Ziggo tv

3 Tips om draadloos tv te kijken bij Ziggo

Hulpmiddel #1 Chromecast

Er zijn best wat manieren om draadloos tv te kijken met een Ziggo abonnement. In dit artikel lees je hoe je draadloos en zonder tv ontvanger tv kunt kijken bij Ziggo.

Op deze pagina:

Draadloos tv kijken bij Ziggo kan handig zijn als je:

 • geen coax aansluiting in de buurt hebt
 • een tweede tv wilt aansluiten zonder kabel
 • een extra mediabox wilt aansluiten
 • je geen extra digitale decoder in huis wilt hebben
 • op de slaapkamer, zolder of in de tuin tv wilt kijken
 • een extra televisie wilt aansluiten

TV kijken zonder kabel bij Ziggo

Met een Ziggo abonnement sluit je de tv normaal gesproken aan door een coax kabel aan te sluiten op de tv ontvanger. De tv ontvanger sluit je vervolgens met een hdmi kabel aan op de televisie. Om draadloos of zonder kabels tv te kijken moet je dus de coax kabel en de hmdi kabel vervangen. Gelukkig kan dit op een aantal manieren.

TV kijken zonder coax kabel of zonder hdmi kabel

Draadloos tv kijken Ziggo

Om draadloos tv te kijken moet je dus zonder coax kabel en zonder hdmi kabel tv kijken. Dat kan door:

 1. Gebruik te maken van de Ziggo Go app in combinatie met een Chromecast of Apple TV.
 2. TV te kijken op je laptop, tablet of telefoon met de Ziggo Go app.

De eerste oplossing werkt uitstekend. De Chromecast kun je gebruiken in combinatie met elk apparaat waarop je de Ziggo Go app kunt downloaden. Wel heb hiervoor dus een Google Chromecast nodig of Apple TV nodig. Let op de Apple TV werkt vooral goed in samenwerking met andere Apple apparaten zoals de iPhone, iPad en Macbook.

tv kijken met Chromecast
Tv kijken met Chromecast

Tv kijken op je laptop, tablet of telefoon is draadloos maar minder ideaal vanwege het kleine scherm. Wel kun je met deze apparaten volledig zonder kabel tv kijken want met een opgeladen laptop, telefoon of tablet heb je geen voedingskabel nodig.

TV kijken zonder coax kabel

Zonder coax kabel tv kijken maar toch een tv ontvanger gebruiken? Dan heb je een Ziggo Mediabox Extra nodig! Je hebt voor de Ziggo Mediabox Extra geen coax kabel nodig als je een tweede tv draadloos wilt aansluiten.

De Mediabox Extra kun je namelijk zonder coax kabel of met een utp kabel aansluiten.

 1. Draadloos de Mediabox extra verbinden met de grote “hoofd” Mediabox. Via wifi kun je de extra Mediabox koppelen met de hoofd mediabox zodat je draadloos tv kunt kijken op je tweede tv.
 2. UTP kabel met verbindingsset. Indien de bovenstaande optie niet werkt kun je proberen om met een draadloze verbindingsset de tweede tv draadloos aan te sluiten. Normaal gesproken sluit je de extra mediabox met een (lange)utp kabel aan, deze kabel kun je vervangen door een verbindingsset (klik hier om te lezen hoe dat werkt). Zelf geeft Ziggo aan dat een verbindingsset niet werkt, maar vaak kun je de extra Mediabox wel aansluiten met een verbindingsset.

TV kijken zonder hdmi kabel

Wil je toch graag tv kijken door gebruik te maken van een tv ontvanger. Dan zit je nog altijd met de hdmi kabel die de tv ontvanger verbindt met de televisie.

Er zijn twee manieren om tv te kijken zonder hdmi kabel en om tegelijkertijd gebruik te maken van de functionaliteiten van de tv ontvanger van Ziggo, namelijk door:

 • Draadloos het hdmi signaal versturen
 • Gebruik te maken van een CI module

Draadloos hdmi (tv) signaal bij Ziggo

Ondanks dat dit een vrij dure en niet al te beste oplossing is kun met de Gigaview 821 van Marmitek een verzender aansluiten op de Mediabox en draadloos het tv signaal naar de ontvanger van de Gigaview sturen (die uiteraard aangesloten is op de televisie).

Dat gaat redelijk eenvoudig en het mooie is dat je Ziggo tv ontvanger dus niet heel dichtbij de tv hoeft te plaatsen. Helaas heeft het ook een behoorlijk nadeel: de Gigaview heeft een beperkt bereik. Vooral wanneer er een aantal dikke plafonds of muren tussen de verzender en ontvanger zitten kunnen er haperingen en storingen voorkomen.

Daarnaast moet de Marmitek decoder nog wel met een hdmi kabel op de tv worden aangesloten. Genoeg redenen dus eigenlijk om hier geen gebruik van te maken.

Ik raad je aan om alleen gebruik maken van de Gigaview als je de standaard Mediabox (voor de 1e tv) draadloos wilt aansluiten. Want voor het draadloos aansluiten van een tweede tv bij Ziggo zijn er betere en vooral goedkopere oplossingen.

Uitleg Marmitek aansluiten op tv

CI+ Module (Common Interface)

Met de CI+ module van Ziggo is het mogelijk om zonder decoder en hdmi kabel tv te kijken. Bij het gebruik van de CI module heb je echter nog steeds een coax kabel nodig (die je direct aansluit op de televisie).

CI Module die je in de tv steekt.

Als jouw televisie geschikt is voor gebruik van de CI module bevindt zich achterop/in de televisie een grote ingang waar de CAM in kan.

Bij de ingang in de televisie staat vaak “common interface”. Daar moet je de CAM met Ziggo smartcard inschuiven. Het grote voordeel van de CI module is dat je niet langer gebruik hoeft te maken van twee verschillende afstandsbedieningen en het lelijke kastje mist.

TV via het stopcontact of zonder tv ontvanger

Draadloos tv kijken via stopcontact bij Ziggo?

Met Ziggo is het alleen mogelijk om draadloos tv te kijken via het stopcontact bij het verbinden van de Mediabox Extra (voor een tweede tv).  Alleen bij aanbieders van Digitale IPTV via de ADSL kabel of Glasvezel kan er altijd via het stopcontact een tv signaal worden verstuurd. Het TV signaal via het stopcontact versturen met een draadloze verbindingsset kan bijvoorbeeld wel bij KPN, Tele2 en Xs4all.

Bij Ziggo tweede tv zonder coax aansluiten?

Als je een tweede tv draadloos wilt aansluiten bij Ziggo raad ik aan om gebruik te maken van een Chromecast of Apple TV. Daarnaast zijn er een aantal manieren om een Mediabox Extra aan te sluiten zonder gebruik te hoeven maken van een coax kabel. Deze manieren kun je meer in het begin van dit artikel lezen.

Draadloos tv kijken zonder extra decoder

Je hebt niet perse een extra mediabox nodig om draadloos tv te kunnen kijken. Je kunt ook gebruik maken van de Ziggo Go app en tv met de Chromecast of Apple TV draadloos naar de tv streamen, deze oplossing werkt uitstekend. Hiermee bespaar je ook €4-5 per maand voor de extra mediabox. Het enige nadeel van deze methode is dat je helaas geen gebruik kunt maken van Replay TV en tv gemist terugkijken. Hoe je niet persé op een televisie scherm tv te kijken dan kun je ook nog gebruik maken van onderstaande opties.

118 reacties op “3 Tips om draadloos tv te kijken bij Ziggo

 1. Ik heb een Horizon xl beneden.
  ik heb GEEN coax kabel en ook GEEN UTP naar boven,maar wel goede WIFI.
  Heb wel een smart TV boven.
  Kan ik nu de Ziggo APP op mijn Smart tv zetten en dan met de originele afstandsbediening van de TV zappen en al het andere dat normaal met een afstandsbediening kan bedienen?????

 2. Dank voor dit fijne artikel! Ik heb nog wel een vraag. Mijn situatie: 1 goed werkende Mediabox Next van Ziggo in de woonkamer met ‘normale’ Coax kabel. Mijn wens: in de slaapkamer een 2e tv aansluiten met een 2e Mediabox Next, maar daar is geen Coax kabelaansluiting. Uw artikel maakt eea duidelijk, maar niet alles. Ziggo geeft op uw link in het artikel geen uitleg in hun stappenplan hoe je de aansluiting doet als je geen coax (en geen utp) kabelaansluiting hebt. Kunt u voor dit geval uitleggen wat de mogelijkheden zijn en/ of dit schematisch weergeven? Alvast ontzettend bedankt!

 3. Kan ik draadloos een 2e ziggo kast aansluiten en dan ook de opgenomen programma’s bekijken ??
  heb het nu met een hdmi aangesloten maar deze kabel vervalt

  1. Dit hangt van het soort tv ontvanger af. Maar waarschijnlijk wel als het opnemen en terugkijken van programma’s binnen je abonnement valt.

 4. Goedemiddag. Ik moet een wifi versterker hebben voor de 1e verdieping vanwege zonnepanelen die binnenkort worden geleverd en het wifi signaal op de zolder is niet goed genoeg.
  Op de eerste verdieping heb ik al een computerkabel liggen ,dus dat moet geen probleem zijn . Nou wil ik op een van de slaapkamers een TV laten draaien draadloos dus ook via wifi.
  In de huiskaner hebben we een ziggo modem en een Horizon mediabox met div. extra’s .
  Ik wil op die slaapkamer TV ook al die extra’s hebben die we ook op de horizon box hebben.
  Ik moet nog wel een nieuwe TV kopen voor op de slaapkamer maar war voor een ?
  Kunnen jullie mij helpen.

 5. wij hebbeneen 2e humax boven hebben wij daar ook een tv kabel bij nodig zit usb stick in de humax bakje
  kunt u ons dit vertellen
  mvrgr

 6. Eerste tv huiskamer prima functionerend.
  Tweede tv slaapkamer is paar weken voor digitale tv aangepast via de instellingen.
  Nu werkt alleen Ned. 1, 2 en 3. Wat heb ik nodig? Ik heb overigens wel een coax kabel, geschikt voor Ziggo, in gebruik
  Wat kan ik doen?

 7. Wil graag beneden draadloos kijken en boven via kabel . Kan dat en is er een mogelijkheid dat er iemand de boel komt aansluiten ! Ik ben heel onhandig als het hier op aan komt

 8. Wij hebben tv van zingt nu hebben wij ee nieuwe LG smart TV gekocht deze aangesloten en het werkte perfect vandaag echter liggen alle pakket zenders er uit en krijg ik de melding CL+ gecodeerd.
  Ik heb de CL+ card al uit de het kastjes gehaald opnieuw ingestoken, katje uitgeschakeld, cdmi kabels en alle andereopnieuw ingstoken maar ik krijg alleen de basis kanalen NL 1,2,3 en zo terug maar alle het sander e blijft echte de CL+ codec zitten.
  De kastjes zijn van toen zingt over ging op digitaal signaal en toen is er geen adapter voor de CL+ card bij geleverd. Nu kan de card in de TV maar dan heb je dus dies adapter nodigQ

 9. Hallo, ik ben bezig met het vinden van een tv en internet abo voor thuis.
  Ik heb 1 tv, een glasvezel kabel in mijn meterkast. Geen coax of andere middelen voor de tv om aan te sluiten. Ik wil het graag draadloos. Kan dat via Ziggo en hoe werkt dat? Zit te denken aan een abo 50/5

 10. Hoi heb een tuinHuis gemaakt en wil daar tv hebben hoe h
  Kan ik daar zenders op krijgen. Zonder coax of glas vezel naar toe te leggen.

  1. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met Ziggo’s klantenservice, eventueel kunnen zij een (gratis) monteur sturen.

 11. Hallo, ik wil een extra tv in mijn woonkamer aansluiten zonder kabel, wat zijn de mogelijkheden bij jullie? Wij hebben geen smart tv! Mvg Mireille ter Beek

 12. Hallo ik heb al jaren Ziggo hebben verbouwd en nu liggen die lelijke kabels op de grond.
  Hoe kan ik die wegwerken? Wil meer weten over draadloos bij Ziggo
  Gr Gertie

 13. heb een horizon mediabox in mijn woonkamer en wil nu tv kijken in mijn mancave plm 12 meter verderop.
  heb hier geen coax en is ook niet mogelijk
  kan ik hier een mediabox plaatsen en draadloos verbinden of gaat dat niet werken?

 14. Ik heb geen signaal en alle kabels zijn goed aangesloten. Ook al geprobeerd de Coaxkabel direct (zonder splitter) aan te sluiten maar zonder effect. Is er een mogelijkheid om via de computer TV te kijken?

 15. Wij hebben een abonnement bij ziggo
  Wij hebben een tv met kaart
  Wij hebben een tv met decoder
  En nu willen wij een derde tv plaatsen maar is er een alternatief zonder coax kabel?

 16. Ik zit in Thailand en heb VyperVPN geinstalleerd.
  SEverlocatie : Nederland
  porotcol: open vpn
  NAT firewall: ingeschakeld

  Maar als ik iets op ziggogo wil kijken krijg ik elke keer de melding:
  Helaas, er is iet misgegaan, waardoor de video niet kan worden afgespeeld
  Herstart video

  als ik kies voor herstart, krijg ik wederom de zelfde melding.

  1. Vervelend, je zou de volgende dingen nog kunnen proberen om dit probleem te verhelpen:

   1. Maak gebruik van een wifi netwerk dit maakt het lastiger om je ware locatie te achterhalen.
   2. Sluit de Ziggogo app eerst volledig, start dan de vpn verbinding en open dan pas de Ziggo go app.
   3. Als laatste kun je zoals je al gedaan hebt, meerdere malen de video opnieuw kunnen starten, Ziggogo zou gewoon moeten werken met Vyprvpn, ook in Thailand.

 17. Ik heb Ziggo 2 in, IK heb nu een extra Horizon Box in de achterkamer staan want ik wou geen kabels trekken nu heb ik hem Draadloos verbonden met mijn Horizon Box die in de voorkamer staat, maar de Box achter valt af en toe uit terwijl de afstand maar 5 a 6 meter is en volgens de Ziggo medewerker moest dat geen probleem opleven maar dat is het wel, nu heb ik vanmorgen het kanaal in mijn Horizon Box in de voor kamer veranderd en alles opnieuw opgestart, (knop bij alle bijde Boxen uit en weer aan gezet) nu hoop ik dat dit het probleem heeft opgelost. Mijn vraag is zou dit de oplossing kunnen zijn omdat er in de omliggende buurt natuurlijk meerdere buurtbewoners een Horizon Box hebben.
  Gr peter

  1. Ja dit zou de oplossing kunnen zijn. Het is van belang om kanaal 1,6 of 11 te gebruiken (zoals je misschien al wist) anders kan dit storing veroorzaken. Daarnaast is het inderdaad zo dat ook het wifi netwerk en de kanaal instellingen van Ziggo gebruikers in de buurt invloed kunnen hebben. Helaas heb ik geen tip of oplossing die in dit geval altijd het probleem verhelpt.

   1. Ik heb het kanaal voor 2.4 Ghz veranderd naar kanaal 2 op zowel mijn wifi modem als de Horizon Box en ik heb geen last van storingen. en voor 5 Ghz in mijn Horizon Box heb ik veranderd naar kanaal 32 volgens mij en ik ben van mening dat het nu wel goed werkt de Horizon Box XL in de voorkamer die het signaal draadloos naar de Horizon Box in de achterkamer stuurt heeft gister de hele dag aan gestaan en het werkte goed. hou u op de hoogte en nog bedankt voor je berichtje

  2. De extra media box gaat niet via wifi.
   Het is wel draadloos maar heeft niets met de wifi te maken.
   Dus wifi versterkers en modem instellingen hebben er niets mee te maken.

 18. Ik heb een 2e woonkamer in huis waar ik een extra horizon mediabox geplaatst heb. De afstand tussen woonkamer 1 en woonkamer 2 is te groot voor zowel de wifi sterkte als het signaal die de gewone mediabox XL uitzendt. Hiervoor heb ik een extra wifipunt via het stopcontact aangevraagd. Echter, nu kan ik het nog steeds niet installeren. De monteur die langs is geweest, gaf aan dat er een manier was om dit wel voor elkaar te krijgen. Via 2 kleine kastjes die ik dan aan beide boxen moest koppelen en dan zou het wel moeten lukken? Iemand enig idee wat dit moet zijn?

 19. goedemiddag mijn vraag is wat kost een universele verbindingsset en heb ik dan gegarandeerd goede ontvangst op mijn tv. in de veranda inmijn tuin bij voorbaat dank groetjes hans

Reageer! Help anderen of stel je eigen vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Alleen jouw naam wordt zichtbaar. Anoniem reageren kan ook.