6 Tips om Videoland te kijken op je tv

Hulpmiddel #1 Chromecast
Hulpmiddel #2 Apple TV

Heb je een smart tv? Dan is een Chromecast of Apple tv niet nodig. Dan kun je namelijk de Videoland smart tv app gebruiken. Geen smart tv? Bij sommige tv providers (zoals Ziggo, KPN, Telfort etc.) kun je gebruik maken van de Videoland tv app in het interactieve tv menu.

Als dat allemaal niet werkt of niet lukt kun je als alternatief ook nog Videoland vanaf je laptop, tablet/iPad of telefoon met een kabel op je tv aansluiten. Hieronder vind je in detail hoe je Videoland op je tv kijkt.

Videoland casten naar de tv met de Google Chromecast.

Deze oplossing raad ik je ook aan als je Youtube of Netflix op tv wil kijken.

Benodigde tijd: 4 minuten.

Met de Chromecast kun je eenvoudig Videoland op je tv kijken. De Google Chromecast werkt op alle televisies. Ook met oude tv’s en geen smart tv’s kijk je Videoland op tv. Dat doe je zo:

 1. Koop een Google Chromecast. (€35).

  Bij bol.com kun je de Chromecast eenvoudig bestellen, vandaag besteld is morgen genieten van Videoland op je tv scherm.

 2. Sluit de Chromecast aan op je tv.

  Dit is makkelijk; plug de Chromecast in een hdmi ingang van je tv. (Geen hdmi? Gebruik een hdmi naar scart adapter). Sluit de voeding van de Chromecast aan. Dit kan door de USB van de Chromecast in je tv te steken of door de adapter van de Chromecast in het stopcontact te steken. Kies met de afstandsbediening de juiste tv ingang en volg de instructies op het scherm. Klik dit ingewikkeld? Bekijk op deze pagina de video.

 3. Installeer de Videoland app op je telefoon of tablet als je dit nog niet hebt gedaan

  Je kunt zowel een iPhone, iPad of Android telefoon of tablet gebruiken.

 4. Zet de tv aan en open Videoland via de app

  Casten
  Indien je de Chromecast correct hebt geïnstalleerd verschijnt bovenstaand icoontje in de Videoland app. Door daar op de klikken stream je Videoland naar de tv.

Videoland op tv kijken met de Apple TV.

Ook met de Apple TV is het mogelijk om Videoland op je tv te kijken. De Apple TV is echter wat duurder dan de Chromecast vandaar dat die als tweede komt in dit rijtje. Qua functionaliteiten zijn de Apple TV en Chromecast min of meer gelijkwaardig. De Apple TV is wat mij betreft alleen in het voordeel in combinatie met andere apparaten van Apple zoals een iPhone, iPad of Macbook. Het installeren van de Apple TV gaat als volgt:

 1. Koop een Apple TV.
 2. Sluit de Apple tv aan op je tv. Dit doe je door de Apple TV met een hdmi kabel met je tv te verbinden. Sluit je de hdmi kabel aan op hdmi ingang 1/2/3 of 4.
 3. Zet de tv aan en selecteert met de afstandsbediening van je tv hdmi ingang 1/2/3 of 4 (juist, de ingang waarop je de Apple TV hebt aangesloten).
 4. Met de afstandsbediening doorloop je het setup menu. Kies de juiste taal & land etc.
 5. Zodra de Apple TV gereed is ga je naar de AppStore.
 6. Daar zoek je op Videoland en installeer je de Videoland app.
 7. Door de Videoland te openen je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren kun je genieten van films en series van Videoland op je grote tv scherm.

Op tv naar Videoland kijken bij Ziggo, KPN

Bij Ziggo, KPN, Xs4all, Telfort, NLE, Videoland kun je ook Videoland op tv kijken. Je kunt Videoland bij je abonnement bestellen dan wordt het door je tv provider gefactureerd. Uiteraard kun je ook gewoon direct bij Videoland een abonnement afsluiten.

Videoland op tv Ziggo

Bij Ziggo gebruik je de Horizon Mediabox om naar Videoland te kijken. Als je op het menu klikt en via mijn media naar je apps gaat staat Videoland daar tussen. Op kanaal 151 vind je ook Videoland.

Via KPN, Xs4all of Telfort Videoland kijken op tv

Bij deze aanbieders klik ga je met de afstandsbediening naar het interactieve tv menu. Dit doe je door met je afstandsbediening het menu in te drukken. In het menu bij méér tv kun je ook de Videoland app vinden.

Met een Smart TV videoland op tv kijken

Als je een smart tv hebt van Panasonic, Samsung, Philips, LG of Sony is er een grote kans dat je Videoland eenvoudig op je smart tv kan kijken. Dit kun je checken door in de APP store van je Smart tv op zoek te gaan naar de Videoland app. Zodra je de Videoland app hebt gevonden klik je uiteraard op installeren. Om Videoland daadwerkelijk op je smart tv te kunnen bekijken doorloop je de volgende stappen:

 1. Open de Videoland app op je smart tv, nu verschijnt er een koppel code (deze code bestaat uit 6 cijfers.)
 2. Log op met een laptop of telefoon op www.koppel.tv in met je Videoland account.
 3. Vul op deze website de 6 cijfers in.
 4. Na het koppelen kun je op de smart tv naar Videoland kijken!

Via laptop, iPad of iPhone Videoland op tv kijken.

Als bovenstaande opties je niets lijkt kun je ook nog je laptop, tablet of telefoon met een hdmi kabel op je tv aansluiten.  Omdat het per apparaat verschilt welke HMDI kabel en adapter je nodig hebt raad ik je aan om de volgende artikelen te lezen wil je van deze opties gebruik maken. iPhone verbinden met tv. iPad aansluiten of laptop op tv aansluiten.

Videoland kijken in het buitenland

Normaal gesproken is het niet mogelijk om in het buitenland Videoland te kijken. Echter is het met een VPN verbinding nu ook mogelijk om in het buitenland Videoland te kijken op je telefoon, tablet of laptop. Hoe dat precies werkt lees je hier. Zodra je verbonden bent met een Nederlandse VPN server kijk je gewoon Videoland in het buitenland zoals jij dat gewend bent.

46 mensen hebben al gereageerd.
 1. Eric Langelaan
  16/07/2023 om 6:49 pm

  ik heb een samsung tv die geen video app. ondersteunt. nu wil ik video land kijken via de iPhone met een HDMI kabel. maar nu ook problemen, ik krijg wel het menu op de tv maar zodra de film begint wordt het beeld zwart maar heb wel het geluid van de film.ik heb al meerdere poorten van de tv gebruikt maar zonder succes.
  wie helpt mij.

 2. georget
  25/08/2022 om 11:26 am

  ik heb op mijn pc bij videland series toegevoegd aan mijn kijklijst maar krijg deze niet te zien op mijn tv in mijn kijklijst

 3. Sharon
  29/01/2022 om 12:58 am

  Waarom kan ik op een thomson smart tv geen videoland kijken.

  Gr s

 4. Anoniem
  22/10/2021 om 5:28 pm

  Ik kon afgelopen maandag (18 oktober) via mijn tv gewoon via verder kijken mijn series kijken. Vanaf eergisteren niet meer. Heeft iemand met een LG tv hier ook last van?

 5. Marianne de jonge
  02/09/2021 om 4:24 pm

  Waarom krijg ik geen Videoland meer op LG tv

 6. Peter
  24/01/2021 om 11:20 am

  Waarom kan ik geen abonnement afsluiten nu ik hier een paar maanden in spanje ben.

 7. Fred Janssen
  16/09/2020 om 3:25 pm

  Sinds gisteren een proefabonnement (Basic). Bij het koppelen aan mijn Samsung Smart tv kreeg ik de boodschap dat het niet mogelijk is om met een Basic-abonnement Videoland op de tv af te spelen; hiervoor is een upgrade naar een duurder abonnement nodig. op de site van Videoland zie ik dat nergens staan en ook hier zie ik er geen reacties over. Weet iemand op dat wel klopt?

  • BartHeerlen
   21/04/2021 om 10:13 pm

   Ik heb hetzelfde probleem, word ook nergens uitgelegd welk abonnement je dan wel moet hebben om te streamen. Ik heb opgezegd

 8. Anna
  24/08/2020 om 1:02 pm

  Ik heb een lg tv Videoland kijken ging prima via de app maar nu niets meer geeft aan dat er een fout is

  • Marianne de jonge
   02/09/2021 om 4:23 pm

   Hoe krijg ik weer Videoland op m’n lg tv

 9. Paul
  20/08/2020 om 11:04 am

  Ik krijg de app van videoland niet op mijn tv te zien. zijn overgestapt van telfort naar kpn .
  Bij telfort geen probleem.

 10. Yvonne
  14/07/2020 om 6:33 pm

  Heb videoland met 6 cijferige code gekoppeld twee weken goed gegaan en nu ineens geeft hij steeds foutmelding en opende hij nu niks

 11. Marcel Hageman
  08/11/2019 om 1:27 pm

  Een vraagje:
  Als ik bij KPN het pakket afsluit voor Videoland (via mijn kpn tuner)
  Kan ik dan op andere tuners in mijn huis ook Videoland installeren voor de prijs van 8,99 Euro per maand ?

  Ik heb namelijk 3 slaapkamers in mijn huis en een woonkamer en ik zie het niet zitten om voor elke kamer 8,99 Euro (totaal 36,00 Eur) per maand te gaan betalen.

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 8:19 pm

   Dat weet ik helaas niet precies. Waarschijnlijk wel maar dit kun je het beste even navragen bij de KPN klantenservice.

 12. Thea Westra
  07/07/2019 om 2:47 pm

  Ik stap over an KPN naar Ziggo. KPN factureerde mijn abonnement van Videoland. Mij werd gezegd dat ik straks geen Videoland meer heb. Moet ik mij dan opnieuw abonneren?

  • Theo ✔
   24/04/2020 om 8:20 pm

   Vraag dit even na bij KPN!

 13. Joran
  24/06/2019 om 4:06 pm

  Ik typ de 6 cijferige code in en krijg dan de keus om een profiel te kiezen maar dat gaat niet want de tv reageerd dan niet meer op de afstandsbediening. Dus al we op OK drukken doet hij niks

 14. Denise
  21/06/2019 om 10:47 pm

  Ik heb een Videoland account alleen moet ik dat via on demand kijken en dat gaat op alfabetische volgorde en dat is heel erg irritant kan ik niet de app op mijn tv installeren ?
  Ik ben klant bij KPN.

 15. Ans
  18/06/2019 om 4:08 pm

  We kunnen op onze Telefunken smart TV geen videoland kijken. Klopt dit?

 16. roel
  10/06/2019 om 2:04 pm

  hoe krijg ik de app van videoland weer op mijn tv

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:43 pm

   Dat kan op verschillende manieren die hierboven in het artikel worden uitgelegd.

 17. Herman klumpenaar
  08/06/2019 om 8:57 am

  Ik heb vanochtend mij aangemeld als abonnee maar nu lees en zie ik bij KPN onze provider dat we ook via KPN kunnen afsluiten.
  Is het mogelijk om te zetten naar KPN of moet ik eerst mijn lidmaatschap via de app opzeggen en dan via KPN weer aanmelden.

  Alvast bedankt

  Mvg

  Herman Klumpenaar

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:44 pm

   Check dat even bij de Videoland klantenservice.

 18. Ellen
  12/05/2019 om 4:38 pm

  Hoe kan ik mijn tv koppelen aan mijn Samsung Galaxy s7

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:44 pm

   Heb je ook een samsung tv? Dan kun je gebruik maken van screen mirroring. Anders heb je een Chromecast of Apple tv nodig.

 19. Marja Benschop
  01/05/2019 om 4:00 pm

  Op welk kanaal kan ik Videoland via KPN vinden?

  • Theresia
   01/08/2020 om 5:36 pm

   Kan alleen via On Demand scrollen naar beneden dan staat Videoland ertussen

 20. André Hamstra
  29/04/2019 om 7:15 pm

  Op mijn smart tv kan ik geen videoland app vinden.

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:44 pm

   Dan zul je gebruik moeten maken van bijvoorbeeld de Google Chromecast.

 21. Tanja v d weijden
  25/04/2019 om 2:04 pm

  Van ziggo nu naar KPN, ik kan nu geen Videoland meer vinden terwijl ik wel n abonnement heb op Videoland ?? Wat moet ik doen??

  • Theo ✔
   17/06/2019 om 6:45 pm

   Je zou gebruik kunnen maken van een Apple TV of Chromcast om Videoland op je tv te kijken.

 22. Cees
  07/04/2019 om 6:56 am

  Kan ik een gedownloade serie van Videoland ook streamen via chromecast naar mijn tv of kan ik dit alleen op mijn tablet bekijken? Op dit moment lukt mij dat niet.

  • Theo ✔
   18/04/2019 om 8:13 pm

   Nee helaas is dat niet mogelijk.

 23. De GROOT
  05/04/2019 om 7:57 pm

  Goedendag kan ik met alleen een internet abonnement thuis en mobiel ook televisie kijken open zonder dat ik ik een tv abonnement heb nodig heb

  • Theo ✔
   18/04/2019 om 8:13 pm

   Dat kan bijvoorbeeld met NLziet.

 24. Marij
  05/04/2019 om 6:44 pm

  Ik Kan Videoland niet koppelen aan mijn tv, ik zie geen code??

 25. Anna
  03/04/2019 om 2:23 pm

  Hoe krijg ik videoland op mijn tv? Ik heb m wel op me mobiel

  • Theo ✔
   03/04/2019 om 8:05 pm

   Lees het artikel hierboven.

  • Leentje
   15/12/2019 om 12:19 am

   Beetje laat, maar lees eerst even artikelen voor dat u vragen gaat stellen, die overduidelijk al beantwoord en uitgelegd zijn.

 26. Ilhan
  28/03/2019 om 5:24 pm

  Kan ik op de Philips 50pus6203/12
  De Videoland app downloaden?

  • Theo ✔
   28/03/2019 om 9:01 pm

   Dat is een smart tv, dus hoogstwaarschijnlijk kun je daar wel Videoland mee kijken.

 27. Tjeerd
  20/07/2018 om 8:02 am

  Ze moeten bij kpn een mogelijkheid bieden net als ze doen bij Netflix. Kanaal 200 is Netflix waarom geen videoland?

 28. Kajal
  20/06/2018 om 8:49 pm

  Philips Smart tv maar de Videoland app is nergens te vinden ? als ik via mijn tel scherm wil delen dan heb ik alleen maar geluid maar geen beeld. Waardeloos!!

  • Theresia
   01/08/2020 om 5:38 pm

   De smart TV werkt niet meer voor Videoland bij bepaalde Philips TV’s

 29. Petra Keizer
  08/02/2018 om 8:47 pm

  Via Apple tv 1 week Videoland gekeken op de tv maar gister stopt hij er halverwege mee en krijg ik elke keer een foutmelding!

  • Justme
   16/09/2020 om 7:00 pm

   Zelfde probleem hier heel irritant

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.