netflix op tv

5 manieren om Netflix te kijken op een tv scherm

Hulpmiddel #1 Chromecast
Hulpmiddel #2 Apple TV

De beste manier om Netflix op je tv te kijken is door gebruik te maken van de Google Chromecast. Met de Chromecast stream je vanaf je telefoon of tablet eenvoudig Netflix series en films naar je tv scherm. Naast de Chromecast zijn er ook andere manieren om Netflix op een tv te kijken, ook die lees je in dit artikel.

Op deze pagina:

Netflix kijken zonder smart tv

Veel mensen vragen zich af of ze een smart tv nodig hebben om Netflix op de tv te kijken. Het antwoord is Nee, ook zonder smart tv kun je Netflix kijken op je tv. Je kunt dan gebruik maken van een:

 1. Google Chromecast
 2. Apple TV
 3. Netflix app in het interactieve tv menu
 4. PlayStation, Xbox of andere spelcomputer met internetverbinding

Netflix kijken via Chromecast

Gebruik maken van de Chromecast is wat mij betreft de makkelijkste en beste manier om Netflix op je tv te kijken. Het mooie is dat een Chromecast een stuk goedkoper is dan een nieuwe smart tv maar dat je met een Chromecast minimaal dezelfde mogelijkheden hebt. Met de Chromecast maak ja als het ware van je gewone tv een smart tv die makkelijk te bedienen is.

Chromecast Ultra
De Google Chromecast mediaspeler.

De Chromecast is een klein apparaatje dat je aansluit op je tv. De Chromecast sluit je aan op een hdmi en usb ingang. Hdmi zorgt veel beeld en usb voorziet de Chromecast van stroom. De Chromecast start je op door met de afstandsbediening van de TV de hdmi ingang te selecteren waarop de Chromecast is aangesloten.

Hoe werkt de Chromecast?

De Google Chromecast werkt via wifi. De eerste keer dat de Chromecast opstart zal je gevraagd worden om een wifi netwerk te selecteren. Het is dan belangrijk om het wifi netwerk te kiezen waarop ook je telefoon of tablet, met de Netflix app, is aangesloten.

Hoe kijk je Netflix op de Chromecast?

Netflix kijken via de Chromecast gaat het makkelijkst als je de Netflix app al hebt geïnstalleerd op je tablet of telefoon. Het maakt niet uit of je een Android telefoon, iPhone of iPad gebruikt.

Om Netflix naar de tv te kunnen streamen moet je ervoor zorgen dat de Chromecast correct is aangesloten en de tv is ingeschakeld. Zodra je nu de Netflix app opent en een film/aflevering aanklikt zul je merken dat er een extra icoontje is verschenen. Door het Chromecast icoontje aan te tikken zal de Netflix aflevering naar de tv worden gestreamd.

chromecast-icoontje
Chromecast icoontje

Je telefoon of tablet kun je vervolgens gebruiken als afstandsbediening. Hoe het allemaal precies werkt wordt uitgelegd in onderstaande video.

Naast Netflix kun je op deze manier allerlei apps op je tv openen denk hierbij aan NPO, Youtube, Netflix, NOS etc.

Ook kun je met de Chromecast heel gemakkelijk beelden van je laptop of telefoon draadloos op je tv weergeven. Zo kun je met de Chromecast extensie voor de internetbrowser Chrome, je internet tabbladen vanaf je computer op de televisie weergeven.

Kortom, de Chromecast vergoot de mogelijkheden van je tv enorm. Klik hier om de Chromecast te bekijken en kopen .

Netflix kijken via Apple TV

De Apple tv (€199) heeft nagenoeg dezelfde mogelijkheden en functionaliteiten als de Chromecast en maakt het ook mogelijk om Netflix naar de tv te streamen. De Apple TV werkt extra soepel in combinatie met andere Apple apparaten zoals de iPhone, iPad of Macbook.

Het streamen van Netflix naar de een tv scherm met de Apple TV werkt min of meer hetzelfde als bij de Chromecast. Je opent de Netflix app op je telefoon of tablet en klikt vervolgens op het Airplay icoontje. Deze ziet er net wat anders uit dan het Chromecast icoontje.

Links het Chromecast icoontje en rechts het Airplay icoontje voor de Apple TV.

Een ander verschil tussen de Apple TV en de Chromecast is dat de Apple TV wordt geleverd met afstandsbediening.

Ook op de Apple tv kun je allerlei handig apps installeren waarmee je jouw (normale) tv omtovert tot een smart tv. Naast Netflix kun je ook gebruik maken van apps zoals Youtube, Videoland en NPO, klik hier om de beste 24 apps te bekijken.

Netflix kijken via interactieve tv van KPN en Xs4all.

Bij KPN, Telfort en Xs4all is het mogelijk om in het interactieve tv menu de Netflix tv app te openen. Als je een interactief tv abonnement hebt bij KPN, Telfort of Xs4all kan dat binnen een paar drukken op de afstandsbediening.

 1. Start met Netflix kijken door het interactieve tv menu te openen.
 2. Vervolgens klik je op méér tv en verschijnen er een aantal apps in beeld.
 3. Klik op het Netflix icoontje en de Netflix app zal openen.

Het nadeel van deze manier vind ik dat het niet zo gebruikersvriendelijk werkt als de Google Chromecast of Apple TV.

Netflix op de Playstation en Xbox

Heb je al een PlayStation of Xbox in huis dan kun je die ook gebruiken om Netflix te kijken op de tv.

Op de PlayStation ga je eerst naar de PlayStation store om de Netflix app te downloaden. Na downloaden van de app volg je simpelweg de stappen op het scherm.

Zo werkt het ook op de Xbox, download de Netflix app en start met het kijken van duizenden films of series op je televisie.

Tip: het makkelijkst is om eerst een online op de laptop een Netflix account aan te maken en dan de app te installeren.

Netflix kijken op smart tv

Als je een Smart tv in huis hebt, kun je alsnog een Chromecast kopen en gebruiken maar voor de meeste smart tv’s bestaat er ook een ingebouwde Netflix app. Indien je zo’n smart tv hebt heb je verder geen kabels of externe apparaten nodig om Netflix te kunnen kijken.

Om gebruik te kunnen maken van je smart tv moet je tv verbonden zijn met een wifi netwerk. Als dit het geval is en je weet hoe je de smart tv kunt bedienen is het kijken van Netflix vrij makkelijk.

Netflix installeren op je smart tv.

Voor de meeste smart tv’s is er een Netflix app beschikbaar waarmee je alle series en films kunt kijken die op Netflix voor jou beschikbaar zijn. Vaak is de Netflix app al geïnstalleerd op de smart tv.

Als dit niet het geval is ga je opzoek naar de Netflix app in de app winkel/store van jouw smart tv. Zodra je de app gevonden hebt geef je met de afstandsbediening aan dat je de app wilt installeren.

Het opzoeken en installeren van de Netflix app kan per fabrikant en smart tv variëren. Maar werkt in grote lijnen op dezelfde manier. Check onderstaande video om te zien hoe dit bij een LG smart tv gaat.

Klaar om Netflix te kijken op de smart tv

Zodra je de Netflix app gevonden hebt en geïnstalleerd hebt ben je slechts een stap verwijderd om van Netflix kijken op je tv. Je hoeft alleen nog maar de app te openen en in te loggen met je Netflix account. Inloggen is eenmalig, de volgende keren zal Netflix gelijk openen.

Als je nog geen Netflix account hebt zul je uiteraard eerst een account moeten aanmaken, dit kan vanaf de smart tv maar gaat waarschijnlijk sneller via de internetbrowser op je computer.

Netflix kijken zonder internet?

In de Netflix app heb je ook de mogelijkheid om films en series “in-app” te downloaden en ze vervolgens zonder internet te kunnen bekijken. Om films en series offline te kunnen bekijken moet je die uiteraard eerst downloaden (met internet).

100 reacties op “5 manieren om Netflix te kijken op een tv scherm

 1. Ik heb waarschijnlijk een domme vraag !
  Ik heb een Sony bravia tv van 12 jaar oud, kan ik hier een crhomecast op aansluiten ? Ik zie nl dat de plug van een chromecast “plat” rechthoekig is en mijn tv heeft alleen ronde om iets aan te sluiten. Hoe moet ik dat oplossen ?

 2. Beste Theo, als ik via NLziet, Nederlandse TV wil kijken in Indonesië op de TV, een Samsung QLED smartTV, kan ik dat doen via iPhone of MacBook (draadloos, Bluetooth én VPN) of moet ik nog iets erbij hebben zoals Google Chromecast of AppleTV om draadloos te kunnen kijken ‘full screen’?
  En hoe doe ik dat eventueel met alleen iPhone of MacBook?

 3. Ik heb op de camping een smart tv van Samsung met de Netflix app.
  Helaas is de WiFi wisselend, zeg maar slecht.
  Dat betekent dat de tv vaak geen internet verbinding heeft.
  Ik heb hier wel een laptop de Netflix app en een usb of een externe harde schijf, kan ik hier een film of serie downloaden en dan de usb of externe harde schijf aansluiten op de tv en dan dus de film/serie kijken?

 4. Ik zit in Spanje, ik heb een sateliet met abonnement op Canal Digitaal, en een abonnement op ZiggoGo. Ik heb een HDMi TV, dus geen smart TV. kan ik met Chromecast alles streamen uit Nederland. Kan dat ook met de Amazon Fire Stick.

  1. Met de Chromecast kun je dan alles streamen inderdaad. Hoe dat precies werkt lees je hier. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je Ziggo Go al naar de Amazon Fire Stick kan streamen.

  1. Netflix abonnement
   Netflix installeren op smartphone
   Google chromecast v3 of Apple TV aan tv HDMI hangen en installeren
   Internet abonnement
   Netflix openen en streamen naar tv via chromecast of Apple TV.
   Chromecast is goedkoper 39€

 5. Ik wil Netflix kijken op een iPad waar de iOS niet meer van upgecrade kan worden naar 10. Is er nog een andere manier zoals BV’s in Windows 7 op mijn desktop.want ik wil ook graag Netflix op iPad boven of ergens anders kunnen kijken.

 6. onze netflix doet het al een paar dagen niet meer. we hebben telfort interactieve tv. iedere keer als we het proberen start netflix op maar bij 2de scherm loopt het vast.
  we zijn niet zo blij op dit moment.

  wat kunnen we doen?

 7. Waarom verdwijnt mijn icoon op mijn telefoon om op woonkamer af te spelen? Kan wel op telefoon dan kijken maar niet op tv.

 8. Bij het installeren van de chromecast krijg ik de melding dat de WIFI niet herkend wordt.
  Oftwel de chromecast en de i-pad pro communiceren niet. Is dit een veel voorkomend probleem bij de Chromecast. Of van Apple >??

 9. Mijn zoon heeft een Netflix abonnement en kan een aantal personen ook lid laten worden via zijn abonnement. Ik heb een TV Sony Bravia ongeveer 8 jaar oud en het lukt hem niet
  Netflix op mijn TV te plaatsen.
  Klopt dat ?

 10. Jammer dat mijn ooit dure Samsung smart TV alleen maar gele ondertitels weer kan geven. Vaak is dit nogal lastig te lezen. Ik kijk nu via de laptop die ik via een HDMI kabel op de TV aansluit maar wat bediening betreft is dat niet echt handig.

 11. Ik ben in Spanje. Heb hier een telefunken tv staan met een Netflix knop.
  Heb een Nederlands abonnement bij Netflix. Heb hier canal digitaal decoder, maar ik krijg op tv Netflix niet gestart. Wie kent de oplossing

 12. Wij willen op onze eigen account inloggen want we keken nu via een ander zn account. Echter krijgen we het e-mail adres niet veranderd op de smart tv. Hoe moeten we dit doen?

 13. Hallo
  Ik wil graag het geluid van Netflix via mijn geluid systeem laten lopen is dit mogelijk via hdmi of zo het geluid komt nu uit de tv

 14. Dag,
  Ik zit nu bij Telfort (KPN). Deze provider heeft Netflix als zender ingesteld en is Netflix via een app. niet nodig. Heerlijk betrouwbaar en zonder de onderbrekingen/rebufferen als bij wifi en een app.
  Ik wil graag overstappen naar T-mobile. Dit doe ik direct wanneer T-mobile Netflix als zender (met eigen abonnement op Netflix) gerealiseerd wordt.
  Staat het in de planning van T-mobile om Netflix op korte termijn als zender aan te bieden?
  Dank voor het antwoord. Groet P. Geurts

 15. Ik krijg geen WiFi op mijn smart tv. Ik heb geprobeerd
  draadloos via het netwerk wat er is,maar het wil niet lukken.
  Hoe kan ik WiFi verder op de tv krijgen ?

 16. Graag zou ik in de huiskamer en slaapkamer naar verschillende Netflix kijken . Kan dit en zo ja wat heb ik hier voor nodig .
  Bedankt alvast . Adriana
  P. S ik ben een vrouw van 64 en op gegroeid met het kroon pennetje . Dus zou je het mij in Jip en Janneke’s taal uit kunnen leggen.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.