op tweede tv kijken

Tweede TV Aansluiten bij jouw huidige tv aanbieder

Hulpmiddel #1 Chromecast

Wil je een tweede tv, derde of vierde tv aansluiten? In dit artikel lees je hoe je een extra tv aansluit en hoeveel televisies je totaal kunt  aansluiten. En hoe dat draadloos kan.

Op deze pagina:

Hoeveel extra televisies kun je aansluiten?

Op hoeveel televisies je in huis tv kunt kijken is afhankelijk van je tv provider en tv abonnement, dit vind je in onderstaande tabellen op deze pagina. Gelukkig is het in vrijwel elk geval mogelijk om een tweede tv aan te sluiten.

Maximaal aantal televisies

Bij alle tv providers geldt er een limiet op het aantal televisies dat je mag aansluiten met een ci module of tv ontvanger (die ervoor zorgen dat je interactieve tv kunt kijken).

Dit limiet wordt mede bepaalt door jouw abonnement en bij welke provider jij dat abonnement hebt afgesloten. In onderstaande tabel is het maximaal aantal televisies weergeven dat je kunt aansluiten bij elke aanbieder. Echter verschilt dit aantal ook per abonnement. Op sommige adressen is het niet mogelijk om op meerdere plekken in huis digitaal tv te kijken omdat de internet snelheid niet hoog genoeg is. Dit komt voornamelijk voor als je televisie ontvangt via de telefoon (adsl/vsl) kabel dus bij aanbieders zoals KPN, Telfort, Xs4all, Tele2, T-Mobile en Online.nl

Ben je aangesloten op glasvezel, dan is je internetsnelheid hoog genoeg en kun je zonder problemen een tweede of het maximaal aantal televisies aansluiten.

Kosten per extra televisie

Als je een tweede tv wilt aansluiten met een extra tv ontvanger of ci module betaal je bij bijna elke tv provider een paar euro extra per maand.

Maak je echter gebruik van kabel tv van Ziggo, Delta TV of Caiway dan kun je ook zonder smartcard en zonder extra kosten op een tweede/extra televisie tv kijken. In dat geval kun je zelfs onbeperkt extra televisies toevoegen op uw abonnement.

Tweede tv zonder kabel aansluiten met de Google Chromecast

Het nadeel van tv kijken via de kabel met een ci module of extra tv ontvanger is dat je vaak extra kabels nodig hebt om de tv aan te sluiten. Daarnaast is er soms geen tv aansluiting aanwezig wat het lastig maakt om op een tweede televisie tv te kijken in bijvoorbeeld de slaapkamer.

Als alternatief kun je tv kijken via een tv app en die naar je tv beeldscherm streamen met de Google Chromecast. Meer over tv kijken via de Google Chromecast lees je hier. Met de Google Chromecast kijk je dus zonder kabel tv op een tweede televisie. Daarnaast bespaar je maandelijkse kosten op de huur van een extra ci module of tv ontvanger.

Naast de Google Chromecast zijn er ook andere oplossingen om zonder kabels een extra tv aan te sluiten. Die oplossingen verschillen echter per tv provider. Meer manieren om draadloos/ zonder kabels een tweede tv aan te sluiten vind je verderop in dit artikel.

Tip: Hoef je niet per sé op een tv scherm tv te kijken dan kun je natuurlijk ook tv kijken op je laptop, telefoon of tablet.

Extra tv aansluiten bij kabel tv providers

Kabel tv providersMaximaal aantal televisiesKosten per extra tv
ZiggoExtra CI module of tv ontvanger4€2 en €4
 Kabel tvOnbeperktGratis
Delta TVCI module of tv ontvangernb€3,50
 Kabel tvOnbeperktGratis
CaiwayCI module of tv ontvangernbnb
 Kabel tvOnbeperktGratis

Extra tv aansluiten bij KPN, Xs4all, Tele2, Telfort of T-Mobile.

Adsl/vdsl/glasvezel providersMaximaal aantal televisiesKosten per extra tv
KPNExtra tv ontvanger6€5
TelfortExtra tv ontvanger5€5
Xs4allExtra tv ontvanger4€5
Tele2Extra tv ontvanger2€3
T-MobileExtra tv ontvanger4Gratis

Tweede tv aansluiten bij Ziggo, Delta TV en Caiway

Een tweede tv aansluiten bij Ziggo, Delta of Caiway doe je normaal gesproken met een extra (lange) coax kabel.

Echter kan er bij het gebruik van een extra televisie en een lange coax kabel (langer dan 10meter) kwaliteitsverlies optreden. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een coax kabel versterker.

Heb je geen tweede coax aansluiting in huis? Maak dan gebruik van een kabel splitter hiermee is het mogelijk om meerdere aansluitingen te creëren

Zonder smartcard, ci module of tv ontvanger

Het tijdperk van analoge televisie nadert zijn einde of is in veel regio’s al teneinde. Toch is het bij de kabelaanbieders Ziggo, Delta en Caiway mogelijk om zonder tussenkomst van ci module, tv ontvanger of extra smartcard op een extra televisie tv te kijken. Het voordeel hiervan is dat je in principe een onbeperkt aantal extra televisies kunt aansluiten en daarvoor geen bedrag extra hoeft te betalen per maand.

Om hiervan gebruik te kunnen maken heb je wel een tv nodig met een ingebouwde ontvanger DVB-C. Gelukkig zijn de meeste televisies voorzien van zo’n ingebouwde digitale ontvanger.

Om vervolgens tv te kunnen ontvangen, sluit je de coax kabel direct aan op de tv. Daarna moet je nog wel even de tv juist instellen (juiste frequenties etc). Hoe je dat doet bij Ziggo leer je hier in het stappenplan.

Bij Delta TV en Caiway gaat dit op soortgelijke wijze handleidingen kun je bij desbetreffende aanbieder aanvragen bij hun klantenservice (sowieso verstandig dit te doen als je niet erg technisch of een beetje lui bent).

Met ci module of tv ontvanger

Zoals je kunt aflezen in de tabel kost het gebruik van een extra ci module of tv ontvanger een paar euro’s extra per maand. Maar dan kijk je ook op je tweede tv interactieve televisie.

Bij het gebruik van een ci module stop je de ci module in de televisie en sluit je de coax kabel rechtstreeks op je tv aan. Meer over de ci module lees je hier.

Bij het gebruik van een tv ontvanger sluit je de coax kabel aan op de tv ontvanger. Daarnaast sluit je de tv ontvanger met een hdmi kabel aan op de televisie.

Draadloos tweede tv aansluiten

Er zijn een aantal manieren om zonder kabel toch op een (tweede) tv scherm televisie te kijken. De beste en goedkoopste manier vind ik persoonlijk de Google Chromecast. Echter is dat niet een oplossing als je gebruikt maakt van een extra tv ontvanger of ci module.

Andere oplossingen om zonder het gebruik van lange coax kabels tv te kijken lees je hier.

Bij Ziggo kun je de Extra mediabox ook draadloos via wifi aansluiten of verbinden met een UTP kabel meer daarover lees je hier.

Tweede tv aansluiten bij KPN, Telfort, Xs4all, Tele2 en T-Mobile

Een tweede of extra tv sluit je op dezelfde manier aan als de eerste televisie. Dit betekent dat je de extra tv ontvanger met een utp/netwerk kabel op je modem aansluit.

Uiteraard sluit je de tv ontvanger aan op de stroom en vervolgens ook op je televisie met een hdmi kabel.

Zonder kabel tweede tv aansluiten

Wil je liever geen lange utp/netwerk kabels gebruik om je tweede tv aan te sluiten? Dan kun je ook draadloos een tweede tv aansluiten. Dit is handig als je modem ver van de tv en tv ontvanger verwijdert is.

TV aansluiten met een draadloze verbindingsset.

Maak dan gebruik van de draadloze verbindingsset. Met de verbindingsset kun je het tv signaal vanaf het modem doorsturen via het elektriciteitsnetwerk naar de tv ontvanger, dit werkt door het hele huis. Handig bijvoorbeeld als je op de bovenverdieping of slaapkamer op een tweede televisie tv wilt kijken.

Meer vragen over het aansluiten van een 2e of meerdere tv’s? Vraag het hieronder in het reactieformulier!

60 reacties op “Tweede TV Aansluiten bij jouw huidige tv aanbieder

  1. Hallo ,Ik heb sinds kort glasvezel van caiway beneden doet hij het prima maar boven is het niks ik heb een draadloze verbindings set van kpn heeft altijd prima gewerkt maar nu blijft het beeld constant stil staan.

  2. En wat als je een led dimmer hebt die waarschijnlijk het signaal van de draadloze verbindingset verstoord.
    Iemand daar advies of tips voor om op de slaapkamer toch tv te kijken.
    Ik wil iets anders dan de chromecast.

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.