Kopen X

ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Handige hulpmiddelen:
Google ChromecastKopen
Google Chromecast UltraKopen

In dit artikel lees je hoe je met de Google Chromecast eenvoudig live tv vanuit de Ziggo Go app kunt streamen naar een tv scherm. De Ziggo Go app kun je ook streamen met een Apple TV.

Van deze oplossing kun je ook slim gebruik maken wanneer je binnen je huidige tv abonnement een tweede of extra tv wilt gebruiken. Om live tv naar een tweede tv te streamen heb je geen tweede tv ontvanger (die een paar euro extra kost per maand) meer nodig. Bekijk hieronder de afbeelding en ga snel door naar het stappenplan.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Download de Ziggo GO app

Stap 1

De Horizon Box of digitale ontvanger van Ziggo heb je niet nodig, we maken bij deze oplossing gebruik van de Ziggo Go app.

Heb je de Ziggo GO app nog niet geïnstalleerd download die dan eerst.

Om gebruik te maken van de Ziggo Go app moet je eerst nog even inloggen met jouw Ziggo account.

De Ziggo GO app kun je tegenwoordig overal in Nederland en de Europese Unie gebruiken, ook zonder dat je bent ingelogd op je thuis (Ziggo) wifi. Om live tv naar de televisie te kunnen streamen moet je wel altijd toegang hebben tot een wifi netwerk.

De Google Chromecast aansluiten op je tv

Stap 2

De Google Chromecast is een apparaat/hdmi stick) waarmee je apps en inhoud van je laptop, tablet en pc naar je televisie kunt streamen.

Naast het streamen van live televisie via de Ziggo Go app heb je nog talloze extra mogelijkheden met de Google Chromecast (ja, ik heb er zelf ook één ;).

 • Het aansluiten van de Chromecast gaat heel gemakkelijk. Sluit de Chromecast aan op een hdmi uitgang van je TV. De USB kabel die aan de Chromecast zit, voorziet de mediaspeler van stroom.
 • Selecteer met de afstandsbediening van je tv de juiste hdmi uitgang.
 • Volg de instructies die verschijnen op je tv scherm.

Het is belangrijk dat jouw Chromecast en telefoon/tablet gebruik maken van hetzelfde wifi netwerk. Anders werkt deze oplossing NIET.

Wil je meer weten over de Chromecast, lees dan dit artikel. Bekijk onderstaande video als je alleen even wilt weten hoe je de Chromecast aansluit op je televisie.

Zo sluit je de Chromecast aan.

Chromecast kopen en Ziggo Go kijken

Stap 3

De Ziggo GO app gebruiken in combinatie met de Chromecast is een goede een en goedkope oplossing. Er wordt wel vanuit gegaan dat je beschikt over een smartphone waarop je de Ziggo GO app kunt downloaden. Als dat in orde is kun je hier de Chromecast kopen.

Wil je een Chromecast die ook 4K beeldkwaliteit ondersteund koop dan niet de “normale Chromecast” maar de Chromecast Ultra.

Ben je meer fan van Apple lees dan even dit artikel, ook met de Apple TV kun je Ziggo Go streamen.

Live tv streamen naar jouw televisie.

Stap 4

Als je de app hebt gedownload en Chromecast is geïnstalleerd dan ben je klaar om live tv te streamen van jouw telefoon of tablet naar je tv.

Casten
 1. Open de app op je tablet of mobiel.
 2. Als het goed is verschijnt er in de Ziggo GO app het logotje van de Chromecast. 
 3. Tik op het logotje, de app zal nu naar de Chromecast worden verstuurd. De inhoud van de app zal nu zichtbaar zijn op de televisie.

Vragen over Ziggo Go streamen naar de Chromecast

Hoe bedien je de Chromecast?

Gebruik je telefoon of tablet als afstandsbediening. Nadat je met de tv afstandsbediening de hdmi uitgang van de Chromecast hebt geselecteerd, heb je de tv afstandsbediening niet meer nodig. De app op je telefoon of tablet fungeert nu als afstandsbediening. Door op de app een andere zender aan te tikken wissel je van zender.

Is de Chromecast het alternatief voor de Horizon box of Ziggo tv ontvanger?

Ja ik vind het een goed alternatief. Met deze oplossing kun je tv kijken zonder tv ontvanger. Echter is het met de Chromecast nog niet mogelijk om gebruik te maken van Ziggo functionaliteiten als Replay TV en Myprime.

Wat is de beeldkwaliteit als je tv kijkt via Ziggo Go en de Chromecast?

Het is mogelijk om in HD live televisie te kijken met deze oplossing. Echter speelt de WIFI/internet verbinding een grote rol. Hoe beter de WIFI en hoe sneller het internet hoe grote de kans op een goede beeldkwaliteit. Heb je slechte wifi op de plek waar je tv wilt kijken, dan kun je eenvoudig jouw wifi signaal verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van een draadloze verbindingsset, daarover lees je hier meer.

Heb je nog een andere vraag? Stel hem in het reactieformulier helemaal onderaan deze pagina.

Meest gelezen artikelen

89 reacties op “ZiggoGo op een tv scherm kijken met de Google Chromecast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Abram Watze

  Ik ben overgestapt van T Mobile Thuis naar Ziggo. Met TV anywhere van T Mobile heb je volledig TV on demand tot een hele week terug. Een programma later opstarten op je TV met Chromecast werkt perfect. ZIGGO ONDERSTEUNT DIT NIET TERWIJL MEN DE SUGGESTIE DOET DIT KAN!

 2. Tjappie

  Goedemorgen,
  Ik gebruik de Chromecast en heb hem netjes aangesloten op mijn tv. ik kan Netflix e.d. netjes afspelen maar als ik mijn ziggo go app open dan kan krijg ik de volgende melding: helaas is het niet toegestaan om video af te spelen op een ander apparaat. Hoe kan ik wel via Chromecast ziggo kijken op mijn tv?.

  1. Theo ✔

   Wat vreemd! Heb je de nieuwste Ziggo GO app op je telefoon?

 3. Rene Lieder

  Ik vind de service van ziggo steeds slechter worden . En de nieuwe box waar je tegen kan praten ……. waarom niet eerst zorgen dat je tv replay ook via chromecast kan kijken maar helaas en programma’s opnemen nee de box of iemand op afstand verwijderd het gewoon waardoor we verplicht worden via replay terug te kijken nou tv kijken wordt steeds minder ziggo is nu nog maar voor 1 ding goed en dat is de samenwerking met vodafone en dan alleen voor de dubbele data kan ik gewoon films via illigale site’s streamen dat is pas lekker tv kijken

 4. Lkleinwoolthuis

  Het gaat mij er om dat ik iets terug kan kijken studio sport

 5. Ilja

  Kan ik naast live tv ook replay casten naar tv met deze oplossing?

  1. Theo ✔

   Volgens mij is dat nog niet mogelijk.

 6. Marco

  wat is het voordeel van een Next box waar ik bijna alles mee kan opnemen maar later op een tweede tv niet via Chromecast kan terugkijken.
  hoe kan ik op een tweede tv waar geen kabels heen kunnen en ziggo-go niet op geinstalleerd kan worden terugkijken(de tweede next box is niet leverbaar geven jullie zelf aan)

 7. Desi

  Kan ik ook terug kijken via de chromecast?

  1. Theo ✔

   Nee helaas is dat nog niet mogelijk.

 8. Dirk

  Na de IOS update is het niet meer mogelijk om te streamen vanuit Ziggo go. Ziggo loopt denk ik net als iedereen achter Apple aan haha. Op mn Andriod kan het namelijk nog steeds.

 9. Janine

  In verband met overwinteren in Spanje vraag ik me af of ik met gebruikmaking van chromecast, ziggo-app en iPad ook daar live tv kan kijken. In ons appartement hebben we wi-fi.

  1. Theo ✔

   Ja dat kan ook in het buitenland.

 10. Colette Horvath

  Tot voor kort kon ik via Chromecast programma’s streamen naar mijn televisie in de slaapkamer. Maar nu zie ik nergens meer een logotje bij de programma’s waar ik op kan klikken om te streamen. Hebben jullie hiervoor een oplossing. Kan het eventueel aan een update van iOS liggen? Beneden in de huiskamer heb ik een mediaboX.

 11. Gerard

  Maakt het uit welke Chromecast ik ga gebruiken? Ik heb nog de eerste versie liggen terwijl tegenwoordig versie 3 in de winkel ligt.

  1. Theo ✔

   Nee ook de oudere Chromecast werkt prima.

 12. John

  Als ik voor de tv op bijvoorbeeld de slaapkamer waar geen coax aansluiting is maar wel goede WiFi ontvangst is, chromecast ga gebruiken.. dan heb ik een extra Ziggo Next box toch niet meer nodig omdat ik dan stream vanaf bijvoorbeeld telefoon of tablet?

  1. Theo ✔

   Dat klopt inderdaad.

 13. Maureen

  Chromecast doet het perfect met Netflix oid, maar als ik de ziggo go app stream dan valt hij continu uit en moet ik opnieuw streamen. WiFi is echter optimaal, wat kan ik hieraan doen?

  1. Daniël Jacobs

   Krijg bijna alle ander toepassingen, Netflix, NPO en BVN TV prima aan de gang, alleen Ziggo Go niet, zie niet eens dat streaming icoontje.
   Ik gebruik een Samsung S7 als hotspot en de iPad als “bedieningspaneel”

   1. Daniël Jacobs

    Nu de combinatie met twee Android telefoons geprobeerd, Samsung S7 als hotspot, Motorola Moto G6 Play, en nu doen alle apps inclusief Ziggo Go het prima !

 14. Jolanda

  Hoe oud moet de tv zijn om chromecast aan te sluiten om Ziggo go er op te kijken

 15. gretha

  kan ik ook ziggo go op tv kijken met de chromecast?

  1. Theo ✔

   Ja zoals je dat hierboven hebt kunnen lezen kan dat.

 16. L Lorijn

  Hoe kunnen we chromecast gebruiken in het buitenlan bv italië

  1. Theo ✔

   Gewoon op dezelfde manier.

 17. Van alphen

  Welk abonement heb ik nodig om via de google chromecast tv te kijken?

  1. Theo ✔

   Bij elk Ziggo abonnement kun je gebruik maken van Ziggo Go en de Google Chromecast.

 18. Ronald Backers

  Goede uitleg, bedankt. We hebben al deze stappen doorlopen. We krijgen alleen geen geluid te horen. Wat kan ik daar aan doen?

  1. Theo ✔

   Speelt het geluid wel af op je telefoon of tablet?

   1. Ronald Backers

    Ja, bij gebruik van Ziggo Go is er wel geluid.

   2. Ronald Backers

    Ja, ik heb geluid bij kijken op de telefoon (waarmee we ook verbinding maken met de Chromecast)

    1. Theo ✔

     Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt. Normaal gesproken gaat het geluid automatisch over naar je televisie. Let er wel op dat je het geluid nu met de afstandsbediening van de tv regelt en niet met die van de Ziggo box.

Meer reacties bekijken