Zit je geregeld op de camping en mis je daar de televisie? Lees dan dit artikel en ontdek de mogelijkheden om toch op vakantie, op de camping tv te kunnen kijken.

Met onderstaande oplossingen is het mogelijk om op de camping in jouw caravan of camper alle belangrijke Nederlandse televisie zenders te bekijken. Ook is het mogelijk om Nederlandse tv te kijken op de camping in het buitenland

TV kijken op de camping in Nederland

De makkelijkste en goedkoopste manier om op de camping tv te kijken is door gebruik te maken van Digitenne van KPN. Wanneer je al in het bezit bent van Digitenne van KPN, dan kost deze optie je niets. Je kunt dan gewoon het kastje met de ontvanger meenemen naar de camping. In principe is dit een heel geschikte en makkelijke optie om draadloos tv te kijken op de camping. Het enige wat je nodig hebt om televisie te kijken in je caravan of camper is een stopcontact met 230-240 volt. Digitenne van KPN kost tussen de €10 en €20 per maand+ de eenmalige aansluitkosten. Wanneer je gebruik maakt van een converter dan moet het ook mogelijk zijn om met 12 volt tv te kijken. Houdt er dan rekening mee dat je ook een 12v converter/ adapter nodig hebt voor de Digitenne.

Het grote voordeel van Digitenne van KPN is dat het erg eenvoudig werkt, aansluiten kost je letterlijk minder dan 10 minuten. Ook is het mogelijk om geheel draadloos tv te kijken zonder extra ontvanger en afstandbediening(wanneer je beschikt over een tv met CI module), door de smartcard direct in je tv te steken. Daarnaast kun je de Digitenne ook gewoon thuis gebruiken.

Het grote nadeel is dat Digitenne niet beschikbaar is in het buitenland en dat het relatief duur is omdat je er misschien niet elke maand gebruik van maakt. Ook is Digitenne niet beschikbaar in HD kwaliteit.

Daarnaast is de dekking van het signaal niet 100% in Nederland, op sommige postcodes kan er dus geen gebruik gemaakt worden van Digitenne van KPN. Wel kan dit vooraf gecheckt worden met de postcode check. Dit is wellicht een aanrader wanneer je vaak op dezelfde camping zit.

Op de Camping tv kijken met TV Apps

Heb je op dit moment een interactief tv abonnement, dan is het vaak ook mogelijk om vanaf meerdere apparaten live tv te kijken. Dit kan bijvoorbeeld op de Ipad of op je Smartphone. Wanneer je in het bezit bent van een interactief tv abonnement bij Ziggo, KPN of UPC dan is het ook mogelijk om buitenshuis gebruik te maken van de live TV app. Dit betekent dat je ook op de camping tv kunt kijken zonder dat je een extra abonnement hoeft af te sluiten.

Het enige nadeel van deze optie is dat het niet mogelijk om op een televisie tv kijken. Ook werken de tv apps alleen in Nederland. Met de tv apps is het alleen mogelijk om op de smartphone of tablet tv te kijken. Om van deze optie gebruik te maken hoef je alleen de UPC Horizon GO, Ziggo TV APP of KPN ITV app te downloaden. Nogmaals dit werkt alleen als je thuis ook daadwerkelijk een abonnement hebt afgesloten bij één van bovenstaande aanbieders.

Uiteraard werken deze Apps alleen als je verbonden bent met het internet dit kan bijvoorbeeld via de camping wifi, een 3G of 4G verbinding. Aangezien het internet op veel campings niet altijd even snel is moet je er rekening mee houden dat deze optie niet altijd even goed werkt. Maak je gebruik van een 3G of 4G verbinding let er dan op dat tv kijken veel data kan verbruiken.

Camping tv in het buitenland

Sta je met je caravan of camper op de camping in het buitenland ook dan is het mogelijk om televisie te kijken. Helaas is het in dit geval niet meer mogelijk om gebruik te maken van Digitenne van KPN (dit signaal is alleen te ontvangen in Nederland) of van de tv apps van uw thuis tv aanbieder, wel kun je met Canal Digitaal via de schotel in het buitenland Nederlandse televisie bekijken.

Dit is mogelijk met het recreatiepakket van Canal Digitaal. Hiervoor betaal je een eenmalig bedrag + de maandelijkse abonnementskosten.

Bij dit pakket zit uiteraard een schotel + standaard en alle kabels die je nodig hebt om de tv op de schotel aan te passen. Daarnaast bevat het pakket een handleiding waarmee je vrij eenvoudig de schotel kunt instellen zodat je tv kunt kijken via de satelliet.

Het recreatiepakket is geschikt voor zowel Nederland als het buitenland. In het buitenland is er (vrijwel) volledige dekking in heel Europa. Zie hieronder het bereik van de Satelliet.

bereik satellietZoals je ziet is bijna heel Europa gedenkt. In Scandinavië, het noorden van Zweden, Noorwegen en Finland is het bereik een stuk minder. In de donkere gebieden is het bereik uitstekend, hoe lichter het wordt hoe minder het bereik. In de lichtere gebieden zul je ook relatief sneller last hebben van een storing, door bijvoorbeeld regen of slecht weer.

Maar zoals je ziet heb je dus met Satelliet tv de mogelijkheid om lekker op de camping in Frankrijk en Spanje in jouw caravan of camper Nederlandse Televisie te kijken.

Een ander groot voordeel van schotel tv in je caravan is dat je ook tv kunt kijken in HD, hiervoor moet je wel het HD recreatiepakket bestellen. Daarnaast maakt het niet uit wat voor televisie je hebt, elke televisie kan op de schotel worden aangesloten.

Satelliet TV is dus absoluut een aanrader wanneer je tv wilt kijken op de camping, in tegenstelling tot Digitenne stelt het je ook in staat om in het buitenland te genieten van Nederlandse Televisie. Meer weten over Nederlandse televisie in het buitenland, lees dan dit artikel.