziggo go. Ziggo loopt denk ik net als iedereen achter Apple aan haha. Op mn Andriod kan het namelijk nog steeds.

 2. In verband met overwinteren in Spanje vraag ik me af of ik met gebruikmaking van chromecast, ziggo-app en iPad ook daar live tv kan kijken. In ons appartement hebben we wi-fi.

 3. Tot voor kort kon ik via Chromecast programma’s streamen naar mijn televisie in de slaapkamer. Maar nu zie ik nergens meer een logotje bij de programma’s waar ik op kan klikken om te streamen. Hebben jullie hiervoor een oplossing. Kan het eventueel aan een update van iOS liggen? Beneden in de huiskamer heb ik een mediaboX.

 4. Als ik voor de tv op bijvoorbeeld de slaapkamer waar geen coax aansluiting is maar wel goede WiFi ontvangst is, chromecast ga gebruiken.. dan heb ik een extra Ziggo Next box toch niet meer nodig omdat ik dan stream vanaf bijvoorbeeld telefoon of tablet?

 5. Chromecast doet het perfect met Netflix oid, maar als ik de ziggo go app stream dan valt hij continu uit en moet ik opnieuw streamen. WiFi is echter optimaal, wat kan ik hieraan doen?

  1. Krijg bijna alle ander toepassingen, Netflix, NPO en BVN TV prima aan de gang, alleen Ziggo Go niet, zie niet eens dat streaming icoontje.
   Ik gebruik een Samsung S7 als hotspot en de iPad als “bedieningspaneel”

    1. Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt. Normaal gesproken gaat het geluid automatisch over naar je televisie. Let er wel op dat je het geluid nu met de afstandsbediening van de tv regelt en niet met die van de Ziggo box.

 6. Wil een tv programma terug zien op tv nu heb ik een philips ambilight tv en als ik de site van Ziggo heb dan ga ik naar Ziggo go en dan log ik in en dan klik ik op het tv programma wat ik wil terug zien en dan krijg ik de melding dat dat niet kan, heb flash net geinstalleerd maar ook dat werkt niet wie weet raad.

 7. Ik heb onbeperkt internet op mijn telefoon en de ziggo go app staat ook op mijn telefoon kan ik dan vanaf de telefoon streamen?
  Of moet ik mijn telefoon als wifipunt instellen en de ziggo go app op mijn iPad zetten?

 8. Alles aangesloten, zegt mijn Tv “helaas is het niet toegestaan om video af te spelen op een ander apparaat”. Wat kan ik hier aan doen? Tablet is aangesloten op de HDMI ingang van de tv. Ziggo app gedownload op de tablet. Netflix doet het namelijk wel op dezelfde manier

 9. ik heb een Ziggo tv aansluiting. werkt goed maar in mijn slaapkamer wil ik ook een tv aansluiten, er zit een coax kabelaansluiting maar ik heb er geen ontvangst. Hoe los ik dit op?

 10. Hallo,
  Ik heb Ziggo met de Xl box en een extra Xl box met 2 TV’s.
  Nu wil ik een TV (nr. 3) op zolder hebben waar geen coax is.
  Kan ik op zolder via ons (snelle) Wifi netwerk TV kijken en wat voor TV moet ik dan kopen?

  1. Ja je kunt de extra XL box draadloos op de standaard XL box aansluiten. Of gebruik maken van de oplossing die in dit artikel wordt beschreven. Je hebt hiervoor geen speciale tv nodig.

  1. Dat hangt af van waarop jij de stream kwaliteit hebt ingesteld (laag, medium of hoog) en hoeveel uur je per maand tv kijkt. Ga uit van een verbruik van 0,5GB tot 1,2GB per uur.

  1. Om in te loggen heb je allereerst een Ziggo account nodig. Volgens mij wordt er bij het aanmaken van een Ziggo account gevraagd om je klantnummer dus zorg ervoor dat je die bij de hand hebt. Na het aanmaken van je account kun je inloggen met het bijbehorende email adres + wachtwoord.

 11. Ik heb Google Chromecast gekocht. Ik heb een Ziggo abonnement en Ziggo go app op mijn smartphone. Moet mijn TV op de kabel werken of op Ethernet worden aangesloten?
  Bij voorbaat dank.

  1. Zorg ervoor dat je met de afstandsbediening van de tv de juiste hdmi ingang hebt geselecteerd en dat de iPad en Chromecast met hetzelfde wifi netwerk verbonden zijn.

 12. Ik overweeg aanschaf Chromecast maar vraag me af of de model- en IOS-versie van mijn iPhone en iPad daarbij nog bepalend of beperkend is.
  Op iPhone en iPad heb ik bv wel de ZiggoGo en NPO Start apps werkend kunnen downloaden.
  Hoor graag van jullie.

 13. Als ik wil streamen van mijn iPad of laptop naar mijn Samsung smart tv dan is er een hele lichte maar daardoor irritante hapering. Naar mijn idee is het WiFi signaal prima. Netflix etc. werkt prima zonder hapering. Wie helpt?

  1. Dit is een oplossing om op 1 tv scherm tv te kijken. Koop je een tweede chromecast dan kun je inderdaad op twee televisies tegelijkertijd naar verschillende zenders kijken.

 14. De i-pad aangesloten op apart scherm om beter te kijken maar dan werkt de ziggo app niet. Je krijgt bericht dat dit niet kan. Kan dat dan wel met een chromecast?

 15. Weet je het zeker dat het werkt ik zoek nu zo’n oplossing. Ik heb Apple tv geprobeerd maar de horizon app geeft duidelijk de melding dat streamen niet is toegestaan en wordt dus niet zichtbaar op de tv. Wel werken alle andere apps en de eerst startpagina van de horizon app is ook zichtbaar maar ga je tv kijken dan geeft hij die melding. Die melding zal hij dan toch ook bij de chromecast geven ?

  1. Ja, deze oplossing werkt (en is ook bekend bij Ziggo zelf). Vreemd dat het bij jou niet werkt aangezien je ook de Horizon app kunt streamen naar een Apple tv. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij de Chromecast. Check voor de zekerheid of er updates beschikbaar zijn voor zowel de Apple tv als de Horizon go App. Deze oplossing werkt namelijk pas sinds een aantal maanden.